OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR. - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR. - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR.

+8
Mustafa Kaya
avcıı
bykalfa
oyun_kusları
murat yılmaz
tonyalı ali
Forum Admin
oflusu
12 posters
oflusu
oflusu
Ad Soyad : gökhan suiçmez
Doğum Tarihi : 30/08/74
Forum Kayıt : 25/10/08

OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR. - Sayfa 2 Empty Geri: OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR.

18/11/2008, 3:46 pm
arkadaşlar bakıyorum tartışma alevlenmiş , murat arkadaşımız mantıklı şeyler söylüyo , yavru kuş damarında varsa tabiki uçar bu sonuçta uçan bir hayvan kanındada varsa oynar ama nasıl ne kadar oynar ne süreyle oynar ne kadar oynar bunlar önemli..
emrah kardeşim yavru kuş kendi kendinede oyuna girer ama nasıl oynar ne kadar oynar..
örnek : yarış atları vardır anne babası safkan yavrusuda ne olur değerli olur , ona milyarlarca verip iyi jokey binici ve yetiştirici verirler niye daha iyi performansını attırmaları için bu hayvanın içinde yokmu ? niye milyarlarca para harcıyorlar koşsun kendisi .....duydunuzmu bilmem halit karataş diye bir jokey vardır bindiği koşturduğu at kazanıyo niye binicilik farkı yetiştiricilik farkı , kan farkı
bende uçurucuyum eğer kuşun içinde varsa tabiki son limite kadar çıkartırım saygılarla ..
Anonymous
Misafir
Misafir

OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR. - Sayfa 2 Empty Geri: OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR.

18/11/2008, 3:52 pm
abıcım bak nasıl oyuna gırer nasıl oynar söliyim sana
dama oturur 30-35 metre 8-10 taklayla oynar ortalama 2 buçuk saat uçar
işte böyle uçar böyle oynar
oflusu
oflusu

18/11/2008, 6:16 pm
ABİSİ GÜZEL YAZMIŞSIN NERDE OKUDUN KİTAPTAMI YAZIYO , RÜYANDAMI GÖRDÜN SEN ŞİMDİ DERSİN Kİ BENDE VAR , KOYDA VİDEO YU İZLİYELİM BENDE İSTANBULDAYIM OLMAZSA İZLEYİMDE BENDE GÖREYİM OLMADI BEN SANA GÖSTEREYİM..
Anonymous
Misafir
Misafir

18/11/2008, 6:46 pm
okumadım abi gördum sen okuduklarını anlatma istersen
oflusu
oflusu

18/11/2008, 8:19 pm
iyi bir kardeşimizsin senin gördüklerini biz unuttuk..
sen görmüş olabilirsin doğrudur inanırım , ben gösteren taraftayım sen gören varsa gelelim görelim yoksa hazır olunca haber verirsin bende her zaman hazır vardır.. ne zaman gösterirsen bende sana göstericem...
oyun_kusları
oyun_kusları
Ad Soyad : E..Aras
Doğum Tarihi : 28/08/75
Forum Kayıt : 14/10/08
http://oyunkuslari.sitemynet.com

18/11/2008, 9:19 pm
arkadaşlar oflusu arkadaşım ne güzel anlatmış sayfanın başında oyunlu kuşun özelliklerini gerçek oyun kuşu bakanlar zaten bu özelliklerde kuşları bulmak için ugraşıyorlar iyinin iyisi bitmez ama unutmamak lazım deneyimlerde çok önemli zaralı kardeşim seninle bi yazıda mirolar hakkındada tartışmıştık sen oyun kuşu dedin ben deyil dedim hasınıda kırıgınıda dedim bir ankara kayseri sivas kuşu kadar oynamaz dedim sen oynar dedin bak abicim ben sana oynamaz dedim ama bunu denedigim için dedim kafadan yorum yapmadım onun için biraz tecrübelere saygı duyki boşa ugraşma eger oyun kuşu sevdalısıysan bunuda eleştiri olarak algılama sadece çok şey denemiş gerçek oyun kuşu sevdalısı bir abinin kardeşine nasihatı olarak algıla
Anonymous
Misafir
Misafir

19/11/2008, 6:58 am
teşekkur ederım abı söyledıklerıne saygım sonsuz.mıro bizim kuşlar gibi oynamaz mıro gibi oynar onların stilleride farklıdır inş uçurunca görucez
Anonymous
Misafir
Misafir

19/11/2008, 6:59 am
adaşmışız bide yav daha yenı okudum :D
oyun_kusları
oyun_kusları
Ad Soyad : E..Aras
Doğum Tarihi : 28/08/75
Forum Kayıt : 14/10/08
http://oyunkuslari.sitemynet.com

19/11/2008, 10:14 am
evet adaşız konularda miroculara sormuşsun miroların oyununda bilgi verirmisiniz diye kimse cevap vermemiş ben sana onuda anlatıyım mirolar uzun uçan az seferli 2_3 bazet 4 taklalı fişekleri orta uzunlukta olan seri oyun yapan kuşlar bu özellik miroların genel özelligi daha iyi oynayanı mutlaka çıkabilir ama 100 kuştan 1 tanesi olur yüzde hesabı yaparsan ama şunuda bil kırıldıkları kuşlara güzel iniş özelligi veren kuşlardır tabiki mirolar hakkındaki yorumum özleri içindir
bykalfa
bykalfa
Ad Soyad : Ercan
Doğum Tarihi : 13/05/80
Forum Kayıt : 23/11/08

27/11/2008, 10:05 pm
oflusu demiş ki:OYUN KUŞUNDA ARANAN ÖZELLİKLER .

1 ) RENK ÖNEMLİ DEĞİLDİR . ÖNEMLİ OLAN OYUNUDUR.
2 ) KUŞUN KENDİSİ OYNAMASI DEĞİL SOYUNUN OYNAMASI ÖNEMLİDİR.
KISACASI ( EŞŞEKTEN EŞŞEK , EŞŞEKLE ATTAN KATIR ÇIKAR KATIRDANDA YAVRU ÇIKMAZ )
3 ) OYUN KUŞU PERDAHLI OLMALI.
4 ) 1 M NİN ALTINDA OYNAYAN KUŞ SAKINCALI KUŞTUR . YAPIŞMA OLASIĞI YÜKSEKTİR.
5 ) TABAN TAKLALI KUŞ KIYMETLİDİR.

:D güzel yorum
Anonymous
Misafir
Misafir

28/11/2008, 6:30 am
benım kuşlar kıymetlı ozaman. adaş bana gelıcek miroların 60-70 m fişek mesafesı var 10-15 takla arasıda oynuyorlar
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

31/12/2008, 2:14 pm
mirolar hakkında herkez bişey diyor ama benim bildiğim en güzel kuş oyun kuşu olarak gök ile kara gerisi maskara abiler kardeşler yanlışım varsa düzeltin D:
Anonymous
Misafir
Misafir

31/12/2008, 5:34 pm
:D komple yanlışsın kım düzeltsın senı
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

2/1/2009, 7:43 am
zaralıemrah demiş ki::D komple yanlışsın kım düzeltsın senı

olurmu komple yanlış :D:D oyun kuşu tabi değişik yörelerde değişik kuş besleyenleriniz vardır asma ben bu güne kadar seyrettiğim gördüğüm en güzel oyun kuşu gök kara bide bozlak yani göğün az değişiği başkasını göremedim evet oynuyor ama onlar kadar değil en azından ben görmedim
saygılar
Anonymous
Misafir
Misafir

22/1/2009, 6:48 am
ya arkadaslar susayım diyorum ama dayanamıyorum kusun kanında damarında oyun yoksa ana baba isterse gök yüzüne direk diksin sabah sabah beni güldürdü arkadas anasıyla babasaıyla ucurursan onlara bakarak ögrenirmiş önce sen bi işi bilenden ucurmayı ögren kardeşim.aytrıca kus görmediğin bellii 1 metrenin altında yapısan kuslar cıkma kuslardır 20 cm kadar cöküp yapışmayan kuslar var millette yedi cedide konmaz bunların önce bi arastırın saygılar
Anonymous
Misafir
Misafir

OYUN KUŞU UÇURMAK BİR SANATTIR. - Sayfa 2 Empty Arkadaşlar tartışmanızı üzülerek okudum.

29/1/2009, 1:42 pm
Kuşçu kuşunu anlatmaz kuş kuşçusunu anlatır diye bir söz var. Tartışmalar gereksiz ben derim ki bu ırkın eksiklerini hatalarını nasıl düzeltiriz, Oyunun nasıl olmasını konuşun herkes birşeyler öğrensin. kümeslerde karga yerine Kartallar olsun hepsine aynı yemi yediriyoruz sonuçta. Eğerki iddalaşıyorsanız Gider yerinde yada video atın izletin oda olmadı yarışmalar var orda kendinizi gösterin yapmayın arkadaşlar. Ben şebab cinsi güvercin bakıyorum. En İyisimi tabiki değil en iyisini bulana kadar devam edeceğim. Şimdi heveslendim sizin gibi kuş uçurmaya sağlam bir kan bulursam kendime uçurayımda bakalım becerebilecekmiyiz beceremeyecekmiyiz hakketten takla işi ustalık ve zaman isteyen birşey kalın sağlıcakla ama lütfen kuş için tartışmayın atın videoları videolar atışsın.
Mustafa Kaya
Mustafa Kaya
Ad Soyad : Mustafa Kaya
Doğum Tarihi : 15/06/95
Forum Kayıt : 29/01/09

29/1/2009, 8:56 pm
ya benim 2 tane açık kusum var açtımmı karşı çatıya konup duruyolar gecenlerde bi kalktılar ve 15 dk uçtular ve şahin vurdu ama ölmedi kuşlarım
kaynak
kaynak
Ad Soyad : ismailözkaynak
Doğum Tarihi : 14/01/69
Forum Kayıt : 21/12/08

8/2/2009, 8:11 pm
dostum kuşun dama attı olabilir .işin var gidemezsin çıkar dama biri alır yere inse kedi kapar anlaşılıyorki senin işin yok ozaman bekle havada güzel uş birde uzattımı bacaklarını yana şöyle kuşun deyme keyfine ! sen de bildigin türküyü söyle
Anonymous
Misafir
Misafir

8/2/2009, 8:17 pm
kıme söledınız???
sezgin ertemur
sezgin ertemur
Ad Soyad : sezgin ertemur
Doğum Tarihi : 06/05/71
Forum Kayıt : 13/07/08

4/5/2009, 10:42 pm
kardeşim senin bazı yazdıkları gayet güzel ama sana bişe anlatayım kanaryacılar dünya şampiyonu oluş dişiyi dünya şampiyonu olmuş erkeyi alıp birbirlerine eş etmişler yavrularında sadece ana ve babanı özelliklerinin yüzde yirmisi yavruya yansımış öle senin yazın gibi deyil oyun kuşu eşekten bazeneşek olmuyo o zaman niye kuş besliyoruzki uraşıyozki iyisini bulmak için devamlı yavru alıyoruz kırıyoruzki parası olan alsın passın parayıiki süperkuş alsın yavru şakır şakır oynatsın o zaman öle deyil kardeş kuşun hangi kuştan çıkaca belli olmaz bazen iki perdahsız kuşun yavrusu vaybe dedittiriyo onu için kuşun nerden çıkaca hiç belli olmaz habide şu var kuşunda şekli şemali pacayapısı gözleri soyu sopu olacak ama illede iki perdahlı kuşun yavrusu oynayacak demek yanlış kuşu çok yavrualan parası olan elinde elli senelik damarı olan deyil her zaman uçuran bulmuştur slm lar
Seymen
Ad Soyad : Hakan AKAN
Doğum Tarihi : 26/04/70
Forum Kayıt : 29/04/09
http://www.kurenk-miski.tr.gg

18/5/2009, 9:44 pm
Merhaba, ben güzel sohbetinize ekleme yapmak istedim acizane: yun kuşunda sizin yazdıklarınıza ilaveten, sürat olacak, taklaları sert, atmaları gözü kara olacak, taban taklası şart yoksa uzun gitmez, birde yavru kuş eke kuşlardan görerek oyun ögrenmez kuşun içinde olacak, havai başı yapan kuş teke bırakılır ve kapatisesi ne ise ortaya döker,ayrıca mardin kuşu sıtının üstüne agır bir şekilde uzun oynar ancak sefer kuşunun süratlisi makbuldür ve sefer yaptıgı zaman kanatsesi olsu taklası olsun şakırdaklı olmalı BENCE!!!! SAYGILAR....
BlackJack
BlackJack
Ad Soyad : Fatih Korkmaz
Forum Kayıt : 10/12/08

9/8/2009, 7:29 pm
hakikaten sanat yani herkes oyun kuşu uçuramaz.HERKES HADDİNİ BİLECEKKK!!!