TÜRKİYENİN NAMLILARI
+48
iyimser_20
timur
emre_7171
yilmazakdag
dadaş25
trojen
eric
zfree
makinst
kuscuozgur
kuşcu_ahmet
Mustafa18
yukselis
omeryener26
mehmet ali06
tolga40
turova
kuscu.1964
ereglılı yunus
Bozoglu
pegasus
chema
ysfkorkmaz
oguzzz579
volkanu
nedimarik
esatdogan
ANKARALI AYHAN
KÜRŞAT AY
hasankoc
avcıı
şahin_-55
altınokguvercin
alp66
KeReMmM55
oyun_kusları
büyük kuşçu caner
Başbuğ
selim güzelel
Mesutciftci
hobist
hacı murat
katarsis
oflusu
fatih_27su
gecityok
Forum Admin
polisismail
52 posters
2 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
- Mesutciftci
Ad Soyad : Mesut Çiftçi
Doğum Tarihi : 14/09/78
Forum Kayıt : 19/10/08
Geri: TÜRKİYENİN NAMLILARI
18/12/2008, 3:14 pm
bahri demiş ki:Mesutciftci demiş ki:sen gel sana 25 taklalı arap ucurayım yani bizi burda yalancı durmuna sokma lafımızın altındayız. iyi saymışsın. acaba sizde öyle kuş var imi merak ettim. yahu sen hayalindeki kuşumu arıyorsun yoksa dunyada iyisinimi arıyorsun. canım kardesim kuş boş yapmaz bizde yapışmazda bizde gecen yazında 5 9 takla ile saatte 6 9 sefer demişsin. ne oldu birden değiştin hayrola?
kardeş kusura bakma merak ettim şu 25 taklalıyı bu kuş ne kadar ucuyo her seferi 25 mi bu kuş kaç dakikada bir oyuna geliyo ve inmesine yakın son oyununu da yazarsan sevinirim birde 25 taklayla giderken hiç yatırmadan ve yerinte takla atmadan nizami vetakla arası açık mı gidiyoo bunu merak ettim bunları net bi yazarsan sevinirim
degerli abim kuş her seferde 25 atmıyor bu ortalama bir rakam yanı 25 tane taklasını görmüşüm kuş ortalama saatte 3 sefer gelir takla araları çok sık oldugu için uzun mesafe gitmez sefer fişekleri erkeklerde 15 20 25 dişilerde 15 20 .. sadece bir erkek yavrusunda 30 yakın gördüm. kuşlar yaklaşık 3 saat ve üzeri ucmakta ortalama 12 14 arası sefer yapmakta yani 6 sefer yapıp konanıda var. konma aşamasında geleni sık takla ile 10 15 gider oyunu bırakır kafa aşagı yere 2 metreye kadar iner perdahlayıp 3 10 arası takla atıp konar.
- MisafirMisafir
18/12/2008, 9:29 pm
benim izlemek istediğim kuş 1-3 saat arası ucacak 8-10 dakikada bir sefere gelecek oyuna gelirkende uzaktan ben geliyorum diyecek dama yumuldukca yumulacak ve geldigindede taban taklasını vurmadan bi 3-5 metre fırlayacak tabanı vuracak ve takla arası(4-5m) açık şekilde 4-5-6 takla ile gidecek bu ama her oyunda nizami olacak (bir oyunda 4 yaptı bi oyununda 1 yaptı boş gitti olmayacak 4-6 arası takla ile) çakırdaklı yani kanat sesi olacak ve ucarken damın yakınlarında degil açılacak gezecek ucarken.İnişide nizami olacak taklalı ve harmanlaya harmanlaya yani takla vura vura inecek.
Arkadaşlar var mı acaba bı vasıflarda bi kuş ben bunu merak ediyorum ve yakın zamanda böyle kuş izleyen varsa söylesin nerede ve kimde oldugunu da söylerse çok seviniriz.Saygı ve sevgiler sunuyorum
Arkadaşlar var mı acaba bı vasıflarda bi kuş ben bunu merak ediyorum ve yakın zamanda böyle kuş izleyen varsa söylesin nerede ve kimde oldugunu da söylerse çok seviniriz.Saygı ve sevgiler sunuyorum
- büyük kuşçu caner
Ad Soyad : caner durunesil
Forum Kayıt : 01/10/08
19/12/2008, 4:34 am
SLM ARKADAŞLAR BEN MERSİNDEN CANER BEN ESKİDEN ANKARADA KUŞ BESLİYORDUM ANKARA ESKİ KUŞÇULARINI İYİ TANIRIM ESKİDEN BÜYÜK MEŞHUR URFALI HACI VARDI ESKİ BOZKİRLİLERİYLE NAM SALMIŞTIR GERÇEKTEN BÜYÜK KUŞÇUYDU ŞİMDİ NERDE O ESKİ KUŞLAR ŞİMDİKİ KUŞLAR HEP FASA FİSO ADAMLAR BAHSEDİYO BURDA İYİ KUŞ VAR ŞURDA İYİ KUŞ VAR HEP DİLDE HİKAYE AĞIZLARIYLA KUŞ UÇURUYORLAR BEN MERSİNDE ANKARADAN BURAYA GELDİM GELELİ BİR TANE İYİ KUŞ BULAMADIMNERDE O SEFERE GİRECEK İKİ MİNARE FIŞKIRACAK BOL TAKLALI KUŞLAR ARTIK O KUŞLARI ARAR OLDUK AMA MALESEF BOŞ GÖZÜMÜZÜN PASINI SİLECEK Bİ KUŞ YOKTUR MAALESEF SAYGILAR SELAMLAR MERSİNDEN CANER
26/12/2008, 8:55 pm
erdekte bundan yaklaşık 50 sene önce urfadan bir agadan gelen beyazlar vardı bu kuşlar en son 15 sene önce soyu tükendi bu kuşlar standart ve ilginç kuşlardı bu kuşların erkekleri oyun açmaz yada çok nadiren sarak olur yerden kalkamazdı ama çıkan her dişi yavru oyunu aynı yapardı bu kuşların oyunları çok uzak mesafeden kapanıp gelen yere 1 mt kadar sokulan 1 minare 4_5 taklayla kaçan inişleri perdahlı çok taklalı kuşlardı bu kuşların özellikleri oyunlarından çok çıkan her dişi yavrunun aynı şekilde oynaması ve kartlıgındada aynı oyunlarını yapmasıydı ama malesef bir kümes kuşu bir şerefsiz sansar bogdu ve soyunu tüketti ve bu beyazlardan bir erkegi futbolcu tanjunun kayınpederi samsunlu yusuf aganın hediye ettigi sabuni bir dişiye vurdular kara çakmaklı kuyrugu beyaz bir erkek yavru çıkmıştı benim gerek internette gerek türkiye genelinde gördügüm en iyi kuştu bu kuş 13_14 taklalı gerçek anlamda çok uzun giden atmaca gibi kapanıp gelen seferlerinde 10 dakikayı geçirmeyen 2,5 saat uçan ve en önemlisi her seferi aynı standartta olan bi kuştu yani kuşta yok sefere gelmedi yok kargadan korktu yok ters takla vurdu yok terasta çok insan var ondan sefere gelmiyor gibi bahaneler yoktu kapanıp geldimi tabanı vurduktan sonra adama nara attırıyordu..
- KeReMmM55
Ad Soyad : kerem şengöz
Doğum Tarihi : 27/09/85
Forum Kayıt : 30/08/08
27/12/2008, 7:48 am
bahri abi uzaklarda arama çarşambada pıy murat dedikleri bi arkadaşımız var bunda isli akkuyruk vardı rahmetli 15 yaşına kadar yaşadı bu kuş senin istediğin kuşun özelliklerindende fazlaydı oyununu hiçte bozmazdı şimdi yavruları var ve mükemmel oynuyor kuşalardan bi tanesi hele aynı babası sabah at kuşu akşam a kadar inmez ve sık sık ta oynardı benim izlediğim isli akkuyruk 8-14 arası giderdi şimdi bi yavrusu aynı oyunu yapıyor öteki yavruları hiç uçurmadı ama kendi kendilerine oyunu söktüler arkadaşıma kuşun ilk sahibi yaban güvercine vur al yavrusunu izle dedi arkadaşta aldı yabandan bi çift yavru nisan mayıs aylarında onları izleyecez paçasız bakalım hayırlısıbahri demiş ki:benim izlemek istediğim kuş 1-3 saat arası ucacak 8-10 dakikada bir sefere gelecek oyuna gelirkende uzaktan ben geliyorum diyecek dama yumuldukca yumulacak ve geldigindede taban taklasını vurmadan bi 3-5 metre fırlayacak tabanı vuracak ve takla arası(4-5m) açık şekilde 4-5-6 takla ile gidecek bu ama her oyunda nizami olacak (bir oyunda 4 yaptı bi oyununda 1 yaptı boş gitti olmayacak 4-6 arası takla ile) çakırdaklı yani kanat sesi olacak ve ucarken damın yakınlarında degil açılacak gezecek ucarken.İnişide nizami olacak taklalı ve harmanlaya harmanlaya yani takla vura vura inecek.
- alp66
Ad Soyad : Alparslan YALÇIN
Doğum Tarihi : 28/03/72
Forum Kayıt : 04/07/08
31/12/2008, 12:35 pm
Yukarıda arkadaşın yazdığı vasıflarda kuş izlemek isteyen olursa şu an uçuyor ,bahri demiş ki:benim izlemek istediğim kuş 1-3 saat arası ucacak 8-10 dakikada bir sefere gelecek oyuna gelirkende uzaktan ben geliyorum diyecek dama yumuldukca yumulacak ve geldigindede taban taklasını vurmadan bi 3-5 metre fırlayacak tabanı vuracak ve takla arası(4-5m) açık şekilde 4-5-6 takla ile gidecek bu ama her oyunda nizami olacak (bir oyunda 4 yaptı bi oyununda 1 yaptı boş gitti olmayacak 4-6 arası takla ile) çakırdaklı yani kanat sesi olacak ve ucarken damın yakınlarında degil açılacak gezecek ucarken.İnişide nizami olacak taklalı ve harmanlaya harmanlaya yani takla vura vura inecek.
Ankara 0505 7723739
- MisafirMisafir
1/1/2009, 2:01 am
alp66 demiş ki:Yukarıda arkadaşın yazdığı vasıflarda kuş izlemek isteyen olursa şu an uçuyor ,bahri demiş ki:benim izlemek istediğim kuş 1-3 saat arası ucacak 8-10 dakikada bir sefere gelecek oyuna gelirkende uzaktan ben geliyorum diyecek dama yumuldukca yumulacak ve geldigindede taban taklasını vurmadan bi 3-5 metre fırlayacak tabanı vuracak ve takla arası(4-5m) açık şekilde 4-5-6 takla ile gidecek bu ama her oyunda nizami olacak (bir oyunda 4 yaptı bi oyununda 1 yaptı boş gitti olmayacak 4-6 arası takla ile) çakırdaklı yani kanat sesi olacak ve ucarken damın yakınlarında degil açılacak gezecek ucarken.İnişide nizami olacak taklalı ve harmanlaya harmanlaya yani takla vura vura inecek.
Ankara 0505 7723739
arkadaşım kuş kaç yasında ögrenebilirmiyim birde yavru üzerindede aynı vasıflar var mı kuşta çift yavru üzerinde yavrular 25-30 günlükken antremanli ucuşlarındaki oyunları nasıl onlarıda söylermisin eger yavru gördüyse yada görmediyse belirtirmisin
- alp66
1/1/2009, 9:56 am
Arkadaşım Kuş yaklaşık 9-10 aylık dişi, altında yumruk büyüklüğünde yavru var, eke oyunu bu.Zaten yavruyken izlemiş olsan :affraid:
- MisafirMisafir
1/1/2009, 10:02 am
arkadaşım on aylık kuşun notunu vermek erken kuş oturması lazım.dediğim varsıflarva varmı 2 yaşında kuşun.benim orda anlatmak istediğim yaşını almış eke kuştan bahsediyorum ortalma 2 yaşında olacak kuş benim istediğim vasıflardaki kuş saygılar sunarım iyi günler
- alp66
1/1/2009, 10:26 am
Arkadaşım sen daha ne istediğini bilmiyosun, veya aslında bana kalırsa sen hiçbirşey istemiyorsun da işin sadece gırgırındasın, şöyle yapacak böyle yapacak eke olacak diyosun, ben var gelde uçurayım deyince, geri vites... Bizim burda yavru tüyünü değiştirip dizdiyse, yavruyada kustuysa artık ona eke denir, zannedersem sizin orda eke kuş tarifi farklı.
Ben sana 2 yaşındaki damızlıklardan antreman verip hazırlasam bu seferde sen başka birşey bahane edeceksin, amaç üzüm yemek değilde bağcıyı dövmek gibi geldi bana, bende senin gibi işin gırgırında olsam 10 aylık kuşu sana 3 yaşında diye uçursam nerden anlayacaksın, yoksa Adli Tıptan kemik testiyle yaş tespitimi isteyeceksin :D
Ben sana 2 yaşındaki damızlıklardan antreman verip hazırlasam bu seferde sen başka birşey bahane edeceksin, amaç üzüm yemek değilde bağcıyı dövmek gibi geldi bana, bende senin gibi işin gırgırında olsam 10 aylık kuşu sana 3 yaşında diye uçursam nerden anlayacaksın, yoksa Adli Tıptan kemik testiyle yaş tespitimi isteyeceksin :D
- MisafirMisafir
1/1/2009, 1:32 pm
alp66 demiş ki:Arkadaşım sen daha ne istediğini bilmiyosun, veya aslında bana kalırsa sen hiçbirşey istemiyorsun da işin sadece gırgırındasın, şöyle yapacak böyle yapacak eke olacak diyosun, ben var gelde uçurayım deyince, geri vites... Bizim burda yavru tüyünü değiştirip dizdiyse, yavruyada kustuysa artık ona eke denir, zannedersem sizin orda eke kuş tarifi farklı.
kardeş ben senin kuşunu bişe demiyorum güle güle ucur besle ben sadece demek istediğim benim aradıgım prensiğleri söledim inşallah kuşun 2 yaşındada aynı performansı yapar güzel kardeşim eski kuşları herkes arıyor ama ben daha göremedim ne yazıkki bendede var 10 aylıgı anlatmak istediğim eski damızlıkları ne yazıkki el birliği ile yok ettik eski kuşların ben yapıştıgını başka dama attıgını oynamadıgını hiç görmedim ama malesef günümüzde ne ararsan var artık.bak güzel kardeşim kuşunu güle güle besle inşallah ilerside iyi olur kuşunun ama anlatmak istediğim burda çok farklı bi olay sen benim msn adresimi ekle msn görüşelim burada bu forma ve arkadaşlara bi saygısızlık etmeyelim ekle daha detaylı görüşelim konuşalım istersen GIRGIRI .bir insanı tanımadan ön yargı yapmak çok kolay ekle görüşelim güzel kardeşim
eklersen msn adresim bahrikoctr@hotmail.com
1/1/2009, 1:49 pm
evet alp kardeşim bahri kardeşim bu konuda cok haklı nedenmi dersen biz yıllardan beridir oyun kuşu besliyoruz ve 10 aylık yavrunun 2 yaşına geldiğinde ne yaptığınıda görmüş insanlarız o yüzden cok sağlam olmadıkca kusuna fazla güvenmesen iyi edersin cünki konuşmak için daha cok erken güzel kardeşim senin yavru 2 yaşına geldiğinde bende burada olursam seninle uzun uzadıya konuşuruz sağlıcakla kal....
1/1/2009, 9:21 pm
bahri demiş ki:benim izlemek istediğim kuş 1-3 saat arası ucacak 8-10 dakikada bir sefere gelecek oyuna gelirkende uzaktan ben geliyorum diyecek dama yumuldukca yumulacak ve geldigindede taban taklasını vurmadan bi 3-5 metre fırlayacak tabanı vuracak ve takla arası(4-5m) açık şekilde 4-5-6 takla ile gidecek bu ama her oyunda nizami olacak (bir oyunda 4 yaptı bi oyununda 1 yaptı boş gitti olmayacak 4-6 arası takla ile) çakırdaklı yani kanat sesi olacak ve ucarken damın yakınlarında degil açılacak gezecek ucarken.İnişide nizami olacak taklalı ve harmanlaya harmanlaya yani takla vura vura inecek.
her şey güzelde bii şey eksik gibi biraz abi.... affına sığınarak....
kuş kümesten açılıp uçacak... 1-1,5km. uzaktan ve sinekten hiç kanat açmadan yada kanat sallamadan atmaca gibi kapatıp gelecek ve kümese 100 metre ve yine kanat açmadan sağa sola yatırarak daha da hızlanıp kümese geldiği anda kafasını yukarı kaldırdıktan sonra yine hiç kanat sallamadan bu hızla 4-5 metre yukarı doğru fırlatıp taban taklasını vurduktan sonra kanat sallayarak yukarı dik olarak fişekleyecek...sen hatırlarsın benim yetiştirdiğim rahmetli sarı erkek gibi...
1/1/2009, 9:38 pm
hee birde istersen gel bilader sarı erkeğin kardeşi kırmızı erkek yedi yaşına geldi fazla uzağa gitmene gerek yok hemen kaldırıp izletem... :) he birde kemik testinede gerek yok tarihi sana sölim ben askerden geldikten 1 sene sonra çıktı yumurtadan..... ama vermem isteme şimdiden anlaşalım..... alp kardeşimn sana gelince ben her yere kuş izlemeye gelirim misafir edersende sevinirim... şimdi 10 aylık heralde farketmez... şimdide izlerim geldersen sona ikinciye 2 yaşındaykende gelirim hatta ölene kadar 20 sefer hatta 30 sefer sen ne zaman gel dersen gelirim.... sona çıkar adam gibi derimki alp kardeş doğru sölüyo bu kuş 10 aylık kende böleydi 10 yıllıkkende... nasıl olsa iki aylık tatildeyim mart 1 e kadar isteğin zaman gelirim....
1/1/2009, 9:39 pm
haa birde alp yok yavru izletmeyeceğim sana eke izletirim dersen altında yavru olsunki 20-25 günlük bakalım en ezildiği zamanlar da kuşların ne yapabiliyo.... ok.. sen çağır yani çekinme ben gelirim....
- alp66
2/1/2009, 9:55 am
Helal sana kardeşim, senin olduğun yerde dürbüne ihtiyaç yok, teleskop mübarek, sen şimdi çıplak gözle Ay ın üzerindeki çakıl taşınıda görüyorsundur :no: .Amerikalılar duymasın seni kaçırıp, gözlerini incelemeye alırlar. 1500 metreden kuşun taş gibi kapandığını görmüşsün, ne kuşu bu kapanan? deve kuşumu?gerçi o mesafeden deve kuşu bile zor görülür ama neyse...şahin_-55 demiş ki: 1-1,5km. uzaktan ve sinekten hiç kanat açmadan yada kanat sallamadan atmaca gibi kapatıp gelecek
- alp66
2/1/2009, 10:07 am
Yukarıda telefonum yazıyor, hırlı hırsız hariç kapım herkeze açık arkadaşım. Ararsın tanışırız ,randevulaşırız, gelir izlersin, bu işin üslubu budur, paşa gönlün bilir, kimseye zorla kümesin yanına kelepçeleyip kuş izletmedik bugüne kadar...şahin_-55 demiş ki:alp kardeşim sana gelince ben her yere kuş izlemeye gelirim misafir edersende sevinirim... şimdi 10 aylık heralde farketmez... şimdide izlerim geldersen sona ikinciye 2 yaşındaykende gelirim hatta ölene kadar 20 sefer hatta 30 sefer sen ne zaman gel dersen gelirim.... sona çıkar adam gibi derimki alp kardeş doğru sölüyo bu kuş 10 aylık kende böleydi 10 yıllıkkende... nasıl olsa iki aylık tatildeyim mart 1 e kadar isteğin zaman gelirim....
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
2/1/2009, 2:58 pm
alp66 demiş ki:Helal sana kardeşim, senin olduğun yerde dürbüne ihtiyaç yok, teleskop mübarek, sen şimdi çıplak gözle Ay ın üzerindeki çakıl taşınıda görüyorsundur :no: .Amerikalılar duymasın seni kaçırıp, gözlerini incelemeye alırlar. 1500 metreden kuşun taş gibi kapandığını görmüşsün, ne kuşu bu kapanan? deve kuşumu?gerçi o mesafeden deve kuşu bile zor görülür ama neyse...şahin_-55 demiş ki: 1-1,5km. uzaktan ve sinekten hiç kanat açmadan yada kanat sallamadan atmaca gibi kapatıp gelecek
arkadaşlar ikinizide tanımam ama 1.5 km den demiyeyimde kuşun nokta gibi olup oradan kanat dahi sallamadan kapanıp daban taklasını dönüp fırlayıp 12 -13 takla ile bir iki minare deyimi doğru olursa ölçmedim ama gördüm ha dersiniz senmi uçurttun yok vallaha o kuşa değil bir 5 milyar dese alacam ama paran geçmez deyip kestirip atıyor kuşun sahibi ben konyalıyım havacı kuş uçururdum 3 yıl öncesine kadar derlerdi bir minare oynar iki minare oynar bende lafta der güler geçerdim ama bu kişideki kuşu bu şekilde oynayışını gördüm inandım ve damüstü kuşda besler olduk diyeceğim odurki kuş nokta gibi görünüp kanat sallamadan dama 4 yada 4.5 metreye kadar sokulup daban taklası ile 12-13 takla dönerek dur yeter dedirtecek şekide seyrettim ismini şehrinide vereyim ama şuan hali hazırda varmı uçanı yokmu bilmiyorum nevşehir /KAYMAKLI .KASABASINDA
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
2/1/2009, 5:43 pm
vallaha orasını bilemem emrak kardeş ama izlemenizi isterdim işallah kameraya alma fırsatım olursa burada yayınlarıztabi kuş sahibinin iznini aldıktan sonra çünki malum hırkızlarla başımız epey bir dertte ne olur ne olmaz lafımız meclisten dışarı ama bir avuç tüyün hırkızı ilede tanıştık bizler için kötü bir anı oldu ama malesef 5 ay önce o arkadaştan bir çift yavru aldık onuda kümese mal ettiler patlattılar:(((
3/1/2009, 12:48 pm
alp66 demiş ki:Helal sana kardeşim, senin olduğun yerde dürbüne ihtiyaç yok, teleskop mübarek, sen şimdi çıplak gözle Ay ın üzerindeki çakıl taşınıda görüyorsundur :no: .Amerikalılar duymasın seni kaçırıp, gözlerini incelemeye alırlar. 1500 metreden kuşun taş gibi kapandığını görmüşsün, ne kuşu bu kapanan? deve kuşumu?gerçi o mesafeden deve kuşu bile zor görülür ama neyse...şahin_-55 demiş ki: 1-1,5km. uzaktan ve sinekten hiç kanat açmadan yada kanat sallamadan atmaca gibi kapatıp gelecek
o mesefeden adam kendi kuşunu tanır bee demekki sen kuşçuda değilsin..senin elinde kuşta yok geliriz izleriz deyince hemen çirkef yapmaya başladın...bak beyfendi senin kuşun işe yaramaz demedik...sendeki kuşlardan hiç bişey olmazda demedik... adam gibi gelir ne zaman istersen o zaman izleriz dedik....ama senin ne kümesine ne de kuşuna gelmem ben.. kuşlarının hayrını gör.....allah yolunu açık etsin....
- alp66
3/1/2009, 7:02 pm
Bu yazıyı kim yazdı? bu yazının neresinde kuş 2 yaşında olacak yazıyor? böyle kuş kimde varsa söylesin demişsin , bende var deyince neden hazmedemiyorsun? Bana soruyosun kuş ekemi diye, evet diyorum, kuşun eke olması yetmez en az 2 yaşında olacak diyosun...bahri demiş ki:benim izlemek istediğim kuş 1-3 saat arası ucacak 8-10 dakikada bir sefere gelecek oyuna gelirkende uzaktan ben geliyorum diyecek dama yumuldukca yumulacak ve geldigindede taban taklasını vurmadan bi 3-5 metre fırlayacak tabanı vuracak ve takla arası(4-5m) açık şekilde 4-5-6 takla ile gidecek bu ama her oyunda nizami olacak (bir oyunda 4 yaptı bi oyununda 1 yaptı boş gitti olmayacak 4-6 arası takla ile) çakırdaklı yani kanat sesi olacak ve ucarken damın yakınlarında degil açılacak gezecek ucarken.İnişide nizami olacak taklalı ve harmanlaya harmanlaya yani takla vura vura inecek.
Şurda kafa bulacağın en son adamlardan biri benim,
Eğer birazcık delikanlılık varsa hemen yarın eline bir kuş al yere koy, ondan sonra arabana bin tam 1500 metre (arabanın km saatine göre) kuşdan uzaklaş, sonra arabandan in, kuşu koyduğun yere doğru bak, bırak kuşun kanatlarını kapatıp kapatmadığını ,eğer kuşu görebilirsen burada yazarsın 1500 metreden kuş görünüyor diye, atmanında bir adabı var kardeşim, o kadarda atılmazki, belki Zaralı emrahı inandırırsında , kuştan anlayan adamı nasıl inandıracaksın hiç düşünmüyomusun? Sonra birisi çıkar, gerçekleri yüzüne vurur, koskoca adamsın zoruna gider, ne gerek var? Kuşun iyi olduğuna inanıyosan besleyeceksin, günün birinde biri çıkar varmı 1500 metre uzaktan kapanan kuş :D diye sorarsa , sende benim gibi cevap yazar bende var dersin, tabi o da cevap yazar sana 'kuşun iyiymiş ama, 4 tane gözü, 8 ayağı varsa kuyruk sayısıda 24 taneyse gelip izleyelim' derse, sakın sinirlenme bu yazdıklarımı hatırla...
- alp66
3/1/2009, 7:26 pm
Sende benim kuşu gelip ,izleyecek cesaret yok zaten, bana çirkef deyip bahanede bulmuşsun kendine :no: gelecek adam şimdiye kadar 10 defa arardı...şahin_-55 demiş ki:senin elinde kuşta yok geliriz izleriz deyince hemen çirkef yapmaya başladın.ama senin ne kümesine ne de kuşuna gelmem ben.. kuşlarının hayrını gör.....allah yolunu açık etsin....
4/1/2009, 1:17 pm
ankarada sayim ustanın eski kuşları ve maatbacılar warmış meşhur kuşlar diyorlar bilgisi olan warmı acaba
- MisafirMisafir
4/1/2009, 3:55 pm
Başbuğ demiş ki:alparslan arkadaşım seni aradım konuştuk şuan ankarada 10 santim kar varmış kar kalkar kalkmaz sana zahmet beni ara ankaradan bi kaç kişiyle senin yanına gelcem.... kuş hazır olunca beni ararsan sevinirim..yolum uzun bursadan gelcem.....ona göre kuşu hazırlarsan sevninirim..selamlar
mete abi banada haber verin bende gelecem arakdaşın kuşlarını görmeye bakalım kuşu havada iken böyle konuşabilecek mi.....
- Başbuğ
Ad Soyad : Mete BENLİ
Doğum Tarihi : 07/12/74
Forum Kayıt : 30/07/08
4/1/2009, 4:15 pm
ben ankaranın en eski adamlarını aradım tanıyan yok...orda sinek uçsa haberleri olur onların...belki vardır gidecem bakmaya...veya onlar bakacaklar...inşallah kuş iidir de kuş sahibi oluruz.....
- Başbuğ
Ad Soyad : Mete BENLİ
Doğum Tarihi : 07/12/74
Forum Kayıt : 30/07/08
4/1/2009, 4:17 pm
sayim ustanın kuşlarını da biliyorum matbacıların kuşlarını da...ama buraya yorum yazmam
telefonla ara konuşalım..hemde tanışırız.....selamlar
telefonla ara konuşalım..hemde tanışırız.....selamlar
4/1/2009, 7:19 pm
maşallah herkez nekadar güzel kuş ucuruyo bizim kuşlarda yerde tavuk gibi 3. seneden beri kuşları yere mahkum ettik inşallah busene ucururum böle güzel tartışmalar insanı kuş ucurmaya heveslendiriyo kalın saglıcak la arkadaşlar ama kimse birbirini kırmadan bu ölumlu dunyada kalp kırmaya degmez
- KÜRŞAT AY
Ad Soyad : KÜRŞAT AY
Forum Kayıt : 26/11/08
4/1/2009, 9:28 pm
Başbuğ demiş ki:ben ankaranın en eski adamlarını aradım tanıyan yok...orda sinek uçsa haberleri olur onların...belki vardır gidecem bakmaya...veya onlar bakacaklar...inşallah kuş iidir de kuş sahibi oluruz.....
slm arkadaşlar merak ettim doğrusu şu ankaranın eski kuşçularını,kimler sizin adınıza kuş seyretmeye gidicek isim verirmisiniz.bu abileri biz tanırmıyız acaba.alpaslan beyide tanımam ama çoğu derneklerde konusu geçiyor,hava şartları düzeldikten sora bende hem tanışıp hemde o bahsettiği kuşu izlemek isterim davet ederse şayet iyi geceler
- hobist
Ad Soyad : ömer sezer
Doğum Tarihi : 08/06/66
Forum Kayıt : 09/10/08
5/1/2009, 6:34 am
Herkese selam, Sayın Admin matbacıları, Sincanda dernekçi Metin Beye ve Alpaslan(alp66) Beye sorarsanız size bilgi verebilirler, çünkü bildiğim kadarıyla bu kuşlardan uçuruyorlar.
2 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5