TÜRKİYENİN NAMLILARI - Sayfa 4 411k

Join the forum, it's quick and easy

TÜRKİYENİN NAMLILARI - Sayfa 4 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TÜRKİYENİN NAMLILARI

+48
iyimser_20
timur
emre_7171
yilmazakdag
dadaş25
trojen
eric
zfree
makinst
kuscuozgur
kuşcu_ahmet
Mustafa18
yukselis
omeryener26
mehmet ali06
tolga40
turova
kuscu.1964
ereglılı yunus
Bozoglu
pegasus
chema
ysfkorkmaz
oguzzz579
volkanu
nedimarik
esatdogan
ANKARALI AYHAN
KÜRŞAT AY
hasankoc
avcıı
şahin_-55
altınokguvercin
alp66
KeReMmM55
oyun_kusları
büyük kuşçu caner
Başbuğ
selim güzelel
Mesutciftci
hobist
hacı murat
katarsis
oflusu
fatih_27su
gecityok
Forum Admin
polisismail
52 posters
kuscu.1964
kuscu.1964
Ad Soyad : H.B.
Forum Kayıt : 01/04/09

TÜRKİYENİN NAMLILARI - Sayfa 4 Empty Geri: TÜRKİYENİN NAMLILARI

6/4/2009, 7:38 pm
devre ben 109 luyum çorumda amatörce takılıyoruz Ankara'ya geldiğim seni aramak isterim
turova
turova
Forum Kayıt : 06/04/09

TÜRKİYENİN NAMLILARI - Sayfa 4 Empty slm

6/4/2009, 8:34 pm
merhaba arkadaşlar ben ankaradan ercan kaya aranıza daha önce de katılmıştım ,ama bir türlü yazışamadık olsun bundan sonra yazışırız burada öncelikle alpaslan arkadaşın davet ettiği kuşlardan konu açalım ,burada sölenecek fazla bir söz bulamıyorum ama izlemenizi tavsiye ederim , tabi kuşlarda meziyet özellik çok ama her yiğitte biliyorsunuz farklı farklı yoğurt yer , ama izlemekde fayda var diye düşünüyorum ,diğer taraftan matbacıların kuşları konuşuluyor bu konudada şu yorumu yapabilirim ankarada eskilerden kalan tek kuşlar bunlar şöleki metin arkadaşdan bahsediyor bir kaç arkadaş metin arkadaş bu kuşların 7 göbeğinide uçuruyor bunu biliyor izliyoruz yani kuşlarda devamlılık arzediyor,izlemekde fayda var diye düşünüyorum,ama burada çoğu arkadaşımız farklı farklı tarzlarda kuş beslediği için iyi kötü kavramını burada vurgulamak doğru değil diye düşünüyorum,bize göre iyi bağzılarına göre zevke baglı kötü olarakda yorumlana bilir, saygılar arkadaşlar
Anonymous
Misafir
Misafir

6/4/2009, 8:51 pm
tamamen zevk e bağlı
herkesın ıyısı kötusu farklıdır senın beyendını ben beyenmem benım beyendımı sen beyenmezsın...
bıde sızın kuşları görelım çok merak edıyorum resımlere baktım oynıcak gibi duruyolar
bıde bana aylar önce söz verdığın yavru arap vardı o nasıl oldu acaba gerçi eke olmuştur şimdı 17-18 taklayı vuru bu kuş diyodun uçurursan onunda bı vıdeosunu çekte ızlesın herkes...
turova
turova

7/4/2009, 7:24 pm
o yavru kardeş tarih oldu gectiğimiz 10 kasım gecesi kuşlar çalındı bunu duydun duymadın bilmiyorum, ama arap yavruda, ekede bitmez bizde sen kafanı yorma rahat ol. o gider başka gelir kökde kökende bizde olduktan sonra değilmi. birde o kadar kuş izlemeye meraklı isen buyur gel çanlı çanlı çıplak gözle izle çekinecek korkaçak bir durumum yok benim, emrah efendi.
turova
turova

7/4/2009, 7:30 pm
emrah kardeş msn ni verde sana son bir videosunu atayım istersen ,olmazmı.kardeş
Anonymous
Misafir
Misafir

7/4/2009, 7:31 pm

En son darkpigeon tarafından 7/4/2009, 7:37 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Anonymous
Misafir
Misafir

7/4/2009, 7:31 pm
ekle abı beklıyorum
turova
turova

8/4/2009, 8:31 am
Forum Admin demiş ki:ankarada sayim ustanın eski kuşları ve maatbacılar warmış meşhur kuşlar diyorlar bilgisi olan warmı acaba

ankarada saim ustanın kuşu sorsan her kapıda var derler ama yıllar geçmesine ramen bir tane kuş çıkarıpda bu kuş saim ustanın kuşu diye kuşu havaya salan yok, veya bu kuşlardan olduğunu söleyende var yok arası olandada kırmaları vardırki bunlarda kırıla kırıla bu kuşlardan eser kalmamıştır ,ben ankaradayım varsa böle bir kuş kimse üzerine almasın ben buradayım gidip görmekde isterim ama malesef yok arkadaşlar,

matbacılara gelince , kuşlar hala havada izlemek isteyen buyursun ,bu kuşları ankarada en çok metin baltacı uçuruyor bunu herkes bilir ,herkes de izler ,bahadır beylerin söylemlerine göre bu kuşların nesli 40 50 sene eveliyatına dayanıyor ,ve halada yılda bu kuşlardan 8 10 tane uçuyor bir çok kez bu kuşları izleyen gören ve tanıyan arkadaş olduğunu burada biliyorum,

aynı zamanda bu kuşlardan ankarada bir çok kişide olduğu da biliniyor ve ankaradışında yurt dışındada bayakişilerde olduğu biliniyor ,

bu kuşları uçuran hakkıyla metin baltaçı çünki daha öncede yazdığım gibi bu arkadaş bu kuşların yedi göbeğini uçuruyor. umarın bu konuda biraz olsa arkadaşım aydınlatmışımdır seni.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

9/4/2009, 2:39 pm
S.A herkeze körü duyan oldumu eski kuşçulara soruyorum

kuş öleli 16 sene olmasına rağmen Kırşehir Kaman'da yıllardan beri bu kuş konuşulur çoğu eski kuşçuların kuşlarını görmeye gittiğimde sözde körün damarı diye tanıtırlar kuşlarını yok körün cücüğü ,yok işte torununun cücüğü diye

bir çok eski kuşçuya sordum bu kuş nasıldı diye :çok uzun sallı düz gök bi kuşmuş kuşun bi gözü körmüş kuşun sahibide muharrem diye birisiymiş.en yüksek seferini diz boyundan aldığını söylüyollar,bide oyun yaptığı yere kül konulduğunu ve kuşun sefere geldiğinde o külü yardığını kamandaki eski kuşçular hep anlatırlar.bu kuşu duyan varsa yazarsa sevinirim salıcakla kalın
Mesutciftci
Mesutciftci
Ad Soyad : Mesut Çiftçi
Doğum Tarihi : 14/09/78
Forum Kayıt : 19/10/08

9/4/2009, 7:34 pm
tolga kardesim merhaba. eskiden vardı toz kaldıranlar die bi damardı.ve herkeste bulunmazdı bizde 93 dönemlerde bi kuş geldi bir polis trafından yani tam senin zamanların 16 yıl falan önce oluyo kendisi kırşehirli idi sivata görev yapıp bingöle gelmişti. bir kuş izledim ondan yarasa ( gece kuşu derdik) uzun dumanlı bi erkekti. seferi uzun bol taklalı yere geldiğinde toz kaldırıdı. hala o kuşun soyu var elimizde ama öylesine o kuş gibi değil.
mehmet ali06
mehmet ali06
Ad Soyad : mehmet ali çalışkaner
Doğum Tarihi : 12/08/93
Forum Kayıt : 10/03/09

14/4/2009, 6:29 pm
dayı dogum günün kutlu olsun :D
Bozoglu
Bozoglu
Ad Soyad : Tahir Kemal BOZOGLU
Doğum Tarihi : 02/02/79
Forum Kayıt : 03/10/08

20/4/2009, 2:28 pm
ysfkorkmaz demiş ki:
arkadaşım sizinki gene iyi bizim burada akşam saat 9'da uçuruyorlar.kuşu bastıramıyorlar kuş gidip buluta konuyor.nasıl fıkra gibi değilmi..............sana katılıyorum,
ben kostüm kuşu besliyorum ama yıllarca oyun kuşu besledim nasıldır nasıl oynar bilirim seyretmesinide severim.yerim olmadığından uçuramıyorum.taklacı formda bir tane eskişehirli oyun kuşu besleyen hemşerimin olmadığını görünce şok oldum.eskişehirden selamlar,

Abicim sen rahat ol,gerektigi zaman konusuruz ins.

Eyvallah..
omeryener26
omeryener26
Ad Soyad : Ömer YENER
Doğum Tarihi : 01/11/76
Forum Kayıt : 17/07/08

4/5/2009, 1:16 pm
Arkadaşlar Eskişehirde Benim bildiğim Mehmet Amca ( Kayserili ) çookda güzel oyun kuşları var ;
zannedersem sene 2002 de taklacı yarışmasındada 1 olmuştu ankara kütahya kırıkkale afyon illerinin katılımı ile yapılan yarışmada sonrada geniş kapsamlı yarışmada 2003 de yanlış hatırlamıyorsam tabii tarihleri karıştırıyor olabilirim ordada 3 olmuştu kuşlarının resimlerini çekersem onun adına foruma atarım görüşmek üzere
yukselis
yukselis
Ad Soyad : ÜMİT AKBULUT / ADEM HASTÜRK
Doğum Tarihi : 23/01/82
Forum Kayıt : 17/04/09

11/5/2009, 11:31 am
ANKARA DA KARAPÜRÇEKLİ HÜSEYİN VARDI RAHMETLİ OLDUĞUNDA VASİYETİ ÜZERE OĞLU İSMAİL ÇALIYA VERMİŞTİ ÇOĞUNU KUŞLARININ ONDA ÖNCEDE İSMAİL ÇALI BÜYÜK PARALAR VERİP ALMIŞTI ONDAN YİNE ÇOK GÜZEL BOZ-BOZ DUMANLI - KİRLİ-BOZKİRLİ VE DUMAN TAKKALILAR VAR İSMAİL ABİ DE..BİDE HACI MURAT,ESKİŞEHİR YOLUNDA BALIK RESTORANTIN ARKASINDA BESLERDİ 2 SENE ÖNCE SEDEF HASTALIĞINDAN RAHMETLİ OLDU ARKADAŞLARI BAKIYOLAR AYNI KÜMESTE MURAT ABİNİNDE KUPA ALMIŞ DUMANLI ERKEĞİ VE ONUN DA DUMANLILARI MEŞHURDUR ANKARA DA.
Mustafa18
Mustafa18
Ad Soyad : Mustafa
Doğum Tarihi : 04/08/93
Forum Kayıt : 20/06/09

21/6/2009, 10:14 am
Arkadaşlar ankara Keçiören De Nuri Dayı,Esad dayı ve Kara Mustafanın Kuşlarnı Bilen Anlatırsa çok sevinirim Şimdiden Çok Teşşekürler
kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

9/7/2009, 9:13 pm
merhabalar sitedeki üstatlar ben kayseriden ahmet 6.7.1965 dogumluyum.11 yaşından beri kuş beslerim.eskiden kayseri taklacıları yüksek ucar yüksekte takla atarlardı.havacı kuşlardı.taki berberkadir denen üstadımız kuşu ve kuşculugu kayseriye ögretene kadar.eski dedigim 32.33 sene öncesidir.kayseride kimde kuş oynasa berberkadir kanı vardır.selamlar ahmet.
Anonymous
Misafir
Misafir

9/7/2009, 9:16 pm
o zaman kayserının has oyun kuşu havacımı oluyor??
berber kadır bey de sanırım damcıları getırdı kayserıye o zamandan sora damcı beslenmeye başladı ölemı ??
kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09

9/7/2009, 9:20 pm
nasıl yorumlamak isterseniz öyle yorumlarsınız
Anonymous
Misafir
Misafir

9/7/2009, 9:33 pm
yorum yapmadım bılgınız olduğu için sordum
kuscuozgur
kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08

15/10/2009, 9:14 pm
rahmetli nazar amcanın kuşlarıda meşhur beykoz da soyunu kırmadan devam ettiren erkadaşlar var
makinst
makinst
Ad Soyad : tayfun köroğlu
Doğum Tarihi : 30/12/78
Forum Kayıt : 04/01/10

5/1/2010, 12:06 am
topkapılı yavuz abi istanbul
postacı latif istanbul incirli
caca kemal istanbul bahcelievler
vekiil bedri istanbul ikitelli
sebattin reis istanbul haznedar
ilyas şisik istanbul fatih
bu abilerimin ellrindeki kan istanbul ve bir cok sehirdeki oyun kuşlarının atasıdır idea ediyorummm ispatlarımdaa sevgili güvercin sever dostlarrrrr
Anonymous
Misafir
Misafir

5/1/2010, 5:51 pm
Şu 10 aylık meselesi gözüme çarptı bizim burda kuşlar 4 -5 aylıkken eşe gelir tüyünü giyer yavruya kusar oda eke olur.bunun başka bi açıklaması yoktur.hani siz yaşlı performansı arıyorsanız öyle belirtin ama eke değil yavru demeyin 10 aylık kuşun yavrusu başlar eşleşmeye...
zfree
zfree
Ad Soyad : Zafer Egeli
Doğum Tarihi : 17/10/80
Forum Kayıt : 11/06/09

10/1/2010, 4:07 pm
Elinde şimdi namlı kuşu olan varmı arkadaşlar başkalarının kuşları değilde kendi kuşu şu an kümesinde olan. Merak ettim
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

10/1/2010, 4:44 pm
uygar demiş ki:Şu 10 aylık meselesi gözüme çarptı bizim burda kuşlar 4 -5 aylıkken eşe gelir tüyünü giyer yavruya kusar oda eke olur.bunun başka bi açıklaması yoktur.hani siz yaşlı performansı arıyorsanız öyle belirtin ama eke değil yavru demeyin 10 aylık kuşun yavrusu başlar eşleşmeye...

bencede bi kus 2 yasinda tam olur,tam verim almak istiyosan,bu kusun olacagi bu kadardir demek istiyosan 2 yasini doldurmasi gerekir bence.
bunu bazi kusculardanda duydum kendimde gordum 2 yasindaki kusumun oyununda degismeler oldugunu.
trojen
trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11

9/3/2011, 9:31 pm
türkiyenin namlıları bence istambuldan bora bey antalyadan kumcu faruk kırsehirden harun aydogan baskada izlemedigim büsürü kuscu var ama gözümle gördüklerim bunlar:):
dadaş25
dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09

10/3/2011, 7:31 am
ismail abı kaymaklıda kımde bu kuş
trojen
trojen
Ad Soyad : fatih albayrak
Doğum Tarihi : 04/02/87
Forum Kayıt : 22/02/11

13/3/2011, 8:59 pm
arkadaslar ben kırsehir boztepedeyim bura küçük bi ilce ama kafes kusları güvercin meraklısı cok burda suan ucmus olarak
1 ) harun aydoganın dumanları
2 ) murat tasdemirin beyazları
3 )hüseyin albayrak duman kirlileri
4 )idris keskinin gök percemleri
5 )ulaş ugurun percem akkuyruk arapları
6 )bayram korkmazın corum cıplakları:)
tüm güvercin sever kardeslerimin yolu kırsehir boztepeye düşerse izletilir ve anadolu misafir perverligiyle agırlanır herkese allah bol oyunlu kuslar nasip etsin
yilmazakdag
yilmazakdag
Ad Soyad : YİLMAZ AKDAĞ
Doğum Tarihi : 05/09/69
Forum Kayıt : 15/01/11

16/3/2011, 1:27 pm
.....
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

17/3/2011, 8:57 am
dadaş25 demiş ki:ismail abı kaymaklıda kımde bu kuş
elektirikçi hamdi derler nevşehir havalesinde çevre illeride dahil genci yaşlısı dahil üzerine kuş uçurtabilecek kimseyi tanımam . kendiside ihtiyar biri değildir ha gençtir.
dadaş25
dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09

18/3/2011, 10:18 am
evet abı tanıyorum geçen mart yanındaydım ıyı kuşları var kuşuda ıyı bılen bırısı.Erzurumluyum ama nevşehırın kuşçularının çoğunu tanıyorumbenım amca oğlu Fatıh var telekomda yanına gelır gıderım.97-den bu zamana.