Taklacı Güvercinler - Sayfa 4 411k

Join the forum, it's quick and easy

Taklacı Güvercinler - Sayfa 4 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Taklacı Güvercinler

+44
kuşcu_ahmet
mardinlisamet
Dr. Sedat
HUSEYINUSTA
kuscu47
agokmen
aytekin67
ASGYB
kuzgun
aDeMoGlU03
eric
hüseyin usta
hummu
mehmet73
refik34
bekir79
avcıı
kuscuerdem
ali memati
mehmet safak
freaxs
08defineci
osman mete
belhal
bykalfa
SEFA
karadayı
qüclü2008
Kuscu-Murat
talha54
huseyin23
KUSEM
erhan26
orhan02
recep yılmaz
necati geldi
hasankoc
hakanata38
nedimarik
beyaz
şahin_-55
akıncı
ksklecann
Forum Admin
48 posters
HUSEYINUSTA
HUSEYINUSTA
Ad Soyad : Hüseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09

Taklacı Güvercinler - Sayfa 4 Empty Geri: Taklacı Güvercinler

2/3/2011, 10:41 am
agokmen demiş ki:avcı arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum tutturdunuz bir mardin gidiyorsunuz benim kişisel görüşüm mardin kuşu şebapla oyun kuşunun bire bir kırılmasından ortaya çıkan bir ırk mardin dediğiniz kuşları incelediğimde mutlaka şebap kırıntıları var biz ankara olarak ırkımıza sahip çıkan yerlerden biriyiz bizim kuşlarımız ufak tefek koyu harbi oyun kuşlarıdır biz oyununu iyi yapmayan hata yapan kuşa yemde atmayız kapıyada koymayız adam gibi oyunun yaparsa ne ala onu başımıza tac eder yedi sülalesine yıllar boyu hizmet ederiz.
s.a ARKADAŞLAR..bu açıklamada yanlış anlamdımsa şebab kuşu ile oyunkuşunun eşleşmesinden mardinkuşu türemişttir ölemi demek istemiş bu sayın arkadaş.. sayın arkadaş eğerki öle düşünüyorsanız pes dorusu diyorum...30 40 sene önce şebab kuşumu vardı anadoluda da bu açıklamayı yapıyorsunuz burda..ama 30 40 sene önce mardin kuşu vardı...mardin kuşundan alıp veremediğiniz nede böle açıklamalar yapılıyo onu anlıyamıyorum....ve şiddetle kınıyorum bu açıklamayı. saygılar...
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

2/3/2011, 12:48 pm
mardin kuşundann kimsenin alıp veremediği felan yok hüseyin bey bilgi eksikliği belki yazım eksikliği yanlış anlaşılmaya mahal veriyor mardini kırıkkalesi konyası adanası vsr mesele yöreye maal edilmesi ben kendi fikrimi şöyle söyliyeyim defalarcada yazdım ama hala anlamak istemeyen simsar oluyor anlamayada çalışmıyor sizleri tenzih ederim bakın mardin yahut ankara yahut kırıkkale vsr bu kuşlar buralarla özdeşleşmiş buralarda ıslah edilmiştir ama bu demek değildirki bu kuş kendiliğinden mardinde topraktan bitmiştir böyle bir izlenim veriliyor yazılanlar herkezin tepkiside bunun içindir ve mardin ilimizin adını kullanarak ticarete yönelik bir kuşculuk yapılıyor günümüzde içlerinde her nekadar sevip sadece merak için besleyen varsada ticaret artık daha önde ve bu yüzden ticarete paraya kuş değişilen bir yerde çoğunluğu böyle olan bir yerde arı bir nesil varsada tek tük çıkar ve zamanla oda körelir HİÇ BİR İLİN KENDİNE HAS KENDİ TOPRAKLARINDA YETİŞEN BİR IRK YOKTUR .sadece orda beslendiği için mardin adını almıştır yada konya havacısı yada sivas denilmiştir bu güvercinin özü aslı nesli geldiği yer bellidir anadolumuza ..o yüzden kısır tartışmalar yapmayın yok mardin kuşu yok bilmem konya yok kırıkkale YETİŞŞTİRİCİLERLE ANILSIN BU OYUN GÜVERCİNLERİMİZ YADA SÜS GÜVERCİNLERİMİZ..BANA KİMSE MARDİN IRKI KUŞ DEYİP YOK SİVAS IRKI DEYİP LAF SALATASI YAPILMASIN ... BU KUŞUN ADI TAKLACI OYUN KUŞUDUR ...NE MARDİN NE BAŞKA BİR YÖRE BU OYUN KUŞUNUN ASLINA ÖZÜNE SAHİP ÇIKAMAZ ...MEMLEKETİNİN İSMİNİ VEREMEZ ...KONYADA HAVACI VAR MARDİNDE DAMCI URFADA ŞEBAB SİVASTA DAMCI HAVACI BU ŞEKİLDE ANILMASI BÜTÜN TARTIŞMALARI BİTİRİR. AMA TEKRARLIYORUM MALESEF TİCARET SİMSARLARINA BUNU KABUL ETTİREMEZSSİN AMA KUŞA GÖNÜL VERENLER BUNU BÖYLE BİLİRSE O SİMSARLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜP YENİ MERAKLANAN KARDEŞLERİMİZİDE TEZ SOĞUTMAMIŞ OLURLAR .YALANLA DOLANLA OLMAZ BU İŞLER ...
KALIN SAĞLICAKLA ...
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al

3/3/2011, 4:24 pm
S.A avcı arkadaşım..Açıklamalar için teşekkür ederek başlim..Biz mardin kuşu derken sadece mardin ilini kasted miyoruz neden dersen mardindeki kuşların hepsinin de süper damcılar olduğunuda iddia etmiyoruz.şöleki mardin adlandırılmasını kuşun genel ismi olduğu için diyoruz bu kuşların havacısı damcısı oynıyanı oynımayanı iyisi kötüsü her neyse ne olursa mardin diyoruz ama kimse bunu mardin iline bağlamasın..yani iyisi madin kötüsü konya deil..konyada bulunan yada sivasta olan iyi bir kuş belkide mardinde yoktur oda kabulumuzdür...Ama seneler önce emin ol ki türkiyenin en büyük pazarı sanıyorum istanbul topkapıdır ki biz bunu canlı kuşçularla haşir neşir olarak yaşadıkki hiç olmassa 15 günde bir dolaşırdık oraları yaşlısı genci bu kuşlara oyun kuşu yada mardin kuşu diye hitap ederdi ve hatta en çok kuşta içanadolumuzdan gelirdi.kayseri sivas ankara konya illerinden ama çoğuda bu kuşlara mardin derdi 70 li 80 li senelerde istanbul pazarlarını dolaşanlar daha çok bu şekilde duyduklarına eminim.yani demek istediğim iyisi mardin kötüsü başka bişi deil
sadece genel adlandırma bu bize göre..ve hatta kimileri sivas mardini konya mardini ankara mardini gibi laflar da ederdi bunlar bire bir yaşamış biri olarak yazıyorum ..şimdi taklacı adlandırılmasına karşı olsam ne olmasam ne olur herkes öle diyo sa öledir taklacı genel adlandırmadaki bana göre yanlışı ne onu da sölimm..bi kere anadolumuzda birçok kuş çeşidi var taklacı olarak saymaa gerek yok bu cins kuşları..ama sen hiç dama gelip giden çorummardini yada malatya mardini gördünmü mesela ha bunlarında kendi içlerinde iyis var kötüsü var sen şimdi çorum çıplana taklacı yada malatya kuşuna taklacı diye bilirmisin
sonuçta çorumçıpla yada malat ya kuşu deriz..bölgelsel kuşlarımz gerçektten çok kırılmış durumdalar iç içe geçmiş durumdalar buda gerçek ama genede bölgesel özelliklerini taşıyan kuşlar vardır bunuda en iyi bakıcıları bilir...şimdi arkadaşım mesela bende sarıgöz gökler var baba tarfları mardin ana tarafları sivas uzun sürelerden beri sivas mardini olarak beslenmiş bu kuşlara nasıl biz taklacı diyelim dilim varmaz arkadaş kimse kusra bakmasın.
aslında kuşların yapmış olduğu birleştirmeyi bide biz yapa bilsek ne güzel..sağlıcakla kalınız.saygılar sevgiler.

agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

3/3/2011, 5:42 pm
HUSEYINUSTA demiş ki:
agokmen demiş ki:avcı arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum tutturdunuz bir mardin gidiyorsunuz benim kişisel görüşüm mardin kuşu şebapla oyun kuşunun bire bir kırılmasından ortaya çıkan bir ırk mardin dediğiniz kuşları incelediğimde mutlaka şebap kırıntıları var biz ankara olarak ırkımıza sahip çıkan yerlerden biriyiz bizim kuşlarımız ufak tefek koyu harbi oyun kuşlarıdır biz oyununu iyi yapmayan hata yapan kuşa yemde atmayız kapıyada koymayız adam gibi oyunun yaparsa ne ala onu başımıza tac eder yedi sülalesine yıllar boyu hizmet ederiz.
s.a ARKADAŞLAR..bu açıklamada yanlış anlamdımsa şebab kuşu ile oyunkuşunun eşleşmesinden mardinkuşu türemişttir ölemi demek istemiş bu sayın arkadaş.. sayın arkadaş eğerki öle düşünüyorsanız pes dorusu diyorum...30 40 sene önce şebab kuşumu vardı anadoluda da bu açıklamayı yapıyorsunuz burda..ama 30 40 sene önce mardin kuşu vardı...mardin kuşundan alıp veremediğiniz nede böle açıklamalar yapılıyo onu anlıyamıyorum....ve şiddetle kınıyorum bu açıklamayı. saygılar...

sevgili hüseyin arkadaşım bu şebaplar kaya kovuğundan çıkmadı senin kuşlarındanda eski hangi 30 seneden bahsediyorsun eveliyatını bir araştır sonra kına olurmu evet sizin mardin dediğiniz kuşlarda bire bir şebap kırıntıları bulunmaktadır
avcıı
avcıı

4/3/2011, 8:49 am
hüseyin bey katılıyorum elbette öyle ve bende gördüm dam yapan çorum çıplağını ha şunu direk söylersek amenna mesela biz konyada gök de deriz gök mardinlide deriz ama bu kuşun mardin kuşu olduğu anlamını taşımaz o anlamda kullanılırsa başımla gözümle ama direk mardine maal edildiğinde sanki tek bu işin menbaı mardinmiş gibi anlaşılır ve dediğin gibi en büyük pazar taa osmanlıda bile istanbul olarak geçiyor .. her neyse kusura kalmayın anlatmak istediğimi siz anlamışınız bu beni mutlu etti
selamlar..
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

4/3/2011, 8:54 pm
Sevili Arkadaşlar…

Bir köleye sormuşlar, özgür ve varlıklı olursan ne yapmak istersin diye. Köle hiç tereddüt etmeden, çok köle satın alırdım, diye cevap verir. Sizce bu kölenin cevabı ilk bakışta bir tezat gibi geliyor insana değimli? Ama hayır, neden diye soracak olursanız, şundan dolayı tezat oluşturmuyor. Çünkü bu kölenin düşüncelerini belirleyen maddi yaşamın kendisidir. Onun için ister istemez köle sahibi gibi oda köle isteyecektir. Zira köle sahibi olursa çok daha rahat yaşayacağını düşünmektedir. Selam ve Saygıyla
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

5/3/2011, 1:59 am
Allah kula kulluk ettirmesin, ettiren düzenede yaziklar olsun, ...
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

5/3/2011, 2:10 am
eric demiş ki:vallahi bravo REFIK BEY bende bu mardin kusu hakkinda sizin gibi arastiran,ogrenen, bilgili bir insan ilk kez taniyorum. sitenizde yazmisoldugunuz yazilardi okumuslugum vardir. kendim kanadada yasiyorum ama bazen aklima takilmiyor degil oralarda olupda iyi kuscu dostluklar kurmak isterdim. burda imkansizliklar icinde kus besliyorum, turkiyeden bu site yoluyla bir kac kisiden sadece bi kac yumurta istedim ama olumsuz cevaplar aldim yada cevapsiz kaldi. burda demek istedigim bazilari var cani gider elinde iyi birseyler olsunda kiymetini bilir, bazisida elide bol olur kiymetini bilmez.bi umutla bekliyoruz bakalim elbet bir gun bizimde elimize bi sekilde iyi damar kuslar gecer.sabirla bekliyoruz.

slm ergun
nasilsin? biliyorsun cok iyi olmasada cok sukur kanadada iyi damarlarimiz var. erol abide, bende ve nebide seni tatmin edecek damarlarda kuslar var. Beklemene gerek yok yane:) ama biz sana kusalri zorla yollmammizi bekliyosan o zaman cok beklrsin:) burda devamli boyle seyler yaziyosun, bizi utandiriyosun , sanki biz yokmusuz gibi. Wallaha kardesim ben 15 senedir ugrasiyorum, kimse kimseye iyi kusu oyle bir iki gun tanidigina vermez, ben almanyadan yumurta yollasinlar diye cok seyler teklif ettim, veririz gel canin sagolsun diyenler is yollamaya geldimi yapmadilar. birisi yollarim dedi, sansimada birisi almanyadan buraya geliyodu onu buldurdum. sozunu yiyemedi am abu seferde ikisi bozuk ikiside kirik 4 yumurt ayollmais:) gunahi boynuna belkide istemeden yapti ama gelen yumurtalardan ben anladim olayi. bak erol abiye 5 sene beraber besledik iyi kuslairndan bana bile vermedi, ayrica akrabayizda:) ama benle nebi arasinda sorun olmaz gelir istedigini alir gider. biz bu kuslari elde etmek icin cok paralar ve emekler harcadik o yuzden kimse kimseye arada cok iy idostluk olmadimi emegini bedavaya vermez. Ama boyle dostluklarda oyle sap diye kurulmaz. bu arada ben turkiyeye gidiyorum yakinda uzun zamanli kalmaya is icin, ilgilenirsen kuslarin cogunu elimden cikaricam.

kendine iyi bak
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

6/3/2011, 1:39 am
slm Sedat

iyi diyelim iyi olalim, bi yaramazlik yok bi sabuni cikardim gecen seneki yavrulardan ona antrenman veriyorum guzel kus dirsek sorunu olmasa. simdilik dirsegi iyice acilana kadar ucuruyorum kapanirsa cok iyi olur kapanmazsada allah kerim. yaw sizin kuslardanda daha biseyler goremedik ki doru duzgun bi videonuz yok ne senin ne, birol abinin nede nebinin.
ha kuslariniz iyi damar olanlar vardir ama siz biliyosunuz ben bilmiyorum cunku goremedim simdiye kadar. baharda bekliyoz sizden sole iste budur dedirtecek videolardan.
hayirdir turkiyeye uzun sureliginemi gitcen? olmadi simdi, kuslar sensiz perisan olur burda.)))
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

7/3/2011, 2:54 am
selam ergun

walllaha iste dedigin gibi bizim elimizde olanlari koyduk simdilik adim hidir elimde olan budur benim. Demek videolari beyenmedin ama seeeeeeeeeeeeeeeeeedeolara kiyaslarsan beyenmen lazim :) ama erol abide cok daha iyileri var. bendede varda gosterene ve gorene kadar birsey diyemem. Ama sen elindeki kuslarin performanslarini beyendiysen onlar benim elimde olan en kotu oyun kuslariydi diyelim, o yuzden otekileri sendekilerden cok cok daha iyidir emin ol senide memnun eder. tabiki burda gordugun usta kuscularin oturmus guzel damarlari gibi degiller , ben hala oturtmaya calisyorum.

sevindim, ama dikkat et sabuniyi cok zorlama havalar haal soguk, oldurursun gene. biraz dinlensin daha sezona var.

evet tam belli degil ama uzun sureli turkiyeye donebilrim bu ay gidip is icin konusucam olursa gidicem uzun zamnligina, iyi kuslarida nebiye birakicam. hayirlisi. benim gibi iyi bakamaz kimse ama ne yapalim . olursa turkiyeyede goturmeyi istiyorum orda ucurur acarim gorurum diye.

kib
avcıı
avcıı

7/3/2011, 8:03 am

refik34 demiş ki:Sevili Arkadaşlar…

Bir köleye sormuşlar, özgür ve varlıklı olursan ne yapmak istersin diye. Köle hiç tereddüt etmeden, çok köle satın alırdım, diye cevap verir. Sizce bu kölenin cevabı ilk bakışta bir tezat gibi geliyor insana değimli? Ama hayır, neden diye soracak olursanız, şundan dolayı tezat oluşturmuyor. Çünkü bu kölenin düşüncelerini belirleyen maddi yaşamın kendisidir. Onun için ister istemez köle sahibi gibi oda köle isteyecektir. Zira köle sahibi olursa çok daha rahat yaşayacağını düşünmektedir. Selam ve Saygıyla

PEYGAMBER EFENDİMİZ BEDİR SAVAŞINDAN ÖNCE BAKAR SAHABE TOPLANIR SAVAŞACAKLAR TOPLANIR BİR YERE VE SAHABEDEN BİRİ DERKİ SAYICA 10DA BİRİ KADARIZ KAFİRLERİN ONDA BİRİ DİĞER SAHABİDE DÖNEREK ANAMIZ BABAMIZ SANA FEDA OLSUN YA RASULALLAH .. BURDADA HAŞA PEYGAMBER SEVGİSİ TAPINMA GİBİ GÖRÜNSEDE PEYGAMBERİMİZİN ALLAHA ULAŞMADAKİ BİR VESİLE ONU SEVMENİN ALLAHI SEVMEK OLDUĞU MANA ALEMİNDE AP AÇIK BELLİDİR....

YANİ REFİK BEY HERŞEY SİZİN YUKARIDA ANLATTIĞINIZ GİBİ OLMUYOR BELKİ BAZILARI ANLAYAMADI AMA SİZ NEDEMEK İSTEDİĞİMİ GAYET İYİ ANLADINIZ.....MADDİ YAŞAM EHLİ AYRIDIR MANEVİ YAŞAM AYRI SADECE ÖRNEK İÇİN VERDİM TEŞBİHTE HATA OLMASIN KUŞ İÇİN KURT İÇİN NE PEYGAMBERİMİZDEN NEDE SAHABİDEN ÖRNEK VERMEM REFİK BEY..
refik34
refik34

7/3/2011, 8:09 pm
Sevgili Avcı Arkadaş...
Ne anlatmak istediğinizi ben anlayamadım.Lakin konuyu biraz açarsanız belki forumda bulunan diğer arkadaşlarda anlar.O zaman meramınıza uygun bizimde söyleyecek bir iki lafımız olur.Selam ve Saygıyla
hüseyin usta
hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al

7/3/2011, 11:58 pm
avcıı demiş ki:hüseyin bey katılıyorum elbette öyle ve bende gördüm dam yapan çorum çıplağını ha şunu direk söylersek amenna mesela biz konyada gök de deriz gök mardinlide deriz ama bu kuşun mardin kuşu olduğu anlamını taşımaz o anlamda kullanılırsa başımla gözümle ama direk mardine maal edildiğinde sanki tek bu işin menbaı mardinmiş gibi anlaşılır ve dediğin gibi en büyük pazar taa osmanlıda bile istanbul olarak geçiyor .. her neyse kusura kalmayın anlatmak istediğimi siz anlamışınız bu beni mutlu etti
selamlar..
S.A..yok arkadaşım bu işin menbağı tabiki MARDİN ili deil yada KONYA deil yada başka bir yer zaten olaya öle bakanlara şahsen ben iyi kuşçu gözü ile bakmam..İyinin iyisinin nerde olduğunu ALLAH bilir..Oyun kuşları esasolarak(urfa,mardin,konya,ankara,sivas,eskişehir,çorum,malatya) olarak bilinir.ve bu illerden her türü bütün anadoluya ve dünyaya daılmışlardır bunun eveliyatı artık bizi aşar..Biz anadolumuzdakilere bakalım ve sahip çıkalım yok oranın kuş iyi yok buranın kuşu iyi diye bişi yok...ve elimizden geldiği kadar kuşlarımızı illeri ile analım ÇÜNKİ.
bu kuşların senelerden yaptığınının kimse farkında deil gibi geliyo bana yav arkadaş bu kuşlar Türkiyemizi tanıtıyor trizim hizmeti yapıyor..kuşlar var olmaa çalışıyor biz yok etme çaılışıyoz..Şahsen uzun bir süre istanbulda yaşadım şimdi tekirdağ da ikamet ediyom ve kendi çapımda uğraşıyom 54 yaşındayım Kuşlarıma SİVASMARDİNİ demekte bi sakınca görmüyom.Ve bu kuşların en büyük özeliği bu bana göre ayrıştırıcı deilde birleştirici..saygılar ve sevgiler.
avcıı
avcıı

8/3/2011, 7:21 am
refik34 demiş ki:Sevgili Avcı Arkadaş...
Ne anlatmak istediğinizi ben anlayamadım.Lakin konuyu biraz açarsanız belki forumda bulunan diğer arkadaşlarda anlar.O zaman meramınıza uygun bizimde söyleyecek bir iki lafımız olur.Selam ve Saygıyla

sizin anlatmak i,stediğiniz kıssadaki olayın tam tersini anlattım siz kıssanızdaki OLAYI NET AÇIKLARSANIZ BENİM KISSAMDA AÇIKLANMIŞ OLUR ..
avcıı
avcıı

8/3/2011, 7:25 am
EWET HÜSEYİN BEY AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLMALI VE TAMAMEN BİR YÖRE OLARAK ANILMAMALI.
refik34
refik34

8/3/2011, 9:45 pm
Sevgili Avcı Arkadaş…
Bu forumun zemininde, Mardin taklacı güvercininden söz etmeye çalışırken, bazı arkadaşlar önyargıyla, yargısız infaz yaparcasına, “nedir bu tutturmuşsunuz Mardin kuşu” diye eleştirmelerini yöntem olarak doğru bulmadığımı, her vesile ile anlatmaya çalıştım. Ama anlayan olmadı. Bende anlaşılır olması açısından, köle örneğini vermiştim. Köle örneğinde yazmak istediğim şeyde buydu.(Türkiye’nin kuşçuluk somutuna yabancı olmadığımı bilmenizi isterim) Bizimde taklacı güvercin noktasında düşüncelerimizi belirleyen taklacı Mardin güvercinidir. Ben bu kültürle büyüdüm. Böyle gördüm ve böyle yaşadım. Büyüklerimiz hep bu kültürü anlattı, bizde dinledik. Çevremizi ve kendimizi anlamaya başlayınca, karınca kararınca yaptığımız araştırmaların bizlere öğretisi de, aldığımız bu kültür doğrultusunda oldu. Bundan dolayı, taklacı Mardin güvercini için genel anlamda bir değerlendirme yapacak olursam, daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, nitelik ve kalite olarak diğer taklacı güvercinlere nazaran, daha iyi renk kattığını söyleyebilirim. Kısaca maddi yaşamın bana öğretisi de bu yöndedir. Selam ve Saygıyla

Not: Size yönelik yazdığım her yazıyı, hep “sevgili avcı arkadaş” ve “selam ve saygıyla” bitirmiş olmama rağmen, sizin bu yönlü bir yaklaşımınızı göremedik. Böyle bir beklenti içinde olduğum için söylemiyorum. Lakin önyargılarınızdan kurtulmanız sizi de camiamızı da sevindirecektir.
refik34
refik34

8/3/2011, 9:52 pm
Sevgili Hüseyin Arkadaş…
Sizin Sivas Mardin demenizin elbette ki yadırganacak bir tarafı olamaz. Çünkü maddi yaşamın size öğretisi bu yöndedir. Söylemek istediğinizi saygıyla karşılıyor esen kalmanızı diliyorum. Selam ve Saygıyla
Not: Bende Cepheyi büyüterek şunu rahatlıkla söyleyebilirim. TürkiyeSivasMardin taklacı güvercini diyebilir ve diyorum.
avcıı
avcıı

9/3/2011, 7:04 am
refik bey yaşça benden büyüksün sayın abim bak benim ne mardin güvercinine nede mardine yönelik en ufak bir önyargı yada eleştirim yok siz hakkaten beni ya anlıyonuz anlamamazlıktan geliyonuz yada anlamıyorsunuz diyorumki mesele mardin güvercini olmamalı isim taklacı mardin kuşu değildir mardin yöresinde nesli ıslah edilen yetiştirilen mardin kuşu aslına inmeden bakın kırıkkalede yetişen kırıkkale ankaradaki ankara çünki bu hangi ilde yetişip orda ıslah edilirse oranın ismini taşır fakat bütün kuşlar oyun kuşlarının yüzde 80 i bir birine renk olarakta fizik olarakta bir benzerlik gösterir ve bunlar hep birlikte toptan mardin denilemez çünki siz nasıl yıllardır büyüklerinizdenduyup öğreniyosanız bizlerde büyüklerden duyup öğrendiğimiz şeyler bunun tam tersini yani beni anlatmaya çalıştığım şeyi anlatıyor o yüzden bu kuşlara GENEL OLARAK TAKLACI GÜVERCİN il yetiştiricileri olarakta yöre isimleri ile anılmaları daha doğrudur bu ayrımcılık yada ön yargı değil birleştiriciliktir TAKLACI OYUN KUŞU denildiğinde ayrımcılık olmaz ama TAKLACI MARDİN KUŞU dediğinizde ben tamamen mardine mal edilmeye çalıştığınızı ve SİMSARLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜĞÜNÜZE İNANIYORUM İSTEMEYEREKDE BİLE OLSA BU SİMSARLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTİR..
bu yüzden kesinlikle altını çizerek tekrarlıyorum TAKLACI OYUN KUŞU TAKLACI GÜVERCİN .DENİLMESİ DAHA DOĞRU DİYE DÜŞÜNÜYORUM ....
VE ŞUNUDA BELİRTEYİM AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE YANLIŞ ANLAMAYA MAHAL OLMADAN ..
BEN KELLECİ KAFATASCI YADA IRKÇI DEĞİLİM BEN ÜMMETCİYİM ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM DOĞUDAKİ KÜRT OLAN MÜSLÜMANDA BATIDAKİ ALMANI İNGİLİZİ YADA HER NEMİLLETTEN OLURSA OLSUN MÜSLÜMAN OLANI BENİM KARDEŞİMDİR....
BENİM ECDADIM .......OSMANLI...... DÜNYAYA HÜKMETTİ 630 YIL VE BU DÜŞÜNCE İLE GİTTİ BU YAKLAŞIMLA YAKLAŞTI ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMAN OLMANIN VE İNSANI AYIRT ETMEDEN SEVMENİN HAZZI BİLİNCİ İLE YAŞADI BİZDE AYNINI YAŞIYORUZ ŞÜKÜRLER OLSUN..AYNI FİKİR AYNI ZİHNİYETİMİZ..
AKLINIZA BAŞKA ŞEYLER GEMEMESİ İÇİN YAZDIM BİLGİNİZ OLSUN ALMANI İNGİLİZİ KÜRTÜ TÜRKÜ IRKI İÇİN DEĞİL DİNİ İÇİN AYIRT EDENLERİZ ......
mehmet73
mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10

9/3/2011, 11:51 am
Taklacı Güvercinler - Sayfa 4 1668118718
avcıı
avcıı

9/3/2011, 12:44 pm
hayırdır mehmet bey neden düşüncelisiniz hatalı bişeymi yazmışız yoksa aksi bir durummu okudunuz gördünüz..
mardinlisamet
mardinlisamet
Ad Soyad : A.SAMET
Forum Kayıt : 13/08/09
http://www.safkanmusulkusu.tr.gg/

9/3/2011, 12:59 pm
İSMAİL ARKADAŞ HATALI BİRŞEY DE OLSA AKSİBİR DURUMDA OLSA SANIRIM BU ŞEKİLDE YAZIŞARAK ORTAK BİR NOKTA BULMAMIZ PEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR SÜREKLİ AYNI KELİMELERİ YAZIP DURUYORUZ SANIRIM BİRGÜN ALLAH NASİP KISMET EDERSE KARŞILIKLI ÇAY İÇEREK ORTAYOLU BULURUZ..ALLAHA EMANET OLL
mehmet73
mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10

9/3/2011, 1:06 pm
hayır deyilsede allah hayra çevirsin
avcıı
avcıı

9/3/2011, 1:11 pm
AMİN HAYRA ÇEVİRSİN DEĞİLSE BİLE .ŞERLE İŞİMİZ OLMAZ ..
DOĞRU DİYORSUN ABDULSAMET BEY İŞALLAH ODA NASİP OLUR NASİP KISMETTİR BU İŞLER BAKARSIN BİR VESİLE OLUR ÇIKAR GELİRİZ ..SEYEHATTE SIHAT VARDIR .. YA NASİP..
mardinlisamet
mardinlisamet

9/3/2011, 1:15 pm
İNAN SENİ AĞIRLAMAK BANA ŞEREF VERİR İSMAİL ARKADAŞ SAĞLICAKLA KAL
avcıı
avcıı

9/3/2011, 1:22 pm
ESTAĞFİRULLAH BİZ KİMİZKİ. ŞEREFLENDİRELİM SIRADAN ALLAHA KUL OLMAYA ÇALIŞAN BİR İNSANIZ DOĞRU SÖYLEYİP DOKUZ KÖYDEN KOVULAN KENDİ ARASINDA DOĞRUCU DAVUDUZ ..MARDİNİN URFANIN ANTEPİN ADIYAMANIN KISACASI DOĞUNUN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ ÇOOK İNSANDAN İYİ BİLİRİM .ŞÜPEMİZ OLMADI OLMAZDA MİSAFİRPERVERLİĞİNİZDE .. AMA BİRDE ŞU KUŞ KONUSUNDA ORTAK NOKTAYI YAKALRSAK ÇOK DAHA HOŞ OLACAK :)) YAV HEPSİ İNSANLARA BİRER VESİLEDİR AMA BAKIN HALA TEKRARLIYORUM ÜZERİNE ALINAN ZATEN O AMAÇTADIR MARDİN GÜVERCİNİ DEYİP SİMSARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜP ELİNİZDEKİ İYİ KUŞLAR HAKKINDADA KÖTÜ İNTİBA BIRAKIYORSUNUZ .. BU LAFIMI YABANA ATMAYIN YETER ..
mardinlisamet
mardinlisamet

9/3/2011, 5:58 pm

Biz Kürtler in Bir ata sözü var İsmail arkadaş
Deriz ki
BIRİNDAR BI BRİNA XWE ZANI (YARALI YARASINI BİLİR )

Tıpta hastanın şikayeti hastanın tanısını belirler ve hemen hemen her tanıya göre bir tedavi yöntemi vardır.
Matematikte verilenler belirlenir Soruda istenen tespit edilir elde edilen denklemler denklem çözme metotlarından yararlanılarak çözülür:.
Şimdi hangimizin ağzını açsalar şüphesiz kuşçu toplumu için faydalı bir şeyler yapma çabasında olduğumuzu kararlılıkla belirtiriz.
Peki nasıl yapacağız?
Yada gerçekten yapmak istiyormuyuz ?
Bence Bir toplumun feraha ulaşa bilmesi için duygularımızı bir kenara bırakmalıyız daha sonra şahsi menfuatımızı değil tuplumsal menfuatımızı ön planda tutmalıyız.,.
Bunu yaparsak kanımca tek vucud oluruz yaramızı biliriz ve tedavisini de anında yaparız bu şekilde sağlıklı bir vucuda sahip oluruz sıkıntımız olmaz alışverişlerimizde üzülmeyiz.
Senin gerçekten düşüncelerinde kötülük olmadığını biliyorum İsmail arkadaş ve şüphesiz bize faydalı bir şeyler yapma çabası içinde olduğunuzu da biliyorum .
Yalnız bireysel olarak sorunu çözmeniz yanlış olduğu kadar metodunuzda maalesef bana göre yanlış.
Her yazınızda Simsarlar diyorsunuz sizce gerçekten kötü şeyler yapmış bazı arkadaşların var olduğunu belirtiyorsunuz ve bunu her yazınızda belirtiğiniz için ben gerçekten sizin bu problemi çözme çabası içerisinde olduğunuzu düşünüyorum
Ama duygusal davranıp toplum içinde kendinizce onların seviyesine düşmemek için isim vermeyip sadece böyle bir sorunun olduğunu ifade ediyorsunuz .bu sorunu çözmek için mantıklı bir yaklaşım değil açıkçası sizin gibi birinin bu şekilde bir çözüm yöntemi kunlanması çok şaşırtıcı.
Rantçılar kötü çocuklar dolandırıcı hırsızlar ben karşılaşmasam da hemen hemen heryerde var.
İsim vermeyip ortaya konuşmak yarayı iğleştirmez sadece iğleşmesini engeller yara tespit edilmese vucudun diğer bölümlerine yayılır sonra işler dahada kötü olur.
YARASI OLAN GOCUNSUN DEMİYELİM gocunsaydı zaten yarası olmazdı.
refik34
refik34

9/3/2011, 8:53 pm
Sevgili Arkadaşlar...
Bu simsarlık veya satıcılık olayı gerçekten neresine dokunsan seni incitecek bir konu. Bende konuya binaen uzunca bir şeyler yazmak istemiyorum. Lakin söylediğim gibi fazla bulaşmadan her kuşçu işini adabı içinde yaparsa sonuçta herkes mutlu olacak. Yani yetiştirici yetiştiriciliğini satıcıda satıcılığını adabına uygun yapmalıdır.(Yani kısır olan bir güvercini yumurta yapıyor diye insanları aldatarak üç kuruş kazanmak için satmamak lazım) Sonuçta her iki Sektörde, (yani yetiştirici sektör ile satıcı sektörü) kuşçuluğu besliyor ve ayakta tutuyor. Biri olmadan diğeri olamıyor. Çok eski zamanlarda bile, güvercin bazen eti ve gübresi bazen de, yön bulmadaki ustalığı için beslenmiştir. Yukarıda söylediğim gibi yeterki her iki sektörde, kendi ahlakı içinde gelişip yetkinleşsin. Eğer temennimi soracak olursanız keşke satıcı sektörü olmasaydı. Ama gel gör ki biz iste sekte istemez sekte böyle bir realite vardır. Selam ve Saygıyla

Belki doğru değil ama ben yinede söylemek istiyorum. Kendim hediye veren ve yetiştiren sektörde yer aldığımı kuşçu arkadaşların bilmesini isterim. Selam ve Saygıyla
avcıı
avcıı

10/3/2011, 7:18 am
refik bey beni anladığınıza sevindim abdulsamet beyde saolsun güzel değinmiş konuya teşekkür ederim bukonuyu ben üzewrime düşeni yapmaya çalışıyorum mesela kendim konyalıyım ve iddia ederim konyada benim beslediğim konya kuşu üzerine kuş uçurtacaka yada emsalini uçurtacak kişi sayısı bir elin on parmağını geçmez ve biri çıkıp konyada bende şu kuş var satlık dediğinde kuşa bakar alıcıda buralarda olursa ikiside burda iken uyarımı yaparım kuş kırıktır orjinaldir değerlendirmesini her iki tarafıda uyararak yaparım sizlerinde yetiştirici olarak kuşa gönül verenler olarak bu şekildeki satıcıları tüccarları en azından burda gördüğünüzü bu şekilde uyarma şansınız var yaparsanız inanın bu daha hoş olacak daha kalite katacak kuşa diye düşünüyorum .
AYRICA BANA MARDİN KUŞUNDAN YADA MARDİNLİ BİR SATICIDAN KESİNLİKLE NE BİR KUŞ SATILDI NE KUŞ ALINDI BENİM ÖYLE BİR SIKINTIM OLMADI YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMA OLAN ARKADAŞLARIMIZ OLDU VE SONRADAN ÖĞRENDİK DEDİĞİNİZ GİBİ İSİM VERMİYECEM TEKRARINI GÖRÜRSEM ÇOK AĞIR KONUŞACAM O ŞAHISA YADA ŞAHISLARA ÖNÜMÜZDEKİ AYIN SONUNA ADIYAMAN URFA VE MARDİN ZİYARETİMİZ OLACAK PLANIMIZDA AKSİLİK OLMAZ İSE İŞALLAH AKSİLİK ÇIKMAZ İSE SİZE BUNU ORDA TEFERRUATLI ANLATMA ŞANSIM OLUR VE TANIŞMAMIZADA VESİLE OLUR ..

SELAMLAR.
refik34
refik34

10/3/2011, 7:54 pm
Sevgili Avcı Arkadaş...
İlimizi ziyaret etmeniz bizi sevindirecektir.Telefonumu ve Derneğin adresini aşağıya düşüyorum.Gelirseniz mutlaka bizi görmenizi istiyorum.Selam ve Saygıyla
Tlf 0534 973 37 33
Kızıltepe Güvercin Severler Derneği Tepebaşı Mahallesi 604 Sokak No:7 Kızıltepe/Mardin
avcıı
avcıı

11/3/2011, 6:57 am
tabiki allah nasip ederse mutlaka gelip görmeden uğramadan gitmek olmaz ..
Similar topics