VARMI BÖYLE BIR OYUN ??
+20
cihantje
kerimikiz1953
Kuscu-Murat
turova
dadaş25
axaraylı_68
truvanakış
ozturk
capslock967
HACI MEHMET OĞUZ
eric
Yozgat'lı Ümit
mustafa_51
burhan duran
cemal kara
avcıı
kuşcu_ahmet
gokhantok
turan o.ç
mustafa innr
24 posters
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
- MisafirMisafir
VARMI BÖYLE BIR OYUN ??
24/5/2009, 1:02 pm
İNTERNETTE BIR ILAN GÖRDUM VE KUŞLARIN ÖZELLIKLERINI SORDUM ALDIĞIM CEVAP BU ...
35 TAKLAYLA GIDEN EKELERIM VAR DEDI BUNDAN ÖNCEDE TAKLA ARASINI 5 METRE AÇAR DIYOR ..
TAKLA ARASINI 5 METRE AÇARAK 35 TAKLA ATAN KUŞ 175 METRE FİŞEK ÇEKER
SIZ NEDERSINIZ VARMI BÖYLE BİR KUŞ (OLSA NASA'NIN HABERI OLURDU BIZDEN ÖNCE :D )
İLAN'I VEREN KİŞİNİN YAZDIĞI YAZI
a.s tesekur ederım emek paylaştıkça artar ve güzelleşir. kuslar uzak mesefaden tas gibi düşüp hızını kesme adına çift taban taklalarıyla tanınmıstır. 1 metre altına burularak gırdıklerı seferler kendılerını toprağa vurarak duruyor, en assagı 3metreye sıkıs mesefalerıne göre değişmekte taban taklası ardından sıçramada her bir taklanın arası 5 metre ile takla atarak her taklada sıçaramaları artarak 35-40 metreyi son bağlamada yaklaşık 35 taklayla gıden ekelerım var resımde gözuken sabuni ve çakmaklıların seferleri sölediğin sefer sayısını asıyor söledıgım gıbı hatasız çıkıslar yaparak derece puanları çok yuksek özel olmayan resımde gördugun kuslar var uçurup izleyebileceğin. mardın olmayan ama 150 taklayla fişek alan ve makara seklınde 10metrede bır 20 takla çıkıs yapan bir çekilmede askı yaparak gökler var kaybolan a kadar ilgilenirsen
35 TAKLAYLA GIDEN EKELERIM VAR DEDI BUNDAN ÖNCEDE TAKLA ARASINI 5 METRE AÇAR DIYOR ..
TAKLA ARASINI 5 METRE AÇARAK 35 TAKLA ATAN KUŞ 175 METRE FİŞEK ÇEKER
SIZ NEDERSINIZ VARMI BÖYLE BİR KUŞ (OLSA NASA'NIN HABERI OLURDU BIZDEN ÖNCE :D )
İLAN'I VEREN KİŞİNİN YAZDIĞI YAZI
a.s tesekur ederım emek paylaştıkça artar ve güzelleşir. kuslar uzak mesefaden tas gibi düşüp hızını kesme adına çift taban taklalarıyla tanınmıstır. 1 metre altına burularak gırdıklerı seferler kendılerını toprağa vurarak duruyor, en assagı 3metreye sıkıs mesefalerıne göre değişmekte taban taklası ardından sıçramada her bir taklanın arası 5 metre ile takla atarak her taklada sıçaramaları artarak 35-40 metreyi son bağlamada yaklaşık 35 taklayla gıden ekelerım var resımde gözuken sabuni ve çakmaklıların seferleri sölediğin sefer sayısını asıyor söledıgım gıbı hatasız çıkıslar yaparak derece puanları çok yuksek özel olmayan resımde gördugun kuslar var uçurup izleyebileceğin. mardın olmayan ama 150 taklayla fişek alan ve makara seklınde 10metrede bır 20 takla çıkıs yapan bir çekilmede askı yaparak gökler var kaybolan a kadar ilgilenirsen
- mustafa innr
Ad Soyad : Mustafa
Doğum Tarihi : 24/03/95
Forum Kayıt : 07/05/09
Geri: VARMI BÖYLE BIR OYUN ??
25/5/2009, 5:54 pm
Takla arası ne kadar bilmemde internette araştırmıştım geçenlerde bir kuş buldum kuşun özelliklerinde bir fişek çekmede 60 la 70 takla atıyor ve başlayınca 250 metre ykseliyor yazıyordu.Fiyatıda 25.000 tl idi..
Bir tane daha bakıcam eğer bulursam paylaşırım..
Saygılar..
Bir tane daha bakıcam eğer bulursam paylaşırım..
Saygılar..
- MisafirMisafir
25/5/2009, 5:57 pm
böle adamların yanına gıdıceksın hemen uçur hadı dıceksın
oda dicek havada uçan yok masa ya gel orda uçuralım
oda dicek havada uçan yok masa ya gel orda uçuralım
- mustafa innr
25/5/2009, 5:58 pm
:D :D Güzeldi :D :D
- turan o.ç
Ad Soyad : turan O.Ç
Doğum Tarihi : 14/08/77
Forum Kayıt : 31/05/08
8/6/2009, 7:30 pm
300 SENE UYUSA O VATANDAŞ HİÇ UYANMADAN YİNEDE RÜYASINDA BİLE GÖREMEZ O KUŞU:)) NERDEN VARMIŞ:??
- MisafirMisafir
8/6/2009, 8:25 pm
abi benim bildiğim kuş standart kuştur. her oyunu 5 -6 öyle olacak yok 20-25 hikaye ben inanmam (her oyunundada bu takla olmaz bence) varsada bu kuş 10-15 dakikada bir değilde 1 saatte bir gelir heralde oyuna bana göre
- gokhantok
Ad Soyad : gokhan tok
Doğum Tarihi : 26/07/84
Forum Kayıt : 15/06/09
18/6/2009, 1:22 am
selam arkadaslar google den arastira bilirsiniz
nevsehirde kus besleyicisi mustafa demirayak in sahip oldugu ve turkiyenin en uzun takla atan guvercini olan kral taklaci isimli guvercine bicilen deger 25bin ytl
diye basliyor
kusun 50 ile 60 takla attigini vede 250 metre havalandigini soyluyorlar
ama ben hic gormedim
nevsehirde kus besleyicisi mustafa demirayak in sahip oldugu ve turkiyenin en uzun takla atan guvercini olan kral taklaci isimli guvercine bicilen deger 25bin ytl
diye basliyor
kusun 50 ile 60 takla attigini vede 250 metre havalandigini soyluyorlar
ama ben hic gormedim
- gokhantok
Ad Soyad : gokhan tok
Doğum Tarihi : 26/07/84
Forum Kayıt : 15/06/09
18/6/2009, 1:23 am
ama ben boyle bir kus hic gormedim
- kuşcu_ahmet
Ad Soyad : ahmet kayıkcıoglu
Doğum Tarihi : 06/07/65
Forum Kayıt : 09/06/09
19/6/2009, 7:53 pm
nasıl ölçmüşler 250 metreyi bilmek isterdim
- mustafa innr
20/6/2009, 6:38 am
Nevşehir'de kuş besleyicisi Mustafa Demirayak'ın sahibi olduğu ve Türkiye'nin en uzun takla atan güvercini olan Kral Taklacı isimli güvercine biçilen değer 25 bin YTL.
Nevşehir'de kaynak atölyesi sahibi olan ve uzun yıllardır güvercin besleyen Mustafa Demirayak, sahibi olduğu Taklacı Güvercinler serisinden Gökmardin Öntepeli cinsi güvercinin 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini söyledi. Normal bir takla güvercinin yuvasının bulunduğu damdan ancak 30-40 metre yükselerek 7-8 takla atabildiğini belirten Mustafa Demirayak, 'Kral Taklacı' adını verdiği güvercini için sürekli olarak teklifler aldığını kaydetti.
Güvercini için kendisinin 25 bin YTL talep ettiğini ifade eden Demirayak, "Güvercin merakı çok ayrı bir zevk. Kendim 7 yaşımdan beri güvercin besliyorum ve şu anda 20 güvercinim var. Böylesine güzel takla atabilen bir güvercin çok zor yetişir. Zaten ben de 33 yılda ilk kez böyle bir güvercine sahip oldum. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanından güvercinimi izlemek için geliyorlar ve satmamı istiyorlar. Son olarak 20 bin YTL önerdiler ancak satmadım" dedi.
Şu anda Türkiye'nin en uzun takla atan güvercinine sahip olduğunu ve bu kuşun anne ve babasının da kendisinde olduğunu ifade eden Mustafa Demirayak, Kral Taklacı'nın anne babası için ise 100 bin YTL üzerinde bir fiyat talep edeceğini açıkladı. Demirayak, "Güvercinlerimi iş yerimde besliyorum ve işlerimden arta kalan tüm zamanımı bunlarla geçiriyorum. Bunlara harcadığım zaman ve paranın yanında benim talep ettiğim ücret oldukça normal. Aslında benim için bunlar bu fiyatlardan daha değerli" diye konuştu.
Nevşehir'de kaynak atölyesi sahibi olan ve uzun yıllardır güvercin besleyen Mustafa Demirayak, sahibi olduğu Taklacı Güvercinler serisinden Gökmardin Öntepeli cinsi güvercinin 250 metre havalanarak bu sürede 50 ila 60 arasında takla atabildiğini söyledi. Normal bir takla güvercinin yuvasının bulunduğu damdan ancak 30-40 metre yükselerek 7-8 takla atabildiğini belirten Mustafa Demirayak, 'Kral Taklacı' adını verdiği güvercini için sürekli olarak teklifler aldığını kaydetti.
Güvercini için kendisinin 25 bin YTL talep ettiğini ifade eden Demirayak, "Güvercin merakı çok ayrı bir zevk. Kendim 7 yaşımdan beri güvercin besliyorum ve şu anda 20 güvercinim var. Böylesine güzel takla atabilen bir güvercin çok zor yetişir. Zaten ben de 33 yılda ilk kez böyle bir güvercine sahip oldum. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanından güvercinimi izlemek için geliyorlar ve satmamı istiyorlar. Son olarak 20 bin YTL önerdiler ancak satmadım" dedi.
Şu anda Türkiye'nin en uzun takla atan güvercinine sahip olduğunu ve bu kuşun anne ve babasının da kendisinde olduğunu ifade eden Mustafa Demirayak, Kral Taklacı'nın anne babası için ise 100 bin YTL üzerinde bir fiyat talep edeceğini açıkladı. Demirayak, "Güvercinlerimi iş yerimde besliyorum ve işlerimden arta kalan tüm zamanımı bunlarla geçiriyorum. Bunlara harcadığım zaman ve paranın yanında benim talep ettiğim ücret oldukça normal. Aslında benim için bunlar bu fiyatlardan daha değerli" diye konuştu.
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
5/7/2009, 4:38 pm
nevşehirde yim ve ben daha böle bişey duymadım külliyen yalan varsa gider seyrederdik bilmediğim tanımadığım kuşçu yoktur nevşehirde festival düzenlenir hemen hemen her sene ve bu festivale isim yazdıran nadide kişiler vardır kuşlarının kanları hepsi hemen hemen bir birine yakındır ilk kez duyuyorum :) nevşehirin kralı en baba kuşçusu şakirin yükseldir ve şuan kuşlarının damarı sadece belli başlı kişilerde vardır sonra adalı cinsi gelir fakat onlarda uzun oynamaz tertip iyidir KOCAMAN Bİ YALAN SÖLEMİŞ O ADAM :))))))) buyursun çağırsın bizleri açık adresimiz bellidir nevşehir derinkuyu kaymaklı havalesinde konyalı ismail derse bulur beni :))yada elektirikci hamdinin çırağı (kuşculukta )yani :)))
selamlar...
tekine değil alayına rest nevşehir havalesinin kayseride dahil buna ankaraya lafım yok iy kuş çıkar :)))))
selamlar...
tekine değil alayına rest nevşehir havalesinin kayseride dahil buna ankaraya lafım yok iy kuş çıkar :)))))
- cemal kara
Ad Soyad : cemal kara
Doğum Tarihi : 08/08/80
Forum Kayıt : 08/07/08
6/7/2009, 3:51 pm
arkadaşlar bu insanların mesafe (metre) anlayışı dünyaya göre değil herhalde 250 m diyoruz burada herhalde bu kuşların uçtuğu yerlerde mt anlayışı biraz kısa olmalı
- MisafirMisafir
6/7/2009, 4:33 pm
delinın bırı kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor...
bu tıp adamlara gulup geçmek lazım muhattaba bıle almıcaksın
bu tıp adamlara gulup geçmek lazım muhattaba bıle almıcaksın
- burhan duran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 12/08/08
12/7/2009, 6:25 pm
Arkadaşlar O kuşun namını bende duydum. Takla adedi değilde oyun olarak 200 mt.civarında oynadığını seyreden arkadaşlar söylüyor. Kuşun haberi TGRT de çıkmış fakat o kuşu kaybetmişler. Konyalı bir arkadaş uçurmuş.
- MisafirMisafir
12/7/2009, 7:43 pm
abı nasıl gıder 200 metre sen ınanıyormusun ?? bana pek ınandırıcı gelmedı
- mustafa_51
Ad Soyad : mustafa İLHAN
Doğum Tarihi : 31/05/80
Forum Kayıt : 25/04/09
12/7/2009, 7:57 pm
200 mt gıden kus gormedım ımkamsız varsa oyle kus ben alıyım para sorun degıl 200 metre kus gıdemez ruyasında goruyor bu arkasaslar bu kusları yoksa hayallerınını gercek mı sanınıyorlar bıraz ufak atın arkaslaR.
17/7/2009, 7:12 am
Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyem bazı kuşlar evininin üzerine gelir sık oyunludur ve davamlı oynar sırtının üzerine çıkar bu fişekleme değildir tam bir oyun tarzıda değildir hayvar evine ine bilmek için caba sarf ederken hem takla atar hem yükselir bu yükselme bulut seviyesine kadar sürer gözdende kaybola bilir bu esnadada 60 -70 taklayı rahatlıkla atar ama bu istenilen bir oyun değildir tur atmaz hayvan bilirçli olarak yaptığı bir tarz değil bu işi bilmeyende benim kuşum şu kadar oynuyor bu kadar yükseliyor der. geneldede bu tür hayvanlar evinin haricinde başka yerlere inen evine 2 - 3 günden ancak gelirler deli oyunda deriz biz bu türlere, Tam oyununu pekiştire bilirse yapacağı oyun 4 ile 12 arası değişir herzamanda aynı sayıyı vermesi imkansız en fazla uzama mesafesi 25 - 30 metredir ancak.
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
19/7/2009, 3:11 pm
Yozgat'lı Ümit demiş ki:Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyem bazı kuşlar evininin üzerine gelir sık oyunludur ve davamlı oynar sırtının üzerine çıkar bu fişekleme değildir tam bir oyun tarzıda değildir hayvar evine ine bilmek için caba sarf ederken hem takla atar hem yükselir bu yükselme bulut seviyesine kadar sürer gözdende kaybola bilir bu esnadada 60 -70 taklayı rahatlıkla atar ama bu istenilen bir oyun değildir tur atmaz hayvan bilirçli olarak yaptığı bir tarz değil bu işi bilmeyende benim kuşum şu kadar oynuyor bu kadar yükseliyor der. geneldede bu tür hayvanlar evinin haricinde başka yerlere inen evine 2 - 3 günden ancak gelirler deli oyunda deriz biz bu türlere, Tam oyununu pekiştire bilirse yapacağı oyun 4 ile 12 arası değişir herzamanda aynı sayıyı vermesi imkansız en fazla uzama mesafesi 25 - 30 metredir ancak.
aynen katiliyorum ozellikle yavru sokulme donemide cok olur kus takla atarak buluta kadar cikar ondan sonrada takal atarak baska yare iner.bu normal oyun degildir.bunu eke kus nizami yapsa super olur tabi ama ole bisey olsa butun turkiye zaten coktan duyardi videosuda olurdu her yerde haberi olurdu.bi arkadas yazmis bi deli tas atmis 40 akilli cikaramamis kuyudan.
- HACI MEHMET OĞUZ
Ad Soyad : HACI MEHMET OĞUZ
Doğum Tarihi : 10/01/66
Forum Kayıt : 28/05/09
19/7/2009, 5:38 pm
kendine güvenen ve kuşuna türkiye genel oyun kuşu yarışması var yarışmaya girer ve yiğit meydanda belli olur es esden hacı mehmet ve özkan dayı
- HACI MEHMET OĞUZ
Ad Soyad : HACI MEHMET OĞUZ
Doğum Tarihi : 10/01/66
Forum Kayıt : 28/05/09
19/7/2009, 7:27 pm
arkadaşım kuş fişek tertimi yapıyor yoksa perdahı ilemi gidiyor
- capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08
19/7/2009, 9:04 pm
arkadaşlar biz kırıkkaleye oyun kuşu izlemeye gittik üç minare gider dediler gidip izliyelim dedik istanbuldan gittik attılar kuşu izliyoruz 15 metre ya gidiyor yada gitmiyor bir baktık caminin minaresine vallahi 5 tane mazot bidonları varya onlardan minare yapılmış camiye dedikki tamam adam haklı 3 4 minare gidiyor varın siz hesaplayın minareyi inanın yalan ve abartı yok yani
22/7/2009, 6:44 am
capslock967 demiş ki:arkadaşlar biz kırıkkaleye oyun kuşu izlemeye gittik üç minare gider dediler gidip izliyelim dedik istanbuldan gittik attılar kuşu izliyoruz 15 metre ya gidiyor yada gitmiyor bir baktık caminin minaresine vallahi 5 tane mazot bidonları varya onlardan minare yapılmış camiye dedikki tamam adam haklı 3 4 minare gidiyor varın siz hesaplayın minareyi inanın yalan ve abartı yok yani
Fıkralarla Türkiye :D :D :D
- MisafirMisafir
22/7/2009, 6:58 am
aynen katılıyorum NASİİİİİLLLLL :D :D :D
- ozturk
Ad Soyad : ÖZTÜRK
Doğum Tarihi : 27/01/91
Forum Kayıt : 12/07/09
23/7/2009, 6:03 am
WIIIYYY??
31/7/2009, 8:34 am
bence kuş sallabaş olmuştur yerde dönüyodur sahibide kafası güzelken kuşu izliyosa uçuyo sanıyodur beraber uçuyodur işte
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2