VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VARMI BÖYLE BIR OYUN ??

+20
cihantje
kerimikiz1953
Kuscu-Murat
turova
dadaş25
axaraylı_68
truvanakış
ozturk
capslock967
HACI MEHMET OĞUZ
eric
Yozgat'lı Ümit
mustafa_51
burhan duran
cemal kara
avcıı
kuşcu_ahmet
gokhantok
turan o.ç
mustafa innr
24 posters
axaraylı_68
axaraylı_68
Ad Soyad : RAMAZAN
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 10/08/09

VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 Empty Geri: VARMI BÖYLE BIR OYUN ??

10/8/2009, 7:19 pm
250 metre fişekleyen kuş olsaydı artık hayatta olmazdı eğer varsa birisi kaydederdik yandan en az 200 mt uzaklıkta yandan birisi videoya kaydederdi ve gelmiş geçmiş en uzun fişekleyen taklacı olarak rekor yapardı ama kuşun son fişeğide olduğu için artık 25 bin ytl ler konuşulmaz sadece efsane denirdi palavra işte bir kuşun fişekliyeceği en yüksek mesafe 80 metre civarlarıdır oda az bulunur hatta bulması paris hiltonun ankarada bir barda sahne almasına benzer :))))
dadaş25
dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09

25/8/2009, 8:35 am
Hocam anladığım kadarıyla bu kuş kalkarken taklaya gırıyor ve uçuşa gıdene kadar dönuyor.Böyle olabılır ınanıırm ama bunu bir baş kuşu dıye lanse etmek kuşçuluktan haberı yok anlamına gelir.Ben çok kuş uçurdum elımde ıyı bır damarda var ama 50 mt nın üzerine çıkanını görmedım.Kaldıkı benım amca oğlu Nevşehırde ve ıkı yıldır festıval düzenlıyorlar oda hakemlerden bırı.Şuan Erzurumda tatılte öyle bır kuş olsa mutlaka bılırdı.
5 yaşımdan beri kuş uçuruyorum 16 yıllık bır damar var elımde ama 35-40 takla dönupte yukarı dık çıkanını görmedım.Ama eğimli sargı ayağı gıdebılır ona bir şey dıyemem.
Bu arkadaşın kuşu bu kadar ıyıyse festıvalı kazansa ya...
Anonymous
Misafir
Misafir

25/12/2009, 10:48 am
http://www.nethaber.com/Toplum/36732/Bu-guvercin-bir-arabaya-bedel-25-BIN
bu linkte haberi bulabilirsinz ama ne derece dogru tartısılır. valla daha yakında bi haber duyduk ankaradan bi kus satılmıs 46 mılyara 35 takla oynadgını söylediler.bu kus dediklerini yapıyorsa o kusa daire alacak insanlar tanıyorum...
Anonymous
Misafir
Misafir

25/12/2009, 10:52 am
Nevşehire de gittim daha yakın zamanda ama bu haberi duymadım zaten böyle bi kuş olsa efsaneleşir heryerde duyulur.festivalleri vardı nevşehirli kuşçularında duydugumuz kuscular kahvesini çalıstıran Adem abinin kusunun 1. oldugudur oda 14 15 taklayı geçmeden 30 35 metre oynamış bilmem bu adam masada mı uçurmuş gerçek mi...
turova
turova
Forum Kayıt : 06/04/09

25/12/2009, 7:47 pm
Atan atana tutan tutana kimi hayali ile kimi düşünceleri ile yazıyor, Kuş bu çıkışı yaparken perdahmı yapıyo oyunmu yapıyor bilen yok, hayırlısı bakalım , Diğer taraftan 1990 yılında Ankara da böle bi kuş izlemiştik Bozdumanlı benekli kuş sefer sayısı azdı ama takla çoktu 44 taklasına kadar saydık, saydım diğer taraftan kuş,zik zak yapıyordu bi nevi baş tazeliyordu, geldiğimiz güne bakarsak bu tarz kuşlar ara ara çıkıyor ama bu kuşların sıtandart bi oyun sergileyeceği aşikar, bana sorsalar uzun oynayan kuşmu , veya başka kuşmu diye ben az öz oynayan kuş derim ama tercihler zefkler değişir,
Ankarada Balgat semtinde Ahmet isminde bi arkadaş var ara ara bu tarz uzun giden kuşlar uçurur , görmedim duymadım diyen o arkadaşı bulabilir, dediğim gibi reklam olsun diye değil ara ara bu kişi de bu tarz kuş çıkarır bilginiz olsun .
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

11/1/2010, 8:22 pm
Selam,

hepinizden Allah razi olsun, güzel sohbet VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 3167858558

VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 3434830833
Anonymous
Misafir
Misafir

12/1/2010, 6:10 pm
EVEEET TAM 30 SENE ÖNCE NEVŞEHİRDEN BİRİLERİ GELDİ. SİVAS MERKEZE . BENDEN BİR ÇİFT KUŞ ALDI. KİRLİ GÖKLER. ZANNEDERSİN KURUMDA DEBELENMİŞ GİBİYDİ O ZAMANIN GÖKLERİ.BENDE ÇOCUKTUM DAHA. VERDİĞİM KUŞUN ERKEĞİ 6-7 SAAT UÇAR,ÜÇ SEFER YAPAR BAŞKA YAPMAZDI.AMA SEFER BAŞINA 25,26,ARA SIRA 30 TAKLA AMA O KADAR BAŞKA TIK YOK. BELKİ DİYORUM KUŞA MOTOR FALAN TAKTILARSA HANİ. İŞKİLLENİYOR İNSAN İŞTE...
kerimikiz1953
kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08

12/1/2010, 7:27 pm
sayın kuşçu arkadaşlar fazla kuru sıkı yapmayın hiç olurmu 200 takla 50 takla 40 takla yahu siz konuşan kuşçu arkadaşlar herhalde geyik muhabet yapıyorsunuz benim yaşım 58 dir bunca senelerdir kuş besledim sizlerin anlatığını hiç mi hiç görmedim kide varsa gidip görelim ve onu dün ya mardin birin cisi puanı verelim bırakın geyik muhabetlerini biraz anlayışlı sohpet edelim güzel güzel anlatalım kerim ikiz istanbul
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

12/1/2010, 10:54 pm
KERIM ABI,, ALLAH SENDEN RAZI OLSUN!! VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 745452271 VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 582302429
kerimikiz1953
kerimikiz1953

13/1/2010, 3:13 pm
sayın cihan sazak sana ve holandada ve rotterdamda bulunan hepsine selamlar teşekür ler kerim ikiz ist
PigeonStar
PigeonStar
Ad Soyad : Davut GÜÇLÜ
Forum Kayıt : 15/01/10

15/1/2010, 11:35 pm
kesinlikle palavra.bu konuda palavralar havada takla atıyo doğrusu.madem oyle koy videosunu seyredelim uyanık.bunlar kus sever değiller,anlasılan oki mangır sevdası ağır basmış,kendilerine tatlı enayiler düsürme pesindeler.gidin isinize kardesim.kusculuğuda bırakın.bu iş padişah mesleğidir.akçe pesinde kosan andavallı avam takımının işi değildir.Ayrıca Polis ali baba ya selamlar :)....(pstar)
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

16/1/2010, 7:09 am
Güzel sohbet derken Kerim abi gibi banada inandirici gelenlere idi yani sözüm, bizi asan konular bunlar gerci ama palavra Platformu ise burasi onuda bilelim, yani, ...

Saygilar
capslock967
capslock967
Ad Soyad : murat sivas
Doğum Tarihi : 27/01/67
Forum Kayıt : 29/11/08

16/1/2010, 12:32 pm
zaten o tarz kuş besliyen arkadaşların avcıların katıldığı forumda yazması daha uygun olur gibi geldi bana
kerimikiz1953
kerimikiz1953

16/1/2010, 4:06 pm
saygı değer kuşçu arkadaşlar yine söylüyorum kimde varsa 50 metre tabantaklalı kuş nerde olursa olsun onu görmeye gideriz bir kaç arkadaşla ve ona güzel kuş uçuruyor diye mükafatını veririz fakat bu iç palavra olmasın kuşçu arkadaların gururlarıyla da oynanmasın bizler kendini saygın değerli kuşçu olarak kalalım hepinize teşekür ederim kerim ikiz istanbul
PigeonStar
PigeonStar
Ad Soyad : Davut GÜÇLÜ
Forum Kayıt : 15/01/10

16/1/2010, 6:08 pm
eyvallah kerım kardesım..cok dogru bır af etmıssınız.saygılar cumleten..
Mardinci
Mardinci
Ad Soyad : Ünal Atmaca
Forum Kayıt : 13/01/10

18/1/2010, 1:58 pm
aman be kardeşler Sallıyor olabilir ama bi videosu varsa paylaşsın güzel forumumuzda görelim dimi..!
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

26/2/2010, 8:05 am
slm arkadaslar

benim dusuncem bu konuda atma degilde, biraz abartmaca olmus diye dusunuyorum cunku 33 yillik kuscuymus atsada bu kadar atamaz yane:) goz yanilmasi yada kendini inandirma falanda olabilir. cunku eger yukarda helikopter yoksa 250 metreyi kimse olcemez yerden, yada elinde radar cinsi bir alet olucak mesafeyi olcen oda yokmustur eminim:)

bir tecrubemi sizinle paylasiyim bu konuya benzer.
ben kanadada bizim turk kuslarini bulana kadar 5 sene falan irak kusalrindan besledim, onlarinda her turlusu var biizim kuslarda oldugu gibi. bunlarin iclerinde irak beyazlari dedikleri normal cam gozlu ve beyaza cok yakin krem rengi ve bunlarin uzerinde siyah benekli olan kuslar vardi. bunlarin altindan nohudi yada yanar doner yada cukulata dedigimiz kuslarda cikardi. bende tabi turk kusuna benzedigi icin devamli bu nohudileri ucurdum. bu nohudilerin cogu yavruyken kumesin 10 - 15 metre uzerinde inecekmis gibi takla atmaya baslar, pittir pitir takla atarak hafif hafif yukselirlerdi. her takladan sonra kendini yukari cekerler geri geri giderek yukselirlerdi. wallaha hic saymadim ama siz deyin 30 ben deyim 100 takla dogrusu hic saymadim ama taaaa orta havanin uzerine cikarlar kumesten cok uzaklarda bitirirlerdi aci olarak yane.

hele birde ruzgarli gunlerde, wallaha eger benim kumesten kusun bittigi yeri olcseydim 500 metreyi gecebilirdi ama 45 derece aciyla:) ve ben yemin etsem basim agrimaz:) yane kus 100 takla 500 metrede gitti diyebilirim:) ama buna oyun denilmez. zaten bu kuslarin hepsi hafif ruzgarli bir havada kaybolurdu cunku her fisek yaptiklarinda ruzgarinda yardim ile hem yukari hem geriye dogru gide gide gozden kayboluyolardi. sanirim bu kusunda oynamasi oyle olmustur sadece tek seferde taklayi birakamadiginda vurdukca gitmistir, ruzgarda yardim ettiyse dogrudur 250 metreyi gecmiste olabilir yerden 45 derece aciyla:)

kusura bakmayin kimseyi alaya falan almadim sadece belki bir aciklama oulur diye tecrubemi paylastim.

saygilar
serseri5050
serseri5050
Ad Soyad : Sedat EROL
Forum Kayıt : 04/02/10

26/2/2010, 9:46 am
bundan 9 ay once kendı kuslarımızın damarlarını ucurdum 1 cift dişi sizin 30 mt renızı 3 katlamıstır erkek ıse 4 de erkek kayboldu dişi 8 aydır yatıyor kanatları makaslandı

gecen bı sıtede paylastım adam o zman senı herkes tanırdı dıyor

ben kuscu deılım bu ısın tıcaretını yapmıyorum neden herkese kendımı tanıtayım

kimi ilgilendirirki
Anonymous
Misafir
Misafir

26/2/2010, 11:14 am
Haklı herkes haklı yorum yapanda yapmayanda VARMI BÖYLE BIR OYUN ?? - Sayfa 2 1390399058