bilenler varmi acaba aramizda?? 411k

Join the forum, it's quick and easy

bilenler varmi acaba aramizda?? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bilenler varmi acaba aramizda??

+24
refik34
tolga40
Dr. Sedat
cengiz ulutürk
avcıı
oğuz06
burhanduran
Kuscu-Murat
berkty
axaraylı_68
agokmen
toprak
kaynak
eric
kuşçu26
murat yılmaz
oyun_kusları
kerimikiz1953
KaraCakmaklı
ademyavuz
rafet avlar
tarki-34
Forum Admin
babakuscu55
28 posters
babakuscu55
babakuscu55
Ad Soyad : hakan caymaz
Forum Kayıt : 29/06/08

bilenler varmi acaba aramizda?? Empty bilenler varmi acaba aramizda??

30/6/2008, 9:37 am
slm arkadaslar iki gundur uyeyim forumlardaki konularin cogunu okudum sanirim..ya gözume carpmadi yada bulamadim..merak ettigim sey taklaci kusunun bu özellligi cok eskileremi dayaniyor yoksa bu cinste bu bi hastalikmi..bi kac kisiye sordum bana taklacilarin atasinin yabani oldugunu ve bunun kumrularala eslestirdigini söylediler pek inandirici gelmedi..bu kuslar eger genlerinde yoksa bu sey ne sekilde mutasyona ugradi bilen arkadaslarimiz varsa yazarsa sevinirim gercekten arastirmadim yer kalmadi ama ikna edici bise bulamadim...tskler herkeze saygilar..
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

bilenler varmi acaba aramizda?? Empty Geri: bilenler varmi acaba aramizda??

30/6/2008, 9:43 am
kumrular sefere kalkıyo başa çekiyo harbiden olabilir :)
babakuscu55
babakuscu55
Ad Soyad : hakan caymaz
Forum Kayıt : 29/06/08

30/6/2008, 9:46 am
Forum Admin demiş ki:kumrular sefere kalkıyo başa çekiyo harbiden olabilir :)

evet orasi dogruda takla nerden geliyo :)
Forum Admin
Forum Admin

30/6/2008, 9:52 am
BENDEN BU KADAR BULMACANIN GERİ KALINI ARKADAŞLAR ÇÖZSÜN :)
tarki-34
tarki-34
Ad Soyad : ismail tarkan bayraktar
Doğum Tarihi : 20/10/71
Forum Kayıt : 19/04/08

30/6/2008, 7:34 pm
taklacılardakı takla atması genetık rahatsızlıktan kaynaklanıyormus
Forum Admin
Forum Admin

30/6/2008, 8:19 pm
acaba güvercin kumru yawrusu gören warmı ?
rafet avlar
rafet avlar
Ad Soyad : rafet avlar
Doğum Tarihi : 15/09/85
Forum Kayıt : 03/07/08

4/7/2008, 11:08 pm
şöyle bir incelediğimizde özelliği olmayan hiç bir kuş yoktur örneğin dönek döner adanalılar çakılıp gelir süs güvercinleri süs için bence kesinlikle bu bir hastalık değilona bakarsanız hercinsin ayrı ayrı özelliği var hepsimi hastalık
ademyavuz
ademyavuz
Ad Soyad : Adem Yavuz
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 04/06/08

7/7/2008, 6:23 pm
arkadaşlar tıklayın ve öğrenin:) kumru yada üveyikle güvercin eşleşmsi filan yoktursaygılar...

http://samsunlukuscular.forumup.com/about10-samsunlukuscular.html
KaraCakmaklı
KaraCakmaklı
Ad Soyad : Özgür
Doğum Tarihi : 02/05/80
Forum Kayıt : 02/06/08

7/7/2008, 6:34 pm
Adem ağzımdan aldın lafı kardes ;)
ademyavuz
ademyavuz
Ad Soyad : Adem Yavuz
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 04/06/08

7/7/2008, 7:20 pm
rica ederim ne demdek isz yorulmayın ben sölerim:D
Forum Admin
Forum Admin

7/7/2008, 7:23 pm
Güvercin Neden takla atar?

Güvercinlerde iki farklı nedenle görülen, iki farklı tip takla var. Bunlardan ilki, havada uçarken hafifçe yan dönme şeklinde görülen ve aslında güvercinlerle beslenen gökdoğan gibi yırtıcı kuş türlerine karşı kazanılmış olan bir savunma uyumu. Bu, doğal olarak artık genlerine yerleşmiş ve bir yaşam biçimi haline gelmiş bir özellik. Taklacı güvercin olarak bilinen ırklarda görülen takla davranışı da, bu şekilde bir uyum olarak kazanılmış ve ırk özelliği haline gelmiş. Diğeriyse, [color:43fc=#006699! important][color:43fc=#006699! important]vitamin eksikliği ya da bir virüs nedeniyle ortaya çıkabilen, beyine giden sinir hücrelerinin üzerini kaplayan myelin kılıfın erimesine neden olan ve havalanırken ya da uçarken denge kaybı nedenli takla atma, yürürken daireler çizme, başın arkaya doğru yatması (stargazing: yıldız sayma) gibi belirtilerle kendini gösteren hastalık. Bu takla zaten diğerinden belirgin olarak ayrılıyor ve sıklıkla hayvanların kontrollü bir şekilde beslenmesiyle iyileştirilebiliyor.

Not: Bu soru Veteriner hek. ALİ KARAKUŞ Tarafından tübitak a sorulmuştur.
rafet avlar
rafet avlar
Ad Soyad : rafet avlar
Doğum Tarihi : 15/09/85
Forum Kayıt : 03/07/08

13/9/2008, 7:44 am
yaw hastalık olurmu takla bilimsel bişeyler yazılmaya çalışılmış ama yanlış ona bakarsanız dönek niye döner odamı hastalık
kerimikiz1953
kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08

4/10/2008, 5:50 pm
mardin kuşunun özeliği takla atmaktır nedendönek kuşu takla atmıyor veyahut bango kuşu atmıyor gözlemci olarakbakın anlarsınız bol düşünceler
oyun_kusları
oyun_kusları
Ad Soyad : E..Aras
Doğum Tarihi : 28/08/75
Forum Kayıt : 14/10/08
http://oyunkuslari.sitemynet.com

7/11/2008, 12:40 am
arkadaşlar taklacı güvercinde dönek güvercinde ve var olan bütün ırklar oldukları gibi yaratılmıştır dünya üzerinde evrim geçiren hiç bir canlı yoktur allah her canlıyı oldugu gibi yaratmıştır degişim sadece genetik bozuklukta sakatlık veya hastalık olarak olmuştur taklacı kuşun yok atmacadan kaçmak için o hareketleri yapıp ondan sonra genetik olmuş yok hastalık yok vitamin eksikligi hikayedir KURANdada yazdıgı gibi allah herşeyi göründügü gibi yaratmıştır bazı kişiler evrimin babası olan darvin gibi inançsız kişilerin saçma fikirlerinden üretip bir sürü seçenek sunuyorlar bilinki tek gerçek KURAN dünyada hiçbir canlının degişmedigini oldukları gibi yaratıldıgını söylemekte taklacı ve diger ırkakların yüce allahımızın bizlere bir armaganı olduguna inanıyorum. Hepinize saygılar
murat yılmaz
Ad Soyad : murat yılmaz
Forum Kayıt : 06/09/08

7/11/2008, 7:15 am
ya ne alakası var hastalıkla duger kuslar neden atmıyo da bunlar atıyo ınsan oglu bıseyın sebebını bulamadımı bıseler uyduruyo ne alakası var beyıne gıden damarla tamam var sayalım bu hastalık sureklı takla atsa anlarım bu kus ucuyo ucuyo sefere gelıp takla atıyo bunu da acıklasınlar buna da yorum getırıler bızımkıler;kus ucuyo ve yoruluyo kalp hızlanıyo beyne fazla kangıdıyo bundan dolayıda bu takla ıslemını yapıyo derler allahu ekber ne alakası var yaa...
murat yılmaz

8/11/2008, 7:36 am
ben emrah öksüz arkadfasımızın yorumunu okumamıstım sımdı okudum ve uzerıne soylenecek bıse bırakmamıs arkadasımız agzına saglık
kuşçu26
kuşçu26
Ad Soyad : Samet Dönmez
Doğum Tarihi : 03/10/88
Forum Kayıt : 06/02/08

8/11/2008, 2:02 pm
arkadaşım yaşamı boyunca her canlı sevinç ve sıkıntı yaşar.sıkıntı çeken bi hayvanı gezip dolaştırsan keyif almaz.kanarya diyelim kuşun özelliği ötmektir.bu hayvan sıkıntısı olduğu zaman ötermi yoksa keyifli güneşli günlerde mi öter?yani demek istediğim bu sadece bi ırktır.hiç bir şekilde sonradan kazanılma değildir.Yaradan Rabbim iz de bunu böyle yaratmış.bütün canlıların etrafa neşe saçma yolu vardır.bu kuşlarla takal atarak etrafa neşelerini belli ederler.tabi bu belli etme yöntemi kuşa göre değişir.benim adım hırır elimden gelen budur der ve elinden geleni en iyisini yaparlar...
kuşçu26
kuşçu26

16/11/2008, 3:18 pm
alfa demiş ki:
tarki-34 demiş ki:taklacılardakı takla atması genetık rahatsızlıktan kaynaklanıyormus

hayır heyvan yırtıcılara direk nişan olmaktan korktugu için çeşitli hareketler yapıyor bizde oyun oynuyo sanıyoz

kardeş demişsin ki ''hayvan yırtıcılardan korunmak için hareket yapıyor bizde oyun yapıyor sanıyoz'' demişsin.böyle bişey olamaz.eğer senin dediğin gibiyse bi filo uçucusuna bi cami yozuna takla attırsınlar hadi...
kuşçu26
kuşçu26

16/11/2008, 3:48 pm
ne güzel demişsiniz yaratılışı öyle diye.taklacı kuşun da yaratılışı böyle.gurban olduğum Allah (cc) herşeyi farklı yaratmış.güvercinlerin dalıcısı dönücüsü taklacısı makaracısı hepsi farklı özelliklerde verilmiş.sonradan dalmamışlar sonradan makara hareketi yapmamışlar sonradan takla atmamışlar.bunlar birer ırktan kandan gelen özelliktir.sonradan kazanılmamıştır...
oyun_kusları
oyun_kusları

16/11/2008, 7:12 pm
alfa arkadaşım dinin nedir bilmiyorum ama müslümansan aç kurana bak bi bakalım dediklerin varmı herşey oldugu gibi yaratılmış köpek havlar kurt ulur demişsin ne güzel örnek vermişin farkına varmadan biri aslandan kaçarken ulumayı biri kaplandan kaçarken havlamayı ögrenmiştir ozaman senin mantıgına göre hiç bir canlı hastalık dışında genetik degişime ugramamıştır evrimi savunanlar bizimde maymun oldugumuzu söylüyor kimse kusura bakmasın ben maymun degilim insan olarak dogdum insan olarakta ölücem

En son oyun_kusları tarafından 22/3/2009, 7:45 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kuşçu26
kuşçu26

17/11/2008, 5:14 am
oyun_kusları demiş ki:alfa arkadaşım dinin nedir bilmiyorum ama müslümansan aç kurana bak bi bakalım dediklerin varmı herşey oldugu gibi yaratılmış köpek havlar kurt ulur demişsin ne güzel örnek vermişin farkına varmadan biri aslandan kaçarken ulumayı biri kaplandan kaçarken havlamayı ögrenmiştir ozaman senin mantıgına göre hiç bir canlı hastalık dışında genetik degişime ugramamıştır evrimi savunanlar bizimde maymun oldugumuzu söylüyor kimse kusura bakmasın ben maymun degilim insan olarak dogdum insan olarakta ölücem ve son olarakta askerken 2001 yılında tuncelide vuruldum gazi oldum ama şimdi silah görünce kaçmak için ne fişege kalkıyorum nede takla atıyorum işin ilgin yanı allah bagışlarsa 8 yaşında bir oglum var oda evi oyuncak silahlarla dolduruyor bakın babadan ogula geçmedi silahtan korkmak demekki evrim hayalci beynlerin kendini avutmasıymış bırakında bu yozlaşmış dünyada kalan tek gerçek kuranla imanımızla yaşayalım

geçmiş olsun emrah abi.
murat yılmaz

17/11/2008, 6:42 am
selamlar emrah ökzüz abi diyelim benden yasca buyuksun mesajlarının genelını okuyorum ve her mesajın akla mantıga yatkın seyler hayalperest degılsın basından gecen olay ıcınde gecmıs olsun dıleklerımı ıletırım allah cocugunu bagıslasın hayırlı gunler
oyun_kusları
oyun_kusları

17/11/2008, 2:02 pm
allah razı olsun arkadaşlar allah herkezi sevdiklerine bagışlar inşallah dünya üzerinde hiçbir kurala uymasanda iman gücü olana hiç birşey olmaz buna inanın gerisi boşş
kuşçu26
kuşçu26

17/11/2008, 5:45 pm
eğer yırtıcılardan kaçmak için kazanılmışsa niye iyi dişi ile iyi erkek kuşu eşliyoz daha güzel yavrular almak içi.bırakırsın peşine bi tane atmaca şahin, oturur izlersin.bakarsın 10 takla yerine 20 takla atacakmı?
bu arada laf birazda bilim adamlarını bulsa iyi olurdu.dengesiz dengesiz icatlarla uğraşacaklarına bunu araştırsınlar...gerçi sonuç hep aynı çıkacak papağanın taklit yapması gibi bu tür kuşunda takla atmasının sebebini bulamayacaklar.yok kafasını aç yok beynine bak.tamamen yaratılıştan geliyor...
kuşçu26
kuşçu26

17/11/2008, 7:00 pm
şşşşşş sakin ol.burası konular üzerinde tatlı bi tartışma yeri.gıt mıt gibi kelimeler kullanmamak lazım.istemiyorsan cevap yazma.benim yazım orda bekler durur kimseye dokunmaz...
body de bir meraktır tıpkı kuşçuluk gibi sonradan kazanılır veya beyenilir...
oyun_kusları
oyun_kusları

18/11/2008, 7:18 pm
.

En son oyun_kusları tarafından 22/3/2009, 7:53 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
oyun_kusları
oyun_kusları

18/11/2008, 7:35 pm
.

En son oyun_kusları tarafından 22/3/2009, 7:53 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kuşçu26
kuşçu26

19/11/2008, 4:15 am
oyun_kusları demiş ki:dikkat edelim buna burda CAM KABADAYILIGI yapmayalım birbirimize kırıcı sözlerle

abi bu yazın için çok teşekkürler.bütün siteler için geçerli bu.adamlar şu kuş için başkalarına yapmadıkları kalmıyor.2 kuş için kalp kırmaya değmez yalan dünyada.iyigünler...
oyun_kusları
oyun_kusları

19/11/2008, 11:09 am
eyvallah samet kardeşim güzel yorumun için sagol dedigin gibi herkez cam arkasından atıyor unutmayalımki kimse kimseyi tanımıyor burdan kabadayık sonuç getirmez kişisel kabadayılıkta kuş kabadayılıgıda varsa ortaya koyacan yüregini ama şunuda bilmek lazım kuşla kabadayılık yapıyorsan misafir edecen seyrettirecen kişisel kabadayılık yapıyorsan adama gel ben burdayım demicen yüregin varsa gidip o adamı yerinde bulucan burdan kolay 10 yaşında çocukta kabadayılık yapar hepimize onun için bu yalanla dolu sanal alemde egolarımızı tatmin etmek için degil arkadaşlıklarımızın dostluklarımızın çogalması gelişmesi için bulunalım bu en güzeli..Birde son olarak belirtmek isterim bu yazıyı kimsenin şahsı için degil sanal alemde bunlar çogaldı diye yazıyorum kimse üstüne alınmasın alınan olursada kafasına göre derim herkeze slm ve saygılar
oyun_kusları
oyun_kusları

23/12/2008, 10:16 am
.

En son oyun_kusları tarafından 22/3/2009, 7:54 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Similar topics