bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bilenler varmi acaba aramizda??

+24
refik34
tolga40
Dr. Sedat
cengiz ulutürk
avcıı
oğuz06
burhanduran
Kuscu-Murat
berkty
axaraylı_68
agokmen
toprak
kaynak
eric
kuşçu26
murat yılmaz
oyun_kusları
kerimikiz1953
KaraCakmaklı
ademyavuz
rafet avlar
tarki-34
Forum Admin
babakuscu55
28 posters
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 Empty Geri: bilenler varmi acaba aramizda??

30/1/2009, 4:49 am
her canli evrim gecirmistir, insan irklarina bakin hepimiz adem ile havvadan gelmedikmi.ama neden zenci, cinli, hintli, beyaz, sari, esmer olmuslar.eskiden insanlarda daha killiydi.diyelim adem ile havva beyaz di peki zencilerden neden beyaz dogmuyor yada cinli dogmuyor.cunku yasadiklara doga sartlari insanlari o hale getirdi.simdi guvercinlerde degisik irklar var.ve guvercinlerde dogada yasamlarini surdurmek icin degisik savunma mekanizmalari gelistirmistir.her canlida vardir bu.guvercinlerdede ozellikle yirtici kuslardan
korunmak icin degisik ucus sekilleri ile bir savunma mekanizmasi gelistirmislerdir.bu zamanla irksal bi ozellik haline gelmis takla gibi,makara gibi,donek gibi,kelebek gibi dahada cogaltilabilir.ama bu ozellikler binlerce belki milyonlarca yillar oncesine dayanir.

sadece okudugum bir yerden aklimda kalanlar ve bence son derece mantikli.
ha bu arada evrim oyle babadan ogulada gecmez.ve ben ayrica suna inanirim insanin beyni vardir kullanir neyin ne olduguna karar verebilir arastirr ogrenir.
oyun_kusları
oyun_kusları
Ad Soyad : E..Aras
Doğum Tarihi : 28/08/75
Forum Kayıt : 14/10/08
http://oyunkuslari.sitemynet.com

bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 Empty Geri: bilenler varmi acaba aramizda??

31/1/2009, 9:38 pm
arkadaşım iyi güzel söylemişsinde ben örneklerimi verirken ataist evrim terorisinin savunucusu olan bilim adamlarının yazılarını okuyup yorumlayarak yapmadım ben kuranda yazanı söyledim evrim konusunda evrim teorisinin babası yaratıcısı olan darvin bir tavus kuşunun kuyrugunda oluşan desenlerini açıklayamıyacak kadarda aciz kalmış bunuda her kitabındada özellikle belirtmiştir açıklayamama sebebi ise tavuskuşunun kuyrugun aslında beyaz renkte olması ışık kırılmalarıyla o desenlerin oluşmasıymış bakın evrim teorisi bir tavuskuşunun kuyrugunda bile bitmiştir.İnsan oglu hayatını bilinmeyeni araştırmak olarak programlar çogunlukla bakın okadar basitse bunlar ya evrim geçirmiş demekle bitiyorsa peki evrimi bulan aslında evrim yalanıyla savunanlar niye hala küçücük insan DNA sını bile çözemiyorlar canlı oluşumu okadar zorki bu teknolojide bile canlı bir sinek bile üretilemiyor onun için evrim diyip kücümseyemeyiz canlılardaki özellikleri.. Ayrıca adem hava konusunda fiziksel ırksal yapılarını anlatan hiç bir bilgi yoktur ve o yolu izleyip bakarsak karımız çocugumuz anne ve babamız bile kardeşimizdir onun için her kitap ademle havvanın ana babamız oldugunu söyler ama yaratılmış ilk insan olarak bahseder yoksa açıklanmamış binlerce sır vardır dünyada eger hepimiz ademle havvdan üreme olsaydık insanlık soyu sakat özürlü bir ırk olurdu buna güvercinlerden örnek verirsek çok kardeş eşleşmesinden sonra yavruların yüzde sekesini sakat olur bunu tecrübe edenler iyi bilir.Onun için insan DNA sını çözmekten yüksek teknolojide bile küçücük bir canlı sinek üretemiyecek kadar aciz oldugumuzu unutmayalım ve bilelelimki biz insanlar beynimizin sadce en fazla yüzde onunu kullanabiliyoruz bu kadar az bir düşüncemiz varken canlılardaki özelliklere evrim geçirmiştir diyemeyiz.Bu yazımda kimseye atıfta bulunmuyorum ve kimseye bilgisiz gibi bir itamda bulunmuyorum bunlar benim dogrum olan kurandan yorumladıklarım bana göre evrime inanmak kuranı inkardır.
eric
eric

1/2/2009, 8:03 am
guzel kardesim her kardes eslesmesinde sakat cikar diye bisey yok
hayvanlarda cok kardes eslesmesi var ve hepsi sakat dogmuyor.halen gunumuzde hic akraba olmayan insanlarin bile sakat cocuklari oluyor.bu tamamen kan uyusmasiyla lgili bi sorun.evrim vardir ve var olacaktir.bir onceki yazimda insanlarin eskiden daha killi oldugunu yazmistim ve insanlar git gide kilsizlasiyir neden biliyormusun.cunku insanlar elbise giyiyor ve vucutlarini dis etkenlerden koruyor ve bu yuzden vucut kila ihtiyac duymuyor.eger insanoglu hic elbise giymemis olsaydi bugun hepimiz cok asiri killi olurduk.birde iklimlerde canlilarin ustunde cok etki yapar.
o yuzden guvercinlerde degisik ozellikler ve irklar olusmasi normaldir.sunu unutmayin her canli yasadigi ortama ayak uydurur ona adapte olur.bakin amerikada ayni yumurta ikizi cinli 2 kisi uzerinde deney yapiyolar birisi cinde oburu amerikada buyuyor bebeklikten beri.ve her ikisi 20 yaslarina geldiginde amerikadaki cinli nerdeyse cinde buyuyen ikizinden 2 kat daha iri oluyor bu tamamen iklimle alakali.ayrica insan dna sini cozduler kopyalama yapiyolar bir koyundan aynisin copyalarak yaptilar.yani simdi senin bi guvercinin aynisini yapabilirler.ve senin benim bilmedimiz oyle teknolojiler varki akla hayale sigmaz.ayrica bu teknoloji son 50 senede bu hale geldi dusun bin sene sonra nasil olur yada milyon yil sonra.hic hayal bile edemezsin.birak onu 50 sene sonra bile ne teknolojiler cikabilir.sunuda sana soliyim din ile kitap ile hic bisey gelismez.butun dinler insanlari kontrol etmek icin turemistir.guzel allahim insana neden akil vermis?
oyun_kusları
oyun_kusları

1/2/2009, 7:11 pm
arkadaşım anlattıkların güzelde senin evrimi kolayca söyleyen teknolojin canlı bir sinek yaratamayacak kadarda basit ilkel ve aciz oldugunu unutma bunuda iyi bilmek lazım kitapta beni oku körel cahil kal demiyor zaten araştır ve geliş diyor insanlar eskiden kıllıydı diyorsun darwin ve yoldaşlarının dışında kimin yazdıgı kitapta veya araştırmada yazıyor insanların eskiden kıllı oldugu verdigin örneklerde tamamen fiziksel özelliklerle ilgili bazı bölgenin besinleri daha besleyici olur bazılarının daha az besleyici iki kardeşten birinin iri olması çevre koşullarına göre gayet dogal teknoloji son elli yılda gelişmiş diyorsun topraktan 2,5 milyon yıllık titenyum vida çıkıyor şuanki teknolojide bile titanyum vida uzay mekikleri dışında hiçbir yerde kullanılmıyor allah insana akıl vermiş ama en fazla %10 nunu kullanmaklada sınırlamış.kısaca canlılardaki özellikleri saglıklı olarak açıklayacak hiçbir teknoloji şu zamana kadar olmamıştır ayrıca kardeş eşleşmesi derken iki kardeşi demedim kardeş kardeş devam ettikçe 20_30 soy degişimden dolayı sakatlıklar meydana çıkıyor bana canlılardaki özellikleri içgüdüsel davranışlarını açıklayıp ikna edecek insan önce protein ve besinlerle hareket edecek canlı bir sinek yaratacak ondan sonra ben onun evrimine inanıcam şunuda unutma sevgili arkadaşım evrimin yaratıcısı olan darwin tavuşkuşunun kuyrugundaki desenlerini açıklayamayacak kadarda aciz bir insandı bunuda her kitabında tavuşkuşunun kuyrugundaki desenleri görmek beni çıldırtıyor başka inançlara sevk ediyor diyede açıklardı
eric
eric

2/2/2009, 3:19 am
tamam darvin o zaman oleydi ama simdi bi cok seyi aciklayan bilim adamlari var.ve bu git gide genisliyor ve teknoloji buyuyor.sen simdi bugunku teknolojiden bahsediyon bi sinek bile yapamiyolar.peki ilerki zamanlarda yaparlarsa ne diyece.bunu ne sen nede ben kesin bilebiliriz.bazi seyler vardir devletler gizli tutar.ne zaman insanoglu hazirsa aciklama yaparlar.sana 20 sene once deselerdi birisi sana mektup yazcak sende o mektubu ayni anda alcan.inanirmiydin.
bak bugun burda ben ne yaziyorsam sen ayni anda goruyon.bak dunya internete hazir oldugu an insanoglunun kulanimina sundular.ben insanoglunun yapamaycagi sey olamdigina inaniyorum.ama ole hop demden olmaz.bunlar icin yillar lazim bugunku teknolojide sinek yapamasalar bile ilerde kesin yaparlar.bunun ALLAH'i inkar etmeyle veya baska biseyle alakasi yoktur insanoglu surekli arayis icinde.ve ben insanlari yoneten gizli insani guclerin oldugunada inanirim.arkadasim bu konusmalra uzayp gider.bak simdi insanlarin beynine cip yerlestirip insanlarin beynini calisma yuzdesini bile yukseltirler.daha bicok ornekler verebilirim o onemli degil.neden biz kendimizi gelistirmiyoz neden musluman ulkeleri somuruyolar?onemli olan bu.bunun tek sebebi var din.ve sana sunu soliyim bu hamas saddam al kaide yok osama bi ladin hepsi dis guclerin oyunu.sadece orta doguyu kontrol etmek icin ortaya atmislardir.bunlar benim kendi dusuncelerimdir.o yuzden dini kitabi bi tarafa birakip kendimizi gelistirmemiz lazim bizim daha guclu olup kimseye boyun eymememiz lazim.o yuzden teknolojide,bilimde,kisaca her alanda her alanda kendimizi gelistirmemiz lazim.ve buda dinle kitapla olmaz.bir tane asiri dinci gelismis bir ulke sole bana.yok. arap ulkelerine bakiyosun petrolu satip luksun icinde yasiyolar ve halkin cogu rezillik icinde.halen gunumuzde cennette toprak satan insanlar var ya ALLAHIM sen akil fikir ver.yani yazacak cok sey var aras kardes bu son yazim bizi burda bulusturan guvercin sevgisi.fikirlerimiz farkli farkli olsa bile fikir alisverisinde bulunmak guzel.ders cikarmak lazim insallah turkiyeye gelirsem ve yolum duserse kuslarini gormek isterim.ucurursun seyrederiz.
eric
eric

2/2/2009, 4:00 am
eric demiş ki:tamam darvin o zaman oleydi ama simdi bi cok seyi aciklayan bilim adamlari var.ve bu git gide genisliyor ve teknoloji buyuyor.sen simdi bugunku teknolojiden bahsediyon bi sinek bile yapamiyolar.peki ilerki zamanlarda yaparlarsa ne diyece.bunu ne sen nede ben kesin bilebiliriz.bazi seyler vardir devletler gizli tutar.ne zaman insanoglu hazirsa aciklama yaparlar.sana 20 sene once deselerdi birisi sana mektup yazcak sende o mektubu ayni anda alcan.inanirmiydin.
bak bugun burda ben ne yaziyorsam sen ayni anda goruyon.bak dunya internete hazir oldugu an insanoglunun kulanimina sundular.ben insanoglunun yapamaycagi sey olamdigina inaniyorum.ama ole hop demden olmaz.bunlar icin yillar lazim bugunku teknolojide sinek yapamasalar bile ilerde kesin yaparlar.bunun ALLAH'i inkar etmeyle veya baska biseyle alakasi yoktur insanoglu surekli arayis icinde.ve ben insanlari yoneten gizli insani guclerin oldugunada inanirim.arkadasim bu konusmalra uzayp gider.bak simdi insanlarin beynine cip yerlestirip insanlarin beynini calisma yuzdesini bile yukseltirler.daha bicok ornekler verebilirim o onemli degil.neden biz kendimizi gelistirmiyoz neden musluman ulkeleri somuruyolar?onemli olan bu.bunun tek sebebi var din.ve sana sunu soliyim bu hamas saddam al kaide yok osama bi ladin hepsi dis guclerin oyunu.sadece orta doguyu kontrol etmek icin ortaya atmislardir.bunlar benim kendi dusuncelerimdir.o yuzden dini kitabi bi tarafa birakip kendimizi gelistirmemiz lazim bizim daha guclu olup kimseye boyun eymememiz lazim.o yuzden teknolojide,bilimde,kisaca her alanda her alanda kendimizi gelistirmemiz lazim.ve buda dinle kitapla olmaz.bir tane asiri dinci gelismis bir ulke sole bana.yok. arap ulkelerine bakiyosun petrolu satip luksun icinde yasiyolar ve halkin cogu rezillik icinde.halen gunumuzde cennette toprak satan insanlar var ya ALLAHIM sen akil fikir ver.yani yazacak cok sey var aras kardes bu son yazim bizi burda bulusturan guvercin sevgisi.fikirlerimiz farkli farkli olsa bile fikir alisverisinde bulunmak guzel.ders cikarmak lazim insallah turkiyeye gelirsem ve yolum duserse kuslarini gormek isterim.ucurursun seyrederiz.
oyun_kusları
oyun_kusları

2/2/2009, 7:08 pm
arkadaşım iyi güzel söylemişsin öncelikle ben aşırı dinci biri degilim içki içerim bar disco gezerim yani namazında niyazında biri degilim keşke olabilsem ama benim aklım mantıgım senin söylediklerini almıyor senin kitapla olmaz dedigini hristiyan kaptan gusto okuyor kızıl denizle atlas okyonusu arasında kaynayan tatlı suyu buluyor 4000 yıl önce deniz araştırmacı dalgıçlarmı vardıda okyanusa daldı o tatlı su kaynagını bulup kitaba yazdı insan oglu mutlaka araştırmak ve gelişmek için programlanmış ama gerçekleri inkar edemeyecek kadarda düşünce ile donanmış unutma canlı bir mahlukat yaratıldıgı gün ben allah diye o yaratana taparım çünkü her inanç yaradanı bu özelligiyle üstün kılıyor eger bunu bu insan yapabilirse tanrı odur ozaman onun için arkadaşım evrim kelimesi çok saçma bir olgu koyunu kopyalıyorlar ama fiziksel unutma benimle aynı anda aynı düşüncede olan bir kopya yapabilirlermi bedenin kopyası kolay düşünceninki zor kolay olsaydı şimdiki yobaz ve aşırı güvensizlik ortamında ikinci ******ü üretirlerdi onun için bunlar darwincilerin yalanları sadece mesela güvercinlerdeki takla savunma mekanizması ise ve bunu belirleyen çevre şartları ise niye misal erdekteki kuşların hepsi taklacı degil niye aynı renk degil unutma güvercinlerin 700 tane ayrı özellik ve renkte türü var evrime göre türkiyedeki güvercinlerin hepsinin aynı renk aynı özellikte olması gerekir ama dönücüsü taklacısı uçucusu ötücüsü hepsi ayrı ayrı bunun evrim neresinde.. neyse herkezin görüşü ayrı mutlaka ama gerçek olan tek uzatmanın anlamı yok mantık okuduklarını degil yorumlarını dinlerse dogruyu bulur zaten iyi geceler sana
kaynak
kaynak
Ad Soyad : ismailözkaynak
Doğum Tarihi : 14/01/69
Forum Kayıt : 21/12/08

6/2/2009, 10:50 pm
atınkuyuya birtaş çıkarmı diye ugraştıracaksın milleti neyapıcan eşleştir bak bakalı kumru mu üveyk mi
toprak
toprak
Ad Soyad : mesut TOPRAKÇI
Doğum Tarihi : 11/04/85
Forum Kayıt : 11/03/09

13/3/2009, 10:32 pm
kuşların havada sergıledıklerının tamam hastalıktan ıbaretttır aslen evet ama yaparken zevk almadıklarını kımse ıddaa edemez..ama kesınlıkle taklacılar kumrulardan gelme deığıldır..
Anonymous
Misafir
Misafir

14/3/2009, 12:36 am
Forum Admin demiş ki:kumrular sefere kalkıyo başa çekiyo harbiden olabilir :)
o kumrular ben oyun kusu ucururken hep aklımı alırdı allah onların ıyılıgı versın lol! lol! aha derdım bu avare geldı :D
oyun_kusları
oyun_kusları

22/3/2009, 2:27 pm
ADMİN KARDEŞ ALFA İSİMLİ ARKADAŞIMIZLA GİRDİGİMİZ TARTIŞMADAKİ ALFAYA AİT OLAN YAZILARI SİLMİŞSİN BİZDE KENDİ KENDİNE KONUŞUP TARTIŞAN DELİ DURUMUNA GİRMİŞİZ ONUNLA GİRDİGİMİZ DİALOKTAKİ BENİM YAZILARIMIDA SİLDE KENDİ KENDİNE TARTIŞAN DELİ KONUMUDAN ÇIKALIM
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

3/9/2009, 8:15 pm
arkadaşlar bırakın bunları hastalıkla alakası yok kuşu kaldırıyorsun 10-15 dakka kanat ısıtıyor sonra ilk seferine geliyor taban taklası ardından ortası üstü 10-15 takla yapıyor ve hayvan boşalıyor hemen yükseğe çekilip kendini bidahaki sefer için dolduruyor dakka tut 8-10 dakka arası hastalık olsa döner durur hayvan bilinçli yapıyor arada takla atanlar az hasta ozaman hastalıkla alakası yok her ırkın bir özelliği var rabbim onları öyle yaratmış
axaraylı_68
axaraylı_68
Ad Soyad : RAMAZAN
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 10/08/09

4/9/2009, 7:26 pm
taklacı kuşların kumrularla uzakta olsa akrabalığı olduğunu düşünüyorum yukarı asıldıkları için ,takla özelliği ise yırtıcı kuşları şaşırtmak için geliştirilen bir savunma taktiği sanırım zamanla bu özelliği kalıcı hale gelip genlerine işleyip şifrelendiğini düşünüyorum
berkty
berkty
Ad Soyad : berk kök
Forum Kayıt : 13/10/09

21/10/2009, 8:13 pm
bence bütün kuşlar ilk yaradılışlarından bu yana özelliklerini korumuşlardır hastalık veya savunma tekniğinden veya evrim geçirmesinden kaynaklanmamıştır eğer sizin dediğiniz gibi olursa diğer hayvanlarda başka hayvanların evriminden olmuştur bunlar saçmalık bence erıc diye bi abi var yorumlarını okudum bence düşünceleri biraz cahilce 20 yıl önce sana biri mektup yazacak sende hemen okuyacaksın demiş bunu zaten peygamberimiz söylüyor insanlar anteni olan bi cihazla aynı anda birbirleriyle görüşecek diyor telefonu kastediyor bir yerden bir yere ışınlanacak diyor uçakları kastediyor zaten bunları peygambermiz müjdeliyor.birde dinle bir yere varılmaz demişsiniz din zaten insanları engellemez sadece insanlara doğru yolu gösterir insanların (inananların) hayatlarına yön verir dinimiz ilime çok önem vermiştir zaten ama biz müslümanlar biraz cahil olduğumuz için hayatımı saçma sapan şeylerle uğraşarak geçiriyoruz şu tartıştığımız konular bile saçma bence bizim insanlarımız her gün kalın kalın kitapları okuyolar ama hayatı boyunca 1 kere kur-an ı okumuyolar bence tam bi aptallık.müslüman olmayan ülkeler neden bu kadar gelişmiştir? bence aç gözlü oldukları için diğer ülkelere saldırmak için kendilerini hep geliştiriyolar mesela amerika, israil yok olma korkusundan neler yapıyolar dünyayı yönetiyolar ama şunu asla unutmayalım ki bilim bir gün islamın farkına varacak ve herkes müslüman olacak sonra insanlar yine şeytana uyup islamdan uzaklaşacak ve işte o zaman kıkyamet kopacak benim söylüyeceklerim bu kadar daha çok şey öğrenecez bu hayattan bende kimseye sataşma amaçlı yazmadım yorumumu sadece kendi şahsi düşüncelerimi yazdım herkese selamlar Allah hepimizi korusun
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

8/1/2011, 8:22 am
güncell
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

9/1/2011, 4:43 am
Selam cümleten,

benim okudugum ve inandigim sudur:

Bu Takla atma yetenegi bir gen hatasiy`mis, ve zamanla gelismis, yani hüner gibi görünse ve parmak issirtan kusu olan var oldugu gibi bu yillardir gelismis bir özellikmis, ...

Kendini atmaca saldirisinda taklaya veren kusun olduguna inanmiyorum, kusun bunu istedigi gibi kontrol ettigine inanmiyorum acikcasi, evet, izlemesi, sesini duymasi cok doyurucu olabilir, öylede zaten, ben begenirim, siz begenmezsiniz, beni doyurur, siz, ben buna yem bile vermem dersiniz, ...

Taklaci Güvercinin nerden geldigi belli degil, bunu eskilerde bilmez bana kalir ise, elindeki neyse onu kendi dilince az cok tarif edebilir ancak, oda dilinin döndügünce veya kus kendini veya yavrusunu gösterir, ... oda bizi ya tatmin eder yada etmez, burada yer konusuda cok mühim, acik arazide ucan ve egitilen kus baska, apartmanlarin icinde ucurtulmak istenilen kusun sartlari ve kosullari yine ayri bir dert, ... sahibinin usul bilip bilmemesi yine öyle, ... Faktör cok, engel cok, ve en garip olani, kus cok, hele hele ise yaramiyacak olani, rant icin, ucan kusa renk katmak icin fistik gibi kuslar bozulmakta, amma bilincli amma bilincsiz, ...

Uzun lafin kisasi, elinizdeki kusun degerini bilin yeterki, amma iyi amma kötü, sizi mutlu ediyor ise mesele yoktur, önemli olanda bu, ... degilmi !?!

Ama bu benim bahsettigim gen hatasi, kimde, ve nerde olusmus, nerden üremis ve bu zamana kadar az cok kendini getirmis, mechul olan bu bence, illaki vardir bir mantikli aciklamasi, ama simdi gelde ayitla pirincin tasini, ... herkese kolay gelsin insallah

Saygilar
burhanduran
burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09

9/1/2011, 7:59 am
Peki taklacı kuşlarınki yırtıcı kuşlardan kurtulmak için geliştirdiği bir savunma mekanizması diyelim veya yabani-kumru ile eşlemesinden diyelim peki diğer cins güvercinlein özellikleri
nereden kaynaklanıyor mesala hünkarinin gaga şekli neden o kadar ufak veya balonun
göğsü o kadar şişiyor. başka kuş cinsleriyle eşleştirildiler desek çıkan canlı melez olacağı için
melezlerin üreme özelliğide yok . Bana göre her cinsin yaradılış özelliğidir. Saygılar.
Anonymous
Misafir
Misafir

9/1/2011, 11:10 am
Taklayla kendini nasıl koruyor anlayamadım kuş takla atmaktan evini kaybediyor, bayılıyor, ciğerleri ağzına geliyor bir nevi işkence yani böyle bir savunma mekanizması olmaz...

Bunu savunan arkadaşlarımız hiç atmacaya kuş aldırmadı mı takla atan kuşu daha kolay alır ve özellikle seçer atmaca...

Bu takla bir ırk özelliği ama hastalıktan türemiş olabilme ihtimali de var nedeni ise kuş oyun yaparken çok enerji sarfediyor kendini kaybediyor akıllı bir kuş bunu hiç yapmadan yemini yer suyunu içer eşiyle ilgilenir bence bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 3149687655 bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 3149687655
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

9/1/2011, 2:34 pm
Arkadaşlar bu konuyu araştıranlardan biri olaraktan kesin bilimsel bir kaynak yok.
Benimde tahminim Tubitağın arşatırmasında ki hastalık savunma mekanizmasının ırk özelliği haline gelmesi.
Bilmiyorum hiç dikkat ettinizmi taklacı oyunsuz dahi olsa bir güvercini yakalamak için yerde sıkıştırırsanız aniden havada takla atıyor görmek dikkat istiyor.
Aslının yabani olduğunu düşünürsek neden derseniz kromozom yapısında mutasyonlar(kaklıtsal değişiklikler)her canlıda olabilmekte çoğu zararlı kansere dönüşüp yaşamı sonlandırabiliyor.Ama arada zararsız yada yaşamı sonlandırmayan mutasyonlşarda oluşabiliyor.Ama kromozom sayısı asla değişmediği gibi yenidende yapılamıyor.
Bu Allahın canlılar üzrindeki bir mucizesi.Çünkü DNA hem kendini kopyalıyor,hem gerekli olan proteini kodluyor hemde bu işleri yaparken kendinide yönetiyor.Darwinciler bunu asla ve asla açıklayamadıkları gibi yaratılış gerçeğini de cümlelerinde itiraf ediyorlar isteyene kaynak ve isimde eklerim.
Gelelim konumuza var olan bu takla olayı mutosyonlarla ırk özelliği haline gelmiş ve bu işe meraklıların eşleştirme yöntemleriyle farklı ırk ve özellikte güvercinler ortaya çıkmış.
Bazen sersemden çıkamayan yerde devamlı dönen v.s özelliklerde bu hastalık olayınının kontrol edilememesi olarak görülebilir.
Renkler,gaga,paça v.s bunlarda çevre koşullarına uyum sağlamak için zamanla kazanılmış yararlı mutosyonlardır.
Örnek mi? Sıcak afrika ülkelerinde hep zenciler yaşar fiziki olarak dayanıklı çevre koşullarından az etkilenen,soğuk ve serin avrupa ülkelerinin insanları beyaz tenli olur.
Kumru olayında güvercin 40 çift kumru 8 çift kromozom bulundurur.Aralarında eşleşme dahi olsa üreme ihtimali yoktur.
At;eşek katır olayı gibi biri 64 biri 62 kromozomlu yavru katır oluyo ama kısır yeni bir ırk oluşmuyor.Çünkü kromozomlar eşit değil.
Şimdilik yorumlarım bunlar..
Saygılar..
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

9/1/2011, 11:24 pm
Kisaca sunuda ekleyimde, unuttum, benim kaynagim almanlarin bir arastirmasina dayaniyor, onlara bakilirsa insaninda maymundan gelmesine inanmak gerekir (ha$a), ...

Ama $uda gercek, adamlar ara$tiriyor, biz ise sadece tahimin yürütebiliyoruz, aklimaza yatarsa amenna, yatmaz isede sallamaya devam, ... belki tutar, ...

Melez diye dünyaya gelenlede is yapilabilinir, onlara birakmak ile olmaz ise, tüp bebek misali olur, hersey olur, ama buda ne kadar dogru olur, onada siz karar verin artik, yaratmak bize dü$mez, ...

Yani bu Takla olayi, Gen Error diye tanimlanan bir$eymi$, benim okuduklarima göre, malesef Türk ku$u olmasina ragmen Türkler sahip cikmada daha coooook peynir ekmek yemesi lazim, birakin ku$una sahip cikmayi, tarim ülkesi kendi tohumuna sahip cikamiyor, onuda birakin, bizim gibi gurbetde ya$iyanlara sahip cikmiyor, sonuc:

Askerlikten para ödememek icin adeta kacan, Vatandaslik degistiren sayisiz gurbetci, ... ama adi Türk, i$ine gelir ise, gelmez isede Hans, ... denize atsan balik bile olurlar, bunlara yolda tükenmiyor, kilik kiyafetde, ...

Bir Bilim adami olan bir Türkten bir aciklama gelmesi lazim bu konu ile alakali, o kadar gönül vermi$ insan varken bu ugra$a gec bile kalindi bana göre !!!

Saygilar
avcıı
avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08

10/1/2011, 8:17 am
KURANI KERİMDE CENABI HAK BUYURUYORKİ BİZ ALEMLERE RAHMET OLARAK İNDİRDİK SENİ .. ALEMLERRRR EVRİM VEYAHUT ARAŞTIRMA CILARIN EN SON GELDİĞİ VE SON OPLAN NOKTA BUDUR KURANDA ZATEN YAZIYOR HERŞEY . HERŞEY DOĞSI ÜZERE YARATILDI SONRADAN KİMSE EVRİM GEÇİRMEDİ AYRICA ZENCİ OLAN SARI OLAN ÇEKİK GÖZ OLANLARDA EVRİM GEÇİRMEDİ HİÇ BİRİNİN BİRİNDEN BİR ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR HEPSİNİN YAPTIĞI İNSAN GÜCÜ HEPSİNDE MEVCUTTUR RENGE GELİNCE CENABI MEVLA ÖYLE BİR YARATMIŞKİ YERYÜZÜNDEKİ CANLILART YAŞADIKLARI ORTAMA GÖRE RENK DEĞİŞTİREBİLİYOR MESELA BİR KAR TAVUĞU KUTUP BÖLGESİNDE YAŞIYOR KARKEKLİĞİDE DENİLİYOR BAHAR GELDİĞİNDE BEMBEYAZ OLAN TÜYLERİNE ALACA DÜŞÜYOR RENK TAMAMEN TOPRAKLA YERYÜZÜ İŞLE AYNI HALİ ALIYOR KIŞ GELDİĞİNDE BİR TÜY DAHA DEĞİŞİYOR KAR BAŞLADIMI BEMBEYAZ OLUYOR ŞİMDİ BUNADAMI EVRİM DİYECEKSİNİZ .YADA SOMON BALIKLARININ İLGİNÇ YAŞAMI TATLI SUDA DOĞUP OKYANUSAGİTMELERİ ŞEKİLLERİNİN VE YAŞAMLARININ TUZLU SUYA ADAPTE OLMASI 1 KAÇ YIL OKYANUSTA DURUP SONRA GELİP TATLI SUYA DOĞDUĞU YERE GİTMESİ HAVYARI BIRAKIP DOĞDUĞU YERDE ÖLMESİ BUNLARDAMI EVRİM . NEYSE KONU DAĞILACAK HERKEZİN İNANCINA SAYGI DUYARIM HATTA İNANMIYANADA AMA BİLDİĞİMİZ ŞEYLERİ SÖYLEMEKLEDE MÜKELLEFİZ. MESELE KUŞTAN AÇILDI NERELERE GELDİ . KUŞLARDA ŞEKİLLERİ İTİBARİ İLE TAKLASI İLE HER ŞEYİ İLE ORJİNAL YARATILMIŞTIR .....
PEYGAMBER EFENDİMİZ ZAMANINDA HZ. ALİ EFENDİMİZDE ÇAĞŞIRLI DENİLEN ŞİMDİ BİZİM GUT DEMKEÇ DEDİĞİMİZ GÜVERCİNLERDE BESLEMİŞTİR PEYGAMBER EFENDİMİZİ MAĞARA ÖNÜNE YUMURTA YAPIP KORUMAYA ÇALIŞTIKLARI İÇİN ONLARA HÜRMETEN BESLEMİŞ PEYGAMBER EFENDİMİZDE BUNA MÜSADE ETMİŞTİR....... KUSURA BAKMAYIN AZ ÇENEM DÜŞTÜ AMA NETİCE ODURKİ

BÜTÜN CANLILAR OLDUĞU ŞEKLİ İLE YARATILMIŞTIR TAKLACI TAKLA ATMAKLA MÜKELLEF UCUCU UÇMAKLA ÖTÜCÜ ÖTMEKLE.........NE BİR HASTALIK NE BİR EVRİM NEDE BAŞKA BİR MUTASYON YOKTUR...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

10/1/2011, 7:32 pm
bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 1437731403

Evrimi veya onu bunu bilemem, bana göre mesele, eger bana kalir ise tabiki, diyelim gercekten bir Gen bozuklulugu ise eger, Güvercin bunu bile bile, iradesi ile bastirip, ortaya mevcut bir oyun cikarmak(tir), herseferi birbirine benziyen, antremani yapildikca adeta perfeksiyona ugrayan bir gösteris, kusa göre savunma hareketi veya kizlinlik dönemi icin yapilan bir ciftlesme prosedürü, tavus kuslarindaki gibi mesela, ... bize göre oyun, ... ve zaman ile ve ta o günlerden bugüne dek ugrasanlarin sayesinde, tabiki ilk öncede Allahin izniyle, meydana gelen birsey, tesadüf olduguna zaten inanmiyoruz hep birlikte, hersey nasip, demekki bunuda görmek nasipmis bizlere, zaten olan ve olmiyan ortada, tekeri yeni kesif etmiyoruzda, zaten yok yok, hersey var, yeterki ugrasilsin, ne demisler, arayan bulur ... !

Ya Mevlasini yada belasini, ...

Saygilar
cengiz ulutürk
cengiz ulutürk
Ad Soyad : cengiz ulutürk
Doğum Tarihi : 10/07/54
Forum Kayıt : 15/06/09

11/1/2011, 6:53 pm
Merhaba arkadaşlar, Güvercin neden takla atar. Bu konu ile ilgili dernek
sitelerine girdiğinizde şöyle bir yazı ile karşılaşıyoruz, genel bilgiye ulaşılamamış
fakat Tübitak’a sorduk, Mardin’de yapmış oldukları araştırmada sormuşlar,cevap güvercinler uçarlarken yırtıcı kuşların saldırılarına maruz kalıyorlar, onlardan
kurtulmaları için havada yapmış oldukları çeşitli takla gibi hareketlerin zamanla
kazanılmış olduğunu yazıyor, birde boyun felci olan kuşların dengelerini sağlayamadıklarından dönmelerini yazıyor ben kısa yazdım tamamını güvercin
ile ilgili derneklerin yazılarında okuyabilirsiniz, Ben aynı düşüncede değilim
size örneklerle açıklayacağım.
a - Boyun felci hastalığından dolayı takla attıkları tamamen uydurmadır
çünkü boyun felci olan kuş yanlız yerde denge kuramadığından dolayı döner
havada uçma şansı yoktur olaki uçmayı başardı ritmik uçum ve takla
standardını asla yakalayamaz.
b – Etle beslenen yırtıcı kuşlar aynı etle beslenen memeliler gibi doğada
bir denge unsurudur, bir nevi doğanın sağlıklı gelişmesini sağlarlar bu yüzden
genelde zayıf hasta ve doğada normal uçumlarından farklılık gösteren kuşlara
saldırırlar ki bunlarda kolay elde edinilen besinlerdir, normal ve düzgün uçumlu
hayvanlar yakalanması zor ve daha fazla enerji sarf edilmesi gereken avlardır.
Yırtıcı kuşlar dikkat ederseniz genelde iyi oynayan, en çok takla atan güvercininizi
alır, çünkü takla atan bir kuş havada farklı bir görüntü gösterir yani takla anında
havada belirli süreler duraklama yapar yırtıcı kuşlarda bu hareketleri fark eder
onu yaralı ve hasta zannederek avına saldırır. Eğer takla atan güvercin bunu
Tübitak’ın yapmış olduğu araştırmadaki anlatılan zamanla kazanılmış özellik
olsa idi yırtıcı kuşların en zor ve en son saldıracakları kuşlar olurlardı, sizlerde
biliyorsunuz ki takla atan güvercini en kolay alıyor.
c – Güvercin neden takla atar,doğadaki bütün hayvanlar sevinçlerini,
korkularını, ve tedirginliklerini farklı farklı gösterirler kimi renkleri ile kimi ötüşleri
ile kimi ise özel dansları ile(turnalar gibi). Taklacı güvercinlerde de takla atmak
genetik bir özelliktir, öyle olmasa idi aynı yöresel takla atma ve oyun sitili babadan
yavruya geçmez bakıcısının istediği şekilde oynardı, ortalama kırk yıldır yapmış
olduğum araştırmalara göre taklacı güvercinler en üstün performans gösterdikleri
dönem 1) eşleştikleri dönem. 2) yavruya kustuklar zaman dönemidir, zaten taklacı güvercinin saflığını gösteren şıklardan biridir bunu en güzel Çorum çıplaklarında görebilirsiniz saf Çorum çıplağı eşleşmeden taklayı çevirmez yavruya da kusmadan
oyun yapmaz yerli en eski saf ırktır. Buda gösteriyor ki kuşlar sevindikleri dönemde
en güzel gösterilerini yapıyorlar, biliyorsunuz ki hiçbir sorunu olmayan kuş havada
daha güzel kendine has takla ve oyunlarını sergiliyor. Atmaca veya doğan’dan
kaçanbir güvercin ise havada bir gerginlik yaratır, kanatlarını kısık kısık sallar,
bir takla bile atmaz dalgalı ve sert bir uçumu olur bunları sizlerde fark etmişsinizdir.
Sonuç olarak güvercinlerde takla ve oyun sonradan kazanılan bir yetenek değil
kendi içinde olan genetik özelliktir, ırk farklılıkları da bu yapılarından dolayıdır.
En iyi günler sizlerin olsun.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

12/1/2011, 6:05 am
bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 1437731403
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

12/1/2011, 9:51 am
selamlar

sizi tebrik ederim cengiz bey cok guzel aciklamissiniz, genel olarak size katiliyorum. ama benim dusuncem biraz farkli!!

ama bu darvinciler ve yaratilisa inananlar arasindaki cekismeye deyinmedende duramiycam. bu yillardir tartislir bir konu evrim varmi yoksa hersey yaratildimi? Cevabi cok basit mantigi olan, egitim alan ve yuce allaha inanan herkes bu ikisininnde varoldugunu cok rahat anliyacak akla sahiptir. Yaradilan hersey evrim gecirmeye uygun sekilde yaratilmistir ve evrim geciren herseyde yuce allah tarafindan ama oyle ama boyle yaratilmistir.

Kurani kerimde ilk emir herkesinde bildigi gibi "oku" emridir. buda anlami kadar basit bir emir degildir. Yuce allah yarattigi herseyi bir duzenle bir systemle yaratmistir bizede bunlari ogrenin, anlamaya calisin , aklinizi gelistirin arastirinki benim buyuklugumu daha iyi anliyasiniz diye yol gostermistir. islam dini mantik dinidir islan dini ilim dinidir. islam dininde insanin mantigana veya ilme sigmayan tekbir kelime yoktur. ha direk anlamina baklinca anlasilmayan bircok seyler vardir ama genis anlamini algilarsan seni hayrete dusurucek kadar anlamli seyler vardir.

bazi arkadaslariimizin dedigi gib dinler insanlari kontrol etmek icin yaratilmamistir, yanlizca uydurma dinciler ve kendi uydurduklari kurallar ve dinlerde soylenen seyleri kafalarina gore dar bir anlamla anlattiklarindan bu kaniya varilmistir. yuce allah, dinleri ve peygamberlerini dunyaya dogru yolu kendi mantigi ve akli ile bulamiyan yada bulmakta gucluk ceken, veya zamani gelince zorlanicaklari anlarda bizlere yardimci olsun , rehber olsun diye yollamistir. ama kuranda yazan hersey genis anlamlidir ve yazildigi doneme gore kisitli degildir. ama zamanla dini suistimal edenler yuzunden insanlara itici gelir hale gelmistir. bu konu cok uzun burda anlatmaya sayfalar yetmez ama oruc tutmaya, namaz kilmaya anlamsiz diyenler, simdi neden diyet yaparlar neden spor salonlarina giderler. hacca gitmeyi tuaf bulanlar, neden ruhlarini dinlendirmek icin sevdikleri daha once savaslar yasanamis, eylenceler yasanmis yerlere gitmeyi isterler bi dusunun!!! eger ii dusnurseniz bana hak vericeksiniz ki islam dini ilim dinidir, mantik diniidir ve yuce allah bize faydasi olmayan hicbirsey i yaoin diye ogutlememistir. dinin amaci insanlarin hayatlarini daha guzel kilmak, onlari iyi allahin hosnut olacagi bir insan yapmak icin allahin bize armaginidir ama ne mutlu bunu algiliyana!

elbette Darvin haklidir adam yillarini sadece insanlarin ve hayvanalrin nasil sekil degistirdiklerini ogrenmek icin harcamis ve basarili olmustur, ama nitekim allaha inanmadigi yaratilmaya inanmadigi icin kendiside bircok yerde donup kalmistir. cunku o canlilarin yaratildigina inanmamistir . ama oda biliyorduki aklin almadigi yerlerde vardi iste burda yuce allahin yaratmasi vardi. cunku allah insanlari ve butun canlilari evrim gecirebilecek , yasadigi ortama , iklime ayak uyduracak sekilde yaratmistir ki buda yuce allahin sadece bir yaraticidan ibaret olmadigin gosterir. dogrudur belkide orangutanlara benziyoduk onceden ama farkimiz yuce allah bize akil ve ruh vermis, unutmayin insan hem bir canli vucuttan hemde tamamen ayri olan bir ruhtan ibaretttir bunu kendiniz soyle bir dusnurseniz saglikli insanin ruhu beynine hukmeder beyinde vucuda, ama hasta olan bir insanda ruh vucuda hukmedemez hale gelmistir beyin hasta ise insan istemedigi seyleri yapar sizofreni hastaligi gibi bu durumlarda ruha ne oldugunu ancak allah bilir belkide o kisinin ruhu cok tan olup gitmistir ama beden insanlara ornek olarak duruyodur. buda allahin bize ey kullarim bakin iste siz hucrelerden yaratildiniz ama ruhunuz olmadan yane yuce allahin size verdigi ruh olmadan yasamaniz birsey ifade etmez!!! Darvinin anlayamadigi yada anlamak istemedigi ayirim budur!!! umarim kafanizi karistirmadim. bunlar benim okuyarak , mantigimi kullanarak ve islami ilim dini olarak algilayarak cikardigim dusuncelerdir, kimseninde ben dedim diye buna inanmasini beklemiyorum. sizde okuyun , arastirin mantiginizi kulanin kendi kararinizi kendiniz verin. islamda mantiga uygun olmayan soz ve sepepsiz yada sirf uyulmasi icin verilmis emirer yoktur. ha bazi bolumlerinde insan aklinin alamadigi yerler olabilir buda bilen birisini aciklamasi ile dah aanlasilir bir duruma gelebilir.

gelelim kuslarin takla atma olayina!! hem yaratilmistir hemde evrim gecirmistir taklaci guvercinler. yuce allah hicbir canliya cekemeyegeci derdi vermez. eger kuslarda taklaci olarak dogada kalsalardi su anda hic bir takl aatan kus dogada yasama sansi olmazdi. benim dusuncem yuce allah bu takla ozelligini bu kuslara vermistir ve bunlari herseyde oldugu gibi en cok sevdigi varliklar olan insanlara seveceklerini bilerek yada iyi niyetli olacaklarini bildiginden sunmustur. insan ogluda bu yabani guvercinlerin arasindan rast gele takla atanlari donenleri gorerek onlari gerek hosuna gittigi icin gerekte merhametten olmesin diye almis evinde tavuk misali beslemistir. . Buna doga seciminde, artificial selection denir. yane bu guvercinlerin uremesi ve cogalmasi insanlar sayesinde olmustur. bu yaratilmanin mekanizmasida ,genetik muatsyon (yada bir haslatik deyin) olarak olmustur. yuce allah yarattigi herseye bir aciklama saglamistir nasil yaratildiklarini bile bize ogrenmemiz icin bir seklde bilgi olarak sunmustur. kurandaki "oku " emri bunu anlatir ogren sadece kuru kuru kabullenme nasil oldugunu ogrenki rabbini daha iyi anliyasin. bu kusalrin takla olayinin yaratilis kismi idi. bu kuslar zamanla uretildiginden ve doganin zorluklarindan insalar tarafindan korundugundan yok olmamislardir. yoksa bunlarin nesli tukenir giderdi survival of the fittest teoriside bunu aciklar. su an dogada yabani olan hic bir kus takla atmaz. ama bu kuslari uretenler zamanla onlari dogaya salmaya baslamislardir ve guvercinlerde takla atip dusmemek yada kendilerine zarar vermemek icin bir suru degiisik sekilde savunma mekanizmalari gelistirmislerdir. kimi oyun kusu gibi fisek gelistirmis, kimi kelebek gibi donmeye baslamis , kimi donek gibi yere kadar kanadini kapatip donerek inmis, kimi burdalar gibi makara sararak zamaninda durmayi ogrenmis etc. bu savunma mekanizmalarida insanlarin gitmis herkes sevdigi sekil hareketler yapani alip uretmistir. yuzden yeryuzunde binlerce takla si , donmesi degisk olan kuslar vardir.

oyun yapmak guvercinlerin hosuna giden birsey olamaz, mantiken dusunuurseniz hangi kus acken esi yerdeyken , gelipte sevinerek oyun yapar ve bundan mutlu olur tabiri caizsse!!?? kus elbetteki bir an evvel kazsiz belasiz inip yemegini yeemek, esine kavusmak yada yavrusuna kavusmayi ister. en akilli kus icinde bulundugu durumdan kurtulmayi basaran kustur yane oyun bozan kus cunku onun icin hayat daha kolay olmustur istediginde iner istediginde cikar:) cengiz beyin dedigi olay yane en guzel oyununu kus este yada yavruda yapar olayi kusun mutlu olmasindan cok , kusun mutlu olacagi yere kavusma istegidir. eger genlerinde bu ozellik varsa dah aistekli olarak yere kendini daha cok yakinlastirarak birden inemye calisir ve kenidni boyle yaparak yormak ve sonunda inemk ister o yuzdnede daha hirsli ve gosterisli oynar buda bizim gozumuze hos gelir. olay budur. kus en iyi oyunu ekeliklte yaparda burdan gelir yane kus olgunlasince ne istedigni bilir ve kendini en emniyetli sekilde maximumuna zorlar.

uamrim kafaniz agrimadi okuyacaginizida sanmiyorum ama:) bunlar benim dusuncelerim 5 yasindan beri bu isin icinde olmam ve hergece yatarken onlari dusunurken beynimi yormalarim ve bilgilerimi birlestirmelerimle bu kaniya vardim. bana en mantikli gelen bu varsa aksine inanan saygim vardir bana gerekce verdigi surece. bu guvercin neden takla atar olayi yumurtami tavuktan cikti tavukmu yumurtadanin cevabi ile aynidir cunku yaradilma olmasa ne yumurta olur ne tavuk:)

saygilarimla
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

12/1/2011, 2:26 pm
bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 386631
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

12/1/2011, 3:28 pm
Sevgili Arkadaşlar...

Taklacı güvercin kendi katagorisinde,performans güvercini diye bilinir. Bu güvercin uçtuktan sonra , kendi özelliğine uygun yeteneklerini sergiler. Yani; pikeli ve oyunlu olması , her 10-15 dk da bir başa veya fişeğe gelmesi , taban taklası çevirmesi , başına seri bir şekilde asılması , taklalar arası mesafe koyması , uzun baş yapması , başını bağlama taklası ile bağlayarak seferini tamamlaması ve kümesine taklalı inmesi ile ünlü bir ırk olduğunu düşünürken;bu kadar güzel yetenekleri olan ve bunları bir ahenk ve uyum içerisinde yapabilen, bir güvercin ırkı, hastalık ve benzeri nedenlere dayandırılarak açıklanması bence yetersizdir.Aşağıya attığım mendel'le ilgili yazıyı bütün kullanıcı arkadaşlar mutlaka biliyorlardır.Ançak, eşleştirme ve bu güvercinlerin takla atma özelliğine ışık tutması açısından, sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.Selam ve Saygıyla

Johann Gregor Mendel kimdir nerede yaşadı nerede dogdu nerede öldü eserleri buluşları düşünceleri çalışmaları
“Bilim adamı” deyince çoğumuzun gözünde laboratuvarda deneylerine gömülmüş, ak önlüklü, gözlüklü biri canlanır. Oysa bilimin öncüleri arasında çalışmasını kum üzerinde (Arşimet), eğik kulede (Galileo), çiftlikte (Newton), doğa araştırma gemisinde (Darwin), patent bürosunda (Einstein) yapanları biliyoruz. Bilim düşünsel bir etkinliktir; yeri laboratuvarla değil, zekâ, imgelem ve istenç gücüyle sınırlıdır. Bunun çarpıcı bir örneğini çalışmalarını aralıksız yirmi yıl manastır bahçesinde sürdüren keşiş Mendel vermiştir.
Genetik biliminin kurucusu Gregor Mendel, Avusturya imparatorluğuna dahil Çekoslavakya’da yoksul bir köylü çocuğu olarak dünyaya gelir. O zaman kırsal kesimde hâlâ bir tür derebeylik düzeni egemendi. Topraksız köylüler için boğaz tokluğuna ırgatlık dışında fazla bir seçenek yoktu; tek kurtuluş yolu belki de eğitimdi.
Ne var ki, eğitim de çoğunluk ilkokulla sınırlı kalmaktaydı; daha ilerisi için halkın parasal gücü yoktu. Herkes gibi Gregor’un da doğuştan alın yazısı babası gibi rençber olmaktı. Ama hayır, bu çocuk düzenin koyduğu engeli aşacak, kendine özgü kararlılık içinde yeteneğini ortaya koyacaktı. İlkokuldaki başarısı göz kamaştırıcıydı. Öğretmenlerinin ısrarı üzerine aile, sonunda çocuğun orta öğrenimi için izin verir. Gregor, evinden uzakta altı yıl bir yurtta yetersiz bakım ve beslenme koşullarına göğüs gererek okur; ama, acısını uzun yıllar çekeceği yorgun, cılız ve sağlıksız bir bedenle mezun olur.
Mendel daha öğrencilik yıllarında bilimin büyüsüne kendini kaptırmış; özellikle botanik yoğun ilgi alam olmuştu. Fakat yüksek öğrenim onun için ulaşılması güç bir hayâldi. Burs olanağı yoktu; kız kardeşinin bağışladığı çeyizi de yeterli olmaktan uzaktı. Mendel için bir tek yol vardı: Bir katolik manastırına girmek. Avusturya’da botanik müzesi, bahçe bitkileri ve zengin kitaplığıyla ünlü Brünn Manastırı Mendel için “ideal” bir öğrenim merkeziydi.
Yirmibeş yaşında “papaz” unvanını alan Mendel’in asıl özlemi hiç değilse bir ortaokulda öğretmen olmak, araştırmaları için daha elverişli bir ortam bulmaktı. Bu amaçla girdiği sınavda yeterli görülmez. Üniversite öğreniminden yoksun kalmış olması önemli bir handikaptı. Genç papaz umudunu yitirmemiştir.
Viyana Üniversitesi’nde dört sömestr fizik ve doğal tarih öğrenimi gördükten sonra şansını yeniden dener. Ama yine başarılı görülmez. Sınav kurulu önyargılıdır; kendine özgü değişik bir tutum sergileyen genci anlamaktan uzak kalır. Adayın özellikle evrim ve kalıtıma ilişkin görüşleri bağışlanır gibi değildi. Mendel için artık manastıra çekilip araştırmalarını bahçe bitkileri üzerinde sürdürmekten başka çare kalmamıştı.
Canlılarda özelliklerin kuşaktan kuşağa geçişi, Mendel’in sürgit ilgi odağını oluşturan konuydu. Herkes yeni doğan bir yavrunun atalarının özelliklerini taşıdığını biliyordu. Dahası, kimi yavrunun daha çok anaya, kimi yavrunun da daha çok babaya çektiği gözden kaçmıyordu. Ancak bilinen bu olayların “bilimsel” diyebileceğimiz bir açıklaması yoktu ortada.
Mendel bezelyeler üzerindeki deneylerine öyle bir açıklama bulmak için koyulmuştu. Çalışmasını, bu amaçla seçtiği 22 çeşit bezelyenin boylu-bodur, sarı-yeşil, yuvarlak-buruşuk,… gibi 7 çift karşıt özellikleri üzerinde yoğunlaştırır.
Örneğin, boylu ve bodur çeşitlerim çapraz döllediğinde ilk kuşak melez ürünün tümüyle boylu olduğunu saptar. Melez ürünü kendi içinde dölleyerek elde ettiği ikinci kuşak ürünün büyük bir bölümünün boylu, küçük bir bölümünün ise bodur olduğu görülür (aşağıdaki şekile bakınız!). Mendel iki çeşit arasındaki oranı hesaplar: 1064 bitkinin yaklaşık 3/4′ü boylu, 1/4′ü bodurdur. Örneklem büyüklüğünden kaynaklanan olası hatayı göz önüne alan Mendel, oranı 3:1 olarak belirler (Boylu faktörü B, Bodur faktörü b ile gösterilmiştir).

Şekilde belirlenen durumun iyi anlaşılması için birkaç noktanın açıklık kazanması gerekir:
(1) Döllenmede boylu ve bodur bezelyelerin hangisinin dişi, hangisinin erkek olduğu, sonucu etkilememektedir. Başka bir deyişle özelliğin belirlenmesinde boylu erkek, bodur dişi çift ile bodur erkek, boylu dişi çifti eşdeğerdir.
(2) Dişi ya da erkek her canlı her özellik için biri başat, diğeri çekinik iki faktör taşır. Bezelye örneğinde, ilk kuşaktaki Bb melezinde ortaya çıkan B başattır, gizli kalan b çekiniktir.
(3) Dişi ve erkekte her üreme hücresi faktörlerden yalnızca birini taşır; öyle ki, her yavru iki faktörle dünyaya gelir. Kuramın bu temel ilkesine “Mendel’in ayırım yasası” denmiştir.
(4) İlk kuşaktaki melez (Bb) yavruların tümüyle boylu olması, faktörlerin döllenmede kaynaşmadığı, başat ya da çekinik her faktörün bireysel kimliğini koruduğunu gösterir. Nitekim ikinci kuşakta faktörlerin BB, Bb, bB ve bb olarak çıktığını görüyoruz.
“Mendel’in bağımsız çeşitler” diye bilinen bu yasası yavruların kimi kez ana ve babaya değil, geçmişteki atalarına benzeme olayım da açıklamaktadır. Şöyle ki, kuşaktan kuşağa gizil kalan çekinik faktörlerin birbiriyle birleşip ortaya çıkma olanağı vardır. Aynı şekilde yavrunun ana babadan birine daha çok benzemesi de başat ve çekinik faktörlerle açıklanan bir olaydır (Bağımsız çeşitler yasasını kısaca şöyle dile getirebiliriz: Döllenmede iki cinsiyetin her birinden gelen tek faktörler birbiriyle bağımsız ve rastgele birleşirler).
Mendel başka bitkiler üzerinde yaptığı deneylerden de aynı sonucu almıştır. Daha sonra, biyologların böcek, balık, kuş ve memeliler üzerinde yürüttükleri deneyler de onun genetik teorisini doğrulamıştır.
Mendel teorisi, evrim kuramının başlangıçta açıklamasız bıraktığı kimi önemli noktalara da ışık tutmuştur. Evrimi doğal seleksiyonla açıklayan Darwin de herkes gibi ana-baba özelliklerinin yavruda bir tür kaynaştığını varsayıyordu. Oysa bu doğru olsaydı, doğal seleksiyonla üstünlük kazanan özelliklerin kuşaklar boyu zayıflama sürecine girmesi gerekirdi.
Örneğin, çok hızlı koşan bireyle koşma hızı normal bireyin çiftleşmesinden doğan bireyin (yavru) koşma hızı ikisi arasında olacak, sonraki kuşaklarda fark daha da azalarak kaybolmaya yüz tutacaktır. Darwin de bunun böyle olmadığının farkındaydı. Kaynaşma varsayımı ne kimi yavruların ana babadan yalnızca birine benzemesi olayıyla, ne de ara sıra görüldüğü gibi, beklenmedik bir özellikle dünyaya gelme olayıyla bağdaşmaktaydı. Özelliklerin önceki kuşak veya kuşaklardan olduğu gibi ve ayrı birimler olarak yavruya geçtiği düşüncesi, Mendel kuramının getirdiği bir açıklamadır.
Mendel, kuramını 1865′te bilim çevrelerine sunmuştu. Ancak Mendel hayatta iken ilgi çekmeyen kuramın önemi, otuz beş yıl sonra kavranır. Hugo de Vries ve Weismann gibi bilim adamlarının çalışmaları olmasaydı Mendel’in devrimsel atılımı belki de daha uzun süre gün ışığına çıkmayacaktı.
Genetik teorisi, evrim kuramına yeni bir boyut kazandırmakla kalmamış, günümüzde olumlu olumsuz çokça sözü edilen “genetik mühendisliği” denen bir çalışmaya da yol açmıştır.

cengiz ulutürk
cengiz ulutürk
Ad Soyad : cengiz ulutürk
Doğum Tarihi : 10/07/54
Forum Kayıt : 15/06/09

12/1/2011, 5:06 pm
Merhaba arkadaşlar, Refik bey yazmış olduğunuz yazı güzel okumayı sevenler
için bilgi tekrarı faydalıdır. bizleri tekrar aydınlattığınız için size teşekkür ederiz,
Yanlız buradaki konu mendel kanunları ile uzaktan yakından ilgisi yoktur
(Güvercin neden takla atar) farklı bir olaydır yani Mendel kanunu ile takla
atmayan bir kuşa yaşadığı sürece ne yaparsanız yapın takla attıramazsınız
bu gen yapısına ve yaratılışına aykırıdır ancak Mendel kanunu ile takla atmayan
bir kuş ırkının yavrusuna oda taklalı bir kuşla eşleştirdiğiniz taktirde çıkan yavruda
takla atan kuş elde edebilirsiniz buda size yüzde yüzlük başarı ne yaparsanız yapın
sağlamaz yani saf ırkı bozup yeni başka özellikler taşıyan kuşlar elde edersiniz
ve çıkan yavrularıda kaç nesil isterseniz o kadar ana veya babaya çevirinmeye
çalışın yüzde yüz başarı elde edemezsiniz. Halbuki kırılmamış saf ırklarda ne
kadar yavru alırsanız alın ana ve babalarının aynı takla, oyun, renk ve fiziki yapı
olarak ırksal özelliklerini taşır. Sonuç olarak güvercinlerin takla atması kendi öz
genetik yapılarına bağlıdır sonradan mutasyona uğramamışlardır. bilim takla atan
güvercinleri önceleri genetik bozukluk olarak görüyordu oysaki genetik bozukluk
olsa idi aynı oyun, takla, renk ve fiziki yapı özellikleri ana ve babanın aynı özelliklerini üzerlerinde taşımazlardı. En iyi günler sizlerin olsun.
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

12/1/2011, 5:51 pm
slm bu konuda benim düşüncem güvercin neden takla atardan ziyade güvercin neden oynar ve güvercine bu oyunun faydaları zararları nelerdir.dersek konuyu daha iyi anlayacağız

bence oyun kuşlarına oyun özelliği yaradılıştan yaradan tarafından verilmiş ve mutasyonada uğramamıştır.

OYUNUN KUŞA FAYDALARI

(oyunlu) bi güvercin yuvasının etrafını çok iyi tanır
(oyunsuz) bi kuş evinin ardından bile atsanız bazen yönünü şaşırır kaybolur.arada telef olur

(oyunlu) vücudu ve ciğerleri çok iyi gelişmiştir.hastalıklara kolay kolay yakalanmaz ,yakalansada hastalıkları kolay atlatır.
(oyunsuz) ciğerleri vücudu fazla gelişmediğinden hastalıkları kolay atlatamaz ve çoğunluğu ölür

(oyunlu) kuş ineceği yere sürekli fişek aldığından ineceği yerdeki tehlikeleri sezer ve güvenilir.olan yere inişini tamamlar
(oyunsuz) kuş angut gibi ineceğinden indiği yerde pusuda duran bi kediye kolay av olur.

(oyunlu) havada kendine yapılan saldırılarda bazen fişek alıp atmacanın bile aniden yükselemeyeceği yüksekliğe çıkar
(oyunsuz) havada angur gibi uçar atmaca saldırısına yapacak çok bişeyi yoktur sadece pikeler yapabilir

(oyunlu) yetiştiricinin ilgisini çekip yaptığı oyuna göre değeri yükselip.
(oyunsuz) yem yemekten başka bi işe yaramaz belli bi zaman sonra besleyicisini bıkkınlık getirir

oynayan kuşun vücudu dolgun ve ağır olurken oynamamamış kuş hafif gevşek olur .örnekler çoğaltılabilir
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

12/1/2011, 7:39 pm
bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 3167858558 Doktorum

hepinizin bilenler varmi acaba aramizda?? - Sayfa 2 1437731403

Mendelide daha iyi tanimis olduk king

Similar topics