SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI

+13
Mahmut Çetin
zfree
eric
gecityok
yunus81
sefa54
kadirsulun
kerimikiz1953
esatdogan
orhan02
Sipikopat
kusbazzz
agokmen
17 posters
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 Empty Geri: SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI

5/11/2009, 8:32 am
s.a gerçekten güzel şeyler paylaşılıyor özellikle aydın beyin yazılarını devamlı takip ediyorum faydalı bilgiler veriyor insanlara.Ankara ne yazık ki işi ticarete dökmüş 7den 70 e herkeze kuş kakalıyorlar tabiki bu herkez için geçerli değil içlerinde 10/1 dürüst olanıda var.Burdan kimin nasıl olduğunu vurgulanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.saygılar.
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 Empty Geri: SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI

5/11/2009, 8:57 am
sayın kadir sülün kardeşim sana sonuna kadar katılıyor ve hak veriyorum şu an ankarada kuş işi simsarların elinde öve öve bitiremeyip sonra ellerindeki kuşları çıkartıyolar şu an ankarada uçan kuş yok bildiğim kadarıyla varsa kupada görecez bu sene bende kaldıracağım bir eke bir yavru görecez bakalım bu işi simsarların elinden almadığımız sürece sağlıklı kanlar yetiştiremiyecez anlaşılan bunlardan kuş alıpta sonunu bekleyen arkadaşların vay haline nede olsa bir kuş bir kan 5-6 seneden önce meydana çıkmıyor bide bozuk kuşları iyi kana sokup kuş elde etmek istiyolar iyice bozuluyor onun için herzaman derim elin iyisi bitmez en iyi kuş kendine göre oynuyan kendi kümesindedir saygılar.
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

5/11/2009, 9:31 am
Bana göre iyi kuşçu iyi bir insandır öncelikle..Kalbinde kötülük olan niyeti bozuk olan insanlar hiç bir zaman istediği gibi kuş uçuramazlar.gerçekten samimi olan birkaç kişi var tanıdığım onlarda hakettikleri gibi süper kuşçular.Herkez kuşçu olmak ister ama önce insan olmak lazım.Bunlarda benim görüşüm aydın bey sizi yürekten alkışlıyorum son cümlelerinizde açık açık söylemssinz..
orhan02
Ad Soyad : Orhan BAHAR
Doğum Tarihi : 01/01/65
Forum Kayıt : 14/09/09
http://www.kusculartr.com

5/11/2009, 11:27 am
kerim ve kadir arkadaşlar iki arkadaş arasında birbirlerini azbiraz anlayamadılar geri alnlaştılar neden konu başlığını değişiyorsunuz? tartşma ortamı hazırlıyorsunuz bırakın iyi niyti olan aydın kardeşim bildiklerini paylaşıyor iyide oluyor

Not: aydın kardeş dediğin gibi yapıyorum kuşun girdiği yerde set yaptım biraz daha fazla uçmaya başladı başka yer tayin eti teras olduğu için direk saçağa dalıyor düz enme devam ediyor
agokmen
agokmen

5/11/2009, 11:42 am
orhan kardeş kuş kanımca uçmayı uzatıyot kendini iyice hırpalıyor kolay konmak için sen onu eş edecen hem uçma süresini azaltacak hemde daha güzel oynayıp taklalı inecek o kuş yılma devam et hiç bişey yapamazsan kanı sağlam bir kuşa benziyor anlattıklarından perdahlı bir kuşa eş edersin eksiği olanını tamamlarsın benim yerimde teras 5 katlı binanın terası mualesef terasta oynuyan kuşla yerde oynuyan kuşun arasında dağlar kadar fark var bu arada fazla uçsun kuş hiç bir zaman boşa uçmaz sonun bişeyler yapacaktır ben bu yaşıma kadar uçus süresini uzatıp boşa uçan hiç kuş görmedim.
orhan02

5/11/2009, 11:57 am
aydın abim kuşum 1, 1,5 saat uçuyor 15. 20 sefer yapıyor uçuşunu tamamlama esnasında düz direk eniyor önceleri perdah yapıyordu takla vuruyordu
agokmen
agokmen

5/11/2009, 12:12 pm
orhancığım kuş tahmin edebiliyorum her zaman aynı yerden iniyorsa orayı yer yapmıştır inmeye yakın nerden iniyorsa git oraya otur yada dikil inan bendekide aynı çatıya 10-12 taklatyla iniyor yere düz kuş zoru her zaman sever kümesin kapısı yönünde oynar kuşa zorluk olacak zorlaştır herşeyini düzelecek o kuş
orhan02

5/11/2009, 12:28 pm
oldu ağam durumdan seni haberdar ederim ertan beyi tanıyonmu diğerlerinden musade almadan yazamam isimlerini allahyar ve yardımcın olsun
sefa54
sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09

5/11/2009, 4:08 pm
slm bende 2 tane benekli gök yavru uçuruyodum işlerim dolayısıyla 20 dk izleyip dışarda bırakıp gidiodum akşam oldumu kapamaya geliodum bi tanesi 1 ay içinde baya sökülmeye başladı havadayken 6 takla 20 mt falan yapıodu diğeri ise sık yapıodu havada söküleni tek kaldırmaya başladım arada müsait olunca izliodum kuş kendini uçamaya verdi 2-3 saat arası uçuo havada uzun fişekler alıp konmaya yakın çatıya 6-7 kez sefer yapıp iniodu kuşa yerden pırıltı vererek yere gelmeye kafese odaklanmasına çalıştım zamandan düşmedi ama seferleri tam artmıştıki şahine verdim sonra diğer kardeşini sık yapanı kaldırmaya başladım ama oda baya bi şişmişti bu sırada başka bir takım daha yavru vardı yeni kaldırdığım onlarla uça uça oda kendini söktü fakat onun fişeği okadr uzun olmadı daha zonra bi abime verdim kuşu geçen gidip izledim kuş oyununu çok daha güzelleştirmiş oynuor taban takla ile 5 takla ile 15-20 mt arası oynuo 1.5 satte en az 20 sefer yapıp bol taklalı bi şekilde inio inş yeni sezonda güzel yavrular yetiştrip uçururuz..
agokmen
agokmen

5/11/2009, 4:34 pm
sefa kardeş inşallah yeni sezonda güzel yavrular uçurursun kuşa üzüldüm rahmetli bir ustam vardı o derdiki şahin atmaca aldı dedilermi demekki iyi kuşmuş şahin atmaca o kadar kuşun içinde iyisini bulur alır inşallah bu atmacalara bir çözüm buluruz yoksa kuş bırakmıyacaklar geçenlerde tarım bakanlığı sayamadık ama bizim muhitte 50 den fazla atmaca salmış sebebi havaalanı yakınlarında kuşlar uçaklara zarar veriyormuş atmacalar daha avlanmasını bilmiyor kuşların arasında uçtular ama yakında öğrenip saldıracaklar bu da ayrı bir konu sadece sen ben değil tüm kuş besleyen arkadaşlar atmacaya emeklerini emeklerimizi veriyoruz.yeni sezonda herkese atmacasız uçurumlar dileğiyle
agokmen
agokmen

5/11/2009, 4:36 pm
orhan02 demiş ki:oldu ağam durumdan seni haberdar ederim ertan beyi tanıyonmu diğerlerinden musade almadan yazamam isimlerini allahyar ve yardımcın olsun

ertan kardeşimin adını duyuyorum geçenlerde de emrah sordu tanıyormusun diye tanışmak nasip olmadı ama bir gün bir yerde bir ortamda karşılaşırız yada burda tanışırız saygılar
sefa54
sefa54

5/11/2009, 6:22 pm
ii dileklerin için tşkürler aydın abi her varlık nasibinle yaşıo onun nasibide oymuş yapjk bişe yok ama koyuyo insana yetişrip emek ver 10 sn gitti :D kötü oluo ama inş daha iyilerini uçurur hep birlikte seyreder paylaşırız ...
agokmen
agokmen

9/11/2009, 6:31 pm
Arkadaşlar dumanlı yavru yavaş yavaş gelmeye başladı şimdilik tabanlı 2ila 4takla yapıyor 1drekte oynuyor fakat kazık tüye giriyor kanat atmaya başladı yarım kalacak diye korkuyorum.
orhan02

12/11/2009, 7:48 pm
arkadaşlar bu başlıkta yanlız üç kişimi yazışacak uçuşlarınızı yazın bilgi sahibi olalım haydı canlanın kimse kuş uçurmuyormu benim bozkirli hala düz iniyor eşe atım erkeği öldü
yunus81
yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09

12/11/2009, 8:12 pm
orhan02 demiş ki:arkadaşlar bu başlıkta yanlız üç kişimi yazışacak uçuşlarınızı yazın bilgi sahibi olalım haydı canlanın kimse kuş uçurmuyormu benim bozkirli hala düz iniyor eşe atım erkeği öldü

Merhaba;

Ben kuşunuz hakkında Aydın Bey gibi düşünmüyorum. Açıkça size söyleyeceğim şey şu: Ben olsaydım o kuşu elimden çıkarırdım. Bu yapışma işinin soyla-genetikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ankara kuşlarının çoğunda bu özellik var. Yapışan kuşlara güven olmuyor. Arkanızın dönmeye görün bi bakarsınız inmiş. Bu nedenle beslemeye değmez diye düşünüyorum. Tabii farklı düşünenler de olabilir.
Selamlar.
Şenol
orhan02

12/11/2009, 8:29 pm
ok işte bu tabiki farklı düşünceler olacak bilgiler paylaşıldıkca deneyimler bilgiye dönüşür bir bakalım ne olacak yumurtlasın yavru çıkarsın bakalım nolacak sizlerle paylaşacağım
esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08

13/11/2009, 4:22 pm
arkadaşlar 4 yaşında damızlığımı kaldırdım hergün uçuruyorum.5-10 takla vuruyo. tam kesin değil ama 15-20 metre arası gidiyo, yarım saat 1 saat arası uçuyo yavruluğundan beri çok üstüne koymuş.inşallah antireman verdikçe daha güzel olur.saygılar,selamlar
agokmen
agokmen

14/11/2009, 10:33 am
yunus81 demiş ki:
orhan02 demiş ki:arkadaşlar bu başlıkta yanlız üç kişimi yazışacak uçuşlarınızı yazın bilgi sahibi olalım haydı canlanın kimse kuş uçurmuyormu benim bozkirli hala düz iniyor eşe atım erkeği öldü

Merhaba;

Ben kuşunuz hakkında Aydın Bey gibi düşünmüyorum. Açıkça size söyleyeceğim şey şu: Ben olsaydım o kuşu elimden çıkarırdım. Bu yapışma işinin soyla-genetikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ankara kuşlarının çoğunda bu özellik var. Yapışan kuşlara güven olmuyor. Arkanızın dönmeye görün bi bakarsınız inmiş. Bu nedenle beslemeye değmez diye düşünüyorum. Tabii farklı düşünenler de olabilir.
Selamlar.
Şenol
şenol kardeşim bende sana katılmıyorum yapışma derken konuya açıklık getirelim kuş taklasız iner ama perdahlı iner harmanlar onu yapışmadan saymam ben birde şu varki kuş yapışıyorsa yüzde elli uçurucusunun seyisinin kabahatidir yavruyken nasıl alıştırırsan öyle gider üstüne düştükçe düzeliyor ben düzelttim terasa indiriyordum taklasız iniyordu çatıya zorladım 12 taklayla indi şimdi terasa indiriyorum 2-3-5 takla yapıyor yerin çok önemi olduğu kanısındayım kuşa zor yer olacak kolay yere bel altı gelen kuş herzaman yapışır yada çakılır ölür burda önemli olan kuşun damarı iyiyse yapışıyorsa yapışma eksiğini başka dişi veya erkek kan sokarak tamamlanmalıdır sonra hayvan ekeleşsin tüyünü tamamlasın yumurtaya çöksün yavruya kussun bunları yapacakmı karakteri oturdukça kuş değişecektir değişmezse eksiği tamamlanma yönüne gidilmelidir kuşu elinden çıkart herkes der onu diyebilmek için ondan daha iyisini hediye edeceksin bunu besleme diyeceksin oda olmuyor işte tabi bu benim görüşüm tecrübelerim Allaha emanet olun
agokmen
agokmen

14/11/2009, 10:35 am
esatdogan demiş ki:arkadaşlar 4 yaşında damızlığımı kaldırdım hergün uçuruyorum.5-10 takla vuruyo. tam kesin değil ama 15-20 metre arası gidiyo, yarım saat 1 saat arası uçuyo yavruluğundan beri çok üstüne koymuş.inşallah antireman verdikçe daha güzel olur.saygılar,selamlar
inşallah daha iyi olur esat kardeşim kuş oynasın ankarada olsun seyredelim yanlışmıyım...
agokmen
agokmen

14/11/2009, 10:40 am
inşallah Allah nasip ederse 2 tane eke hazırladım geçen senenin yavrusu şu an yavruya bakıyolar kuşları yavruluktan bu yana test ettim eşte uçurdum yumurtada uçurdum yatırdım uçurdum şimdi yavruda uçuruyorum kuşlar bozmadı hep üstüne koydu 2 sinden birini eke kupasına kardeşlerinden birinide yavru kupasında uçuracağım
yunus81
yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09

14/11/2009, 6:26 pm
Merhaba;

Benim tanıdığım bir abi var, yaklaşık 8 yıldır aynı kuşları uçuruyor. 4 kuştan elde ettiği bir soy şu anda elindeki kuşlar. Bu soyu oluştururken elindeki 4 kuştan birinin soyunda yapışma var galiba ki 20 yavruda 1 tanesi yapışıyor. O abinin dediği şey şuydu: "8 yıldır şu yapışanları hemen elimden çıkardım ama hala ayıklayamadım. Yine çok nadir de olsa yapışan çıkıyor.". Yani ben soyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Zor yer konusunda ise, tabii ki zor yere her kuş zor iner. Açık alanda uçurmak bu nedenle daha iyi olan kuşların diğerlerine nasıl fark attığını görmek için daha iyi. Açık yerde her kuş oynayamaz bence. Bu nedenle zor yere taklalı indirmiş olmanızın bence bir önemi yok. Açık yerde uçunca yine yapışır. Bu konuda ben çok katı düşünüyorum. Yapışan kuşu hemen elimden çıkardım şimdiye kadar. Bu yüzden de arkadaşa çıkarmasını önerdim.
Benim bu foruma koyduğum bir kuş var, dişi mavinin videosu. Umarım onu izlemişsinizdir.
Selamlar.

Şenol
agokmen
agokmen

14/11/2009, 6:38 pm
izlemedim bir ara bakarım benim kuşu indirdiğim yer 96 metre kare açık alan teras şimdi kuş açık alana taklalı iniyor çatıya inerkende canı çıkıyor inene kadar arkadaşta benim dediğimi yapmış kuşu elinden çıkarmak yerine 4 tane kan sokmuş bende bunu anlatmak istedim doğru yapmış deneyip elinden öyle çıkaracan yapıştı diye hemen çıkarılmaz anlatmak istediğim oydu sonunu görmeden kuş eke olmadan hiç bir karar veremeyiz mutlaka sonunu görmek lazım
sefa54
sefa54

15/11/2009, 6:09 pm
slm şuan yeni benekli dişi uçurmaya başladım şuan 1 satt 1.5 saat arası uçuo güzel gezio uzaktan kapanıp kafese doğru hamleler yapmaya çalışıo taban atıp tek bazen 2 takla işi geçiştrimeye başladı bakalım ne oljkk ...
anne baba bunlar
SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 Grnt007e.th
uçan kuş
SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 Grnt008uj.th
inş iyi bişelerde yaparda videosunuda koyarız... herkese sağlıkllı,bol yavrulu ve güzel uçumlu kuşlar en iyisi sizlerin olsun...
orhan02

15/11/2009, 8:57 pm
tşk sefa kardeşim paylaşım için inş beklediğn gibi olur SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI - Sayfa 2 3167858558
sefa54
sefa54

16/11/2009, 7:35 am
inş orhan abi...
orhan02

16/11/2009, 7:48 am
arkadaşlar 4,5 aylık bir çift yavrum var uçuruyrum erkek teki kuyruğa basıyor dişi teki sökmüş yanlız takla sersemi olmuş başka yere konuyor geride kalkmıyor ya bu ileten nasıl kurtulacam bilmiyorum kimisi dedi kuyruk ortasını çek çektim yine olmadı tecrübeli kardeşlerimin ve abilerimin tavsiyelerini bekliyorum
sefa54
sefa54

16/11/2009, 7:53 am
slm kuyruk ortasını almışın bide kafesin biraz uzağından boşluk bi alandan salarak uçmasını sağla uçarsa kendini açabilir ama çokk sıkıosa bence hiç uğraşma çıkar elinden derim ...
gecityok
gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08

16/11/2009, 11:08 am
AC UÇUR TEK UÇUR ZORLA YANINDA KUŞ OLMASIN DİĞER KUŞLARIDA YERE SER KANAT ÇIRPTIRMA BİRDE TAKLAYA GİRMEDEN ÖNCE NEFES YAPDIMI KUŞ YANİ NE KADAR UÇUYOR NEFES AÇMADAN OYUNA SOKDUYSAN İŞİN ZOR . KOLAYGELSİN UÇUURMAYA DEVAM
orhan02

17/11/2009, 11:58 am
sefa ve erkan arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı tşk aydın bey senden kaç gündür ses çıkmıyor
agokmen
agokmen

17/11/2009, 1:44 pm
orhan kardeş havalar az açtımı eğitime devam ediyoruz o sebebten yoktum :))
Similar topics