SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI
+13
Mahmut Çetin
zfree
eric
gecityok
yunus81
sefa54
kadirsulun
kerimikiz1953
esatdogan
orhan02
Sipikopat
kusbazzz
agokmen
17 posters
3 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
Geri: SON UÇURDUĞUNUZ KUŞUN EKSİKLERİ ARTILARI
19/11/2009, 4:59 am
merabalar bende kanadada mardin besliyorum.
amatorce zevk icin kus besliyorum,simdi benim kuslara gelince gozlemledigim kadariyla 3 degisik sekilde kus var,oyun sekli ve fizik yapisi olarak.soleki
1-kucuk yapili cok seri oynayan ama kisa fisekleyen kuslar,mesela elden biraktinmi hem geri geri gidiyor,hem kendi ekseninde donoyor hemde takla atiyor ve fisekleri kisa oluyor takla sayisida 3-6 arasi oluyor.ha bide bu kuslarin kuyruk yapilari iceri dogru oval seklinde.
2-orta yapili cok hantal ffiseklemesi yok denecek kadar az cunku hep perdah halinde havada asili sekilde duruyolar ama cok guzel goruntuleri var ama bunlarin icinde cok seri olan ve fisegi uzun olup takla sayisi 14 e cikan cakmakli vardi kaybettim ve ayaklariyla bisiklet hareketi yapiyodu duz ve uzun cekiyodu perdahi cok iidi uzaktan kapanip geliyodu.malesef kaybettim ama kardesi yolda yumurtasini aldim insaalah buyutcem simdi bi sabunim var o kusa benzer yeni yeni sokuluyor dama gelmeye basladi.yanliz fiseklemesi cok duz degul belkide genc oldugu icindir duzelebilir. sole anlatim fiseklerken dimdik gitmiyoda yilan gibi bi kiviriyo.bunlarinda kuyruk yapilari disa dogru oval ve duz olani var.
3-en iri kuslarim baba ve ogullari 3 tane var elimde bunlarda daha duzgun uzun ve taklali giden perdahi guzel kuslar.2. siradaki kuslara benziyolar ama sanki bana daha iri gibi uzun boylu kuslara benziyor oyun olarakda orta yapili kuslara cok benziyolar ama bunlarda hantallik yok.
kuyruk yapilarida baya duz.
simdi bunlar benim gozlemledigim seyler. kaybettigim cakmakli kuyrugu duzdu ve uzun gidiyodu,
simdi sokmeye calistigim sabunide baya bi hantallik vardi ama yavas yavas gidiyor serielsmeye basliyor tabani var yavas yavas uzaktana kapanmayada basladi ama fiseklerken dimdik gitmiyo belki daha erken bilmiyorum duzelirmi cunku kus 5 aylik falan ve kuyruk yapisida disa dogru oval.yorumlarinizi bekliyorum.
amatorce zevk icin kus besliyorum,simdi benim kuslara gelince gozlemledigim kadariyla 3 degisik sekilde kus var,oyun sekli ve fizik yapisi olarak.soleki
1-kucuk yapili cok seri oynayan ama kisa fisekleyen kuslar,mesela elden biraktinmi hem geri geri gidiyor,hem kendi ekseninde donoyor hemde takla atiyor ve fisekleri kisa oluyor takla sayisida 3-6 arasi oluyor.ha bide bu kuslarin kuyruk yapilari iceri dogru oval seklinde.
2-orta yapili cok hantal ffiseklemesi yok denecek kadar az cunku hep perdah halinde havada asili sekilde duruyolar ama cok guzel goruntuleri var ama bunlarin icinde cok seri olan ve fisegi uzun olup takla sayisi 14 e cikan cakmakli vardi kaybettim ve ayaklariyla bisiklet hareketi yapiyodu duz ve uzun cekiyodu perdahi cok iidi uzaktan kapanip geliyodu.malesef kaybettim ama kardesi yolda yumurtasini aldim insaalah buyutcem simdi bi sabunim var o kusa benzer yeni yeni sokuluyor dama gelmeye basladi.yanliz fiseklemesi cok duz degul belkide genc oldugu icindir duzelebilir. sole anlatim fiseklerken dimdik gitmiyoda yilan gibi bi kiviriyo.bunlarinda kuyruk yapilari disa dogru oval ve duz olani var.
3-en iri kuslarim baba ve ogullari 3 tane var elimde bunlarda daha duzgun uzun ve taklali giden perdahi guzel kuslar.2. siradaki kuslara benziyolar ama sanki bana daha iri gibi uzun boylu kuslara benziyor oyun olarakda orta yapili kuslara cok benziyolar ama bunlarda hantallik yok.
kuyruk yapilarida baya duz.
simdi bunlar benim gozlemledigim seyler. kaybettigim cakmakli kuyrugu duzdu ve uzun gidiyodu,
simdi sokmeye calistigim sabunide baya bi hantallik vardi ama yavas yavas gidiyor serielsmeye basliyor tabani var yavas yavas uzaktana kapanmayada basladi ama fiseklerken dimdik gitmiyo belki daha erken bilmiyorum duzelirmi cunku kus 5 aylik falan ve kuyruk yapisida disa dogru oval.yorumlarinizi bekliyorum.
- yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09
19/11/2009, 7:18 am
Merhaba Arkadaşlar;
Dün saat 12 gibi daha önceden videosunu gönderdiğim Dişi Mavi (1 yaşında) kuşumuzu İzmit yarışı için kaldırdık. Kuşumuz 15 sefer yaptı ve 13 tanesi geçerli sayıldı. 4-6 taklalı çoğu 20 metre olarak yazıldı. 2 saat 36 dakika uçtu. Ve şu anda bu yarışta 79 puan alarak 1.liğe yükseldi.
Selamlar.
Şenol
Dün saat 12 gibi daha önceden videosunu gönderdiğim Dişi Mavi (1 yaşında) kuşumuzu İzmit yarışı için kaldırdık. Kuşumuz 15 sefer yaptı ve 13 tanesi geçerli sayıldı. 4-6 taklalı çoğu 20 metre olarak yazıldı. 2 saat 36 dakika uçtu. Ve şu anda bu yarışta 79 puan alarak 1.liğe yükseldi.
Selamlar.
Şenol
- zfree
Ad Soyad : Zafer Egeli
Doğum Tarihi : 17/10/80
Forum Kayıt : 11/06/09
19/11/2009, 7:42 pm
selamın aleykum son söktüğüm kus ilk yavruya kustugu zamanlar beyenmiştim ama aradan 2 3 ay gecti işte yazdan buyana şimdi kaldırıyorum cok sert girip cıkıyo 1 saaat anca ucuyo 5 yada 6 sefer yapıyo 3 yada 4 takla atıyo bazaen boş cıkıyo pek fazla randuman alamadım desem yeridir
üzerinde emeğimiz var soyunu bildiğim kus ya kanı tutmadı yada ana banada oyunlu kusun kanı ağar oldu ondan sert ucuyo artık yavrularını ucurucaz görücez hepinize saygılar bu arada yunus 81 senin mavi güzel kus beyendim fakat hergun ucurma tavsiyem bu olur tüyünce hayrını gör.
üzerinde emeğimiz var soyunu bildiğim kus ya kanı tutmadı yada ana banada oyunlu kusun kanı ağar oldu ondan sert ucuyo artık yavrularını ucurucaz görücez hepinize saygılar bu arada yunus 81 senin mavi güzel kus beyendim fakat hergun ucurma tavsiyem bu olur tüyünce hayrını gör.
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
21/11/2009, 1:24 pm
zafer abi kuşun kızgınsa ondan da yapar.bendede dişi bi yanardöner var oda aynı öle ama yavru yumurta görünce eminim daha güzel olacak.selamlar saygılar
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
3/12/2009, 5:26 am
sanirim bendeki kuslarin fiseklemesindeki sorunu buldum, benim kuslardan bi kac tanesi belini kirmisti sanirim,daha dogrusu incitmislerdi ama kirik olup olmadigini bilmiyorum ama kuyruk acma sorunlari vardi,duzeldiler ama sanirim eser kalmiski bi tanesi fiseklerken kivrilarak cikiyo,dimdik cikamiyo hayvan.
6/12/2009, 1:40 pm
yukarıda yazdığım 4.5 aylık yavrularımdan takla sersemine giren erkek yavrumu uçurdum kayboldu takla atarak giti birdaha gelmedi
arkadaşlar bu takla sersemini önleyecek bir çare yokmu ne yapmak lazım kaç aylık olunca uçurayım yavruları arkadaşlar kimisi yavru kuşu yaşını devirmeden uçurmayın diyor tüye girsin çıksın sonra uçur diyor kimiside yeme düşer düşmez uçur diyorlar tüye girip cıkan kuş takla sersemi olmaz daha akılı uçar ne yaptığını bilir bilginize ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim
arkadaşlar bu takla sersemini önleyecek bir çare yokmu ne yapmak lazım kaç aylık olunca uçurayım yavruları arkadaşlar kimisi yavru kuşu yaşını devirmeden uçurmayın diyor tüye girsin çıksın sonra uçur diyor kimiside yeme düşer düşmez uçur diyorlar tüye girip cıkan kuş takla sersemi olmaz daha akılı uçar ne yaptığını bilir bilginize ve tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim
6/12/2009, 1:50 pm
Aydın kardeş neredesin açmış olduğun başlığa sahip ol 14 kasım dan buyan birşey yazmıyor yorum yapmıyorsun
- Mahmut Çetin
Ad Soyad : Mahmut
Forum Kayıt : 20/11/09
6/12/2009, 2:47 pm
kuş taklaya girdiğinde kuşları acık tut yükseldikce alttan kuş göster ozaman çok uzaklaşmaz alçalır başa cıkar alçalır başa cıkar baktın kuş gidiyo uçan kuşların hepsini kaldır kuşu indirirsen eşe vur ozaman bir yere gitmes biraz geç sökülür
- agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09
23/1/2010, 2:36 pm
burdayım orhan kardeş konuya biraz uzak kaldım malüm havalar iyice bozdu kuşları pek uçuramıyoruz ama son iki ıçurduğum kuşların videosunu vidyo bölümüne koydum.orhan02 demiş ki:Aydın kardeş neredesin açmış olduğun başlığa sahip ol 14 kasım dan buyan birşey yazmıyor yorum yapmıyorsun
- MisafirMisafir
28/1/2010, 8:02 pm
Bende bişeyler ekleyeyim istedim. Mardinden bir kızıl benekli erkek gönderdiler. İlla bunu al mükemmel oynuyo dediler. Kuş benim damdaki pistten havalanırken ayağımı yere vurmam yeterli müthiş bi yukarı çekişi 8 -10 takla ile ağzı açık kalıyo insanın. zannedersin bi halt edecek ama gelgörki inerkende roket gibi iniyo. İnanmayacaksınız yere çakılacak zannediyorum. Havanın rüzgarı fırtınası işlemiyo kuşa seferi taban taklası güzel çıta gibi çıkıyo ama inişi tam bi facia tam tepeden taş gibi iniyo. kanatlarını bu kadar kontrollü kullanan kuş görmedim ben. Valla ne yapacağımı bilmiyorum...
29/1/2010, 4:47 pm
insaallah istedigin gibi olur ve emegin bosa cikmaz, belki bizde görürüz o Güvercini, hayirlisi olsun, ...
- kahraman karaca
Ad Soyad : kahraman
Doğum Tarihi : 01/02/76
Forum Kayıt : 07/05/10
4/7/2010, 8:59 pm
slm. arkadaslar ben gecen sene yani 2009 un eylül ayinda basladim kusculuga mart ayinda aldigim arap yavrularim dan erkek olani suan teke düstü bir haftadir ucuruyorum ilk baslarda 15- 20 dk ucuyordu simdi 1 saate cikti ilk baslarda cok sik sefere geliyordu ve alcaga geliyordu simdi daha seyrek geliyor genis ucuyor ama ilk baslardaki gibi alcaga gelmiyor daha yüksekten aliyor ama öncelere bakarak daha uzun gidiyor ustalardan yorum bekliyorum herkese slm.
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
5/7/2010, 9:50 am
sen kuşu günlük uçur abi. hergün kanat sallasın iyi bir kuşsa dahada uzun gider.
- MisafirMisafir
26/10/2010, 11:10 pm
ankarali arkadaslar eger sitelere yolunuz duserse akin diye bi kardes vardir dernege yakindir evi gidip seyredin kusunu iyi kuslar ucar o kardeste bu arada tanismak nasip olmadi izinde de ama seneye gidince insallah tanisacaz ertan arkadasla hem insan olarak hem iyi kuscu olarak cok kere adini duydum kendisinin
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
30/10/2010, 10:57 am
Bir açık yabani uçurdum kanat tülenide bitirmişti çokta güzel başlamıştı.Anası konya havacısı babası sarı göz sivas kuşuydu.Hem havada oynuyordu hem yere geliyordu.Evin yanında yol vardı hayvan oraya indi.Anteremansız olunca orya attı kendini yani az ağaçlık olunca kümesin önüne inemedi.Tam o sırda kuşa arba çarptı.ALLHA Çok ŞÜkğr fazla bişey olmadı.Kuş topallıyor.İNŞALLAH Düzelcek.Tüm iştahım kaçtı yavru uçurmak için.Bkalım kuşların altından yeni yavrular gelcek onları kovalayacaz.Bir beyazla dişi miski uçuryurum.İkiside hala başlamadı hala burun kaldırıyorlar.2 Aydır
- esmerboy21
Ad Soyad : fırat kaya
Doğum Tarihi : 08/06/88
Forum Kayıt : 25/01/11
20/2/2011, 4:13 pm
slm aydın abi bendede bir tane dumanlı var ama ben 5 katlı binanın alt tarafındaki dükkanda besliyorum kuşu uçurmaya başladık çokgüzel oyn yapıyordu çatıya gelip çok hızlı fişekliyordu aradan zaman geçince direkinmeye başladı bacaklarını acıyor ve kendini bırakıyor çatıyada cıkamıyorum ne yapabilirm abicim bana yardımcı olursanız sevirim
3 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3