MARDİN GÜVERCİNİ
+16
malibadur
EZEL
Kuscu-Murat
FCchelsea
ali memati
ASGYB
timur
refik34
burhanduran
kerimikiz1953
burhan duran
kadirsulun
gecityok
musamamoste
yavuzduman
kuscu47
20 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
MARDİN GÜVERCİNİ
4/11/2009, 2:43 am
saygıdeger mardinli arkadaşlarımızdan rica kendi deneyim ve birikimlerini bu nadide sitede bizimle paylaşırlarsa mutşekkir oluruz
- yavuzduman
Ad Soyad : yavuz duman
Doğum Tarihi : 10/04/66
Forum Kayıt : 30/10/09
Geri: MARDİN GÜVERCİNİ
7/2/2010, 9:39 pm
Taklacı kuşlara eskiden hep MARDİ denildiği halde,hatta buradan yola çıkan ve artık şebap diye adlandırdığımız kuşlarda eskiden MARDİN diye anıldığı halde nedense MARDİN lileri buralarda pek göremiyoruz...Sebebi ne ola....
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
8/2/2010, 4:35 pm
nihat kedeş merhaba
bende mardinliyim benim konuya yorum yapmışsın bende senle tanışmaktan mutlu olurum 0530 516 83 22bu benimnumaram çağrı atarsan konuşuruuz görüşürüz kendine iyi bak allaha emanet..
bende mardinliyim benim konuya yorum yapmışsın bende senle tanışmaktan mutlu olurum 0530 516 83 22bu benimnumaram çağrı atarsan konuşuruuz görüşürüz kendine iyi bak allaha emanet..
- kuscu47
17/2/2010, 2:04 am
öncelikle yavuz kardeşim,taklacı kuş derken mardin kuşu akla gelir o dogru,bundan hiç kimse şüphe duymamalı,neden burda mardinli yok diyorsun,gercek mardim merakçısı,kuş ticareti yapan yalancı duzenbazların yuzunden burda yer almak istemez,adam sayfalarca kuşunu över en sonunada şunu ekler turkiyenin her yerine kuş satılır diye,amenna adan bu işten para kazanıyor ama boş kuşu övup satması yalan solemesi zorumuza gidiyor çunku mardinin adını lekeliyor bunun içindirki bir çok mardinli arkadaş bu yuzsuslerin yuzunden,boyle sitelere giremiyorlargercekten mardinde çok degerli kuşçu abi ve kardeşlerimiz var kuşu amaç olarak deil arac olarak bir gül gibi görurler kısacası,kuş tuccarları yuzunden pek girmiyorlar bu siteye ikinci olarak mardinin şebeb kuşuyla uzaktan yakından alakası yok sevgilerimle
- kuscu47
17/2/2010, 2:09 am
merhaba musa kardeş mardinliysen birbirimizi tanıyor olmalıyız adım nihat toparlı 4 yıldır 10 arkadaşımla beraber mardin bölge festivalini duzenliyorum ayrıca hakemlik yapıyorum amacım mardin guvercinini tanıtmak gercek oldugu yere taşımak ve bu kuş simsarcılarının yalanlarını ortaya cıkarmaktır mardine gelirsen 1 cad kuyumcular lokaline gel orası benimdir cayımı içer tanışırız allaha emanetsin kardeş
- kuscu47
17/2/2010, 2:11 am
bu arada numaram 05323225413
- kuscu47
17/2/2010, 2:29 am
arkadaşlar mardinin gercek guvercin sevdalılarını burda aklıma gelenleri sayma ihtiyacını duyuyorum nedenmi?ozunde duzenbaz amacı sadece para kazanmak olan kişilere kanmamanız için gerekli goruyorum 1-şıh selim ensari 2-cabbar sayılı 3-şıh nezihi ensari 4-beşir şatana 5-veysi toparlı 6-hacı salih 7-yusuf bisen 8-kerim ilhan 9-hakan toparlı 10-yusuf yucesoy 11-vedat amak 12 nciyi yazmak için çok mucadele ettim inanki ama mardinde o kadar çok kuş besleyen varki bi turlu yazamadım,ilçelerden kızıltepede 1 beşir dundar 2 refik akay midyattan 1 halil baştug 2zeki baran 3 faruk faruk kardeşimizin soyadını hatırlıyamadım özr dilerim,arkadaşlar bunlar benim bildigim en degerli kuşçularımızdır her insanın bi kusuru var bunlarında belki kusurları vardır ama kusurları minumum derecede dir mardin guvercini hakkında soylenmesi şeyler varsa bu abi ve kardeşlerimizden sormak gerekir tabi bu benim göruşum herkesin göruşunede saygı duyarım
- kuscu47
17/2/2010, 2:33 am
kuş ticaret hariç butun guvercin sever arkadaşlara kapım acıktır yukarda telimi yazdım ticaret amacı gutmeyen arkadaşların başımın ustunde yeri var
- musamamoste
17/2/2010, 2:24 pm
nihat abi beni tanıyamıya bilirsiniz ama dadyımları falan iyi tanırsınız dayımın adı Şeyhdavuttur iftaye amiriydi emekli oldu şimdi istanbulda ben numaranıız kaydettim mardine geldiğimde sizinle temas kurmak isterim kenidinize iyi bakın emekleriniz için teşekkürler
- kuscu47
17/2/2010, 3:17 pm
merhaba şehmus kardeşim dayını tanırım kedini bilen adam gibi adam olan herkese kapım acktır mardine gelirsen muhakkak beklerim allaha emanetsin
- kuscu47
17/2/2010, 3:24 pm
merhaba şehmus kardeşim dayını tanırım kedini bilen adam gibi adam olan herkese kapım acktır mardine gelirsen muhakkak beklerim allaha emanetsin
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
18/2/2010, 6:07 pm
benimde merak etdiğim bir şeyler var sormak isterim değerli arkadaslar özellikle mardinlilere anladığım kadarrı ile mardin ismi taklacıyı tarif edrken kullanılıyor ha mardinde taklacı beslenir o ayrı bende mardin midyatlı bir arkadaşım aracılığı ile bir takım vardin kuşu getirtdirdim yavru aldım sökdüm kuş güzel fakat bana göre eksiklikleri var idi onlarıda yazim yanlış anlaşılmasın diger oyun kuşlarının kökeninin mardin olduğunu sanmıyorum yada memleketlere dağılırken evrim geçirmişde olabilirler mesela çok tembeldi benim 3 yawrumda nasılmı yavmur yağardı 7 hafta 10 gün hava kötü giderdi bizim mardini uçaramazdık bir haftada antreman isterdi gelelim svas mardinlerine 6 yıldır sivas mardini dediğimiz taklacı beslerim onlarıda sökerim 1 hafta 10 değilde 2 ay kapalı kalsa biraz tura sokdumu hayvan hemen performansının yarısını hatda 3 de 2 sini yakalar ve taklalarını yavaş yavaş eski ahline yani 8 9 atıyosa 3 4 le başlar 2 veya 3 günde tam performans alırım sorum kuşlar mardinden dağılmama mardinliler böylemi biliyor paylaşırsanız sevinirim istanbuldan erkan kumak
- yavuzduman
18/2/2010, 7:44 pm
kuscu47 demiş ki:öncelikle yavuz kardeşim,taklacı kuş derken mardin kuşu akla gelir o dogru,bundan hiç kimse şüphe duymamalı,neden burda mardinli yok diyorsun,gercek mardim merakçısı,kuş ticareti yapan yalancı duzenbazların yuzunden burda yer almak istemez,adam sayfalarca kuşunu över en sonunada şunu ekler turkiyenin her yerine kuş satılır diye,amenna adan bu işten para kazanıyor ama boş kuşu övup satması yalan solemesi zorumuza gidiyor çunku mardinin adını lekeliyor bunun içindirki bir çok mardinli arkadaş bu yuzsuslerin yuzunden,boyle sitelere giremiyorlargercekten mardinde çok degerli kuşçu abi ve kardeşlerimiz var kuşu amaç olarak deil arac olarak bir gül gibi görurler kısacası,kuş tuccarları yuzunden pek girmiyorlar bu siteye ikinci olarak mardinin şebeb kuşuyla uzaktan yakından alakası yok sevgilerimle
Arkadaşlar gerçekçi olmamız lazım...Atı alan üskidarı geçiyor...Mardi Güvercini kavramı giderek küçülüyor... Bu konuda çalışkalar yapmak gerekir.. Buna kafa yormalı birlik olmalı,çalışmalar yapmalısınız...
Ayrıca gerek kotüm kuşu olara ve gerekse mutemelrm şebap kuşun genşnde mardin güllüsü, madrdin şalvarlısı denilen mardinin öz kuşlarından birinin bulunabileceğinide unutmamalısınız..Bu arada bu kuşlardan ne haber...???
- kuscu47
19/2/2010, 2:12 am
erkan,kardeşim biz burda mardin olsun sivas olsun kuşları kıyaslamıyoruz burdaki amacımız kendi kendi kendi dimizi kandırmadan,iyi kuşları nasıl çogaltacagımız eksikliklerini hep beraber tespit edip ortaya kaliteli kuş nesli çogaltmaktır birinci gayem şahsi olarak budur,turkiyenin her yerinde guzel kuş vardır muhakkak olmasınıda çok isterim,ewet ben mardinliyim ama turkiyelim bolge memleket ayırımı yapmam sivasta guzel kuş varsa gurur duyarım sivaslada ankaraylada kırıkkaleleylede. mardin neden ön plana cıkıyor dersen yuz yıllarca mardin merakçıları hep taklacı beslemiş halada oyle mardine gel bak hiç bir merakçı posta guvercini uçururmu, uçurmaz belkide mardin adı taklacılarda önde gelir diye düşünuyorum guzel kuşa gelince guzel kuş turkiyenin her yerinde var bence zira mardinden turkiyeye dagılmış kuşların haddi hesabı yok,midyattan kuş getirttim diyorsun begenmemiş olabilirsin mardindeki butun kuşlar iyi olacak diye bi kaidede yok,mardin kuşunun bi ozelligi,varki oda sana gelen kuşa denk gelmiş duzenli uçmadıgı zaman,buranın deyimiyle yazıyorum ham'lık olur onda serte girer sersemleşir dedigin dogrudur,kısacası mardinin butun kuşları guzel deyil olma imkanıda yok sen sivas kuşu daha guzel diyorsan goruşune saygı duyarım,turkiyenin her yerinde guzel kuş var hangisi merakını tatmin ediyorsa onu besle saygılar
- kuscu47
19/2/2010, 2:27 am
yavuz kardeşim burda bulunmamın amacı gerceklerdir hayatta en sevmedigim şey kuş simsarlıgıdır benim bildigim gercek merakçı merakını parayla satmazburda yazmamın asıl sebebi mardin guvercini,kavramını küçültmek isteyen yalancı simsarlardır gercekten mardine ve mardin guvercinine en buyuk katliamı bu simsarlar yaptı bu simsarlar yuzunden mardinlide mardin kuşuda guvenirliligini kaybetmek uzere onların para hırsı ve yalanlarından dolayı size şunu soyliyeyim,her yıl burda festival duzenliyoruz benle beraber bölgeden 10 hakem arkadaş var ve iki yıldır festivalde dereceye giren kuş yok uçuran arkadaş çok ama biz hakem heyeti hakketmeyen kuşa kesinlikle puan vermeyiz,amacımız kaliteli kuşları tekrar canlandırmak yalan ve hileyi minumum!a indirmek kuşun mal aracı olmaktan cıkarmaktır ben ve hakem arkadaşlarım her konuda kafa yormaya hazırız. kostum kuşuna deinmişsin mardin pacalı-güllü tabir edilen buraya has kuşları mevcuttur haklısın ama şebabla felan ilgisi yok. saygılar
- MisafirMisafir
19/2/2010, 10:58 am
İyi hoş güzelde oyun kuşu mardin diye adlandırılıyor çok yerde buda mardincilik yapanları çoğaltıyor.mardin mardin demekle olmaz.kuş heryerde var o simsarlar sayesinde türkiyenin heryerinde her memleketin kuşu uçuyor.bu simsarlar dönem dönem bi yeri meşhur eder 2 sene önce kırıkkale akımı vardı şuanda da benm gördüğüm kadaryla tüm türkiyede sivas akımı başladı...
- yavuzduman
19/2/2010, 11:59 am
Kuşçu 47 kardeşim benim üzüntümde bu...Mardin kuşunun hakettiği yerde olmaması..Bunun için bir şeyler yapılmalı.. Bu en çok ta Mardinlilere düşer..Mardin güllüsü ile musuların eşleştirlmesi ile şebapları türetidiğine ilişkin bir görüş var bunu yabana atmayın.. Selamlar
- kuscu47
19/2/2010, 12:57 pm
yavuz bey inanınki duydugunuz bu göruşun aslı astarı yok,mardin pacalısınında kendine has özellikleri var senin çiftlikte besledigin onların kırması,resimde gördugum kadarıyla tabi belkide yanılıyorum,onlara merakın varsa ben kardeşime onlardan bir çift edebilirim,onlarda aslında taklacı duz konmazlar ama seferleri ksa olur havaya dayanıksısdırlar onun için masa kuşu olarak bakarz onlara ,ne miro ne rısasi ne sarı kafa bunlar mardinle uzaktan yakından alakası yok hepsi ıraktan simsarlar mardin diye satıyor mardin kuşlarıdır diyen bir babayigit varsa cıksın hepsi yalan hepsi ticaret amaclı,onun içindirki kardeşduydugun duyum yalan,gercek mardin kuşçusu taklacı besler selamlar
- kuscu47
19/2/2010, 1:00 pm
uygar bende aynı şeyden bahsediyorum işin ticarete dökuldugunu kuş denilince artık kimse kimseye guvenemez olmuş bu simsarlar yuzunden
- kuscu47
19/2/2010, 1:06 pm
adam ekmegini kazanıyor bu işten amenna,saygı duyarım yeterki yalan konuşmasın,para ugruna gururundan olmasın,bu işin önune gecmesek artık kuş besleyenler besliyorum demekten utanır olacaklar kuş ticareti yapanlardan ricam boş yere yemin atmasınlar aslında boyle yapınca karşıdakini deilde kendilerini kandırdıklarını anlamaları lazım
- kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08
19/2/2010, 1:38 pm
arkadaşlar abiler gerçekten çok güzel bir konuya değinmissiniz.nihat beyin söylediklerine katılıyorum.herkez kuş satabilir tabiki alabilirde ama ortada yalan dolan olması kuşçuların adını karalıyor.bugune kadar 100lerce kuşçu tanıdık içlerinden 10 parmağın 10nunu geçmicek kadar dürüst insan var.ne insanlar tanıdık hayatında herşeyin kuş olduğunu sanan hayatındaki daha önemli şeyleri unutan allah ıslah etsin böylelerini ve daha iyi ortamlarda konuşalım tartışalım.saygılar.
- kuscu47
23/2/2010, 3:38 pm
arkadaşlar bu forumda taklacı kuş hakkında herkes bişeyler yazıp duruyor kimi kendince bildigi gercekleri kimi bi şeyler ögrenmek kimi oylesine yazıyor.kısacası herkes arayış içinde,benim babam dedem onun babası kısacası ecdadım oyun kuşu beslemiş ve hala ole devam ediyor ksacası knımıza işlemiş şunu diyeyim dunyanın en meşakketli en zor işi taklacı kuş beslemektir bence,insan oglu çok acımasıs ve hırsl oluyor bu kuşlardan gercekten çok şeyler istiyoruz adeta kuş deilde robot istiyoruz halbuki.olay şoyle bakacak olursak dunyanın en pahalı futbolçusu dahi her macta istenilen performansı veremez,onu hemen taraftarlar yuhlar halbuki o gun ya hastadır yada bi eksikligi var,onu düşünmuyor kimse kuşlarda oyledir.gun gelir kuşu ucurursun seni mest eder sanki dunyaya hukmetmiş olursun gece uyuyamassın sabah olsunda onu arkadaşlara seyrettireyim diye,ertesi gun hayal kırıklıgına ugrarsın buyuk olasıkla,bi kaç gun sonra tekrar şov yapar mest eder seni,kuş oyledir işte her gun yapacak diye bi kaide yok peygamberler mukemel olur başka hiç bir vrlık mukemmel deyildir.insanoglu yani biz merakçlar o mukemeliarıyoruz o hayalle yaşıyoruz.ama yok olmayacakta,oyle bi arayış içine girdikki elimizde olan guvercin damarınıda bozduk şimdi onu arar olduk,kim ne derse desin iyi kuş tesaduf cıkar çıkmadır,bir çift kuştan iyi yavru alrsın tamam dersin bu işi çözdum ama diger yavrular yaramaz,gercekten işimiz cok zor,bazı arkadaşlar soruyo nasıl çiftleştirmeliyiz diye,herkes bol takla peşinde bence bu çok yanlş,bence tbi bu benim göruşum çiftleştirirken kuşları sert kuşu yumuşak kuşla bl taklayı az takla atanla ama bi şartla bu çok muhim KESİNLİKLE DUZ TAKLASIZ inen kuş tan kimse netice beklemesin başka kusurları olabilir sefer sayısı az eferleri kısa havada fazla veya az kalyor hepsi duzltilebilir yeterki dıngaş yani duz konan olmasın inanınki duz konan kuşları limizden çıkartmadıkça kumesimizde iyi damızlık olmaz bunun içindirki ne bol takla ne uzun sefer bunlardan bi şey cıkmaz cunku sonu yok önemli olan kuşun konuşudur duz konan kuşta iyi kan yok istedigi kadar guzel faaliyet yapsın yaramaz ondan yavru alınmaz merakçı arkadaşlar bunları goz onunde blundursa netice alacaklarından şüphem yok herkese kolaylıklar dilerim
- MisafirMisafir
23/2/2010, 7:02 pm
Bu konuda sonuna kadar katılıyorum sana nihat abi haklısın bizler kuşlarımızın birer canlı oldugunu unutup makinalaşmasını bekliyoruz onlarda can taşıyor hergün aynı olmayabilir...
- burhan duran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 12/08/08
23/2/2010, 8:55 pm
Nihat Bey merhabalar. Alt taraftaki forumda beyaz takke perçem bol paçalı mardin yöresi kuşları var bu kuşların özelliklerinden bahsederseniz memmun olurum selamlar.
- kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08
23/2/2010, 9:32 pm
aramıza hoşgeldin saygın ve değerli kuşçu arkadaş nihat 47 sen çok eski kuşçu olduğun yazılarından beli oluyor veda konuşmalarından beli ben şahsen böyle cesur ve merty kuşçulara saygı duyarım benim de yaşım 58 dir fakat o eski kuşçu arkadaşları bulamıyorum onlarla kuş muhabeti yapmak için sende eğer istanbula gelirsen beni telefondan ara ben seni alır misafir ederim saygılar vede kuşlarının hayrını gör kerim ikiz 1953 istanbul avcılar
- kuscu47
24/2/2010, 12:09 am
kerim abi o sizin saygınlıgınız düşüncelerinizden öturu teşekkur ederim,hakkaten kerim abi,benim için kuş araçtır hiç bir zaman amac olmamıştır,alım satım işine ömrum boyunca girmedim hayatım boyunca kuş parayla ne aldım nede sattım,ama hediye verdigim olmuştur kısacası maddiyatla işim yok,çok şukur ihtiyacımda yok,mardinde gercekten eski çok degerli kuşçu abilerimiz var,ama cehaletin gözu kör olsun okuma yazmayı zor becerebiliyorlar meramlarını burda anlatamıyorlar,sagolsun sonradan kuşçu olanlarda yazma sıkıntısı yok ama,kuşa mal niyetiyle ticaret amaclı baktıgı için fikirlerimiz uyuşmuyor gerci bize karşı yanlışları yok ta yabancı arkadaşlarada yaptıkları yanlışlara karşıyız devamlı durust gercekçi olmalarını tembihliyoruz hayatta her şey para menfaat deil,dostlar parayla kazanılmaz velhasıl ugraşıyoruz bu şeylerle ist bula yolum duşerse cayını içerim inşl ama mardinde bilki kardeşin var bende beklerim allaha emanetsin
- kuscu47
24/2/2010, 12:11 am
bi yerde anlaştık uygar kardeşim
- kuscu47
24/2/2010, 1:10 am
burhan kardeş,ewet mardin yöresine has kuşlardırçok narin ve hassas olduklarında.beslenmesi ve çogaltılması çok meşakketlidir,özelliklerine gelince dilimin döndugunce anlatmaya çalışayım kardeş.bu kuşlar için eski merakçılara sordugumda,bozuk çıkan yani perçemi bozuk ve paçası az olanları uçurduklarını,kısa seferli uzun sure havada,kaldıkları ve kesinlikle taklasız konmadıklarını,anlatırlardıbilerde çok denedik uçurduk istedigimiz randımanı alamadık,şimdi masa süs kuşu olarak besleyen arkadaşlaar var burda,bunlarda bir deil bir çok özellik aranır 1_perçem,ne kadar buyuk ve tabakalar halinde üst uste diziliaşagı veya yukarı kıvrımlı olmıyacak gözleri kaplayacak şekilde olmalı.2_takke,kulaktan kulaga kadar,ve başın ustunde belirgin olacak kadar yuksek olmalı,3_gözler şeffaf bozuk olmıyacak,4_paçalar kanat gibi uzun olmalı 5_kuş (özellikle erkek uzun bacaklı ve iri olacak aynı özelliklerde bazı uyanık tuccarlar ankud kuş bulur oyle satarlar bu beyazlar için gerekli onun içindirki özellikle kuşun kanat sesine dikkat edilmeli kanat sesi yoksa o kuş ankud tur yani posta kuşudur,burhan kardeşim bu beyaz kuşun özellikleri diger renklerdede bunlardan başka sırttaki üçgene tırnaklara,şeffaflıga önem verilir başka renklerdede kafana takılan bi şey varsa sor bildigim kadarıyla cevap verecem,umarım tatmin edici buldun kusura bakma türkçem o kadar iyi deilbazı özelliklerin türkçe karşılıgını bilmedigim için,eksik soylemiş olabilirim arapçayla adlarını biliyomda türkçe karşılıgını bilemiyorum saglıcakla kal
- burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09
24/2/2010, 8:07 am
Nihat Kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bilgiler paylaştıkça değerlidir. Hoşçakalın
kendinize iyi bakın. Selam ve sevgiler.
kendinize iyi bakın. Selam ve sevgiler.
- musamamoste
24/2/2010, 5:39 pm
nihat abi gerçekten çok güzel bilgiler veriyorsun sağol
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3