MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MARDİN GÜVERCİNİ

+16
malibadur
EZEL
Kuscu-Murat
FCchelsea
ali memati
ASGYB
timur
refik34
burhanduran
kerimikiz1953
burhan duran
kadirsulun
gecityok
musamamoste
yavuzduman
kuscu47
20 posters
kuscu47
kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09

MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 Empty Geri: MARDİN GÜVERCİNİ

24/2/2010, 11:48 pm
sende sagol şehmus kardeşim
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

19/2/2011, 10:25 pm
Nihat Arkadaş Eline Sağlık açıklamaların yerinde olmuş.Bu başlığı bende yeni farkettim.Tartışmalar seyri içinde kalmış bundan dolayı bu başlığa katkı sunan bütün arkadaşlara teşekkürlerimi iletir aydınlık geleceklerinde esen kalmalarını dilerim.Selam ve Saygıyla
kuscu47
kuscu47

20/2/2011, 12:11 am
saygılar bizden refik bey,elimizden geldigince bi şeyler paylaşıyoruz kimine göre yanlış kimine görede dogru hayatın gercekleride aslında böyle deilmidir,biz dogru bildigimizden ödun vermeyiz
timur
timur
Ad Soyad : dayı
Doğum Tarihi : 01/11/74
Forum Kayıt : 05/12/08
http://site.mynet.com/timurexpo/

20/2/2011, 1:15 pm
s.a nihat abi
konu mardin olunca akla taklacı kuş geliyor
bu 2+2=4 gibi bişey
muhakkak yurdumuzun her yöresinde çok iyi kuşlar
ciddi çalışmalar yapan merakçı üstatlar var
bunu kimse inkar edemez
ama ben şu son 5 yıldır mardinden hediye gelen kuşlardan besliyorum
hem ben hemde seyir paylaşımında olduğum dostlarım keyif yapıyoruz
( mardin kuşu havada biraz fazla kalıyor ama :) buda gülün dikeni tabii )
değerli bi merakçı abimin dediği gibi
memur kuşu çıkaracağız diye soyuda bozduk
yani : 1.5 saat uçacak 1.5 metreye gelecek 25-25 sefer 5 ve yukarısı takla ile oynayacak
bol taklayla yerine inecek
vay babam vay
kısacası böyle bişey yok
ama mardinden SATICIDAN değilde MERAKÇIDAN edindiğim kuşlarda
3 saat ve yukarısı uçuyorlar
takla sesleri bile çok farklı
kısacası ben mardin kuşundan razıyım
ALLAH ta onlardan razı olsun
yurdumun tüm köşesinde oyun kuşu besleyen yetiştiren
arkadaşlara selam ve saygılar ...
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

20/2/2011, 6:22 pm
Merhabalar; Saygiya deger Nihat Bey,Dolayli olarak anlatmaya calistiginiz_ Mardin Güvercini _ni orada yasayan biri olarak daha tefarruatli anlatmanizi istesem( Mardin Taklacisi)sizde Mardin Taklacisinin yetistiricisi olarak bilindigi kadar, gecmisten bu güne YETISTIRICI lerin yanlis yada dogru,kus geleneginin uygulanmasina,zamaninda Kimlerin MERAKCILI gi nasil yaptigini biraz daha (anlatilanlarla gecmisten bu güne)acarsaniz sevinicem, simdiden Tesekkür ediyorum.

Ayni zamanda Refik Bey, inde acilan konuya bagli olarak kendi düsünceleriyle katkida bulunmasi diger Mardin li kardeslerimizinde acilan konu basligi altinda yaklasimlarinin olacagini saniyor ve MARDIN TAKLACI sinin gecmisten bugüne ve bundan sonraki nesillere nasil aktarilmasi acisindan degerli bilgilerin gün yüzüne cikacagini düsünüyorum.Aslinda benim sahsi düsüncem burada yazilan hersey_ Mardin Taklacisi_ beraberinde bütün olarakta MARDIN GERCEGI ni ortaya koyacaktir.Saygilar Sevgiler.DUMAN.....
refik34
refik34

20/2/2011, 9:11 pm
Sevgili Duman Arkadaş...
İlgi ve alakanız, bizlere ivme kazandırdığını, öncelikle bilmenizi isterim.Elbetteki bu başlıkta, Nihat arkadaşla dilimiz döndükçe, gerekli açıklamaları bilgi ve donanımımız ölçüsünde yapmaya calışacağız.Zira sizin gibi değerli dostlarla bilgi paylaşımında bulunabilmek bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır.Selam ve Saygıyla
ali memati
ali memati
Ad Soyad : ali nart
Doğum Tarihi : 11/04/76
Forum Kayıt : 23/07/10

20/2/2011, 10:21 pm
s.a değerli arkadaşlar,
öncelikle forumda açılan hemen hemen her konuyu takip etmekteyim.tartışılan konuların konudan saptırılarak seviyeyi düşüren noktalara gelmesi beni,benim gibi düşünen var ise gerçekten üzüyor.bu sayfa da birleşenlerin konuya titizlikle yaklaşımları ve seviyeyi düşürmeyip saygı sevgi çerçevesinde görüşlerini paylaşabilmeleri bana yazma çesareti verdi.ben 92 senesinden buyana kütahya dan edindiğim taklacı güvercin bakmaktayım.bu merak içinde pek aktif olduğumu söyleyemem.pek derneklere ve aktivitere katılabilen biri değilim.çevremde ne kadar mardin kuşu denilsede ben nedense mardinden edinmediğim için olsa gerek mardin kuşu hiç demedim.biri ne besliyorsun diye sorsa taklacı deyip çıkıyorum.kuşlarımın mardin deyince,mardinden gelmiş düşüncesi yaratıyormuş gibi geliyor sanki.oysa benim kuşlarımın soyu kütahya dan Mustafa Eken(topal mustafa)nin kuşlarından.kuşlarıma mardin kuşu mu?yoksa kütahya kuşu mu? demeliyim bilmiyorum ama bence taklacı veya oyun kuşu demek daha mantıklı geliyor.ayrıca illere göre kuşlardaki farklılıklar nelerdir onuda pek bilmiyorum.mesela sivas sarı gözü, çorum çıplağı gibibazıları tamamda bi mardin kuşunu bu şekilde diğerlerinden ayıran belirgin bi özelliği nedir bilmiyorum?eğerki yarın bi gün mardin değilde taklacı demem sizi rahatsız edecekse şimdiden özür diliyorum.ayrıca iyi kuş her yerde mantığında herkezin buluştuğu bi gerçek.benim düşüncem ise emek nerede ise iyide orada, ve bu taklacı yetiştiriciliği parmakla sayılabilecek bi kaç ilde hakkıyla yapıldığını düşünüyorum.büyük illerde taklacı güvercin,diğer ırkların biraz daha gölgesinde kaldığı kanısındayım.umarım yanılıyorumdur.ayrıca bu ırkın ilerlemesi yönünde yapılacak her faliyete maddi manevi katkıda bulunabileceğimi beyan ediyorum.istemiyerekte olsa kalp kırdıysam özür diliyorum.Allaha emanet olun.SAYGI,SEVGİ ve SELAMLAR.
kuscu47
kuscu47

20/2/2011, 11:17 pm
s.a gercektende ali kardeşim bende seviyenin düşmesinden rahatsızlık duyuyorum,hemen hemen her defasındaşunu belirtiyoruz bende refik beyde,gercek merakçılar için kuş araç olmalı,amaç olmamalı tamam kuşta guzel olsun ama kuşun sahibide guzel huylu olmalı,sevgili ali kardeşim bak ne guzel yazmışsın kutahya kuşu beslemişsin,senin merakını tatmin ediyorsa senin gözunde dunyanın en guzel kuşu o dur,biz her taklacı kuşa mardin denilsin demiyoruz,hemen hemen her ilin kendine özgu bi kuşu yada damarı vardır,kesinlikle butun taklacılar mardin denmesini bizler istemeyiz bizler dedigin gibi emekçiye deger veririz,kuş kimin memleketinde kimin kumesinde uçuyorsa o kuş onundur,zira o kuşun guzel olması seyisinin tecrubesine kalmış bi şeydir,ali kardeşim sen taklacı kuş demeye devam et bizim kesinlikle il yada reklam sıkıntımız yok,allaha emanet ol
kuscu47
kuscu47

20/2/2011, 11:23 pm
guzel temennilerin için teşekkur ederim timur kardeşim
kuscu47
kuscu47

20/2/2011, 11:51 pm
ASGYB demiş ki:Merhabalar; Saygiya deger Nihat Bey,Dolayli olarak anlatmaya calistiginiz_ Mardin Güvercini _ni orada yasayan biri olarak daha tefarruatli anlatmanizi istesem( Mardin Taklacisi)sizde Mardin Taklacisinin yetistiricisi olarak bilindigi kadar, gecmisten bu güne YETISTIRICI lerin yanlis yada dogru,kus geleneginin uygulanmasina,zamaninda Kimlerin MERAKCILI gi nasil yaptigini biraz daha (anlatilanlarla gecmisten bu güne)acarsaniz sevinicem, simdiden Tesekkür ediyorum.

Ayni zamanda Refik Bey, inde acilan konuya bagli olarak kendi düsünceleriyle katkida bulunmasi diger Mardin li kardeslerimizinde acilan konu basligi altinda yaklasimlarinin olacagini saniyor ve MARDIN TAKLACI sinin gecmisten bugüne ve bundan sonraki nesillere nasil aktarilmasi acisindan degerli bilgilerin gün yüzüne cikacagini düsünüyorum.Aslinda benim sahsi düsüncem burada yazilan hersey_ Mardin Taklacisi_ beraberinde bütün olarakta MARDIN GERCEGI ni ortaya koyacaktir.Saygilar Sevgiler.DUMAN.....
sevgili kardeşim duman öncelikle şunu soyliyeyim yukardaki yazılarımda dolaylı anlatım olmadıgını belirtmek istiyorum burda dilimizin döndugu kadarıyla bi şeyler nlatmak istedik yanlış anlaşılmıssam özr dilerim,sevgili kardeşim yaşım 43 bizden önceki kuş yetiştiren ustalarımız,genellikle havada fazla kalan kuşlara itibar ederlerdi,mardinin yaz sıcagında 5,6 saat havada kalmak her kuşun haddi deildi.belki sık sık sefere gelmezdi ama konmaya yakın satte hakkaten mest ederlerdi,özellikle konuşları mekemmel olurdu taklasız kesinlikle inmezdi o hatayı yapan kuşu kumese almazlardı hakkaten çok guzel damarlar miras bıraktılar bize buyuklerimiz.bir başka özellikleride,hava muhalefeti nedeniyle yada geceye kalan bir kuşu diyelimki,biri sizden habersiz yakaladı gizledi 4,5 yıl makaslı kalsın hava yuzu görur görmez o kuş illaki eski sahibinin damına gelir kimse onu alıştıramazdı,vu mardin kuşunun en buyuk meziyetlerinden biriside buydu,belki size abartılı gelecek ama,kumesi haricinde,yem yemeyen,hatta hiç kızmayan kuşlarımız vardı,sonu ölumle biterdi yem yemezlerdi yabancı kumeslerde.biz ne yaptık,asıl mesele bu,ne kadar yakalama yada kumes patlatma neticesinde ele gecen kuşları para karşılıgında buyuk memleketlere sattık,gerci onu yapanlarada pek fazla kızamıyoruz,adamın çoçukları aç malum burda ne fabrika vardı nede iş o ayrı mesele,elinde o bahsettigimiz damarlardan olalarda,zamana uyup memur kuşu tabir ettigim damarı elde etmek için damarı kırmaya başladıkneymiş efendim vaktimiz yok kuş 1 yada 2 saat havada kalsın ustelik aradıgımız butun özellikleri yapsın,ıraktan suriyeden kuş getirttik,ve bunu samimiyetimle soyluyorum bu biz merakçıları 20 sene geri bıraktı,elimizdeki kuşlardan olduk hala eski damarı elde etmek için çapa harcıyoruz bu bir gercektir,ayrıca duman kardeşim
kuscu47
kuscu47

21/2/2011, 12:02 am
bende refik beyde kuşlardan hiç menfaatimiz beklentimiz yok,sadece merak hobi olarak besliyoruz alım satımlada alakımız yok,duman kardeşim elimden geldigince bi şeyler paylaştım tabiki bu benim gercek bildiklerimdir.başka mardinli arkadaşlarda yanlış yazdıgımı soylerlerse onlarada saygı duyarım bunlar benim bildigim gercekler surçu lisan ettiysem affola
timur
timur

21/2/2011, 1:58 pm
s.a. nihat abi
siz ve diğer mardinli merakçı büyüklerimin arkadşların
bizlere yöreye has kuşlarından
bir kaç resimle konuya destek olabilirseniz
görsellik olarakta bizi bilgilendirmiş olursunuz
saygılarımla
FCchelsea
FCchelsea
Ad Soyad : ikram ugran
Forum Kayıt : 25/07/10

21/2/2011, 3:14 pm
saygilar kuscu47... ve refik abelerim... ben batmanli bir kardesiniz olarak-- ben cok kez mardine gelip eli bos dönmüs bir güvercin severim.. mardinde ki önemli ve saygi deger abilerim güvercinlerinin damarlarini baskalarinasa vermek istemezler.. yani türkiyenin her tarafina yayilamsini istemezler.. vede haklilar.... saygilar
ASGYB
ASGYB

21/2/2011, 4:33 pm
Sevgili Nihat kardes;Yazmis olduklarinizda bi yanlis oldugundan dolayi yazma gereginde bulunmadim,konunun baslangicinda anlatmis oldugunuz seylerin haricinde ekonomik,siyasal,iklim,yer, eskilerin yapmis oldugu eslestirme,suanda izlenen eslestirme sekilleri,kat edilen ilerlemeler,Mardin Taklacisinin daha kapsamli anlatilmasiyla daha iyi tanitilacagi kanisindayim.Sanirim son yazinizda zaten konunun derinligine inildigi görülüyo bende bunlarin Mardin yetistiricileri tarafindan anlatilmasini istemistim zaten konuyla ilgili yaklasimlarin gelecegi kanisindayim.

Nihat Bey;Sonradan ek olarak yazdiginiz seyler,zaten sizlerin buise gönül verenler oldugu apacik ortadadir,Merakcilik ta bunu gerektiriyo,Kalender kisiliginize saygi duyuyorum.

Bu hobiye gönül veren herkese saygi ve sevgiler.
ASGYB
ASGYB

21/2/2011, 4:58 pm
Refik Bey;Öncelikle size saygilar sevgiler diliyorum.

Kisiliginiz ve karekteriniz zaten sizin icinizin güzelligini yansitiyo,yapmis oldugunuz arastirmalar,ortaya koydugunuz öneriler,alinmasi gereken dersler,insan oglunun hayattan almasi gerekenlerle almamasi gerekenleri göteriyo zaten,yazilarinizdaki titizlik MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 3167858558 deger.

DOST UGRUNA ÖLMEK KOLAYDIR AMA UGRUNA ÖLÜNECEK DOST BULMAK ZORDUR.

Umarim Kus herzaman arac olur Dostluklar kazanir,saygi ve sevgiler.
refik34
refik34

21/2/2011, 8:22 pm
Sevgili duman kardeşimiz, bu övgü dolu güzel sözlerine karşılık, ne birşey yazmak, nede söyleyerek gölge düşürmek istemiyorum.Selam ve Saygıyla
kuscu47
kuscu47

21/2/2011, 11:37 pm
FCchelsea demiş ki:saygilar kuscu47... ve refik abelerim... ben batmanli bir kardesiniz olarak-- ben cok kez mardine gelip eli bos dönmüs bir güvercin severim.. mardinde ki önemli ve saygi deger abilerim güvercinlerinin damarlarini baskalarinasa vermek istemezler.. yani türkiyenin her tarafina yayilamsini istemezler.. vede haklilar.... saygilar
s.a batmanlı kardeşim bu seferki gelişinde bana ugra allahın izniyle elin boş dönmessin
kuscu47
kuscu47

21/2/2011, 11:43 pm
timur canım kardeşim zaten,burda zar zor yazı yazıyorum kaldıki resim yükleyecem ne anlarım resim nasıl yüklenir :))
kuscu47
kuscu47

21/2/2011, 11:50 pm
tşk duman kardeş
timur
timur

22/2/2011, 8:01 am
NİHAT ABİ mardinden çok merakçı arkadaş ve abilerin beslediği kuşları ve kuşlarının resimlerini biliyoruz
ama senide tanıyoruz
sende ÖZ BE ÖZ mardin in eski kuşları olduğu çok kişi tarafından da biliniyor
ben özellikle sendeki DEDE YADİGARLARINDAN bi kaç resim rica ediyorum
ADMİN seve seve resim yükleme işine yardımcı olacaktır
saygılarımla ...
timur
timur

22/2/2011, 8:07 am
örneğin merakçı arkadaşlara görsellik olarak yardım olma adına

benim köşe resmimdeki ŞEKERİ DİŞİ Nihat abiden hediyedir

ve ÖZ BE ÖZ MARDİN kuşudur

uçmuş seyredilmiş beğenilmiş bir kuştur

kendisine burdan bir kez daha teşekkür ediyorum ...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

22/2/2011, 8:31 am
Güle güle beslersin insallah
FCchelsea
FCchelsea
Ad Soyad : ikram ugran
Forum Kayıt : 25/07/10

22/2/2011, 3:39 pm
tesekür ederim kuscu47 isminiz neydi.. benim adim ikram benim aradim kuslar sadece aziz acucan.. gül tabam kanat pacalardan baska kus beslemiyorum.. yinede cok cok tesekür ederim.
EZEL
EZEL
Ad Soyad : şahin kuşçu
Doğum Tarihi : 29/12/75
Forum Kayıt : 07/03/10

22/2/2011, 6:04 pm
ben tşkr ederim ikram kardeş adım nihat,sanada tşkrlr timur kardeş gule gule besle daha iyisine layıksın
kuscu47
kuscu47

22/2/2011, 6:06 pm
arkadaşlar hepinize tşkr ederim bu arada yerime yazmışsın ezel helal sana
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

25/2/2011, 9:44 am
nihat kardeş senin fikirlerine tamamen katılıyorum.kuşları ve kuşçuluğu çirkinleştiren tamamen kuşları rant(para) olarak gören insanlardır.ve ben şuna inanıyorum kuşun iyisi parayla alınamaz.benim yazılaıma takip ettiyseniz tamamen kuş ticareti yapanlara karşı durmamdır.siz iyi niyetle ve dürüstçe içinizden gelenleri yazmışsınız sizin gibi düşünenler sayesinde kuşların soyları devam etmektedir.ben eski kuşçu abilerimize sorduğımda taklacının kökeninin daha öncede yazdım doğu güneydoğu ve arap ülkeleri olduğuna öğrendim. benim anladığım bazı şehirleri daha ön plana çıkarıp bu işin ticaretinde olan bazı kimselerdir diye düşünüyorum.refik beyle telde görüştüm ve çok güzel laf söyledi iyilik ve güzellik kazanacak dedi . bu işi rant aracı olarak görmeyen tüm güvercin severlere saygılar ve selamlar.
mardinlisamet
mardinlisamet
Ad Soyad : A.SAMET
Forum Kayıt : 13/08/09
http://www.safkanmusulkusu.tr.gg/

25/2/2011, 2:01 pm
yavuzduman demiş ki:Taklacı kuşlara eskiden hep MARDİ denildiği halde,hatta buradan yola çıkan ve artık şebap diye adlandırdığımız kuşlarda eskiden MARDİN diye anıldığı halde nedense MARDİN lileri buralarda pek göremiyoruz...Sebebi ne ola....

ŞÜPHEN OLMASIN ÜSTADIM SEBEBİ KONU BAŞLIĞINI FARK ETMEMELERİDİR

merhaba arkadaşllar konu başlığını yeni fark ettim yıllara dayanan deneyimlerim yok ama bende kendi çapımda okuduğum araştırdığım bilimsel gerçekleri paylaşmak istedim.
Bildiğimiz gibi Güvercin insanoğlunun ilk evcilleştirdiği kuş türü olarak bilinmektedir . Bu konudaki en eski bilgiler M.Ö 4500 yıllarınaöncesine kadar gitmektedir.
Günümüz bilim isanları evcil güvercinin atasının kaya güvercini (BORAN ) olduklarını savunmaktadır. Bu görüş 1850′li yıllarda evrim teorisi üzerine çalışırken güvercinlerle ilgili araştırmalarda bulunan Charles Darwin e aittir Darwin evcilleştirilmiş yabani bitki ve hayvan türlerinde çeşitliliğin daha fazla olduğunu gözlemiş ve bunun nedenleri üzerinde durmuştur. Evcil güvercin çeşitlerinin beslenmesi ve üretilmesi ile ilgili çeşitli deneyler yapmıştır Bu denemeleri sırasında farklı ırkları birbiri ile eşleştirerek yeni güvercin ırkları elde etmiştir Elde edilen yeni ırkın, başlangıçta kullandığı ırklardan oldukça farklı özelliklere sahip olması üzerine, bunun nedeninin kendi seçimi olduğunu kavramıştır. Seleksiyon adını verdiği bu seçimin evcil türlerde ırkın değişimini getirdiğini tespit etmesi üzerine, doğada bulunan türlerde ırkların değişiminin nasıl olduğu üzerine çalışmaya başlamış ve evrim teorisi olarak bilinen teoriyi geliştirmiştir. Günümüz bilim insanları da aynı kanıyı paylaşmakta ve evcil güvercinin, kaya güvercini de dahil olmak üzere farklı 2 ya da 4 yabani güvercin türünün bir melezlenmesi sonucu ortaya çıktığı görüşünde birleşmektedirler.
Cenabı Allah insan oğluna düşünme yeteneği vermiştir bu yetenek sürekli çeşitli nedenlerden dolaylı insan oğlunu araştırmacı,yenilikçi olmasını sağlamaktadır . tarih boyunca yapılan her yenilik ilerleyen zamanlarda daha da geliştirilmiştir .zaman içerisinde çeşitli toplumların aradıkları şeyi bulduklarını düşündüklerinden dolayı bulduklarını sahiplenmiş,korumuş ve hatta kutsallaştırmışlardır.babalar çocuklarına yapılması gereken her şeyi kesinlikle uygulamaları gerektiğini aktarmış aksi halde bulunduğu toplumda onurunu kaybedeceği tehdidini kafasına koymuştur.
Ben toplumların güvercinile alakalı geçmişini buna bağlıyorum Mardinliler taklacıyı tırakyalılar tırakya ırkını,Adanalılar adana ırkını çıkardılar çıkardıkları tür hoşlarına gitti ve muhafaza ettiler korudular NİHAT arkadaşın dedeleri 150 yıl evvel mardin de kuş oynatmış.aynı şekilde adana da başka bir arkadaşımızın dedesi adana ırkını veya tırakyada yaşayan bir arkadaşımız Trakya ırkını beslemiş bugün sınır kavramını bölgesel ayrımcılığı ortadan kaldırmak gerekiyor dünyanın her yerinde ortak olarak beslediğimiz taklacı Mardin ırkını korumak deneyimlerimizi biri birimizle paylaşmak tartışmak gerekiyor biz bugün bunun zeminini hazırlıyoruz eminim ilerleyen zamanlarda daha da geliştireceğiz bir kuşçu dünyanın neresinde olursa olsun benim dostumdur.
Herkese saygılar..
kuscu47
kuscu47

25/2/2011, 6:07 pm
s.a samet kardeşim butun fikirlere saygım var,sen hem topragımız hemde dostumussun,lakin canım kardeşimbi bu darwin teorisini duydugum zaman,tuylerim diken diken oluyor bu adamın butun teorileri hemen hemen hepsi çurutulmuşken ne olur o adamın teorisinden bahsetmeyelim,darwin allahı inkar ediyorken onun tezlerini nasıl örnek gösterebiliriz,diyelimki kuşları biz eşleştirdik bu turu çıkardık ya kaz lar bazıları kanatları var uçar bazıları kanatları oldugu halde uçamaz bunların turunu kim uretti,gercektenbu adamın hiç bir teorisine itibar etmiyorum bu benim göruşum tabiki allaha emanet ol samet kardeşim
refik34
refik34

25/2/2011, 10:20 pm
Sevgili Mardinli Samet Arkadaş...
Yazını okudum eline sağlık diyorum. Akışkan edebi düzeyi olan ve meramını anlatan bir yazıydı. Ben çok beğendim. Tabii ki kuşcu47 kardeşimizin Mendel’in bezelyesi Darvin’in seleksiyonu ile ilgili farklı düşünebilir. Onada saygı duymak lazım. Selam ve Saygıyla
timur
timur

26/2/2011, 9:05 am
mardinlisamet demiş ki:
yavuzduman demiş ki:Taklacı kuşlara eskiden hep MARDİ denildiği halde,hatta buradan yola çıkan ve artık şebap diye adlandırdığımız kuşlarda eskiden MARDİN diye anıldığı halde nedense MARDİN lileri buralarda pek göremiyoruz...Sebebi ne ola....

ŞÜPHEN OLMASIN ÜSTADIM SEBEBİ KONU BAŞLIĞINI FARK ETMEMELERİDİR

merhaba arkadaşllar konu başlığını yeni fark ettim yıllara dayanan deneyimlerim yok ama bende kendi çapımda okuduğum araştırdığım bilimsel gerçekleri paylaşmak istedim.
Bildiğimiz gibi Güvercin insanoğlunun ilk evcilleştirdiği kuş türü olarak bilinmektedir . Bu konudaki en eski bilgiler M.Ö 4500 yıllarınaöncesine kadar gitmektedir.
Günümüz bilim isanları evcil güvercinin atasının kaya güvercini (BORAN ) olduklarını savunmaktadır. Bu görüş 1850′li yıllarda evrim teorisi üzerine çalışırken güvercinlerle ilgili araştırmalarda bulunan Charles Darwin e aittir Darwin evcilleştirilmiş yabani bitki ve hayvan türlerinde çeşitliliğin daha fazla olduğunu gözlemiş ve bunun nedenleri üzerinde durmuştur. Evcil güvercin çeşitlerinin beslenmesi ve üretilmesi ile ilgili çeşitli deneyler yapmıştır Bu denemeleri sırasında farklı ırkları birbiri ile eşleştirerek yeni güvercin ırkları elde etmiştir Elde edilen yeni ırkın, başlangıçta kullandığı ırklardan oldukça farklı özelliklere sahip olması üzerine, bunun nedeninin kendi seçimi olduğunu kavramıştır. Seleksiyon adını verdiği bu seçimin evcil türlerde ırkın değişimini getirdiğini tespit etmesi üzerine, doğada bulunan türlerde ırkların değişiminin nasıl olduğu üzerine çalışmaya başlamış ve evrim teorisi olarak bilinen teoriyi geliştirmiştir. Günümüz bilim insanları da aynı kanıyı paylaşmakta ve evcil güvercinin, kaya güvercini de dahil olmak üzere farklı 2 ya da 4 yabani güvercin türünün bir melezlenmesi sonucu ortaya çıktığı görüşünde birleşmektedirler.
Cenabı Allah insan oğluna düşünme yeteneği vermiştir bu yetenek sürekli çeşitli nedenlerden dolaylı insan oğlunu araştırmacı,yenilikçi olmasını sağlamaktadır . tarih boyunca yapılan her yenilik ilerleyen zamanlarda daha da geliştirilmiştir .zaman içerisinde çeşitli toplumların aradıkları şeyi bulduklarını düşündüklerinden dolayı bulduklarını sahiplenmiş,korumuş ve hatta kutsallaştırmışlardır.babalar çocuklarına yapılması gereken her şeyi kesinlikle uygulamaları gerektiğini aktarmış aksi halde bulunduğu toplumda onurunu kaybedeceği tehdidini kafasına koymuştur.
Ben toplumların güvercinile alakalı geçmişini buna bağlıyorum Mardinliler taklacıyı tırakyalılar tırakya ırkını,Adanalılar adana ırkını çıkardılar çıkardıkları tür hoşlarına gitti ve muhafaza ettiler korudular NİHAT arkadaşın dedeleri 150 yıl evvel mardin de kuş oynatmış.aynı şekilde adana da başka bir arkadaşımızın dedesi adana ırkını veya tırakyada yaşayan bir arkadaşımız Trakya ırkını beslemiş bugün sınır kavramını bölgesel ayrımcılığı ortadan kaldırmak gerekiyor dünyanın her yerinde ortak olarak beslediğimiz taklacı Mardin ırkını korumak deneyimlerimizi biri birimizle paylaşmak tartışmak gerekiyor biz bugün bunun zeminini hazırlıyoruz eminim ilerleyen zamanlarda daha da geliştireceğiz bir kuşçu dünyanın neresinde olursa olsun benim dostumdur.
Herkese saygılar..
MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 1437731403

MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 1437731403
MARDİN GÜVERCİNİ - Sayfa 2 3167858558
Similar topics