2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ
+27
tatar miski
vedatgurses
sedatdalci
huseyin23
Batuhan
adrenain
burhan duran
Dr. Sedat
sefa54
turgayyilmaz23@mynet.com
kuscu47
kırıkkaleli metin
osmandurik
ümit23
yunus81
huseyin38
altan keskin
yavuzduman
eric
gecityok
esatdogan
zfree
HÜSEYİN AKDENİZ
Sakallı Sadık
redginseng
Sipikopat
Forum Admin
31 posters
2 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4
- MisafirMisafir
Geri: 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ
10/1/2010, 5:14 pm
Herkes güzel konuşuyor ama icraat yok. işte bizim halkımızın en büyük sorunu da bu daha iyi oldugunu iddaa ettiğimizi göstermek yerine sadece anlatıp işin tadını kaçırmak...
- zfree
Ad Soyad : Zafer Egeli
Doğum Tarihi : 17/10/80
Forum Kayıt : 11/06/09
10/1/2010, 6:23 pm
Doğru söylüyosun bizim halkımızın türlü türlü sorunları var uygar mesela kafasında bir şeye inanıp başkalarının sölediklerinede inanmazlar bu da bir sorun .
Şimdi sen icraat istiyosun ya kışın ortasında , Allah izin verirse istediğini yapıcam hemde tum seferlerini çekicem ister 10 yapsın ister 25 yapsın hepsini çekicem ki arada tereddüt edecek bir şey kalmasın.
Şimdi sen icraat istiyosun ya kışın ortasında , Allah izin verirse istediğini yapıcam hemde tum seferlerini çekicem ister 10 yapsın ister 25 yapsın hepsini çekicem ki arada tereddüt edecek bir şey kalmasın.
- MisafirMisafir
11/1/2010, 3:28 pm
Sabırsızlıkla bekliyorum yazı kışı yok böyle makina gibi oynayan kuş 12 ay oynar hani bu kuştan iyi ya sizinkiler uçurun izleyelim yok uçuramayız derseniz aksaraya gidelim orda bu kuşlar 12 ay boyunca mazeretsiz uçup oynuyor biliginiz olsun...
- zfree
Ad Soyad : Zafer Egeli
Doğum Tarihi : 17/10/80
Forum Kayıt : 11/06/09
11/1/2010, 7:47 pm
Tamam dostum başkasının kuşlarını anlatmaya gerek yok yok aksarayda ucuyomuş yok bilmem nerde uçuyomuş beni ilgilendirmiyo emin ol Türkiyenin her ilinde çok güzel kuşlar var ama varsa sende öle bir kuş anlat dinleyelim tebrik edelim ama yoksa eğer, hadi sende şu mazeretsiz kuşlardan bir tane çek de izleyelim hani diyosun ya 12 ay uçuyo diye hadi göstersene , 12 ay boyunca karga da uçuyo martıda uçuyo ama düz uçuyo senin dediklerinden biri ocak şubat mart aylarında 15 sefer yapsın adam gibi. Emeği geçenden Allah razı olsun.
- MisafirMisafir
11/1/2010, 8:46 pm
Ben okuyorum memleketimde yaşamıyorum şuanda kuşta uçurmuyorum kış geldimi sezon kapanır benim.sende emin olabilirsin her türlü iyisi uçar belki yaşça benden büyüksünüzdür ama bilmediğiniz çokşey var zamanla anlarsınız herşey bi kuşa göre yorumlanmaz daha çok uçurursunuz anlattıklarınızdan...
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
24/1/2010, 8:49 pm
forum admin bunu iyiki yolladın genç kuşcular bu işi daha çözemediler belli
13 . iyi bakın orda ne yazıyor 30 puan yani 15 taklaya bedel bu 1
11. c . iyi bakın gençler 15 taklaya bedel
8 . c. bakın 15 taklaya bedel
7.. c 15 taklaya bedel
son olarak 9 c.. iyi bakında öğrenin gençler çok takla atar ses olmaz ses olur fazla sefer yapamaz yorulur
YANİ ARANAN YARIŞ ÖZELLİĞİ ŞUDUR
1 SEFERDEN SONRA KAYBOL
2 KANAT ISITMA SÜRESİNDEN SONRA SEFERE BAŞLADINDA 5 İLE 10 DAKİKA ARASI
3 HEP AYNI YERE GEL
4 FAZLA DEĞİL 4 . 5 TAKLA YAP 25 SEFER YAP DAHADA FAZLA OLABİLİR ÇÜNKİ ZATEN FAZLA TAKLA YOK (25 DE YAPAR 30 DA KISMET )
5 İNİŞDE OLDUMU TAKLALI VE PERDAHLI TAMM
BU DURUMDA NAPCAN 12 13 TAKLAYI ŞAMPİYON BELLİ .....
buraya yorum yazan arkadaşlar çok takla atıpda bu kadar sefer yapacak kuş varsa yarısa sokmak değilde ben görmek isterim abisinin olur komşusunun olur nereye dersen gelirim ama 3 5 sefer yapıp inersede artık bende o adama kızarım yani
not : 8.9 taşımdan beri kuşcuyum 35 yaşındayım hiç kopmadım bu işin peşinden herkeze sevgiler saygılar ... admine de teşekürler çizelgeyi yayılladığı için
13 . iyi bakın orda ne yazıyor 30 puan yani 15 taklaya bedel bu 1
11. c . iyi bakın gençler 15 taklaya bedel
8 . c. bakın 15 taklaya bedel
7.. c 15 taklaya bedel
son olarak 9 c.. iyi bakında öğrenin gençler çok takla atar ses olmaz ses olur fazla sefer yapamaz yorulur
YANİ ARANAN YARIŞ ÖZELLİĞİ ŞUDUR
1 SEFERDEN SONRA KAYBOL
2 KANAT ISITMA SÜRESİNDEN SONRA SEFERE BAŞLADINDA 5 İLE 10 DAKİKA ARASI
3 HEP AYNI YERE GEL
4 FAZLA DEĞİL 4 . 5 TAKLA YAP 25 SEFER YAP DAHADA FAZLA OLABİLİR ÇÜNKİ ZATEN FAZLA TAKLA YOK (25 DE YAPAR 30 DA KISMET )
5 İNİŞDE OLDUMU TAKLALI VE PERDAHLI TAMM
BU DURUMDA NAPCAN 12 13 TAKLAYI ŞAMPİYON BELLİ .....
buraya yorum yazan arkadaşlar çok takla atıpda bu kadar sefer yapacak kuş varsa yarısa sokmak değilde ben görmek isterim abisinin olur komşusunun olur nereye dersen gelirim ama 3 5 sefer yapıp inersede artık bende o adama kızarım yani
not : 8.9 taşımdan beri kuşcuyum 35 yaşındayım hiç kopmadım bu işin peşinden herkeze sevgiler saygılar ... admine de teşekürler çizelgeyi yayılladığı için
- gecityok
24/1/2010, 8:56 pm
birde yüz metreden kapandımı tamam ozaman her geişinde 3 taklaya bedel 3 taklaylada gitse birinci odur arkadaslar bakın tekrar yazıyom 25 sefer uzakdan kapanan bir kuş 75 puan sırf ordan alır
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
25/1/2010, 1:51 am
simdi anlasildi, yarismalarda bu sistemde puan veriyolarsa ayri mesele. sahsen bilgim yoktu bu konuda. sayin admin kardes simdi biz senin vermis oldugun yarisma puan cetveline gore kusmu yetistircez yaw bu cok zor is zaten bura hic kus yok. bunlarin hepsini nizami yapacak kusda sanmiyorumki olsun. kismet deyip ugrascaz baklim ilerki zamanlarda ne cikarcaz ortaya.
- yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09
25/1/2010, 7:22 pm
Merhaba Arkadaşlar;
Mesele herkesin beğenisinin farklı olmasından kaynaklanıyor gibi. Kimimiz uzun oynayan, kimimiz çok sefer yapan kuşları beğeniyor. Kuş 10 aylıkken bunu yapmış. Yavruya bakmış mı bilmiyorum. Ama eğer bakmışsa bence oldukça iyi bir kuş ve birinciliği sonuna kadar haketmiş.
Eğer kuş şimdi uçurulsa ve 20 sefer yapsa benzer şekilde, bence mükemmel bir kuştur.
Selamlar.
Şenol
Mesele herkesin beğenisinin farklı olmasından kaynaklanıyor gibi. Kimimiz uzun oynayan, kimimiz çok sefer yapan kuşları beğeniyor. Kuş 10 aylıkken bunu yapmış. Yavruya bakmış mı bilmiyorum. Ama eğer bakmışsa bence oldukça iyi bir kuş ve birinciliği sonuna kadar haketmiş.
Eğer kuş şimdi uçurulsa ve 20 sefer yapsa benzer şekilde, bence mükemmel bir kuştur.
Selamlar.
Şenol
- MisafirMisafir
25/1/2010, 10:02 pm
Erkan abim saygılar dikkat çekmişin bazı noktalara katılıyorum burada yorum yapan arkadaşlarımıza anlatmaya çalıştık ama anlatamadık nizami oyun ne demek kavrayamamışlar. 3 4 taklayı az görüp yorum yapıo herkes ama görmediğiniz kuşun hatasız olduğu az yapmış öz yapmış 25 sefer dile kolay gelsin adam gibi oynasın kaybolsun 15 sefere de razıyız kabullenmese de bazı arkadaşlar bu kuş hak etmiş tebrikler...
- gecityok
25/1/2010, 10:46 pm
aynen öyle uygarım aynen öyle
kanadalı ali sende birdaha türkiyeye gelirsen kuş alıcaksan ona göre secersin kerdeş hatta sana yardımcı oluruz taa ordan gelicen bu tür kuşlar çok pahalıdır hani bi söz vardır kuş parayla değil dostdan alınır bende sana 1 tane hediye ederim 11 feyk sefer sonrası gezen uzakdan kapanan artık taklasınıda sen yetişdirirsin çok taklalı kuşun var ise kırar yeni bir güzel ırk yaparsın benden söz 1 tane hediye ister erkek ister dişi kuşa eş bulimdersen sana sivas aliba yolu gözükür ona göre aksayar nevşehir orjinallerini bulursan ankara sözüm sözdür.
kanadalı ali sende birdaha türkiyeye gelirsen kuş alıcaksan ona göre secersin kerdeş hatta sana yardımcı oluruz taa ordan gelicen bu tür kuşlar çok pahalıdır hani bi söz vardır kuş parayla değil dostdan alınır bende sana 1 tane hediye ederim 11 feyk sefer sonrası gezen uzakdan kapanan artık taklasınıda sen yetişdirirsin çok taklalı kuşun var ise kırar yeni bir güzel ırk yaparsın benden söz 1 tane hediye ister erkek ister dişi kuşa eş bulimdersen sana sivas aliba yolu gözükür ona göre aksayar nevşehir orjinallerini bulursan ankara sözüm sözdür.
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
26/1/2010, 12:58 am
erkan kardes cok sagol varol, ben gercekten cok guzel kuslar beslemek yetistirmek isterim,ama imkanlarimiz kisitli burda. turkiyeden canli kus getirmek yasak, gecen sene 15 tane ymurta getirdi benim hanim, ucakla bi kabin icinde. o zamanda birisinden 50 milyona 25 tane karisik pacasiz kus aldim ki gelen yumurtalarai altina surim diye. ama iclerinde es olan yoktu es atim dedim cogun yavu kizmasi,nese bi kac cift es yaptim, yumurtladilar gelen bi kac yumurtayi altlarina surdum. gelen yumurtalar icinde 1 cift 14 gunluk vardi, yavru olusmus icinde bi kac gune cikacak, tamda denk geldi bi cift cikacak yumurta vardi onlari attim altina 14 gunluk yumurtayi koydum 3 gun sonra 1 yavru cikti ne sevindim bi bilsen. nese guzel guzel bakiyolar yaruya,kus oldu 16 gunluk ayaklandi rengide mavi, hevesle besliyom, bir gun benim kucuk oglum kumese girmisti yavruyu hirpaladimi bilmiyorum ama o gecede soguk oldu, sabah ise gitmeden once hevesle gidip bakim dedim, bide ne gorim yavru olmus. iste o aciyi sen bilirmisin ne koydu bana. sonra buralarda buldum bi sekilde degisik mardinler falan, inanirmisin 30 kusumdan sadece 4 tanesi iyidi tam sokuldu kuslar teker teker kayboldular atmacalara yem oldular. anlican iyi kusun basina mutlaka biseyler geliyo. ama yilmak yok biliyorum kuslarim cok iyi olmasada altindan nasil yavrular ciktigini biliyorum artik. ona gore cogaltcam artik. artik yavru alim diye isitici koydum 6 yumurta 3 yavru var,2 yavruyu kovaliyorum biride 4 gunluk sans bekleyip gorcez herkese hayirli kumesler. burdan size mesajim elinizdekinin kiymetini bilin. saglikli kumesler. erkan kardes kismet olursa bizimkiler istanbulda tatile gelirsem senin kuslari gormek isterim.
- gecityok
26/1/2010, 1:24 am
beklerim buyur gel ne demek kardeş benden sana bi öneri üretimle ilgili önce sabır .sabır şart aksi halde takla yok bu kesin iki tane en iyi kuşu seç aralarından en az 1.5 yaşında olsun (genç kuşun genç yawrusu sadece kanı taşır) 2 takım yawru al çapraz eş at ( yani büyük yavru erkek ile küçük dişi küçük erkek ile büyük dişi bu iki takımı sök veya sökme sabret 1-1.5 yaşında olduklarında bu iki takımı birbirini karışdırmadan yavru al ve çaprazdan şaşma mutlaka damarı yakalarsın bu şekilde sürekli gelişir damar daha iyiye gider dikkatli çoğalt kendine iyi bak görüşürüz sana yumıurtada tamin ederim
- ümit23
Ad Soyad : ümit altungök
Forum Kayıt : 11/12/09
26/1/2010, 5:21 pm
nerede ucmus bu kus arkadaaslar ucuran arkadasında ellerıne saglık ama vıdyo vrasa ıyı olur bırde bu kus yavru yumurta gordukden sonra ucurdunuzmu huseyın bey bılgı verırsenız sevınırım
- MisafirMisafir
30/1/2010, 6:26 pm
Video yok kuş aksarayda uçmuş eke zaten denenmiş daha önceden de...
- osmandurik
Ad Soyad : oktay AKTAŞ
Forum Kayıt : 03/01/10
3/2/2010, 9:32 am
arkadaşlar güzel yorum yapmışlar .herkes kendince bildiklerini söylemiş-
bizde mardinde kızıltepede ceylanpınarda nusaybinde kuş seyrittim
kuş seyretmeye 100 km kadar gidiyorduk.ve kuş seyrettiğimiz kişiler bütün zamanını bu işe ayırmış hatta bu işten geçimini sağlayan kişiler di.kuşun boyu bosu tırnağı görüntüsü çok önemli değil yani kuşun fiziksel görüntüsüne bakarak faliyeti hakkında herhangi bir kanıya varamazsınız.çünkü ben seyrettiğim ve uçurduğum kuşun sayısını bile hatırlamıyorum.
ve bu performans kuşunun merkezi mardindir ki bende mardinli değilim bunuda belirteyim
slm
bizde mardinde kızıltepede ceylanpınarda nusaybinde kuş seyrittim
kuş seyretmeye 100 km kadar gidiyorduk.ve kuş seyrettiğimiz kişiler bütün zamanını bu işe ayırmış hatta bu işten geçimini sağlayan kişiler di.kuşun boyu bosu tırnağı görüntüsü çok önemli değil yani kuşun fiziksel görüntüsüne bakarak faliyeti hakkında herhangi bir kanıya varamazsınız.çünkü ben seyrettiğim ve uçurduğum kuşun sayısını bile hatırlamıyorum.
ve bu performans kuşunun merkezi mardindir ki bende mardinli değilim bunuda belirteyim
slm
- MisafirMisafir
4/2/2010, 1:15 pm
Mardin türkiye sınırları içinde
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
4/2/2010, 2:40 pm
osman bey kuşun merkezi mardindir demiş ama ben katılmıyorum çünki heryere akın akın kuş gitmekte ve satılmakta bu satılan yerlerdeki insanlarda çogaltıyolar kuşun memleketi olmaz güzel kardeşim bence. ayrıca geçen sene mardine benim arkadaşımın tayini çıktı dedimki ona mardini çok överler kardeşim güzel kuşlar varsa bizimkilerden üstün araştır gidelim onlardan alalım yıllarca mardin kuşu hep övülmüştür dedim arkadaş yaklaşık 4-5 ay sonra telefon etti buralarda aynı bizim oralar gibi iyikuş yok olanda tesadüfen çıkıyo, kuşu izliyosun idare eder kardeşlerine bakıyosun azman yani anlıyacan burasıda ayi kuş arıyor dedi
- MisafirMisafir
6/2/2010, 11:34 am
Altan Keskin Zafer egeli sizleri bu yaz yapılacak olan yarışmaya bekliyorum bakalım iptal olacak mı hazırlayın kuşlarınızı 6 ay var.Kuş havada uçar masada değil...
- kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09
6/2/2010, 3:56 pm
slm arkadaşlar bu kuşun turkiye birincisi oldugunu soyluyorsunuz bunu siz idda ediyorsunuz,beni bildigim bir kuşun turkiye birincisi olabilmesi için turkiyedeki butun bölgelerinden.birer hakem arkadaşı davet edip puanlamayı o hakemler yapsa amenna tamam derdik ama göruyorumki ben pişirdim ben yedim allah kabul etsin mantıgı var burda,ben mardinde festivallerde hakemlik yapıyorum benden başka 10 hakem arkadaşım var bu puanlamayı yapmadan evvel bizden birini davet etsydiniz tereddutsuz gelirdik,buda turkiye birincisi dediginiz kuş gercekten hakketseydi kimse teredut etmezdi,bu kuş her ne kadar iyi kuş olsa bile uçtugu bölgnin birincisidir turkiyeyi temsil edemez,zira biz mardin taklacı guvercinleri dernegimizin hiç bir uyesinin haberi yok bunun içindirki kuşunuz guzel olabilir ama turkiye birincisi demeye hakkınz yok mardindede her yıl festival duzenliyoruz burda birinci olan kuşu turkiye birincisi ilan etmeye hakkımız yok,kısacası dernekler arasında yeterli diyalog yok iletişim kopuklugu var konfederasyon gibi bi yapılanma olsa aramzda o zaman gerceklik ve kalite ortaya cıkar merakçı arkadaşlarımızın içindeki şüphelerde yok olur,ama burdaki festivallerde uyguladıgımız şartlar çok agır.mardinden başka kimsenin bu şartları kabul edecegini sanmıyorum ama orta yol bulunur buda diyalog yoluyla olur,siin turkiye birincisi dediginiz kuşa ben puan verseydim belkide dereye giremezdi bu bizim şartlara gore ama bunun içindirki birbirimizle irtibata gecip eksikliklerimizi tespit edip telafi etmeliyiz bu teknoloji çagında zor olmasa gereksaygılar mardinden-nihat toparlı-
- MisafirMisafir
7/2/2010, 10:48 am
Bende ereğlide hakemlik yapıyorumda bizim hakemlik yapmamızın konuyla bi alakası yok.Türkiye genelidir içinde mardinde uçan kuşlarda vardır onları da elemiştir hak etmiştir sizin hakem olmanız bişeyi değişitirmez...Şu mardin konusu da heryerde açılıyor mardınden senelerdir kuş çekiyor adamlar hiç ekesini göremedik yavruyken delleniyor inanmakta zorlanıyoruz izlerken ama eşe geldi de tepesine bi erkek çıktı mı taklasız konuyor alayı...
10/2/2010, 9:16 am
uygar atari olan konusur sen niye konusuyon onu anlamadim :) atarin varsa bilelim bizde mermi bitmez anlayana hazir namlunun agzinda bitek sikmak kaldi rahat ol sen ben cok canlar yaktim masada degil tavada ona göre kardeş akilli ol siraya senide alirim bu kafadaki taci bosa takmadim kardeşşş
- MisafirMisafir
10/2/2010, 6:06 pm
İstediğin zaman havada uçar kuşlar uzatmaya gerek yok... benim kuş çok gezer gözden kaybolur masada uçamaz yani
- kuscu47
19/2/2010, 3:27 am
arkadaşlar bi bol takladır tutturmuş gidiyorsunuz,ast olan kuşun baştaki takla sayısı deil aksine 4 veya 5 takladan fazla giden kuştan zaten hayır gelmez bi kaç sefer yapar sonra dökulur onun sonuda yuzde yuz kanat patlatmayla sonuçlanır yada duz konmak zorunda kalır,kuşun seferi tabanlı veya tabansız seri sesli yalpalamadan en önmlisi baglama taklasıyla sonlandırmalı,istenilenduzeye(1veya2)mt ye dalmalı (15ila40)takla arası acık çıkmalı ve kesinlikle taklasızkonmamalı,ben yukardaki pun cetveline baktım tuhafıma gitti duz konan kuşun puanından belli bi puan kesiliyor.halbuki dunyanın en kötu kuşu duz taklasız konan kuştur tabi bu bizim mardinde boyle,festivali duzenliyen arkadaşlar şunu bilmelidirki,taklasız konan kuşa itibar ettikçe iyi kuş nesli çogalmaz,bence bu yanlış uygulamadır,kuş o gun oynamayabilir isterse 10 dk havada kalmasın yeterki taklasız konmasın,bunu yarışmayı duzenleyen arkadaşlar kendi aralarında tartışırsa bence iyi olur herkese sevgi ve saygılar
- kuscu47
19/2/2010, 3:30 am
özr yukarda(15ila40)mt seferin yuksekligi,takla sayısı deil yanlış anlaşılmasın
- kuscu47
19/2/2010, 3:39 am
uygar kardeş ben her yıl eregliye gelirim senin namını nasıl olduda duymadım ereglide bi namını duydugum berber arkadaş var o olmayasın,mardin kuşu delleniyor haklısın onu egiten seyiste akıllı olsun,o zaman denge kurulur
- turgayyilmaz23@mynet.com
Ad Soyad : turgay yılmaz
Doğum Tarihi : 25/05/78
Forum Kayıt : 15/02/10
19/2/2010, 8:17 am
SLM ARKADAŞLAR BEN SİZİN SİTENİZE YENİ ÜYE OLDUM YORUMLARINIZI OKUDUM BEN OYUNKUŞU BESLİYORUM SATICI DEYİLİM MARDİN KUŞUNUN NASIL OYNADIĞINI GÖRDÜM VE 2,YILDIR UCURUP SEYREDİYORUM BEN ELAZIĞLIYIM ELAZIĞDA OYUN KUŞUNUN FESTİVALİ YAPILMIYOR VE SİZDEN RİCAM TÜRKİYE GENELİNDEKİ YARIŞMANEZAMAN SAYGILARIMLA ELAZIĞLI TURGUT
- MisafirMisafir
19/2/2010, 10:55 am
Her yıl baharda başlar yazın kuşlar uçar sonbaharda biter...
Mardinli kardeşim sana gelince daha namımızı duyuracak kadar ilerleyemedik yalan olmasın.Ama bu demek değildir ki biz kuştan anlamıyoruz.yukarda anlatmışınız katılıyorum herkes bi tutturmuş yavru delisi 15 -20 takla yapan kuşlar var bu nası birinci olur diye.Ereğliliyim ama okuyorum öğrenciyim şimdi kuş uçuramıyorum yazları 3 ay anca.berber arkadas kim söylersen belki ben tanırım...
Mardinli kardeşim sana gelince daha namımızı duyuracak kadar ilerleyemedik yalan olmasın.Ama bu demek değildir ki biz kuştan anlamıyoruz.yukarda anlatmışınız katılıyorum herkes bi tutturmuş yavru delisi 15 -20 takla yapan kuşlar var bu nası birinci olur diye.Ereğliliyim ama okuyorum öğrenciyim şimdi kuş uçuramıyorum yazları 3 ay anca.berber arkadas kim söylersen belki ben tanırım...
- kuscu47
19/2/2010, 1:26 pm
uygar yanlış okumadıysam ögrencisin okuyorsun sana allah zihin açıklgı versin okumaya devam et,gercekten her yıl bir iki sefer eregli merakçı arkadaşlara ugrarım,ereglide tatar ramazan,topal ersin ve ademden başka taklacı kuştan anlayını görmedim geri kalanların hepsi şebabcı,bende şebabtan anlamam berbere gelince eregliye gidince bu arkadaşlardan birine sorarsın onlar sana kim oldugunu soyler kuş muhabbeti bitmez sen kuşu bırak okumana okuluna kafanı yor tekrar başarılar
2 sayfadaki 4 sayfası • 1, 2, 3, 4