2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 3 411k

Join the forum, it's quick and easy

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 3 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ

+27
tatar miski
vedatgurses
sedatdalci
huseyin23
Batuhan
adrenain
burhan duran
Dr. Sedat
sefa54
turgayyilmaz23@mynet.com
kuscu47
kırıkkaleli metin
osmandurik
ümit23
yunus81
huseyin38
altan keskin
yavuzduman
eric
gecityok
esatdogan
zfree
HÜSEYİN AKDENİZ
Sakallı Sadık
redginseng
Sipikopat
Forum Admin
31 posters
Anonymous
Misafir
Misafir

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 3 Empty Geri: 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ

19/2/2010, 5:55 pm
Eyvallah sağolasın zaten tahmin etmiştim.adem abi ersin abiden başka mardinle işi olan yok.sen belki görmemişindir tanımamışındır doğru onlarda iyi kuş besleyen abilerimiz...
turgayyilmaz23@mynet.com
turgayyilmaz23@mynet.com
Ad Soyad : turgay yılmaz
Doğum Tarihi : 25/05/78
Forum Kayıt : 15/02/10

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 3 Empty Geri: 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ

20/2/2010, 7:12 am
arkadaşlar türkiye genelindeki oyunkuşu festivalinin tarihini bilen yokmu saygılar ELAZIĞLI TURGUT
turgayyilmaz23@mynet.com
turgayyilmaz23@mynet.com
Ad Soyad : turgay yılmaz
Doğum Tarihi : 25/05/78
Forum Kayıt : 15/02/10

20/2/2010, 8:00 am
MİDYATLI ZEKİBEYİN KUŞLARI 3YIL ÜSTÜSTE MARDİN BÖLGE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR UKUŞLARI GÖREN VARMI ARKADAŞLAR ZEKİ BEYİN SİTESİNDEN GÖREBİLİRSİNİZ GOOGLE COM ZEKİBARAN YAZIP GÖREBİLİRSİNİZ YANLIŞ ANLAMAYIN BEN MARDİNLİ DEYİLİM ELAZIĞLIYIM
Anonymous
Misafir
Misafir

20/2/2010, 3:06 pm
Hem gören var mı diyorsun hemde reklam yapıyorsun anlamadım gitti 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 3 3419840488

Kuş heryerde var arkadaşlar şehir şehir ayırıpta kuşçuluğu bölmeyelim
sefa54
sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09

20/2/2010, 7:18 pm
ara ara konuşmalrı takip ediyorum kuşalr için 40-60 mt arası oynuo yok 7-15 takla arası atıo şöle böle denilio peki yarışmalarda neden hep 20 mt yapan 4-5 takla atan kuş 1. alıyor ben bunu çözemedim ya kuşu uçuranların metre anlayışı farklı ya taklaları çift çift görüo böle kuşalr yok demiyorum forumda uzun kaçan bol taklalı kuşların videolarıda var ama neden bu kuşalr 1. lik yapmıo yarışalara mı uçurulmuyor yoksa 5 sefer yapıp konuyolar mı ben bu işi çözemedim bence kuşun 40-60 mt oynaması 7 taklayla ve bunu istikrarlı yapması bulunmaz hint kumaşı ...
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

20/2/2010, 9:52 pm
size katiliyorum sefa bey

benimde anlatmak istedigim bu, insanlarin metre anlayisi cok yanlis cunku kendi kuslarini baskalarinin videolari ile karsilastiriyolar. mesela bir videoda 5 takla 40 metre deniliyo , bakiyolar ulan benim kus bunun iki misli gidiyo o zaman benimki 80 metre yapti diyolar 10 takla ile:) halbuse o 40 metre denilen kus 15 metreyi gecmiyo:)

bende biliyorum eminim turkiyede 40 metre ve uzeri 10 seferden fazla yapacak bol taklali kus cok ama bunlarin istikrarlisini bulmak bence cok zor. bulanda altin buldum diye cikarmaz:) kus belki 3- 5 seferi uzun kacar sonrasinda dusurmeye baslar, yorgunluktan ve avaraj fisegi alirsan gene ortalaman 20 - 30 metreyi gecmez.

bide uctugu hava sartlarida onemli, hava sicakmi, kurumu, rutubetlimi etc. bizim burasi kanada buranin kisi cok soguk zaten kus ucmuyo atmacadan, yazlarida sicak ve rutubetli oluyo, kuslar bazen nerdeyse bayilarak iniyo nefes alamadiklarindan hava torbalari su dolunca agizlarinda su geliyo. buda dikkate alinmali uctugu iklime gore.

ama elinde varsa olan arkadslarimiz , video cekip gosterirlerse ben sahsen cok mutlu olurum ve kusunuda kendinide saygi ile selamlarim.

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 8:07 am
Arkadaşlar bizde bu yaz bunun peşine düştük memleket memleket kuş aradık.buldukta kendimize göre 14 - 15 takla 40 metre fişek var çokta süratli hayvanlar ama istikrar nadir nizami oynamıyorlar.illa ki biyerden bi eksiği çıkıyor anlayacagınız.oysa bu kimselerin begenmedi kısa yapan az taklalı kuşlar insanı yanıltmaz nasıl kalktıysa ilk seferi neyse sonuda öle olur iner...
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 8:09 am
Ayrıca bu yarışmalarda taban taklası şart 10 seferden çok yapması şart koşuluyor.yani istersen 50 takla oynasın 10 sefer yapmıyorsa bi anlamı yok kimseyi tatmin etmiyor...
yunus81
yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09

21/2/2010, 10:39 am
turgayyilmaz23@mynet.com demiş ki:MİDYATLI ZEKİBEYİN KUŞLARI 3YIL ÜSTÜSTE MARDİN BÖLGE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR UKUŞLARI GÖREN VARMI ARKADAŞLAR ZEKİ BEYİN SİTESİNDEN GÖREBİLİRSİNİZ GOOGLE COM ZEKİBARAN YAZIP GÖREBİLİRSİNİZ YANLIŞ ANLAMAYIN BEN MARDİNLİ DEYİLİM ELAZIĞLIYIM

Merhaba;

Zeki Bey'i ve özellikle kardeşi Zeyni Bey'i yakinen tanırım. Kuş için oldukça fazla emek veren kişiler.
Festivallerde birinci olan kuşları İstanbul'da Zeyni'de bulunuyor. Ben sık sık ziyaretine giderim. Ama kuşlarından izlemek nasip olmadı, sadece anlatılan performanslarını biliyorum. Oldukça iyi kuşlar olduğu söyleniyor.
Selamlar.

Şenol
yunus81
yunus81
Ad Soyad : Şenol Turan
Doğum Tarihi : 01/03/81
Forum Kayıt : 03/11/09

21/2/2010, 10:46 am
sefa54 demiş ki:ara ara konuşmalrı takip ediyorum kuşalr için 40-60 mt arası oynuo yok 7-15 takla arası atıo şöle böle denilio peki yarışmalarda neden hep 20 mt yapan 4-5 takla atan kuş 1. alıyor ben bunu çözemedim ya kuşu uçuranların metre anlayışı farklı ya taklaları çift çift görüo böle kuşalr yok demiyorum forumda uzun kaçan bol taklalı kuşların videolarıda var ama neden bu kuşalr 1. lik yapmıo yarışalara mı uçurulmuyor yoksa 5 sefer yapıp konuyolar mı ben bu işi çözemedim bence kuşun 40-60 mt oynaması 7 taklayla ve bunu istikrarlı yapması bulunmaz hint kumaşı ...

Merhaba Sefa Bey;

Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Öncelikle yarışmalarda mükemmel oynayan kuş yok gibi nerdeyse. Birinci olan kuşlar orta-iyi kuşlar. Genellikle böyle. Ama anlatılanlar ise mükemmel kuşlar. Burada mutlaka abartının olduğunu düşünüyorum.
Kişinin kendi kuşu kendine göre uzun gidiyor görünüyor. Mesela biz bu yıl yarışmaya (Kocaeli) bir kuş kaldırdık, bize ve izleyen herkese göre 30 metreyi bulan seferleri vardı. Ama hakemler en fazla 20 metre yazdılar. 20 metre az bir mesafe değil. Ama o bize azımsanacak bir mesafeymiş gibi geliyor ve zihnimizdeki mesafeyi gerçeğin yerine koyuyoruz.
Kuşun istikrarlı olması galiba en önemli özellik.
Selamlar.

Şenol
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

21/2/2010, 11:59 am
slmlar senol hocam

aynen soylediklerine katiliyorum. istikrar sart:)

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 1:10 pm
Eyvallah şenol kardeşim agzına sağlık.aylardır bu forumda anlatamadık kimseye metreci arkadaşlarımız dolu burda bi tutturmuşlar 40 - 50 metre var mı yok.olan varsa da işte 3 -4 sefer 10 gün sonrası pat pat bana yem at.oyun bırakan kuşlar bizim aradıgımız ölene kadar oynasında 5 metre 20 metre farketmez nasıl kalktıysa öyle konsun.travesti beslemek istemiyoruz adam gibi oynayan kuş lazım bize...
burhan duran
burhan duran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 12/08/08

21/2/2010, 3:40 pm
Uygar sen bu kuşu bu kadar niye savunuyorsun. Sen kimsede bu kuşu geçecek kuş yokmu sanıyorsun. Türkiye şampiyonası diye kaç kupa düzenleniyor biliyormusun insanlar hırsız korkusundan çok samimi olmadığı kimseye kuş uçuramaz olmuş sende burdan atıp tutuyorsun bundan iyi kuş yok diye. O kuşu tırnağına takıp götürecek yüzlerce kuş var.
kuscu47
kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09

21/2/2010, 4:36 pm
uygar arkadaşa reklam yapma diyorsun gördugum kadaryla en buyuk reklamı sen yapıyorsun bu birincisi ikincisi heralde senin mardine karşı bir alerjin var gibime geliyor kesin mardinli bi kuş simsarını tanımışsın oda sana kazık atmıştır belliki,sana şunu diyeyim senin yaşın belki ufak senin dedelerin dahi taklacı kuş dendimi hemen mardin akllarına gelirdi sana şunu diyeyim adım burda telim burda bir allahın kulu cıksın desinki nihat toparlı,dan parayla kuş aldım desin.diyenin alnını karışlarım,soyliyeceklerim sadece sana deil butun dunyaya,islamn nasıl kıblesi kabe'i şerifse ondanda kimsenin şuphesi yoksa taklacı kuşu'nda merkezi mardindir,bir kaç çapulcu yalancı simsar meydanı boş buldu mardinin adın bozdu sen ve enin gibi düşünenler ileri geri konuşmaya başladı,şehir ayırımı yapmayalm diyorsun,ayırım yapan böluculuk yapar oda kansızların işidir burda ercekler var takla cı kuş mardinl adıyla özleşmiştir şimdi ben urfanın meşhur çavuş beyazları için urfanın deil yada çorum çıplagı çorumun deil diyebilirmiyim gercek bunlar ama senin mardin adıyla bi alerjin oldugunu sanıyorum yazdklarına dikat et sana abi tavsiyesi
burhan duran
burhan duran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 12/08/08

21/2/2010, 5:55 pm
Sevgili nihat arkadaşım herhalde lafların bana 1. ben ne reklamı yapmışım 2.benim mardine karşı bir alerjim olduğunu nerden çıkardın benim yazımda mardin lafı nerde geçiyor 3. ben mardinden veya mardinliden bir kazık yemedim. Sen herhalde başka bir başlık hakkındaki yazıdan bahsediyorsun o yazıyı iyice oku ben mardin kuşuyla ankara, kayseri, nevşehir,kırıkkale kuşlarının cins açısından farklılıkları olduğunu söyledim kırşehirde çok meşhur kırşehir gökleri vardır onlara nasıl mardin diyelim. İç anadoluda oyun kuşuna kimse mardin demez her yöre kendi kuşunun yöresiyle hitap eder. Ben ülkemin her yöresini kendi yörem gibi severim. Asla ve asla hiçbir yöremizi ve insanımızı küçümsemem. Evet her türden bölücülük yapan şerefsizdir.4. Bana bide abi nasihatı vermişsin ben 49 yaşımdayın eğer benden büyüksen nasihatını dikkate alacağım.
sefa54
sefa54

21/2/2010, 6:51 pm
şenol hocam aynen çok haklısın bende sana katılıorum ... herkez uzun kaçan bol taklalı kuşu olsun ister anne baba çok uzun kaçan kuşlar olupda ille altından çok uzun kaçan kuş çıkacak diye bi kaydede yok beş parmağın beşide bir mi değil.. o yüzden bazı kişiler hayalinde olması gerekeni nette yada masalarda anlatıo buda bence kişileri yanlış arayışlara yanlış düşüncelere yönlendiriyor .. bide şu var madem ellerinde çok iyi kuşalrı olanlar var yarışlar hem maddi hem manevi anlamda kuşun çalıncağındna korkan yapar başka kümes yada başka yerde uçurur izletir bi yarışmadan 1 ye verilen para az bi para değil hele birinci gelen kuşu almak isteyen yada bu kuşun neslinden almak isteyende olacaktr bu maddi yönü gerçi biz bunla ilgilenmiyoruz bide manevi yönü var kuşun 1. oldumu hey be işte falanca ne yaman adamış işte adam atmıo gösterio buda insanı gururlandıran bişe en azından kendinizi kendinize ıspatlamış oluyosunuz .. aslında konuşulcak çok şey var ama ... bence bu konuşmalrı uzatmadan kimin haklı kimin haksız olduğunu göstermenin tek yeri var oda er meydanıdır ne demişler balık tavada kuş havada belli olur atarsın kuşunu izletirsin kuşun iiyisi keser sesi zate :P yada şunu yapmak lazım mesela denilio yha işte eskiden çok uzun kaçan bol taklalı kuşlar vardı şimdi nesil hep kırıldı falan ozamn bir standart konulsun ii oyun kuşu atıyorum 20 mt geçen 6-10 arası takla atan kuştur densin bu standartı yakalamayan oyun kuşu bakıyorum demesin nasıl şebabta paça göz vs özellik aranıyorsa konulsun bakalım standartlar neymiş bizde görelim ona göre kuş bakalım ..
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 6:52 pm
Yazılan sana değil bana da neyse o konuyu uzatmayalım mardinli hiç kimseyi tanımadım alısverısımde olmadı.hala mardinde diyorsunuz kuşun adı mardın diye bilinir kuş mardinden gelmez.

Burhan bey size gelince babamın oglu değil kuşu uçuran kuşu da savunmuyorum ben bu kuştan iyisini izledim kendim ama var mı elimde yok buda bi gerçek.bundan iyisi oldugunu idda edenler hep üfürüyor 10 mmetreyi 50 metre görenler yok yavru delisini bişey sanıp kuşçuluk yapanlar.taban taklası nedir bilmeyenler kuşun sefer yapmasıyla bi kez oynamasını karıstıranlar anlayacagınız burası sızın bıldıgınız kadar ılerde değil.siz iyi kuş uçurabilirsiniz lafımız yok bizde festıval yapıyoruz bizde izliyoruz bi çok kuş ama aynı sorunlar hep kahvede 50 şer metre oynatanların ewıne gıdınce kuşları ya tokatsız konar yapışır yada 3 metre yalan yanlıs bişey yapar sonra bugun yapmadı derler.yasım kucuk olabılır ama cok gezdım cok kus ucurdum emek verdım cokta nasıhat dınledım buyuklerımızden.tekrar söyleyım benim savundugum bu kuş yada baskası değil ortada bi kuş varsa bu kuşun devamlı oynaması nizami oynaması ve mümkün olan en iyi oyunu yapması...
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 6:59 pm
Benim karşı oldugum bişeyde bu işte hırsızlar var calar diye korkuyoruz kuş uçuramıyoruz bu ne ya bunu bi çocuk söylese ciddiye alırım belki.iyi de bu kuşlar bu kadar iyi olana kadar kümesinde içinde mi oyun açıyor nerden biliyorsunuz uçmadan iyi oldugunu bana bunu anlatın.size şu kadarını söyleyim ereglıde bi kuş oynasın ama adam gibi oynasın hemen herkes duyar gider izler haa herkese izletmezler belki ona katılırım ama iyi kuş var calınır diye uçurmuyoruz festıvale katılmıyoruz bana göre değil.iyi kuşçu olabılır de kendıne besler iddası olmaz yarısmaya katılma geregı duymaz oda olabılır.ereglıde böyle çok tanıdıgımız var.gidip izlediğimde gözümün pası silinir hep aklım kalır kuşlarda ama sorsak hiçbiri festivale katılma geregı duymaz...
sefa54
sefa54

21/2/2010, 7:00 pm
uygar bey bence mardini bi güvercin sever olarak araştır ondan sonra yorumu yap derim mardinde çok iyi kuşlar çıkar ama şuan neden yok diyeceksin bu kuşlar sadece mardinde değil her bölgede olduğu gpi para karşlığı satılıyor ve giderek tükeniyor ama güvercinin çıkış yerleri urfa-mardindir kim ne derse desin ..
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 7:04 pm
Anlatamadım ki mardin karsıtı değilim mardinle hiç işim yok bi gıcıklıgım da yok.bizde dışardan birine kuşlarımızı anlatırken mardin besleriz diyoruz zorumuza gıtmez.Tek anlatmak istediğim şu yani oyun kuşu mardinden başka yerde yok gibi anlatılmasın bu mevzu
sefa54
sefa54

21/2/2010, 7:08 pm
kusura bakma ben üstüne gelmek istemedim .. iyi oyun kuşunun nerden çıkacağı belli olmaz ummadık taş baş yarar..
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 7:10 pm
Estagfurullah önemli değil.burda herkesin fikri tartışmaya açıktır yanlış oldugumuz yerde uyarılar da olacak tabiki ama anlaşabilmek aynı dili konuşmak en güzeli...
sefa54
sefa54

21/2/2010, 7:12 pm
haklısın 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 3 3167858558
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 7:16 pm
Avatarındaki kuşların eş sanırım güzelmiş erkeğin renk tonu...
sefa54
sefa54

21/2/2010, 7:18 pm
ewt eşler sağolasın daha iyileri senin olur inş...
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 7:19 pm
Sağolasın peki yavru alıp denedın mi hiç
sefa54
sefa54

21/2/2010, 7:23 pm
tabikide yavrularının yavrularını bile denedim..
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 7:26 pm
Erkeğin bi ayrı güzel dişin bi ayrı ama benm olsalar şahsen ben eşlemem farklı kuşlarla denerim...belki daha iyisini de bulabilirsin
sefa54
sefa54

21/2/2010, 7:31 pm
şuan o soydan elimde yok zaten dişinin kanalıda beneklilerden çıkmaydı o yüzden benekli erkekle eş etmiştim..
Anonymous
Misafir
Misafir

21/2/2010, 7:32 pm
Dişin çok güzel gerçekten allah kümesine bağışlasın...
Similar topics