2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 4 411k

Join the forum, it's quick and easy

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 4 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ

+27
tatar miski
vedatgurses
sedatdalci
huseyin23
Batuhan
adrenain
burhan duran
Dr. Sedat
sefa54
turgayyilmaz23@mynet.com
kuscu47
kırıkkaleli metin
osmandurik
ümit23
yunus81
huseyin38
altan keskin
yavuzduman
eric
gecityok
esatdogan
zfree
HÜSEYİN AKDENİZ
Sakallı Sadık
redginseng
Sipikopat
Forum Admin
31 posters
sefa54
sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 4 Empty Geri: 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ

21/2/2010, 7:37 pm
şuan onun babasınla ve başka bir anneden kardeşini besliyorum inş daha ii nesil bir nesil yaparız.. iyi dileğin içinde teşekkürler.. 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 4 582302429
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 4 Empty Geri: 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ

21/2/2010, 10:04 pm
slm arkadslar

yorumlarin cogunu okudum,haddim degil ama kisisel fikrimi belirmek isterim izin varsa. bence butun yazismalar yanlis anlasiliyor ve kisisel olarak aliniyor. unutmayalimki burdaki yorumlar kuslar uzerine yapiliyor. o yuzden kimse kimsenin kalbini kirmasin.

evet benim cocuklugumda istanbulda butun oyun kuslari mardin adi altinda gecerdi. arada siradada ankara, sivas ve urfa diyede hitaplandirilirdi. Ama bu konuda sefa beye katiliyorum. oyun kuslarinin origini mardin, urfa, musul ve kerkuk civarlarinda cikmistir. daha sonra icerilere yayilmistir. insanlarin secimine gorede cogaltilmistir. tabi hepsinin oyunu bir biri ile ayni olmadigindan, insanlarin secmeleri sonucu degisik bolgelerimizde degisik oyunlara sahip olan kuslar uretilip o sehrin adi verilmistir. hatta rus taklacilari bile turkiyeden gidip orada kirilma sonucu cikarilmistir. kisacasi butun oyun kuslarinin ana topragi bizim topraklarimizdir. o yuzden cogu ilimizde cogu oyun kusunun sitili ve oyunu farklidir. uzun giden az taklali kus , kisa giden bol taklali kusla eslenip degisik kombinasyonlar yapilmistir kisinin istedigi ozellige gore. misal ankara kusunu mardin kusuna eslemislerdir vs.

ama su anda durum farkli , arkadaslarimizin dedigi gibi kuslar simsarlarin eline gecmis , kirilarak satilmis ve butun turkiyeye yayilmistir. benim cocuklugumda turkiyede gercek oyun kusu bulmak imkansizdi. olani bulmak zor oldugu gibi , bulsanda oturmus damarini kimse saf olarak satmazdi. ya tek disi ya tek erkek satarlar ama kesinlikle damari vermezlerdi. o yuzdende kuslar kirildida kirildi. bu kuslarda oyun suskun bir genetik hastalik oldugundan bir dominant gen gecerse daha o kusun hasini bulmak en az 10 sene alir. o yuzden en azindan emege saygi duyulmalidir.

eminim bir cok kuscu arkadasimizda turkiye birincisini cebinden cikaracak kuslar vardir ama en azindan ispatlayana kadar lutfen birinci olan kusu assaglamayalim arkadaslar.

ve lutfen yorumlarinizi kisi, sehir veya iddalar uzerine degilde, sadece sunulan videolar uzerine yapalim ve birbirimizi uzmeyelim

saygilar
kuscu47
kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09

21/2/2010, 11:40 pm
burhan kardeşim o yorumu uygar kardeşime yazmıştım senle alakası yok kimseyide kırmak üzmek gibi bi ard niyetimde yok öyle algılamışsanız özr dilerim
sefa54
sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09

22/2/2010, 7:29 am
bir yanlışım olduysa herkezden özür dilerim ... :111:
burhan duran
burhan duran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 12/08/08

22/2/2010, 3:44 pm
Nihat bey yanlış anlamışım siz kusura bakmayın. Sağlıcakla kalın. Mardine selam ve sevgiler.
adrenain
adrenain
Ad Soyad : EMRE
Forum Kayıt : 18/03/10

18/3/2010, 6:18 pm
Merhaba ;

Kuş güzel oynamış maşallah .

Bildiğim kadarı ile 2007 yılında hacı mural uzunal kupasında 165 puanla dünya rekoru kırıldı.
Batuhan
Batuhan
Ad Soyad : Batuhan Kınacı
Forum Kayıt : 03/05/10
http://kuscuramazanaba.tr.gg/

3/5/2010, 12:16 pm
Zaten kuşun az taklalası makbul :))) bol taklalı kuşun sonu yok ::)))
huseyin23
huseyin23
Ad Soyad : hüseyin ersöz
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 12/11/08

6/5/2010, 6:45 am
paylaşım için tşk
sedatdalci
sedatdalci
Ad Soyad : sedat dalcı
Forum Kayıt : 09/05/10

18/8/2010, 2:21 pm
kuş bence guzel derece yapmışki birinci olmuş. yorum yapan arkadaşlarım önce puanlamada kuşun nelerıne artı puan nelerden puan kaybeder onu ögerenmeli evet istanbulda herkesin kümesinde böyle kuşlar var ama illaki eksi yanlarıda varki yarışmaya girmiyolar yarışmaya girmek bence buyuk bır erdemlıktir tabi elinde böyle kuşun varsa inşallah seneye yetişirse bende gircem .
lütfen kuşlerımızı ciğer misali eleştirip bizi bir birimizden sogutmayalım. saygılar sevgiler.
vedatgurses
vedatgurses
Ad Soyad : VEDAT GÜRSES
Forum Kayıt : 23/08/10

24/8/2010, 1:41 pm
ARKADAŞLAR 2007 ŞAMPİYONU KUŞ BENİMDİR VE HALA BENDEDİR OYNAMAKTADIR EĞER DAHA İYİSİ OLSAYDI ÇIKSAYDI KARŞIMA VEYA ŞİMDİ ÇIKSIN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL HERZAMAN UÇURURUM DAHA İYİLERİ VARSA YERDE BAKIYORLARSA KİMSEYE HAYRI YOK OLAN UÇURDU AMA ŞAMPİYON BEN OLDUM EMEĞE SAYGI GÖSTERİN HA VARSA DAHA İYİSİ GELİN UÇURALIM
tatar miski
tatar miski
Ad Soyad : murat kale
Forum Kayıt : 29/10/09

24/8/2010, 6:44 pm
SELAMIN ALEYKÜM ÇOK KIYMETLİ KUŞÇULUĞA GÖNÜLVERMİŞ ARKADAŞLAR YORUMLARIN HEPSİNİ OKUDUM . BEN KENDİ GÖRÜŞÜMCE UYGAR ARKADAŞIM YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI . GERÇEKTEN PİYASADA ÇOK KUŞVAR AMA KUSURLARIDA BU ÇOKLUKKADAR VAR
ZATEN BU İŞ AVCI HİKAYESİNE DÖNMEMESİ İÇİN BU YARIŞMALARI DÜZENLEMİŞLER EMEK VERMİŞLER . O YÜZDEN BU EMEKLERİ KÜÇÜMSEMEMEK LAZIM .KİMİN ELİNDE BUNDAN İYİSİ VARSA UÇURTSUN VE OKUŞUN YANINA KONAN KUPAYI ALSIN . HEPİNİZE HAYIRLI KUŞ BESLEMELER .
aksu77
aksu77
Ad Soyad : şehmus aksu
Forum Kayıt : 18/02/11

18/2/2011, 5:25 pm
arkadaşlar kuş çok güzel ben 25 senedir kuş besliyorum 34 yaşındayım istanbulda yaşıyorum daha henüz istanbulda böyle bi kuş görmedim uçuramadım da valla çok kıskandım maşşallah hayrını gör bu kuşu izledik den son ra şu an kuşçuluğu bırakabilirim bilee çok moralim bozulduu
bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08

18/2/2011, 6:35 pm
aksu77 demiş ki:arkadaşlar kuş çok güzel ben 25 senedir kuş besliyorum 34 yaşındayım istanbulda yaşıyorum daha henüz istanbulda böyle bi kuş görmedim uçuramadım da valla çok kıskandım maşşallah hayrını gör bu kuşu izledik den son ra şu an kuşçuluğu bırakabilirim bilee çok moralim bozulduu

vallaha arkadaşım bi alemsin. yorumunu okudukça gülüyorum. allah senden razı olsun kardeşim inşşallah bundan daha güzel kuşlar eline geçer gönül rahatlıgıyla beslersin 2007 TÜRKİYE OYUN KUŞU YARIŞMASI 1.Sİ - Sayfa 4 582302429
ERGUN
Ad Soyad : ERGUN EKİZ
Doğum Tarihi : 11/06/78
Forum Kayıt : 02/10/10

18/2/2011, 10:13 pm
ARKADAŞLAR MASADA KONUŞMAK KOLAY VEYA YERDE KUŞ BESLEYİP ATMAK TUTMAKDA DAHA KOLAY GELİR İŞ İCRATA GELİNCE OLAY DEĞİŞİR 25 BAŞ DEĞİL 10 BAŞDA YAPIP KAZANSA KIM OLURSA OLSUN SAYGI GOSTERMEK LAZIM CESARET ETMIŞ KUŞUNA GUVENMİŞ GIRMIS VE KAZANMIŞ KUŞ HERKES UÇURUR AMA YARIŞMAYA GÖRE KUŞ UÇURMAK HERKESİN HARCI DEĞİLDİR LAF SÖYLEYEN ARADAŞLAR YARIŞMA KURALLARINI ALSIN VE OKUSUNLAR VE KENDI KUŞLARINI DEĞERLENDİRSİNLER HER OYNAYAN KUŞDA YARIŞMA KUŞU DEĞİLDİR HERKESE SAYGILAR
aksu77
aksu77

18/2/2011, 10:34 pm
abiler kardeşler size bi şey sorcam ben mardinliyim 34 yaşındayım babam da kuşçuydu dedem de kuş bakıyomuş ben hep bu kuşun adını mardin kuşu olarak bildim şu an bu kuşları neden mardine yakıştıramıyosunuz anlamadım mardinde iyi kuş olur yada olmaz ama bu kuşların adı mardin kuşudur yanii ben öyle öğrendim benim dayılarım da urfalıdır onlarda kuşçu mardin kuşuna mardin derler 1990 larda bize mardinden kuş yollamışlardı bizim evimizin önünde tarla vardı ist /esenyurt ta o tarlada 100 lerce kişi kuşu izlemeye gelirdi yani dsonra sında kuşu çaldılar neyse kuş parayla alınmaz ben 3 ay önce 7 tl ye bi çakmaklı aldım bana göre şampiyom 500 lira verseler vermem kuş sevda işi herkezin kuşu kendine güzel sizden şunu rica ediyorum şu kuşlarıı siyasete karıştırmayalım
tlgtck
tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10

19/2/2011, 7:29 pm
Şehmus arkadaş ben de sana katılıyorum. Kuş işine siyaset aşırı girdi. Bilinen gerçekler bile kuşçulukta bazı kesimler tarafından degiştirilmeye çalışılıyor..
Mardin unutuldu ve kasıtlı olarak unutturuldu,bu işin zevki bitti. Ne saatlik kavramı kaldı,ne fişek çekme,ateş çıkarma kaldı,ne indirememe ,bastıramama kaldı,ne mardin uçuşu kaldı..
Piyasayı kolay uçan,kolay inen,kolay sefer yapan çogu zaman hiç uçmayan,yaboz gibi inen yaboz kuşları sardı, işgal etti. Bir de bunlar iyi diye pisayada ve bütün yarışmalarda geziyor.
Ülke kuşçulugumuzun ve kuşçuluk anlayışımızın acilen sorgulanması gerekiyor. Anlatılsa yaşanmış çok şey var ama..
aksu77
aksu77

21/2/2011, 4:01 pm
bizim babalarımız bi kuşlardan bahsederdi şimdikilerle hiç alakası yok ya adamlar memlekette kuşu sabah uçururlarmış akşam inermiş şimdi nerde mezatlarda içeride kuş iki takla attımı hemen iyi kuş oluyo yok paçasına bakarlar yok bilmem dirsekliymiş falan ya benim bu iş farklı bişeydir kuşun benimiçin rengi paçası falan önemli değil isterse uçmasın yerde gezsin benim kuşumdur ben beğeniyosam bana sevdirmişse kendisini gerisi boş benim için değerlidir
Similar topics