Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. 411k

Join the forum, it's quick and easy

Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilgin yoksa fikrin,de olmassın.

+13
ŞENOL ŞEN
AHMETHANKORKUT
tlgtck
kırıkkaleli metin
musamamoste
cihantje
kuzgun77
4ultima
Kuscu-Murat
Dr. Sedat
burhanduran
kadirsulun
kuscu47
17 posters
kuscu47
kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09

Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. Empty Bilgin yoksa fikrin,de olmassın.

6/3/2010, 2:29 am
selam,arkadaşlar gercekten bu forum çok guzel çok yararlı,ama şu dikkatimi çekti,bazı arkadaşlar bilgisayar ortamından bir şeyler ezberlemiş,burda kendini çok bilmiş olarak gösteriyor bu da onları gülunc duruma düşürmekle beraber bu foruma yazık adiyorlar bilgi kirliligi yaratıyorlar,gercekten burda çok degerli merakçı arkadaşlarımız var,sozde bilgisayar merakçıları,bu degerli merakçılarımızdan kuşu örenmeli,yoksa bi yerlerde cıkan yazıları takip ederek bir netice alamıyacakları kanaatindeyim,bu forumda bi arkadaşımız konu açmış resimde mardin dernek başkanımız var elindede mardinin has kuşları,arkadaş soruyor bu kuşların cinsi ne diye.kimi urfa,kimi,angut,kimide fi tarihine gitmiş orta asyadan buharan bahsediyor,o resimde elinde kuşları tutan veysi toparlı dernek başkanıdır parayla kuş kesinlikle satmaz,o kuşlar mardine has kuşlar olmasaydı,onun o kuşları teşhir etmesi kadar ayıp bir şey olmazdı ve burda onu ilk kınayacak kişilerin başında ben olurdum,bunun içindirki arkadaşlar lutfen bilmedigimiz şeyler varsa,soralım ögrenelim hepimizin ögrenmeye ihtiyacı var,hepimizin illaki eksiklikleri var,gercek merakçı arkadaşlar var burda gercekten onlar sanal merakçı deil gercek merakçılardır,bir şey ögreneceksek onlardan ögrenelim,asıl tecrube onlarda,boyle davranırsak bilgi kirliliginden kurtuluruz bunları belirtme ihtiyacı hissettigim için bu konuyu açtım katılan arkadaşlara teşekkur ederim
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. Empty Geri: Bilgin yoksa fikrin,de olmassın.

6/3/2010, 7:07 am
evet nihat abi çok doğru söylüyorsun.forumlarda bilende bilmeyende konuşuyor.ağzı olan konuşuyor.arkadaşlar ,abiler burda bazı şeyleri paylaşıyorsak forumu okuyan insanların birşeyler öğrenmesi için güzel bir ortam yaratmak için çaba sarfediliyor fakat bazen şahit oluyoruz ki saçma sapan hiç alakası olmayan sorulara bilmeyenlerde cevap veriyor.benim şahsi düşüncem eğer bi konu hakkında yeterince bilgin yoksa yanlış yazıp insanları yanlış yönlendireceğine hiç yazma dha iyi.sitede bu işi bilen tecrubeli abilerimiz kardeşlerimiz var.kuşçuluk ve insanlık adına bütün herşeyi 4x4lük bilmemiz mümkün değil nihat abininde dediği gibi öğrenmeye herkezin açık olması lazım herkezin öğreneceği heryaştan birilerinden öğreneceği bişeyler vardır.bu bilgi çağında imkanlarımızı iyiye kullanmalıyız diye düşünüyorum.herkeze saygılar..
burhanduran
burhanduran
Ad Soyad : burhan duran
Doğum Tarihi : 02/04/62
Forum Kayıt : 07/03/09

6/3/2010, 7:25 am
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar Nihat beyinde söylediği gibi herkes bilgisayar oltamında ahkam kesiyor. Herşeyi biliyorlar. O başlıkta atmaca söylemiş dernek başkanıylada arkadaşımızın resmi var. Bazıları hala yok buharadır yok demkeştir oda olmadı
malatyadrır diyor. Bazılarıda temkeç diyor. Ben nihat beye sordum başka bir başlık altında
sağolsun nihat bey aydınlattı. Yani bilmediğimiz konularda ahkam kesmiyelim. Söz gümüşse
sukut altındır. Teşekkürler.
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

6/3/2010, 7:52 am
selamlar arkadaslar

kusura bakamyin ben size katilmiyorum. ben sanmiyorumki burdaki arkadaslar bu sorulan sorular hakkinda bilgileri yok ve bunlara sirf cevap olsun diye uyduruyo olsunlar.

birincisi bu oyun kusculugu bir sanat ama bunun ne kitabi var, ne hocasi bu tamamen sagdan soldan bilen kisilerden duymayla ve kendi tecrubeleriniz ile ogreneceginiz bir sanat.
benim dusuncem burdaki arkadaslar sadece tecrubelerini paylasiyorlar veya bilenlerden ogrendiklerini paylasiyorlar. belkide onlarda yanlis bildiklerinin farkinda degiller. siz boyle yazarsaniz onlarda bilgileri olsa bile tam emin olmadigindan paylasmazlar. eger yanlissa onlarin dedikleri bilen biri duzeltir olur biter. ha illede ben dogruyum derse o zaman yazma kardesim dersiniz.

nihat beyin yorumuna gelince, belki takla kuslari hakkinda yada onlarin egitimi hakkinda internetten alinan bilgiler dogru olmaya bilir ama kuslarin irklari hakkinda dunyanin bircok yerinde yapilan arastirmalar var be bunlarida sadece internet uzerinden bulmak mumkun. Cogu insan nerden bilsinki o resimde elinde kuslari tutan abimizin mardin dernek baskani olduguun ve o elindeki kuslarin has mardin kusu oldugunu. o arkadas sadece seklini gordugu kusa gore bilgisini paylasmis ama internetten almis ama ahmet amcadan. bak ne guzel bu kuslari bilen ve o resimdeki abimizi taniyan sizler yorumunuzu yapar duzeltirsiniz. Ben 25 senedir mardin diye tabir ettigimiz oyun kusu besliyorum ama daha hayatimda mardinde oyle bir kus oldugunu hic duymadim. tip ve gorunus tabiri ile butun arkadaslarimizin verdigi bilgiler dogrudur ama sizin gibi mardinde yasamadigimizdan bu kuslarin mardinin has guvercinleri oldugunu hic birimiz bilemezdik.

bu aslinda birazda mardinde yasayan kuscu abilerimizin, kardeslerimizin sucu, maden boyle bir irk var neden tanitilmamis bu zamana kadar yada tanitildida bizmi gormedik? bunlar has mardin kusuda bunlara verilen ad , isim ne? yoksa sadece mardindemi biliniyo bu kuslar? ben sizin yanlis bilgilere tepkinizi anliyorum ama bence tepkinizi yanlis yone dogrultmusunuz. boyle stemkar konusmak yerine bence bilginizi guzel dille anlatarak paylassaniz, yanlis bilgi verenleri uyarsaniz daha erdemli olur.

o yuzden benim dusuncem ben arkadaslarimizi yuzde yuz destekliyorum ve bilgilerini paylasmalarini istiyorum. cunku ancak bu yolla dogru bilgilere ulasabilirz ve bu sayedede dogru bildigi seyin yanlis oldugun uogrenen arkadaslarda faydalanir. burdaki maksat tecrubelrei paylasmak. he bunuda usulune uygun olarak aktarilmasi gerekir. yane bilginin sahibi sen degilsen, yorumuna eklersin, ahmet amca boyle derdi, interentten aldigim bilgiye gore vs..

bilgisi olmayanin zaten fikri olmaz, tahmini olur yada kucuk cocuklar gibi uydurmasi..

saygilar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

6/3/2010, 9:49 am
Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. 89498
Anonymous
Misafir
Misafir

6/3/2010, 11:32 am
Nihat abi sen paso bizlere sallıyorsun ama kendi yaptıgında anlattıgın şeyden farksız ahkam kesen tek biz değiliz bilmem anlatabildim mi.şimdi resimdeki adamın parayla kuş alıp satmamasının konuyla bi alakası yok.artı burda herkes bişey biliyorum diye yazıyor bilmeyen de izliyor takip ediyor eğer senin bildiğin dogruysa ispat edersin güzelce örneklerle anlatırsın herkes kabul eder bu bu kadar basittir.yaşınız büyük saygımız var eyvallah bizden çok bildiğiniz konular olabilir ama buda kimsenin bişey bilmediği anlamına gelmez.mardin kuşu diyorsunuz ben demkeş dedim mardin dernek başkanının elinde olunca mardın oluyorsa ereglıde de çektirelim bi resım sorun değil.mardin kuşu taklacı mı miski mi süs kuşu mu bol paça mı sarı göz mü artık karar verin her kuşa sahip çıkmayın ayıptır...
Anonymous
Misafir
Misafir

6/3/2010, 11:51 am
Burda öğrenmek ancak tartışmakla mümkündür herkesin çevresinde danışıp soracagı buyugu olmayabilir.heryerde söylerim yine söyleyim kuşçuluk yaşla olmaz 50 sene yoz besledikten sonra beslesen ne beslemesen ne mesele kuşun iyisini beslemek neyin ne oldugunu görmek.ne demişler çok yaşayan değil çok gezen bilir okuyan bilir.burda bişeyleri herkes kendine yontarsa anlamı kalmaz forumunda tartışmanında.konuşacak çok şey var ama saygı sevgi çerçevesi dışına çıkmak istemem
4ultima
4ultima
Ad Soyad : poyraz
Forum Kayıt : 16/02/10

6/3/2010, 1:08 pm
bende katılıom dostlar
4ultima
4ultima
Ad Soyad : poyraz
Forum Kayıt : 16/02/10

6/3/2010, 1:10 pm
Nihat katılmıom sana abartıon
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

6/3/2010, 1:28 pm
"Cahil insanin yaninda Kitap gibi sessiz olacakmisin" ...
kuscu47
kuscu47

6/3/2010, 3:17 pm
arkadaşlar,elbetteki burası tartışma bi şeyler paylaşma bilgi alışverişi yapmak içindir biz burda hiç kimseye sus konuşma demiyoruz diyemeyizde,insan bilmedigi şeyin düşmanıdır,benimde demek istedigim,bir konuda bazı arkadaşların,bilgisi yok yorum yapncada yanlış yorumluyorlar buda bazı yeni kuşçu arkadaşlar için iyi olmuyor,şimdi ben posta kuşundan anlamam kim ne derse onu dogru kabul etmek zorundayım çunku posta haknda bilgim yok,ben posta kuşu hakkında yorum yapma hakkını kendimde bulmuyorum,onun içindir bazı bilgisi olmayan arkadaşların daha dikkatli olmasını istiyorum yoksa herkes istedigi şeyleri yazabilme hakkına sahiptir benimki bir,öneriydi sadece bazı arkadaşlar abartıyorsun diyor nerden bilecez bu kuşların mardin oldugunu diye onlara hak veriyorum suç biz mardinlilerde zaten yeterince sahip çıkamadık tanıtamadık,ben burda kimseyi kırmak aşagılamak,cahil görmem memleket ayırımıda yapmam,sadece bazı arkadaşların konuyla hiç bilgileri yok,sadece burda varım niyetiyle yazıyorlar bence yeni kuş besleyen ve bu foruma giren arkadaşları yanlış bilgilendiriyorlar,benimki bir öneriydi isteyen istedigini yazsın u onların bilecegi şey
kuscu47
kuscu47

6/3/2010, 3:43 pm
uygar benim sallama yapma gibi bi derdim yok,ahkamda kesmem dogru bildigimi soylerim,ben ıspat isteyen arkadaşlarada gelin misafirim olun ıspatlıyayım dedim,ben bunları yazarken konuyu kişiselleştirmedim sadece öneriydi kimseyide hayatta kırma gayesinde deilim zaten burda kimse kimseyi kırmamalı,işi ciddiye almassak avcı hikayelerine benzeriz sonra,her kuşa ship cıkmayın ayıptır diyorsun bilmedigin kuşa sahip çıktıgım nerden cıkarıyorsun ordaki yorumlarımı oku bu kuşlar tmm mardin ama turkiyenin kuşlarıdır demişim
kadirsulun
kadirsulun

6/3/2010, 4:10 pm
,ewet mardin yöresine has kuşlardırçok narin ve hassas olduklarında.beslenmesi ve çogaltılması çok meşakketlidir,özelliklerine gelince dilimin döndugunce anlatmaya çalışayım kardeş.bu kuşlar için eski merakçılara sordugumda,bozuk çıkan yani perçemi bozuk ve paçası az olanları uçurduklarını,kısa seferli uzun sure havada,kaldıkları ve kesinlikle taklasız konmadıklarını,anlatırlardıbiler.
nihat beyin anlattığı konudur.yanlış anlaşıldı sanırım.
kadirsulun
kadirsulun

6/3/2010, 4:24 pm
burhan kardeş,ewet mardin yöresine has kuşlardırçok narin ve hassas olduklarında.beslenmesi ve çogaltılması çok meşakketlidir,özelliklerine gelince dilimin döndugunce anlatmaya çalışayım kardeş.bu kuşlar için eski merakçılara sordugumda,bozuk çıkan yani perçemi bozuk ve paçası az olanları uçurduklarını,kısa seferli uzun sure havada,kaldıkları ve kesinlikle taklasız konmadıklarını,anlatırlardıbilerde çok denedik uçurduk istedigimiz randımanı alamadık,şimdi masa süs kuşu olarak besleyen arkadaşlaar var burda,bunlarda bir deil bir çok özellik aranır 1_perçem,ne kadar buyuk ve tabakalar halinde üst uste diziliaşagı veya yukarı kıvrımlı olmıyacak gözleri kaplayacak şekilde olmalı.2_takke,kulaktan kulaga kadar,ve başın ustunde belirgin olacak kadar yuksek olmalı,3_gözler şeffaf bozuk olmıyacak,4_paçalar kanat gibi uzun olmalı 5_kuş (özellikle erkek uzun bacaklı ve iri olacak aynı özelliklerde bazı uyanık tuccarlar ankud kuş bulur oyle satarlar bu beyazlar için gerekli onun içindirki özellikle kuşun kanat sesine dikkat edilmeli kanat sesi yoksa o kuş ankud tur yani posta kuşudur,burhan kardeşim bu beyaz kuşun özellikleri diger renklerdede bunlardan başka sırttaki üçgene tırnaklara,şeffaflıga önem verilir başka renklerdede kafana takılan bi şey varsa sor bildigim kadarıyla cevap verecem,umarım tatmin edici buldun kusura bakma türkçem o kadar iyi deilbazı özelliklerin türkçe karşılıgını bilmedigim için,eksik soylemiş olabilirim arapçayla adlarını biliyomda türkçe karşılıgını bilemiyorum saglıcakla kal

eksik olmuş arkadaşlar özür.
kuzgun77
kuzgun77
Ad Soyad : nurettin batak
Forum Kayıt : 18/12/09

6/3/2010, 4:25 pm
Sn.kuscu47 bahsi geçen kuşların esas özelliği nedir.Mardine has olmasını nasıl kannıtlamayı düşünüyorsunuz?
Forumda yazım kurallarına birazda olsa riayet edilirse memnun oluruz.
kuscu47
kuscu47

6/3/2010, 4:58 pm
nerettin bey heralde,kanıtlamak için,turkiye patent endustrisine başvurup tescil ettirmeliyim,
kuzgun77
kuzgun77
Ad Soyad : nurettin batak
Forum Kayıt : 18/12/09

6/3/2010, 5:45 pm
Sizin söyleyecek sözünüz olmadığına göre ben söyleyim.Bahsi geçen kuşların patentlerini zaten alamazsınız.Nedeni şu birincisi kuşlar oyun özellikli değil sadece takla marifeti gösteriyor her mezatta her pazarda takla atan kuşu görmek olası,ikincisi kuşlar süs olarakta ilginç değiller paçaları daha büyük,takkaları daha güzel kuşlar zaten mevcut,üçüncüsü uçum özelliğide yok,dalma,pike vs özellikleride yok,ötüşüde yok yani sıradan kuşlar bunların Mardin,e has olmasının ne gibi bir önemi var ki.Sizinde dediğiniz gibi sayıları çok az kalmış çünki kimse yetiştirmiyor özellikleri olmadığı için üretilmemiş olması muhtemel.Kırma olma olasılıkları yüksek çünki tüm güvercinlerin bir marifeti var bunların tam olarak hiçbir marifeti yok.
Anonymous
Misafir
Misafir

6/3/2010, 6:47 pm
Arkadaşlarım... bu forumda çoğunluğumuz Taklacı Kuş besler olduğumuzdan. Hemen hemen hepimizde Seferli Kuş beslediğimizden. Takla atan ama bir tane atan kuşların sanki marifeti yokmuş gibi görmemizde normal. Bu nedenle bulunduğum yörede yöreye has çok kuş var inanılmaz. Bilen bilir sadece. Resimlerini koysam kuş diye yem atmazsınız. Bende atmam. Ama filo içerisinde öyle şeyler yapıyorki bu kuşlar. Gelde sen seferli kuş uçur uçurabiliyorsan. 80, 90 adet kuş aynı anda kanat çırpıyo ve süraatli uçuyor. Bizim kuşu bi araya aldım mı kuşun belini kırıyorlar adeta. Sen sefer bekle kuştan. bunu gibi yüzlerce filo uçuruyorlar. Kuşu indirdim mi vermezler. Kural böyle. Akşam KARIŞMACI kuşları ayrı. Gece filo uçururlar. Çatılarda lambalar. Pır pır uçururlar. Yaz boyunca tüm kuşlar makastadır. HER KUŞUN BİR MARİFETİ VARDIR. o nedenle görmek gerek. Ama HOŞGÖREREK...
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

6/3/2010, 11:12 pm
Arkadaslar!!!

Nihat abi'de hakli... Diger arkadaslarda!!

Kadir kardesin dedigi gibi, yanlis anlasilma oldu her halde.

Nihat abi'nin dedigi gibi bazi arkadaslar var. Bilgisayarin tus'larina basmayi magrifet sanarak ve hoslarina gittigi için, bilmeyen arkadaslara çok yanlis bilgi aktariyorlar. Bilsinler bilmesinler.. Babalarinin hayrina yaziyorlar. Var olduklarini, yanlis bilgi yazarak ispatlamaya çalisiyorlar. Böylece, bilmeyen arkadaslar yanlis bilgilere göre, yanlis kusculuk yapiyorlar. Ve sonuç 0 !!
Türkiye'de güvercin kültürünü, modernlestirip, ilerleteceklerine. Ve kalite'de daha iyi sonuçlar alacaklarina. Yanlis bilgiler sayesinde kuslarimizin kalitesi ya ayni kaliyor, veya daha'da kötülesiyor.
Elbette forum tartisma yeri.. Bilmeyen soracak ve okuyacak, ve bilen cevapliyacak, anlatacak ve aktaracak..

Bos laflar yüzünden 1 kus için gereksiz yere 1 senen telef oluyor!

Mardinin has kuslari konusunda'da yorum yapmak istemiyorum. Sadece diger arkadaslara hak veriyorum!!

Saygilarimla...
Anonymous
Misafir
Misafir

7/3/2010, 10:43 am
İşte kuşçuluk böyle bişey kimine göre doğru olan kimine göre yanlış her yörede farklı bilinen farklı kabul edilen terimler ve özellikler var.biz burda birbirimize kendi doğrularımızı kabul ettirmeye çalışırsak biyere varamayız kendi fikrimizi söyleriz doğrusunu yanlışını tartışırız.yoksa hır gür kavga gürültüden başka bişey olmaz.şeytana hizmettir eğlenelim öğrenelim derken birbirimizi kırmak yada birini alt etmek amacı niye.
bi hadisi şerifinde Hz.muhammed sav. güvercinle eğlenen bi adam görmüş yanındakilere "bakınız bir şeytan bir şeytaneyi takip ediyor" demiş...
yani anlatmak istediğim kuş bir hayvan sonuçta insanlığın dostlugun önüne geçmesinin bi anlamı yok.belli ki bazıları herkesin fikir paylaşmasından rahatsız olmuş o halde yazmayıverriz yorum olur biter...
kuscu47
kuscu47

7/3/2010, 2:19 pm
gercekten ben bazı arkadaşların yorumunu anlamakta zorlanıyorum.bazı arkadaşlar sadece başlıgı okumuşta cevap vermiş sanki,ben kimseye bilgilerini paylaşmasın demedim arkadaşlar yazdıklarımı iyice okuyun,hepimizin ögrenmeye ihtiyacı vardır diye yazdım,sadece bir kuş hakkında hiç bilgisi olmayan o kuşu hiç beslememiş belki ömrunde görmemiş,ama kendince bi şeyler yorumluyor ben ona karşı çıktım tabiki bilen arkadaşlardan faydalanacaz yaşı küçükte olsa belki bilgisi bizden daha fazla olabilir,ksacası bir şey hakknda tecrubesi deneyimi olmayan arkadaşlaraydı sozum belkide yanlış yazdım yada yanlış anlaşıldım,herkes bildigi dogruları yapsın.bu konu benim açmdanda kapandı.en azından burda bazı arkadaşların fikirlerini aldım az çok olumlu veya olumsuz yorum yapan arkadaşlara başarı e saglık temenni ederim
musamamoste
musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09

7/3/2010, 6:24 pm
bence nihat abi haklı gerçekten dahakuş besleyeli aylar olmamış adamlar formlarda millete cevap yazıyor buda bilgi kirliliğine neden oluyor bilgin yoksa sırf cevap vermek için yada ben her konudan anlarım anlayışıyla cevap verilmez
milleti aydınlatacaklarına dahada karartıyorlar bence
ne demiş atalarımız SÖZ GÜMÜŞSE SUKUT ALTINDIR.
Anonymous
Misafir
Misafir

7/3/2010, 7:08 pm
Siz hiç bir sarrafın bağırdığını duydunuz mu? Kıymetli malı olanlar bağırmaz. Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz. İnsan bağırırken düşünemez. Düşünemeyenler ise hep kavga ederler... saygılar
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

7/3/2010, 8:23 pm
arkadaşlar siz neyi tartışıyosunuzki burası adı üstünde sanal ortam. kuşçulukları da sanal olup usta rolüne bürünen çok arkadaş var. bence boşa konuşuyosunuz anlatamazsınız anlayamazlar.
kuscu47
kuscu47

10/3/2010, 3:37 pm
haklsın metin kardeşim ama bu gercek var bura sanal ama biz sanal deiliz,ve olmamalıyız
kadirsulun
kadirsulun

10/3/2010, 5:02 pm
Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. 848716
kuscu47 demiş ki:haklsın metin kardeşim ama bu gercek var bura sanal ama biz sanal deiliz,ve olmamalıyız
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

10/3/2010, 9:15 pm
kadirsulun demiş ki:Bilgin yoksa fikrin,de olmassın. 848716
kuscu47 demiş ki:haklsın metin kardeşim ama bu gercek var bura sanal ama biz sanal deiliz,ve olmamalıyız
kuşçulukları sanalomayanlar neden üstüne alınıyo onu anlamadım.birde tabiki burda herşey paylaşılmalı beni kızdıran bazı arkadaşlar yazıyo bu işi çok iyi bilir gibi ama bişey bilmedikleri okadar ortadaki
kuscu47
kuscu47

10/3/2010, 11:20 pm
boş ver metin kardeş biz sadece iyi kuşa bakmıyoruz sadece sahibi iyi deilse o kuş ta iyi deildir bence,heryerde illaki iyilerde olacak kötulerde,neticede kuşçuluk bir hobi,burda önmli olan gercekleri konuşmak ve kabullenmek olmalı,
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

11/3/2010, 7:00 am
kuscu47 demiş ki:boş ver metin kardeş biz sadece iyi kuşa bakmıyoruz sadece sahibi iyi deilse o kuş ta iyi deildir bence,heryerde illaki iyilerde olacak kötulerde,neticede kuşçuluk bir hobi,burda önmli olan gercekleri konuşmak ve kabullenmek olmalı,
haklısın çok doğru konuştun
tlgtck
tlgtck
Ad Soyad : tolga
Forum Kayıt : 11/03/10

11/3/2010, 6:48 pm
Merhaba,
Maalesef önceden İstanbul'da Mardin denilince millet saygı duruşuna geçirdi şimdi takan yok. Hatta İstanbulluların diline düşmüş Mardinliler artık İstanbul'dan kuş alıyor diye..
Mardin'in imajı oldukça bozulmuş.
Şİmdilerde İstanbul'da Ankara ve Kütahya'dan gelen kuşları yarışmaya uçuruyor bir grup.
Onlarda yaboz inişi,sıfır ses,uçmama,uçuş bozuklugu gösterme çok fazla.
Zevk için kuş uçuran da bir elin parmaklarını geçmez..