ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 411k

Join the forum, it's quick and easy

ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ

+14
esatdogan
ziyankar_1982
diyar242
ahmetkara
okn yılmaz
freaxs
deli_fisek03
tirci
kerimikiz1953
Dr. Sedat
kırıkkaleli metin
kuzgun77
cihantje
Kuscu-Murat
18 posters
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ Empty ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ

8/3/2010, 12:54 am
Bir Taklaci Güvercinde tam "19" özellik varmis, buna ne diyorsunuz ???

Bunlari teker teker sayabilecek ve herkesin anliyacagi örneklerle sayabilen ve anlatabilen varmi aranizda ???

Buyrun, kagit kalem sizde, ... simdiden ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 210605 hepinizden
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ Empty Geri: ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ

8/3/2010, 1:35 am
ALLAH ALLAH.... ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 3419840488 ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 3419840488 ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 3419840488

Buda nerden çikti simdi??????? ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 3419840488 ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 3419840488
kuzgun77
kuzgun77
Ad Soyad : nurettin batak
Forum Kayıt : 18/12/09

ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ Empty Geri: ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ

8/3/2010, 9:07 am
Uçuş,gezme,atma,yere kalış,hedefe oyun,taban takla,takla şiddeti,fişek sürati,takla arası açma,düzgün fişek,kanat sesi,takla sayısı,fişek mesafesi,sefer sayısı,yerine inme,sefer zamanlaması,standart oyun.Bunlar benim aklıma gelen en standart özellikler 17 tane olmuş bunun üzerine değişik eklemeler yapılabilir Samsun tarafının olmazsa olmazı savrulma,yada Mardin,de son taklayı vurup kendini aşağı bırakma,Nevşehir,de ayakları gösterme,Ankara,da ayakları toplama,yukardaki standartlarda kendi içinde değişebilir örneğin benim için 20m çok mükemmel bir mesafe iken bazı kimseler için sıradan mesafeler.
Uçum:Uçum esnasında havada bel kırma,takla atma yapmıycak.Süratli ancak kendini yormadan uçacak.
Basitçe bu şekilde devam eden açıklamalar olur.
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

8/3/2010, 10:32 am
kardeşim ben özelik felan tanımam. kuş uçuyosa sefere gelirken beni heyecanlandırıyosa yeter gerisi boş vay kanatmış kuyrukmuş paçaymış renkmiş. bizler oyun kuşu besliyoruz kuş yerde tiple fizikle renkle yapıyla belli olmaz, kuş havada belli olur saygılar
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

8/3/2010, 10:41 am
selamlar

slm metin bey, sanirim siz konuyu yanlis anlamissiniz. bu bahsedilen ozellikler zaten kusun oyun performansi sirasinda yaptigi ozellikler. renginde veya gorunusundeki ozellikler oldugunu sanmiyorum. yukarida nurettin bey zaten cogunu yazmis.
sizede hak veriyorum ve ayni fikirdeyim eger kus oyun sirasinda sahibini memnun edecek ozellikleri yapiyosa, 19 olmus 9 olmus fark etmez. ama iyi bir oyun kusu olmasi icinde nurettin beyin yazdigi ozelliklerin cogunu tasimasi lazim derim

saygilar
kerimikiz1953
kerimikiz1953
Ad Soyad : kerim ikiz
Doğum Tarihi : 01/01/53
Forum Kayıt : 30/08/08

8/3/2010, 10:44 am
kuşçu arkadaşımızın canı sıkılmış herhalde yeni bir gündem yaratmaya çalışıyor metin arkadaşıma katılıyorum kuş havada kendini gösterir tabantaklalı çıkıp taklarasınıda yaptımı sontaklayıda tabantaklalı gider ve inerkende son tabanını çakar ve iner herhalde herkes bunu biliyor bizler burda kuş yarişması düzenlemiyoruzki detaylara girelim sevgi ve saygılar kerim ikiz 1953 ist
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

8/3/2010, 10:50 am
arkadaşalr bişey diyeceğim. şimdilerde bu özellikleri tamolarak bir kuşta görme imkanı varmı. kuşçuların hepsi arayış içinde bırakın bu özellikleri idareder şekilde oynayan kuş kalmadı çok nadir bozulmamış damarlar harici, tamam urettin beyin yazdıklarına bişey demiyorum doğru yazmış ama burdaki arkadaşların çogu harbiden tam sanal ortam yaşıyor, kuşlardanda bahsederken hayallerrini yazıyolar saygılar
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/3/2010, 10:57 am
selamlar kerim bey

ben size katilmiyorum kusura bakmayin, avukatlik gibi olucak ama, yakinen kendisini tanimasamda murat arkadasimiz oyun kusu beslemeye yeni baslamis bir arkadasimiz ve sadece ogrenmek amacli bu konulari aciyo cunku bu isi ogrenmeye gonul vermis, isteyen yorumunu yapar yardimci olur istemeyen cevap yazmaz. olur biter.

yorumunuza gelince, zaten o murat arkadasin bahsettigi 19 ozellik oyun esnasinda kusun sergiledigi ozellikler yane kus bu ozellikleri havada gostericek. eski kuscu abilerimiz soylerdi kusta su ozellikler olcak, vs. murat arkadasimizda birisinden duymus 19 ozellik olarak bu ozellikleri merak etmis ogrenmek istemis sanirim. sizin yorumunuzdanda sizin aradiginiz ozellikleri 4 tane olarak siralamissiniz. taban taklasi , takla arasi, baglama taklasi ve inerken tek takla inmesi olarak.

saygilar
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/3/2010, 11:09 am
selamlar metin bey

haklisiniz, bu ozelliklerin hepsini bir kusta bulmaz cok zor ama hepimizin amaci bu ozelliklerin coguna sahip olacak kuslari cikarmak, buda demek oluyoki bu bir cogumuzun hayali yane siz haklisiniz . bizlerd ebu hayali gerceklestirmey ecalisiyoruz elimizdeki imkanlari zorliyarak. bu isinde zevki bu iyinin iyisini cikarmak.

ama burda acilan konu sadece bu bahsedilen 19 ozelligin ne oldugu, yada konu kendi icinde genislerse hangi ozelliklerin daha cok aranan ozellikler oldugu olabilir. mesela sanirim kerim bey icin en onemli ozellik taban taklasi galiba. ne biliyim bana gore atma ve takviye, yane her takladan sonra fiskirma vs.

belki haddim degil ama boyle acilan konulara sanki kizarmis gibi cevap yazmissiniz, sanal ortamda yazilanlar icinde duygu tasimadigi icin karsi taraftan azarlama gibi anlasilabiliyo. buda burda yeni kusculugu ogrenmek isteyen arkadaslarimiz icin onur kirici olabilir. bunu sadece butun arkadaslara hatirlatmak istedim. ben inaniyorumki bu forumda butun ogrenmek isteyen arkadaslarimiza destek olmaliyiz.

saygilar
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

8/3/2010, 11:26 am
sedat bey ben arkadaşa muhalefet olsundiye yazmadım. ama 19 kural böyle bişey yok, oyun kuşlarında bu özelliklerin hepsini biarada bulmak imkansızdır çünki oyuna ve performansa göre hayvanın kabiliyeti sınırlı olabiliyor mesela çok uzun giden bir kuş çok sefer yapamaz çok alçaga düşüremez kanatsesi belirli bi mesafeden sonra azalır, bir başka örnek yüksek uçan kuş uzaktan kapatıp sefere gelen kuş taban yapmaz yani diyecegim bunlar birarada olmaz önce bunu ögrensin arkadaşlar burdaki çogu arkadaşa söylüyorum amacım kimseyi kırmak değil aksine bende bu siteden çok zefk alıyorum vede güzel arkadaşlıklar edindim herkeze saygılar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 11:52 am
vallahi can SIKINTISI yok bende, 30 yil dahi kus besleseniz herseyi bilmek anlamina gelmez bu, hani ilk defa duyulmus olmasi anormal bir durum olmamali, ben bunu benim burdaki bir abimden duydum, detayina fazla girmedik, anlatti bazi özellikleri fakat ben arabama gidene kadar unuttum bile saydiklarini, kus ucurtup sohbet ettik, o esnada söylenilen bir söz idi, bu abimiz 25 yildir bu isle ugrasiyor, o bile belki sayarken belkide en fazla 15 sini sayabilir ayaküstü, biraz vakit versen belki 17 olur, ben yine diyorum, 19 dedigi icin sizlere sormak geldi icimden, hani bilen veya dogru veya yanlis diyebilecek olan vardir elbetde aranizda, ...

Ben muhabbet kusu ile 28 yildir ugrasiyorum, güvercin ile 1 bucuk yil henüz, soru sordum cünkü varsa böyle birsey bunu ögrenmek zorundayiz, hani kitabi olsa burda ne isim olur ! ! !

Gündem yaratmak benim neyime, ...

Giderim Telefon sakalari ile takilirim millete, oyalancak ismi yok, ...

Buranin kalitesinde süphem yok, geyik muhabbetini baska yerde yapabilirim, ama burda asla !

Saygilarimla
Anonymous
Misafir
Misafir

8/3/2010, 12:50 pm
Murat abi bu özellikler fizikselde olabilir uçuş karakteride öğrenmek istediğin nedir.yukarıda bi arkadasımız çok güzel anlatmış uçuş özelliklerini mesela.ilave olarak oyun kuşunda olmazsa olmazlardan biride bence kafadır kuş uçtuğu evi bilecek yağmurda kalır geceye kalır acıkır atmaca saldırır ama gidipte başka kümese konmayacak buda çok önemlidir önemi söyle anlaşılabilir uçurduk yavrumuzu oyuna soktuk yere düştü sefer yapıyor tam işte bu dedik bi gün uçurduk gitti gelmedi neye yarar emekler boşa gider.allah hiçbirimzin emeklerini karşılıksız bırakmasın...
cihantje
cihantje

8/3/2010, 4:40 pm
Murat kardes..

19 özellik diye bir sey yok. Seni ney tatmin ediyorsa odur kusun özelligi. Her kesin kus anlayisi farkli oldugu için, her kesin kafasinda ayri ayri özellikler var.
Kusun uçmasi, sefere gelmesi, oynamasi eksiksiz bir bütün olmasi lazim.
Kimi arkadas sert kusu sever, kimi yumsak.
Kimi uzun kaçani sever, kimi kisa.
Kimi bol taklali sever, kimi adam gibi 4 takla atsin yeter der.
Kimi burgulu giden kusu sever, kimi dik gideni.
Bu yüzden her kesin, kuslarindan bekledigi özellikler farkli..
Ankara/kirikkale kusunun uzun kaçtigi gibi, sert bir Sivas kusundan bu kaçisi bekleyemessin.. Kimi onu sever, kimi bunu..

Saygilarimla..
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 7:37 pm
Dogru diyorsun Cihan, bu tam hangi Kusa uydugunu bilmiyorum, fakat zannedersem bu orta Anadolunun TAKLA Kuslarina has bir benzetme veya arzulanan Tip kus ?!? Ama neresinden, kimde görülmüs, görülmüsmü aceba böylesi, ... soru üstüne soru, ...

Takla Kus`sun hassi nerden ciktigini aramizda olan kim biliyorki ?

Simdi herkes kendi kümesini göz önünde canlandiriyor belki ! Belki yani !

Dilerim herkesin kusu güzel olsun, aklima bir is görüsmesi geliyor, orda bile önceden göndermis oldugunuz dilekcede kendimize has 10 tane özellik sayabilemiyoruz, ne 10`u bes tane olsa ne ala, ben sadece duydugumu sordum konu acarak, ve simdiye kadar yazan henüz 2 - 3 gündür gördü`de ve yazdi, belki evet dogru diyen cikar daha, hani ben bunu canli canli duydugumda kadehleri`de tokusdurmadik, aklimiz simdiki gibi basimizdaydi !

Dogru, yukarlarda bir arkadasimiz güzel güzel saymis, Allah ondan ve digerlerinden`de razi olsun, hani ben henüz acemiyim, size soruyorum o yüzden, Cihan kardesimiz mesela cok bilgili bana göre, ve bunu paylasmaktan`da hic cekinmiyor masallah, Uygar kardesim desen o da öyle, hani yasca belki benden kücükler, ama ne demis atalarimiz, akil yasta degil bastaymis, illaki Dr. ile baslamasi gerekmiyor isminiz, bu imanin ve parada oldugu gibi, akilin kimde oldugu bilinmez(mis) !

Hani taze taze duydugumda sorumu ortaya attim, bu ne kadar ilgilendigimi gösteriyor bana, biraz fazlada ugrasiyorum bu ara bence, hani kimi kümesinde sade Arap arzular, kimi Gök, kimimiz Dönek, yani digerlerinin kuslarini görse yem bile vermek gelmez icinden Allah bilir, sonucta bu konu burda gözüküyor, buna 30 yil gibi bu isle ugrasan ancak cevap verebilir bence, veya dogrulari toparlayip artik bununla ilgili kitap cikarma zamani geldi belkide, bir asir olacak belkide bu merak, herseyin kitabi cikiyorda bunun neden cikmiyor, masallah herkes yazabiliyor, yazik vallahi, ...

Ben bu 19 özelligi hala merak ediyorum ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 691241
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 7:43 pm
ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 632133 DR. SEDAT ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 632133 ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 89498
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

8/3/2010, 9:11 pm
Kuscu-Murat demiş ki:ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 632133 DR. SEDAT ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 632133 ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 89498
kardeşim tam sanal alemsin vede harbiden acemisin bunun cevabı 30 sene besle bide say bu özellikleri nediyelim. ama yazın güzeldi begendim görüşürüz "Allaha emanet'ol"
cihantje
cihantje

8/3/2010, 9:16 pm
Murat kardes.. SOR!!! AKLINDA NE VARSA SOR!!

Ben kendi sahsima bildigim kadarinca cevaplarim, veya sorulan sorunun cevabini/çözümünü bilmedigim zaman merak ederek, yazilanlari okurum.. Ne olursa olsun sor!!!

Sana taklaci kusun 19 özelliginin oldugunu söyleyen arkadas, Sebab kusu ile karistirmasin. Veya bir yerlerde yanlis duyup/anlayip, sana dogru diye aktarmaya çalismis olmasin..?? (Bu ara abimi kötülemiyorum!!)
Sebab/kostum kusunun görüntü geregi ile, bayaa bir özellige sahip olmasi gerektigini biliyorum. Ama dogru söylemek gerekiyorsa.. Ilk defaa senden su anda taklaci oyun kusunun 19 özelliginin oldugunu veya olacagini duyuyorum!!!
Sebab kusu mesela: Tirnak, gaga, gögüs rengi, paça, uzun bacak, kisa bacak, göz, kalem rengi/sayisi, benek rengi/iriligi, kafa yapisi, kafa rengi, bel temizligi, akkuyrugu, dösünün ispirtosu, dösünün kinasi ve koyulugu, kusun uzunlugu, kanatin durusu, kusun kendi durusu, ensenin temizligi kirliligi... vs.. vs...

KAÇ OLDU????? lol!
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 9:16 pm
insallah ;) ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 210605
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 9:18 pm
Ben yarin bi bakimda ona bir saydirim !

Evde ise tabiki, yarin isimde cok, insallah olur, ama Takla icin Cihanim, Sebapla onun isi olmaz
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 9:20 pm
Peki ben bi söyle sorim, KRITERLER NASIL olmali ?

Mesela Gözden, Kanat yapisindan, sayisindan, ...

Sordum hadi, buyrun sizi dinliyom ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 798139
cihantje
cihantje

8/3/2010, 9:20 pm
Ama bu yazmis olduklarim yine özellik degil. Bu saymis oldugum seyelerde puan aliyor veya diskvalifise oluryor!!

Sen en iyisi o söyleyen arkadasa yine sor!!
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 9:24 pm
Yarismaya kus istemiyorum Cihanim, verdigin yemi hak edecek Güvercin sizce yapi olarak nelere sahip olmasi lazim ?!?

Rakamlar, resimler, neyiniz varsa elinizde merak ediyorum, hani Fotoyu FOTO yapan Tipi yanisira oyunu, kanat yapisi, gözü, ...

ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 686484

Bunun gibi yani
cihantje
cihantje

8/3/2010, 9:28 pm
Murat kardes....

Sen çok zor bir soru soruyorsun..
Türkiyede en azindan 100 tip degisik türden oyun kusu vardir. Bunlarin her birinin göz, kanat, fizik ve oyununu anlatacak olursak.. Yepyeni bir site açmamiz gerekir.. lol!
kuzgun77
kuzgun77

8/3/2010, 9:39 pm
Murat bey oyun kuşunda tip aranmaz eğer bir tüzük alır okursanız hepsinin ortak görüşü uçan kuşta renk,paça,takka vs. özelliklere bakılmaz der.
Unutmuşuz 18. Madde iniş:İnme kuşun oyununu bitirip sonunu süslemesidir.Ne kadar süslü olursa o kadar güzel olur.
cihantje
cihantje

8/3/2010, 9:41 pm
Nurettin kardes...

Biraz daha zorlarsan, 19'u bulacagiz..

lol!
kuzgun77
kuzgun77

8/3/2010, 9:52 pm
Aslında ana başlıkta 18 gözüksede alt başlıklarla sayı çok artıyor,onlara girersek şebaptan oyuna dönen arkadaşlara ağır gelir.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

8/3/2010, 9:58 pm
ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ Lol
Dr. Sedat
Dr. Sedat

8/3/2010, 10:27 pm
selamlar murat kardes

dedim ya sanal ortam yazilanlarda duygu ifade dilmedimi isretlerle, herkes yanlis anlar.

benim ismimde Dr. olduguna bakma ama ben kus doktoru degilim insan doktoruyum, 6 yasimdan beri kus beslememe ragmen daha hala bilmedigim cok sey var. yane ogrenmenin siniri yok. ama her duydugunda dogru olucak degil bunu test etmek senin elinde ya zamanla yada baskalarina danisarak , dedigin gibi kitabi yok bu isin.
bende ogrendiklerimi eski bir kuscu abiden ogrendim ve bunlari ucurup gordugum tecrubelerimle pekistirdim. o benim beraber besledigim abide eskisehirde nami deger kuslar beslemis bi abi her ne kadar cok taninmasada , eskisehirde onun kuslarini taniyan arkadaslarimiz burdan cikti. o abide bana kusta 11 ozellik olmasi gerektigini soylerdi. ama dogrusu cihanin dedigi gibi senin ne aradigina bagli ve bu ozellikleri zaten fazlasi ile nurettin bey yazmis.

hani sen yazmissin, bu isi bilmen icin isminde DR. olmasina gerek yok diye:) bu birden okuyunca tas gibi geldi kafama am aeminim sen onu kast etmemisindir:) her halinden ve acik sozlulugunden iyi bir insan oldugun belli. Bu konuda benden cok daha bilgili kus DR. leri var bu forumda ben sadece bildigim kadarini soyluyorum.

eski kuscular iyi kuslarina bakarak bir cok yapi , sekil ve oyun ozelliklerini siralamislar ama butun arkadaslarinda dedigi gibi kusu havada gorup alican en emniyetlisi bu bence. hangi ozelligi seviyosan onlari gorunce kus hosuna gider.

saygilar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

9/3/2010, 10:38 am
Selam Sedat abi, ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ Lol

ilk önce bir estagfurullah demem gerekiyor, sözüm kesinlikle SANA degildi, DR. yerine PROF. da yazabilirdim, elimden öyle ciktigi icin sana öyle gelmis bir an, bunun icin ilk önce özür dilerim ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 596732

Bana ait güzel sözlerinden dolayida ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 210605 senden, elimizden geldigi kadar artik ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 686484 eksik olmayasin Sedat abi, diger abilerde ve kardeslerimizde öyle, zaten Kuscu olan iyi dir ilk etapta, ama hayat kusculuktan ibaret degil, engelde cok, mücadele`de zor, Kul bilmesin bizleri, Allah bilsin yeter demek geliyor aklima, sakin yanlis anlamayin, tekrar ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 210605 bu hususta !

Ben zaten seni vetrener sanmadim, sözüm genel anlamda idi fakat bunu nerden bileceksin, ben bile simdiye kadar bilmiyordum ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 712409

Artik özellik 11 mi 19 mu 35 mi bilmiyorum, simdi o abiye dogru gidecegim, insallah evdedir, bir hesabini alim sunun ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ 712409

Vallahi benim aradigim Güvercin yerde güzel durmali, havada`da beni tatmin etmeli, haaa, bu nasil olacak derseniz, bilmiyorum, elimde iki tane var öyle olan, fakat onlar satin alinarak gecti elime, emegim yok icinde, niyetim kendim basarmak, ama olurmu bilemiyecegim, ...

Saygilarimla
Anonymous
Misafir
Misafir

9/3/2010, 6:19 pm
Maşallah allah bozmasın muhabbet ne güzel aradıgımızda bu değil mi ki benim doğrumun başkalarınca da illa doğru olarak kabul edilmemesi normal değil mi bunu her fırsatta eleştirmek ne derece doğru...

neyse konuya gelelim murat aqbi demişin ya yem atmaya değer kuş işte bu tamamen sana kalmış bi görüş ben arabın beyaz fincan gözlü olanını severım sen pembe seversin sarı seversin.ben oyun kuşunu havada oldugu kadar yerde de begenmek isterim bi duruş asalet beklerim sen çirkin olsunda oynasın yeter dersin ben kanadı düşük severim sen kanadı sırtında istersin bunlar göreceli sahibine göre değişir.asıl olan o tüzük kurallarıdır yani arkadaslarımızın anlattıgı oyun yapması taklası sesi fişeği vb... ama yarıştırmadan beslerim beni tatmin etmesi için tüzüge uymasa da olur diyorsan gözüne hoş geleni beslemeye devam et bu bence en güzelidir insan kuşu başkaları için değilde kendi için beslemelidir.amaç birine begendirmek iddaa kazanmak değilde kendi beğendiği kuşu beslemektir...