ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ
+14
esatdogan
ziyankar_1982
diyar242
ahmetkara
okn yılmaz
freaxs
deli_fisek03
tirci
kerimikiz1953
Dr. Sedat
kırıkkaleli metin
kuzgun77
cihantje
Kuscu-Murat
18 posters
3 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
Geri: ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ
21/7/2010, 11:49 am
bende ondan ilginc dedimya, yani say say birtürlü 19`u bulamadik, ama 59 da olur diyen var, yani herseyi saymaya gerekirse, ...
Sen az ve öz yol gösterdigin icin hem sasirdim, hemde sevindim, yani bence dogru bir tespit, ama yarismaya girmiyecegime göre pek mühim degil, aslinda bu basligi acmamin sebebi bir abimiz ile bahcesinde sohbet ederken onun agizindan cikan bir sözü buraya tasidim okadar, hani burda üstadlar daha iyi bilir, dedim yani, herkes haklida, ama ben aslinda sunuda merak ettim :
Kus önünde veya elinde duruyor diyelim, elinde oldugu vakit ve kusu inceledikce kusun ise yarayip yaramiyacagini tespit etmek mümkünmü, varmi böyle birsey diye !?!
Hani kanat yapisindan, sayisindan, uzunlugundan, ayak titremesinden, kuyruk acmasindan, onun yine sayisindan, gözünden, tirnagindan, tut, bunlardan yola cikilirmi aceba dedim aslinda, hani elimdeki kuslari icàbinda elemek icin, ama tirnak yok beyaz, yok siyah, göz kirmizi yok sari, yok beyaz, ...
Yani Kriterler performans kusunumu tarif ediyor, süs kusunumu bilmiyorum, benim aradigim kus yerde`de güzel durmali, cünkü gözlerim ile bakacagim, renginden tut, ...
Havada`da artik ne oynar onu zaman gösterir, hergün istedigin ilgiyi göstermiyorsunda malesef, is güc derken, ...
Bizim bir istikrarsizligimiz kusa aninda yansiyabiliyor, hasta olmasinda yeterki, ...
Zor bir konu oldugunu biliyorum, yorumlari merak ettim, ve kesinlikle evet dogru diye bir cevap beklemedim, dogru ne yanlis ne pek bilinmiyor belkide, bana göre dogru, size göre yanlis, anlayislarda illaki farkli olur ise bir araya gelip dogruyu bulmak zordur zaten, ...
ariyoruz bakalim
ilgin icin ayrica tsk ederim,
Saygilar
Sen az ve öz yol gösterdigin icin hem sasirdim, hemde sevindim, yani bence dogru bir tespit, ama yarismaya girmiyecegime göre pek mühim degil, aslinda bu basligi acmamin sebebi bir abimiz ile bahcesinde sohbet ederken onun agizindan cikan bir sözü buraya tasidim okadar, hani burda üstadlar daha iyi bilir, dedim yani, herkes haklida, ama ben aslinda sunuda merak ettim :
Kus önünde veya elinde duruyor diyelim, elinde oldugu vakit ve kusu inceledikce kusun ise yarayip yaramiyacagini tespit etmek mümkünmü, varmi böyle birsey diye !?!
Hani kanat yapisindan, sayisindan, uzunlugundan, ayak titremesinden, kuyruk acmasindan, onun yine sayisindan, gözünden, tirnagindan, tut, bunlardan yola cikilirmi aceba dedim aslinda, hani elimdeki kuslari icàbinda elemek icin, ama tirnak yok beyaz, yok siyah, göz kirmizi yok sari, yok beyaz, ...
Yani Kriterler performans kusunumu tarif ediyor, süs kusunumu bilmiyorum, benim aradigim kus yerde`de güzel durmali, cünkü gözlerim ile bakacagim, renginden tut, ...
Havada`da artik ne oynar onu zaman gösterir, hergün istedigin ilgiyi göstermiyorsunda malesef, is güc derken, ...
Bizim bir istikrarsizligimiz kusa aninda yansiyabiliyor, hasta olmasinda yeterki, ...
Zor bir konu oldugunu biliyorum, yorumlari merak ettim, ve kesinlikle evet dogru diye bir cevap beklemedim, dogru ne yanlis ne pek bilinmiyor belkide, bana göre dogru, size göre yanlis, anlayislarda illaki farkli olur ise bir araya gelip dogruyu bulmak zordur zaten, ...
ariyoruz bakalim
ilgin icin ayrica tsk ederim,
Saygilar
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
21/7/2010, 1:11 pm
murat kardeş kardeş diyorum yaş 47 olduğu için.oyun kuşunda renk çok fazla önemli deildir.iyi kuşun kendine göre sevimliliği vardır. genelde tipleri düzgün olur birde dediğin gibi kanat ve kuyrukları geniş olur .bazı kuşların yürüyüşünden bile keyf alırsın bu güvercin gönül işi .çok fazlada aramaya bakma kuşçulukta insan egosu en üst safhadadır.herkes en iyisini beslediğine sanır ama arenaya çıkınca(uçurmaya)ne olup olmadığına görür.sonra elin iyisi bitmez çok fazla daldırmadan kendine çok kaptırmadan hobi olarak yaptın sürece keyf alırsın. genel özelliklerin çoğu bulunan kuş iyi kuştur.renk olayı girdikten sonra türkiyeye uçucu kuşlarda kırılmaya ve bozulmaya başladı.ne için herkes eski kuşları arıyor bunun için.bak tavsiyem 15 20 metre oynasın bide genel özellik dediğimiz hareketlerin çoğuna yapsın en ideal kuş odur.bak burda bazı arkadaşlar kendinde varmış gibi hayalindeki kuşun profiline çiziyorlar.bak uçur de 50 tane mazeret üretirler senelerdir bunları çok dinledik.rahmetli oldu bir abimiz vardı şöyle derdi:yumurta tavada kuş havada belli olur. derdi bak madem yeni başlamışsın sana 2 yavru hediye edeyim kendi kafana göre genel özellikleri karşılaştırırsın selamlar.
- MisafirMisafir
25/10/2010, 11:46 pm
arkadaslar murat kardes in ogrenmek istedigi sey yarislardaki kurallar veya yaptigi harekete gore eksi veya arti alacagi puan durumu degil bir kusu ucurma sansin yok kus yerde ve en fazla eline alip bakabileceksiniz neyine bakarsiniz neye gore hic bilmediginiz seyretmediginiz kusu alacaksiniz iste bu durumda kusun bakilacak bazi ozel yerleri vardir bu da murat kardesin arkadasinin dedigi gibi bilinen veya benimde bildigim 18 ozellik var ve bu ozelliklerin 9,10 tanesi kussun ustunde ise o kusu alirsin bir cift yavru alip ucurursun acaba senin kusunla uymusmu daha fazla uzatmak istemiyorum zaten bu ise inanan pek arkadas yok aramizda onun icinki merak eden ilgi duyan arkadasla karsilasirsak face book ta falan uzun uzun anlatiriz bal yemeyen balin tadini bilmez diyerekten kazasiz belasiz kus ucurmalar kendinize iyi bakin
26/10/2010, 12:01 am
Allah razi olsun Erol abi, evet, ben bilinen ve eline aldigin vakit arayip buldugun vasiflari diyorum aslinda, baslikta neden bu soruyu sordugumu az acikladim, duydugum gibi buraya yansittim, o abimizde ESKISEHIRLI ve bana 200 - 300 metre yakin, arada bir yanina ugrarim, Allah kendisinden razi olsun, hem kus vermistir, hemde herzaman beni buyur etmistir, Allah kendisinden razi olur insallah ! AMIN !
Kimi özellikler elde göze carpar, performans kusunda ama aranan göklerde saklidir, tügü ve sagligi yerindeyse ve egitimliyse ve en mühim olani, kaninda var ise, onlari görebilmek mümkün, tabiki görebilene, ben göremiyorum, cünkü daha yeniyim, 2 yildir bu ise gönül vermisim, o yüzden belki basligim gözüne carpan üstadlardan degerli deneyimlerini merak ettim, katilanlardanda katilmayanlardanda Allah razi olsun, Erol abiye katiliyorum, herkese kazasiz, belasiz ve hastaliksiz kümesler ve ucurmalar dilerim, ...
Ben 19 diye duydum, birtanede üzerine kataydin be Erol abi
Aha bulduk diye sevinirdik
Kimi özellikler elde göze carpar, performans kusunda ama aranan göklerde saklidir, tügü ve sagligi yerindeyse ve egitimliyse ve en mühim olani, kaninda var ise, onlari görebilmek mümkün, tabiki görebilene, ben göremiyorum, cünkü daha yeniyim, 2 yildir bu ise gönül vermisim, o yüzden belki basligim gözüne carpan üstadlardan degerli deneyimlerini merak ettim, katilanlardanda katilmayanlardanda Allah razi olsun, Erol abiye katiliyorum, herkese kazasiz, belasiz ve hastaliksiz kümesler ve ucurmalar dilerim, ...
Ben 19 diye duydum, birtanede üzerine kataydin be Erol abi
Aha bulduk diye sevinirdik
- MisafirMisafir
26/10/2010, 12:23 am
kardesim benim dikkat ettigim ve bana ogretilen ama bana demistiki 25 yil bana aciklayan kisi biride bana kalsin daha dun gibi hatirliyorum
26/10/2010, 9:57 pm
Yaz bir kenara abi, unutung munutung Allah göstermesin, bilende yok, samanlikta igne aramaya devam desene ... isimiz var o halde
Bileni bulduk emme demiyo, netcez gari, diyeni bulmak girek
Canin sag olsun abi
Saygilar
Bileni bulduk emme demiyo, netcez gari, diyeni bulmak girek
Canin sag olsun abi
Saygilar
30/1/2011, 8:50 pm
Sevgili Ziyankar_1982 Arkadaş...
Yazını yeni gördüm ve açıklamaların bana çok iddialı geldi.Teklifini kabul ediyorum.Buraya mail Adresimi yazıyorum.görüşmek istersen sevinirim.
Sevgili Murat Arkadaş; performans güvercininde özellik ararsak veya üretirsek 19 değil artı bir 19 özellik daha tespit etmemiz mümkün olabilir.Burada önemli olan Türkiye'nin biraz iddialı olabilir ama dünyanın somutuna uygun kuşun en çok sergilediği ve ortak olan özelliklerini tespit etmek ve bunların üzerinde yoğunlaşmak bence daha uygun düşücektir.Selam ve Saygıyla
refik34@hotmail.com
Yazını yeni gördüm ve açıklamaların bana çok iddialı geldi.Teklifini kabul ediyorum.Buraya mail Adresimi yazıyorum.görüşmek istersen sevinirim.
Sevgili Murat Arkadaş; performans güvercininde özellik ararsak veya üretirsek 19 değil artı bir 19 özellik daha tespit etmemiz mümkün olabilir.Burada önemli olan Türkiye'nin biraz iddialı olabilir ama dünyanın somutuna uygun kuşun en çok sergilediği ve ortak olan özelliklerini tespit etmek ve bunların üzerinde yoğunlaşmak bence daha uygun düşücektir.Selam ve Saygıyla
refik34@hotmail.com
- mert turan
Forum Kayıt : 02/01/11
30/1/2011, 9:14 pm
ziyankar_1982 ARKADAŞIM BENDE bu siteye yeni üye yim yazdığınız düşüncelerinizi kanıtlamak için bizim le video da paylaşırsanız gercekçi olmasada ıspatlamış olursunuz eğer düşünce hayali değilse ozaman refik abi nin dediği gibi teklifin geçerli olsun biz de görelim değerli kuşçu arkadaşlara selam we saygıyla başarılar :
15/2/2011, 3:25 am
Bulduk herhalde Refik Dayi !
Senin bir yazin:
İdeal Taklada Olması Gereken Özellikler :
1. Göğsü geniş olmalı.
2. Kuyruk kısmı sıfır noktaya inmeli.
3. Kafa yapısı yuvarlak olmalı.
4. Gözler açık yani beyaz yada çakır olmalı.
5. Ayaklar yatık olup 3 parmak girebilecek mesafe olmalı.
6. Kanat telleri kalın başlayıp uç kısma doğru incelmeli.
7. Kanat telleri arasında açıklık olmamalı.
8. Boyun ince ve uzun olmalı.
9. Kanatları elle açılıp bakılırken gergin olmalı, salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı, çünkü pratik oyun yapamaz.
10. Tırnakları uzun yada yana dönmüş hilâl şeklinde olanı daha makbuldür.
11. Genelde 9 kanat teli olur. Dönümden sonra 10 ve 11 kanat olanı daha makbuldür.
12. Gaga uzun ve kartal gaga uzantısı olmalı, pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür.
13. Ayaklarında nasır şeklinde mantar olanı daha makbuldür.
14.
Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı ve yahut ayağına
parmaklarınızla hafif temas ettirip çektiğinizde sıkma eylemi yapmalı.
15. Eldeyken kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı. Yapıyorsa pratik sefer yapar.
16. Eldeyken kıpır olmalı.
17. Tüyleri pamuk gibi yumuşak olmalı.
18. Kanat tüylerini yememeli.
19. Duruşu bir atmacayı ve yahut bir kartalı andırmalı.
20. Her ne olursa olsun bir canlı olduğu unutulmamalı.
Hadi sonuncu noktayi özellik olarark saymaz isek bulduk(mu) aceba ?
Senin bir yazin:
1. Göğsü geniş olmalı.
9. Kanatları elle açılıp bakılırken gergin olmalı, salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı, çünkü pratik oyun yapamaz.
11. Genelde 9 kanat teli olur. Dönümden sonra 10 ve 11 kanat olanı daha makbuldür.
12. Gaga uzun ve kartal gaga uzantısı olmalı, pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür.
14.
Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı ve yahut ayağına
parmaklarınızla hafif temas ettirip çektiğinizde sıkma eylemi yapmalı.
15. Eldeyken kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı. Yapıyorsa pratik sefer yapar.
Hadi sonuncu noktayi özellik olarark saymaz isek bulduk(mu) aceba ?
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
15/2/2011, 4:42 am
gene bulamadin murat kardes aramaya devam:)
15/2/2011, 6:56 pm
Sevgili Kuşçu Murat Arkadaş...
Arkadaşlar oyun kuşu almak diye bir başlık açmışlardı.Orada güzel güzel tartışyorlardı.Bende aşağıdaki yazıyı kendileri ile paylaşmak istemiştim.Sözünü ettiğin özellikleride Zekeriya BAĞCI arkadaşımız kaleme almıştı.Yalnız 20. özelliğide sana söyleyeyim.Etine buduna dolgun olan performans güvercinleri vardır.Bide etine buduna dolgun olmayan ama eline aldınmı bir tüy kadar hafif gelen performans güvercinleri vardır.Şimdi bana soracak olursan ben ikinci şıkta olan güvercini tercih ederim.Bu durum bizim buradaki kuşcular arasında yani eline aldınmı bir tüy kadar hafif olan güvercin makbuldur.Dolayısıyla yirminci özelliği şöyle maddeleştirebiliriz.
Madde:20 Performans güvercini eline aldınmı bir tüy kadar hafif geliyorsa o güvercin makbuldur.
Madde:21 Performans güvercini eline aldınmı etine buduna dolgunsa yani ağır geliyorsa makbul değildir
Selam ve Saygıyla
sözünü ettiğim başlığa attığım yazıyı bir daha burada sizinle paylaşmak istedim.Onun için aşağıya alıyorum.
Sevgili Arkadaşlar…
Oyun kuşunu havada görmeden, alıp kümese katmak, tasvip edilecek ve önerilecek bir durum değildir. Çünkü taklacı performans güvercini noktasında, her ne kadar donanımlı ve bilgili olursan ol, sonuçta bir kanaat yürütmüş olmaktan öteye gidemesin. Bilindiği gibi kanaat kesin bir bilgi değildir. İçinde yanılma payı da vardır. Dolayısıyla, kesin bilgiye; performans güvercinini havada seyrine doyarak izledikten sonra kafanda oluşacak ve seni tatmin edecek somut veri ve bilgilerdir. Eğer güvercin severler, böyle bir davranış sergileyecek olurlarsa bir kaç kuşak sonra kümeslerinde çok daha kaliteli güvercinlere sahip olduklarını göreceklerdir. Arkadaşlar bu yönteme kaçınılmaz bir gerçek gözüyle bakmaları gerekmektedir. Aksi durumda kaliteli güvercine sahip olamazlar.
Ama yok bu imkânı kollamak biraz zordur. Biz yinede aldığımız kuşçuluk kültürüne göre güvercinin bazı kriterlerine göre seçmek istiyoruz diyorsanız, Zekeriya BAĞCI arkadaşımızın İdeal taklada olması gereken özellikler diye bir çalışmasını sizinle paylaşarak aşağıya aktarıyorum. Selam ve Saygıyla (Bu başlıktaki bütün yazıları okudum arkadaşların eline sağlık)
1. Göğsü geniş olmalı.
14. Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı ve yahut ayağına parmaklarınızla hafif temas ettirip çektiğinizde sıkma eylemi yapmalı.
Arkadaşlar oyun kuşu almak diye bir başlık açmışlardı.Orada güzel güzel tartışyorlardı.Bende aşağıdaki yazıyı kendileri ile paylaşmak istemiştim.Sözünü ettiğin özellikleride Zekeriya BAĞCI arkadaşımız kaleme almıştı.Yalnız 20. özelliğide sana söyleyeyim.Etine buduna dolgun olan performans güvercinleri vardır.Bide etine buduna dolgun olmayan ama eline aldınmı bir tüy kadar hafif gelen performans güvercinleri vardır.Şimdi bana soracak olursan ben ikinci şıkta olan güvercini tercih ederim.Bu durum bizim buradaki kuşcular arasında yani eline aldınmı bir tüy kadar hafif olan güvercin makbuldur.Dolayısıyla yirminci özelliği şöyle maddeleştirebiliriz.
Madde:20 Performans güvercini eline aldınmı bir tüy kadar hafif geliyorsa o güvercin makbuldur.
Madde:21 Performans güvercini eline aldınmı etine buduna dolgunsa yani ağır geliyorsa makbul değildir
Selam ve Saygıyla
sözünü ettiğim başlığa attığım yazıyı bir daha burada sizinle paylaşmak istedim.Onun için aşağıya alıyorum.
Sevgili Arkadaşlar…
Oyun kuşunu havada görmeden, alıp kümese katmak, tasvip edilecek ve önerilecek bir durum değildir. Çünkü taklacı performans güvercini noktasında, her ne kadar donanımlı ve bilgili olursan ol, sonuçta bir kanaat yürütmüş olmaktan öteye gidemesin. Bilindiği gibi kanaat kesin bir bilgi değildir. İçinde yanılma payı da vardır. Dolayısıyla, kesin bilgiye; performans güvercinini havada seyrine doyarak izledikten sonra kafanda oluşacak ve seni tatmin edecek somut veri ve bilgilerdir. Eğer güvercin severler, böyle bir davranış sergileyecek olurlarsa bir kaç kuşak sonra kümeslerinde çok daha kaliteli güvercinlere sahip olduklarını göreceklerdir. Arkadaşlar bu yönteme kaçınılmaz bir gerçek gözüyle bakmaları gerekmektedir. Aksi durumda kaliteli güvercine sahip olamazlar.
Ama yok bu imkânı kollamak biraz zordur. Biz yinede aldığımız kuşçuluk kültürüne göre güvercinin bazı kriterlerine göre seçmek istiyoruz diyorsanız, Zekeriya BAĞCI arkadaşımızın İdeal taklada olması gereken özellikler diye bir çalışmasını sizinle paylaşarak aşağıya aktarıyorum. Selam ve Saygıyla (Bu başlıktaki bütün yazıları okudum arkadaşların eline sağlık)
1. Göğsü geniş olmalı.
14. Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı ve yahut ayağına parmaklarınızla hafif temas ettirip çektiğinizde sıkma eylemi yapmalı.
- malibadur
15/2/2011, 10:46 pm
bunlar eldeyken sanırım yerdeyken nelere bakmalı
- malibadur
15/2/2011, 10:56 pm
yada yumurta tavada kuş havada bence böyle selamlar kuşu rant olarak görmeyenlere
- dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09
16/2/2011, 7:07 am
kuzgun77 demiş ki:Uçuş,gezme,atma,yere kalış,hedefe oyun,taban takla,takla şiddeti,fişek sürati,takla arası açma,düzgün fişek,kanat sesi,takla sayısı,fişek mesafesi,sefer sayısı,yerine inme,sefer zamanlaması,standart oyun.Bunlar benim aklıma gelen en standart özellikler 17 tane olmuş bunun üzerine değişik eklemeler yapılabilir Samsun tarafının olmazsa olmazı savrulma,yada Mardin,de son taklayı vurup kendini aşağı bırakma,Nevşehir,de ayakları gösterme,Ankara,da ayakları toplama,yukardaki standartlarda kendi içinde değişebilir örneğin benim için 20m çok mükemmel bir mesafe iken bazı kimseler için sıradan mesafeler.
Uçum:Uçum esnasında havada bel kırma,takla atma yapmıycak.Süratli ancak kendini yormadan uçacak.
Basitçe bu şekilde devam eden açıklamalar olur.
3 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3