ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ
+14
esatdogan
ziyankar_1982
diyar242
ahmetkara
okn yılmaz
freaxs
deli_fisek03
tirci
kerimikiz1953
Dr. Sedat
kırıkkaleli metin
kuzgun77
cihantje
Kuscu-Murat
18 posters
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
Geri: ÖRNEK TAKLACI GÜVERCİN'DE 19 ÖZELLİK VARMIŞ
9/3/2010, 8:49 pm
selamlar murat kardesim
estafurullah , alinmamistim zaten, senin kalbi temiz iyi bir insan oldugun burda yazdiklarindan belli oluyo.
ama benden san abir tavsiye benim bu kuscularla zamaninda cok canim yandi, yane senin dedigin gibi degil. nasil her turlu insanin iyisi kotusu varsa , bu biz kuscularin arasindada kotusu ve fesati olabiliyo. allah seni boylelerinden korusun. birde her usta bildigin kuscununda her sozune inanma, verirse nasihati al ama gene en son karari mantiginla ve baska bilenlerden aldiklarinla karsilastir sonuca sen var. haklisin hayat sirf kusculuktan ibaret degil, bir suru mucadele, dert , is , guc ugras var ama allaaha sukur saglik oldumu hepsi hallolur. bu kuslar bizim icin en buyuk strees alici terapi bana gore. Sende tebrik ederim bu guzel hastaliga tutulmussun:) allah yardimcin olsun.
uygar kardsinde dedigi gibi, aradigin kus sana gore degisir. bende senin gibi uzun yillar bir abimle kus besledim, oda derdi, kant kuyruk bir olcak, kus uzun olcak, ayaklari yere yakin ucak gibi durcak. gozleri beyaz olcak , tirnaklari uzun olcak, elde tutunca kuyrugu yeplaze gibi acicak ve ayaklarini deyince titretcek, eger parmaklarini yumruk gibi sikarsa sert olur o yuzden uzaticak az kisicak, falan , falan. ve nitekim ben gordumki bunlarin hepsi her zaman tutmuyor. he dogru genelde guzel kuslarin hepsinde bu kriterler bulunuyo ama bu ozellikler ayni zamanda iyi olmayn kustada var. yane istatisliktede dendigi gibi, " gerekli ama sart veya yeterli degil" onemli olan kaninda olmasi otekilerin hepsi anatomical yardimci etkenler. ornegin nasil bir kisa bacakli bodur kosucu 100 metreyi kosuyosa suratli ama kisa, uzun bacakli bir kosucu da 1000 metre kosar nizami ama uzun kosar.
bu kusculugun en guzel yani iyiininde iyisini bulmak icin calismak , ugrasmak ama bilincli olarak. Ben 10 senedir kanadada ugrasiyorum, burda biizm kuslardan bulmak cok zordu ama zamanla imkanlarimizin yettigi kadar bulabildigimizin en guzelini getirdik ama ya tek erkek geldi ya tek disi. yillardir ugrasarak kendi damarimizi cikarmaya calisiyoruz, sonuca yakin gibiyim ama bu sezon gorucez, deniye deniye cok eleme yaptim. ha senin dedigin gibi elimde iki damar oturmus kendini ispatlamis damarda var, hatta dumanlilarin videosu var kisa olarak. ama seninde istedigin gibi ben hala kendi damarimin pesindeyim. cikarsa ne ala ama yilmak yok:)
kendine iyi bak , zaten karakteri duzgun bir insansin, hic alinip gucenme kimseye, burasi sanal ortamya ve herkes seningibi duygularini belli etmek icin smilileride kullanmiyo. derlerya "yarasi olan gocunur". sen yazilara devam sayende arada sira bir iki muhabbet ediyoruz.
saygilar
kanadadan selamlar
estafurullah , alinmamistim zaten, senin kalbi temiz iyi bir insan oldugun burda yazdiklarindan belli oluyo.
ama benden san abir tavsiye benim bu kuscularla zamaninda cok canim yandi, yane senin dedigin gibi degil. nasil her turlu insanin iyisi kotusu varsa , bu biz kuscularin arasindada kotusu ve fesati olabiliyo. allah seni boylelerinden korusun. birde her usta bildigin kuscununda her sozune inanma, verirse nasihati al ama gene en son karari mantiginla ve baska bilenlerden aldiklarinla karsilastir sonuca sen var. haklisin hayat sirf kusculuktan ibaret degil, bir suru mucadele, dert , is , guc ugras var ama allaaha sukur saglik oldumu hepsi hallolur. bu kuslar bizim icin en buyuk strees alici terapi bana gore. Sende tebrik ederim bu guzel hastaliga tutulmussun:) allah yardimcin olsun.
uygar kardsinde dedigi gibi, aradigin kus sana gore degisir. bende senin gibi uzun yillar bir abimle kus besledim, oda derdi, kant kuyruk bir olcak, kus uzun olcak, ayaklari yere yakin ucak gibi durcak. gozleri beyaz olcak , tirnaklari uzun olcak, elde tutunca kuyrugu yeplaze gibi acicak ve ayaklarini deyince titretcek, eger parmaklarini yumruk gibi sikarsa sert olur o yuzden uzaticak az kisicak, falan , falan. ve nitekim ben gordumki bunlarin hepsi her zaman tutmuyor. he dogru genelde guzel kuslarin hepsinde bu kriterler bulunuyo ama bu ozellikler ayni zamanda iyi olmayn kustada var. yane istatisliktede dendigi gibi, " gerekli ama sart veya yeterli degil" onemli olan kaninda olmasi otekilerin hepsi anatomical yardimci etkenler. ornegin nasil bir kisa bacakli bodur kosucu 100 metreyi kosuyosa suratli ama kisa, uzun bacakli bir kosucu da 1000 metre kosar nizami ama uzun kosar.
bu kusculugun en guzel yani iyiininde iyisini bulmak icin calismak , ugrasmak ama bilincli olarak. Ben 10 senedir kanadada ugrasiyorum, burda biizm kuslardan bulmak cok zordu ama zamanla imkanlarimizin yettigi kadar bulabildigimizin en guzelini getirdik ama ya tek erkek geldi ya tek disi. yillardir ugrasarak kendi damarimizi cikarmaya calisiyoruz, sonuca yakin gibiyim ama bu sezon gorucez, deniye deniye cok eleme yaptim. ha senin dedigin gibi elimde iki damar oturmus kendini ispatlamis damarda var, hatta dumanlilarin videosu var kisa olarak. ama seninde istedigin gibi ben hala kendi damarimin pesindeyim. cikarsa ne ala ama yilmak yok:)
kendine iyi bak , zaten karakteri duzgun bir insansin, hic alinip gucenme kimseye, burasi sanal ortamya ve herkes seningibi duygularini belli etmek icin smilileride kullanmiyo. derlerya "yarasi olan gocunur". sen yazilara devam sayende arada sira bir iki muhabbet ediyoruz.
saygilar
kanadadan selamlar
9/3/2010, 9:04 pm
abicim, eksik olma insallah, Allah muhabbetimizi bozmasin, seref benden yana !
Hic merak etme, yarin yeni baslik acarim
Mesela kusta kac tüg olur, hatda Taklaci Güvercin dersem tam olur
Hic merak etme, yarin yeni baslik acarim
Mesela kusta kac tüg olur, hatda Taklaci Güvercin dersem tam olur
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
9/3/2010, 9:07 pm
:) sende yane cok karistirma su kus yapisini falan:) zaten forumda var 11 feyli 14 kuyruk falan:)
sen almanyadasin, orda saygi deger abilerimiz var, muhsin abi, halit abi falan bu abilerimizden yardim alabilirsin. sanirim onlar frankfurt yakinlarinda ama. iyi insanlar yardimci olurlar.
hadi yolun acik olsun:)
sen almanyadasin, orda saygi deger abilerimiz var, muhsin abi, halit abi falan bu abilerimizden yardim alabilirsin. sanirim onlar frankfurt yakinlarinda ama. iyi insanlar yardimci olurlar.
hadi yolun acik olsun:)
9/3/2010, 11:04 pm
Millet yok ortada, ...
Kümesindeki kusu eline alip özelliklerimi sayiyor ne ? ! ?
Kümesindeki kusu eline alip özelliklerimi sayiyor ne ? ! ?
- tirci
Ad Soyad : haydar ata
Forum Kayıt : 01/02/10
16/3/2010, 2:55 am
murat arkadasi anliyamadi kimse onun sordugu taklaci degil dönek
- tirci
Ad Soyad : haydar ata
Forum Kayıt : 01/02/10
16/3/2010, 3:07 am
murat kardesim yöreye göre özellikleri degisir taklacilarin bazi yörede taktir gören özellik bazi yöreye göre kusur sayilabilir o nedenle 19 veya 119 azaltmak veya cogaltmak senin elinde
16/3/2010, 8:59 am
Dogru dedin abi, haklisin, duydugum bir söz idi, buraya ustalara sorim dedim
- deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08
16/3/2010, 9:08 pm
murat ozellik oyrenmek istersen bu sekilde bir yere varamassin bilende soylemez zaten 19 ozellikderken once ne oldugunu acik acik yaz sana bunu diyen kim sana bunu diyenden oyren ozellikler neymis burda paylaski bu kadar kiside okusun oyrensin bende dahil
16/3/2010, 9:32 pm
Selam Salih,
vallahi ben bunu buraya yazarken sizcede öylemi anlaminda yazdim !
Ama simdi aklima gelen, bu özellik sayisi 19 da olur, 29 da veya 59, ama o abiye soracagim, hatda kagit kalem ile yanina gidecegim, ayip degilya, o saydikca ben yazacagim insallah, ... bu biiiiir !
Madem burasi paylasma Forumu, burda belki, EVET, DOGRU, diye yazan olur dedim, bu kisiye göre, yöreye göre, gördügü Güvercine göre degisiyor, bilen var ise unutmasin yeterki, hani ben iyi niyetli olduguna inaniyorum burdakilerin, o abim zaten öyle, yarin yanina ugramam lazim, evde olmuyor genelde bu ara, bildigimi kesin paylasirim burda, aha buldum diyerek, ama o bile bu isin kitabini yazmis degil, onun dedigini burda sormak istedim okadar ! bu ikiiiiii !
Ben biryerede varmak istemiyorum, yerimden memnun`umda, birazdan yatacagim, bugün ne yedigimi bile unuttum, hani aklima yatan bir cevap alsam inanacagim, orasi benim elimde olan birsey, yanlis olsa bile ben inandiktan sonra kim ne derse desin, hani yanlis yönlendirmek isteyen olsa bile, uygulamasi zaten mesele yegen
Ben henüz bir bucuk yildir bu Güvercinlerle ugrasiyorum, Mirom olmadi, Sebabim olmadi, Risasim olmadi, Altinbasim olmadi, Adanam olmadi, say say bitmez, istedigim Kusu aldim ama, önemli olanda o, o demin saydiklarimda sizlerin olsun, hani onlar kötü diye degil, hosuma gitmeyen cins kuslar bunlar, istemem, hediye olsa bile istemem ! buda üüüüüüc !
Ama emin olki, bildigim birsey var ise eger, veya ögrendigim birsey olur ise ilk burda paylasacagim, SÖZ !
Simdilik acemi birligindenim, yani senin karsi tarafindayim, senin oraya varmam icin daha cooooook ögrenmem gerek ! Büda dööööööört !
Umarim yanlis anlasilacak birsey yazmadim, maksat sohbet ve muhabbet olsun, senden Salih !
Saygilar
vallahi ben bunu buraya yazarken sizcede öylemi anlaminda yazdim !
Ama simdi aklima gelen, bu özellik sayisi 19 da olur, 29 da veya 59, ama o abiye soracagim, hatda kagit kalem ile yanina gidecegim, ayip degilya, o saydikca ben yazacagim insallah, ... bu biiiiir !
Madem burasi paylasma Forumu, burda belki, EVET, DOGRU, diye yazan olur dedim, bu kisiye göre, yöreye göre, gördügü Güvercine göre degisiyor, bilen var ise unutmasin yeterki, hani ben iyi niyetli olduguna inaniyorum burdakilerin, o abim zaten öyle, yarin yanina ugramam lazim, evde olmuyor genelde bu ara, bildigimi kesin paylasirim burda, aha buldum diyerek, ama o bile bu isin kitabini yazmis degil, onun dedigini burda sormak istedim okadar ! bu ikiiiiii !
Ben biryerede varmak istemiyorum, yerimden memnun`umda, birazdan yatacagim, bugün ne yedigimi bile unuttum, hani aklima yatan bir cevap alsam inanacagim, orasi benim elimde olan birsey, yanlis olsa bile ben inandiktan sonra kim ne derse desin, hani yanlis yönlendirmek isteyen olsa bile, uygulamasi zaten mesele yegen
Ben henüz bir bucuk yildir bu Güvercinlerle ugrasiyorum, Mirom olmadi, Sebabim olmadi, Risasim olmadi, Altinbasim olmadi, Adanam olmadi, say say bitmez, istedigim Kusu aldim ama, önemli olanda o, o demin saydiklarimda sizlerin olsun, hani onlar kötü diye degil, hosuma gitmeyen cins kuslar bunlar, istemem, hediye olsa bile istemem ! buda üüüüüüc !
Ama emin olki, bildigim birsey var ise eger, veya ögrendigim birsey olur ise ilk burda paylasacagim, SÖZ !
Simdilik acemi birligindenim, yani senin karsi tarafindayim, senin oraya varmam icin daha cooooook ögrenmem gerek ! Büda dööööööört !
Umarim yanlis anlasilacak birsey yazmadim, maksat sohbet ve muhabbet olsun, senden Salih !
Saygilar
- deli_fisek03
16/3/2010, 9:45 pm
oncelikle bu birrrrrrr falan diye neden uzattin onu cozebilmis deyilim
bu birrrrrrrrrr
biseyler oyrendiyin yada oyrettiyin zaman oyrendiyin icinde oyrettiyin icinde mutluluk duyarsin bu duyguyu yasamak guzeldir
bu ikiiiiiiiiiiiiiii
mirodur rasasidir sudur budur sebabtir bu kuslara kotu yada iyi demeye hakki yoktur kimsenin kus beslemek hobidir bagliliktir guvercin sevdasi ayri bir zevktir her kes beyediyini besler herkes elindekini beyeniyor besliyorki surekli onlarin pisliklerini temizliyor cogu kuscu evladinin altini temizlememistir bir kez mama yedirmemistir yavrulara analari babalari bakmadimmi deli oluruz cirpiniriz bir tek yavruyu hayata dondurmek icin guvercin bizim cok seyimizdir evimizden onemli dyildir yanlis algilanmasin ama bizim icin guvercin besleyenler icin onemlidir ben yukarda saydigim kuslardan beslemiyorum forumda bazi kuslarimin resmi mevcut cogu sitedede gore bilirsin hic bir sey bilmiyorsan
deli_fisek03 yazip googleden bakabilirsin eler beslediyime
bu ucccccccccccc
ustalik ciraklik bunlar sanayidekiler gibi belge ile verilmiyor kusculukta kuscu kustan anlamaz bir tane kusu oynar cok buyuk kuscu ederiz gozumuzde kuscu cok ustundur ama sansi yavar gitmez bazi sebebler engel olur seyrettiremez yada ucuramaz biz buna kara bulariz boyle bir kusculugumuz vardir bizim nededir bunu coze bilmis deyilim karsindayim demissin benim usta oldugumu nerden cikardinki bu sekilde yazdin ben forumda her hangi bir yerde usta oldugumu yazdigimi hatirlamiyorum saygilar
bu daaaaaaaa dortttttttttttt
bu birrrrrrrrrr
biseyler oyrendiyin yada oyrettiyin zaman oyrendiyin icinde oyrettiyin icinde mutluluk duyarsin bu duyguyu yasamak guzeldir
bu ikiiiiiiiiiiiiiii
mirodur rasasidir sudur budur sebabtir bu kuslara kotu yada iyi demeye hakki yoktur kimsenin kus beslemek hobidir bagliliktir guvercin sevdasi ayri bir zevktir her kes beyediyini besler herkes elindekini beyeniyor besliyorki surekli onlarin pisliklerini temizliyor cogu kuscu evladinin altini temizlememistir bir kez mama yedirmemistir yavrulara analari babalari bakmadimmi deli oluruz cirpiniriz bir tek yavruyu hayata dondurmek icin guvercin bizim cok seyimizdir evimizden onemli dyildir yanlis algilanmasin ama bizim icin guvercin besleyenler icin onemlidir ben yukarda saydigim kuslardan beslemiyorum forumda bazi kuslarimin resmi mevcut cogu sitedede gore bilirsin hic bir sey bilmiyorsan
deli_fisek03 yazip googleden bakabilirsin eler beslediyime
bu ucccccccccccc
ustalik ciraklik bunlar sanayidekiler gibi belge ile verilmiyor kusculukta kuscu kustan anlamaz bir tane kusu oynar cok buyuk kuscu ederiz gozumuzde kuscu cok ustundur ama sansi yavar gitmez bazi sebebler engel olur seyrettiremez yada ucuramaz biz buna kara bulariz boyle bir kusculugumuz vardir bizim nededir bunu coze bilmis deyilim karsindayim demissin benim usta oldugumu nerden cikardinki bu sekilde yazdin ben forumda her hangi bir yerde usta oldugumu yazdigimi hatirlamiyorum saygilar
bu daaaaaaaa dortttttttttttt
16/3/2010, 10:16 pm
Benden kesin daha bilgili oldugunu tahmin ettigim icin öyle yazdim, eminim öyledirde, o sayilarida uzatmamin sebebide saka olsun diye, art niyet kesinlikle yok, degisiklik olsun diye, birazdan bakarim deli fisege, benim burda olan ismim Kuscu, ama Taklaci kovaladigim icin degil, yasim 32, 4 yasimdan bu güne dek ötücü ve süs Kuslarina sahiptim, ve hala sahibim, veya daha dogrusu burdaki emanetcisiyim, veya bakicisiyim dogru demek gerekirse, ...
o yaslarda kafesin etrafina diz cöker öküzün trene baktigi gibi bakardik, yem su babamin isi idi, biz kafesi hava günesliyken disarlarda gezdirirdik, millet köpegini gezdiridi, bizde kafesteki kusu
Yanimda göre göre, aklim erdikce besliye besliye bugünlere geldik, Forumda Evcil hayvanlarda 1 resim var, bakabilirsin, ...
Dedigin cok dogru, bir yavruyu yeme düsene kadar büyütmek icin elimizden geleni yapariz, dedigin gibi cogu kusun diskisini temizlerken kendi evladinin Pampers`sini degistirmemistir ! Haklisin !
Yazilarin kendinden emin gibi geldigi icin bir bildigin vardir diye düsündügümden sana öyle hitab etmisimdir, ama usta kelimesini kullanmadim, benden kesin bilgilisin, hepsi o kadar, ...
ben bir Google`den senin beslediklerine bir bakim madem orda birseyler var, ...
Saygilar
o yaslarda kafesin etrafina diz cöker öküzün trene baktigi gibi bakardik, yem su babamin isi idi, biz kafesi hava günesliyken disarlarda gezdirirdik, millet köpegini gezdiridi, bizde kafesteki kusu
Yanimda göre göre, aklim erdikce besliye besliye bugünlere geldik, Forumda Evcil hayvanlarda 1 resim var, bakabilirsin, ...
Dedigin cok dogru, bir yavruyu yeme düsene kadar büyütmek icin elimizden geleni yapariz, dedigin gibi cogu kusun diskisini temizlerken kendi evladinin Pampers`sini degistirmemistir ! Haklisin !
Yazilarin kendinden emin gibi geldigi icin bir bildigin vardir diye düsündügümden sana öyle hitab etmisimdir, ama usta kelimesini kullanmadim, benden kesin bilgilisin, hepsi o kadar, ...
ben bir Google`den senin beslediklerine bir bakim madem orda birseyler var, ...
Saygilar
16/3/2010, 10:21 pm
Baktim, Masallah, Göklerin cok güzeller, güle güle beslersin insallah, birde Mehmet Beyhani tanidim
hadi iyisin
hadi iyisin
- deli_fisek03
16/3/2010, 10:27 pm
saka maksatli yazdigini belirtmissin tskler ben inan bir arnt niyet gibi sezgilesmitim bundan dolayi kusura bakma ustalik diye bisey yok herkesin eksikleri var kafes kuslarida cok guzeldir allah emeklerini bosa cevirmesin insallah
- deli_fisek03
16/3/2010, 10:28 pm
:) iyisin derken mehmet beyhan sebabci ben oyun kusu bakarim cok eskiden tanisiriz kendisi ile
16/3/2010, 10:36 pm
hepimizin emekleri bosa cikmaz insallah, sagol, Mehmet Beyhan derken, bilinen kisi diye andim, ...
- freaxs
Ad Soyad : ufuk sahin
Doğum Tarihi : 10/05/85
Forum Kayıt : 12/01/10
17/3/2010, 8:17 am
admin arkadaş akşam ben bu konuya bi mesaj yazdım neden çıkmıyor
özel bir konuşmada bu biz mi katılamıyoruz yada yazdığım mesaj mı engelleniyor
özel bir konuşmada bu biz mi katılamıyoruz yada yazdığım mesaj mı engelleniyor
- okn yılmaz
Ad Soyad : okn yılmaz
Forum Kayıt : 12/03/10
4/4/2010, 8:28 pm
az ve öz ilk kalkış hızlı cıkma 100 150 metreden hedefe kapatma takla arası acma baglayıp acık gezme taban şart olmazsa olmazıdır iniş kafayı döküp perdahını verip harmanlaya harmanlaya inecek bu varsa emek var yoksa boşa yemde yok pazar havası sepet havası ben kuş besliyorum deme takımı 1000 tl verılir saygılar
- MisafirMisafir
14/4/2010, 7:11 pm
burdan okuyacağın üçbeş bilgiyle taklacı hele birde baş kuşu besleyeyim işi öğreneyim diye düşünüyorsan develer dama çıkar ip atlar. bu bilgiler okumayla öğrenilmez kanlı canlı besleyeceksin okulundan geri kalacaksın ekmek parası kazandığın işinden fedekarlık edip ihmal edeceksin eşinle çoluk çocuğunla az ilgileneceksin rızıklarının birazını kuşlara sermaye edeceksin onuda atmaca , kedi , hırsız götürecek. valla ben bu şartlarda öğrendim benimsedim çünkü bu iş bir tutku .senin [Hadi bunu bilin bakalım ]demen beni incitti.
14/4/2010, 10:10 pm
Mehmet abi,
benim basligim`mi SENI incitti ? ? ?
Ben kimseye hodri meydan demedimki, hem, her is ögrenilebilinir, yolu yordami tarifleyen dilimiz var nede olsa, birileri yazacakki okuyalim, anlamiyor isek tekrar okuyacagiz, anliyana kadar yada birakmali baktik aklimiz almiyor, ama göre göre`de is ögrenilir, örnegin gerekir ise, ben insaat`de meslek ögrendim, sonradan, yani üc yil sonra USTA belgesini aldik, ama 3 yil boyunca ya ustanin ayagina malzeme tasidik, yada etrafi toparladik erken gidelim diye, o isleri cabuk hallederdimki ustaya bakim, eline bakim, nasil yapiyor, neden öylede böyle degil, sorumu sorim, bilmedigimi ögrenim diye, ve sonunda baka baka usta olduk, yani okumaliki dogruyu ve yanlisi ayirabilelim, ...
Verdigin fedakarliklara gelince, 4 satir yazmisin, ne kusunu gördüm, ne videosunu, nede herhangi birsey, bildiklerini para ile satin alamazdin`da, bu kesin, haa, cok para harcamis olabilirsin, sonucta paranin ortagida yok, alin teri diyelim, istedigini yaparsin, sen tercihini yapmisin, senin günlerinin saati 24`de bizimkilerin 48 saat degilya, bizde cok seylerden fedakarlik veriyoruz, ister istemez, Allah af etsin, ne deyim, sonucta Kümese giderken, onlari ucururken kimseye zararimiz yok, hatda doga`ya katkimiz oluyor, bizim kuslarida Kedi, Atmaca, Gelincik götürüyor, cogu zamanda en iyilerini, olmasa daha iyi ama, olacagin önüne gecilmezmis, KADER demek lazim Kusun ömrü icin, velhasilkelam, vallahi ben kimseyi incitmek istemedim !!!
Bunun bir cevabini alimda, digerlerine sonra cevap veririm insallah Hani basligin yazari oldugum icin bu yazini ister istemez üzerime almis oldum, umarim öyledir !
Saygilar
benim basligim`mi SENI incitti ? ? ?
Ben kimseye hodri meydan demedimki, hem, her is ögrenilebilinir, yolu yordami tarifleyen dilimiz var nede olsa, birileri yazacakki okuyalim, anlamiyor isek tekrar okuyacagiz, anliyana kadar yada birakmali baktik aklimiz almiyor, ama göre göre`de is ögrenilir, örnegin gerekir ise, ben insaat`de meslek ögrendim, sonradan, yani üc yil sonra USTA belgesini aldik, ama 3 yil boyunca ya ustanin ayagina malzeme tasidik, yada etrafi toparladik erken gidelim diye, o isleri cabuk hallederdimki ustaya bakim, eline bakim, nasil yapiyor, neden öylede böyle degil, sorumu sorim, bilmedigimi ögrenim diye, ve sonunda baka baka usta olduk, yani okumaliki dogruyu ve yanlisi ayirabilelim, ...
Verdigin fedakarliklara gelince, 4 satir yazmisin, ne kusunu gördüm, ne videosunu, nede herhangi birsey, bildiklerini para ile satin alamazdin`da, bu kesin, haa, cok para harcamis olabilirsin, sonucta paranin ortagida yok, alin teri diyelim, istedigini yaparsin, sen tercihini yapmisin, senin günlerinin saati 24`de bizimkilerin 48 saat degilya, bizde cok seylerden fedakarlik veriyoruz, ister istemez, Allah af etsin, ne deyim, sonucta Kümese giderken, onlari ucururken kimseye zararimiz yok, hatda doga`ya katkimiz oluyor, bizim kuslarida Kedi, Atmaca, Gelincik götürüyor, cogu zamanda en iyilerini, olmasa daha iyi ama, olacagin önüne gecilmezmis, KADER demek lazim Kusun ömrü icin, velhasilkelam, vallahi ben kimseyi incitmek istemedim !!!
Bunun bir cevabini alimda, digerlerine sonra cevap veririm insallah Hani basligin yazari oldugum icin bu yazini ister istemez üzerime almis oldum, umarim öyledir !
Saygilar
- ahmetkara
Ad Soyad : ahmet kara
Doğum Tarihi : 01/09/78
Forum Kayıt : 18/08/08
23/4/2010, 3:01 pm
s.a.
her hedefe gelip kafa kadırıp oynayan kuş kuş değildir.
yıllardır öğrenmeye çalışıyoruz ama bir türlü olmuyor.
önemli olan yaşayarak tecrübe etmektir.
gözlemlemelirmiz yanlışlarımızı görmektir.
ve doğru pozitif tahlilleri sunmaktır.
her kişinin oyun kuşuna bakış açısı farklıdır.
rakamlarla sayılmaz.
doğru olan sayılı şeyleri yanlış analiz etme şansımmız çok yüksektir.
kuş havada uçar nefesini açar hedefine gelir kendini gezime veriri hedefine gitlenir tırmanışlarını gerçekleştiri takalrını gösterir ve güzel bir süslemeli iniş yapar.
burda kendini belli eder ama ne varki burda
tecrübe + gözlem + plan fikir ortaya girer ama gerçek olan planlar fikirler.
her hedefe gelip kafa kadırıp oynayan kuş kuş değildir.
yıllardır öğrenmeye çalışıyoruz ama bir türlü olmuyor.
önemli olan yaşayarak tecrübe etmektir.
gözlemlemelirmiz yanlışlarımızı görmektir.
ve doğru pozitif tahlilleri sunmaktır.
her kişinin oyun kuşuna bakış açısı farklıdır.
rakamlarla sayılmaz.
doğru olan sayılı şeyleri yanlış analiz etme şansımmız çok yüksektir.
kuş havada uçar nefesini açar hedefine gelir kendini gezime veriri hedefine gitlenir tırmanışlarını gerçekleştiri takalrını gösterir ve güzel bir süslemeli iniş yapar.
burda kendini belli eder ama ne varki burda
tecrübe + gözlem + plan fikir ortaya girer ama gerçek olan planlar fikirler.
8/5/2010, 7:41 am
Arkadaşlar ben yeni yeni güvercin beslemeye başlıyom 2 çift kuşum var bir çifti taklacı yeni getirdim kanatlarını bağladım aceba nasıl alışır YARDIM[b]
- ziyankar_1982
Ad Soyad : yusuf
Forum Kayıt : 29/06/10
s.a
29/6/2010, 7:41 pm
selam abiler ben siteye yeni üye oldum bir kuş tarif edecem kriterlerinize hayalinizdeki kuşa uyuyorsa konuşalım.İlk kalkışta 10 ila 15 takla arasında kalkacak havada serce kadar kalacak cok uzun bir kalkış yapacak..Daha sonra 10 ila 15 dk arasında kapatıp geldiği yerin ilk başlangıcını göremeyeceksiniz görüş alanı 200 250 metre daha ilerden kapatıp gelecek 1 metre ila 1 bucuk metre arasında yere gelip taban taklasını attıktan sonra her taklanın arası 3 ila 4 metre olacak şekilde 15 ila 20 takla arasında yaklaşık olarak 20 25 katli bina kadar kactıktan sonra en sondaki bağlama taklasını atıp.8 dk kadar havada kaybolacak sonra tekrar görünecek ve havada süratli ucacak son derece süratli.15 dk gecmeden tekrar aynı yerden ve aynı yere gelecek.10 ila 15 sefer arasında sefer yaptıktan sonra oynadığı yere 20 ila 30 takla arasında inecek.hava en ufak bir hata yaparsa kafası gider Bu kuşlar 1 dişi ile 7 erkekten alınmıştır.Ayak gösterenide var az taklayla havada serce kadar kalanıda var kısa mesafede cok taklayla gidenide var.Siz hangi tarzı seviyorsanız var yani.Kuşlarımı izlemek için kesin alıcı olamanız gerekmektedir.Fiyatlar 5000 den başlamaktadır.Bu sitede sanırım üyeler msn adresleriniz görebiliyordur oradan ulaşabilirsiniz.BU arada ben bütün kuşculara saygı duyarım kimin kuşu nasıl karışmam ve kimsenin kuşuna laf etmem herkesin kuşlarını damarına saygı duyarım kendi kuşumu övüp başka bir kuşcunun kuşlarını kötülemem bugün bende iyi kuş olur yarın baka bişr kuşcuda.Yani kuşlarım tarfi ettiğim gibidir.Belki sizde daha iyisi vardır kimse yanlış anlamasın.Saygılar
- MisafirMisafir
30/6/2010, 7:37 pm
Anlattığın seninde hayalindeki kuş olsa gerek eğer böyle oynayan eke kuşun varsa bi çift ben satıyım sen 5 e razıysan ben 15e satarım yeter ki kuş uçur...
- esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08
2/7/2010, 8:01 pm
kuşların dediğin gibiyse helal olsun hayrını gör.çok kuş seyrettim.çok uzaktan atanını gördümde 20-25 katlı bine kadar gidenini görmedim,duymadım.
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
20/7/2010, 2:05 pm
bak murat kardeşim genel özellikleri bilmen için en iyi yol derneklerin yaptıkları uçuş perfonmans puanlarına bak neye puan veriyorlarsa kuşlardaki genel özellik odur .buda zamanla ve tecrübeyle ortaya çıkmıştır.selamlar
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
21/7/2010, 7:34 am
selam murat kardeş ilginç diye yorum yapmışsın.herkez kuşların farklı özelliklerini sever her kuşçuya göre bu değişir.nasıl kuş uçurma festivallerinde yöre farklı olsada puanlar belirli özelliklere veriliyor bence ana özellik puanlamaya esas hareketlerdir .gerisi tefarruattır.sanırım benim dediğime itiraz eden olmaz. selamlar
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3