PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI
+35
fuatbc
kırıkkaleli metin
alp66
yusuf polat
eyüp sabri tugen
tohatlı
kahvecişaban
tunc_54
iyimser_20
fatih_27su
hacı murat
oğuz06
emreert
yavuzaslan
zaralıemrah
Sakallı Sadık
timur
tyc_tyc
antepli2757
turan o.ç
AHMETHANKORKUT
kuzgun
kadirsulun
mehmet73
zirvede
ilker arslan
eric
agokmen
Kuscu-Murat
cihantje
brkkmr
Forum Admin
musamamoste
gecityok
mesut16
39 posters
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- yavuzaslan
Ad Soyad : yavuz kılıçaslan
Forum Kayıt : 31/10/08
Geri: PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI
6/8/2010, 11:34 am
ARKADAŞALR BEN ZAMANIND AÇOKM PERDE AYAKLI KUŞALR GÖRDÜM AMA TAKLADA DİĞER KUŞALRDAN FARKI YOKTU BELKİ DAHA AZ PERFORMANSIDA VARDI KUŞUN AYAĞINDA PERDE OLMUŞ OLMAMIŞ FARK ETMEZ AMA BAZI TÜCCAARLAR PERDE AYAKLI KUŞALKRI SATMAK İÇİN ÇOK PALAVRALAR ATIYOR PERDE AYAKLI VAY ŞÖYLE TAKLACI VS İNANMAYIN PERDELİ KUŞALR TAKLACI OLSAYDI ÖRDEKELR KAZLAR TAKLADAN İNEMEZDİ:)))
6/8/2010, 12:13 pm
selam arkadaşlar.
bu perde olayını şöle düşünelim bence...kuşun kostümünde nasıl takka,perçem gibi özellıkler oluyorsa perdede artık kuşu belırlıyen bı özellık.kuşu anlatırken nasıl takkalı,perçemli diyorsak ,perdelide deniyor...şunu unutmamak gerekıyor,bütün perdeli kuşlar ıyı olcak diye bişey yok,nasıl takkalı veya percemli kusların ıyısı kotusu olduguna göre perdeli kuşlarında ıyısı kotusu vardır.kanın yakınlaşması,veya kanın uyuşmaması sonucu olan seyler bu tüy bozuklukları veya ayakdakı perdeler.sadece bu sekılde mantık yürütuyorum,bilimsel olarak keske incelenebilse bu işler.
son olarak şöle bi örnek daha vermek istiyorum.tek ayağında perde olan bi dişiyi kan bağı olmayan bi erkekle eşledim.bazı yavrularda perde oldu.kanın yakınlaşması söz konusu değil,artık dişinin genlerıne yerleşmiş ve yavrularına aktarıyor bu perde özellıgını.
bu perde olayını şöle düşünelim bence...kuşun kostümünde nasıl takka,perçem gibi özellıkler oluyorsa perdede artık kuşu belırlıyen bı özellık.kuşu anlatırken nasıl takkalı,perçemli diyorsak ,perdelide deniyor...şunu unutmamak gerekıyor,bütün perdeli kuşlar ıyı olcak diye bişey yok,nasıl takkalı veya percemli kusların ıyısı kotusu olduguna göre perdeli kuşlarında ıyısı kotusu vardır.kanın yakınlaşması,veya kanın uyuşmaması sonucu olan seyler bu tüy bozuklukları veya ayakdakı perdeler.sadece bu sekılde mantık yürütuyorum,bilimsel olarak keske incelenebilse bu işler.
son olarak şöle bi örnek daha vermek istiyorum.tek ayağında perde olan bi dişiyi kan bağı olmayan bi erkekle eşledim.bazı yavrularda perde oldu.kanın yakınlaşması söz konusu değil,artık dişinin genlerıne yerleşmiş ve yavrularına aktarıyor bu perde özellıgını.
- tyc_tyc
Ad Soyad : Taha
Doğum Tarihi : 13/01/90
Forum Kayıt : 24/07/09
6/8/2010, 10:22 pm
abiler arkdaslar bu konu cok tartısılacaga benziyor fakat acıkcası ben böyle güvercin hic görmedim emreert arkdasım yada diger arkdaslarımızın abilerimizin elinde resim varsa görmek isterim bu kusları
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
7/8/2010, 7:26 am
Arkadaşlar özetle yazılanlar çoğu doğru.Perde ayaklılık,altıparmak,yapışık parmak,hatta kangallarda görülen6 ve 7 tırnak olayı genetik bozukluk.
Dikkat edilirse genelde kuşlarda ve kangallarda bu saflığın kanıtı olarak gösterilir.
Özetle bir soy yakalamış ve oyunu iyi kuşlar kan sokulmadan yakın akrabalı eşleştirilmesi sonucu perde ayaklılıkta dahil,değişik sakatlıkların meydana gelmesi normal bir durum.
Genelde çekinik olan bu genlerin çıkma olsılığının yükselmesinden kaynaklanır.
Diğer bir sorunda genlere etki eden çevre koşulları yada kanbağının çok iç içe girmesiylede
mutasyonlar oluşabilir.genel olarak zararlı olmakla beraber fiziksel soruna yol açmayan genlerde kalıcı olarak taşınan yararlı mutasyonlarda oluşabililir.
Perçem ,takka zararsız mutasyona örnektir.
Ama kuşun yada canlının fiziki yapısını olumsuz etkileyen perde ayaklılık çok sorun olmuyo görünsede zararlı mutasyondur ve kalıtsal hale gelmiştir.
İnsanlarda altıparmak,yapışık parmak v.b durumlar erkekliği belirleyen Y cinsiyet kromozumu üzerinde olduğu için genelde erkeklerde görünür.
Kuşlarda nasıl araştırmadım eğerki hep dişilerde görünüyorsa insanların tersi dişi kuş ZW olduğu için W de taşınıyo demektir.Emre arkadaşımızın sorusunun cevabı ortaya çıkar.Ama hem dişilerde,hemde erkeklerde görünüyorsa ortak belirleyici kromozomların birinde bulunan çekinik bir hastalık haline gelmiştir.
Şunuda unutmayalım yavrunun yumurta içinde yada yuvada büyürken beslenme yada v.s sorunlardan dolayı gelişim bozuklukları ayrı bir durum.
Saygılar...
Dikkat edilirse genelde kuşlarda ve kangallarda bu saflığın kanıtı olarak gösterilir.
Özetle bir soy yakalamış ve oyunu iyi kuşlar kan sokulmadan yakın akrabalı eşleştirilmesi sonucu perde ayaklılıkta dahil,değişik sakatlıkların meydana gelmesi normal bir durum.
Genelde çekinik olan bu genlerin çıkma olsılığının yükselmesinden kaynaklanır.
Diğer bir sorunda genlere etki eden çevre koşulları yada kanbağının çok iç içe girmesiylede
mutasyonlar oluşabilir.genel olarak zararlı olmakla beraber fiziksel soruna yol açmayan genlerde kalıcı olarak taşınan yararlı mutasyonlarda oluşabililir.
Perçem ,takka zararsız mutasyona örnektir.
Ama kuşun yada canlının fiziki yapısını olumsuz etkileyen perde ayaklılık çok sorun olmuyo görünsede zararlı mutasyondur ve kalıtsal hale gelmiştir.
İnsanlarda altıparmak,yapışık parmak v.b durumlar erkekliği belirleyen Y cinsiyet kromozumu üzerinde olduğu için genelde erkeklerde görünür.
Kuşlarda nasıl araştırmadım eğerki hep dişilerde görünüyorsa insanların tersi dişi kuş ZW olduğu için W de taşınıyo demektir.Emre arkadaşımızın sorusunun cevabı ortaya çıkar.Ama hem dişilerde,hemde erkeklerde görünüyorsa ortak belirleyici kromozomların birinde bulunan çekinik bir hastalık haline gelmiştir.
Şunuda unutmayalım yavrunun yumurta içinde yada yuvada büyürken beslenme yada v.s sorunlardan dolayı gelişim bozuklukları ayrı bir durum.
Saygılar...
- hacı murat
Ad Soyad : murat bahar
Forum Kayıt : 17/08/08
7/8/2010, 7:55 am
s a arkadaşlar bende gördüm hatta bi abimiz iyi kuşta 16 özellik var derdi eline alır kuşları saaatlerce incelerdi ki perde ayak konusunu sorduğumda kuş tam gelip taban taklayı vurcağı sırada perdeli ayaklarla kendini frenleyip oyunu daha güzel gösterişli olur demişti 11telek olması gözlerin gagaya yakın olması ve daha bi çok özellik sölerdi tabi ben öle düşünmedim hiç he kuşta fizik uçusa oyuna elverişli olmalı tabi ama hani derlerya ciğerinde kalbinde olcak ayagını kestimi yerden kuş kraldır ben varım derse sahibini yaşatandır kuş kuş olmalı he gözler mesela gagaya ne kadar yakın olursa dalıcılığı o kadar çok olur derdi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
- hacı murat
7/8/2010, 8:04 am
sekiz sene önce limoni bi dişi geçmişti elime ark askere gittiğinde getirmişti samsundan bunu benden o kadar çok istediki verdim hala üretiyo son gördüğümde yirmi tane olmuştu ki yavru uçurdunmu diye sordum aklımı peynirlemi yedim bu kuşlar salınırmı diyo ki başka kuşta uçuran bi insan ya hiçmi merak etmiyon dediğimde görüyomya daha ne istiyon diyo arkadaş ben anlamadim kuş perde ayaklıysa nolmuş benim bildiğim siyah beyaz olsun içinde olsun kuşun yeterki sahibini memnun etsin ALLAH göz vermiş akıl vermiş öyle bakmayla olsa biz neden uğraşıyozki kuş uçurmaya al eline bak at kümese ne atmaca ne şahin ne sık takla ne zaman kaybı keşke o kadar kolay olsa en güzeli sizin olsun arkadaşlar
7/8/2010, 8:41 am
Oğuz bey sölediklerinize aynen katılıyorum çok güzel örnekler vermişiniz.
TEKRAR YAZIYORUM,BU PERDENİN,PERÇEMİN,TAKKANIN,PAÇANIN,GÖZÜN,GAGANIN TİPİN KUŞUN PERFORMANSI İLE ALAKASI YOKTUR.Oğuz beyin sölediği gibi çekinik genlerin kan yakınlaşması ile ortaya çıkmasıyla meydana gelen şeyler.bilmiyoruz ama belki kuşun performasının saklı olduğu genlerde çekiniktir!!!
bende tek dişi perdeli ve dişi yavrularını böle verıyor.
TEKRAR YAZIYORUM,BU PERDENİN,PERÇEMİN,TAKKANIN,PAÇANIN,GÖZÜN,GAGANIN TİPİN KUŞUN PERFORMANSI İLE ALAKASI YOKTUR.Oğuz beyin sölediği gibi çekinik genlerin kan yakınlaşması ile ortaya çıkmasıyla meydana gelen şeyler.bilmiyoruz ama belki kuşun performasının saklı olduğu genlerde çekiniktir!!!
bende tek dişi perdeli ve dişi yavrularını böle verıyor.
- hacı murat
7/8/2010, 9:10 am
s a arkadaşım hakatten benimde verdiğim kuş aynı ördekler gibiydi ya senin resimdeki az bile peki sendekiler oyun performans nasıl yani perdeliler için diyom arkadaşım yani bi üstünlüğü yada düşüklüğü varmı meziyet yada engel teşkil ediyomu bu perde kuşlarda
7/8/2010, 9:13 am
hiç bir şekilde ne bir meziyet nede engel teşkil ediyor,kuşun kafasındaki takka veya perçem kuşun performansına bi etkesi oladığına göre bu perdelerinde bi etkisi yoktur.
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
15/9/2010, 10:48 am
çok deyerli kardeşim taha evet musul kuşudur ve elimde var hata tırnakları birbirine bitişik
24/10/2010, 2:09 pm
öyleymis, damari tutmus kus deniliyor, fakat aydin gökmen abinin dedigi gibi, ilerde olabilcekleride hafife almamak gerek, ...
aklima gavurlarin bir sözü geldi:
Bilgisayar bile karsisinda oturan kadar iyimis, kustan anlamadiktan sonra istersen kusun krali elinde olsun, neye yarar, ...
aklima gavurlarin bir sözü geldi:
Bilgisayar bile karsisinda oturan kadar iyimis, kustan anlamadiktan sonra istersen kusun krali elinde olsun, neye yarar, ...
- MisafirMisafir
24/10/2010, 3:10 pm
eskisehirdeki perdeliler cok degisiktir kuslarin sirtinda iki kanat aasinda gulleri vardir ve baziarinda resmen gozlerinin ustunde kaslari vardir hadi ya falan diyeceksniz ama gordugum bu sekilde ve aynen renkleride sus kusu gibidir oyunlari hatiri sayilir sekildedir kuslara takilan lakapda kobra lar derler
- MisafirMisafir
19/11/2010, 2:00 am
selam arkadaslar izine gittigimde tokat daki arkadasla telefonla konusmustum beni davet etti gidemedim vakit darliginda ve tokat daki arkadasin verdigi numaradaan antal yadaki arkadasi aradim beni buyur etti sagolsun hazir kus oldugunu da soyledi ama gene gidemedik ama bu sefer antalyada yasayan bir kuscu arkadasimi aradim rica ettim o gitti seyretti kuslari arkadasim bana dedigi ilk sey ne bu kuslar boyle ya oyle de guzel oynarmi kus biz yillarca azman beslemisiz dedi hala icimde ufte insallah seneye rahatsiz edecem hem tokat daki kardesi hem antalya daki arkadasi saglicakla kalin iyi kus ucurmalar
- fatih_27su
Ad Soyad : fatih
Forum Kayıt : 24/04/08
19/11/2010, 7:28 pm
sayın eskişehirli erol yalçın abi sizin bu antal yada kuş unu anlattgınız kişi // fahri telli == mi?
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
19/11/2010, 8:57 pm
FAHİR ABİNİN KUŞLARINDAN BESLİYORUM HATTA KÜMESİMİN YÜZDE DOKSANI FAHİR ABİNİN KUŞLARI PERDELİ KUŞU DA VAR BENDE BEN OKUŞLAR KADAR ZEVK VEREN KUŞ ÇOK AZ GÖRDÜM YILDIZDAN ATIP GELEN EN AZ 30-35 METRE GİDEN KUŞLAR BUNLAR EKELİĞİNDE DE UÇURDUM HİÇ BOŞ DEĞİLLER KONUŞULAN KUŞLAR FAHİR ABİNİN KUŞLARINDAN DEĞİLDİRT ZANNETMİYORUM Kİ EĞER O KUŞLARDAN BAHSEDİYORLARSA YAZIKKKKK
- MisafirMisafir
19/11/2010, 11:02 pm
EVET FATIH KARDES ANTALYADAKI KUSLAR FAHIR TELLI NIN KUSLARIDIR ARKADASIM SAG OLSUN GIDIP SEYRETTI BEN GIDEMEDIM AMA MUTLAKA GIDIP SEYREDECEM INSALLAH YANI ARKADSIMIN SOZUNE INANIRIM O YUZDEN KIMSE PISLIK YAPMASIN LTFEN O KUSLARA AYRICA FAHIR TELLI ARKADASIMIZDA TELEFONDA KONUSTUGUM KADARI ILE MUKEMMEL BIR INSAN SAGLICAKLA KALIN
- iyimser_20
20/11/2010, 12:12 am
erol beyın dediği gibi Fahir abi çok değerli misafirperver ve çok iyi bir kuşçudur senelerdir çok güzel bir şekilde kuşlarını muhafaza etmiştir hatta kümesimize gönderdiği son yavrulardan 3 tanesi seneler önce kayınpederimin 12-13 sene önce uçurup izlediği kuşun kardeşleriymiş okadarda iyi bir saklayıcıdır.
- tunc_54
Ad Soyad : tuncay cakmak
Doğum Tarihi : 06/08/74
Forum Kayıt : 23/05/08
20/11/2010, 12:21 pm
s.a arkadaşlar bahsi gecen kuşlar perde ayaklı boazlar ve takkeli perde ayaklı bozlar sıvacı ömer abiden cıkmışdır. bu kuşlar söylenildiği gibi antalyada fahir bey tarafından beslenmekdedir bir kanadıda ankarada tanıdığım bir abide vardır kuşlar gayet seri pratik atmaları çok çok uzakdandır seferleri dolu dolu standartdır altlarındaan arada beyaz yawruda gelmekdedir bozdumanlı takkelide gelmekdedir çok ndirde olsa gök gelir bozların soyu zaten gökden gelmedir perde ayaklı olmasının yanı sıra sırtlarında V şeklinde koyu yeşil renkde iz taşır .tüm gercek kuşculara selam olsun. saygılar
- kahvecişaban
Ad Soyad : şaban özer
Doğum Tarihi : 15/08/58
Forum Kayıt : 22/07/08
20/11/2010, 6:26 pm
tşkler sayın arkadaşlarrr..... allah herkesin kuşşunu taban üstü durdursun atmaçasız günler diler saygılarımı sunuyorummmm...................
- kahvecişaban
Ad Soyad : şaban özer
Doğum Tarihi : 15/08/58
Forum Kayıt : 22/07/08
20/11/2010, 6:31 pm
sayın eskişehirtli arkadaş size ((fahri telli)) mi derken ben pislik yapma için sormadım bend e bu kuşlarını soyunu çok araştırdım ben gidip seyremedıgım için size sormak istedim....... saygılar ve hatta benım bildigim kadarıyla bu kuşlar sanırım göz renkleride mavidir..... bu kuşların ırkından çok daha önceleride meşhur mayfa babası inci baba nında besledig söylenirrrr.............. bu benım internet den araştırdgım kadar bilgidir............ saygılar fatih_27
- iyimser_20
20/11/2010, 9:11 pm
tuncaybey ve şaban bey doğru söylüyorlar atmaları uzaktan doyunları şamatalı ve pratik çoğu yavruyken yaptığından daha iyisini ekeyken yapar altlarında beyaz ve gökte gelir tuncay beyin dediği gibi orjinal olanların sırtında V şeklinde koyu yeşil iz ve boynunda beyaz bir tüy bulunur buda gerçekten çok ince ayrıntılarından biridir herkese saygılar
- MisafirMisafir
20/11/2010, 10:25 pm
kardesim sozum sana degil bazilari perdeli kuslarin geneline sanki bi acyip sekilde yaklasiyor yav benim yasim elli ben perdeli kuslari ilk gordugumde 25 yasindaydim bunce senedir bir ka degisik yerde degisik perdeliler gordum ve hepside mukemmelin ustunde oyun yapiyorlardi hele urfadan bursaya gelen perdeliler daha bi mukemmel oyun yapiyorlardi su an elimde bulunan murat kardesden gelen kuslarda mukemmel bence yani on yerde gordum desem yalan olmaz hepside oyun bakimindan bence sahane kuslar saglicakla kaliin iyi us ucurmalar
- tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10
23/11/2010, 3:16 pm
ARKADASLAR BU MEVZU COK DERİN BEN TOKATLIYIM BENDE COK DUYDUM BU KUSLARI AMA İZLENEMM NASİP OLMADI ARKADASIDA TANIRIM AMA KUSLARI İZLEYEN ARKADASLARIM UCUM KUSUNU BIRAKTI O KUSLARI GÖRDÜKTEN SONRA KENDI KUSLARI KUS DEĞİL CAMİ YOZU GİBİ GELDİ DEDİLER O KUSCUNUN ADI ÖNDER ÖNDERDE KUSLARI FAİR TELLİDEN GETİRDİKİ AMA İZLEYENLERIN YALANCISIYIM KUS BÖYLE KAPANIP BÖYLE DÖNMEZ DİYOLAR KUSLAR TAKLAYI YAPIP UCUMA GECECEKLERI YERDE KADEME YAPIP TAKLAYA DEVAM EDİYOLARMIS VE BOL TAKLAYLA,ŞİMDİ SAMSUNLU ARKADASLAR DİYOKI TOKATTA OLSAK DUYARDIK KUSCULUKTA CEKEMEMEZLİK COK O COCUGUN KUSLARINI ALMAK İSTEDİLER COCUK VERMEDİ SONRA COCUGUN KUSLARINI KARALAMAYA KALKTILAR COCUK TOKATA KUS VERMIYO SUAN .
- iyimser_20
23/11/2010, 3:29 pm
önder kardeşin nasıl kuşlar uçurduğunu çok iyi biliyorum gerçekten güzel kuşları var dediğiniz gibi iyi kapanıp iyi fişekliyorlar ha fahir abidekiler kadar değil ama yinede önder kardeşin kuşları güzeldir kuşları kötüleyenler neden fahir abiden gidip kuş almış onu öğrenmek lazım nasıl kötüde asıl sahibinden kuş almaya gidiyorlar ben biliyorum ki fahir abinin kuşlarını kötüleyipte kümesine koyan çok insan var
- eyüp sabri tugen
Ad Soyad : eyüp sabri tugen
Doğum Tarihi : 16/12/65
Forum Kayıt : 16/09/10
30/11/2010, 3:22 pm
Arkadaşlar selam ben gaziantep te yaşıyorum ve urfalıyım, bizim eski kuşçular perdeli beyazlardan çok bahsederlerdi, ama o kuşlar tam perdeli yani iki ayak ve bütün parmaklar perdeli imiş çok güzel oynadıklarından bahsederlerdi ,şimdikileri görüyorum tek parmak perdeli demekki kuşlar zamanla kırıldıgından artık perde ayaklı olmaktan çıkmış sanki bir özürmüş gibi algılanmakta, isviçrede arkadaşım murat bana bir çift perdeli beyaz getirdi uzun bir süreden sonra tekrara kuşçuluga başladım bakalım uçurup görecegim .
herkese selamlar.............
herkese selamlar.............
- yusuf polat
Ad Soyad : yusufi
Forum Kayıt : 29/05/10
30/11/2010, 3:42 pm
bütün merakçı kuşçu arkadaşlara slm perdeli takkalı bozlardan bahsediyorsunuz belki kiminin kümesinde bulunmaktadırlar kimninde bulunmamaktadırlar sizdeğerli ardaşlar söylenti yorumlarınıza katılıyorum ve kimse kendi üzerini yanlış anlamasın eğer elinde bulunan arkadaşlar varsa bizlerle video oyyunlarını paylaşırlarsa sewiniriz sizdeğerli kuşçu arkadaşlar kalınsağlıcakla
- tunc_54
Ad Soyad : tuncay cakmak
Doğum Tarihi : 06/08/74
Forum Kayıt : 23/05/08
30/11/2010, 3:48 pm
s.a arkadaşlar şimdi perde ayaklı kuşları 2 ye ayıralım 1 ci ırk iranda böy gesterir ve orjini perdelidir ırkının özelliği perdeli olmasıdır ülkemizde ise hem soydan perdeli hemde genetik uyuşmazlıkdan perdeli kuşlar mevcutdur şimdi fahir tellinin beslediği kuşlara gelirsek kuşların soyu rahmetli göl başılı ömer abiden ve ismini vermek istemediğim bir kişinin kuşlarının çiftleşmesinden gelen kuşlardır bu kuşların gercek safları ankarada bir abimde ve fahir ustada mevcutdur bir kanadıda bende vardır fahir ustaya sorsak ben kendini tanımam kuşlar şeref ustanın kuşlarından der fakat işin aslı gölbaşılı rahmetli ömer abiden gelmekdedir yanlış hatırlamıyorsam fahir usta 2.3 sene önce erkek sıkıntıs yaşıyordu bir erkek aldı tanıdığım abiden perde ayakların iran kanadı renk olarak beyazdır sonucda şu cıkar fahir ustanın ve elimizdeki kuşların beya yawru vermesi sebebiyle zamanında bu kuşlara orjinlerinden bir beyaz girmişdir urfalı abinin yazdıklarınada katılıyorum zamanında urfa yöresinde bu kuşlar fazlasıyla mevcutdu ....
tüm gercek kuşculara selam olsun
SAYGILAR
tüm gercek kuşculara selam olsun
SAYGILAR
- iyimser_20
30/11/2010, 5:57 pm
doğrudur yazdığınız şeylerin bir kısmı ama şu var elektrikçi şerefa amca veya ömer abi farketmez aslı onlardır ama kuşlar senelerdir fahir abide ve farklı kan kuşlar girilerek ortaya başka başka oyunlar sergileyen kuşlar çıkmış ha işin aslını bende biliyorum sizin yazdıklarınızın eksik kısımlarıda var fahir abinin erkek sıkıntısı diye bişey olamaz çünkü ben bile kaçtane kuşu olduğunu tam bilmiyorum şu olabilir farklı birşey deneyecektir onuun için almıştır burda onları konuşmuyoruz kuşlaaardan bahsediyoruz herkese saygılar
- alp66
Ad Soyad : Alparslan YALÇIN
Doğum Tarihi : 28/03/72
Forum Kayıt : 04/07/08
3/12/2010, 7:14 pm
Arkadaşlar kuşçu milleti çeşit çeşit, kimi uçurmaktan, kimi oynatıp izletmekten, kimi yakalamaktan,kimi alıp satmaktan, kimi kendi kuşlarının övülmesinden, kimide burada yazı yazan bazı arkadaşlar gibi BENDE VAR deyip etiket yapmasından hoşlanır, hepimiz bu işi hobi olarak yapıyoruz, unutmayın sırf bende var diyebilmek için tonla para ve zaman harcayıp 1 takım kuş alıp kümesinize koymayın, 1 takım kuş almayla kuşçu olunsa parası yeten her adam kuşçu olurdu, bu iş o kadar kolay değil, kaliteli damızlık edinmenin yanı sıra sabır,uzun bir zaman ve kan çeşitliliği gerekli. Adama bir bakıyorum bozkirli yapıp koymuş kümesine hemen peşinden ankarada çankırıda arap peşinde, en iyisi bu diyor, ardından antalyada tokatta perdeli peşinde, tarihçesini araştırıyor. Yalan yanlış araştırdığı yetmiyor birde internet ortamında yazıyor. Aynı kümesin içinde yumurtadan çıkan yavrunun babasının kim olduğunun garantisi bile yokken 50 yıl öncesinin oynayan kuşlarının yavrularından bahsediliyor, falancadan geçmiş filancaya gitmiş,yok şu renk, gözü bu renk ayağı şöyle. Tamam nesil önemli ama aynı kandan iyide çıkar kötüde, ayrıca iyi oynayan kuş iyi damızlık olur diye garantide yok. Uzun lafın kısası biz oyun kuşlarını yurt dışındaki posta güvercini yetiştiricileri gibi sınıflandırmaz, secerelendirip belgelemediğimiz sürece kulaktan dolma dedikodulara daha çok kafa patlatır, zaman ve para harcarız. Ben şu adamın kuşlarından besliyorum demek bir kuşçuyu küçültücü bir üslup bence, damızlığını kimden edinirsen edin kendi kuşunu üret ve uçur, benim felsefem bu...
2 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3