PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 411k

Join the forum, it's quick and easy

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI

+35
fuatbc
kırıkkaleli metin
alp66
yusuf polat
eyüp sabri tugen
tohatlı
kahvecişaban
tunc_54
iyimser_20
fatih_27su
hacı murat
oğuz06
emreert
yavuzaslan
zaralıemrah
Sakallı Sadık
timur
tyc_tyc
antepli2757
turan o.ç
AHMETHANKORKUT
kuzgun
kadirsulun
mehmet73
zirvede
ilker arslan
eric
agokmen
Kuscu-Murat
cihantje
brkkmr
Forum Admin
musamamoste
gecityok
mesut16
39 posters
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 Empty Geri: PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI

3/12/2010, 7:38 pm
alp66 demiş ki:Arkadaşlar kuşçu milleti çeşit çeşit, kimi uçurmaktan, kimi oynatıp izletmekten, kimi yakalamaktan,kimi alıp satmaktan, kimi kendi kuşlarının övülmesinden, kimide burada yazı yazan bazı arkadaşlar gibi BENDE VAR deyip etiket yapmasından hoşlanır, hepimiz bu işi hobi olarak yapıyoruz, unutmayın sırf bende var diyebilmek için tonla para ve zaman harcayıp 1 takım kuş alıp kümesinize koymayın, 1 takım kuş almayla kuşçu olunsa parası yeten her adam kuşçu olurdu, bu iş o kadar kolay değil, kaliteli damızlık edinmenin yanı sıra sabır,uzun bir zaman ve kan çeşitliliği gerekli. Adama bir bakıyorum bozkirli yapıp koymuş kümesine hemen peşinden ankarada çankırıda arap peşinde, en iyisi bu diyor, ardından antalyada tokatta perdeli peşinde, tarihçesini araştırıyor. Yalan yanlış araştırdığı yetmiyor birde internet ortamında yazıyor. Aynı kümesin içinde yumurtadan çıkan yavrunun babasının kim olduğunun garantisi bile yokken 50 yıl öncesinin oynayan kuşlarının yavrularından bahsediliyor, falancadan geçmiş filancaya gitmiş,yok şu renk, gözü bu renk ayağı şöyle. Tamam nesil önemli ama aynı kandan iyide çıkar kötüde, ayrıca iyi oynayan kuş iyi damızlık olur diye garantide yok. Uzun lafın kısası biz oyun kuşlarını yurt dışındaki posta güvercini yetiştiricileri gibi sınıflandırmaz, secerelendirip belgelemediğimiz sürece kulaktan dolma dedikodulara daha çok kafa patlatır, zaman ve para harcarız. Ben şu adamın kuşlarından besliyorum demek bir kuşçuyu küçültücü bir üslup bence, damızlığını kimden edinirsen edin kendi kuşunu üret ve uçur, benim felsefem bu...
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 3167858558
negüzel anlatıyor arkadaşlar tamam güzel bende vardiyenler çıkıyor oda güzel.
iyiyi takib etmekte güzel. araştırmacı olmakta güzel.
bu bahsi geçen kuşlardan anlatıldığı gibi bi kuş seyredelim acizane
şimdi arkadaşlar gelin izleyin diyecek onuda biliyorum ama
burada forumda konuşuluyosa konuşan arkadaşlar bi video atsın bizde seyredelim. okurken insan ogluyuz bide merakımız kuşlar üzerine ya video da olsa bi havada görmeyi insacın canı çekiyo.
herkeze selamlar.
kırıkkaleli metin
tunc_54
tunc_54
Ad Soyad : tuncay cakmak
Doğum Tarihi : 06/08/74
Forum Kayıt : 23/05/08

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 Empty Geri: PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI

3/12/2010, 7:50 pm
s.a arkadaşlar bu yazdığınız yazıyı kime itafen yazdınız bir acıklık getirirmisiniz bende buraya bir kaç çümle yazayım şimdi kimin elinde ne varsa var yada yok o konu kişiyi ilgilendirir güzel bir ata sözü vardır yarası olan gocunur diye ben bende var dedim bir yazımda demekki benim için yazılmış bu yazı doğruysa teyit edermisiniz bende size ona göre bir cvp yazayım haa ben yanlış anlamışsam özür dilerim arkadaşlar kiminin parası vardır cebi konuşur kiminin kuşu vardır kendi kuşundan fazla konuşur kimindede ne para vardır nede kuş herkezden fazla konuşur tüm gercek kuşculara selam olsun...
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

3/12/2010, 8:16 pm
tunc_54 demiş ki:s.a arkadaşlar bu yazdığınız yazıyı kime itafen yazdınız bir acıklık getirirmisiniz bende buraya bir kaç çümle yazayım şimdi kimin elinde ne varsa var yada yok o konu kişiyi ilgilendirir güzel bir ata sözü vardır yarası olan gocunur diye ben bende var dedim bir yazımda demekki benim için yazılmış bu yazı doğruysa teyit edermisiniz bende size ona göre bir cvp yazayım haa ben yanlış anlamışsam özür dilerim arkadaşlar kiminin parası vardır cebi konuşur kiminin kuşu vardır kendi kuşundan fazla konuşur kimindede ne para vardır nede kuş herkezden fazla konuşur tüm gercek kuşculara selam olsun...
tuncay beni kastediyosan senin yazını dahi okumadım kendikendine kafanda bişeyler kurma. sende varmı yokmu bilmiyorum. bikaç kişi var yazmış atın izleyelim dedik. ayrıca seninle kuşüzerine konuşma yapmam. konuşmuşluğumuz var sohbetlerimiz var birbirimizi kırmayalım.
iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10

3/12/2010, 9:44 pm
bende bahsediyorsanız eğer tüyünü tamamlamış yavruya kusmuş kuşları uçurmaya başladım hazır olunca yazarım izlemek isteyen başımın üstünde yeri var
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

4/12/2010, 7:22 am
iyimser_20 demiş ki:bende bahsediyorsanız eğer tüyünü tamamlamış yavruya kusmuş kuşları uçurmaya başladım hazır olunca yazarım izlemek isteyen başımın üstünde yeri var
teşekkürler kardeş.
tabiki eke kuş seyredilir. size yakın olanlar eminim siz buyur ettiğinizde misafiriniz olacaktır. ama malum yol uzaklıgı ve iş imkanları nedeniyle gelemeyebilir örnegin ben. randumana girince bu bahsettiğiniz hayvanlardan bir taneside olsun ufak bi kare video bizlerle paylaşırsanız. burada konuşullanları sevgili kuş sever arkadaşlar dahada güzel değerlendireceklerine eminim.
selamlar.
kırıkkaleli metin
emreert
emreert
Ad Soyad : Emre ERTABAK
Doğum Tarihi : 10/11/81
Forum Kayıt : 09/01/09
http://www.abantavcilik.com

4/12/2010, 9:54 am
s.a beyler,ayakları perdeli bozlara örnek olarak resımlerını eklıyorum.

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 0000157w

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 0000158

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 1000395hc

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 100039601

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 1000399i
tunc_54
tunc_54

4/12/2010, 11:59 am
s.a arkadaşlar bakın sitelere video koyarak bu işler olmaz metin kuş üstüne sohbet yapmamana senin adına sewindim. kocaeliye yakın yada kocaelide olan tüm arkadaşlar dawetlimdir
buyrun gelin ister bu pazar isterse istediğiniz gün canlı gözle kuş seyredin videoyla bu işler olmazz snr arkadaşlar perde ayak mandal kulak boş işler bunlar siteye 2 video resim koyan kişiler uzman kesiliyor biz türkiyede kimin kuşu nasıl oynar biliyor ve duyuyoruz allah herkezin yolunu acıketsin pazarıda acık olsun .. ben kuşu ucururum sizler duyarsınız merakketmeyin tüm gercek kuşculara selam olsun ..

dawetim herkez için gecerlidir...

kuş seyretmek isteyen arkadaşlara

adresim ..yarımca.körfez.kocaeli

TLF 536 474 27 25
yusuf polat
yusuf polat
Ad Soyad : yusufi
Forum Kayıt : 29/05/10

4/12/2010, 12:26 pm
arkadaşlar resim ekliyorsunuz bide oyunlu video eklerseniz daha da güzel olur tabiki tuncay arkadaşımızın dediği gibi kuşu canlı izlemek daha zevkli oluyor
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

4/12/2010, 12:31 pm
bizde onu diyoruz arkadaşalr var bizde diyor. bizde en azından bi video atabilrsiniz youmlar dahada güzelleşir diyoruz ama. kimsede tıkyok herkez evine davet ediyo adam kalkıp 15 saatlik yola düşüp kuşmu seyredecek. zaten burası paylaşım sitesi bu işler resimle videoyla olur burda kuru gürültü neye yarar. atar arkadaşlar videoyu begenen çanlı seyretmek isteyen merak eden kim adres veriyosa gider izler. dogrusu budur
emreert
emreert
Ad Soyad : Emre ERTABAK
Doğum Tarihi : 10/11/81
Forum Kayıt : 09/01/09
http://www.abantavcilik.com

4/12/2010, 12:54 pm
ben kımseye uzmanlık yapmıyorum,resım ekledım sadece paylaşım için,merak eden arkadaslarım görsün baksın diye.kuşların vıdeosunu ızlemek isdersen video da var forumda,biz burda bişeyleri ispat etmek için değil,sadece besledığim hayvanları sergiliyoruz,resım ve vıdeoyala,forumda bu işler bu şekilde olur...bu hayvanlar sana göre kötü olabilir,sende daha iyileride olabilir,hiç bir zaman forum ortamında böle munakaşalara girmeye gerek yok,sadece besledıgızmı hayvanları resımle,vıdeoyla diğer meraklılara gösderelim,yapman gereken bu.
yusuf polat
yusuf polat
Ad Soyad : yusufi
Forum Kayıt : 29/05/10

4/12/2010, 1:21 pm
arkadaşım kimse kuşlara kötü muamelesini kullanmıyor bu form da kuşçu arkadaşlar olarak video oyunlu kuş görsek yorumların neticeye vararak daha da güzel söyletilerin acığa çıkacığına ama kuşun oyununa göre yorumlar yapılır herbi kuşçu arkadaş bi başka söyleti kullanıyor kimse üzerine yanlış allamasın bizim istediğimiz arkadaşların söylentileri birbirini tutuyormu oynlu video olsa daha güzell olur KALIN sağlıcakla hepinize BAŞARILAR DİLERİM
tunc_54
tunc_54

4/12/2010, 1:48 pm
s.a emrecim üstüne almana gerek yok senin yaşın daha genc zamanı gelip ustalaşınca seninle ilgili eleşdiride yapılır ben senle ilgili bir şey yazmadım üstüne almışsın değerli arkadaşlar ben video eklemeyi beceremedim siteye ekleme tarafdarıda değilim benim kuşumu adam canlı seyredecek ben video cekersem kamerayı yerden tutmam kuşum uzun gitsin diye :))) şimdi adresim tlf yazıyor orda yakın olanlar gelir seyreder ne gördüysede yazar sitede bu işin rajonu budur ben siteye video koymam isteyen varsa msn adresimi ekler ordan gönderirim benim kuşumu gelin seyredin arkadaş ben video eklemem dedim yaa zaten duyarsınız gelmenizede gerek yokk..saygılar
tunc_54
tunc_54

6/12/2010, 8:00 am
s.a tokatlı kardeşim sana aynen katılıyorum bu işler böyle valla video bebe işidir şuda var bende dahil kimseye bir şey ispatlamak zorunda değildir benim kapım herkeze acık arkadaşlar bu kacıncı dawetim ben bile biilmiyorum iyi kuş canlı kötü kuş videoda izlenir bende kuş canlı seyretdirilir video işi beni bozarr kimseyle bir derdim sorunum yok ama boş muhabbetler canımı sıkar allah herkezin yolunu acıketsin allah herkezin gönlüne göre versin tüm gercek kuşculara selam olsun saygılar

maksat paylaşımsa video eklenir ama eklenen hiç bir video yoruma acık olamaz

başı yok sonu yok kuşun fişeğiyle kalitesi ortaya cıkmazz......
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin

6/12/2010, 10:02 am
s.a arkadaşlar bizdemiyoruzki bu işler videoyla olur. tabiki olmaz ama burası paylaşım sitesi ozaman kimse kuşunun fotosunu koymasın, kuş havada belli olur nasıolsa negerek varmı diyecez fotoya.
ozaman kimse video atmasın 2 dakkalık videoyla kuşun kalitesimi belli olur diyecez,
ozman kimse kuşu hakkında yorum yapmasın nebilelim yalan söylemediğinimi diyecez.
bırakın bu işleri burası paylaşım sitesi burda böyle olur.
ha siz davet etmişsinizdir ne güzel izlemek isteyen vakti zamanı olan davweetinize icap eder. buna bizim lafımız yok normalide odur.
ama burada herkez istediği yere gidip gelemiyo acizane bi videoda olsa görmek isteyebilir. buda tamamen kuşun sahibine kalmıştır ister koyar ister koymaz. tamamen bu kişiye özeldir. ben buraya video atmayacaksam resim koymayacaksam ne işimvar kuşçular kafesinde zaten bol muhabbet var.
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

6/12/2010, 10:17 am
arkadaşlar konu iyice dağılmış.perdeli bozlar yazıyor içinde farklı olaylar geçiyor.burda insanların kuşçuluğunu tartışacak değiliz.kuşu oynayan varsa çeker bi kaç sferini hoşuna giden varsa gider yerinde seyreder.he çok iyi anlatılan kuşlarıda gördük canlı gözle izlediğimiz zaman neler yaptığını.herkezin kuşçuluğu farklı kimine göre iyidir kimine göre kötüdür.ne yani şimdi video atanlar çocuk kuşu besliyor atmayanlar iyi kuşçu öylemi oldu.örnek vercek çok adam varda fazla uzatmaya değmez.saygılar.
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

7/1/2011, 9:20 am
perdeli kuş kesin oynar mantıgı olan varsa bu kuşun ismi astranot olmalı

PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 76399628
kadirsulun
kadirsulun
Ad Soyad : kadir sulun
Doğum Tarihi : 07/05/81
Forum Kayıt : 18/12/08

7/1/2011, 3:00 pm
evet ,kuşları bu şekilde abartmanın bir anlamı yok bence herkez mantığının aldığı kadar birşeyler ekliyor.bu güne kadar o kadar iyi kuş gördüm hiç perdelisini havada görmedim.perdeli kuşları hep elde kümeste gördüm.kuşlarda perde olayı oyunu etkilemez.kuş perdeli olur karga olur,perdeli olur iyi oynar.öyle bi standart olsa idi herkez perdeli kuş beslerdi.ama bu fotograflar için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın bu kuşlar iyidir veya kötüdür görmeden bişey diyemem.perde olayı kuşta gen bozukluğudur.aksini iddia eden varsa mantıklı bişekilde anlatın bizde ikna olalım.saygılar.
fuatbc
fuatbc
Ad Soyad : xyz xyz
Forum Kayıt : 06/02/10

7/1/2011, 5:22 pm
selam tohatlı ve tunc arkadasım ılk basta tokatlı arkadasım kusculugun vıdeo ızlıyerek olmadıgını herkes bılıyor sadece 1 kere canlı ızlıyerek olmadıgınıda bılıyordur dıme ??? cok gorduk ızleyıp aklımızı alan sonra bango olan kusları nasıl dıyorsun kus vıdeo ıle olmaz kus 1 kere ızlenerekte olmaz burda senle hem fıkırız ben avukat degılım ama kırıkkalelı metın acık acık soylemıs orda ben gıdemıyorum gelemıyenler ıcın zaten vıdeo ıstemıs vıdeodamı karar verılıcek ıyı yada kotu hayır ama en azından sıkmayı atmayı nasıl cıktıgını gorecek herkes dıme bunlar vıdeoda anlasılmaz dersen bende hıc bısey demıyorum derım :)

tunc arkadasım sımdı yazdıklarım sana davet etmen cok guzel evet kus canlı ızlenır bende bundan tarafım ve cogu kuscuda bundan taraftır emınım ama yukarda soyledıgın cok agır bır kelıme var vıdeo koymak bebe ısıdır bu cok agır bır kelımedır buraya senelerdır kuslara degermıs kuscular var bunlar hala kuscu olamamıs bebelermı ??????????? bende cok hoslanmıyom vıdeo koymaktan ama ben bazı yerlerde burda yaptıgım gıbı yorum yapıyorum bırısı cıkıp demesın sende kusmu var 1 tane bıle vıdeo koymamıssın konusuyon dememelerı ıcın 1 tane vıdeo paylastım mıllet gıbı sadece ıyı fıseklerını degıl mıllet gıbı bı kacgun cekıp ıyılerını koymadım 1 haftalık ıdmanıyla olan 4 yasındakı bır kusumu paylastım ıyı kotu ne varsa 7 parca koydum ben sımdı bebemı oluyom ???? bunun cevabını ıstıyorum veya 50 yasında adamlar vıdeo paylası senelerını vermıs kuslara onlar bebe mı ??? tunc arkadasım benım senle alıp veremedıgım bısey yok bu yazdıklarımdan kımse hıc bısey anlamasın ama konustugun kelıme cok agır ben yukarda davetlerını okuyunca gelıp kuslarını ızlemek ıstedım ama ben bu lafa kırıldım.

tunc ve tokatlı arkadaslarım egerkı bı kusurum olduysa affola.
Forum Admin
Forum Admin

7/1/2011, 7:08 pm
perdeli kuş hakkında yorum yapalım diyer mesajlar silinecek haberiniz olsun konu başlıklarının dışına çıkmayın saohbet içerikli mesaj yollamayın
Forum Admin
Forum Admin

6/3/2011, 9:33 pm
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 167541_1652518926424_1640569207_1465774_6941034_n
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 166814_1652517926399_1640569207_1465770_3564920_n
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 164764_1652518326409_1640569207_1465771_1233610_n
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 165341_1652524006551_1640569207_1465789_6829353_n
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 163148_1652514006301_1640569207_1465755_4384128_n
mardinlisamet
mardinlisamet
Ad Soyad : A.SAMET
Forum Kayıt : 13/08/09
http://www.safkanmusulkusu.tr.gg/

7/3/2011, 2:57 pm
GEÇEN YIL SÖKTÜKLERİMİZİ ATMACA ALDI ŞİMDİ 3 TANE UÇURUYORUZ ALLAH NASİP KISMET EDERSE BİRKAÇ AYA KADAR GÜMÜŞ KAPLAMA VE PERDE AYAKLILARIN VİDEOLARINI PAYLAŞACAĞIM
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

7/3/2011, 8:31 pm
Sevgili Arkadaşlar...
Tabiki tartışma olsun diye söylemiyorum.Bu perdeli dediğimiz güvercinlerin ana vatanı Irak/musuldur.Musulda resimde gösteridiği gibi ayakları perdelidir.Aynı zamanda performans güvercinidir.Bizim bölgemizde çok olmasada vardır.Bazı arkadaşlar bu güvercinleri musuldan getirip beslediklerini biliyorum.Taklacı yani performas güvercinleri oldukları için taklacı ırkından farklı bir ırk olduklarını söyleyemiyorum. Belkide farklı bir jenerasyon demek daha doğru olur diye düşünüyorum.Selam ve Saygıyla
kuscu47
kuscu47
Ad Soyad : nihat-47
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 04/11/09

7/3/2011, 11:39 pm
s.a arkadaşlar refik beyin dedigi gibi musuldan şöför olan merakçı arkadaşlar,perde ayaklı epey kuş getirdiler,bunlardan bazıları iyi bazılarıda kötu çıktı, ıraktan geldigini biliyorum ha diyeceksinizki perde bir artımı ayrı bir özellikmi yoksa yakın kan neticesinden oluşan bir eksiklikmi onu tahmin etmek biraz güç,kendi kanaatim bu bir eksiklik yada gen bozuklugu oldugunu düşünmuyorum zira gen bozuklugu bile olsa guvercinin uçuşuna yurumesine çiftleşmesine mani deil,bunlara mani deilse kusurda sayılmaz,kısacası perdeli diye her kuş beslenmez,kuşun performansı önemlidir perdeli olmuş yada olmamış hiç önemli deil,elinde perdeli ve istenilen performansı gösteren kuşlar varsa bazı arkadaşlarda güle gule beslesinler,kısacası kuşun şekli şemali fizik yapısı ne olursa olsun diger bir kuşa ustunluk sayılmaz ustunluk kendisini havada gösterir,burda kuyruk telegi 20 olan beyazlar var,havadaki performanslarıda fena deil,bu kuşların sahibi kuyrugu 20 diye benim kuşlarımdiger kuşlardan daha iyi diyemez iyi olan kendisini havada gösterir bu benim fikrim tabiki bunun içindirki arkadaşlar önce hava önce hava önce hava diyorum kuşun iyisini havada görecez herkese saygılar
Forum Admin
Forum Admin

23/5/2011, 6:44 pm
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 Dsc00854fd
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 Dsc00855y
PERDE AYAKLI BEYAZ GÖREN İZLEYEN VARMI - Sayfa 3 Dsc00858ee

şırnak silopi hüseyin alkış
tohatlı
tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10

23/5/2011, 8:16 pm
admın nerden bulup cıkarıyosun helal olsun sana kardesımm bu perdeli muhabbetını ılk acan benım sıtede nerden nereye gelmıs konuu ama sen guzel kuslar bulup koymussun emeklerıne saglık ellerınde bu kuslar bulunun arkadadaslarda gülerek beslesın saygılar
DELIYUREK41
DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10

24/5/2011, 8:36 am
bence perde ayaklı olması yada baska bır farklılıgın oyunla hıcbır alakası yokdur.oyun genı cok farklı bır gen.fakat hepımız ıyı kusa aıt bır ozellıgı tespıt edıp o turdekı kuslara sahıp olmak ıstedıgımızden bu tür konular ılgımızı cekıyor.ben bu gün itibariyle kusculuk hakkında tam olarak ogrendıgım sey olarak sunu soyleyebılırımkı ıyı oyun kusu sadece ve sadece havada ızlenerek anlasılır.perde ayaklı olması 3ayaklı olması onun ıyı bır ırkdan geldıgı anlamına gelmez.ben ne kuslar gördüm ala bula tipsiz ama canavar gıbı oynuyan.yada tam tersı yerde yay gıbı kus benı bırak ucayım yeter dıyor(güya) havada ıse bos bır ucuş.artık kuscu camıası olarak bence boyle ıyı kusla ılgılı alakasız benzetmelerı yapmayı bırakıp ıyı eslestırme yontemlerı,oyun kusu ıslahı gıbı daha bılımsel ve gercekcı konulara bakmalıyız.aksı takdırde hepımızın kumeslerı dolup tasıyor.nerde bır sey duyduk dırek onun pesıne dusuyoz.ve bununda ardı arkası gelmıyor.ıllakı yenı bır sey cıkacak.ben sahsım adına artık arayısımı ıyıce azaltdım.elımdekılerle ıdare etmeyı onları gelıstırmeyı denemeyı ogrendım.he suda var havada goreyım yada ıtımat etdıgım bırınde benımkılerden ıyı oldugunu dusundugum bır kusda gorursem alır bakarım.bu ıse futbol takımı gıbı bakıyorum ıyı transfer her zaman ılerı götürür.ben dısardan kuş sokmuyorum benımkıler yetıyor gıbı sozler kusculugu gerıletmıyor evet ama ılerletmıyorda.gunumuzde hersey gelısım halınde bız kuscularda denemelerle kendımızı gelıstırmelıyız.ben emınımkı BILINCLI kan katımları yapan hıcbır usta kuscu gerılemez aksıne kendını ılerletecekdır.herkeze saygılarımla
tohatlı
tohatlı
Ad Soyad : ömer tahir
Doğum Tarihi : 04/02/79
Forum Kayıt : 20/09/10

26/5/2011, 6:33 pm
dogru söyluyorsun gardasımda bu resımdekı kuslar için aradım ben huseyın gardasın ıraktan getırdıgını ögrendım kendısı hava kusu bakmadıgını cok ısteyen bırıne getırdıgını söyledı,bı cok sözune katılıyorum ıyı kanlar iyi eşleştirmeler,yalnız bu perce sohbetını ılk acan benım konu kusun ayagındakı perde değildi benım bahsettiğim kuslar perde ayaklı faır tellının beslediği kuslardıı sonra farklı farklı yerlerden farklı kısılerden perdeli kus resımlerı geldı iyide olduu bolulu emre kardesımız var ondada var sabunu benekli perdeliler söylediği 7*8 takla 20 veya 25 metre bu son resımlerde gördüüğün kuslar tamamen ırak kusu kusun ayagındakı perde bazılarınında dediği gibi genetik bozukluk değil huseyın alkıs kardesımle konustugumda ırakta bu kusların cok tutuldugunu bu kusların cok ucup cok uzak fişekler cektiğini ıraktakı piyasasının bile 500 dolar cıvarı oldgunu ögrendım şimdii satmak için öyle dedi diyenler ola bılır ama alımm satım muhabbetıı olmadı aramızda sadece sohbet ettıkk tanısıtık.kısacasıı hakıkı perdeli kuslar ırak kuslarıı turkyedekılerın coguda bunlarla kırılma ama ırak kuslarının tek dez avantajı cok ucmalarıı 5 ssaat ve üzzeri iyi bi kanla kırmak gerek oda ıkı ıyı kandan ıyı yavru gelecek dıye bı kayde yok bizde onu görduk.kısacası perdeli olan hayvanlar ırak tarafındansa saglamm bol taklalı uzun kacımlı kuslar ama dediğim gibi cok ucuyolar kımse sabah atıp aksama kadar kus beklemez,ben kırar ıyı bı kan elde etmeye calısıtım dıyenler ıcın bence denemeye deger SAYGILAR
Similar topics