KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
+43
Kuscu-Murat
KARAOGLU
bekir79
$ero
emreert
yavuzduman
iyimser_20
mustafa_yaldiz
sezai
security
kuscu0424
kusbaz77
paloma
volkanx
turan o.ç
usta kuşçu
metoo19
cucu
yüksel baş
ömer
matador
mehmet73
kuscuozgur
aytekin67
gursel
f_1
yt
ASGYB
refik34
mardinlisamet
Sakallı Sadık
avcıı
tayfunsimsek
ali ermiş
Volkan Gülal
bozlak42
timur
EZEL
Gökhan Tan
DELIYUREK41
zaralı emrah
izmirli erman
Forum Admin
47 posters
1 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
26/1/2011, 8:10 pm
sizce miro balkafala gümüşkaplama kuveyt şebap tarzı miski kürenk gögsü kınalı olan kuşlar yani
beyaz ala çakmaklı arap mavi dumanlı vs. kapalı kuş tabiri kuşların yaptıgı oyunu yapabilir mi ?
beyaz ala çakmaklı arap mavi dumanlı vs. kapalı kuş tabiri kuşların yaptıgı oyunu yapabilir mi ?
Geri: KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
26/1/2011, 8:11 pm
incir dalından oklava darı unundan baklava nasıl olmassa
gögsü kınalı kuştan hava kuşu olmaz
mardinli bir üstadımızın sözüdür.
gögsü kınalı kuştan hava kuşu olmaz
mardinli bir üstadımızın sözüdür.
- zaralı emrah
Forum Kayıt : 17/01/11
26/1/2011, 10:36 pm
mardınlı ustadınız ıyı söylemiş güzel söylemışte diğer mardınlılerde gumuşlere mırolara oyunlu dıyorlar bıde orası var...
mantıklı düşünecek olursak mıro rısası gumuş şebap miski kürenk demişsiniz bu kuşlar eş edılırken genelde renk özellıklerıne göre eş ediliyor o yuzden bu kuşların oynayanı yoktur.
nasıl yoktur dersenız kapalı dıye tabır ettığınız kuşlar gıbı oyun yapamazlar çünkü bu kuşlar uçurulmadan eş edılıyor
kapalı dediklerınıze gelınce hiç bır usta göğsü ballı dıye tabır ettığınız kuşlarda olduğu gıbı kapalı kuşları kaşına gözune bakıpta eş etmez önce uçurur marıfetını görur ondan sonra ona uygun bır kuşa eş eder
eğer zamanında bu şebap balkafa gumuş kaplama dediğiniz kuşları renklerıne göre değilde oyun özellıklerıne göre eş etmış olsalardı bu kuşlarda kapalı kuşlar gıbı oyun yaparlardı
saygılarımla
mantıklı düşünecek olursak mıro rısası gumuş şebap miski kürenk demişsiniz bu kuşlar eş edılırken genelde renk özellıklerıne göre eş ediliyor o yuzden bu kuşların oynayanı yoktur.
nasıl yoktur dersenız kapalı dıye tabır ettığınız kuşlar gıbı oyun yapamazlar çünkü bu kuşlar uçurulmadan eş edılıyor
kapalı dediklerınıze gelınce hiç bır usta göğsü ballı dıye tabır ettığınız kuşlarda olduğu gıbı kapalı kuşları kaşına gözune bakıpta eş etmez önce uçurur marıfetını görur ondan sonra ona uygun bır kuşa eş eder
eğer zamanında bu şebap balkafa gumuş kaplama dediğiniz kuşları renklerıne göre değilde oyun özellıklerıne göre eş etmış olsalardı bu kuşlarda kapalı kuşlar gıbı oyun yaparlardı
saygılarımla
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
27/1/2011, 8:52 am
arkadaslar oyun kusu ıcın genelleme olmaz.bır kumese gıdersın kapalılar ıyı oynar baska yere gıdersın dıgerlerı ıyıdır.ama bız kuscular olarak koyu kus ıyı oynar dıye bır soz ortaya atdık ve hıcbır bılımsel ıspatı olmadanda ınandık ole gıdıyor.eskıden boks dedınmı sıyahlar akla gelırdı sadece sımdı ıse agır sıkletde yıllardır ukraynalı kardeslerın sozu gecıyor.yanı demek ıstedıgım ıkı ırkada esıt sekılde egıtım verılırse ıyı kanlar secılıp tabıkıde bence ıkı kus cınsıde benzer oyunları yapıcakdır.cunkı renk ve cınsıyetın oyun kalıtesıyle hıcbır alakası yokdur saygılarımla
- Gökhan Tan
Doğum Tarihi : 22/01/85
Forum Kayıt : 20/01/11
27/1/2011, 9:17 am
şebapda kapalıda kınalıda hepsi oynar kınalı kuş oynamaz diye demiş üstad ama neye dayanarak demiş onu ögrenmek lazım.
27/1/2011, 10:35 am
superbeetle demiş ki:mardınlı ustadınız ıyı söylemiş güzel söylemışte diğer mardınlılerde gumuşlere mırolara oyunlu dıyorlar bıde orası var...
saygılarımla
hiç bir miro olsun gümüş kaplama olsun sarı kafa yetiştiricisi olsun oyun özelligini ön plana tutup kuş eşleştirmiyor bü yüzden bu kuşlar oyun özelligi kapalı kuşlarla bir degildir. kapalı kuş besleyenler daima hava icraatına göre kuş eşler kuş üretir iyi soyları elinde barındırır. kötü kapalı kuşlarda vardır onlar da bilinçsiz üretim mamülleridir
- EZEL
Ad Soyad : şahin kuşçu
Doğum Tarihi : 29/12/75
Forum Kayıt : 07/03/10
27/1/2011, 4:57 pm
arkadaşlar,hemen hemen butun saydıgınız bu renkler oynar,ama oynamayla iş bitmezki,oyundan oyuna fark var istenilen performansı gösteremiyorsa oynamış oynamamış ne farkederki,önmli olan istenilen performansı verecek,örnegin burda bazı arkadaşların yorumunu okuyorum adam ha bire ahkam kesiyo bide bakıyorsun ben konya kuşuna hayranım havaya 3 ,4 tanesini beraber havaya salacan kanat sesine doyum olmaz diyor,tamam o kuşlarda oynuyor ama istenilen performansı vermiyorsa,hepsi boş bence
27/1/2011, 8:00 pm
kostümle faliyeti karıştırmamalıyız
sibel can da dansöz
oyunda bir asena değil
asenada bir nesrin topkapı değil
miroda taklacı ama aradığımız standartı yapamaz
şebapta taklacı ama aranılan performansı yapamaz
aksini iddaa eden çok olur
ama ispatsız kalır
herkeze selamlar ...
sibel can da dansöz
oyunda bir asena değil
asenada bir nesrin topkapı değil
miroda taklacı ama aradığımız standartı yapamaz
şebapta taklacı ama aranılan performansı yapamaz
aksini iddaa eden çok olur
ama ispatsız kalır
herkeze selamlar ...
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
27/1/2011, 8:53 pm
Oyun kuşu koyu renk kuştan başkasından çıkmaz.Bende zamanında açık renk hastasıydım.Şabaplar olsun diğer renk kuşlarınının hepsini uçurduk gördük.Bu kuşlar yavruyken çok güzel oynuyorlar ama ilerde yüzde 90 dan fazlası oyun bozuyor.Artı bu renk kuşlarında beyin fazla olmuyor.Koyu renk kuşun iyi damarını bulursanız ilk başta nasıl yaparsa 5 sene sonrada aynı şeyi yapar.Rüzğarda kaybolsun atmaca kovalasın uzaklaşşın evden yine evinini bulur ama açık renk kuşlarda bunu göremessiniz.En son olarak zevkler ve renkler tartışılmaz.
27/1/2011, 9:17 pm
Gökhan Tan demiş ki:şebapda kapalıda kınalıda hepsi oynar kınalı kuş oynamaz diye demiş üstad ama neye dayanarak demiş onu ögrenmek lazım.
varmı bildigin yerde bu oyunda bir kınalı kuş görelim
- Volkan Gülal
Ad Soyad : Volkan Gülal
Forum Kayıt : 13/11/09
27/1/2011, 10:22 pm
Bu konu forumda değişik yerlerde bir kaç defa tartışıldı. Bizim oyun kuşları ile rekabet edecek kınalı kuşlar olduğunu savunan arkadaşlar oldu ama videosunu göremedik. Kınalı kuş derken tabi bizim gökler veya dumanlılar ile filan kırılmış olanlardan bahsetmiyorum. Eğer böyle kuşlar varsa gerçekten görmek isterim zira bende ırak kuşlarının bizimkiler kadar oynamayacağı intibanı edindim..
- ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10
27/1/2011, 10:53 pm
Forum Admin demiş ki:sizce miro balkafala gümüşkaplama şebap tarzı miski kürenk gögsü kınalı olan kuşlar yani
miski ve sabuni gögsü kınalı çok iyi oynayan kuşlar izledik 10 sene kadar önce soyunu koruyan abilerimiz olmuştur bence ama miro balkafa gümüşkaplama gibi kuşların kapalı kuşlar ayarında oyun yapmaları mümkün degil
- tayfunsimsek
Ad Soyad : tayfun simsek
Doğum Tarihi : 16/11/86
Forum Kayıt : 15/01/11
28/1/2011, 12:11 am
Oyun kuşunun rengi olmaz aranmaz tabiki buda benım düşüncem
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
28/1/2011, 8:16 am
şebabın mironun risasinin vsr benzeri süs kuşunun en iyi oynayanı 1 direk oda gider başka yere sarkar sapık çıkar yüzde 99 u
ama ERZURUMDA çakmaklı DENİLEN KUŞLARDAN ARADA BİRDE OLSA ÇOOK UZUN VE TERTİPLİ OYNADIĞINI ÇOK SAĞLAM KİŞİLERDEN DUYDUM VE NEVŞEHİRDE İZLEYENLERİNİ BİLİYORUM AMA BU DEMEK DEĞİLDİRKİ HEPSİ OYNAYACAK BEN GÖRMEDİM .
KUŞUN İYİSİ GÖK İLE KARA GERİSİ MASKARA
DERDİ BÜYÜKLERİMİZ BİZDE ÖYLE GÖRDÜK ÖYLE BİLİRİZ
SELAMLAR.
ama ERZURUMDA çakmaklı DENİLEN KUŞLARDAN ARADA BİRDE OLSA ÇOOK UZUN VE TERTİPLİ OYNADIĞINI ÇOK SAĞLAM KİŞİLERDEN DUYDUM VE NEVŞEHİRDE İZLEYENLERİNİ BİLİYORUM AMA BU DEMEK DEĞİLDİRKİ HEPSİ OYNAYACAK BEN GÖRMEDİM .
SELAMLAR.
28/1/2011, 8:23 am
avcıı demiş ki:şebabın mironun risasinin vsr benzeri süs kuşunun en iyi oynayanı 1 direk oda gider başka yere sarkar sapık çıkar yüzde 99 u
SELAMLAR.
28/1/2011, 8:24 am
tayfunsimsek demiş ki:Oyun kuşunun rengi olmaz aranmaz tabiki buda benım düşüncem
onda mutabıkız ama kınalı kuşlar kapalı kuşun yaptıgı faliyeti yapabilirmi onu tartışıyoz
- tayfunsimsek
Ad Soyad : tayfun simsek
Doğum Tarihi : 16/11/86
Forum Kayıt : 15/01/11
28/1/2011, 10:15 am
Kusura bakma bay admin yanlış anladım :) o konuya gelince kınalıların yapacğını hiç sanmıyorum :)
Avcı bu arada birsey demişsin ona cevap vermek ıstedım ; geceç sene bi risasi erkek uçurdum hiçde söylediğin gibi değildi
Avcı bu arada birsey demişsin ona cevap vermek ıstedım ; geceç sene bi risasi erkek uçurdum hiçde söylediğin gibi değildi
- avcıı
28/1/2011, 11:37 am
kınalı kuş dedikleriniz sanırım benim dediklerim genelleme süs kuşu tabiri ettiklerim kesinlikle yapamaz kapalıda kınalınınkini yapamaz hepsinin kendine has özelliği güzelliği mutlaka oluyor .
birzamanlar gözü kırmızı döşü sarı kendi apaçık bir erkek bozlak elime geçti bu hayvan şuanki ne şebablara ne kostümlere benzer bir başka idi bütün özellikleri fizik olsun tüy kanat oyun kuşu ve nitekim oynadıda ama kapalı dediklerimize yetişemedi fakat kendini izlettirirdi .
birzamanlar gözü kırmızı döşü sarı kendi apaçık bir erkek bozlak elime geçti bu hayvan şuanki ne şebablara ne kostümlere benzer bir başka idi bütün özellikleri fizik olsun tüy kanat oyun kuşu ve nitekim oynadıda ama kapalı dediklerimize yetişemedi fakat kendini izlettirirdi .
- avcıı
28/1/2011, 11:47 am
tayfunsimsek demiş ki:Kusura bakma bay admin yanlış anladım :) o konuya gelince kınalıların yapacğını hiç sanmıyorum :)
GÜZEL KARDEŞİM KUŞ BU HEPSİ AYNI OLMAZ VE AYRICA RİSASİDEN BAHSETMEDİM BEN ÇAKMAKLI YANİ BENEKLERİ RİSASİ KADAR DEĞİL NOKTA NOKTA DÖŞÜ AÇIK BİR HAYVAN MAVİNİN BENEKLİSİ .
VE AYRICA HEPSİNİN UÇUP OYNAMASI ZATEN YOK KANAATİMCE .NADİREN ÇIKANLARDAN BAHSETTİM .
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
28/1/2011, 12:00 pm
arkadaslar ben yıne sozumun arkasındayım o kostum dedıgınız kuslarda ucurulsa enaz dıgerlerı kadar oyun yaparlar.tabı hepsı degıl nasıl her kapalı kus ıyı degılse her renk kusuda kötü degıldır.ustune basa basa tekrar soyluyorum rengın performansla zerre kadar alakası yok.kendımızı kandırmayalım bılımsel olarak bakalım bu ıse
28/1/2011, 12:51 pm
DELIYUREK41 demiş ki:arkadaslar ben yıne sozumun arkasındayım o kostum dedıgınız kuslarda ucurulsa enaz dıgerlerı kadar oyun yaparlar.tabı hepsı degıl nasıl her kapalı kus ıyı degılse her renk kusuda kötü degıldır.ustune basa basa tekrar soyluyorum rengın performansla zerre kadar alakası yok.kendımızı kandırmayalım bılımsel olarak bakalım bu ıse
bilimsel olarak ele alalım dedigin gibi yüzlerce hava kuşu yarışması oldu neden 1 tane miro neden bir tane şebap neden bir tane bal kafa kuş bu yarışmalarda yok derece almadı sitede video bölümü var 200 yakın kapalı kuş performansı var iyi kötü neden bir tane video dahi yok kınalı kuş ? bu da bilimsel bir veri degil mi şimdi
28/1/2011, 12:51 pm
DELIYUREK41 demiş ki:arkadaslar ben yıne sozumun arkasındayım o kostum dedıgınız kuslarda ucurulsa enaz dıgerlerı kadar oyun yaparlar.tabı hepsı degıl nasıl her kapalı kus ıyı degılse her renk kusuda kötü degıldır.ustune basa basa tekrar soyluyorum rengın performansla zerre kadar alakası yok.kendımızı kandırmayalım bılımsel olarak bakalım bu ıse
Sana aynen katılıyorum Ama bazıları nedense anlamak istemiyor halen uzatıyor renk kuşunu gidip bir takla özelliği olmayan kuş ile kırmadıysan iyi veya kötü oyun sergiler bunun içerinde illakki kapalı diye tabir ettiğiniz şuanda beslediğimiz oyun kuşlarını ayağına takacak kuşlar bile çıkabilir.Kuş bu gariptir ne olacağı hiç belli olmaz.arkadaşlar video bölümüne bakın bakalım oyun kuşu diye beslediğimiz ve masada klavyede kül bırakmadığımız kuşlardan düzgünce çekilip gelişiyle gidişiyle seferleriyle inişiyle kaç tane video varda (benim videomda dahil) tutmuşuz kınalısı moru oynarmı oynamazmı tartışmasına girmişiz.
28/1/2011, 12:58 pm
musul kuşu nasıl uçar yerli kuşllar nasıl uçar bunu bir çok arkadaşımız denemiş ve görmüştür yanlız hangisinin daha iyi uçacağı veya oynayacağını göz önünde bulundurarak ikisi arasında bir seçim yapmak yanlıştır
bahse konu olan hayvanların sitilleri bir biriile tamamen farklıdır
musul kuşu olarak bildiğiniz türü kaç arkadaşımız uçurdu bilmiyorum ama ben zamanında uçurdum şimdi şehirmerkezinde yaşadığımdan dolayı ancak izlemekle yetine biliyorum
musulkuşunu tam anlamıile uçurup söktürdüğünüzde 20 dakikadabir başa gelir enaz 10 enfazlla 20 taklla ile tırmanır taban ve bağllamaları vardır enazından ben uçurduklarımdan gördüm yerli kuşuş 3 5 dakkada bir başa gelir enfazlla 8 takkla ile nizami oynar butarzda bir kuşun uçuş süresi ortalama bir buçuk saat olur
bana kalırsa ben yerlli kuşun iyisini tercih ederim nedeni ise vaktim yoktur memur adam ancak yerlli kuş uçurur ama eğer daha farkklı imkanllara sahip arkadaşlar varsa musul kuşunu uçurup bir baksın ozaman karar versin .
şimdi sayın admin sizi hiç görmedim ama yazılarınızdan azçok nasıl bir insan olduğunuzu tahmin edebiliyorum ve şimdi burada bütün arkadaşların içinde size bir teklifim var yeriniz müsait ise geniş bir alana sahipseniz size bu sezon kümesimdeki güvendiğim bir tane yavruyu hediye edeceğim sizde uçurup bize izletin.
bahse konu olan hayvanların sitilleri bir biriile tamamen farklıdır
musul kuşu olarak bildiğiniz türü kaç arkadaşımız uçurdu bilmiyorum ama ben zamanında uçurdum şimdi şehirmerkezinde yaşadığımdan dolayı ancak izlemekle yetine biliyorum
musulkuşunu tam anlamıile uçurup söktürdüğünüzde 20 dakikadabir başa gelir enaz 10 enfazlla 20 taklla ile tırmanır taban ve bağllamaları vardır enazından ben uçurduklarımdan gördüm yerli kuşuş 3 5 dakkada bir başa gelir enfazlla 8 takkla ile nizami oynar butarzda bir kuşun uçuş süresi ortalama bir buçuk saat olur
bana kalırsa ben yerlli kuşun iyisini tercih ederim nedeni ise vaktim yoktur memur adam ancak yerlli kuş uçurur ama eğer daha farkklı imkanllara sahip arkadaşlar varsa musul kuşunu uçurup bir baksın ozaman karar versin .
şimdi sayın admin sizi hiç görmedim ama yazılarınızdan azçok nasıl bir insan olduğunuzu tahmin edebiliyorum ve şimdi burada bütün arkadaşların içinde size bir teklifim var yeriniz müsait ise geniş bir alana sahipseniz size bu sezon kümesimdeki güvendiğim bir tane yavruyu hediye edeceğim sizde uçurup bize izletin.
28/1/2011, 1:11 pm
Sakallı Sadık demiş ki:DELIYUREK41 demiş ki:arkadaslar ben yıne sozumun arkasındayım o kostum dedıgınız kuslarda ucurulsa enaz dıgerlerı kadar oyun yaparlar.tabı hepsı degıl nasıl her kapalı kus ıyı degılse her renk kusuda kötü degıldır.ustune basa basa tekrar soyluyorum rengın performansla zerre kadar alakası yok.kendımızı kandırmayalım bılımsel olarak bakalım bu ıse
Sana aynen katılıyorum Ama bazıları nedense anlamak istemiyor halen uzatıyor renk kuşunu gidip bir takla özelliği olmayan kuş ile kırmadıysan iyi veya kötü oyun sergiler bunun içerinde illakki kapalı diye tabir ettiğiniz şuanda beslediğimiz oyun kuşlarını ayağına takacak kuşlar bile çıkabilir.Kuş bu gariptir ne olacağı hiç belli olmaz.arkadaşlar video bölümüne bakın bakalım oyun kuşu diye beslediğimiz ve masada klavyede kül bırakmadığımız kuşlardan düzgünce çekilip gelişiyle gidişiyle seferleriyle inişiyle kaç tane video varda (benim videomda dahil) tutmuşuz kınalısı moru oynarmı oynamazmı tartışmasına girmişiz.
değerli sadık arkadaşım hernekadar samimi bir dostluğumuz ve herhangibir paylaşımımız olmamış olsada yazılarınnızdan sizinde nasıl bir insan olduğunuzu azçok tahminedebiliyorum ve kişiliğinize sonsuz saygı duyuyorum admine verdiğim teklif sizin içinde geçerli eğer uygun yeriniz varsa bu tartışmalara birnokta koyalım.
28/1/2011, 1:17 pm
mardinlisamet demiş ki:ayrıca şunuda belirtmek isterim musul şarabi,perdeli,kısa gaga musul arap hembeli ve özellikle kısagaga çakmaklı aklıma gelen isimller bunllar bu kuşlarla her anlamda yarışacak kuş yoktur
aksini idda eden arkadaşllar varsa buyursun gelsinller ben onllara kuş vereyim götürüp uçursunllar
konu başlıgı kapalı kuş mu kınalı kuş mu
sizin musul kuşu ürettiginizi biliyoruz bizim musul kuşları ile bir alıp veremedigimizde yok sanmayın ben hava kuşu besliyorum her kuşa merakım var kendimde musul kuşu besliyorum bunu belirteyim ama şöyle bir durum var sizin yeriniz yok eywallah konuşan arkadaşların yok ona eywallah ıraqta kuş bırakmadılar miro risasi gümüş kaplama yusufi sabuniler hepsi türkiyeye taşındı 1 kişi niye uçurmuyo bu kuşları kime sorsak dediginiz gibi 10-20 takla arası gidiyoda bu kuşlar nerde gidiyo ?
28/1/2011, 5:19 pm
Sevgili Admin Arkadaş...
Kınalı kuşmu kapalı kuşmu iyi oynar başlığında, yetersiz olduğunuz anlaşılıyor.Bence yazılanlar yavaş yavaş konu başlığını doldurmaya başladı.Yazıları takip etmenizde fayda var diye düşünüyorum.Selam ve Saygıyla
Kınalı kuşmu kapalı kuşmu iyi oynar başlığında, yetersiz olduğunuz anlaşılıyor.Bence yazılanlar yavaş yavaş konu başlığını doldurmaya başladı.Yazıları takip etmenizde fayda var diye düşünüyorum.Selam ve Saygıyla
28/1/2011, 5:38 pm
Oyun kusu, oyunu icin renk kusu, rengi icin beslenir,Konu basliginda da belirtildigi gibi hicbirzaman kiyaslama yapilamaz.Her iki kus türüde kendi katagorisinde yarisir bence,Saygi ve sevgi ile.DUMAN...
28/1/2011, 5:53 pm
refik34 demiş ki:Sevgili Admin Arkadaş...
senin görüşün bizim için önemli bir mardinli olarak fikrin nedir bu konuda başkanım
- yt
Ad Soyad : yakup tuncer
Doğum Tarihi : 15/04/67
Forum Kayıt : 22/12/09
28/1/2011, 7:18 pm
ARKADAŞLAR BİNLERCE KAPALI KUŞ UÇURULUP ARALARINDAN İYİ OLANLAR SEÇİLİP ÜRETİLMİŞ........ACBA KAÇTANE SARI KAFA UÇURULUPTA YAPTIGI PERFORMANSA GÖRE EŞ EDİLPTE OYUN OLARAK GELİŞTİRİLMEYE UĞRAŞILMIŞKİ ,KUŞLARI OYUNLARINA GÖRE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞILIYOR ANLAYAMADIM ,MASA KUŞU MASA KUŞU OLARAK BESLENİYOR,OYUN KUŞU OYUN KUŞU OLARAK BESLENİYOR.................SAYGILAR
- f_1
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 15/10/10
28/1/2011, 7:37 pm
ben 6 ay kadar bi gümüş kaplama dişi ucurdum yavru kızmasıydı
6 ay sonunda nefesi 2 saat kadar acıldı
ilk 40-45 dk kadar yüksek ucuyodu
daha sonra yaklaşık nizami aralıklarla 9-10 sefer cıkarttı
genelinde 2-3 taklayla 8-10 mt gitti
bazen 5 taklaylada gitti,bazende 10 metreyi geçti ama nizamisi 2-3 takla 10 sefer 10mt
ama yavru görmedi kuş hiç,biraz daha iyi olabilirdi ama yerli kuşlara benim elimdeki rakip olamaz bence fakat daha iyi damar başkasında olabilir
birde ufak bir ayrıntı,kuş hiç kuyruk oturmadı 1 ay kadar sonra direk taklayla başladı yada ben kuyruk oturduğunu görmedim
6 ay sonunda nefesi 2 saat kadar acıldı
ilk 40-45 dk kadar yüksek ucuyodu
daha sonra yaklaşık nizami aralıklarla 9-10 sefer cıkarttı
genelinde 2-3 taklayla 8-10 mt gitti
bazen 5 taklaylada gitti,bazende 10 metreyi geçti ama nizamisi 2-3 takla 10 sefer 10mt
ama yavru görmedi kuş hiç,biraz daha iyi olabilirdi ama yerli kuşlara benim elimdeki rakip olamaz bence fakat daha iyi damar başkasında olabilir
birde ufak bir ayrıntı,kuş hiç kuyruk oturmadı 1 ay kadar sonra direk taklayla başladı yada ben kuyruk oturduğunu görmedim
1 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5