KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
+43
Kuscu-Murat
KARAOGLU
bekir79
$ero
emreert
yavuzduman
iyimser_20
mustafa_yaldiz
sezai
security
kuscu0424
kusbaz77
paloma
volkanx
turan o.ç
usta kuşçu
metoo19
cucu
yüksel baş
ömer
matador
mehmet73
kuscuozgur
aytekin67
gursel
f_1
yt
ASGYB
refik34
mardinlisamet
Sakallı Sadık
avcıı
tayfunsimsek
ali ermiş
Volkan Gülal
bozlak42
timur
EZEL
Gökhan Tan
DELIYUREK41
zaralı emrah
izmirli erman
Forum Admin
47 posters
2 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
- yt
Ad Soyad : yakup tuncer
Doğum Tarihi : 15/04/67
Forum Kayıt : 22/12/09
Geri: KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
28/1/2011, 7:49 pm
ARKADAŞIM BENİM DEMEK İSTEDİĞİM ONLARCA YILDIR BU KUŞLARIN OYUNLARINI DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN EMEK VERİLİYOR , İNAN BANA O KADAR EMEK KOSTÜM KUŞLARINADA VERİLSE SANIRIM ONA YAKIN OYUN YAPARLAR,DAHA İYİ YAPACAKLARINI İDDA EDEMEM ÇÜNKÜ MASA KUŞLARININ OYUN KUŞLARINA GÖRE CÜSSELERİ DAHA BÜYÜK .......SAYGILAR
- f_1
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 15/10/10
28/1/2011, 7:53 pm
doğrudur yakup bey bende zaten 10 kuştan 1 tane uçurdum,
genel anlamda üretim için besledim
fakat nasipse bir kaç tane miro kaldırmak var niyetimde
bu konu başlığı beni hepten iştahlandırdı
zannedersem biraz calışma ve uğraşla güzel oyun yapacak kuşlar düşürebilirim mirolardan
genel anlamda üretim için besledim
fakat nasipse bir kaç tane miro kaldırmak var niyetimde
bu konu başlığı beni hepten iştahlandırdı
zannedersem biraz calışma ve uğraşla güzel oyun yapacak kuşlar düşürebilirim mirolardan
- yt
Ad Soyad : yakup tuncer
Doğum Tarihi : 15/04/67
Forum Kayıt : 22/12/09
28/1/2011, 7:59 pm
YANLIŞ ANLAMA ARKADAŞIM BU CEVAP ZATEN TAMAMEN KONU BAŞLIĞI İLE ALAKALI AMA YİNEDE SÖYLEDİĞM GİBİ,OYUN KUŞLARINADA YILLARDIR EMEK VERİLİYOR AMA HALA KİMSE ARADIĞI KUŞU BULABİLMİŞ DEĞİL.........SAYGILAR
28/1/2011, 9:33 pm
Sevgili Admin Arkadaş...
İnsanlar öyle gördük öyle biliyoruz dememeli kendini aşmalıdır. Aslında diyalektik olarakta bu böyledir. Yani her şey hareket halindedir. Mutlaka değişikliğe uğrar bu performans güvercini de böyle bir şeydir. Dünyası çok geniş ve derindir. Onu anlamak için dünyasına girdikçe her gün yeni bir şey öğreniyorsun. Anlayacağınız gibi bu kuşçuluk âleminde bize mezara kadar öğrenmek düşüyor. Üstelik kuşun iyisi gök ile kara geresi maskara demek bile kuşçuluk ahlakı ile ne kadar bağdaşabildiğini arkadaşlara bırakıyorum.Deliyürek41 arkadaşa katılıyorum. Bu alanda bilimsel verilere daha fazla yer verebilirsek bu toplumu daha fazla büyütmüş oluruz. Bu konuda sakallı sadık arkadaşta yerinde şeyler yazmıştır. Kendisine katılıyorum. Olaya ASGYB ve YT’nin penceresinden bakarsak her iki arkadaşta haklı olabileceklerini düşünebiliriz. Lakin işin özü bu değil yukarıda söylediğimiz gibi olaya bilimsellik penceresinden bakabilmek. Güvercinlerde Kalıtım ve Islah yazısı Sayın Doç Dr Türker SAVAŞ tarafından kaleme alınmıştır. Hocamızın bu yazısına istinaden Musul güvercinleri üzerinde bir ıslah çalışması yapılacak olursa bu güvercinlerin sözünü ettiğimiz güvercinlerden bir farkının olmadığını göreceksiniz 2009 yılında yalnızca güvercinler için kendim Irak’a gittim. Zaho’da Duhok’ta ve Elbir’de güvercinleri sorduk soruşturduk. Alış veriş yapılan dükkânlarına gittik. Dostlarımızın sayesinde Miro, Demiri, Sarı, Kırmızı ve Beyaz güvercinleri izledim onlarında güvercinleri bizim güvercinler gibi dama dalıp fişek yapıyorlardı. Yani bildiğimiz performans güvercinleri. Ama bizim Türkiye’mizde bu güvercinler ise masa güvercinlerine dönüştürülmüşler buda ayrı bir tartışma konusu olsa gerek. Musul’a gidemedik yalnız Musul’daki arkadaşla telefonla görüştüm kendisinden performans güvercini ile ilgili bilgi aldım. Bana şunu söyledi gelirseniz istediğiniz anlamdaki güvercinlerini bize uçurabileceğini ve fişeğine asılırken kafasında yirmi takla vurup gideceğini,6-7 saat uçacağını uzun ve çok seri bir şekilde fişeğini tamamlayacağını kümesine asla ve asla taklasız inmeyeceğini dili döndükçe anlatmaya çalıştı. Burada söylesem belki kimse inanmaz ama kuşun şahide padişahîde benim gözlemlerime göre Musul’da ondan sonrada Mardin’dedir. Bunu duygusallık olsun diye söylemiyorum. Ne yazık ki gerçek bu. Musul’a can güvenliği olmadığından gidemedim. Ne kadar ısrar ettimse de Zaho’daki dostlarımız can güvenliği sebebiyle beni Musul’a götürmek istemediler. Kısaca özetlersek sözünü ettiğiniz güvercinlerin performans olarak bizim güvercinlerden aşağı kalır yanı yoktur. Selam ve Saygıyla
İnsanlar öyle gördük öyle biliyoruz dememeli kendini aşmalıdır. Aslında diyalektik olarakta bu böyledir. Yani her şey hareket halindedir. Mutlaka değişikliğe uğrar bu performans güvercini de böyle bir şeydir. Dünyası çok geniş ve derindir. Onu anlamak için dünyasına girdikçe her gün yeni bir şey öğreniyorsun. Anlayacağınız gibi bu kuşçuluk âleminde bize mezara kadar öğrenmek düşüyor. Üstelik kuşun iyisi gök ile kara geresi maskara demek bile kuşçuluk ahlakı ile ne kadar bağdaşabildiğini arkadaşlara bırakıyorum.Deliyürek41 arkadaşa katılıyorum. Bu alanda bilimsel verilere daha fazla yer verebilirsek bu toplumu daha fazla büyütmüş oluruz. Bu konuda sakallı sadık arkadaşta yerinde şeyler yazmıştır. Kendisine katılıyorum. Olaya ASGYB ve YT’nin penceresinden bakarsak her iki arkadaşta haklı olabileceklerini düşünebiliriz. Lakin işin özü bu değil yukarıda söylediğimiz gibi olaya bilimsellik penceresinden bakabilmek. Güvercinlerde Kalıtım ve Islah yazısı Sayın Doç Dr Türker SAVAŞ tarafından kaleme alınmıştır. Hocamızın bu yazısına istinaden Musul güvercinleri üzerinde bir ıslah çalışması yapılacak olursa bu güvercinlerin sözünü ettiğimiz güvercinlerden bir farkının olmadığını göreceksiniz 2009 yılında yalnızca güvercinler için kendim Irak’a gittim. Zaho’da Duhok’ta ve Elbir’de güvercinleri sorduk soruşturduk. Alış veriş yapılan dükkânlarına gittik. Dostlarımızın sayesinde Miro, Demiri, Sarı, Kırmızı ve Beyaz güvercinleri izledim onlarında güvercinleri bizim güvercinler gibi dama dalıp fişek yapıyorlardı. Yani bildiğimiz performans güvercinleri. Ama bizim Türkiye’mizde bu güvercinler ise masa güvercinlerine dönüştürülmüşler buda ayrı bir tartışma konusu olsa gerek. Musul’a gidemedik yalnız Musul’daki arkadaşla telefonla görüştüm kendisinden performans güvercini ile ilgili bilgi aldım. Bana şunu söyledi gelirseniz istediğiniz anlamdaki güvercinlerini bize uçurabileceğini ve fişeğine asılırken kafasında yirmi takla vurup gideceğini,6-7 saat uçacağını uzun ve çok seri bir şekilde fişeğini tamamlayacağını kümesine asla ve asla taklasız inmeyeceğini dili döndükçe anlatmaya çalıştı. Burada söylesem belki kimse inanmaz ama kuşun şahide padişahîde benim gözlemlerime göre Musul’da ondan sonrada Mardin’dedir. Bunu duygusallık olsun diye söylemiyorum. Ne yazık ki gerçek bu. Musul’a can güvenliği olmadığından gidemedim. Ne kadar ısrar ettimse de Zaho’daki dostlarımız can güvenliği sebebiyle beni Musul’a götürmek istemediler. Kısaca özetlersek sözünü ettiğiniz güvercinlerin performans olarak bizim güvercinlerden aşağı kalır yanı yoktur. Selam ve Saygıyla
- gursel
Ad Soyad : gursel inan
Forum Kayıt : 06/03/10
28/1/2011, 10:05 pm
sevgili refik bey, gozlenleriniz ve arasdirmalarinizla bizi aydinlattiginiz icin tesekurler ama bir konuda size katilmiyorum kusun sahi patisahi mardin ve musulda demissiniz bence kusun iyisi turkiyenin her tarafinda onemli olan o kusu ucurup esle dosla seyretmektir saygilar
- aytekin67
Ad Soyad : aytekin
Doğum Tarihi : 05/05/67
Forum Kayıt : 30/08/08
28/1/2011, 10:22 pm
Refik bey selamlar,saygilar.Yazinizi okurken sanki bende sizinle birlikte o kuslari ve sehirleri gezmisim izlenimine vardim.Zaxo,Duhok ve Erbil de izlediginiz kuslarin performansi ni verseydiniz daha net bir izlenim alabilirdik.Birde Musul tehlikeli keske o tel.konusmasi yapilan kisi anlattigi özellikteki kuslardan siz daha oradayken size bir iki cift gönderseydi...selamlar
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
29/1/2011, 12:12 am
refik34 demiş ki:Sevgili Admin Arkadaş...
admin dostum bu yeterli bir cevap sanırım umarım anlamışsınızdır başka söze gerek yok ve zaralı emrahın yazdıkları birkaçkez iyice okuyun
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
29/1/2011, 7:00 am
sayın refık bey acıklamalarınız ıcın cok tesekkurler.bıze kulakdan dolma bılgıler degıl sızın gıbı ıncelemıs arastırmıs kısılerın bılgılerı lazım.bunu okuyan genc kuscularda emınımkı bu konu hakkında artık bır dusunceye sahıp olmuslardır.
29/1/2011, 8:30 am
refik abicim şöyle bir durum var biz musul kuşumu iyi yerli kuş mu iyi tartışmasında degiliz musulda sadece miro gümüş kaplama yusufi kuveyt (kınalı kuşlar ) yok arap beyaz mavi müsseccem kırküllü sabuni çakmaklı ambari ala vs bizde oldugu gibi çok sayıda renk kombinasyonu oralardada var.
ikincisi kuş artık sadece mardinde musulda degil avusturalyada dahi var çünkü meraklısı çok fazla ve artık biliçli üretimle türkiyenin avrupanın her yerinde bu işi profesyonel yapan kişilerin elinde var.
musuldaki arkadaşla telefonla görüşmüşünüz yani bir nevi rivayet dedigide doğru olabilir.
ama musuldaki en iyi oyun kuşlarınında ben kınalı kuşlar oldugunu düşünmüyor mavinin alanın beyazın arapın daha iyi oyun kuşu oldugunu düşünmekteyim elimizdeki tüm veriler
( telefon konuşmaları hariç ) bunu göstermekte
siz musul kuşlarının en çok bakıldıgı bir bölgede bulunuyor musul kuşunun merkezi konumunda yüzlerce musul kuşu yetiştiricileri olan bir memleket mardinde bulunuyorsunuz. çok sayıda hava kuşu organizasyonu yapıldı mardinde bize bu organizasyonda derece alan abilerimizin kuşları ve renkleri hakkında bilgi verirmisiniz.
saygılar sevgiler refik abicim
ikincisi kuş artık sadece mardinde musulda degil avusturalyada dahi var çünkü meraklısı çok fazla ve artık biliçli üretimle türkiyenin avrupanın her yerinde bu işi profesyonel yapan kişilerin elinde var.
musuldaki arkadaşla telefonla görüşmüşünüz yani bir nevi rivayet dedigide doğru olabilir.
ama musuldaki en iyi oyun kuşlarınında ben kınalı kuşlar oldugunu düşünmüyor mavinin alanın beyazın arapın daha iyi oyun kuşu oldugunu düşünmekteyim elimizdeki tüm veriler
( telefon konuşmaları hariç ) bunu göstermekte
siz musul kuşlarının en çok bakıldıgı bir bölgede bulunuyor musul kuşunun merkezi konumunda yüzlerce musul kuşu yetiştiricileri olan bir memleket mardinde bulunuyorsunuz. çok sayıda hava kuşu organizasyonu yapıldı mardinde bize bu organizasyonda derece alan abilerimizin kuşları ve renkleri hakkında bilgi verirmisiniz.
saygılar sevgiler refik abicim
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
29/1/2011, 8:41 am
deyerli arkadaşlar en iyi kuşunu sizce kimsatar be asla yasiz .....musul kuşunun iyis renk olarak ve oyun olarak kimsedo olduğuna inanmıyorum .eyer renk olarak biraz varsada oyun olarak asla nedeni dıhok erbil zaho gibi yerlerin fizik ve renk olarak kuşları perişan etiler yada bizdekiler gibi cinle yada başka bir şeyle elde edilen kuştan oyun bekliyorsun peki bu rengi fiziyi elde etiyin zaman hanginiz uçurupta oynuna güre eşleştirdiniz hiç biri peki bu musul kuşunu aldığınız zaman hepiniz rengine bakarak almadınızmı kim uçurup aldı hiç biri peki sizce mardin kuşu yada ankara kuşu gük olsun arap olsun yada beyaz olsun pazardan aldığınız güzü gagası kolu paçası düzgün pazardan uçurmayıp aldığınız kuşlar hepsi 50 .100 metre kaçan kuşmu .nediyeyim. BEYLER MUSUL KUŞUNUN İYİSİ ÇOK İYİDİR VE UÇURUYORUM VE BUNU KANITLAYACAĞIM ....
29/1/2011, 8:43 am
ben kuşlarıma kışın yavru baktırmıyorum baharın ilk ayında allah nasip kısmet ederse çiftleştireceğim ve ilk yavruları uçurup söktüreceğim ozaman doğrular değil gerçekler konuşacakk inşallah
29/1/2011, 8:44 am
mehmet73 demiş ki:deyerli arkadaşlar en iyi kuşunu sizce kimsatar be asla yasiz .....musul kuşunun iyis renk olarak ve oyun olarak kimsedo olduğuna inanmıyorum .eyer renk olarak biraz varsada oyun olarak asla nedeni dıhok erbil zaho gibi yerlerin fizik ve renk olarak kuşları perişan etiler yada bizdekiler gibi cinle yada başka bir şeyle elde edilen kuştan oyun bekliyorsun peki bu rengi fiziyi elde etiyin zaman hanginiz uçurupta oynuna güre eşleştirdiniz hiç biri peki bu musul kuşunu aldığınız zaman hepiniz rengine bakarak almadınızmı kim uçurup aldı hiç biri peki sizce mardin kuşu yada ankara kuşu gük olsun arap olsun yada beyaz olsun pazardan aldığınız güzü gagası kolu paçası düzgün pazardan uçurmayıp aldığınız kuşlar hepsi 50 .100 metre kaçan kuşmu .nediyeyim. BEYLER MUSUL KUŞUNUN İYİSİ ÇOK İYİDİR VE UÇURUYORUM VE BUNU KANITLAYACAĞIM ....
inşallah abi birisinin bunca zaman size gaz vermesinimi beklediniz uçurmadınız mardin bölge şampiyonası her sene oluyor bir kınalı kuşlarla girip derece alırsan ayakta alkışlarım
şimdiden bol şanslar başarılar abicim.
29/1/2011, 9:02 am
gögsü kınalı kuşu biz yerde bakarız. hiç bir zaman mardinin kapalı kuşlarının yaptıgı faliyeti yapamazlar. aksini idda edenler kendilerinin kandırır. musulda kuş kalmadı hepsi türkiyeye taşındı bende dahil burda yüzlerce musul kuşu yetiştiricisi var
kimde diyorsa bende var gidelim izleyelim üstüne biz ona bir kapalı kuş izletelim biz ömrümüzü verdik göremedik.
2 sene mardin bölgesinde 1.lik almış yani bu konu üzerinde çalışması başarısı bulunan sayın zeki baran yazısıdır.
kimde diyorsa bende var gidelim izleyelim üstüne biz ona bir kapalı kuş izletelim biz ömrümüzü verdik göremedik.
2 sene mardin bölgesinde 1.lik almış yani bu konu üzerinde çalışması başarısı bulunan sayın zeki baran yazısıdır.
- matador
Ad Soyad : kaya kaya
Forum Kayıt : 05/12/09
29/1/2011, 11:55 am
S.A HEKEZE SAYGILAR AMA HER KUŞ OYNAR 1999 A MİSKİ DEVE TÜYÜ VE GÜMÜŞ KAFA KAPLAMALARI UÇURUYORDUM ANKARA TABİRİ KUŞLAR AYAK UYDURAMIYORLARDI 10-15 TAKLAYLA GİDERLERDİ 20-30 BAŞ YAPARAK BEN HER ZAMAN AÇIK RENGİ UÇURMUŞUMDUR HERKEZDE GIPTA EDERDİ.
2000 YILINDA URFAYA İŞİM GEREĞİ GİTMİŞTİM ORDA BURDA BİZİM MASA KUŞU DİYE TABİR ETTİĞİMİZ KILIÇ PAÇA BOYLU POSLU MİSKİLERİ SABUNİLERİ GÖK MAVİ ÇAKMAKLI AYNALI ARAPLARI UÇURUYORLARDI VALLA BU TARİHTE BEN O KUŞLA GİBİ HİÇ BİR YÖRENİN KUŞLARINI GÖREMİYORUM.
BURSA'DAN ALP CİNTAŞ ABİMİZİ TANIYANANIZ VARDIR ODA ŞEBAP KURENK VE MİSKİ ARAP AYNALI BAKIYORDU 2004 YILINDA ONUN KUŞLARIN SOYUDA BİLDİĞİM KADARIYLA ANAKARA KIRIKKALE VE SİVAS KUŞLARI AYARINDALADDI.
HERKEZE SAYGI VE SEVGİLERİMLE..
2000 YILINDA URFAYA İŞİM GEREĞİ GİTMİŞTİM ORDA BURDA BİZİM MASA KUŞU DİYE TABİR ETTİĞİMİZ KILIÇ PAÇA BOYLU POSLU MİSKİLERİ SABUNİLERİ GÖK MAVİ ÇAKMAKLI AYNALI ARAPLARI UÇURUYORLARDI VALLA BU TARİHTE BEN O KUŞLA GİBİ HİÇ BİR YÖRENİN KUŞLARINI GÖREMİYORUM.
BURSA'DAN ALP CİNTAŞ ABİMİZİ TANIYANANIZ VARDIR ODA ŞEBAP KURENK VE MİSKİ ARAP AYNALI BAKIYORDU 2004 YILINDA ONUN KUŞLARIN SOYUDA BİLDİĞİM KADARIYLA ANAKARA KIRIKKALE VE SİVAS KUŞLARI AYARINDALADDI.
HERKEZE SAYGI VE SEVGİLERİMLE..
29/1/2011, 2:35 pm
Sevgili Gürsel arkadaş...
İnan ki hemşericilik ayağı takılmıyorum. Çünkü böyle bir anlayış benin genel yapıma ve yaşam tarzıma ters geliyor. Ama genel anlamda sana katılıyorum. Türkiye’nin her tarafında bu kuşlardan var. Elbette ki önemli olan bu güzelliği, bütün kuşçu arkadaşlarla paylaşabilmektir. Lakin bu taklacı Mardin güvercini diyebildiğimiz, güvercin ırkı üzerinde, benim araştırmalarıma göre, bu coğrafyada; Hz. Hasan ve Hüseynin yaşadıkları döneme kadar, uzanan bir çalışma ve bir emek vardır. Onun için hep Mardin performans güvercini, Türkiye’deki performans güvercinlerine nazaran, bir gömlek ileri olduğunu düşünüyorum. Onun içindir ki, Türkiye’de taklacı güvercin lafı edildimi, hemen Mardin taklacısı anlaşılıyor veya akla geliyor. Selam ve Saygıyla
İnan ki hemşericilik ayağı takılmıyorum. Çünkü böyle bir anlayış benin genel yapıma ve yaşam tarzıma ters geliyor. Ama genel anlamda sana katılıyorum. Türkiye’nin her tarafında bu kuşlardan var. Elbette ki önemli olan bu güzelliği, bütün kuşçu arkadaşlarla paylaşabilmektir. Lakin bu taklacı Mardin güvercini diyebildiğimiz, güvercin ırkı üzerinde, benim araştırmalarıma göre, bu coğrafyada; Hz. Hasan ve Hüseynin yaşadıkları döneme kadar, uzanan bir çalışma ve bir emek vardır. Onun için hep Mardin performans güvercini, Türkiye’deki performans güvercinlerine nazaran, bir gömlek ileri olduğunu düşünüyorum. Onun içindir ki, Türkiye’de taklacı güvercin lafı edildimi, hemen Mardin taklacısı anlaşılıyor veya akla geliyor. Selam ve Saygıyla
- ömer
Ad Soyad : ömer unal
Doğum Tarihi : 01/07/74
Forum Kayıt : 31/12/08
29/1/2011, 2:58 pm
iyi günler arkadaşlar benim bildigim kadar her iki kuş cinsinin iyi oyun cıkartan kanıda var cıkarmayan kanı da var iyiside var kötüsüde var mühim olan ikisininde iyi olanını bulmak önemli kapalıdanda açık renktende iyi saran kuşlar çıktı gördük ucurduk musul ve şebab denilen kuşları kapalı yerli kanla kırılırsa daha kuvvetli kuşlar cıkıyor biz kayseride denedik teşekkürler
29/1/2011, 5:26 pm
Herkese saygi ve sevgiler:Arkadaslar yanlis anlasilmasin bu is zevk isidir,renk kusu ile oyun kuslari arasindaki fark her ikiside fisek yapar öyle diyelim,ancak herikisi arasindaki oyun coooooooook farklidir iyi bir izleyici icin bu fark cok önemlidir bunu ayirt etmek te okadar önemlidir,isi tekrar kirma olayina getirirsek konu yine dagilmis olacak en iyisi her iki(kapali,Acik) kuslarin oyun tarzlarini bozmadan koruyabilmektir,Oyun kusunun özellikleri meziyetleri yasandikca ögreniliyor,Admin arkadasin söylediklerinede katiliyorum,bilinen birsey üzerinde calisip ta ilerlemek bence dahada iyiye gidecektir.Istisnalar olabilir olmaz demiyoruz ama oyun kusu gögsü kinali tabiriyle anilan kuslarda kapali kuslarin meziyetlerini Benzetme manasinda yapabilir ama olasilik olarak cok düsüktür.Bence bu is birazda TARZ isidir.Herkesin zevkinede saygi duymayi gerektiriyo.DUMAN..
29/1/2011, 6:08 pm
Refik Bey Son iki cümlede belittiginiz sey GERCEK lerdir.Mardin Performans güvercininin bir gömlek ileri olmasi kadar normal ne olabilir,Bütün kuscu arkadaslara sesleniyorum Lütfen Mardin li kuscu arkadaslarin Besledigi kuslara bakin ama cok dikkatli bi sekilde,görmüs oldugunuz seyler bence benimde gördügüm GERCEK ler hickimsede kendini kandirmasin!!
Onun icindirki,Türkiye nin her yerinde daha dogrusu Taklaci Güvercin lafi dünyanin neresinde olursa olsun lafi edildimi önce Mardin Taklacisi anlasilir bununda aksini söyleyene söylenecek birsey bulamiyorum.Herkese Saygi ve Sevgiler...........DUMAN...
Onun icindirki,Türkiye nin her yerinde daha dogrusu Taklaci Güvercin lafi dünyanin neresinde olursa olsun lafi edildimi önce Mardin Taklacisi anlasilir bununda aksini söyleyene söylenecek birsey bulamiyorum.Herkese Saygi ve Sevgiler...........DUMAN...
- yüksel baş
Ad Soyad : Yüksel Baş
Forum Kayıt : 01/04/09
29/1/2011, 7:16 pm
bence kınalı kuşlara göre yerli ırk kuşlar daha iyi oynar saygılarımla ayakkabıcı yüksel /karaman
- MisafirMisafir
29/1/2011, 7:28 pm
arkadaşlar mardin kızıltepe doğumluyum on seneden fazla oyun kuşu besledim. kınalı kuş uçurdum kapalıda uçurdum ikiside oynuyor ama kapalı kuşun yaptığı oyunu kınalı kuş kesinlikle yapamaz. mardinden gelme bana bir oyunlu oyun kuşlarımı hep mardinden getiriyorum. şuanda izmirde oturuyom. bir tane dumanlı erkek geldi mardinden bana kuş sabah yediden kalkardı akşam karanlık çökene kadar uçardı. gözümle kuşun 12.13 saat uçtuğunu gördüm. çokta iyi oynuyordu. her uçuşta en az 3 gün dışarda kalırdı. arkadaşlar kapalı kuşher zaman daha makuldur. idris
- cucu
Ad Soyad : Şamil Atç
Forum Kayıt : 18/04/08
29/1/2011, 7:35 pm
cümleten s.a burda yazılanları hemen hemen okudum bende acizane fikrimi belirtmek isterim Türkiyede oyun kuşu denince benim aklıma sivasın sarıgözlü mavileri dumanlıları gelir bu kuşlar yaratılış nazarıyla diğer kuşlardan daha oyuna kabil kuşlardır diye düşünüyorum tabiki kınalı kuşlarda oynar takla atar eğer aranan özellik takla atmak ise bütün mardin grubundaki kuşlar musul türü kuşlar oyun yapar taklasını atar ama mevzuu kuşun oyun perfonmansının kalitesiyse kapalı renk kuşların bence yanına hiçbir kınalı kuş gelemez bu şuna benzer arap atıda koşar ingiliz atıda koşar ama iş hızlı koşmaya geldimi arap atı ingiliz atının yanına bile gelemez güvercinler içinde aynıdır bu renk kuşlarıda oynar ama profosyonel hiçbir taklacı güvercin yetiştiricisi bir şarabi resasi miro veya sarıkafa sabuniyle uğraşmaz.Ama işin güzelliğinde olan kimsede bu kapalı renk oyun kuşlarını beslemez seçim biz insanlar içindir ..Saygılarımla Şamil ATAÇ.
- metoo19
Ad Soyad : mmm
Doğum Tarihi : 30/08/77
Forum Kayıt : 08/02/09
29/1/2011, 7:53 pm
evet şamil abi bende sana katılıyorum şahsi fikrim olarak kınalı kuş kısa oynuyor uzayıp sefer veya taban taklalı uçmuyor benim bölgemde arkadaşlarım vede çevremdeki kişilerin hemen hemen hepsi şarabiyide arap ıda hatta gümüşüde miroyuda denedi ama istedikleri randuman alınamadı ya kuşların ırklarındaki bozulmadan ola bilir veyahut tta modeli budur kısa oyunları var ama bir ankara bir mardin bir sivas veya bir kırıkkale hava kuşunun verdiği zevki bize burada vermedi...yer kuşu yerde havakuşu havada güzel bence..herkezin sözüne düşüncesine saygım vardır buda benim düşüncemdir.....
29/1/2011, 9:03 pm
ne kınalı ne açık nede göğsü sarı hiç biri bizim eski maviler gibi değiler kalmadı o kuşlar asıl hava kuşu onlardı malesef...ve mavi biberli.........kınalılar yani musul kuşları bizim hava kuşlarımızı bozdular.selam ve saygılarımı sunarım.
- turan o.ç
Ad Soyad : turan O.Ç
Doğum Tarihi : 14/08/77
Forum Kayıt : 31/05/08
29/1/2011, 9:19 pm
burda o kadar klavye kuşçu su var biride çıkıpta taklacı kuşta renkle oyun orantılı değildir dememiş:??
oyun kuşu seçerken rengemi bakıyorsunuzki anlamadım:??havadaki uçuşuna bakıyorsunuz galiba niye
kınasıyla gözüyle değerlendirmek ihtiyacı duyuyorsunuz onu anlamak lazım önce:??
kınalı kuş deyince akla miro açık sabuni açık miski geliyor galiba:?
başka göğsü kınalı kuş yokmuki boz dumanlılardada var kınalı olan:??
koyu kürenlerdede var dumanlıya benziyorlar oyununda kralını yapanlar çıkıyor içlerinde:?? onları niye kimse demiyor
kaldıki bu renkleri tartışmaya açınca beyazlar iyi oynamaz demiş gibi gibi olmuyormu
veya araplar veya çakal araplar:?? bunlarda da iyi oynayan var oymayanda varda dumanlıdada oynamayan var:?? demekki renkle oyunun alakası yokmuş:??
iyi kuş izlemek için önce iyi kuşçu bulmak lazım arkadaşlar:??iyi kuşçu olmayan yerde iyi kuş bulunmaz bulunurda anlamayınca hepsi aynı olur karga gibi olur çıkar
anlatmak istediğim şudur kuş kuşçuda kendisini gösterir 5 yaşındaki bir çocuğa yada hiç anlamayn birine kralını versen 1 haftada karga olur tanıyamazsın
ama iyi bir kuşçuda seçer seçer yıllarını verir araştırır sorar eder bulur yuvaya atar uçurur nesil yapar
KUŞLARDA SORUN YOK BİZDE VAR KİMSE KUSURA BAKMASIN
oyun kuşu seçerken rengemi bakıyorsunuzki anlamadım:??havadaki uçuşuna bakıyorsunuz galiba niye
kınasıyla gözüyle değerlendirmek ihtiyacı duyuyorsunuz onu anlamak lazım önce:??
kınalı kuş deyince akla miro açık sabuni açık miski geliyor galiba:?
başka göğsü kınalı kuş yokmuki boz dumanlılardada var kınalı olan:??
koyu kürenlerdede var dumanlıya benziyorlar oyununda kralını yapanlar çıkıyor içlerinde:?? onları niye kimse demiyor
kaldıki bu renkleri tartışmaya açınca beyazlar iyi oynamaz demiş gibi gibi olmuyormu
veya araplar veya çakal araplar:?? bunlarda da iyi oynayan var oymayanda varda dumanlıdada oynamayan var:?? demekki renkle oyunun alakası yokmuş:??
iyi kuş izlemek için önce iyi kuşçu bulmak lazım arkadaşlar:??iyi kuşçu olmayan yerde iyi kuş bulunmaz bulunurda anlamayınca hepsi aynı olur karga gibi olur çıkar
anlatmak istediğim şudur kuş kuşçuda kendisini gösterir 5 yaşındaki bir çocuğa yada hiç anlamayn birine kralını versen 1 haftada karga olur tanıyamazsın
ama iyi bir kuşçuda seçer seçer yıllarını verir araştırır sorar eder bulur yuvaya atar uçurur nesil yapar
KUŞLARDA SORUN YOK BİZDE VAR KİMSE KUSURA BAKMASIN
29/1/2011, 9:30 pm
Sevgili Aytekin67 Arkadaş…
Bu güvercinlerde bizim bildiğimiz performans güvercini gibi özellikleri vardır. Yani onlarda pikeli oyunlu olması, noktasına dalabilen, bir adam boyu ile iki adam boyu arasında fişeğine asılan, fişeğinde fazlaca takla atan. Çok baş/fişek yapan, uzun süre uçabilen. Taban taklası çeviren, baş bağlama yapabilen, bir güvercin ırkı. Bunlar bilinen çokça yazılan şeyler. Ve Irakta gördüğüm güvercinler saydığım özellikleri sergileyen güvercinlerdi. Sana yaşadığım bir olayı bu arada anlatayım. Tabiki Iraktan güvercin getirmedim veya şöyle söyleyeyim getiremedim. Nedenleri istersen bende saklı kalsın. Iraktan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra hemen Irak’a komşu ilimiz olan Silopi’deki kuşçu arkadaşlara uğrayıp onların bir çayını içelim dedim. Ve Silopi’deki Hüseyin arkadaşı aradık sağ olsun geldi bizi aldı. Ve evine misafir etti. Yaz ayı olduğu için çayımızı geniş olan bahçesinde içtik. Çayımızı içerken Irak’tan getirmiş olduğu kınalı yani Miro dediğiniz kuşları bahçeye saldı. Yaklaşık olarak iki yüze yakın Miro bahçede dolaşmaya başladılar, kendisine bu kadar kuşu ne yapacaksın sorunca; Abe ben bunları Hollanda’ya yani Avrupa’ya satmak için getirmişim dedi. Tabi biz sohbet ederken aynı zamanda Miro güvercinlerini izliyordum. Aralarında göksü hafif kınalı olan bir Miro güvercin yerde yürürken ve hafif kanatlarını oynatırken yerde ikide bir takla attığını gördüm. Uzatmadan iki yüzün üzerinde olan Miroların arasından o Miroya kanım ısındı hoşuma gitti onu seçip kendimle Mardin’e getirdim. Çeşitli sebeplerden dolayı Kızıltepe’den dört ay ayrı kalmak zorunda kaldım. Döndüğümde Irak’tan getirmiş olduğum Miro dişi kümesteki bir erkek güvercinle eşleştiği her seferinde tek tek bir dişi bir erkek olmak üzere iki yavru büyüttüğünü gördüm. Her iki yavruyu uçurdum erkek yavru çok takla atmaktan betona çakıldı ve kanadını kırdı. Ama kardeşi olan dişi yavru Miro ise seyisini yormadan yani bir yere düşmeden kuyruğunu almadan çok rahat bir söküldü ve arkadaşların çoğu da bu güvercini seyretti.20’ye yakında baş/fişek yapardı. Yani uçurduğun zaman seyircisini sıkmazdı. Buda benim söktüğüm anası miro olan anası renginden bir yavru güvercin. Selam ve Saygıyla
Bu güvercinlerde bizim bildiğimiz performans güvercini gibi özellikleri vardır. Yani onlarda pikeli oyunlu olması, noktasına dalabilen, bir adam boyu ile iki adam boyu arasında fişeğine asılan, fişeğinde fazlaca takla atan. Çok baş/fişek yapan, uzun süre uçabilen. Taban taklası çeviren, baş bağlama yapabilen, bir güvercin ırkı. Bunlar bilinen çokça yazılan şeyler. Ve Irakta gördüğüm güvercinler saydığım özellikleri sergileyen güvercinlerdi. Sana yaşadığım bir olayı bu arada anlatayım. Tabiki Iraktan güvercin getirmedim veya şöyle söyleyeyim getiremedim. Nedenleri istersen bende saklı kalsın. Iraktan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra hemen Irak’a komşu ilimiz olan Silopi’deki kuşçu arkadaşlara uğrayıp onların bir çayını içelim dedim. Ve Silopi’deki Hüseyin arkadaşı aradık sağ olsun geldi bizi aldı. Ve evine misafir etti. Yaz ayı olduğu için çayımızı geniş olan bahçesinde içtik. Çayımızı içerken Irak’tan getirmiş olduğu kınalı yani Miro dediğiniz kuşları bahçeye saldı. Yaklaşık olarak iki yüze yakın Miro bahçede dolaşmaya başladılar, kendisine bu kadar kuşu ne yapacaksın sorunca; Abe ben bunları Hollanda’ya yani Avrupa’ya satmak için getirmişim dedi. Tabi biz sohbet ederken aynı zamanda Miro güvercinlerini izliyordum. Aralarında göksü hafif kınalı olan bir Miro güvercin yerde yürürken ve hafif kanatlarını oynatırken yerde ikide bir takla attığını gördüm. Uzatmadan iki yüzün üzerinde olan Miroların arasından o Miroya kanım ısındı hoşuma gitti onu seçip kendimle Mardin’e getirdim. Çeşitli sebeplerden dolayı Kızıltepe’den dört ay ayrı kalmak zorunda kaldım. Döndüğümde Irak’tan getirmiş olduğum Miro dişi kümesteki bir erkek güvercinle eşleştiği her seferinde tek tek bir dişi bir erkek olmak üzere iki yavru büyüttüğünü gördüm. Her iki yavruyu uçurdum erkek yavru çok takla atmaktan betona çakıldı ve kanadını kırdı. Ama kardeşi olan dişi yavru Miro ise seyisini yormadan yani bir yere düşmeden kuyruğunu almadan çok rahat bir söküldü ve arkadaşların çoğu da bu güvercini seyretti.20’ye yakında baş/fişek yapardı. Yani uçurduğun zaman seyircisini sıkmazdı. Buda benim söktüğüm anası miro olan anası renginden bir yavru güvercin. Selam ve Saygıyla
- volkanx
Ad Soyad : volkan özdemir
Forum Kayıt : 03/12/09
29/1/2011, 9:54 pm
arkadaşlar
uzun zamandır herkesin yazılarını ve deneyimlerini okuyorum.öncelikle deneyimlerimize bakalım ve bunları maddeler halinde yazalım.
1-)bugüne kadar göğsü kınalı,şebap veya kostüm kuşu uçurupta kapalı renk kuş gibi oyun yaptığını gören ve bilen var mı?
2-)uçurupta kıyas yapabilen var mı?
3-)şuanda göğsü kınalı,şebap veya kostüm kuşu ile kapalı renk kuşu kapıştırabilirim diyen var mı?
şu bir gerçektirki kapalı renk kuş ile kimse oyunda ve görevde kuş yarıştıramaz...
ben şuan 29 yaşındayım 7 yaşımdan beri güvercin beslemekteyim 1996 senesinde musul göğsü sarı kara kanat miski uçurdum özellikleri aşağıda belirteyim
geniş alanda ve alçaktan uçar çok gezer dam üstü seferi yoktur olsada çok kısadır taklaya gelince 35-40 arası vurup iner inemez ise devam eder 5 saat 6 saat
şebapa gelince 2000 li yıllarda urfadan gelme şebap çakmaklıdan çıkma şebap maviler uçurdum kısa seferli bol taklalı seferde kanat sesi kapalı kuşa göre daha kısık sesli....
yani arkadaşlar kapalı kuşun yaptığı görevi bu tarz kostümler yapamaz ALLAH'ın takdiri
hem şebap hem masa kuşu hemde sefer kuşu 3 ü bir arada anca nescafe de olur...
bana göre en iyi görev kuşu kapalı renk oyun kuşlarıdır......
bunun dışında aksini ispatlayacak kişi bana tabanlı 16-17 taklalı takla arası 1,5 - 2 metre açacak ve en son bağlayıp tur atacak kostüm kuşu göstersin bende buraya yazdıklarımı kağıda döküp yiyeyim.....(tarif ettiğim kuş kırşehirde uçmuştur koyu mavi)
saygılar......
uzun zamandır herkesin yazılarını ve deneyimlerini okuyorum.öncelikle deneyimlerimize bakalım ve bunları maddeler halinde yazalım.
1-)bugüne kadar göğsü kınalı,şebap veya kostüm kuşu uçurupta kapalı renk kuş gibi oyun yaptığını gören ve bilen var mı?
2-)uçurupta kıyas yapabilen var mı?
3-)şuanda göğsü kınalı,şebap veya kostüm kuşu ile kapalı renk kuşu kapıştırabilirim diyen var mı?
şu bir gerçektirki kapalı renk kuş ile kimse oyunda ve görevde kuş yarıştıramaz...
ben şuan 29 yaşındayım 7 yaşımdan beri güvercin beslemekteyim 1996 senesinde musul göğsü sarı kara kanat miski uçurdum özellikleri aşağıda belirteyim
geniş alanda ve alçaktan uçar çok gezer dam üstü seferi yoktur olsada çok kısadır taklaya gelince 35-40 arası vurup iner inemez ise devam eder 5 saat 6 saat
şebapa gelince 2000 li yıllarda urfadan gelme şebap çakmaklıdan çıkma şebap maviler uçurdum kısa seferli bol taklalı seferde kanat sesi kapalı kuşa göre daha kısık sesli....
yani arkadaşlar kapalı kuşun yaptığı görevi bu tarz kostümler yapamaz ALLAH'ın takdiri
hem şebap hem masa kuşu hemde sefer kuşu 3 ü bir arada anca nescafe de olur...
bana göre en iyi görev kuşu kapalı renk oyun kuşlarıdır......
bunun dışında aksini ispatlayacak kişi bana tabanlı 16-17 taklalı takla arası 1,5 - 2 metre açacak ve en son bağlayıp tur atacak kostüm kuşu göstersin bende buraya yazdıklarımı kağıda döküp yiyeyim.....(tarif ettiğim kuş kırşehirde uçmuştur koyu mavi)
saygılar......
- paloma
Ad Soyad : HALUK IŞIK
Doğum Tarihi : 25/12/80
Forum Kayıt : 07/10/08
29/1/2011, 10:12 pm
volkan aynen sana katılıyorum tutuk renk ankara hava kuşları sivas sarı gözleri mardin mavileri urfanın gögsü beyaz yapşan kürenk miskileri bence performas olarak kınalı kuşlardan çok üstünler bazı arkadaşlar yorumda yazmış her mavi her arap oynuyormu diye zaten kimsenin her arap her mavi oynuyor diye bir iddası yok en iyi oynayanlar bu kuşlar her kuşun kötüsü olur ama iyisi az olur
- kusbaz77
Ad Soyad : adnan z.
Forum Kayıt : 12/07/10
29/1/2011, 10:29 pm
HER BÖLGENİN TAKLACI KUŞU VAR, BENEDE SORARSANIZ KUŞLARIN HASI VE EN CİĞERLİSİ IRAK KUŞLARIDIR, IRAKIN SICAĞINDA YAZ AYLARINDA 8 İL 9 SAAT UÇAN KUŞ VAR, KIŞ AYLARINDA GÜB YETMİYOR, IRAKTA AĞIRLIK ÇOK UZUN UÇMA BAKRLAR, BURADA AZ UÇSUN UZUN FAZLA TAKLAYLA GİTSİN MAKBULDUR, IARKTAN GELEN BÜTÜN KUŞLAR OYNAR AMA İSTEDİĞNİZ GİBİ DEĞİL VE BİLHASA MİRO RESASİ VEYA BUNA BENZER KUŞLAR MİLYONDA BİR ÇIKARSA BİLMEM 5 İL 7 TAKLA EN FAZLA ATAR VE UZUNLUKTA 10 İLE EN FAZLA 20 M ARASI GİDER. ONLARI YERLİ UZUN ÇEKEN KUŞLA KIRARSANIZ BELKİ BİR ZA DAHA UZUN ÇEKER. BIRAKIN ONLARI ARKADAŞLAR RENG, İÇİN SEVSİNLER, YERDE ÇOK GÜZELER. AMA TÜRKİYE ŞARTLARINDAKİ TAKLACI GRUBUNA GİRMELERİ İMKANSIZDIR, YANİ YARIŞMA ŞARTLARI. EVET YOK MU IRAK KUŞLARINDA RENGİ GÜZEL VE İYİ GÖREV YAPAN TABİ Kİ VAR, ESAS EN GÜZELİDE BU KUŞUN HEM RENGİ GÜZEL OLACAK HEMDE UÇUMU, TABİ BUNU ELDE ETMEK ÇOK ZOR ONUN İÇİN TAKLACI BESLEYEN ARKADAŞLAR RENGTEN VAZGEÇMİŞLER SADECE UÇUMUNA BAKIYORLAR, BUNDAN DOLAYI ÇOK KÖTÜ RENGLER ORTAYA ÇIMAYA BAŞLAMIŞ, BEN BU KANIDA DEĞİLİM, BENİM BESLEYECEİĞİM KUŞLAR HEM YERDE HEME HAVADA GÜZEL OLACAK, BENİ TANIYANLAR BİLİR ÇOK GÜZEL KUŞ VERİRLER BANA AMA RENGİ BOZUK YUVAMA SOKMAM, IRAKTAN KALMA BİR ALIŞKANLIK.ALLAH TAN DİLERİM HERKESE GÜZEL KUŞ NASİP ETSİN İNŞALLAH. KARDEŞLER BENDEN BU KADAR.ALLAH A EMANET OLUN.
29/1/2011, 10:34 pm
Sevgili Arkadaşlar ...
Irak/Musul kökenli güvercinlerin dikkat ederseniz genelini katarak söylüyorum bu güvercinlerin tamamı performans güvercinidir.Benim itirazım bu noktadaki aksi düşünceyedir.Bu güvercinler Türkiyede üretilen performans güvercininden iyimidir değilmidir.bu ayrı bir taştışma noktasıdır.Ama Irak/musul kökenli güvercinler uçuş eğitimine alındıklarında;
1-Bizim kuşlar Baş/Fişek yapar onlarında güvercinleri baş/Fişek yapar
2-Bizim kuşlar pikeli oyunludur onların güvercinleride pikeli oyunludur.
3-Bizim kuşlar noktasına dalış yapar onların güvercinleride noktasına dalış yapar
4-bizim kuşlar bir adam boyu veya iki adam boyundan başina asılır, onların güvercinleride bir adam boyu veya iki adam boyundan başına asılır.
5-Bizim kuşlar taban taklasını çevirir onların güvercinleride taban taklası çevirir
6-Bizim kuşlar başına asılırken taklalar arası mesafe koyar onların güvercinleride taklalar arası mesafe koyar.
7-Bizim kuşlar baş bağlama taklasını atar onların güvercinleride baş bağlama taklasını yapar
8-Bizim kuşlar saatlerce gezer onların güvercinleride saatlerce gezer
9-Bizim kuşlar kumeslerine taklalı iner onların güvercinleride kümesine taklalı inerek özelliklerini sergilemeye çalışırlar.Türkiyemizde her uçuş eğitimine alınan güvercin sayılan tüm özellikleri sergilermi hayır sergilemez.Peki Irak/Musul kökenli güvercin uçuş eğitimine alındımı bütün bu özellikleri sergilermi hayır sergilemez.Yani arkadaşlarında söylediği gibi iyi kuşta vardır kötü kuşta.Benim anlatmak istediğim şey her iki ülkenin renk ayırımı yapmadan güvercinleri bir elmanın iki yarısı gibidirler.Bunu güvercinin performansı anlamında kullanıyorum.Dolayısıyla farklı anlaşılarak yanlış yerlere çekilmesini istemiyorum.
Sevgili Admin Arkadaş uçurduğum en iyi kuş elbetteki bu kuş değildir.Ama buradan yola çıkarak bir yorum geliştirilemez.Dişi miroyu havada görmediğim için neyi kimden aldığını söylemek biraz zor olsa gerek.Bizim buralarda tabiki her zaman güzel kuş çıkar.Zeki arkadaşın ve daha başka arkadaşların elbetteki farklı düşünceleri olacaktır.Benim diğer bir görevim ise herkesin düşüncesine saygı götermektir.Zeki arkadaşın birincilik alan güvercinin hakemliğini yapmak banada kısmet olmuştu kendisini bu vesile ile tekrar kutluyorum.Selam ve Saygıyla
Irak/Musul kökenli güvercinlerin dikkat ederseniz genelini katarak söylüyorum bu güvercinlerin tamamı performans güvercinidir.Benim itirazım bu noktadaki aksi düşünceyedir.Bu güvercinler Türkiyede üretilen performans güvercininden iyimidir değilmidir.bu ayrı bir taştışma noktasıdır.Ama Irak/musul kökenli güvercinler uçuş eğitimine alındıklarında;
3-Bizim kuşlar noktasına dalış yapar onların güvercinleride noktasına dalış yapar
4-bizim kuşlar bir adam boyu veya iki adam boyundan başina asılır, onların güvercinleride bir adam boyu veya iki adam boyundan başına asılır.
5-Bizim kuşlar taban taklasını çevirir onların güvercinleride taban taklası çevirir
6-Bizim kuşlar başına asılırken taklalar arası mesafe koyar onların güvercinleride taklalar arası mesafe koyar.
7-Bizim kuşlar baş bağlama taklasını atar onların güvercinleride baş bağlama taklasını yapar
9-Bizim kuşlar kumeslerine taklalı iner onların güvercinleride kümesine taklalı inerek özelliklerini sergilemeye çalışırlar.Türkiyemizde her uçuş eğitimine alınan güvercin sayılan tüm özellikleri sergilermi hayır sergilemez.Peki Irak/Musul kökenli güvercin uçuş eğitimine alındımı bütün bu özellikleri sergilermi hayır sergilemez.Yani arkadaşlarında söylediği gibi iyi kuşta vardır kötü kuşta.Benim anlatmak istediğim şey her iki ülkenin renk ayırımı yapmadan güvercinleri bir elmanın iki yarısı gibidirler.Bunu güvercinin performansı anlamında kullanıyorum.Dolayısıyla farklı anlaşılarak yanlış yerlere çekilmesini istemiyorum.
Sevgili Admin Arkadaş uçurduğum en iyi kuş elbetteki bu kuş değildir.Ama buradan yola çıkarak bir yorum geliştirilemez.Dişi miroyu havada görmediğim için neyi kimden aldığını söylemek biraz zor olsa gerek.Bizim buralarda tabiki her zaman güzel kuş çıkar.Zeki arkadaşın ve daha başka arkadaşların elbetteki farklı düşünceleri olacaktır.Benim diğer bir görevim ise herkesin düşüncesine saygı götermektir.Zeki arkadaşın birincilik alan güvercinin hakemliğini yapmak banada kısmet olmuştu kendisini bu vesile ile tekrar kutluyorum.Selam ve Saygıyla
29/1/2011, 10:47 pm
refik34 demiş ki:Sevgili admin Arkadaş...
Refik abicim ilk önce
2 memlekettede kınalı kuşda var kapalı renk kuşta var.
konu başlıgımız musul ve türk taklacısı olarak açmadık
kınalı ve kapalı kuş olarak açtık hangisi iyi performans kuşudur.
tabiki kınalı kuşlarda takcı soyudur dedigin özellikleri yapabilirler ona itirazımız yok fakat benim şahsi düşüncem artı gözlemledigim performanslar yüzde yüzü hep iyi oyunlar kapalı renklere ait senin de bahsettigin gibi kınalı kuşların çok iyi oldugu iyi oynadıgı devamlı söylenmekte epeydirde ıraqtan ülkemize bu kuşlar taşınmakta ama hala iyi bir performans göremiyoz bunun sizce sebebi ne olabilir ?
2 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5