KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
+43
Kuscu-Murat
KARAOGLU
bekir79
$ero
emreert
yavuzduman
iyimser_20
mustafa_yaldiz
sezai
security
kuscu0424
kusbaz77
paloma
volkanx
turan o.ç
usta kuşçu
metoo19
cucu
yüksel baş
ömer
matador
mehmet73
kuscuozgur
aytekin67
gursel
f_1
yt
ASGYB
refik34
mardinlisamet
Sakallı Sadık
avcıı
tayfunsimsek
ali ermiş
Volkan Gülal
bozlak42
timur
EZEL
Gökhan Tan
DELIYUREK41
zaralı emrah
izmirli erman
Forum Admin
47 posters
4 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
Geri: KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
31/1/2011, 2:25 pm
TEK RARLIYAYIM OYUN ÜZERİNE GÖK KARA ( KAPALI KUŞ) GERİSİ MASKARA ...
VE KOSTÜM ÜZERİNEDE GÖKLE KARA KOSTÜMÜN YANINDA MASKARA ..
VE KOSTÜM ÜZERİNEDE GÖKLE KARA KOSTÜMÜN YANINDA MASKARA ..
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
31/1/2011, 3:18 pm
$ero demiş ki:Yazıların tamamını okudum hep aynı yerde dolaşıp dönülmüş kapalı kuşmu kınalı kuşmu diyorsunuz burda mantığı öne alın biraz türkiyede kapalı kuştan 10 milyon sökülmüşse kınalı kuştan 10 bin sökülmüştür böyle bir oran olunca nasıl kıyaslama yapılabilir uçurduğum çok güzel yusufi kınalı kuşlar oldu kınalı kuş güzel oyun yapmaz diyenlerede kapak yapar gibi izlettim kanıtını istersiniz şimdi bizde üç beş kuş faaliyet yapmadığı için güzel oyun yapan kuşu videoya çekip arşivlemiyoruz tabiki uçurduğum en iyi kuş değildi ama bir çok kişinin en iyi kuşundanda iyiydi videoylada kanıt olmaz kamerayı koyarsın kuşun altına 10 mlik baş olur sana 20 m atıp tutuyor diyenlerde olur en azından ben kendim söktüm uçurdum merakımı giderdim kanıtı izleyen merakçılardır. kuşun kınasına kapalısına bakılmaz 10 milyonla 10 binlik bi oran varsada böyle bi tartışma yapılmaz. sevgiyle kalın
:ngnng4: anlamak isteyen anlar ben özellile belirteyim kınalılar daha iyidir demedim ama kınalılar kötü oynarda demedim oyunlusu kendini seyrettirir adam gibi oynar en güzel oyun kuşunuda geçer ama öyle mavi renkli mardin oyun kuşlarıda var en kıral kostüm kuşunu bozar ismini vermicem bir arkadaşımda var oyun kuşu bir çok kostüm kuşuna atılır hatta rica etcem kendisinden ismini açıklamadan müsade verirse kuşun resmini çekip yayınlıcam burda ozaman daha iyi anlarsınız
yeri geldiğinde bir kostümün oyun kuşunu bozduğunu yeri geldiğinde bir oyun kuşunun kostümü bozduğunu
- bekir79
Ad Soyad : B.Ç
Doğum Tarihi : 24/03/79
Forum Kayıt : 11/07/08
31/1/2011, 4:28 pm
selam ile dua ile...
LÜTFEN YORUM YAPMADAMN ÖNCE OKUYUNUZ.
yazılan yorumları dikkatlicene okuyarak analiz ettim.
yorum yazma konusunda gerçekten kararsız kaldım. ama yinede analizlerimi bilgi ve araştırmalarımı sizinle paylaşmak isterim.
kapalı kuşmu yoksa kınalı kuşmu???
öncelikle oyun kuşlarının damarının ve renginin nerden geldigini araştırırsak. bu sorununun kaynagını ortadan kaldırırsınız.
örnek:
bütün renk katalokları ( ana renk yani asılları kırmız mavi yeşil den) oluşup 100 lerce renk seçenegine ayrıldıgı gibi,
oyun kuşlarınında atası aslı 3 ana renkten oluştugunu, beyaz arap mavi, oldugu gibi geriye kalan sabunı çakmaklı kızıl miski kula dumanlı vb. 100 lerce rengin bu 3 ana renkten oluştugunu unutmayalım..!
şebap kostum kuşlarının atalarının tarihini araştırdıgımızda. çok yakın tarihte 1970 lerden başlayarak yurt dışından getirilerek bir hassa mardin urfa bölgelerinin kendi öz kuşlarıyla kırılmasıyla meydana gelip ve diger dogu illerimize sıçrayarak tamamen kırma orjinalligi olmayan oyun performansları gözetilmeden rengi ve fizigi yakalaya bilmek için bir hassa metropol kentlere sürülerek kuşlar türetilmiştir.i aynı zamanda bu söylediklerim musul ırak bölgeleri içinde geçerlidir. bizden gitme kuşlar sayesinde onlarda bu sorun yüzünden bizim gibi kendi öz damar oyun kuşlarını kaybetmiş durumdadır. zira bu işin ustadlarıda bu konuda sözleriyle yaptıklarını tastiklemiştir.
kalıplı kasalı boylu poslu renkli kınalı şebap paçalı vs. vs. kuşlar çıkarta bilmek için aralarına oyun kuşlarını sokarak ne yazıkki ŞEBAP KUŞ ÇIKARTALIM DERKEN MEMLEKETİMİZİN ASİL KAN DAMAR KUŞLARINI TELEF ETTİK. ŞEBAPLARI OYUN KUŞLARIMIZA KIRDIK.
YAKIN TARİHİMİZE BAKTIGIMIZDA OSMANLI PADİŞAHİ ABDULHAMİD HAN CENNET MEKAN O KADAR SORUNLARIN ARASINDA DEVLETİ OSMANİYENİN YIKILMA ANLARINDA BİLE SARAYDAN İNGİLİZ AZANLARIN ÇALDIGI HÜNKAR GÜVERCİNLERİNİ FERMAN BUYURARAK DERHAL ALINMASI İÇİN ATLI SÜVARİYLE SINIRDA YAKALAYIP GERİ GETİRMİŞTİR.
SİZCE NİÇİN?
BENİM İÇİN 2 SEBEBİ VAR. 1. VATANIN HER TOPRAGI KUTSAL OLDUGU GİBİ İÇİNDE YAŞAYAN CANLILARIDA KUTSALDIR. 2. NE YAZIKKİ BU YAŞANDI MEMLEKETİMİZ'DEN SOY KUŞLARI DIŞARIYA ÇIKARTILIP KENDİ SOYLARIYLA KIRIP ASLINI BOZARAK YENİ BİR IRK ORTAYA ÇIKARTMAK.
BU YAŞANAN TARİHTE ÇOK BENZERİ VAR SİVAS KANGALLARIDA BUNA DAHİLDİR..
(DEMEK İSTEDİGİM ŞUKİ:::
SANKİ KENDİ KUŞLARIMIZ BİZE YETMİYORMUŞ GİBİ DIŞARIDAN KUŞ SOKARAK NESLİMİZİ VE SOY KUŞ KİMLİGİMİZİ YİTİRDİK.(KEŞKE ORJİNALLERİNİ TUTABİLSEYDİK. ADIMIZ MARDİN KALDI, SİVAS SARI GÖZ KALDI, ANKARA BOZ, KIRIKKALE DUMANLISI KALDI VS. VS. ( SADECE ADDA KALDI. )
NE ZAMAN DIŞARIDAN KAN BULAŞTI VEBA GİBİ HERKEZİN KUMESİNE BULAŞTI. USTA OLANLAR YIRTTI. GERİYE KALANLAR KUŞÇUYUM DİYE FOS ÇIKTI.
ŞİMDİK GELMEK İSTEDİGİM KONU İTİBARİYLE;
YAZININ BAŞINI OKUDUYSANIZ.
1.OYUN KUŞUNUN ATASI OLAN ÖZ DAMAR ÜÇ ANA REN GÜVERCİN TİPİ İLE,
2.SUTUNDA BAHSETTİGİM AÇIKLAMALI AŞŞAGI YUKARI 40 SENEDİR PİYASAYA SÜRÜLEN YURT DIŞINDAN GETİRİLEREK BİLİNÇSİZ CENE ASLINI KORUYAMAYARAK KIRILAN SEBAPLARLA YAKIN TARİHTE KAPLAMA MİSKİLER KAPLAMA SABUNİLER MERMERİLER GÜMÜŞ KAFALARLA NE KADARDA ÇEKİNİK GENLERİNDE OYUN KANI OLSADA BİZİM USTALARIN KIRMASIYLA MEYDANA GELEN AÇIK TARZI KUŞLARLA KIRILARAK
3. CU BİR OYUN ANLAMINDA AÇIK KINALI KUŞ FİYASKA ORTAYA KONULMUŞTUR. 2 SİNİ BİR ARAYA KOYALIMDERKEN HEM OYUNDAN OLDUK HEMDE SOYDAN!!!!!
BUDA BENİM FİKRİM...
ŞİMDİK İSTEYEN KAPALI KUŞ OYNAR DESİN. İSTEYEN KINALI OYNAR DESİN.
SOY GİTTİ KAN GİTTİ ZEVKİMİZ TİCARİ AMAÇLARIMIZ İÇİN BİR HİÇ UGRUNA ASLIMIZ GİTTİ.............................................................
............................................................................
LÜTFEN YORUM YAPMADAMN ÖNCE OKUYUNUZ.
yazılan yorumları dikkatlicene okuyarak analiz ettim.
yorum yazma konusunda gerçekten kararsız kaldım. ama yinede analizlerimi bilgi ve araştırmalarımı sizinle paylaşmak isterim.
kapalı kuşmu yoksa kınalı kuşmu???
öncelikle oyun kuşlarının damarının ve renginin nerden geldigini araştırırsak. bu sorununun kaynagını ortadan kaldırırsınız.
örnek:
bütün renk katalokları ( ana renk yani asılları kırmız mavi yeşil den) oluşup 100 lerce renk seçenegine ayrıldıgı gibi,
oyun kuşlarınında atası aslı 3 ana renkten oluştugunu, beyaz arap mavi, oldugu gibi geriye kalan sabunı çakmaklı kızıl miski kula dumanlı vb. 100 lerce rengin bu 3 ana renkten oluştugunu unutmayalım..!
şebap kostum kuşlarının atalarının tarihini araştırdıgımızda. çok yakın tarihte 1970 lerden başlayarak yurt dışından getirilerek bir hassa mardin urfa bölgelerinin kendi öz kuşlarıyla kırılmasıyla meydana gelip ve diger dogu illerimize sıçrayarak tamamen kırma orjinalligi olmayan oyun performansları gözetilmeden rengi ve fizigi yakalaya bilmek için bir hassa metropol kentlere sürülerek kuşlar türetilmiştir.i aynı zamanda bu söylediklerim musul ırak bölgeleri içinde geçerlidir. bizden gitme kuşlar sayesinde onlarda bu sorun yüzünden bizim gibi kendi öz damar oyun kuşlarını kaybetmiş durumdadır. zira bu işin ustadlarıda bu konuda sözleriyle yaptıklarını tastiklemiştir.
kalıplı kasalı boylu poslu renkli kınalı şebap paçalı vs. vs. kuşlar çıkarta bilmek için aralarına oyun kuşlarını sokarak ne yazıkki ŞEBAP KUŞ ÇIKARTALIM DERKEN MEMLEKETİMİZİN ASİL KAN DAMAR KUŞLARINI TELEF ETTİK. ŞEBAPLARI OYUN KUŞLARIMIZA KIRDIK.
YAKIN TARİHİMİZE BAKTIGIMIZDA OSMANLI PADİŞAHİ ABDULHAMİD HAN CENNET MEKAN O KADAR SORUNLARIN ARASINDA DEVLETİ OSMANİYENİN YIKILMA ANLARINDA BİLE SARAYDAN İNGİLİZ AZANLARIN ÇALDIGI HÜNKAR GÜVERCİNLERİNİ FERMAN BUYURARAK DERHAL ALINMASI İÇİN ATLI SÜVARİYLE SINIRDA YAKALAYIP GERİ GETİRMİŞTİR.
SİZCE NİÇİN?
BENİM İÇİN 2 SEBEBİ VAR. 1. VATANIN HER TOPRAGI KUTSAL OLDUGU GİBİ İÇİNDE YAŞAYAN CANLILARIDA KUTSALDIR. 2. NE YAZIKKİ BU YAŞANDI MEMLEKETİMİZ'DEN SOY KUŞLARI DIŞARIYA ÇIKARTILIP KENDİ SOYLARIYLA KIRIP ASLINI BOZARAK YENİ BİR IRK ORTAYA ÇIKARTMAK.
BU YAŞANAN TARİHTE ÇOK BENZERİ VAR SİVAS KANGALLARIDA BUNA DAHİLDİR..
(DEMEK İSTEDİGİM ŞUKİ:::
SANKİ KENDİ KUŞLARIMIZ BİZE YETMİYORMUŞ GİBİ DIŞARIDAN KUŞ SOKARAK NESLİMİZİ VE SOY KUŞ KİMLİGİMİZİ YİTİRDİK.(KEŞKE ORJİNALLERİNİ TUTABİLSEYDİK. ADIMIZ MARDİN KALDI, SİVAS SARI GÖZ KALDI, ANKARA BOZ, KIRIKKALE DUMANLISI KALDI VS. VS. ( SADECE ADDA KALDI. )
NE ZAMAN DIŞARIDAN KAN BULAŞTI VEBA GİBİ HERKEZİN KUMESİNE BULAŞTI. USTA OLANLAR YIRTTI. GERİYE KALANLAR KUŞÇUYUM DİYE FOS ÇIKTI.
ŞİMDİK GELMEK İSTEDİGİM KONU İTİBARİYLE;
YAZININ BAŞINI OKUDUYSANIZ.
1.OYUN KUŞUNUN ATASI OLAN ÖZ DAMAR ÜÇ ANA REN GÜVERCİN TİPİ İLE,
2.SUTUNDA BAHSETTİGİM AÇIKLAMALI AŞŞAGI YUKARI 40 SENEDİR PİYASAYA SÜRÜLEN YURT DIŞINDAN GETİRİLEREK BİLİNÇSİZ CENE ASLINI KORUYAMAYARAK KIRILAN SEBAPLARLA YAKIN TARİHTE KAPLAMA MİSKİLER KAPLAMA SABUNİLER MERMERİLER GÜMÜŞ KAFALARLA NE KADARDA ÇEKİNİK GENLERİNDE OYUN KANI OLSADA BİZİM USTALARIN KIRMASIYLA MEYDANA GELEN AÇIK TARZI KUŞLARLA KIRILARAK
3. CU BİR OYUN ANLAMINDA AÇIK KINALI KUŞ FİYASKA ORTAYA KONULMUŞTUR. 2 SİNİ BİR ARAYA KOYALIMDERKEN HEM OYUNDAN OLDUK HEMDE SOYDAN!!!!!
BUDA BENİM FİKRİM...
ŞİMDİK İSTEYEN KAPALI KUŞ OYNAR DESİN. İSTEYEN KINALI OYNAR DESİN.
SOY GİTTİ KAN GİTTİ ZEVKİMİZ TİCARİ AMAÇLARIMIZ İÇİN BİR HİÇ UGRUNA ASLIMIZ GİTTİ.............................................................
............................................................................
31/1/2011, 7:15 pm
iki cins kusta oynar her takla atan kus oynar katagorisine girmez
ayri ayri degerlendirmek lazim oyun kusu farklidir bence
harbi oyun kusunu goren zaten kinali kuslarin oyununa bakmaz
bilmek gormek lazim
saygilar sevgiler.ankarali seckin karaoglu belcika.
ayri ayri degerlendirmek lazim oyun kusu farklidir bence
harbi oyun kusunu goren zaten kinali kuslarin oyununa bakmaz
bilmek gormek lazim
saygilar sevgiler.ankarali seckin karaoglu belcika.
31/1/2011, 8:30 pm
Sevgili Kurtay Arkadaş...
Bu başlıkta hepimiz konuya binaen çok yazı yazdık.Sen ise özetlemişsin. Bizimde anlatmak istediğimiz olay buydu. Farklı iki ülkenin güvercinleri her halukarda oynayan güvercinlerdir.Hangisi daha iyi oynar tabiki o ayrı bir tartışma konusudur. Keşke oynayan kuşlarla ilgili elimizde istatiki bilgiler olsaydı. O zaman hangi yörenin veya ülkenin güvercini daha iyi oynadığını rahatlıkla söyleyebilirdik.Daha önceki yazılarımda belirtmiştim.Mardin yöremizin taklacı performas güvercini diğer güvercinlere nazaran bir gömlek daha ileridir diye...Selam ve Saygıyla
Bu başlıkta hepimiz konuya binaen çok yazı yazdık.Sen ise özetlemişsin. Bizimde anlatmak istediğimiz olay buydu. Farklı iki ülkenin güvercinleri her halukarda oynayan güvercinlerdir.Hangisi daha iyi oynar tabiki o ayrı bir tartışma konusudur. Keşke oynayan kuşlarla ilgili elimizde istatiki bilgiler olsaydı. O zaman hangi yörenin veya ülkenin güvercini daha iyi oynadığını rahatlıkla söyleyebilirdik.Daha önceki yazılarımda belirtmiştim.Mardin yöremizin taklacı performas güvercini diğer güvercinlere nazaran bir gömlek daha ileridir diye...Selam ve Saygıyla
31/1/2011, 8:59 pm
herkez kendine bir pay çıkarmaya çalışıyor,herkez beslediği hayvanların reklamını yapmaya çalışıyor....Refik bey elinizde istatiki bilgi olmadı halde mardin kuşlarına o gömleği nasıl giydiriyorsunuz? konumuzun başlığı kınalı ve kapalı kuşlar hangisinin oyun özelliğinin iyi olduğu!!! mardin oyun kuşlarının kaç numara gömlek giydiği değil.eğer siz en ıyısı bizde kapalısıda ıyı,kınalısıda iyi derseniz mardinde oldugunuz yerde sayarsınız,ne oyun kuşunu nede beslediğiniz form kuşlarını ileri seviyeye taşıyabilirsiniz!!!urfada sivasda kırıkkalede ankarada istanbulda ve ülkemizin bir çok ilinde o iyi dediğiniz kuşların alayını ayagına takıp sefere öle cıkarak,adamın aklını başından alan kuşlar ve yetiştiriciler var,lütfen saygı duyalım.
- kuscuozgur
31/1/2011, 9:20 pm
emreert demiş ki:herkez kendine bir pay çıkarmaya çalışıyor,herkez beslediği hayvanların reklamını yapmaya çalışıyor....Refik bey elinizde istatiki bilgi olmadı halde mardin kuşlarına o gömleği nasıl giydiriyorsunuz? konumuzun başlığı kınalı ve kapalı kuşlar hangisinin oyun özelliğinin iyi olduğu!!! mardin oyun kuşlarının kaç numara gömlek giydiği değil.eğer siz en ıyısı bizde kapalısıda ıyı,kınalısıda iyi derseniz mardinde oldugunuz yerde sayarsınız,ne oyun kuşunu nede beslediğiniz form kuşlarını ileri seviyeye taşıyabilirsiniz!!!urfada sivasda kırıkkalede ankarada istanbulda ve ülkemizin bir çok ilinde o iyi dediğiniz kuşların alayını ayagına takıp sefere öle cıkarak,adamın aklını başından alan kuşlar ve yetiştiriciler var,lütfen saygı duyalım.
kimse ne kendine ne kuşlarının piyasasını yapmaya çalışıyor burdaki herkes emek veren iyi kötü tartışıp sonra kendi savunduğundan doğruysa dönüp evet siz haklıymışsınız diyen kişilerdir 2008 den beri sitedeyim bir çok kişiyi tanımışımdır daha detaylı verilere dayalı bilgiler gelirse hiç gücüme gitmez savunduğumun tersini savunurum burda bulunmamızın amacı paylaşmak daha iyiyi öğrenmek satış amacı olan kimse burda takılmaz satış sitelerine ilan verir keyfine bakar bırakalım bu kendine pay çıkarıyo kuşlarının reklamını kuruyo gibi kelimeleri
31/1/2011, 9:26 pm
vallaha yazılanlardan ben bunu anlıyorum özgür kardeş,konumuz kınalı ve kapalı kuşlar ,şimdi nerden cıktı havada yüzen ördekler veya mardın kusların diğer yörelerdeki oyun kuşlarından daha iyi olduğu!!!bu pay cıkarma değilmi,en iyisi bizde tripleri değilmi?
- f_1
Doğum Tarihi : 01/01/80
Forum Kayıt : 15/10/10
31/1/2011, 9:52 pm
emreert demiş ki:vallaha yazılanlardan ben bunu anlıyorum özgür kardeş,konumuz kınalı ve kapalı kuşlar ,şimdi nerden cıktı havada yüzen ördekler veya mardın kusların diğer yörelerdeki oyun kuşlarından daha iyi olduğu!!!bu pay cıkarma değilmi,en iyisi bizde tripleri değilmi?
kismi olarak aynı görüşteyim
31/1/2011, 9:58 pm
Sevgili Emre Arkadaş...
yazdıklarınız yakışık durmadı.Benin aldığım kültürde para karşığılında güvercin satmak yoktur.Sevdiğin bir arkadaş olur veya kıramadığın bir dostun gelir ancak ve ancak güvercini hediye edersin.Bende böyle.Sevgili dostum;güzel bir hobimiz var bunuda dejenere etmeyelim.Selam ve Saygıyla
yazdıklarınız yakışık durmadı.Benin aldığım kültürde para karşığılında güvercin satmak yoktur.Sevdiğin bir arkadaş olur veya kıramadığın bir dostun gelir ancak ve ancak güvercini hediye edersin.Bende böyle.Sevgili dostum;güzel bir hobimiz var bunuda dejenere etmeyelim.Selam ve Saygıyla
31/1/2011, 10:05 pm
efendım ben pay çıkarıyor derken size kuş satıyor demedım,kuşta satmak kötü birsey değil neden böle anladınız anlamadım,pay çıkarmak derken söle anlayın...diğer oyun kuşlarını ve ustalrı küçük görüp,kendi kuşlarınızı üst seviyede görmek olarak algılayın..herseye saygı duyarım ama sizdende bu saygıyı beklerım...
31/1/2011, 10:24 pm
Her yörenin ve her ülkenin kuşlarına saygımız elbetteki olacaktır.Bunun aksini düşünmek yanlış olur.Benin tabiki gözlemlerim vardır.Mardin taklacı performas güvercini bir gömlek daha ileri olduğunu düşünüyorum.Dolayısıyla duygu ve düşüncelerimi saygısızlık olarak yorumlaman hem bizi hemde camiamızı incitir...
31/1/2011, 10:36 pm
saygı duyarım düşüncenize yalnız bu bir gömlek üstünlüğünü açıklıyabilirmisiniz?camiamızda kimseyi incitmeyi istemem,ister bu başlık altında ister yeni bir konu açabilirsiniz bu gömlek olayını konuşabiliriz.
31/1/2011, 11:23 pm
Merhaba,Emre Bey bence haksizlik ediyosunuz sizin anlamis oldugunuz sey egerki bu anlattiklarinizsa son olarak yazmis oldugum yazida bana karsida biseyler yazmaniz gerekirdi diye düsünüyorum,Refik Bey i tanimam siteden tanirim bu güne kadar yazmis oldugu yazilarda gayet doyurucu yazilar belki yasamadigimiz yada oralarda görmedigimiz seyleri kismende olsa aktarmaya calisan biri hele birde sunu anlamakta güclük cekiyorum Mardin denince neden herkes kendine mal etmeye calisiyor bunu anlamis degilim,Oyun kusu denincede akla gelen seyin Mardin oldugunu da düsünen biriyim ama bu isi gercekten ilerleten sehir olarakta Ankara yi örnek gösterebilirim bunlar benim sahsi düsüncem bunlari bu sekilde kabullenemedigimiz belli ama NEDEN diyorum bu güne kadar bir arpa boyu dahi ilerleyemedigimiz hala bu tartismalarda kaldigimizi gösteriyo.Avrupa da yasayan biri olarakta burda görmüs oldugumNerdeyse bizim Mardin dedigimiz Taklaci Soyuna sahip cikacaklar,insallah biseyler anlatabilmisimdir milletler herseyine sahip cikarken biz hala bu tartismalarla yasiyoruz.Gösterin bana Resmi olarak Tescil edilmis kac yöre kusum,uz var?Aslinda yapilmasi gereken tartismalarin bu konuya cikmasi gerekirken hala oraya mal etmek buraya mal etmek oldugu gercekten aci bisey diye düsünüyorum.Son yazimda Bu Sitede Mardin iline ait kus besleyenlerin Kuslarina bakilirsa Köken Nerden gelmistir acikca kuslarin sekil ve yapilarindan anlayabiliriz,kendimizide böyle tartisma ortamlarina sokarak kandirmayalim GERCEKLER ortada .Herkese Saygi ve Sevgiler.DUMAN
- Volkan Gülal
Ad Soyad : Volkan Gülal
Forum Kayıt : 13/11/09
1/2/2011, 10:09 am
Arkadaşlar ülkemizde hiçbir yörenin kuşu diğerinden bir gömlek üstün değildir. Zira yıllar içerisinde güvercinler oradan oraya el değiştirdiği için değişik kanlar yayılmıştır. Artık iyi kuşlar heryerde bulunabildiğine göre aslında bence iyi yetiştirici ve seyis olmak iyi kuş için gereklidir. Belki şöyle denilebilir kuşlarınıza zaman ayırıyorsanız, ilgileniyorsanız bakımlarını ve antremanlarını düzenli yapıyorsanız en iyi kuşların sahibi olmaya adaysınız demektir.
1/2/2011, 10:54 am
Volkan Gülal demiş ki:Arkadaşlar ülkemizde hiçbir yörenin kuşu diğerinden bir gömlek üstün değildir. Zira yıllar içerisinde güvercinler oradan oraya el değiştirdiği için değişik kanlar yayılmıştır. Artık iyi kuşlar heryerde bulunabildiğine göre aslında bence iyi yetiştirici ve seyis olmak iyi kuş için gereklidir. Belki şöyle denilebilir kuşlarınıza zaman ayırıyorsanız, ilgileniyorsanız bakımlarını ve antremanlarını düzenli yapıyorsanız en iyi kuşların sahibi olmaya adaysınız demektir.
aynı şekilde size katılıyorum kuşların bölgesel fiziksel bir takım özellikleri olabilir. ankara kuşunun mat ufak olması urfa kuşunun kanat salması sivas kuşunun sarı göz olması musul kuşunun ciyerli olması vs..
ama kuşun memleketi olmaz iyi kuş heryerde olabilir özellikle yurt dışında maddi durumu iyi olanlar iyi olan kuşları mardin olsun ankara olsun sivas olsun toplamıştır iyi kuşlar meraklı kişilerin ellerindedir burda bir problem yok yani memleketin her yerinde iyi kuş olabilir aşagı yukarıda vardır.
konumuz türk kuşu ve musul kuşuda degil musulda kapalı kuşlarda var ... kınalı kulşlarda var musul kuşu deyip genelleme yaparsak yanlış olur .
konumuz kapalı renk (mavi dumanlı çakmaklı arap çukulata şekeri beyaz küllü alaca vs ...) kuşların oyun performansı ile kınalı tabiri kuşlar (miro risasi gümüş yusufi şebap miski kürenk sarıkafa morkafa vs ...)
kuşların oyun performansı mı iyi onun kıyaslaması üzerine açılmıştır. konuyu dagıtmadan herkez şahsi görüşünü yazarsa genel bir düşünce ortaya çıkacaktır.
1/2/2011, 11:07 am
posta güvercinleri uzak bir yerden salındıgı zaman eve geri dönmesi için beslenir.
bir posta güvercini kanat yapısındaki ufak bir tüy dönümü onu kısa mesafelerde başarılı 200- 300 km eve dönmesi için beslenmesine neden olurken gene aynı kanat yapısındaki bir degişiklik diğer güvercini 1000 km üzeri kmlerde eve dönmesini sağlıyor. her kuş eve dönecek diye bir kaide yok ama eve kısa mesafede dönenlerin vites kuşu kanat yapıları farklı uzun km marton yarışta devamlı başarılı olan güvercin kanat yapıların farklı oldugu bilinmekte. aynı şekil arap atları dayanıklılık ingiliz atları sürat performansı olarak birbirlerinden ayrılırlar.
kınalımı kapalımı konusunda 2 side oynar 2 side taklacı ırkı gibi açıklamalar oluyor ama bariz bir şekilde kapalı kuşların üst düzey oyun sergileyenleri ve iyi performansları ortadadır.
bir posta güvercini kanat yapısındaki ufak bir tüy dönümü onu kısa mesafelerde başarılı 200- 300 km eve dönmesi için beslenmesine neden olurken gene aynı kanat yapısındaki bir degişiklik diğer güvercini 1000 km üzeri kmlerde eve dönmesini sağlıyor. her kuş eve dönecek diye bir kaide yok ama eve kısa mesafede dönenlerin vites kuşu kanat yapıları farklı uzun km marton yarışta devamlı başarılı olan güvercin kanat yapıların farklı oldugu bilinmekte. aynı şekil arap atları dayanıklılık ingiliz atları sürat performansı olarak birbirlerinden ayrılırlar.
kınalımı kapalımı konusunda 2 side oynar 2 side taklacı ırkı gibi açıklamalar oluyor ama bariz bir şekilde kapalı kuşların üst düzey oyun sergileyenleri ve iyi performansları ortadadır.
- bekir79
1/2/2011, 4:44 pm
s.a.
konunun yanlış yere çekildigini memleketsel, düşüncenlerin fikirlerin agarlık basarak yorumların yapıldıgının kanaatindeyim.
konu hakkındada düşüncelerimin arkasındayım. koyu, kapalı renk kuşun kınalılara göre daha iyi oyun performansı yapması konusunda sizinle bu konuyu yukarıdaki sütünda uzun uzun paylaştım. konununda farklı yöne çekilmesini de uygun bulmuyorum.
selametle...
konunun yanlış yere çekildigini memleketsel, düşüncenlerin fikirlerin agarlık basarak yorumların yapıldıgının kanaatindeyim.
konu hakkındada düşüncelerimin arkasındayım. koyu, kapalı renk kuşun kınalılara göre daha iyi oyun performansı yapması konusunda sizinle bu konuyu yukarıdaki sütünda uzun uzun paylaştım. konununda farklı yöne çekilmesini de uygun bulmuyorum.
selametle...
1/2/2011, 8:45 pm
Sevgili Duman Arkadaş...
söylediklerinizde haklısın. Türkiye somutunda, Ankara’nın bir gömlek daha ileri durduğunu, bütün kuşçu arkadaşlara gösterebiliyor. Buda; Ankara’daki kuşçu arkadaşların Ekonomik, Sosyal, Siyasal, Eğitim ve kültürel olarak yakalamış olduğu düzey ve bu işi profesyonelce yapıyor olmalarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bizde de taklacı ırkı anlamında bir memba olmasına rağmen amatörlükten çıkamadığımız için bir türlü bu işi adına layık yapamıyoruz. Lakin bizimde kendimize göre sorunlarımız vardır. Yaşadığımız bölge Türkiye’de yaşayan herkesin malumudur. Buna Ekonomik, Sosyal, Siyasal, Eğitim ve Kültür düzeylerinide ekleyecek olursak ne kadar zor şartlarda kuşçuluk yaptığımızı anlayacaksınız. Özellikle bu noktada bizi vuran eğitim ve kültür düzeyidir. Dolayısıyla adına layık bir düzey yakalayabilmemiz için eğitim ve kültür alanında çok ama çok çalışmamız lazım.Selam ve Saygıyla
Not:yazılarımda Mardin geçince bölgecilik yapılıyor denildiğinden mardin yerine bu yazımda "Bizde"kelimesini kullandım.
söylediklerinizde haklısın. Türkiye somutunda, Ankara’nın bir gömlek daha ileri durduğunu, bütün kuşçu arkadaşlara gösterebiliyor. Buda; Ankara’daki kuşçu arkadaşların Ekonomik, Sosyal, Siyasal, Eğitim ve kültürel olarak yakalamış olduğu düzey ve bu işi profesyonelce yapıyor olmalarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bizde de taklacı ırkı anlamında bir memba olmasına rağmen amatörlükten çıkamadığımız için bir türlü bu işi adına layık yapamıyoruz. Lakin bizimde kendimize göre sorunlarımız vardır. Yaşadığımız bölge Türkiye’de yaşayan herkesin malumudur. Buna Ekonomik, Sosyal, Siyasal, Eğitim ve Kültür düzeylerinide ekleyecek olursak ne kadar zor şartlarda kuşçuluk yaptığımızı anlayacaksınız. Özellikle bu noktada bizi vuran eğitim ve kültür düzeyidir. Dolayısıyla adına layık bir düzey yakalayabilmemiz için eğitim ve kültür alanında çok ama çok çalışmamız lazım.Selam ve Saygıyla
Not:yazılarımda Mardin geçince bölgecilik yapılıyor denildiğinden mardin yerine bu yazımda "Bizde"kelimesini kullandım.
- bekir79
1/2/2011, 9:12 pm
sevgili refikbey,
yorumunuz tam yerinde ve isabetli olmuş, üzerinize alınmanıza sevindim. lakin bu sözlerim genele hitap etmektedir.
konunun her pilatformda farklı yerlere çekilmesini bir daha tekrarlı====== dogru bulmuyorum. yörelerimizin oyun kuşlarını fiziksel görsel faaliyetsel olarak farklı bir başlık altında tartışılabilir..
selametle
sevgili refikbey,
yorumunuz tam yerinde ve isabetli olmuş, üzerinize alınmanıza sevindim. lakin bu sözlerim genele hitap etmektedir.
konunun her pilatformda farklı yerlere çekilmesini bir daha tekrarlı====== dogru bulmuyorum. yörelerimizin oyun kuşlarını fiziksel görsel faaliyetsel olarak farklı bir başlık altında tartışılabilir..
selametle
2/2/2011, 12:07 am
refik34 demiş ki:Sevgili Duman Arkadaş...
- sait
Ad Soyad : sait
Forum Kayıt : 03/09/10
2/2/2011, 10:58 am
slm.ben.mardinli olarak her türlü taklacıyı ucurdum sarı gögüs kuşların baş eksigi yabancı dama konma uzun gitmeme vs.. eksigi çoktur. kapalı kuşlar nerden ucarsa oraya oynar oraya iner daha damarlı daha seferlidirler. kapalı kuşlar hava performansı çok daha iyidir.
- bekir79
2/2/2011, 1:08 pm
kuscuozgur demiş ki:$ero demiş ki:Yazıların tamamını okudum hep aynı yerde dolaşıp dönülmüş kapalı kuşmu kınalı kuşmu diyorsunuz burda mantığı öne alın biraz türkiyede kapalı kuştan 10 milyon sökülmüşse kınalı kuştan 10 bin sökülmüştür böyle bir oran olunca nasıl kıyaslama yapılabilir uçurduğum çok güzel yusufi kınalı kuşlar oldu kınalı kuş güzel oyun yapmaz diyenlerede kapak yapar gibi izlettim kanıtını istersiniz şimdi bizde üç beş kuş faaliyet yapmadığı için güzel oyun yapan kuşu videoya çekip arşivlemiyoruz tabiki uçurduğum en iyi kuş değildi ama bir çok kişinin en iyi kuşundanda iyiydi videoylada kanıt olmaz kamerayı koyarsın kuşun altına 10 mlik baş olur sana 20 m atıp tutuyor diyenlerde olur en azından ben kendim söktüm uçurdum merakımı giderdim kanıtı izleyen merakçılardır. kuşun kınasına kapalısına bakılmaz 10 milyonla 10 binlik bi oran varsada böyle bi tartışma yapılmaz. sevgiyle kalın
:ngnng4: anlamak isteyen anlar ben özellile belirteyim kınalılar daha iyidir demedim ama kınalılar kötü oynarda demedim oyunlusu kendini seyrettirir adam gibi oynar en güzel oyun kuşunuda geçer ama öyle mavi renkli mardin oyun kuşlarıda var en kıral kostüm kuşunu bozar ismini vermicem bir arkadaşımda var oyun kuşu bir çok kostüm kuşuna atılır hatta rica etcem kendisinden ismini açıklamadan müsade verirse kuşun resmini çekip yayınlıcam burda ozaman daha iyi anlarsınız
yeri geldiğinde bir kostümün oyun kuşunu bozduğunu yeri geldiğinde bir oyun kuşunun kostümü bozduğunu
s.a.
sözlerinize çogunluk itibari ile katılmadıgımı belirtiyım. 10 bindeğil yüzbinlerce kınalı kuş sökseniz ne fayda. bu iş kuşun sökülüp sökülmesiyle alakalı bir olay degil bence. performaz kuşu kanıyla performans elde edersdiniz performansla şebap veya süs tarzında kuş ile eşlerseniz yüzlerce degil milyomlarca fos kuş elde edersiniz. aralarından çok nadir oyun tarzında alsanızda eksikleri fazlasını geçerek altı boş çıkar.
özgür bey sizin sözlerinize de katılmıyorum.
bir performans kuşu kostüm kuşunu hiçbir şekilde bozamaz. neye göre bozdugunu hangi kırıtere göre gerçekten anlamış degilim. hepsi kendi arasında farklı kulvarlardadır.
bir kostüm kuşuda performans kuşunu bozamaz. dedigim gibi kendi aralarında farklı kulvarlardadır.
elinizdeki kuşları kastederseniz bunu anlıyabilirim. zira iki cinside besliyormuşsunuz benim gibi. oyun kuşunuda kapalı kuş besleyen profesyonel yetiştirici bir insana kostüm kuşunu havaya atsanız inanın kırıterlerinin çok çok altında kalır.
zira yıllardan beri yapılan bölgesel performans yarışmalarında kostüm kuşu hiçbir zaman dereceye bile girememiştir.
ben böyle biliyorum aksini bilen varsa paylaşsın.
istanbuldan gir, ankarada dinlen, mardinde dur.
kocaeli eskişehir konya kırıkkale nevşehir nigde çankırı samsun sivas çorum erzurum vs.vs. mardine gidene kadar ara duraklarıda ziyaret et .
eger ki kostüm kuşunun oyun kuşunun üstünde derece aldıgını görürsen veya duyarsan ben bu tezlerimden vaz geçeceğim.
selametle
2/2/2011, 5:17 pm
SELAM;Evet Refik Bey dolayli olarak anlatmaya calismak istedigimde buydu zaten,Ekomomik ve Sosyal yasam,zor sartlarda Kusculuk, arkadaslar Yetistirici olabilmek ve karsiligini bulabilmek icin bunlar kusculugun olmazsa olmuyo Gercekleridir.Bölge itibariyla bu iste ilerleyememek te bu isin cabasi oluyo,Güzel ve hos olan bi gercek vardirki!!!!!Mardin den her yere Kuslar herne sartlarla olursa olsun götürülmüs,Ekonomik Sebepler!!!!!!!!Ama nedense Mardin e giden bu yerlerden geri kus götürülmemis yada söyle söyleyelim Mardin ili ve yetisciricilerinin cok eski prensiplerle bu isi yaptiklarinida unutmayalim,Bu konudada Refik Bey den isterseniz anlayisin ne oldugunu ögrenelim.Daha sonrada herkes elini tasin altina sokup yazilarimizi öyle yazalim.
- bekir79
2/2/2011, 6:15 pm
güzel kardeşlerim abilerim.
binmişsiniz arabaya!! bunun pervanesi kompiti koltuk sayılarını hesaplıyorsunuz tartışıyorsunuz YANLIŞ YAPIYORSUNUZ.
konumuz araba abilerim kardeşlerim yani el fireni motor şanzımanı falan filan.
(KAPALI KUŞ KINALI KUŞ)
KONUNU DIŞINA ÇIKMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM. SİZİNDE ÖZEN GÖSTERMENİZİ BEKLERİM.
VARSA PAYLAŞMAK İSTEDİGİNİZ BU KONUDA KONUŞUN YOKSA KONU DIŞI KONUŞMALARINIZI BAŞKA SAYFADA DEGERLENDİRİN.
EMİN OLUN MARDİN ANKARA SİVAS VS.BÖLGELERİNİN KUŞLARINDAN TUT YETİŞTİRİCİLERİN HAYAT ŞARTLARINDAKİ ZORLUKLARA KADAR KONUŞA BİLİRİZ.
AMA DEDİGİM GİBİ................................
binmişsiniz arabaya!! bunun pervanesi kompiti koltuk sayılarını hesaplıyorsunuz tartışıyorsunuz YANLIŞ YAPIYORSUNUZ.
konumuz araba abilerim kardeşlerim yani el fireni motor şanzımanı falan filan.
(KAPALI KUŞ KINALI KUŞ)
KONUNU DIŞINA ÇIKMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM. SİZİNDE ÖZEN GÖSTERMENİZİ BEKLERİM.
VARSA PAYLAŞMAK İSTEDİGİNİZ BU KONUDA KONUŞUN YOKSA KONU DIŞI KONUŞMALARINIZI BAŞKA SAYFADA DEGERLENDİRİN.
EMİN OLUN MARDİN ANKARA SİVAS VS.BÖLGELERİNİN KUŞLARINDAN TUT YETİŞTİRİCİLERİN HAYAT ŞARTLARINDAKİ ZORLUKLARA KADAR KONUŞA BİLİRİZ.
AMA DEDİGİM GİBİ................................
2/2/2011, 6:32 pm
Güzel kardesim sana söyle söyleyeyim Gecmisini bilmeyen hicbir ülke ülke olamiyo,Kapalida kinalida önce gecmis konusululur bence geldikleri yerde de nasil geldikleri ne yaptiklari yada icraatleri sorulur kaportayla eksozuyla isimiz olmaz,anlican önce asil bilinmelidir,konu disina falan cikildigida yoktur ama konu icinde herzaman cikacak seylerde vardir,sen kapali kusu o kinali kusu olay bittimi simdi,yapmis oldugun degerlendirmeyi baska bi baska bi sayfada degerlendirebiliriz.Lütfen.
- kuscuozgur
2/2/2011, 6:56 pm
sait demiş ki:slm.ben.mardinli olarak her türlü taklacıyı ucurdum sarı gögüs kuşların baş eksigi yabancı dama konma uzun gitmeme vs.. eksigi çoktur. kapalı kuşlar nerden ucarsa oraya oynar oraya iner daha damarlı daha seferlidirler. kapalı kuşlar hava performansı çok daha iyidir.
dostum bu senin anlattığın çok amotörce olmuş böyle birşey yok
- bekir79
2/2/2011, 7:02 pm
sevgili duman bey
kapalı ve kınalı hakkında anlaşılan siz benim 2. sayfadaki yazımı okumamışsınız.
hiç degilse konuştugunuz kişinin bilgilerini ve fikirlerini degerlendirdikten sonra konuyla ilgili bilgilerinizi kaleme alsaydınız daha uygun olurdu. konuyuda başından bu yana takip ediyorum. herkezin yorumuna saygı duydugum gibi sizinde geçmiş yorumlarınıza saygı duyuyorum. yorumlarınızıda okudum. emin olun. okumadan süzmeden hiçkimseye cevap vazmam. sizede tavsiye ederim.
kapalı ve kınalı hakkında anlaşılan siz benim 2. sayfadaki yazımı okumamışsınız.
hiç degilse konuştugunuz kişinin bilgilerini ve fikirlerini degerlendirdikten sonra konuyla ilgili bilgilerinizi kaleme alsaydınız daha uygun olurdu. konuyuda başından bu yana takip ediyorum. herkezin yorumuna saygı duydugum gibi sizinde geçmiş yorumlarınıza saygı duyuyorum. yorumlarınızıda okudum. emin olun. okumadan süzmeden hiçkimseye cevap vazmam. sizede tavsiye ederim.
2/2/2011, 7:14 pm
Bekir Bey konuyla ilgili tüm yazilanlari okurum kacirilmis bisey olmasin diye buna önem veririm.Sizin yazmis olduklarinizida okudum düsünceme ters olan seyler olsaydi birseyler yazma geregi duyardim yazmis olduklariniz zaten herkesin bildigi seyler burada acilan konu basligi altinda cikan bazi önemli detaylarinda yerinde bilinmesinde fayda görüyorum,yazmak bazen sayfalarca yazmayi gerektirir,ama karsilikli konusmalar herzaman kisa ve nettir diye düsünüyorum.Saygilar.....
- bekir79
2/2/2011, 7:49 pm
ASGYB demiş ki:Güzel kardesim sana söyle söyleyeyim Gecmisini bilmeyen hicbir ülke ülke olamiyo,Kapalida kinalida önce gecmis konusululur bence geldikleri yerde de nasil geldikleri ne yaptiklari yada icraatleri sorulur kaportayla eksozuyla isimiz olmaz,anlican önce asil bilinmelidir,konu disina falan cikildigida yoktur ama konu icinde herzaman cikacak seylerde vardir,sen kapali kusu o kinali kusu olay bittimi simdi,yapmis oldugun degerlendirmeyi baska bi baska bi sayfada degerlendirebiliriz.Lütfen.
s.a.
bu yazınızın cevabının karşılıgının yarısını size vermiştim. yarısınını ise mana dışı buldugumdan cevap vermedim. bu yazıyı yazmadan evvel bir üstündeki yazıda sizin konu dışı yazılarınızı zaten başka bir pilatforda konuşmanızı tavsiye etmiştim. sanki bunu ben yapmış gibi lanse etirmeniz hayret verici yukarıdaki benim kelimemin sonunu ve sizin kelimenizin sonunu okursanız çok enterasan.
birde yukarıdaki daha önce yaptıgım konu dışına çıkılmamasına dahir yaptıgım yorum. geneline aittir. şahsi degildir bunu 3 yerde tekrarladım.
son yorumunuz gayet etkileyiciydi. selametle
4 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5