KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
+43
Kuscu-Murat
KARAOGLU
bekir79
$ero
emreert
yavuzduman
iyimser_20
mustafa_yaldiz
sezai
security
kuscu0424
kusbaz77
paloma
volkanx
turan o.ç
usta kuşçu
metoo19
cucu
yüksel baş
ömer
matador
mehmet73
kuscuozgur
aytekin67
gursel
f_1
yt
ASGYB
refik34
mardinlisamet
Sakallı Sadık
avcıı
tayfunsimsek
ali ermiş
Volkan Gülal
bozlak42
timur
EZEL
Gökhan Tan
DELIYUREK41
zaralı emrah
izmirli erman
Forum Admin
47 posters
3 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
Geri: KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
29/1/2011, 11:15 pm
öncelikle herkeze selamlarımı sunar kumeslerinde sağlık bol yavru olmasını dilerim
Arkadaşlar arap asıllı kuşlar ilimizde yıllar öncede mevcuttu şimdide mevcut bu kuşlardan yıllar önce çok besledik o yıllarda kumesimizde ne tur kuş olursa olsun mutlaka ucururduk 1985 ile 2000 yılları arasında türkiye geneli kuş besleyenler zevki için kuş beslerdi dernekler kuruldu teknoloji gelişti cep tlf ve internet gibi imkanlar yaygınlaştı türkiyede kuş besleyen herkez bir birine ulaşım zorlukları kalkınca güvercin merakı ticarete döndüşdü bu işde derneklerin kuşcu camiasına çok buyuk faydalarıda oldu zararlarıda oldu faydaları aynı ilde kuş besleyenler bir birlerini daha iyi tanıma imkanları buldu kuş konusunda düzgun ve faydalı bilgi sahibi olundu zararlarına gelince mezatlar yapıldı iller arası geliş gidiş başladı ucurma ve merak % 50 oranda düşüşe geçti iyi kuşlar iyi paralara alıcı bulunca millet kuşun ticaretini daha ön planda tutmaya başladı
arap asıllı kuşlar ilimizde ucum süresince benim gözlemlediğim notlarım bu kuşların soyunda oyun var oyun tertipleri ise uzun zaman ucarlar kısa oynarlar ve sefer sayıları diyer kuşlara göre azdır ülkemizin oyun kuşu diye beslediği kuşlardan ise iyi olan özelliği bu kuşların fişekleme esnasında taklaları vururken fişeklemeyi dağıtmaması düzgün bir şekilde çekimi yapması
bu kuşlarla kendi kuşlarımızı kırdık (eşledik) aldığımız yavrular inanın oyun sefer fışkırma ve diyer özellikler harika ( eşlediğimiz kuşlar her iki ırkda kendi soylarının en iyi denilecek ayarda kuşlarıdı ) bu kuşların iyilerinden ilimize gelmesinde en buyuk rol BAHA ÖZBEK abimizin hüneri idi mardin ve o bölgede iyi dosluklar kurmuş idi ve ülkemizde hakikaten sevilen ve sayılan bir büyüğümüz bu işe gerçek manada gönül veren büyüklerimizden birisidir
Arkadaşlar arap asıllı kuşlar ilimizde yıllar öncede mevcuttu şimdide mevcut bu kuşlardan yıllar önce çok besledik o yıllarda kumesimizde ne tur kuş olursa olsun mutlaka ucururduk 1985 ile 2000 yılları arasında türkiye geneli kuş besleyenler zevki için kuş beslerdi dernekler kuruldu teknoloji gelişti cep tlf ve internet gibi imkanlar yaygınlaştı türkiyede kuş besleyen herkez bir birine ulaşım zorlukları kalkınca güvercin merakı ticarete döndüşdü bu işde derneklerin kuşcu camiasına çok buyuk faydalarıda oldu zararlarıda oldu faydaları aynı ilde kuş besleyenler bir birlerini daha iyi tanıma imkanları buldu kuş konusunda düzgun ve faydalı bilgi sahibi olundu zararlarına gelince mezatlar yapıldı iller arası geliş gidiş başladı ucurma ve merak % 50 oranda düşüşe geçti iyi kuşlar iyi paralara alıcı bulunca millet kuşun ticaretini daha ön planda tutmaya başladı
arap asıllı kuşlar ilimizde ucum süresince benim gözlemlediğim notlarım bu kuşların soyunda oyun var oyun tertipleri ise uzun zaman ucarlar kısa oynarlar ve sefer sayıları diyer kuşlara göre azdır ülkemizin oyun kuşu diye beslediği kuşlardan ise iyi olan özelliği bu kuşların fişekleme esnasında taklaları vururken fişeklemeyi dağıtmaması düzgün bir şekilde çekimi yapması
bu kuşlarla kendi kuşlarımızı kırdık (eşledik) aldığımız yavrular inanın oyun sefer fışkırma ve diyer özellikler harika ( eşlediğimiz kuşlar her iki ırkda kendi soylarının en iyi denilecek ayarda kuşlarıdı ) bu kuşların iyilerinden ilimize gelmesinde en buyuk rol BAHA ÖZBEK abimizin hüneri idi mardin ve o bölgede iyi dosluklar kurmuş idi ve ülkemizde hakikaten sevilen ve sayılan bir büyüğümüz bu işe gerçek manada gönül veren büyüklerimizden birisidir
29/1/2011, 11:58 pm
Sevgili Admin Arkadaş...
İyi bir performans güvercini göremiyorsak tabiki nedenleri üzerinde tartışmak lazım. olmasa kuşlarımızın ne kadar iyi olduklarını Irak/musul'daki kuşculara anlatarak bu alanda yakalamış olduğumuz düzeyi kendileri ile paylaşmamız gerekir diye düşünüyorum.Selam ve Saygıyla
İyi bir performans güvercini göremiyorsak tabiki nedenleri üzerinde tartışmak lazım. olmasa kuşlarımızın ne kadar iyi olduklarını Irak/musul'daki kuşculara anlatarak bu alanda yakalamış olduğumuz düzeyi kendileri ile paylaşmamız gerekir diye düşünüyorum.Selam ve Saygıyla
- security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10
30/1/2011, 7:23 am
gözlemlediğim kadarıyla herkez beslediği kuşun kanının geldiği yeri övmüş.
illaki kostüm kuşlarınında oynadığını biliyoruz ama iş göreve gelince kostüm kuşları kapalı kuşların seviyesine erişemiyorlar.
sefer sayısı farkı, fişekleme sayısı farkı, fişekt mesafesi farkı ,fişekte takla aralığı farkı vs .vs bunları çoğaltabiliriz hiç birinde Türkiyede yatiştirilen kapalı kuşların performansına erişememişlerdir ve erişemezlerde.
ha şunuda belirteyim ırakta mırakta kuş var irtibata geçiyoruz diyenlerde var tamam kabul olabilir peki neden bir takım alıp da üretime geçirip sonrasında da uçurup yarışmalara girmediniz hadi onu geçtim ıraktakilerle irtibata geçip bir video görüntüsü istemediniz? eğer öyle iddialı kuşlar varsa 1 taşda 2 kuş vurmak gibi bişi olur bu hem performans hemde kostüm kuşunun zevkini almış olursunuz.ama günümüzde kostüm kuşlarının yaptığı görevler tatmin edici olmadığı kanısındayım.oyun yapıyomu evet yapıyo ama kapalı kuşların seviyesine erişemiyo malesef.
saygılar
illaki kostüm kuşlarınında oynadığını biliyoruz ama iş göreve gelince kostüm kuşları kapalı kuşların seviyesine erişemiyorlar.
sefer sayısı farkı, fişekleme sayısı farkı, fişekt mesafesi farkı ,fişekte takla aralığı farkı vs .vs bunları çoğaltabiliriz hiç birinde Türkiyede yatiştirilen kapalı kuşların performansına erişememişlerdir ve erişemezlerde.
ha şunuda belirteyim ırakta mırakta kuş var irtibata geçiyoruz diyenlerde var tamam kabul olabilir peki neden bir takım alıp da üretime geçirip sonrasında da uçurup yarışmalara girmediniz hadi onu geçtim ıraktakilerle irtibata geçip bir video görüntüsü istemediniz? eğer öyle iddialı kuşlar varsa 1 taşda 2 kuş vurmak gibi bişi olur bu hem performans hemde kostüm kuşunun zevkini almış olursunuz.ama günümüzde kostüm kuşlarının yaptığı görevler tatmin edici olmadığı kanısındayım.oyun yapıyomu evet yapıyo ama kapalı kuşların seviyesine erişemiyo malesef.
saygılar
- sezai
Ad Soyad : sezai ipek
Doğum Tarihi : 02/02/66
Forum Kayıt : 15/07/10
30/1/2011, 7:28 am
elazıga gögsü kınalı kuşlardan 1983lerde vahit yener abimiz mardinden getirdi kuşlar yüksek ve uzun vadede ucuyorlardı sefere gec geliyorlardı kapalı kuşlar kadar seri fişeklemiyorlardı ama 2metreden fişekliyenler oluyordu 15 metre felan oynayanlar oluyordu kümeslerine inemiyorlardı iki üç gün dışarıda kalıyorlardı saglıkları bozuluyordu yerkuşu olarak belenmeli kapalı kuşun atması fişeklemesi daha bi zevk veriyor selam ve saygılar.
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
30/1/2011, 7:34 am
arkadaslar ne bu sabıt fıkırlılık anlamıyorum.bızde koyu renk oyun kusları yıllardır ıslah edılır.yıllardır cogu kuscu tarafından bılınclı uretım yapılır oyleyken hatasız kus cıkarmak mumkun degıl dıye hepımız kabul ederız.sıumdı basıt bır soru soruyorum bu masa kusu dıye beslenen kuslarda aynı ıslah calısmalarına tabıı tutulsaydı.oyun ozellıklerı ıyı olan kuslarda caprazlansaydı bugun ucurdugumuz koyu kuslardakı oyun olmıyacakmıydı.renk oyunla alakalı degıtepe degı.oyun ap ayrı bır olay reng ısterse yesıl olsun kusun ırkında varsa oynar.tabı sen bu kusu rengı guzelmıs benzer rengde kus bulayım eslıyım degıder oyunsuz bır yesıll kusla kırarsan 10yıl sonra cıkar mıllet renklı kus oynamaz der.oynuyor hemde guzel oynuyor.yeterkı oyun ıcın bakılsın kostum ozellıgı ıcın bakılmasın 3-5 sene sonra ne yavrular ucuruyonuz saygılarımla
- security
30/1/2011, 7:46 am
KONU BAŞLIĞINI TEKRARLIYORUM
Günümüzde kapalı kuşların performansı daha tatmin edicidir. kostüm kuşları renk uğruna kırılıp oyun özelliği azalmış bazı kuşlarda yok olmuştur. geçmişte kuşlar kapalıların seviyesinde olabilir ama malesef bu sürdürülmemiştir ve günümüzede de istikrarı düşük kostüm kuşları kalmıştır.
3-5 seneye kadar üretin uçurun hem nam hemde para yaparsınız bizde susar izleriz yeri gelir müşteriniz oluruz.ama bu zamanda istikrarlı kostüm kuşu yok.
saygılar
Forum Admin demiş ki:KINALI KUŞMU KAPALI KUŞMU İYİ OYNAR.
Günümüzde kapalı kuşların performansı daha tatmin edicidir. kostüm kuşları renk uğruna kırılıp oyun özelliği azalmış bazı kuşlarda yok olmuştur. geçmişte kuşlar kapalıların seviyesinde olabilir ama malesef bu sürdürülmemiştir ve günümüzede de istikrarı düşük kostüm kuşları kalmıştır.
3-5 seneye kadar üretin uçurun hem nam hemde para yaparsınız bizde susar izleriz yeri gelir müşteriniz oluruz.ama bu zamanda istikrarlı kostüm kuşu yok.
saygılar
- security
30/1/2011, 8:10 am
AYRICA GEÇMİŞTE DE BESLENEN KUŞLAR GENELDE KAPALI KUŞLARDIR
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
30/1/2011, 11:54 am
ızledıgımden soyluyorum.bu yaz bır boz cakmaklı seyretdım bıldıgın renk kusu hem atması hem gezmesı hemde sefer uzunlugu ve sayısı olarak cok guzel bır kusdu.kus acemılerdeydı ellerındekı kusun ne oldugunu onlarda pek bılmıyolardı.kuşa cok talıp oldum alamadım.neyse konu zaten bu degıl demek ıstedıgım kumesınıze acık kus oynamaz der sokmazsanız oynadıgınıda goremezsınız.her zaman balık tavada kus havada dıyen arkadaslar ne cabuk kus kınayla karayla oynara döndüler.bana dersenız posta oynamaz eyvallah derım ama göhsü kınalı kuş oynamaz dendıgınde aynı fıkırde olmam mumkun degıl.bazı arkadaslarda oynarda nasıl oynar nızamı oynamaz dıyolar sankı koyu kusların hepsımı nızamı oynuyor.100 200kusdan bıtane.oda yavruyken egıtme baslanıyor hergun antreman alıyor ıyı ana babalar kırılıyor v.b ıken.kumesımde cogunlugu koyu renklerden olusan kuslar var en ıyı oyunu her zaman acık kuslardan aldım.ama acık kus oynar ıyı oynar asla demem renk onemsız dusuncesındeyım cunkı.he sen dersen havadakı degıl yerdekı goruntusu ıyı olacak mezatlarda ne gökler ne dumanlılar var 10tl 20tl kapanın elınde kalıyor.zaten kapalı kus oynar dıye ortaya atan rant pesınde kosanlardır.ellerınde u7can kusda yokdur.hepsı makaslı olur sorarsın oynarmı guler bıde cevabı haszırdır renge bak ıllakı oynar
kuş renkle oynamaz kanla oynar.
ızledıgımden soyluyorum.bu yaz bır boz cakmaklı seyretdım bıldıgın renk kusu hem atması hem gezmesı hemde sefer uzunlugu ve sayısı olarak cok guzel bır kusdu.kus acemılerdeydı ellerındekı kusun ne oldugunu onlarda pek bılmıyolardı.kuşa cok talıp oldum alamadım.neyse konu zaten bu degıl demek ıstedıgım kumesınıze acık kus oynamaz der sokmazsanız oynadıgınıda goremezsınız.her zaman balık tavada kus havada dıyen arkadaslar ne cabuk kus kınayla karayla oynara döndüler.bana dersenız posta oynamaz eyvallah derım ama göhsü kınalı kuş oynamaz dendıgınde aynı fıkırde olmam mumkun degıl.bazı arkadaslarda oynarda nasıl oynar nızamı oynamaz dıyolar sankı koyu kusların hepsımı nızamı oynuyor.100 200kusdan bıtane.oda yavruyken egıtme baslanıyor hergun antreman alıyor ıyı ana babalar kırılıyor v.b ıken.kumesımde cogunlugu koyu renklerden olusan kuslar var en ıyı oyunu her zaman acık kuslardan aldım.ama acık kus oynar ıyı oynar asla demem renk onemsız dusuncesındeyım cunkı.he sen dersen havadakı degıl yerdekı goruntusu ıyı olacak mezatlarda ne gökler ne dumanlılar var 10tl 20tl kapanın elınde kalıyor.zaten kapalı kus oynar dıye ortaya atan rant pesınde kosanlardır.ellerınde u7can kusda yokdur.hepsı makaslı olur sorarsın oynarmı guler bıde cevabı haszırdır renge bak ıllakı oynar
kuş renkle oynamaz kanla oynar.
- mustafa_yaldiz
Ad Soyad : Mustafa Yaldız
Forum Kayıt : 17/08/08
30/1/2011, 12:32 pm
arkadaşlar ben kendi deneyimlerimi yazmak istiyorum ben kırsehırde kusculuga baglandım kırsehırde 15 seneden sonra ist gittim ve ist baktım ki renk renk kuşlar var terimler farklı hiç görmediğim kuşları istanbulda gördüm ve bende ama bi baktım ki oyun kuşu besleyen yok olsada çok nadir beslenen ırklar kelebek dönek baska miski bizim oyun kuşu dediklerimiz kuşlar miski olmuş sabuni olmuş her neyse ben bizim mahallede kuşçu abimiz var tanıştım terasta besliyo kuşlarını dedimki oyunlu kuş var mı uçurduğun bu hepsini bi kaldırdı 50 tane karışık kuş orda hepsi var kuşlar uçarken sordum kapalı anadolu kuşlar dediğimiz gök dumanlı boz onlardan tabii orda isimleri değişik ama yok dedi burda meraklısı fazla yok genelde onlarda miski sebab sabuni mermeri falan onları denedik tek tek yani bizim kuşların yanlarından geçemez bile ben kırşehirden kuş getirdim kuşların performansı iyi fakat bu hepsini uçurunca kuşlar sefere gelmiyo tek tek uçuruyoruz gayet güzel kuşlar açık kuşlarıda tek uçuruyorum ama bizim kuşların yanlarından geçemezler arkadaşlar o dediğim abinin kümesinde bir tane kapalı kuş yoktu benim sayemde 10 taneden fazla oyun kuşu var ...
Aslında demek istediğimkapalı kuşların açık renk kuşlara göre tartışması bile yapılamaz
Aslında demek istediğimkapalı kuşların açık renk kuşlara göre tartışması bile yapılamaz
- iyimser_20
Ad Soyad : iyimser_20
Doğum Tarihi : 15/02/84
Forum Kayıt : 24/07/10
30/1/2011, 3:32 pm
bende oynamaz derim ama AKSARAYDA ERZURUMLU BİR ABİMİZDE VAR YENİ TANIŞDIK OYNUYOR DİYOR şamatalı baş sayısı fazla 2 metreden alan uzun gidiyor diyor ama ben görmedim görenler izleyenler varmış iyi diyorlar ama nasip olmadı bahar izleyecez inşallah kümesi hep aynı kan çakmaklı mavi miski kürenk aynı kan
- MisafirMisafir
30/1/2011, 4:25 pm
Bende konyalılara katılıyorum gök ile kara gerisi maskara...
Kendi düşüncem olarak karakanat kuşlar her zaman bi adım öndedir...
Ballı değilde dumanlı bozlak değilde yabani miski değilde siyahçilli mesela...
Oyun kuşu olarak beslenen kuşlarda da göğüs renkleri önemli bence bozlak besliyor arkadaş göğsünde sarılık var muhakkak kırık ama altından yavru bekliyor bi tarafında şebaplık var kesin...
Haa hiç mi oynamaz illa ki oynayan çıkar ama karakanat istikrarı ve soy takibi kınalı kuşta çok zor...
Kendi düşüncem olarak karakanat kuşlar her zaman bi adım öndedir...
Ballı değilde dumanlı bozlak değilde yabani miski değilde siyahçilli mesela...
Oyun kuşu olarak beslenen kuşlarda da göğüs renkleri önemli bence bozlak besliyor arkadaş göğsünde sarılık var muhakkak kırık ama altından yavru bekliyor bi tarafında şebaplık var kesin...
Haa hiç mi oynamaz illa ki oynayan çıkar ama karakanat istikrarı ve soy takibi kınalı kuşta çok zor...
- yavuzduman
Ad Soyad : yavuz duman
Doğum Tarihi : 10/04/66
Forum Kayıt : 30/10/09
30/1/2011, 6:50 pm
Analitik düşünerek bu soruya bir bütüncül cevap bulmaya çalışmak lazım.. İki cevaptan birini tercih ettiğimizde bu soruyu tüm yönleriyle aydınlatacak bir cevap vermiş olmayız...Dolayısıyle ben ikisinde biri demeyeceğim...Bu kuşları daha güncel takip eden,daha iyi bilen, arkadaşlarımızın yorumlarında dikkate almaları gerektiğini düşündüğüm ilk anmda aklıma gelen bir kaç hususu belirtmekle yetineceğim...
1-MUSUL-KINALI-KAPALI YERLİ ..Yukardaki yazılarda gördüm bir kaç noktada olay musul kuşları ve diğerleri noktasında kilitlenmiş...Öncelikle belirteyim ki konunun buraya gelip dayanması çok normaldir...Çünkü hepimiz biliyoruz ki KINALI diye iafade etteğimiz kuşlar MUSUL KUŞLARIDIR..her ne kadar kınalı olmayan musul kuşları da var dense bu durumu değiştirmez...Çünkü Türkiye de başka bir tür kınalı kuş yoktur...Sonuç olarak musul yerlimi tartışmasına konunu gelmesinde bir anormallik yoktur düşüncesindeyim..
2-SELEKSİYON ETKİSİ...Musul kuşları son dönemde Musuldaki orjinal hallarine yakın formları ile yeniden ülkemize gelmişsede yine hepimizin bidiği bir gerçek vardır ki...Ülkemizde musul kuşları benim takip edebildiğim kadarıyla 1980 yıllarından bu yana bizim yerli kuşlarımıza gerimiş, mesela bizim bugün ŞEBAP olarak dalandırdığımız masa kuşları bu çalışmalar neticecinde türemiştir...O gün bu gün bu kuşlarda yukarda bazı arkadaşlarımızın haklı olarak belirttikleri gibi oyun özellikleri dikkate alınmadan sadece göarsel niteliklerine göre eşleştirilmiştir...Bu bilinen bir vakıadır...Böylesine 30-40 yıldır sadece görsel selaksiyona tabi tutulan şebaplarda elbette oyun perpormansı beklemek çok mantıklı olmaz...Bununla birlikte bu kuşları hale uçurulduğunda iyi kötü oynalamalrı bile şaşılacak birşeydir...Biz şebap güvercin meraklıları olarak kuşun özünde oyu kuşu niteliğinin tamamen kaybomamış olmasını aramışızdır...Yani pek çok şebapçı kuşun kendisi oynamasada yavruları çalıştırıdığında oyun potansiyelini görmek ister...
Oyun kuşlarınında neredeyse renkle ilgili hiç bir özellik dikkate alınmadan seleksiyona tabi tutulduğuda bilinen bir gerçektir...Üstelik bu seleksiyonun geçmişinin çok uzun yıllara dayandığı bilinmektedir.
Hal böyle olunca Ülkemiz kuşçuluğu bakımından bu soruyu ancak içinde bulunduğumuz şa günlerde hangi kuşların oyun performansı daha iyidir.. anlarsak bu soruya kınalı olmayan kuşların oyun performansı daha iyidir demek mümkün olacaktır..
3-KINALI KUŞLAR KENDİ İÇİNDE OYUN SELEKSİYONUNA TABİ TUTULMUŞMUDUR?
Kuzey ırakta öteden beri oyun kuşu ile ilgilenen kimseler bir şekilde devam edebilmişlerse onlara sormak,varsa oradan videolar temin edilebirse kınalı kuşların geröek oyun performansını görmek mümkün olur....Hatta bu yetmez oradaki insanlar,yada ülkemizdeki insanlar sadece kınası olan kuşlar içinde oyun kuşu seleksiyonu yapmışlarsa bu kuşların gerçek performansı hakkında fikir sahibi olunabir..
Benim hediye oyun kuşu meraklısı bir arkadaşıma hediye ettiğim miro yavrularının performansını arkadaş geçen hafta ağzı açık anlatıyordu...Yine benim değerli dostum mahöetdin gönderdiği musul sinekli kart kuşumuzun hiç uçmadığı halde oyun kuşu havasını kapalı alanda dahi hissettirmesi ve yine benim 90 lardan kalan kürenk şebaplarımın kapalı alanda oyuyor olması bana göre böyle bir denemenin gerekli olduğunu gösteren örnekler.Diğer arkadaşlarımız daha iddialı bir şekilde örnekler vermişler ve üstelik alın uçurun görü diyecek cesaretle konuşabilmişerdir...
Sonuç olarak bu husus değerlendirilmeden takım tutar havası ile tercihte bulunmanın doğru olmadığını, bügün iibarıyla kınalı olmayan kuşlardan iyi oyun kuşları çıkmasınında normal bilimsel açıklaması olan bir durum olduğunu değerlendirmek mümkündür..
1-MUSUL-KINALI-KAPALI YERLİ ..Yukardaki yazılarda gördüm bir kaç noktada olay musul kuşları ve diğerleri noktasında kilitlenmiş...Öncelikle belirteyim ki konunun buraya gelip dayanması çok normaldir...Çünkü hepimiz biliyoruz ki KINALI diye iafade etteğimiz kuşlar MUSUL KUŞLARIDIR..her ne kadar kınalı olmayan musul kuşları da var dense bu durumu değiştirmez...Çünkü Türkiye de başka bir tür kınalı kuş yoktur...Sonuç olarak musul yerlimi tartışmasına konunu gelmesinde bir anormallik yoktur düşüncesindeyim..
2-SELEKSİYON ETKİSİ...Musul kuşları son dönemde Musuldaki orjinal hallarine yakın formları ile yeniden ülkemize gelmişsede yine hepimizin bidiği bir gerçek vardır ki...Ülkemizde musul kuşları benim takip edebildiğim kadarıyla 1980 yıllarından bu yana bizim yerli kuşlarımıza gerimiş, mesela bizim bugün ŞEBAP olarak dalandırdığımız masa kuşları bu çalışmalar neticecinde türemiştir...O gün bu gün bu kuşlarda yukarda bazı arkadaşlarımızın haklı olarak belirttikleri gibi oyun özellikleri dikkate alınmadan sadece göarsel niteliklerine göre eşleştirilmiştir...Bu bilinen bir vakıadır...Böylesine 30-40 yıldır sadece görsel selaksiyona tabi tutulan şebaplarda elbette oyun perpormansı beklemek çok mantıklı olmaz...Bununla birlikte bu kuşları hale uçurulduğunda iyi kötü oynalamalrı bile şaşılacak birşeydir...Biz şebap güvercin meraklıları olarak kuşun özünde oyu kuşu niteliğinin tamamen kaybomamış olmasını aramışızdır...Yani pek çok şebapçı kuşun kendisi oynamasada yavruları çalıştırıdığında oyun potansiyelini görmek ister...
Oyun kuşlarınında neredeyse renkle ilgili hiç bir özellik dikkate alınmadan seleksiyona tabi tutulduğuda bilinen bir gerçektir...Üstelik bu seleksiyonun geçmişinin çok uzun yıllara dayandığı bilinmektedir.
Hal böyle olunca Ülkemiz kuşçuluğu bakımından bu soruyu ancak içinde bulunduğumuz şa günlerde hangi kuşların oyun performansı daha iyidir.. anlarsak bu soruya kınalı olmayan kuşların oyun performansı daha iyidir demek mümkün olacaktır..
3-KINALI KUŞLAR KENDİ İÇİNDE OYUN SELEKSİYONUNA TABİ TUTULMUŞMUDUR?
Kuzey ırakta öteden beri oyun kuşu ile ilgilenen kimseler bir şekilde devam edebilmişlerse onlara sormak,varsa oradan videolar temin edilebirse kınalı kuşların geröek oyun performansını görmek mümkün olur....Hatta bu yetmez oradaki insanlar,yada ülkemizdeki insanlar sadece kınası olan kuşlar içinde oyun kuşu seleksiyonu yapmışlarsa bu kuşların gerçek performansı hakkında fikir sahibi olunabir..
Benim hediye oyun kuşu meraklısı bir arkadaşıma hediye ettiğim miro yavrularının performansını arkadaş geçen hafta ağzı açık anlatıyordu...Yine benim değerli dostum mahöetdin gönderdiği musul sinekli kart kuşumuzun hiç uçmadığı halde oyun kuşu havasını kapalı alanda dahi hissettirmesi ve yine benim 90 lardan kalan kürenk şebaplarımın kapalı alanda oyuyor olması bana göre böyle bir denemenin gerekli olduğunu gösteren örnekler.Diğer arkadaşlarımız daha iddialı bir şekilde örnekler vermişler ve üstelik alın uçurun görü diyecek cesaretle konuşabilmişerdir...
Sonuç olarak bu husus değerlendirilmeden takım tutar havası ile tercihte bulunmanın doğru olmadığını, bügün iibarıyla kınalı olmayan kuşlardan iyi oyun kuşları çıkmasınında normal bilimsel açıklaması olan bir durum olduğunu değerlendirmek mümkündür..
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
31/1/2011, 8:08 am
YAZDIM TEKRAR YAZAYIM MESELE ORANIN BURANIN KUŞU DEĞİL AÇIK KAPALI DA DEĞİL KINALI KAPALI KONUSU VE YİNELİYORUM
KUŞUN İYİSİ GÖK İLE KARA GERİSİ MASKARA . LAFIM SADECE GÖK KARA BABINDA DEĞİL KALI KUŞ HER DAİM SÜS KUŞUNDAN DAHA İYİDİR . VE İYİ OYNAR. FAKAT BİR KAPALI KUŞTA SÜS KUŞU KADAR GÖZE HİTAP EDEMEZ ODAO KONUDA ONDAN İYİDİR. HERKEZİN MERAKI ZEVKİ FARKLIDIR SÜS KUŞU BESLEYEN ONU SEVER TAKLA İÇİN BESLEYEN KAPALIYI SEVER VE BESLER . BEN AÇIK KUŞA YANI KINALI KUŞA KÜMESİMDE YER VERMEM BİR BAŞKA KINALI BESLEYENDE BİZİMKİNE YER VERMEZ BU BUDUR.
BEN UÇURDUM BESLEDİM BESLEYENLERİ UÇURANLARI GÖRDÜM KINALIN KUŞUN EN İYİ OYNAYANI EN BABAYİĞİDİ 1 DİREK OYNAR UZUN UÇABİLİR ODA SIKIŞTIMI GİDER BAŞKA YERE ATAR.
PERFORMANS KUŞU KAPALI KUŞTUR.
SÜS KUŞU KINALI KUŞTUR.
HEM GÜZEL HEMİDE PERFORMANS MİLYONDA BİR BELKİ OLABİLİR HİÇ OLMAZ DEYİP KIRMIYAYIM BİRİLERİNİ.
SELAMLAR ..
KUŞUN İYİSİ GÖK İLE KARA GERİSİ MASKARA . LAFIM SADECE GÖK KARA BABINDA DEĞİL KALI KUŞ HER DAİM SÜS KUŞUNDAN DAHA İYİDİR . VE İYİ OYNAR. FAKAT BİR KAPALI KUŞTA SÜS KUŞU KADAR GÖZE HİTAP EDEMEZ ODAO KONUDA ONDAN İYİDİR. HERKEZİN MERAKI ZEVKİ FARKLIDIR SÜS KUŞU BESLEYEN ONU SEVER TAKLA İÇİN BESLEYEN KAPALIYI SEVER VE BESLER . BEN AÇIK KUŞA YANI KINALI KUŞA KÜMESİMDE YER VERMEM BİR BAŞKA KINALI BESLEYENDE BİZİMKİNE YER VERMEZ BU BUDUR.
BEN UÇURDUM BESLEDİM BESLEYENLERİ UÇURANLARI GÖRDÜM KINALIN KUŞUN EN İYİ OYNAYANI EN BABAYİĞİDİ 1 DİREK OYNAR UZUN UÇABİLİR ODA SIKIŞTIMI GİDER BAŞKA YERE ATAR.
SÜS KUŞU KINALI KUŞTUR.
HEM GÜZEL HEMİDE PERFORMANS MİLYONDA BİR BELKİ OLABİLİR HİÇ OLMAZ DEYİP KIRMIYAYIM BİRİLERİNİ.
SELAMLAR ..
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
31/1/2011, 8:56 am
sanatkarın eline bir taş verirsin bir eser çıkarır .anlamayana verirsin aynı taşı taştır neye yarar der atar..daha ünce dediyim gibi geçen yıla kadar necefi .fınıs atlas .nedir bilmiyen musul gaga diyenler.tüm kuşlar oyun yapar diye bir kayde kural yoktur.acaba yin diyoru bizdeki tüm kapalı kuşlar oynuyormu.bizde olduğu gibi musulda iyi kuş hemen hemen kalmadı iyisini kimse satmıyor üesi şababın başına ne geldiyse aynısı onlarada oldu sanki bizden hiç mi kuş gitmemiş oralara gelin gürün ankara kuşu mardin hata çorum çoplaçı ve banko . şimdi banko ve suriyeden giden bol paçalı kuşları kırdırıyorlar al sana tepeli kısa gaga bol paçalı bir fınıs ve siyah güzlü oyun yaparmı belki bir kaç takla atar kafasına eserse oda neden atar banko deiyin kuş taklacı deyil deseniz surye dediyim gülü paçalı kuş mardin kuşudur o kuşlar zaten oyun kuşudur onlarda pek fazla kalmadı mardin artık gidip ordan getiriyor durum büyle iken bu denli kırılan kuştan ne bekliyorsun ünc iyisini bulun ondan sonra yorum yapın herkes reng güre kuşu almış kınal necefi fınıs letığ şımi esfe hımır dımeri oynuyor oynayacak ve ben bunu kanıtlayacağım şuan kümesimde.eski mardin kuşu mevcut ve bu kuşlar mardinden musula giden damardır bundan 40 sene evel ..bunları dostum ziyadan aldım ve musul kuşu olarakta mevcut her kuşun eksik yünü olabilir muhim olan onu düzeltmek ona emek lazım hazır lokmayı herkes yutar saygılar
31/1/2011, 9:40 am
Oynunu gözümüzlle görmediğimiz bir kuş aldığımızda nelere dikaat ederiz ben şahsen seferini daha seri ,taklla atarken savrulmasın diye ve zorlanmadan çıkması için ufak olmasını,nefeslli olması için ve seferini uzatabilmesi için vucut çalışan adamlların göğsügibi geniş olmasını,sesli takkla ve seferi için ele almaktta güçlük çektiğim,kasllı ve güçllü olmasını ve son olarak bukadar performans sergilediği için kanatlarını yıpratmaması için kanat tellerinin yaygibi olmasına bakarım.
bu özelliklerin hepsini taşıyan kuşllar genellede pitbul gibi basık ve korkutucu olurllar.
bu kuşllar mezopotamyanın has oyun kuşllarıdır.
biri bana musul kuşunu tarif et dediğinde ben sadece saydığım özelliklere kısa gagayı ekllerim.
ırak ın kuzeyi saddamın baskısı yüzünden hiç gelişmedi orada yaşayan peşmerge kardeşlerim bizden belkki 100 yıl daha geride kaldılar teknolojinin olmadığı yolun elektiriğin olmadığı bu bölge hiçbir şekilde asimile olmadı ve özlerini korudular vazgeçilmezleri olan kuşlarının özlerinide korudular 1986-1988'de halepçe katliamından kurtulup kaçan peşmerge kardeşlerim sınıra yakın şehirlerimize sığındılar gelirken vazgeçilmez olan kuşllarınıda yanlarında getirdiler ben ozamanllar çocukktum ama çok iyi hatırlıyorum.
bölgemizde yaşayan usta kuşçular farkklı ırkllara yönelmişllerdi genelde mardinde güllü,diyarbakırda ,atlas,zeytuni vss kuşllar beslenilmekteydi.kardeşlerimin getirdiği kuşlları genel olarak mardin bölgesinde yaşayan süryaniler soyu iyi tanıdıklarından dolayı korudular.
gelen peşmerge kardeşllerim iri yapılı bol paçalı şuşları görünce şaşırıyorlardı
mardinin iri şalvarllı güllü leri hakaten çok heybettli kuşlardır.ve onlarda kuşlarına boy ve fizik eklemek için kuşlları birilerine kırdırdılar bu kırdırma neticesinde farkklı bir irk (ŞEBAP ) ırkı doğdu bu ırkkın oynu yukarda musul kuşu uçurduklarını idda eden arkadaşların kuşlarının yaptıklları oynun aynısıydı ve arkadaşlların bahsettiği oynun sitili aslında mardin şalvarlısı nın oynudur .
ŞEBAP IN MARDİN DEKİ KANI ŞALVARLI GÜLLÜ oyun sitili 6 ile 7 taklla ille 2 veya üç mettre tırmanır
ŞEBAP IN MUSUL DAKİ KANI OYUN STİLİ 10 -20 TAKLLA 30-40 METRE NİZAMİ
40 YILDIR SAFLIĞINI KORUMUŞ TEK ELLDE KALMIŞ ZİYA ARKADAŞIMIZIN MUSULDAN GÖNDERDİĞİ ORJİNAL MARDİN OYUN KUŞU
İÇRAATLARINI HERKES BİLİR
BİRÇOK KİŞİYE GÖRE MUTASYONA UĞRAMIŞ BİR IRK AMA ASLINDA SAFKAN
SON OLARAK MUSUL PERDELİSİ SANIRIM BU FORMDA BİZİM DIŞIMIZDA SADECE SAYIN
ADNAN ZENGİN BU KUŞLLARI UÇURMUŞ BENİM GÖZÜMDE TÜM ZAMANLARIN EN İYİ OYUN
KUŞU HAVADA YÜZEN ÖRDEK AYAKLI
bu özelliklerin hepsini taşıyan kuşllar genellede pitbul gibi basık ve korkutucu olurllar.
bu kuşllar mezopotamyanın has oyun kuşllarıdır.
biri bana musul kuşunu tarif et dediğinde ben sadece saydığım özelliklere kısa gagayı ekllerim.
ırak ın kuzeyi saddamın baskısı yüzünden hiç gelişmedi orada yaşayan peşmerge kardeşlerim bizden belkki 100 yıl daha geride kaldılar teknolojinin olmadığı yolun elektiriğin olmadığı bu bölge hiçbir şekilde asimile olmadı ve özlerini korudular vazgeçilmezleri olan kuşlarının özlerinide korudular 1986-1988'de halepçe katliamından kurtulup kaçan peşmerge kardeşlerim sınıra yakın şehirlerimize sığındılar gelirken vazgeçilmez olan kuşllarınıda yanlarında getirdiler ben ozamanllar çocukktum ama çok iyi hatırlıyorum.
bölgemizde yaşayan usta kuşçular farkklı ırkllara yönelmişllerdi genelde mardinde güllü,diyarbakırda ,atlas,zeytuni vss kuşllar beslenilmekteydi.kardeşlerimin getirdiği kuşlları genel olarak mardin bölgesinde yaşayan süryaniler soyu iyi tanıdıklarından dolayı korudular.
gelen peşmerge kardeşllerim iri yapılı bol paçalı şuşları görünce şaşırıyorlardı
mardinin iri şalvarllı güllü leri hakaten çok heybettli kuşlardır.ve onlarda kuşlarına boy ve fizik eklemek için kuşlları birilerine kırdırdılar bu kırdırma neticesinde farkklı bir irk (ŞEBAP ) ırkı doğdu bu ırkkın oynu yukarda musul kuşu uçurduklarını idda eden arkadaşların kuşlarının yaptıklları oynun aynısıydı ve arkadaşlların bahsettiği oynun sitili aslında mardin şalvarlısı nın oynudur .
ŞEBAP IN MARDİN DEKİ KANI ŞALVARLI GÜLLÜ oyun sitili 6 ile 7 taklla ille 2 veya üç mettre tırmanır
40 YILDIR SAFLIĞINI KORUMUŞ TEK ELLDE KALMIŞ ZİYA ARKADAŞIMIZIN MUSULDAN GÖNDERDİĞİ ORJİNAL MARDİN OYUN KUŞU
İÇRAATLARINI HERKES BİLİR
BİRÇOK KİŞİYE GÖRE MUTASYONA UĞRAMIŞ BİR IRK AMA ASLINDA SAFKAN
SON OLARAK MUSUL PERDELİSİ SANIRIM BU FORMDA BİZİM DIŞIMIZDA SADECE SAYIN
ADNAN ZENGİN BU KUŞLLARI UÇURMUŞ BENİM GÖZÜMDE TÜM ZAMANLARIN EN İYİ OYUN
KUŞU HAVADA YÜZEN ÖRDEK AYAKLI
31/1/2011, 11:39 am
Alaettin Gezgin Röportajımız
Oktay Topcu Röportajımız
Halil Cantosun Röportajımız
Oktay Topcu Röportajımız
Halil Cantosun Röportajımız
- kuscuozgur
Ad Soyad : özgür delice
Doğum Tarihi : 04/08/80
Forum Kayıt : 13/09/08
31/1/2011, 11:45 am
ben her iki ırkı üreten biri olarak cevaplim dostum kostümlerimden miroları kanat kına paça göz rengleri gibi durumları değerlendirip eşliyorum oyun kuşlarını uçurup havadaki performanslarını gözlemleyip eksiklerine göre eşliyoruz doğal olarak oyun kuşunun oyununa kostüm kuşunun kostümüne bakıyoruz sonuç oyun kuşu oyun özelliğini geliştiriyor kostüm kostümünü bundan başka bir sebeb yok
- kuscuozgur
31/1/2011, 11:57 am
avcıı demiş ki:YAZDIM TEKRAR YAZAYIM MESELE ORANIN BURANIN KUŞU DEĞİL AÇIK KAPALI DA DEĞİL KINALI KAPALI KONUSU VE YİNELİYORUM
SÜS KUŞU KINALI KUŞTUR.
SELAMLAR ..
avcı bey şu gökle kara gerisi maskara demişsin ya ikidir tekrarlıyosun bu yazına yomda bile bulinmim düzeltirsin diye bekliyorum emin ol birçok kişide bekliyordur
bir iddaada daha bulunmuşsun kostümcüler oyun oyuncular kostüm beslemez diye ben her iki ırkıda üretiyorum ve aynı şekilde üreten birçok tanıdığım var gerek sitede gerek çevremde demekki oluyormuş dimi
- kuscuozgur
31/1/2011, 12:04 pm
kostüm kuşları renk uğruna kırılmış diyorsunuz adı üstünde kostüm kuşu ne uğruna kırılcak
günümüzde istikrarı düşük kostüm kuşu kalmıştırı biraz açarsanız bilgilenelim nasıl oluyor bu çok ilginç gelmiyormu sizede tekrarladıkça
günümüzde istikrarı düşük kostüm kuşu kalmıştırı biraz açarsanız bilgilenelim nasıl oluyor bu çok ilginç gelmiyormu sizede tekrarladıkça
31/1/2011, 12:08 pm
yüzlerde binlerce kınalı kuş besliyen kişi var,hangi kuşcu bu kuşları oyunu için beslıyorki, oyunu için beslenmeyen bi ırkı neden performans ı yuksek kapalı kuşlarla kıyaslıyorsunuzki?
31/1/2011, 12:13 pm
emreert demiş ki:yüzlerde binlerce kınalı kuş besliyen kişi var,hangi kuşcu bu kuşları oyunu için beslıyorki, oyunu için beslenmeyen bi ırkı neden performans ı yuksek kapalı kuşlarla kıyaslıyorsunuzki?
mesajları okursanız kınalı kuşların çok iyi olduğu idda ediliyor
- $ero
Ad Soyad : Serhat Bilen
Doğum Tarihi : 19/02/86
Forum Kayıt : 24/11/10
31/1/2011, 12:14 pm
Yazıların tamamını okudum hep aynı yerde dolaşıp dönülmüş kapalı kuşmu kınalı kuşmu diyorsunuz burda mantığı öne alın biraz türkiyede kapalı kuştan 10 milyon sökülmüşse kınalı kuştan 10 bin sökülmüştür böyle bir oran olunca nasıl kıyaslama yapılabilir uçurduğum çok güzel yusufi kınalı kuşlar oldu kınalı kuş güzel oyun yapmaz diyenlerede kapak yapar gibi izlettim kanıtını istersiniz şimdi bizde üç beş kuş faaliyet yapmadığı için güzel oyun yapan kuşu videoya çekip arşivlemiyoruz tabiki uçurduğum en iyi kuş değildi ama bir çok kişinin en iyi kuşundanda iyiydi videoylada kanıt olmaz kamerayı koyarsın kuşun altına 10 mlik baş olur sana 20 m atıp tutuyor diyenlerde olur en azından ben kendim söktüm uçurdum merakımı giderdim kanıtı izleyen merakçılardır. kuşun kınasına kapalısına bakılmaz 10 milyonla 10 binlik bi oran varsada böyle bi tartışma yapılmaz. sevgiyle kalın
31/1/2011, 1:05 pm
Forum Admin demiş ki:emreert demiş ki:yüzlerde binlerce kınalı kuş besliyen kişi var,hangi kuşcu bu kuşları oyunu için beslıyorki, oyunu için beslenmeyen bi ırkı neden performans ı yuksek kapalı kuşlarla kıyaslıyorsunuzki?
efendim bende iddaa edenlere sordum,kına rengi,kanat rengi,paca rengi için beslenen hayvanları neden kapalı oyun kuşlarıyla kıyaslıyorlar?İddaa eden varsa ispat etmek zorundadır bence...daha evvelinde yani bu kuşların renkleri bu hale gelmeden önce oyun özellikleri iyi olabilir yıllar öncesinden bahsediyorum ama günümüzde bu kınalı kuşların,performans için beslenen oyun kuşlarıya karıstırmamamız gerekır...kınalı kuşlar görüntü için besleniyor bunu kabullenmek gerekir ve bu kuşların bulundukları konum bence çok güzel,neden bu güzellıklerı yetmıyormu bide ıyı performans sergılılıyorlar diyere değerlerını arıtırmaya çalısıyorlar anlamadım.elmayla armutu karıstırmayalım.
31/1/2011, 1:12 pm
$ero demiş ki:Yazıların tamamını okudum hep aynı yerde dolaşıp dönülmüş kapalı kuşmu kınalı kuşmu diyorsunuz burda mantığı öne alın biraz türkiyede kapalı kuştan 10 milyon sökülmüşse kınalı kuştan 10 bin sökülmüştür böyle bir oran olunca nasıl kıyaslama yapılabilir uçurduğum çok güzel yusufi kınalı kuşlar oldu kınalı kuş güzel oyun yapmaz diyenlerede kapak yapar gibi izlettim kanıtını istersiniz şimdi bizde üç beş kuş faaliyet yapmadığı için güzel oyun yapan kuşu videoya çekip arşivlemiyoruz tabiki uçurduğum en iyi kuş değildi ama bir çok kişinin en iyi kuşundanda iyiydi videoylada kanıt olmaz kamerayı koyarsın kuşun altına 10 mlik baş olur sana 20 m atıp tutuyor diyenlerde olur en azından ben kendim söktüm uçurdum merakımı giderdim kanıtı izleyen merakçılardır. kuşun kınasına kapalısına bakılmaz 10 milyonla 10 binlik bi oran varsada böyle bi tartışma yapılmaz. sevgiyle kalın
Ağzına sağlık
31/1/2011, 1:16 pm
emreert demiş ki:Forum Admin demiş ki:emreert demiş ki:yüzlerde binlerce kınalı kuş besliyen kişi var,hangi kuşcu bu kuşları oyunu için beslıyorki, oyunu için beslenmeyen bi ırkı neden performans ı yuksek kapalı kuşlarla kıyaslıyorsunuzki?
efendim bende iddaa edenlere sordum,kına rengi,kanat rengi,paca rengi için beslenen hayvanları neden kapalı oyun kuşlarıyla kıyaslıyorlar?İddaa eden varsa ispat etmek zorundadır bence...daha evvelinde yani bu kuşların renkleri bu hale gelmeden önce oyun özellikleri iyi olabilir yıllar öncesinden bahsediyorum ama günümüzde bu kınalı kuşların,performans için beslenen oyun kuşlarıya karıstırmamamız gerekır...kınalı kuşlar görüntü için besleniyor bunu kabullenmek gerekir ve bu kuşların bulundukları konum bence çok güzel,neden bu güzellıklerı yetmıyormu bide ıyı performans sergılılıyorlar diyere değerlerını arıtırmaya çalısıyorlar anlamadım.elmayla armutu karıstırmayalım.
BİR DE ŞÖYLE BİR DURUM VAR KAFAMA TAKILAN ???
bu kınalı kuşlar görsel olarak (camii yabanisi gibi olan) kapalı kuşlardan çok yakışıklılar albenileri daha yüksek.
bu kuşlar bilinçsiz üretilmeden (şuan ki durumları) daha önceleri çok iyi oyun kuşları olsalardı,
ülkemzdeki hava kuşu yetiştiricileri kapalı kuş neslini uzun yıllar besleyip performası iyi olan kuşları bozmadan bizlere taşıyan ustalar niye camii yabanisi gibi kuşlarla uğraştılar bu renkleri koruma altına aldılar güzelim kınalı yerde herkezin aklına alıcak güzellikte kuşların iyilerini oyun yapanlarını bize ulaştırmadılar ?
ben cevap olarak gene aynı şeyi buluyorum kapalı kuşlar daha iyi oynadıkları için içersinden daha iyi icrrat yapan kuşlar çıktıgı için buda bir istatisliktir insan kötü kuş üretmeye çalışmaz iyi oldukları için içersinden kınalı kuşlara göre çok daha iyileri çıktıgı için sayıları 10 milyona ulaştı.
- $ero
Ad Soyad : Serhat Bilen
Doğum Tarihi : 19/02/86
Forum Kayıt : 24/11/10
31/1/2011, 1:32 pm
kuş iyi veya kötü olduğu için 10 milyona ulaşmadı sevgili kardeşim elde bu vardı bu üretildi ayrıca burda kapalı kuşlara başka bi tabir bulamadım affınıza sığınarak bok atmıyorum her ikiside köken olarak aynı ırktır bunu söylemeye çalışıyorum sadece renkleri farklıdır
31/1/2011, 1:39 pm
İNSAN OĞLUNUN HAYATI BOYUNCA HER DALDA AMAÇLARI VARDIR HAYATIN HER DALINDA YAPILAN TÜM EYLEMLLER ŞÜPESİZ KİŞİLERİN AMACI İÇİN BİR ARAÇTIR
BUGÜN BURADAKİ EYLEMLERİN TAMAMI ŞÜPESİZ AMAÇLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN ARAÇLARDIR .
BENİM AMACIM UKALALIK,BİLGELİK VE REKLAM DEĞİLDİR AMACIM İNSANLARIN EMEKLERİNİ KENDİ TOPLUMUNA MAL ETMEKTE DEĞİLDİR BENİ LÜTFEN YANLIŞ ANLAMAYIN
BURADA BİRÇOK ARKADAŞTAN BİRÇOK ŞEY ÖĞRENDİK DEĞERLİ ARKADAŞLAR DOSTLUKLAR EDİNDİK ADMİN BUNDAN DOLAYI SANA YÜREKTEN TEŞEKÜR EDİYORUM DELİKANLI GERÇEKÇİ VE DÜRÜSTOLAN HER KUŞÇU BENİM HAS DOSTUMDUR KAFAMI KIRSAM ONLARI KIRMAM .
BENİM BİLDİKLLERİM BUNLLAR KATILAN OLUR OLMAZ KENDİ BİLİR BENSADECE KENDİMCE DOĞRU OLANI PAYLAŞTIM VE KUŞLARIMIZI KIRIP PERİŞAN ETMEMEK İÇİN EMEK SARF ETTİM YAZILARIMIN TAMAMI KUŞLARIMIZIN KIRILIP NE HALEGELDİKLERİNİ GÖSTERMEK İÇİNDİR BUHALLERİNDEN MUTLLU OLAN ARKADAŞLARIMIZ VARDIR ONLARADA SAYGI GÖSTERİYORUM ŞİMDİ BİZ İŞİN BAŞINDAYIZ 80 YIL SONRA ACABA TORUNLARIMIZ BİZİM İÇİN NEDER ŞİMDİ BAZILARIMIZIN KIRA KIRA NEHALE GETİRDİLER İ....... LER DİYOR ACABA BUŞEKİLDE GİDERSE 80 YIL SONRA TORUNLARIMIZ BUNUN YERİNE BİZE NEDER HELAL OLSUNMU YOKSA ....?
BUGÜN BURADAKİ EYLEMLERİN TAMAMI ŞÜPESİZ AMAÇLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN ARAÇLARDIR .
BENİM AMACIM UKALALIK,BİLGELİK VE REKLAM DEĞİLDİR AMACIM İNSANLARIN EMEKLERİNİ KENDİ TOPLUMUNA MAL ETMEKTE DEĞİLDİR BENİ LÜTFEN YANLIŞ ANLAMAYIN
BURADA BİRÇOK ARKADAŞTAN BİRÇOK ŞEY ÖĞRENDİK DEĞERLİ ARKADAŞLAR DOSTLUKLAR EDİNDİK ADMİN BUNDAN DOLAYI SANA YÜREKTEN TEŞEKÜR EDİYORUM DELİKANLI GERÇEKÇİ VE DÜRÜSTOLAN HER KUŞÇU BENİM HAS DOSTUMDUR KAFAMI KIRSAM ONLARI KIRMAM .
BENİM BİLDİKLLERİM BUNLLAR KATILAN OLUR OLMAZ KENDİ BİLİR BENSADECE KENDİMCE DOĞRU OLANI PAYLAŞTIM VE KUŞLARIMIZI KIRIP PERİŞAN ETMEMEK İÇİN EMEK SARF ETTİM YAZILARIMIN TAMAMI KUŞLARIMIZIN KIRILIP NE HALEGELDİKLERİNİ GÖSTERMEK İÇİNDİR BUHALLERİNDEN MUTLLU OLAN ARKADAŞLARIMIZ VARDIR ONLARADA SAYGI GÖSTERİYORUM ŞİMDİ BİZ İŞİN BAŞINDAYIZ 80 YIL SONRA ACABA TORUNLARIMIZ BİZİM İÇİN NEDER ŞİMDİ BAZILARIMIZIN KIRA KIRA NEHALE GETİRDİLER İ....... LER DİYOR ACABA BUŞEKİLDE GİDERSE 80 YIL SONRA TORUNLARIMIZ BUNUN YERİNE BİZE NEDER HELAL OLSUNMU YOKSA ....?
31/1/2011, 1:45 pm
evet haklısınız admin bey,ben gene yıllar önce bu kınalı kuşların üzerinde renkleri için calısma yapılmadan belkı oyun özellıkleri ıyı olabılır dedım,siz iyi olsalardı oyun kuşuna merak salmış eski ustalarımız bu kınalı kuşlara rabet ederdi onları beslerdi dediniz bence siz haklısınız...
Mardin li kuşcularımızın hiç birini ben zannetmıyorum bu kınalı kuşları oyunları için beslesin...oyunları için beslenen yarısmalarda ucurup dereceler aldırdıkları çok güzel kapalı kuşlarıda var...iyi bir oyunlu kuşu, bir mironun veya gümüş kafalı,kara kanartlı bir kuşun oyunuyla ayırtedebılcek durumda ve seviyedeler ama aradan birileri cıkar mirolarda oynar,gümüş kafalarda oynar diyebilir,bence bunu söliyenler;bu kuşların oyunlarının arasındakı farkı anlıyamıyanlardır.
Mardin li kuşcularımızın hiç birini ben zannetmıyorum bu kınalı kuşları oyunları için beslesin...oyunları için beslenen yarısmalarda ucurup dereceler aldırdıkları çok güzel kapalı kuşlarıda var...iyi bir oyunlu kuşu, bir mironun veya gümüş kafalı,kara kanartlı bir kuşun oyunuyla ayırtedebılcek durumda ve seviyedeler ama aradan birileri cıkar mirolarda oynar,gümüş kafalarda oynar diyebilir,bence bunu söliyenler;bu kuşların oyunlarının arasındakı farkı anlıyamıyanlardır.
31/1/2011, 2:22 pm
BEN SÜREKLİ YAZILARIMIN BAŞINDA HER İKİ IRKIN SİTİLLERİNİN FARKLLI OLDUKLARINI VURGULADIM 3- 5 DAKKADA BİR BAŞA GELEN KUŞ 20 DAKKADA BİR BAŞA GELEN KUŞTAN DAHA MAKULDUR GÜNÜMÜZDE .
BELKİ ŞİMDİ USTALAŞMIŞ USTALARIN USTALARI ZAMANDAN DOLAYI SEVMEMİŞ VE ONLARI MARDİNDE MAKUL GÖRMEMİŞLLER .
AMA BENİM İMKANIM OLURSA BEN MUSUL KUŞUNU UÇURURUM 20 DAKKADA BİR GELSİN SABAHAKADAR UÇSUN YİNEDE BÜYÜK BİR ZEVLLE İZLERİM . ZEVKMESELESİ.....
BELKİ ŞİMDİ USTALAŞMIŞ USTALARIN USTALARI ZAMANDAN DOLAYI SEVMEMİŞ VE ONLARI MARDİNDE MAKUL GÖRMEMİŞLLER .
AMA BENİM İMKANIM OLURSA BEN MUSUL KUŞUNU UÇURURUM 20 DAKKADA BİR GELSİN SABAHAKADAR UÇSUN YİNEDE BÜYÜK BİR ZEVLLE İZLERİM . ZEVKMESELESİ.....
3 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5