seferli oyun kuşları için uçuş programı!!!
+8
ZaferNL
Batuhan
HACI MEHMET OĞUZ
avcıı
akıncı
agokmen
BlackJack
axaraylı_68
12 posters
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3
- axaraylı_68
Ad Soyad : RAMAZAN
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 10/08/09
seferli oyun kuşları için uçuş programı!!!
3/9/2009, 12:40 am
Seferli oyun kuşlarında bence en dikkat edilmesi gereken kuşun kanatlarının güçlü olması aynı bir boksörün kollarının güç olması ve sağlam yumruklar atması Yada hava topuna çıkan bir forvetin karın kaslarının güçlü olması çünkü sıçrama gücünü karın VE ayak kaslarından alır,kuşlar teke düşürüldüğünde başa geldiklerinde ben özellikle fişek esnasında kuşun seri pratik istekli olmasına dikkat ederim tabanı vurduğunda kuş başı diktimi aynı havai fişek gibi, olduğunca hızlı çıkar ve havada son noktada güzelliklerini gösterir ve sonlandırır.bence kuşlar yavruluktan itibaren uçurulmaya başlandığı günden itibaren önce nefeslerinin açılması gerek bir bakıma kondisyon her seferli taklacı besleyenin kümesinde en az birçift havacı kuşun bulundurulması gerek yeni uçurulan yavrulara rehberlik edip bulut seviyesine götürüp adeta delip geçmelerini sağlamalı bunun yanında diğer bir avantajı ise alçakta uçmadığı için başka dama acemiliği yüzünden atma derdide ortadan kalkar daha sonra alçak uçmak isteyecektir diğer kuşlarla yükseldiğinde artık ilk hamleyi hep kendisi yapıp alçaklara damının etrafında uçmaya başlayacaktır bu teke düşürülmenin vakti geldiğinin sinyallerini verir ben genelde yavru kuşu canı isteyince inmesine değil tam vakti geldiğinde pırıltı göstererek kendi yerine damına inmesini sağlarım!!!.
Yavru kuş, acemi olduğu için heran ne yapacağı belli olmaz bir baktınız birşeyden korkup ürktü atıverdi başkasının dama bu yüzden ileride oyun yapmasını istediğim noktaya tam olarak hatasız kusursuz şekilde inmesini sağlarım..
Biraz sabır gerektiriyo bu iş ama zamanı geldiğinde o noktaya artık inemiyecek istesede bütün kabiliyetini sergileyecek gözümün önüne bunu getiriyorum ve dahada iştahlanıyorum haz alıyorum ve gün geçtikçe antremanların zamanını uçuş süresini arttırıyorum aşırı fazla yüklenmeden tadında bırakıyorum...kanında dam yapan fışkırma özelliğini taşıyan bir kuş bence bütün güvercinler arasında en zorudur posta kuşlarıda zordur tabiki ama seferli kuş beslemek ayrı bir sanattır titizlikle hata kabul etmeyen zor bir sınav gibidir.
Oyun açmış dama düşmüş kuşlara ise ayrı programlar gerekir öncelikle her ne olursa olsun kesinlikle tek uçurulmalı, kanatlarını ısıttıktan 10-15 dk sonrası yere en az 5-6 kuştan aşağı olmayacak şekilde altına kuş bırakılır sayı neden önemli derseniz bu yukarda oyun yapan kuşa güven verir rahat olmasını sağlar buda verimli oyun çıkarmasına neden olur..
müthiş performanslı kuşlar sadece damarının temizliği oyunlu olması nedeniyle mükemmel oyunlar çıkarmaz ona rehberlik eden sahibinin tecrübeli eğitimiyle kazanır mükemmelliği.damarı nekadar temiz olursa olsun yanlış şekilde uçurulan düzensiz beslenen antremanı yetersiz kuş kesinlikle verim vermez eğer hayalinizdeki kuşu yetiştirmek istiyosanız kendinize kurallar koyun mesela...
OLMAZSA OLMAZLAR...
-ben başkasının dama inen kuşu kümesime sokmam
-Oyuna geldiğinde istediğim yere gelip patlayacak
-isteksiz oyun yapıyosa hiç yapmasın daha iyi
-ayağını yerden kestimi uçacak kuş dediğin
BİZE DÜŞEN GÖREV SORUMLULUKLAR
*Tok kuş uçurmayacağım (kursağı dolu olan kuş uçmaz istesede yeterli oyun yapamaz)
*sabah temiz havada uçuş saati en verimlisi saat 6,30 -,7:00
*havada yoruldunuğu hissettiğimde anladığımda kuşu pırıltı vererek ileride patlayacağı noktaya indiririm(hep aynı noktaya inmesini sağlamak daha verimlidir)
*inen kuş eşi varsa sakin stresten uzak yuva bölmesine konulur
*eşşsiz olan uçan kuşlarımı özel yaptığım bölmeli yuvalara koyup sakin rahat ortam sağlarım
*ikindi vakti günün ikinci antremanı başlar güneşin etkisini yavaşça kaybetmeye başladığı vakit(yaz aylarında)
*genelde kronometre kullanarak kaydedilir uçuş süreleri bunun için bir ajanda defter kullanılabilir
*kuşlar sahibini gördüğünde uçuş vaktinin geldiğinide yemleme ziyafeti zamanınıda bilmeli(şartlanma)
*kuş elle havaya savrulup uçurulmaz yere bırakılır 5-10 saniye sonra hafifçe ürkütülüp uçmaları sağlanır
*indirirken yine aynı pırıltı yöntemini kullanılır (mesela attığınızda havalanmıyacak renkli kuşlar kullanılabilir)
*indikten sonra kuşun biraz dinlenmesi beklenilir direk yemlemek tehlikeli olabilir
*günde 1 defaya mahsus, uçan kuşları akşam uçuş antremanından sonra yemlemenin daha verimli ve doğru olduğunu düşünüyorum
*eğer kuşda oyun verimsizliğinin farkına varılırsa ele alınıp sağlığı kontol edilmeli kanatlarını özenle kontrol edip neden kaynaklandığı sorusuna cevap bulunmalı gerekiyosa dinlendirilmeli bir kaç gün.
elimden geldiğince bu işe yeni başlayan taklacı hakkında tecrübesi fazla olmayan arkdaşları bilgilendirmek amacıyla bilgilerimi paylaşmak istedim bu konuda yıllarını vermiş üstadlarımız tabiki bizden daha çok bilgilliler ve tecrübeliler edindiğim deneyimlerimin yanında birçok bilgiyi onlardan öğrendim ben taklacıların profosyenel olarak yetiştirilmesinden yanayım bu ırkın dahada geliştirilmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı yukarda yazdıklarım belkide bir eksik yada hatalı olabilir varsa düzeltin,her emeğimiz bu kuş sevdamızın bize dahada mutluluk vermesi ve bunun yanında değerli yeni dostlar kazanmamıza vesile olması içindir kuşçu abilerimi ve kardeşlerimi selamlar saygılarımı sunarım sağlıcakla kalın!!!...
Yavru kuş, acemi olduğu için heran ne yapacağı belli olmaz bir baktınız birşeyden korkup ürktü atıverdi başkasının dama bu yüzden ileride oyun yapmasını istediğim noktaya tam olarak hatasız kusursuz şekilde inmesini sağlarım..
Biraz sabır gerektiriyo bu iş ama zamanı geldiğinde o noktaya artık inemiyecek istesede bütün kabiliyetini sergileyecek gözümün önüne bunu getiriyorum ve dahada iştahlanıyorum haz alıyorum ve gün geçtikçe antremanların zamanını uçuş süresini arttırıyorum aşırı fazla yüklenmeden tadında bırakıyorum...kanında dam yapan fışkırma özelliğini taşıyan bir kuş bence bütün güvercinler arasında en zorudur posta kuşlarıda zordur tabiki ama seferli kuş beslemek ayrı bir sanattır titizlikle hata kabul etmeyen zor bir sınav gibidir.
Oyun açmış dama düşmüş kuşlara ise ayrı programlar gerekir öncelikle her ne olursa olsun kesinlikle tek uçurulmalı, kanatlarını ısıttıktan 10-15 dk sonrası yere en az 5-6 kuştan aşağı olmayacak şekilde altına kuş bırakılır sayı neden önemli derseniz bu yukarda oyun yapan kuşa güven verir rahat olmasını sağlar buda verimli oyun çıkarmasına neden olur..
müthiş performanslı kuşlar sadece damarının temizliği oyunlu olması nedeniyle mükemmel oyunlar çıkarmaz ona rehberlik eden sahibinin tecrübeli eğitimiyle kazanır mükemmelliği.damarı nekadar temiz olursa olsun yanlış şekilde uçurulan düzensiz beslenen antremanı yetersiz kuş kesinlikle verim vermez eğer hayalinizdeki kuşu yetiştirmek istiyosanız kendinize kurallar koyun mesela...
OLMAZSA OLMAZLAR...
-ben başkasının dama inen kuşu kümesime sokmam
-Oyuna geldiğinde istediğim yere gelip patlayacak
-isteksiz oyun yapıyosa hiç yapmasın daha iyi
-ayağını yerden kestimi uçacak kuş dediğin
BİZE DÜŞEN GÖREV SORUMLULUKLAR
*Tok kuş uçurmayacağım (kursağı dolu olan kuş uçmaz istesede yeterli oyun yapamaz)
*sabah temiz havada uçuş saati en verimlisi saat 6,30 -,7:00
*havada yoruldunuğu hissettiğimde anladığımda kuşu pırıltı vererek ileride patlayacağı noktaya indiririm(hep aynı noktaya inmesini sağlamak daha verimlidir)
*inen kuş eşi varsa sakin stresten uzak yuva bölmesine konulur
*eşşsiz olan uçan kuşlarımı özel yaptığım bölmeli yuvalara koyup sakin rahat ortam sağlarım
*ikindi vakti günün ikinci antremanı başlar güneşin etkisini yavaşça kaybetmeye başladığı vakit(yaz aylarında)
*genelde kronometre kullanarak kaydedilir uçuş süreleri bunun için bir ajanda defter kullanılabilir
*kuşlar sahibini gördüğünde uçuş vaktinin geldiğinide yemleme ziyafeti zamanınıda bilmeli(şartlanma)
*kuş elle havaya savrulup uçurulmaz yere bırakılır 5-10 saniye sonra hafifçe ürkütülüp uçmaları sağlanır
*indirirken yine aynı pırıltı yöntemini kullanılır (mesela attığınızda havalanmıyacak renkli kuşlar kullanılabilir)
*indikten sonra kuşun biraz dinlenmesi beklenilir direk yemlemek tehlikeli olabilir
*günde 1 defaya mahsus, uçan kuşları akşam uçuş antremanından sonra yemlemenin daha verimli ve doğru olduğunu düşünüyorum
*eğer kuşda oyun verimsizliğinin farkına varılırsa ele alınıp sağlığı kontol edilmeli kanatlarını özenle kontrol edip neden kaynaklandığı sorusuna cevap bulunmalı gerekiyosa dinlendirilmeli bir kaç gün.
elimden geldiğince bu işe yeni başlayan taklacı hakkında tecrübesi fazla olmayan arkdaşları bilgilendirmek amacıyla bilgilerimi paylaşmak istedim bu konuda yıllarını vermiş üstadlarımız tabiki bizden daha çok bilgilliler ve tecrübeliler edindiğim deneyimlerimin yanında birçok bilgiyi onlardan öğrendim ben taklacıların profosyenel olarak yetiştirilmesinden yanayım bu ırkın dahada geliştirilmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı yukarda yazdıklarım belkide bir eksik yada hatalı olabilir varsa düzeltin,her emeğimiz bu kuş sevdamızın bize dahada mutluluk vermesi ve bunun yanında değerli yeni dostlar kazanmamıza vesile olması içindir kuşçu abilerimi ve kardeşlerimi selamlar saygılarımı sunarım sağlıcakla kalın!!!...
- BlackJack
Ad Soyad : Fatih Korkmaz
Forum Kayıt : 10/12/08
Geri: seferli oyun kuşları için uçuş programı!!!
3/9/2009, 10:08 am
ya kardeş ben sabah uçurayım diyorumda uçmuyolar korkuyolar kargalardan filan kümese nasıl girerimin hesabını yapaıyolar.
- agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09
3/9/2009, 7:11 pm
uçacak kuş sabah kapının ağzında seni bekler yoksa arkasına roket bağlasan hikaye
- axaraylı_68
3/9/2009, 7:16 pm
Bugün akşam üstü uçurduğum cücük ekesi dişi boz atmacanın saldırısına uğradı saldırı noktası tam güneş hizasında olduğu için önce kaptı zannettim 1 dk sonra HAVADA sakince uçuşa devam ettiğini gördüm ve oyununa kaldığı yerden devam etti 1 saati geçen süre sonrasında indi düşünün artık kuş isteyince akbabada görse uçar..
- agokmen
3/9/2009, 7:32 pm
ramazan kardeş onca sene uğraştım olmadı mayıs başlarında birçift kuş getirdim mezattan eş ettim maksadım yavru baktıracaktım ama altından gelenler dehşet hiç uğraştırmıyolar vakti gelince kendileri kalkıyor 10-15 günde söküyolar yavrularda her özellik var eksik hiç bişeyleri yok görevlerini fazlasıyla yapıyolar inan sabah kapıyı açıyorum kapının ağzında bekliyor ben sadece hayvanlara kanat ısıttımı kuşa dayanmasını öğretiyorum önce 1-2 kuş sonra 5-6 kuş seriyorum altına sötümüydüde 100 tane ser yere banamısın demiyor dediğim gibi bu iş şans işi şimdi kümeste temizlik var yıllarca beklediğim kuşları gönderecem sadece hayvanın yavruda ne yapacağını bekliyorum şu an yumurtada bozulmadı eğer bozulmassa bunlardan 100-150 tane yapacam seyreden arkadaşlar eve kuşları kesmeye gidiyom diyorlar tabi işin şakası ama eğer iyi bir nesil yetiştirip sevdiğiz arkadaşlara verirsek onlarda çoğaltırlarsa biraz hayırlı bir iş yapmış oluruz herkese bol şans ben bu işin şans olduğuna inandım artık
- axaraylı_68
3/9/2009, 8:42 pm
Aydın bey gerçekten kuşçuluk birazda şans işi bugün akşam üstü antremanında bütün emeklerim gitti zannettim çok şükür ki en ufak bir yara dahi almadan kurtuldu atmacanın hamlesinden sizde iyi performanslı kuşlara sahip olduğunuzu belirtmişssiniz uçururken mesela negibi programlar taktikler uyguluyorsunuz ?herkes burda deneyimlerini paylaşırsa kuşçuluğun ve bu ırkın dahada gelişmesine faydası olacağını düşünüyorum . dilerim ki sizinde diğer kuşçu dostlarımızında kümesinde şans ve bereket eksik olmaz saygılar.
- agokmen
3/9/2009, 10:43 pm
ramazan kardeş ben zamanımın büyük kısmını kuşlarla geçiriyorum sabah gün ışırken kalkarım sabah bi iştahlı uçarlar ve bu uçurmalarda hayvan nefeslenir kuş kafayı kaldırdığı zaman üstüne düşerim teke düşünce uçururum en az 10 dakka kuş göstermem kümes kapalı olur sonra uçan kuşa yerdeki kuşa dayanmayı öğretirim kümesten bir veya 2 kuş çıkarırım nekadar dayanacak izlerim gün aşırı kuş sayısını çoğaltırım taki yerdeki kuşlara dayanana kadar kuş artık yerdeki kuşlara aldırmaz hale gelir ve gezmeye başlar gerisi hayvana kalmıştır hayvan indirmeye başladımı yer göstermeye başlarım illaki kendi bir yer yapacaktır yeri yaptıktan sonrada kalabalığa alıştırırım kalabalığa alışmayan kuş misafir geldimi olmuyacak işler yapar seyislik her ne kadar önemli isede kuşun içinde olacak bazısına ne yapsan olmuyor ama hayvan isekli oldumu banada bi şevk geliyor en önemlisi bol vaktin olacak iyi gözlem yapacaksın günlük saatinde uçacak vakit vakit vakit başka bi şey demiyorum vaktin olacak yoksa olmaz haftada bir gün uçmayla akşamları dar vakit uçmayla mesela bizim mahallede bayabi kuş besliyen var adamlar işten gelip dar vakit kuş kaldırıyolar sabah hepsini ben topluyorum :)) bir günde 8kuş indirdiğimi bilirim birde yer müsait olacak benim yerim teras açık alan gerçi yerde besliyenler daha avantajlı hayvanın vitamin ihtiyaclarını karşılamak için canımız çıkıyor uzun lafın kısası kuş oynatacaksan bol vaktin olacak ben bunu bilir bunu söylerim
- agokmen
3/9/2009, 10:52 pm
bu arada 1997 senesinde aksaraydan bir arkadaşımın kayın pederi 2 takım kuş getirdim takkalı perçemli boz ama elifleri yok 1 takımda dumanlı onlarında elifleri yani şeriteri yok çok güzel kuşlardı bozlardan bir tane oynattım taklayı vura vura buluta giriyordu yerden kalkarken atmacaya aldırdım diğerleride çalındı mart nisan aylarında yeni sezonda gene 1-2 takım getirmeyi düşünüyorum
- axaraylı_68
4/9/2009, 5:35 pm
Aksaraya gelirseniz kuş seyrettirrim size buyrun gelin kuş bulma konusunda değişik bir yerden temin etmek istersenizde yardımcı olmaya çalışırım aksarayda çoğu kuşçuyu tanırım kimlerden aldınız acaba kuşları?
- axaraylı_68
4/9/2009, 6:05 pm
- BlackJack
5/9/2009, 12:33 pm
agokmen demiş ki:uçacak kuş sabah kapının ağzında seni bekler yoksa arkasına roket bağlasan hikaye
wayyy bende kuşlarımla yeterince ilgilenebilsem değil kapının önünde beklemek kapıyı tırmalatacak hale getiririm ben onları.yinede saatlik oldular yetiyor bana zaten yarım saatten sonra sıkıyo boynun filan ağrıyo çogu zaman pırıltıyı verip indiriyom zaten
- agokmen
5/9/2009, 5:02 pm
fatihciğim pırıltı verince inen kuşu ne yapalım biz altına 100 tane kuş seriyoz görevini yapmadan inmiyor
- axaraylı_68
5/9/2009, 5:41 pm
Kelebek yada filo kuşlarından bahsediyor arkadaş heralde havacı olan kuş dahi pırıltıyla kolay kolay inmez
- BlackJack
6/9/2009, 12:26 pm
agokmen demiş ki:fatihciğim pırıltı verince inen kuşu ne yapalım biz altına 100 tane kuş seriyoz görevini yapmadan inmiyor
demek senin kuşların görevini yavaş yapıyor bak benimkiler çatır çatır yarım saatte bitiriyor işi yavaş senin kuşlar
- BlackJack
6/9/2009, 8:42 pm
hem görev derken neyi kastediyonki anlamadım ben.havada ne görev veriyon onlara damlara gazete filan mı bırakıyolar yoksa
- MisafirMisafir
6/9/2009, 10:05 pm
fatıh yarım saatte kaç sefer yapıcak kı hayvan sıkılasın sen de
- agokmen
7/9/2009, 8:31 am
fatih kardeş kuş görevini nasıl yapacak anlatıyım hayvan kalkacak 10-15 dakka kanatlarını ısıtacak gezecek öyle damın üstünde değil kaybolacak ve ilk seferini yapmak için belli bir mesafeden atacak kendini daha önceden yapmış olduğu yere gelecek taban taklayı vurmadan 4-5 metre yukarı atacak kendini daha sonra tabanı alıp yürüyecek altı ortayı yapıp 8-10 taklayla üstü bağlıyacak kendini boşaltacak ve yükselecek 5-6 dakka gezip kendini dinlendirdikten sonra aynosonı tekrarlıyacak böyle böyle 15-20 sefer çıkaracak sonra kaldırdığın yere inecek ağzını kanadını gram açmıyacak ANKARAYA Yolun düşerse gel misafirim ol sana anlattığım sülalenin torununu tombalağını uçuruyum seyret canlı canlı öğrenirsin görev nasıl yapılıyormuş....
- MisafirMisafir
7/9/2009, 8:46 am
4-5 metre yukarı attıktan sora kendını vurduğu takla taban taklasımı oluyor emınmısın
- agokmen
7/9/2009, 9:15 am
emrah kardeşim oyuna başlamadan atacak yukarı kendini zıplıyacak lastik top gibi ben ayrıca tabanın ne olduğunu çok iyi biliyorum yaşım 46 30 senedir kuş beslerim izlerim
- MisafirMisafir
7/9/2009, 10:30 am
bu işin yaşla alakası yoktur abı
oyuna başlamadan atıcak dıyosun kuş kapandı geldı hedefine 4-5 metre fişek çektı takla attı bu taban taklasımı olur şimdi
oyuna başlamadan atıcak dıyosun kuş kapandı geldı hedefine 4-5 metre fişek çektı takla attı bu taban taklasımı olur şimdi
- MisafirMisafir
7/9/2009, 10:56 am
heba etmışsın 36 seneyı
- BlackJack
7/9/2009, 1:40 pm
benim kuşlarımın görevi kimseye bulaşmadan gelsinler. dama gelince fışkırıp takla atsınlar . başka dama konmasınlar en son ineceklerinde perdahta 1.2dk kalsınlar tamamdır en çok sevdiğim an orası çünkü perdahta takla ata ata inmesi.daha başka görev vermedim ilerde bakacaz
- MisafirMisafir
7/9/2009, 1:49 pm
sabahta iştima alıyomusun kuşlardan
aydın bey ın anlattığı gıbı bır taban taklası şeklı yoktur taban taklası fişeğe kalkmadan önce atar kuş 4-5 metre fışkırdıktan sora atılmaz abı kusura bakma sen 30 senedır beslıyosun ben 15 senedır hızmet edıyorum ama bu konuda sana katılmıyorum
aydın bey ın anlattığı gıbı bır taban taklası şeklı yoktur taban taklası fişeğe kalkmadan önce atar kuş 4-5 metre fışkırdıktan sora atılmaz abı kusura bakma sen 30 senedır beslıyosun ben 15 senedır hızmet edıyorum ama bu konuda sana katılmıyorum
- agokmen
7/9/2009, 8:58 pm
emrah işin gırgırındasın kuş 4-5 metre fışkırmıyor zıplıyor kardeş kendini atıyor öyle şaşalı kanat çırparak değil sen zıplıyan kuş görmemişin işin gırgırını geçiyorsun iştima tabi alacaz öyle bedavadan yem yeme yok madem yiyor yemi benim kurallarıma uyacak haa siz kuşa uyuyorsanız kuşun kurallarına daha çok işiniz var ramazan kardeşime sonuna kadar katılıyorum nefessiz kuş bir halta yaramaz anca bırakır gidersin kargalar kovalar bi iki kere kalkar uçarlar biz sabahın köründe kalkıyoruz sıraya koymuşuz hepsini sırayla uçuruyoruz bu arada bizde vakit bol emekliyiz kovalarız baktık kafamıza göre oynamıyor onun arkasını beklemeyiz miroymuş miskiymiş şebapmış kümesimede sokmam bi tane var bi arkadaş dursun diye getirdi onuda en kısa zamanda postalıyacam
- MisafirMisafir
7/9/2009, 9:37 pm
iştima alıyomusun dıye fatıh kardeşime dedım sen ustune alınmışsın
abı kuş zıplamıcak hoplamıcak hedefe gelınce tabanı atıcak ondan fışkırıcak
abı kuş zıplamıcak hoplamıcak hedefe gelınce tabanı atıcak ondan fışkırıcak
- akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08
7/9/2009, 9:56 pm
agokmen demiş ki:fatih kardeş kuş görevini nasıl yapacak anlatıyım hayvan kalkacak 10-15 dakka kanatlarını ısıtacak gezecek öyle damın üstünde değil kaybolacak ve ilk seferini yapmak için belli bir mesafeden atacak kendini daha önceden yapmış olduğu yere gelecek taban taklayı vurmadan 4-5 metre yukarı atacak kendini daha sonra tabanı alıp yürüyecek altı ortayı yapıp 8-10 taklayla üstü bağlıyacak kendini boşaltacak ve yükselecek 5-6 dakka gezip kendini dinlendirdikten sonra aynosonı tekrarlıyacak böyle böyle 15-20 sefer çıkaracak sonra kaldırdığın yere inecek ağzını kanadını gram açmıyacak ANKARAYA Yolun düşerse gel misafirim ol sana anlattığım sülalenin torununu tombalağını uçuruyum seyret canlı canlı öğrenirsin görev nasıl yapılıyormuş....
Sayın AYDIN abi öncelikle Selamun aleyküm paylaşmış oldugunuz oyun kuşundan bulunması gereken özellikleri güzel bir şekilde bizlere izah etmişsiniz Aman abim bizim bildlgimiz oyun kuşunda taban taklası hayvanın hedefe kitlenip hedefiyle buluştugunda oyuna başlamadan taklasını vurup kendini yukarı fırlatarak ara taklaları ile seferini uzattık üsten baglayıp oyunu sonuçlandırması olarak bilyorum ve bu özellikteki kuşları besleme gayreti içindeyim allahın izniyle...
Bizim buraki amacımız kimsenin kalbini kırmadan görüş alışverişnde bulunma gayretindeyiz hepimiz saygımız siz degerli abilermize sonsuzdur allahın izniyle ...
Saygılarımla...
- agokmen
7/9/2009, 10:44 pm
niğdeli abdullah kardeşim siz bildiğiniz kuşları besleyin kuş hedefe öyle sert gelir kendini bir atar kanat açtığını bile göremezssin o arada oyuna başlar ilk taklayı yapar sonra yürümeye başlar ondan sonra arasını üstünü yapar niğde uzak değil buralardan yolun geçerse gel seyret telefonumuda bırakıyım gelirken haber ver 05362345879
- MisafirMisafir
8/9/2009, 5:44 am
- agokmen
8/9/2009, 8:28 am
1 sayfadaki 3 sayfası • 1, 2, 3