OYUN KUŞU ALMAK
+36
refik34
hüseyin usta
pulcuk
erdekli
bozlak42
security
lookinq_21
efecan
mehmet73
cihantje
4ultima
antepli2757
zaralıemrah
Forum Admin
sefa54
malibadur
PigeonStar
eric
yavuzaslan
serseri5050
erdem22
kırıkkaleli metin
Kuscu-Murat
Mahmut Çetin
zfree
HUSEYINUSTA
avcıı
gecityok
tolga40
mümin özbudak
orhan02
osman0660
agokmen
Sakallı Sadık
musamamoste
axaraylı_68
40 posters
1 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
- axaraylı_68
Ad Soyad : RAMAZAN
Doğum Tarihi : 02/01/88
Forum Kayıt : 10/08/09
OYUN KUŞU ALMAK
29/9/2009, 1:53 pm
iri geniş teleklerden oluşan kuyruk ve kanat yapısı,göz rengi,tırnak paça,kafa ve boyun şekli iri sağlam vucut yapısı çok sert veya gevşek olmayan kanat sesi anlatılan mardinlerle standart uyum gösteriyor kuş elime yeni geçti yatık olduğu için tam uçurma fırsatım olmadı geçen havaya kalktı yaklaşık 1 dakika uçtu düz takla oyun yapmadan inişte fişek hamlesi yapması ve attığı takla tahminlerimi boşa çıkarmadı sanki, daha önce safkan mardin besleyen veya elinde bulunan arkdaşlardan yorum bekliyorum ..
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardib3.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardinu.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardin2.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardin4.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardib3.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardinu.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardin2.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/mardin4.jpg/
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
oyun kuşu almak
31/10/2009, 9:25 pm
arkadaşlar iyi bir oyun kuşu alırken nelere dikkat edilmesini geerektiğini buraya yazarsak yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabileceğimiizi düşünüyorumm....
Geri: OYUN KUŞU ALMAK
31/10/2009, 10:03 pm
Havada gözü görerek almaları yeterli oyun kuşunda ne aradıklarıda kendilerine kalmış
- musamamoste
1/11/2009, 10:59 am
beyaz-0679 demiş ki:Havada gözü görerek almaları yeterli oyun kuşunda ne aradıklarıda kendilerine kalmış
görme imkanı olmayan arkadaşlara birkaç öneri verilebilmeli sanırım
1/11/2009, 11:54 am
Özür dilerim bir hata yaptıysam ben kendi fikrimi söyledim yanlızca.Eğer oyun kuşu alırken yerdede belli oluyor ise bende o önerilerden almak isterim.
- musamamoste
1/11/2009, 12:13 pm
beyaz-0679 demiş ki:Özür dilerim bir hata yaptıysam ben kendi fikrimi söyledim yanlızca.Eğer oyun kuşu alırken yerdede belli oluyor ise bende o önerilerden almak isterim.
ben oyun kuşu alınırken bazı özelliklere dikkat edlilerek alnması gerektiğini düşünüyorum ben bu konuda fazla bilgiye sahip değilim ama konun erbabları bir oyun kuşunun naıl olması gerektiğiyle ilgili fikirelerini sunarlarsa ben ve benim gibi yeni olanlar kuş allırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmiş olurlar diye düşünüyorum
bu arada siz fikirlerinizi yazmışsınız ben herhangi bir hata görmedim saygılarımla.
- agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09
1/11/2009, 3:58 pm
arkadaşlar yerde oynar dediğnşz kuşlarda bulunan özelliklerde bir sürü oynamayan kuş çıkartabilirim gözümün görmediği elimin tutmadığına inanmam ne demişler balık tavada kuş havada belli olur saygılar
1/11/2009, 5:53 pm
Bak Ankaralı hemşerim nasıl biliyor ağzına sağlık yerde almaya kalkarsan ne koyacak kümes yeter nede cebindeki para ama yinede kuş bulamazsın bu işin olacağı havada göreceksin hoşuna giderse alırsın birçift beslersin senede olur 20 tane tabi altındanda devamı gelen kuş olursa yoksa hepsini kaldır at.
- osman0660
Ad Soyad : OSMAN
Doğum Tarihi : 28/01/80
Forum Kayıt : 14/04/09
5/11/2009, 1:24 pm
AYNEN OYUN KUSU HAVADA ALINIR ODADA OYNAMIS TAVANDAN INMEMIS HEP HIKAYE BUNLAR GÖZUNLE GÖRUP BEGENIP ALACAKSIN .. ÖNEMLI OLAN SOY TEK KSUN OYNAMIS AYA GITMIS ÖNEMLI DEGIL ARKADASINDA DEDIGI GIBI KUSUN DEVAMININ OLMASI LAZIM YOKSA HIC BIR ISE YARAMAZ ... HER IYI KUSUNDA YAVRUSU IYI CIKACAK DIYEDE BIR SEY YOK BURDADA ÖNEMLI OLAN KANIN TUTMASI ........
- MisafirMisafir
5/11/2009, 1:28 pm
oyun kuşu havada alınır doğru demışsınız ama 1 kere ızlenmeylede alınmaz bana göre kuş değişik zamanlarda ızlenmelı mesela yavruyken eke olunca yavruya kusarken diceksınız kım ızletır öle kuşu 1 sene kımse ızletmez heralde ama bunları gözlemlemek gerekır dıye duşunuyorum çunkı çoğu kuş yavruyken yaptığı oyunu eke olunca yapmıyor eke taklacı yarışmalarının duzenlenmesıne bır sebepte bu değilmı zaten
- agokmen
5/11/2009, 4:40 pm
emrahçığım iş oralara geldimi izlediğinin takip ettiğinin altından çıkanlarıda takip etmen lazım geçenlerde konuştuğumuz gibi iyi kuşu alamassın para sökmez iyi kuş iyi dosttan alınır
- MisafirMisafir
6/11/2009, 7:23 am
orasıda doğru abı haklısın ALLAh a şukur sızler gıbı dostlarımız var
- musamamoste
6/11/2009, 7:50 pm
ya arkadaşlar sizin dediğiniz gibi olursa çoğu kimse kuş alıp kuş beslemeye başlıyamaz şimdi adam yani başladı yada önceden besliyor ama başka şehre taşındı nerden bulaçak kuşçuda gidip bu kadar uzun zaman kuş izleyeçek te kuş alaçakta bence biraz sor olur gerçi ben bu işte o kadar iyi değilim ama zor olur sanıyorummm
9/11/2009, 12:18 pm
aydın bey ankara da çok değerli bir kaç abi ve kardeşle tanıştım gerçekten para geçmiyor bana seçme kuşlardan yavru ve eke verdiler sağolsunlar kuşcu dostluğuda bir başka abi ya
hiç bir dostluk kuşcu dostluğu gibi değil ya 45 yaşındayım ben görmedim bilen varsa söylesin tartışalım
hiç bir dostluk kuşcu dostluğu gibi değil ya 45 yaşındayım ben görmedim bilen varsa söylesin tartışalım
- MisafirMisafir
9/11/2009, 12:24 pm
bencede kımse ıyı kuşunu vermek ıstemez ama arada dostluk oldunmu insanın gözu damızlıklarını bıle görmez ben böleyım
- agokmen
9/11/2009, 6:10 pm
bizim burda yani ankarada ankaranın içine çok iyi paralar bile versen vermek istemezler ankara dışına verirler herzaman derim iyi kuşa paran yetmez anca dosttan alırsın.
- mümin özbudak
Ad Soyad : mümin özbudak
Forum Kayıt : 10/11/09
mümin özbudak sakarya
13/11/2009, 12:51 pm
SA
MERHABA ARKADAŞLAR
Bazı fikirlerinizde size katılıyom bazılarında katılmıyom.
örnek Kuşu ne uçurur. Sorusunun karşılığı para uçurur. neden iyi kuş iyi para gerisi yalan.
Marmara bölgesi yarışlarını düzenleyen tertibinde hizmeti olan biriyim. Türkiyede 420 yarışmacı ve 12 değişik ilde kuş seyrediyoruz. Bu işlerde başarı sağlayan insanlar çok paralar verip kuş almış insanlar. Parasız zevk olmaz hobi olmaz. 2009 şampyonu İstanbul Ümraniyeden çıktı Ahmet assubayın kuşu. Yine Vahit Başın kuşu 109 la 1 ci sırada. Bu iş lafla olmaz ucurucan profesyonelce. Sakarya kupası Türkiyenin kırkpınarı gibidir. Kuşuna güveniyorsan hodri meydan. Uçurun arkadaşlar. Gelelim puanlıyalım.
Yine geçen sene Mehmet Ömürlünün kuşu 165 puan aldı asrın kuşu. Son yırmi yılın en büyük kuşu. Vallahi tebrik ederim.
Rahmetli Sucu Salihin kuşundan sonra eniyi ve istikrarlı kuştu.
MERHABA ARKADAŞLAR
Bazı fikirlerinizde size katılıyom bazılarında katılmıyom.
örnek Kuşu ne uçurur. Sorusunun karşılığı para uçurur. neden iyi kuş iyi para gerisi yalan.
Marmara bölgesi yarışlarını düzenleyen tertibinde hizmeti olan biriyim. Türkiyede 420 yarışmacı ve 12 değişik ilde kuş seyrediyoruz. Bu işlerde başarı sağlayan insanlar çok paralar verip kuş almış insanlar. Parasız zevk olmaz hobi olmaz. 2009 şampyonu İstanbul Ümraniyeden çıktı Ahmet assubayın kuşu. Yine Vahit Başın kuşu 109 la 1 ci sırada. Bu iş lafla olmaz ucurucan profesyonelce. Sakarya kupası Türkiyenin kırkpınarı gibidir. Kuşuna güveniyorsan hodri meydan. Uçurun arkadaşlar. Gelelim puanlıyalım.
Yine geçen sene Mehmet Ömürlünün kuşu 165 puan aldı asrın kuşu. Son yırmi yılın en büyük kuşu. Vallahi tebrik ederim.
Rahmetli Sucu Salihin kuşundan sonra eniyi ve istikrarlı kuştu.
13/11/2009, 2:42 pm
Mümin bey puanlamayı ne ye göre yapıyonuz ?bide 165 puan alan kuş oyunu nasıldı kaç sefer çıkardı ?
- MisafirMisafir
14/11/2009, 7:25 am
bu parasız zevk olmaz lafınada ben katılmıyorum mümin bey...
her şey para değildir her kuşun değeri yoktur...
kuşunu dostundan ustun görenden de kuşçu olmaz diye düşünüyorum...
her şey para değildir her kuşun değeri yoktur...
kuşunu dostundan ustun görenden de kuşçu olmaz diye düşünüyorum...
15/11/2009, 12:16 am
sana katılıyorum emrah kardeş önceki yazımda belirmiştim ankarada çok değerli abiler ve kardeşlerle tanıştım ben şuna inanıyorumki bana besledikleri kuşların yavrularını ve eke olanlardan verdiler ama ben acemiyim mehmet ömürlü nün 165 puan almış kuşu ahmet assubayın ,vahit başın kuşları bende olsa ben uçursam kaç puan alırım mümin kardeş herşey para değil bizim burda yazışmalarımız abilerden,kardeşlerden deneyiminden faydalanmaya çalışıyoruz kuş seyisliğinin okulu varda gitmiyoruzmu
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
16/11/2009, 3:14 am
sanırım konu dağıldı biraz arkadaş iyi kuşu nasıl anlarız diye yazmışdı kuş tabiki havada daha iyi anlaşılır fakat pazardan kuş alıcan örneğin nelere bakmalı diye soran arkadaslarda olabilir örneğin . kuş iyi fakat sökülmemiş uçmasımı lazım onu almak için bence hayır iyi kuşcu kuşu yerdede tanımalı bence ha ben kuşu yerde tanırım uçucanı oynicanı bilirimyavrusunu almam gerekdinide bilirim fakat şunu kimse bilemez sefer zamanlamasını ve çok taklalımı değilmi bilemeyiz . ÖNERİM KUŞ ALIRKEN: 1 kuşun gözleri ne bakın bakışları iyi olmalı 2 penceleri sıkı olmalı 3 kanadını tutduğunuz zaman geri çekmemeli elinizdeyken ondan sonrası kuş iyidir çok taklalısıda pazara düşmez zaten :) yinede bunlara bakın unutmayın göz kanat ayaklar . SIKI OLMALI KALIN SAĞLICAKLA
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
16/11/2009, 5:23 pm
iyi kuş dosttan alınır pazardan kahveden alınmaz ya dosttan yada çalınmak sureti ile gelir çalma işi bizde yok ancak dosttan alırız
- musamamoste
16/11/2009, 7:09 pm
gecityok demiş ki:sanırım konu dağıldı biraz arkadaş iyi kuşu nasıl anlarız diye yazmışdı kuş tabiki havada daha iyi anlaşılır fakat pazardan kuş alıcan örneğin nelere bakmalı diye soran arkadaslarda olabilir örneğin . kuş iyi fakat sökülmemiş uçmasımı lazım onu almak için bence hayır iyi kuşcu kuşu yerdede tanımalı bence ha ben kuşu yerde tanırım uçucanı oynicanı bilirimyavrusunu almam gerekdinide bilirim fakat şunu kimse bilemez sefer zamanlamasını ve çok taklalımı değilmi bilemeyiz . ÖNERİM KUŞ ALIRKEN: 1 kuşun gözleri ne bakın bakışları iyi olmalı 2 penceleri sıkı olmalı 3 kanadını tutduğunuz zaman geri çekmemeli elinizdeyken ondan sonrası kuş iyidir çok taklalısıda pazara düşmez zaten :) yinede bunlara bakın unutmayın göz kanat ayaklar . SIKI OLMALI KALIN SAĞLICAKLA
kardeşş konuya yaptığın yorum için teşekkürler konuyu anlamış ve önerilerini bize sunmuşsun her zaman havada izlenerek kuş alamayız ben bunu merak ediyordum sağol
- MisafirMisafir
17/11/2009, 8:14 am
şuda var erkan abı kuşun kanadını tuttuğunuz zaman geri çekmemli demiş bında istisnalar var her kanadını çeken kuş kötü diyemeyız
- agokmen
17/11/2009, 9:29 am
zaralıemrah demiş ki:şuda var erkan abı kuşun kanadını tuttuğunuz zaman geri çekmemli demiş bında istisnalar var her kanadını çeken kuş kötü diyemeyız
sana katılıyorum emrah bendeki oynuyan kuşlar elinde kanadını açtırmaz hatta elinde bile zor durur diğerleri eften püften burda bişeyde ben söylemek istiyorum pazardan mezattan kuş alacaksanız kuşun kuyruğunu açtıktan sonra havaya kaldırın ışıkta bakın eğer kuyruğunda tırnak izi varsa kuyrugunu ayırmışsa yırtmışsa o kuş oyunu sökmüştür ama ne kadar oynar onu bilmem ama oynar 100%100 yüzlerce kez denenmiştir hiç yanıltmaz.
- HUSEYINUSTA
Ad Soyad : Hüseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
17/11/2009, 10:16 am
Öncelikle merhaba arkadaşlar.konuyu açan kardeşimiz güzel bi konu açmiş.
bununla beraber bende eski kuşçu olarak sizlerle izlenim lerimi paylaşim.İyi bir kuşu elde atmek çok zordur.Diyelim ki uçurmadan pazardan yada ordan burdan kuş alıcaksınız bakmanız gereken yerler göğüs, kanat, kuyruk , ayak ve genel tüğ yapısı dır.Ama bunlar sadece iyi bir kuş olabilcene işarettir onun çok iyi olduğunu göstermez iyi olanı belki bu yolla bulabilirsiniz ama şunu sakın unutmayalım ki iyinin iyisi vardır onu bulmak çok zordur... iyi deyin ce aklımıza gelen nedir kişilere göre buda çok farklıdır...
Kuşta elde bakabilceğiniz hususlar
1-geniş göğüslü olma lı
2-kanat 9 yada 10 telek dirseksiz
3-kuyruk 12 ve 14 telek ele alındığın da kuyruğun yelpaze gibi açılması
4-ayaklar yapılı ve büyük olması ele alındığında tırnakarını parmanızı acıtçak şekilde sıkması
5-tüğler yumuşak ve kadife tarzın da olması
iyi bir kuşla ilgili bazı maddeler ama genede iyi oldunu göstemez yaşamak lazım görmek lazım.saygılar
bununla beraber bende eski kuşçu olarak sizlerle izlenim lerimi paylaşim.İyi bir kuşu elde atmek çok zordur.Diyelim ki uçurmadan pazardan yada ordan burdan kuş alıcaksınız bakmanız gereken yerler göğüs, kanat, kuyruk , ayak ve genel tüğ yapısı dır.Ama bunlar sadece iyi bir kuş olabilcene işarettir onun çok iyi olduğunu göstermez iyi olanı belki bu yolla bulabilirsiniz ama şunu sakın unutmayalım ki iyinin iyisi vardır onu bulmak çok zordur... iyi deyin ce aklımıza gelen nedir kişilere göre buda çok farklıdır...
Kuşta elde bakabilceğiniz hususlar
1-geniş göğüslü olma lı
2-kanat 9 yada 10 telek dirseksiz
3-kuyruk 12 ve 14 telek ele alındığın da kuyruğun yelpaze gibi açılması
4-ayaklar yapılı ve büyük olması ele alındığında tırnakarını parmanızı acıtçak şekilde sıkması
5-tüğler yumuşak ve kadife tarzın da olması
iyi bir kuşla ilgili bazı maddeler ama genede iyi oldunu göstemez yaşamak lazım görmek lazım.saygılar
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
17/11/2009, 12:42 pm
tabiki arkadaşlar emrahcığım kanat cekme olayı her hayvan yapmayabilir bu kötü anlamını taşımaz ben sadece bakarım alırken kanat çekmeyen kuş iyi uçar taklalara gelince a.gökmen arkadasımın dediği gibi ( kuş oyunu sökmüşdür nekadar aynar orasıda sans) şehmuz kardeşim zamnla iyice çözersin işi şimdilik kanadına gözüne ayak takımlarına birde a.gökmen arkadaşın dediği gibi kuyruk larına bak al uçur dene HERKEZE SAYGILAR
- zfree
Ad Soyad : Zafer Egeli
Doğum Tarihi : 17/10/80
Forum Kayıt : 11/06/09
20/11/2009, 4:40 pm
Selamın aleykum Arkadaslar konu hosuma gitt bende yazayım dedimi ama ben size tamamen katılmıyorum kusun göğsü buyuk olcak boynu kalın olacak kanadı kuyruguna denk vs vs bunlara dikkat ederek kus almak bence yanlıs cunku sonu gelmes illaki daha guzelini gorur ona değer verir onun gibisinni ararsın aç gözlü oluruz bana göre görünüşünü beyendiğin kusu kumese koy kanat sesi sert olması kusu kotu yapmaz yumasak bir kusla vurursun önemli olan burda sabırlı olmak tır kus her zaman geriye doğru soyunu verir burda eski kuşcularda var şimdi 10 15 sene önceki kusları bilenler var şimdi ole kus ucuran adam ben gormuyorum acıkcası bazı arkadaslar ole 20 takladan falan bahsediyorlar ama kimse gosteremiyor sadece söz velasıl diyeceğim şu gercekten kus beslemek isteyen yeni arkadaslar varsa alsın 1 takım kus altından gelenleri ucursun en fazla 6 7 kusak sonra elinde cok değerli kuslar olur.Kuşculukta sabır cok onemli.
- MisafirMisafir
21/11/2009, 4:40 pm
ben konuyu noktalayım ıstersenız kuşu dosttan alıcaksın tuccarların lafınada bakmayın kuş dosttan alınır kardeşim kım ne derse desın ya çalacaksın kuşu (o bize ters ) yada dostundan alıcaksın başka turlu paranla rezil olursun varsa aksını ıdda eden tartışabılırız sevıyelı bır şekılde.15 yıldır kendı çapımda kuş beslıyorum hıç ustam olmadı şimdı var ALLAH a şukur çok sevdığımde dostlarım var bu zamana kadar onca kuş aldım mılyarlar vermışımdır belkı guvercıne ama para verıpte aldığım kuşlardan hiç bir zevk alamadım ben oyun kuşunun dosttan alınıcana ınanıyorum her kesın fıkrıne saygım vardır
- Mahmut Çetin
Ad Soyad : Mahmut
Forum Kayıt : 20/11/09
21/11/2009, 5:08 pm
Sen milyarlar harcadında şimdi düzgün bir kus alamadınmı gerci kumesinle ilgili bir iddam yok eminim kuslar iyidir.Fakat 15 yılda kendi kumesine ait bir soy yapamamıssan bence sen zayıfsın bu konuda.
1 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5