OYUN KUŞU ALMAK
+36
refik34
hüseyin usta
pulcuk
erdekli
bozlak42
security
lookinq_21
efecan
mehmet73
cihantje
4ultima
antepli2757
zaralıemrah
Forum Admin
sefa54
malibadur
PigeonStar
eric
yavuzaslan
serseri5050
erdem22
kırıkkaleli metin
Kuscu-Murat
Mahmut Çetin
zfree
HUSEYINUSTA
avcıı
gecityok
tolga40
mümin özbudak
orhan02
osman0660
agokmen
Sakallı Sadık
musamamoste
axaraylı_68
40 posters
5 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
Geri: OYUN KUŞU ALMAK
30/8/2010, 11:45 am
mehmet bey kuş tavuklarla beraber yemini yer suyunu içer köpek desen zaten onada alışkın elektrik tellerine yapacak bişey yok,kırlangıç desen bazen binlerce oluyor ama tüm bunlara rağmen düzeltecek eksiklerini kapatacak bide kuşun eşini verdim bazı nedenlerden kuş yavrusuna tek başına bakıyor üstünde sorumluluk fazla anlayacağın dün kuş son inişi yapınca gitti yavruya kustu yavrusunu yeme düşürsün ozaman çok güzel oyunlar izleyeceğiz inş.
- mehmet73
Ad Soyad : mehmet yapıcı
Forum Kayıt : 04/03/10
30/8/2010, 11:51 am
inşallah emeyin boşa çıkmasın inşalah
30/8/2010, 4:07 pm
30.08.2010 seferlerinden bazıları özellikle bazı arkadaşlar baksın iyi seyirler doslara selam olsun
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-arap-akkuyruk-30082010/2530821
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-arap-akkuyruk-30082010/2530829
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-arap-akkuyruk-30082010/2530831
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-arap-akkuyruk-30082010/2530821
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-arap-akkuyruk-30082010/2530829
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-arap-akkuyruk-30082010/2530831
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
31/8/2010, 11:24 am
tolga arkadaş uçurduğun kuştan bişey olmaz boşuna ümitlenme bana kalırsa damızlığına değiştir.kusura bakma böylelerini yem bile vermem .
31/8/2010, 11:49 am
sen kaçtane kuş uçururdun neden bişey olmaz bana izah et bende haklısın diyeyim kuş oynama başlyalı 12 gün olmuş neye göre bunu söylüyon gerçek kuştan anlıyonmu yoksa karalamamı yapmak istiyon
- efecan
Ad Soyad : seyfettin köroğlu
Doğum Tarihi : 28/07/81
Forum Kayıt : 03/03/10
31/8/2010, 2:05 pm
yumurta tavada kuş havada belli olur
- lookinq_21
Ad Soyad : feyzullah aslan
Doğum Tarihi : 30/08/84
Forum Kayıt : 13/07/10
15/9/2010, 10:21 pm
abi bende de var bir tane dumanlı çok iyi gidiyor kuş 25.30 mt falan ama kuş çıktıktan sonra taklasını vuruyor ve bitiriyor bazen aklına estimi 5.6.takla vuruyor bu kuş nasıl iyimidir eski kuşçu abiler cvp yazarlarsa sevinirim
27/9/2010, 8:40 am
arap akkuyruk tülekte olduğundan bi süre uçurmayacağım
yeni oynamaya başlayan duman akkuyruk bu oyunları ölçü değil kuş 1 haftadır başladı daha iyisini yapacak
kuştan anlayışımı soran arkadaşlara diyorumki bu kuşu 2 ay önce kırşehiş ihalede 5 tl aldım aldığımda bel kırmayı bırakın kanat vurmayı bilmiyodu 1 ay tüğünü dizmesini bekledim 1aydada söktüm şu an oynayan çok kuşum var fakat çoğu tülekte iyi seyirler
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-dumanpercen127092010/2633069
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-dumanpercem227092010/2633085
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-dumanpercem327092010/2633089
yeni oynamaya başlayan duman akkuyruk bu oyunları ölçü değil kuş 1 haftadır başladı daha iyisini yapacak
kuştan anlayışımı soran arkadaşlara diyorumki bu kuşu 2 ay önce kırşehiş ihalede 5 tl aldım aldığımda bel kırmayı bırakın kanat vurmayı bilmiyodu 1 ay tüğünü dizmesini bekledim 1aydada söktüm şu an oynayan çok kuşum var fakat çoğu tülekte iyi seyirler
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-dumanpercen127092010/2633069
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-dumanpercem227092010/2633085
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-dumanpercem327092010/2633089
- security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10
27/9/2010, 8:59 am
3/10/2010, 6:03 pm
http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-duman-percem/2655357
bu kuşu kırşehir ihaleden aldığımda kanatları kuyrukları komple kesik bi haldeydi kuş bebelerin eline düşmüştü ihaleye çıkınca 5 tl kuşu aldım aynı gün ihalede 5 tl bitanede gök aldım. normalde kuşlar 50 tl civarında gidiyodu bu kuşları aldığımda 2 sindede iş yapacağını biliyodum. kuşları 3ay kadar evde dinlendirdim tüğlerini dizmesini bekledim kuşlar tüğünü dizince iş yerine getirdim uçurmak için ilk başta 2 metre yüksekliğinde kümesin çatısına konmakta acizdiler bırakın takla atmayı,gün geçtikçe uçmayı göt amayı taklayı çevirdiler kuşlar sıkıya girdiler ve şimdi 2 side güzel oynuyor gökün videolarını yakında ekleyeceğim bu gün duman perçem uçurduğumda 30 kadar seferi bi uçuşta çıkarttı kuşun bi yanında kuyruklarının eksik olması denge kaybı yapsada güzel oynuyor. kuşun son halini görmek steyen arkadaşlar video bölümüne bakabilri iyi seyirler
bu kuşu kırşehir ihaleden aldığımda kanatları kuyrukları komple kesik bi haldeydi kuş bebelerin eline düşmüştü ihaleye çıkınca 5 tl kuşu aldım aynı gün ihalede 5 tl bitanede gök aldım. normalde kuşlar 50 tl civarında gidiyodu bu kuşları aldığımda 2 sindede iş yapacağını biliyodum. kuşları 3ay kadar evde dinlendirdim tüğlerini dizmesini bekledim kuşlar tüğünü dizince iş yerine getirdim uçurmak için ilk başta 2 metre yüksekliğinde kümesin çatısına konmakta acizdiler bırakın takla atmayı,gün geçtikçe uçmayı göt amayı taklayı çevirdiler kuşlar sıkıya girdiler ve şimdi 2 side güzel oynuyor gökün videolarını yakında ekleyeceğim bu gün duman perçem uçurduğumda 30 kadar seferi bi uçuşta çıkarttı kuşun bi yanında kuyruklarının eksik olması denge kaybı yapsada güzel oynuyor. kuşun son halini görmek steyen arkadaşlar video bölümüne bakabilri iyi seyirler
- security
Ad Soyad : E.Çağatay ÇÖL
Doğum Tarihi : 30/11/83
Forum Kayıt : 12/05/10
3/10/2010, 10:09 pm
tüm eleştirilere rağmen ben bu kuşun daha iyi olacağına inanıyorum
- bozlak42
Doğum Tarihi : 01/01/82
Forum Kayıt : 06/06/09
16/10/2010, 9:32 pm
İyi bir oyun kuşunda olması gereken sıkı bir kanat yapası olcak.Kuyrunu yelpaze gibi açaçack.Göğsü geniş olacak.Huni gibi arkaya doğru incelcek.Ayakları ayrık olcak.Kartal gibi dik duracak.Azı gözü beyaz yani temiz olcak.Eline aldında ayakları parmaklarını sıkcak.Böle kuş yüzde doksan oynar
- erdekli
Ad Soyad : erdekli
Doğum Tarihi : 23/04/76
Forum Kayıt : 14/10/08
16/10/2010, 11:17 pm
iyi kuş bence tiple ne renkle ne kurukla nede kanatla tanınabilecegine inanmayanlardanım kuş uçacak ekeleşecek sonra iyiligine kötülügüne karar verilecek diyenlerdenim ama dikkatimi çeken ufak bir ayrıntı genelde standart üstü olan oyun kuşlarınının orta parmakları uzun ve ay şeklinde yana dogru kıvrık oluyor ama bu degildirki hepsi iyi ama en azından denenme şansı olur diye düşünüyorum
26/11/2010, 7:51 pm
Kimse anlayamaz oyun kuşunu elde ne yapacagını bilemez bunu bilirim diyen hissi olarak konuşur degil elinde anlamayı havada bile oyun kuşunu anlayan az kişi var yorumlayamaz oyun kuşunu seyretse bile çogu kişi bu güne kadar anlayan çıksaydı oyun kuşunu eline alınca piyasadan oyun kuşlarının hepsini toplardı bir yere.. bunu bilmek demek depremi önceden bilmek gibi birşey...selamlar....
- hüseyin usta
Ad Soyad : Huseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
1/12/2010, 11:30 am
slm arkadaşlar..anladığım kadarı ile oyun kuşu almak konusu tolga arkadışın kuşları konusuna dönmüş..40 seneye yakın kuş beslemişliğim var elde kuşu hala çözemedik.ama tabiki
elde bakıldığı zaman bazı özellikler vardır şu kesin ki oda onun iyi oldunu göstermezz.öle diyenler kusura bakmasın..Milleti yanıltmayada gerek yoktur bence..İyi oyunkuşu sadece
kader ve şans işidir..Saygılar ve hürmetler.
elde bakıldığı zaman bazı özellikler vardır şu kesin ki oda onun iyi oldunu göstermezz.öle diyenler kusura bakmasın..Milleti yanıltmayada gerek yoktur bence..İyi oyunkuşu sadece
kader ve şans işidir..Saygılar ve hürmetler.
13/2/2011, 4:05 pm
Sevgili Arkadaşlar…
Oyun kuşunu havada görmeden, alıp kümese katmak, tasvip edilecek ve önerilecek bir durum değildir. Çünkü taklacı performans güvercini noktasında, her ne kadar donanımlı ve bilgili olursan ol, sonuçta bir kanaat yürütmüş olmaktan öteye gidemesin. Bilindiği gibi kanaat kesin bir bilgi değildir. İçinde yanılma payı da vardır. Dolayısıyla, kesin bilgiye; performans güvercinini havada seyrine doyarak izledikten sonra kafanda oluşacak ve seni tatmin edecek somut veri ve bilgilerdir. Eğer güvercin severler, böyle bir davranış sergileyecek olurlarsa bir kaç kuşak sonra kümeslerinde çok daha kaliteli güvercinlere sahip olduklarını göreceklerdir. Arkadaşlar bu yönteme kaçınılmaz bir gerçek gözüyle bakmaları gerekmektedir. Aksi durumda kaliteli güvercine sahip olamazlar.
Ama yok bu imkânı kollamak biraz zordur. Biz yinede aldığımız kuşçuluk kültürüne göre güvercinin bazı kriterlerine göre seçmek istiyoruz diyorsanız, Zekeriya BAĞCI arkadaşımızın İdeal taklada olması gereken özellikler diye bir çalışmasını sizinle paylaşarak aşağıya aktarıyorum. Selam ve Saygıyla (Bu başlıktaki bütün yazıları okudum arkadaşların eline sağlık)
İdeal Taklada Olması Gereken Özellikler :
1. Göğsü geniş olmalı.
2. Kuyruk kısmı sıfır noktaya inmeli.
3. Kafa yapısı yuvarlak olmalı.
4. Gözler açık yani beyaz yada çakır olmalı.
5. Ayaklar yatık olup 3 parmak girebilecek mesafe olmalı.
6. Kanat telleri kalın başlayıp uç kısma doğru incelmeli.
7. Kanat telleri arasında açıklık olmamalı.
8. Boyun ince ve uzun olmalı.
9. Kanatları elle açılıp bakılırken gergin olmalı, salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı, çünkü pratik oyun yapamaz.
10. Tırnakları uzun yada yana dönmüş hilâl şeklinde olanı daha makbuldür.
11. Genelde 9 kanat teli olur. Dönümden sonra 10 ve 11 kanat olanı daha makbuldür.
12. Gaga uzun ve kartal gaga uzantısı olmalı, pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür.
13. Ayaklarında nasır şeklinde mantar olanı daha makbuldür.
14. Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı ve yahut ayağına parmaklarınızla hafif temas ettirip çektiğinizde sıkma eylemi yapmalı.
15. Eldeyken kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı. Yapıyorsa pratik sefer yapar.
16. Eldeyken kıpır olmalı.
17. Tüyleri pamuk gibi yumuşak olmalı.
18. Kanat tüylerini yememeli.
19. Duruşu bir atmacayı ve yahut bir kartalı andırmalı.
20. Her ne olursa olsun bir canlı olduğu unutulmamalı.
Oyun kuşunu havada görmeden, alıp kümese katmak, tasvip edilecek ve önerilecek bir durum değildir. Çünkü taklacı performans güvercini noktasında, her ne kadar donanımlı ve bilgili olursan ol, sonuçta bir kanaat yürütmüş olmaktan öteye gidemesin. Bilindiği gibi kanaat kesin bir bilgi değildir. İçinde yanılma payı da vardır. Dolayısıyla, kesin bilgiye; performans güvercinini havada seyrine doyarak izledikten sonra kafanda oluşacak ve seni tatmin edecek somut veri ve bilgilerdir. Eğer güvercin severler, böyle bir davranış sergileyecek olurlarsa bir kaç kuşak sonra kümeslerinde çok daha kaliteli güvercinlere sahip olduklarını göreceklerdir. Arkadaşlar bu yönteme kaçınılmaz bir gerçek gözüyle bakmaları gerekmektedir. Aksi durumda kaliteli güvercine sahip olamazlar.
Ama yok bu imkânı kollamak biraz zordur. Biz yinede aldığımız kuşçuluk kültürüne göre güvercinin bazı kriterlerine göre seçmek istiyoruz diyorsanız, Zekeriya BAĞCI arkadaşımızın İdeal taklada olması gereken özellikler diye bir çalışmasını sizinle paylaşarak aşağıya aktarıyorum. Selam ve Saygıyla (Bu başlıktaki bütün yazıları okudum arkadaşların eline sağlık)
1. Göğsü geniş olmalı.
9. Kanatları elle açılıp bakılırken gergin olmalı, salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı, çünkü pratik oyun yapamaz.
11. Genelde 9 kanat teli olur. Dönümden sonra 10 ve 11 kanat olanı daha makbuldür.
12. Gaga uzun ve kartal gaga uzantısı olmalı, pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür.
14. Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı ve yahut ayağına parmaklarınızla hafif temas ettirip çektiğinizde sıkma eylemi yapmalı.
15. Eldeyken kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı. Yapıyorsa pratik sefer yapar.
- musamamoste
Ad Soyad : Şeyhmus soysal
Doğum Tarihi : 17/04/82
Forum Kayıt : 23/05/09
13/2/2011, 8:21 pm
refik34 demiş ki:Sevgili Arkadaşlar…
1. Göğsü geniş olmalı.
eliniz sağlık refik abiiii
- AYTEKİN
Forum Kayıt : 26/12/10
13/2/2011, 10:32 pm
Selamlar Refik Bey ! "2.Kuyruk kismi sifir noktaya inmeli " ...anlayamadim ! selamlar
4/3/2011, 4:59 pm
tolga kardes bence sen oyun kusunun
ne oldugunu ve harbiden oynuyan kusu hic
gormedigin icin elindekileri super zannediyosun
gule gule besle kardes kusura bakma bu benim dusuncem
slmlar ankarali seckin belcika.
ne oldugunu ve harbiden oynuyan kusu hic
gormedigin icin elindekileri super zannediyosun
gule gule besle kardes kusura bakma bu benim dusuncem
slmlar ankarali seckin belcika.
- adem ilhan
Ad Soyad : Adem Ilhan
Doğum Tarihi : 05/04/83
Forum Kayıt : 04/10/11
4/10/2011, 8:59 am
bence iyyi kussu kimse kimseye vermez parayla olsa bile. benim bildiyim kadariyla kus güzel sökülü yor 2 3 gün faaliyet yapip biraki yor sanirim bu 10 yildir iyyi kusun nesli tükendi yok besleyen lerde can dir besli yor.
- adem ilhan
Ad Soyad : Adem Ilhan
Doğum Tarihi : 05/04/83
Forum Kayıt : 04/10/11
4/10/2011, 9:09 am
ben mersinli kardesime ahmet korkut cekene sesleni yorum. kardes bana enkiral kuslari yolladin ne yaptilar fis. iddris aksoyu göklere cikardiniz kuslari süperdi e ne yaptilar fis.sen ahmet milyarlar harcadin kuslara ne var sende bi sey yok. enkiral kusu ali yon getirip ucuruyon kus candir lasi yor. ben her türlü sehire gittim kus izledim kafami dolduran kus görmedim. kayseride bi kusu met hettiler gittim izledim kus yüksekten alip iiyyii kaciyor ama gelip yapisiyor. canim abilerim kardeslerim. iiyyii kus yok vallah yok billah yok.
- apexmen
Ad Soyad : nevzat sulusoglu
Doğum Tarihi : 10/05/82
Forum Kayıt : 21/11/11
25/11/2011, 10:04 pm
onu bunu bılmem kus alcaksan havada gorecen ne ıstedını bılcen tamam lıyosa alır gıdersın ama hıc kımseyede tanımadı kuscudan kus almasını tavsıye etmem arkadaslar.....
burada eskı ısım yapmıs abılerımede lafım yok olesındende gozu kapalı kus alınır nedenmı kardess o ısmı duyurmakta kolay deyıl. kusunu anlatan adamda kuscu deyıldır .......
anlatmayacak anlatacaklar.......
burada eskı ısım yapmıs abılerımede lafım yok olesındende gozu kapalı kus alınır nedenmı kardess o ısmı duyurmakta kolay deyıl. kusunu anlatan adamda kuscu deyıldır .......
anlatmayacak anlatacaklar.......
5 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5