OYUN KUŞU ALMAK
+36
refik34
hüseyin usta
pulcuk
erdekli
bozlak42
security
lookinq_21
efecan
mehmet73
cihantje
4ultima
antepli2757
zaralıemrah
Forum Admin
sefa54
malibadur
PigeonStar
eric
yavuzaslan
serseri5050
erdem22
kırıkkaleli metin
Kuscu-Murat
Mahmut Çetin
zfree
HUSEYINUSTA
avcıı
gecityok
tolga40
mümin özbudak
orhan02
osman0660
agokmen
Sakallı Sadık
musamamoste
axaraylı_68
40 posters
2 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5
- MisafirMisafir
Geri: OYUN KUŞU ALMAK
23/11/2009, 5:00 pm
ewet bu konuda zayıftım ama şimdi değil yukarıda yazdığım gıbı kendı başıma besledım neyın ne olduğunu bılmıyordum yenı yenı öğrenmeye başladım daha çırağız ama boynuz kulağı geçer bunuda unutmamak lazım
- Mahmut Çetin
Ad Soyad : Mahmut
Forum Kayıt : 20/11/09
23/11/2009, 6:13 pm
Kesinlikle sana katılıyorum ama her konuda değil neyse kuşa para vermen gerekirse haberim olsun güzel bir takım kus veririm sana
- MisafirMisafir
24/11/2009, 10:54 am
kusura bakma kuşa para vermem gerekmıyor senden parasıyla alıcam kuşun daha ıyısını dostumdan alırım
23/2/2010, 12:35 pm
Selamunaleyküm cümleten,
benim bir bucuk yildir ögrendigim sudur:
"Kalbi temiz olmayanin iyi kusuda olmaz"
Artik bu para ilemi alinir, Allah tarafindan`mi verilir onu artik herkes kendi düsünmeli, gerci para hersey degildir, ama kapitalist olmus bir dünyada ne mutluki bize, yine paraya deger vermeyen insanlar yine aramizdan cikiyor, hemde sürüsüyle, yine Aydin abi`ye katiliyorum, iyi kus dünya parasi ile alinmaz, dost`dan gelir, fakat ne yazikki, insanimiz zannedersem kus hirsizlari yüzünden iyi kusu olsa bile bunu artik acik acik ifade etmekten cekiniyor, cekemeyen cok, calan cok, onlarda hakli bir yandan, malesef bu tür insanlar`da bizden cikiyor, merdi`de bizde namerdide, sözüm burdan disari !!!
Ve son olarak, bazi kuslar yer degistirdikten sonra bir acilir, eski sahibi görmeden inanmaz, onuda artik kendi düsünmeli, ...
Saygilar cümleten
benim bir bucuk yildir ögrendigim sudur:
"Kalbi temiz olmayanin iyi kusuda olmaz"
Artik bu para ilemi alinir, Allah tarafindan`mi verilir onu artik herkes kendi düsünmeli, gerci para hersey degildir, ama kapitalist olmus bir dünyada ne mutluki bize, yine paraya deger vermeyen insanlar yine aramizdan cikiyor, hemde sürüsüyle, yine Aydin abi`ye katiliyorum, iyi kus dünya parasi ile alinmaz, dost`dan gelir, fakat ne yazikki, insanimiz zannedersem kus hirsizlari yüzünden iyi kusu olsa bile bunu artik acik acik ifade etmekten cekiniyor, cekemeyen cok, calan cok, onlarda hakli bir yandan, malesef bu tür insanlar`da bizden cikiyor, merdi`de bizde namerdide, sözüm burdan disari !!!
Ve son olarak, bazi kuslar yer degistirdikten sonra bir acilir, eski sahibi görmeden inanmaz, onuda artik kendi düsünmeli, ...
Saygilar cümleten
- kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10
23/2/2010, 2:52 pm
arkadaşlar seyredip alıyoruz birbirine vuruyoruz kötüçıkıyor . birde seyretmeden kuşmu alacaz,yenilere kötü örnek olmayalım. bu işe meraklı arkadaşlar seyredin 3-5 fazla verin içiniz rahat olsun. kuş yerde belli olmaz bunun aksini iddea edecek bir insan tanımıyorum ben
- erdem22
Ad Soyad : erdem günay
Forum Kayıt : 03/10/08
23/2/2010, 10:23 pm
iyibir oyun kuşunda benim aradığım özellikler şunlardır.
1- tüy kalitesi ( kadife gibi yumuşak, kanat uçlarını yememiş, telekler mümkün mertebe uzun ve geniş olmalı.)
2- atletik fizik yapısı. ( duruşuyla her an görev yapmaya hazır olduğunu belli etmeli)
3- göz, gaga, tırnak uyumu (kuşun soy özelliklerini kırılmadan taşıyıp taşımadığı hakkında fikir verir)
4-ele alındığında kıpır kıpır ürkek bir yapısı olması o kuşun uçuma hazır sert bir karakteri olduğunu gösterir.( bu özellik kişisel görüşümdür.)
5-kanat sesi dolgun olmalı.
6-kuyruk kanat uzunluklarının orantılı olması, kuyruğunu yelpaze gibi açması
7-kanadının dirseksiz olması
8-son olarak sağlıklı olması gerelkir.
bu özellikleri taşıyan bir kuş iyi oyun yapabilecek yeterliliğe sahip demektir. kesin oyun yapar demek değildir. oyunu tatmin edicide olabilir hiç hoşunuza gitmeyedebilir. izleyip almak tabiki en mantıklısıdır. ancak izlemeden alınacaksa saymış olduğum özelliklere dikkat etmenin bir sakıncası yoktur. oyun kuşu dipsiz kuyu gibidir ben çıkamadım işin içinden çıkabilene helal olsun. bu işinzevkli tarafıda burda zaten bukadar zor elde edilmesi olaya çekicilik katıyor bence. bu arada iyi kuş dosttan alınır tezine bende katılıyorum. şu an kümesimdeki iyi kuşları çoğunlukla arkadaşlarımdan hediye aldım. ancak saydığım özellikleri taşıyan bir kuşta denk gelirse mutlaka satın alır denerim.
1- tüy kalitesi ( kadife gibi yumuşak, kanat uçlarını yememiş, telekler mümkün mertebe uzun ve geniş olmalı.)
2- atletik fizik yapısı. ( duruşuyla her an görev yapmaya hazır olduğunu belli etmeli)
3- göz, gaga, tırnak uyumu (kuşun soy özelliklerini kırılmadan taşıyıp taşımadığı hakkında fikir verir)
4-ele alındığında kıpır kıpır ürkek bir yapısı olması o kuşun uçuma hazır sert bir karakteri olduğunu gösterir.( bu özellik kişisel görüşümdür.)
bu özellikleri taşıyan bir kuş iyi oyun yapabilecek yeterliliğe sahip demektir. kesin oyun yapar demek değildir. oyunu tatmin edicide olabilir hiç hoşunuza gitmeyedebilir. izleyip almak tabiki en mantıklısıdır. ancak izlemeden alınacaksa saymış olduğum özelliklere dikkat etmenin bir sakıncası yoktur. oyun kuşu dipsiz kuyu gibidir ben çıkamadım işin içinden çıkabilene helal olsun. bu işinzevkli tarafıda burda zaten bukadar zor elde edilmesi olaya çekicilik katıyor bence. bu arada iyi kuş dosttan alınır tezine bende katılıyorum. şu an kümesimdeki iyi kuşları çoğunlukla arkadaşlarımdan hediye aldım. ancak saydığım özellikleri taşıyan bir kuşta denk gelirse mutlaka satın alır denerim.
- serseri5050
Ad Soyad : Sedat EROL
Forum Kayıt : 04/02/10
24/2/2010, 10:49 am
Bende fazla olmadı yeni sayılırım bu aralar satıcıya gidiyorum bakıyorum uçuruyoruz begenırsem alıp gelıyorum bu iş böle kimse kimseye güvenmez
- serseri5050
Ad Soyad : Sedat EROL
Forum Kayıt : 04/02/10
24/2/2010, 10:50 am
şunu da söleyim nette 20 mt 30 mt diyen adamlara gittim ben en fazla taş çatlasın 10 15 mt arası cıkıyor kusları iiyyii ki gidip izledik.
- MisafirMisafir
7/3/2010, 2:59 pm
Arkadaşlar herkesin farklı bi yöntemi olabilir kendine göre ama kuş havada izlenir alınır.buda şu şekilde olmalıdır güvenilir bi şekilde kuşu izlemek kriterlerimize uyup uymadıgını tespit etmek eger ki izlediğimiz kuş aradıgımız kuş ise aynı kuşu bi süre sonra bir daha izlemek ve ilk izlediğimizle kıyaslamak hatta imkanımız varsa yine bi süre geçmesini bekleyip bir daha izlemek.bu üç kez izleme sırasında yaptıkları bize herhangi bi bozulma olup olmayacagı fikri verir performansı aynıysa bizi tatmin ediyorsa kuşu alabiliriz...
Haa havada görme imkanımız olmaz kapalı yerde bi kuş begenmekse amacımız tırnakları gözleri kuşun kırılıp kırılmadıgının işaretidir buna dikkat ederek aradıgımızı bulmaya çalışırız.kuşun kanat yapısı yumusak ipek gibi olmalıdır gözleri mat değilde rengi net parlak olmalıdır.tırnakları ya simsiyah yada beyaz olmalıdır.kanat ve kuyruklarındaki işlemeler çizikler kuşun oyun söktüğünü taklayı çevirdiğini gösterir ama ne derece oyunlu oldugu hakkında bi fikir vermez.gerisi kuş ile sizin aranızdaki elektrik meselesi
Haa havada görme imkanımız olmaz kapalı yerde bi kuş begenmekse amacımız tırnakları gözleri kuşun kırılıp kırılmadıgının işaretidir buna dikkat ederek aradıgımızı bulmaya çalışırız.kuşun kanat yapısı yumusak ipek gibi olmalıdır gözleri mat değilde rengi net parlak olmalıdır.tırnakları ya simsiyah yada beyaz olmalıdır.kanat ve kuyruklarındaki işlemeler çizikler kuşun oyun söktüğünü taklayı çevirdiğini gösterir ama ne derece oyunlu oldugu hakkında bi fikir vermez.gerisi kuş ile sizin aranızdaki elektrik meselesi
- MisafirMisafir
7/3/2010, 3:00 pm
Kuşun iyisini bulduktan sonra bi şekilde alınır bence parayla da alınır dostlukla da paran yoktur ama dostundan alırsın paran varsa da bi dostunu araya sokar paranla alırsın...
- osman0660
Ad Soyad : OSMAN
Doğum Tarihi : 28/01/80
Forum Kayıt : 14/04/09
24/3/2010, 11:35 am
yerde kus bellı olsaydı herkez kuscu olurdu kus havada bellı olur ....
- yavuzaslan
Ad Soyad : yavuz kılıçaslan
Forum Kayıt : 31/10/08
25/3/2010, 7:54 am
arkadaşalr çok doğru söylemiş kuş havada alınır ama bence bu yorum biraz eksik kuşu almak için önce kuştan iyi anlamak lazım kuştan anlamayan bir kişi ne kadar havada kuşta izlese yine bulamaz iyisini çok kuşcuyla konuşuyoruz uzun gittimi en iyi kuş o zannediyorlar ama oyun br kombinasyondur bu kombinasyonun ne olduğunu bilmeden de kuş alınmaz
- HUSEYINUSTA
Ad Soyad : Hüseyin Al
Doğum Tarihi : 20/04/57
Forum Kayıt : 31/08/09
25/3/2010, 11:46 am
Merhaba arkdaşlar konuyu açan arkadaşimiz havada seğretme imkanı olmıyan kişler için oyun kuşunu nasıl alırız demişti yani elde. Bazı arkadaşlarda bu konularda açıklamada bulundu..gelelim eş ten dostan alınan ve havada seğredilen kuşa peki bu kuşların da garantisi varmı acaba..eş dost ne derece kuş besliyo...havadaki kuş ne derecede oynuyo...ve kuştan ne bekliyoruz...kimi kuştan bol bol fişk ve takla bekler kimi de standart oyun bekler..daha bizler kuşun ne olması gerektiğine karar verememişiz..Mesela Türkiye 1.si olmuş bir kuşu...Çok iyi kuşçuyum diyen biride çıkıyo ben bu kuşu mahalenin bebelerine veririm diyooo...dicem şudur ki...Allah kuşçuların da kuşların da yardımsısı olsunn..Saygılar.. hürmetler.. herşey gönlüzce olsun.
25/3/2010, 2:46 pm
Selamunaleyküm hele,
Cok dogru bir tespit !
Zannedersem buna itiraz eden cikmaz kolay kolay, cünkü standard belli degil birkere, herkeste civarindaki yarismalara katilmiyacagina göre, ve neye puan verilecegini ve bunun kimin tarafindan belirlendigi belli olmadigi icin aslinda kusu nasil kovaliyacagimiz pek belli degil acikcasi, yerde elinde tutabilecegin bir yaratik degilki bu, hani örnek vermek gerekirse Köpegi tatlilarla egitirsin, bizim burda en azindan, Polis Köpekleri, enkazlardan CAN kurtaranlarida desen yine ayni, onun icin oyun gibi bir durum oluyor aslinda ve farkina varmadan insanin isine yariyor böylelikle, yeterki sen tatlilari hazir tut, ...
Kus bu, ucacak, ve eninde ve sonunda zaten kendi bildigini ve icindeki hünerleri sergiliyecektir, insallah, hatda hic Takla attigini görmedigi kusu gördügü ilk Takladan sonra Damizliga tikan bile var, buna ne demeli, herkesin beklentisi farkli oldugu icin, bunun kitabini cikarmanin vakti geldi ve geciyor bile, elinde gercekten güzel Kusu olanin isi ras gelir insallah, darisi basimiza artik, ...
Burda bir Konu olarak Mardinin kusuna deginiliyor, neden vaktinde tanitilmamis diye, suclu araniyor falan filan, www. SANALALEM Dünyasindada birileri birseyler ilave etmisler ise birsey bulmak mümkün, samanlikta igne arar gibi birsey bazen, Ali sag diyor, Veli sol diyor, Ahmet düz diyo, Mehmet`de geri diyor, gelde simdi burda dogruyu bul !
Admin arkadasimiz cok güzel bir Site düzenlemis, kendi emegi bile tartisilmaz, alinti olsun, kendi yazisi olsun, birde Beysan abi galiba, Saglik sorulari uzmani, birkactanede konulara aydinlik getirmek isteyen var, meraklida fazlasiyla burda, ben dahil, henüz acemisiyim bu SANATIN, madem bu bizim has Kusumuz, o halde yazilsin artik sunun kitabi, veya cekilsin bir Belgeseli, cokmu zor ?! Ama dogruya, biz Türküz, önce birileri cekmesi lazimki bizde hemen KORSANLISINI cikartalim, ZABITAYA DIKKAT O HALDE
Saygilar
Cok dogru bir tespit !
Zannedersem buna itiraz eden cikmaz kolay kolay, cünkü standard belli degil birkere, herkeste civarindaki yarismalara katilmiyacagina göre, ve neye puan verilecegini ve bunun kimin tarafindan belirlendigi belli olmadigi icin aslinda kusu nasil kovaliyacagimiz pek belli degil acikcasi, yerde elinde tutabilecegin bir yaratik degilki bu, hani örnek vermek gerekirse Köpegi tatlilarla egitirsin, bizim burda en azindan, Polis Köpekleri, enkazlardan CAN kurtaranlarida desen yine ayni, onun icin oyun gibi bir durum oluyor aslinda ve farkina varmadan insanin isine yariyor böylelikle, yeterki sen tatlilari hazir tut, ...
Kus bu, ucacak, ve eninde ve sonunda zaten kendi bildigini ve icindeki hünerleri sergiliyecektir, insallah, hatda hic Takla attigini görmedigi kusu gördügü ilk Takladan sonra Damizliga tikan bile var, buna ne demeli, herkesin beklentisi farkli oldugu icin, bunun kitabini cikarmanin vakti geldi ve geciyor bile, elinde gercekten güzel Kusu olanin isi ras gelir insallah, darisi basimiza artik, ...
Burda bir Konu olarak Mardinin kusuna deginiliyor, neden vaktinde tanitilmamis diye, suclu araniyor falan filan, www. SANALALEM Dünyasindada birileri birseyler ilave etmisler ise birsey bulmak mümkün, samanlikta igne arar gibi birsey bazen, Ali sag diyor, Veli sol diyor, Ahmet düz diyo, Mehmet`de geri diyor, gelde simdi burda dogruyu bul !
Admin arkadasimiz cok güzel bir Site düzenlemis, kendi emegi bile tartisilmaz, alinti olsun, kendi yazisi olsun, birde Beysan abi galiba, Saglik sorulari uzmani, birkactanede konulara aydinlik getirmek isteyen var, meraklida fazlasiyla burda, ben dahil, henüz acemisiyim bu SANATIN, madem bu bizim has Kusumuz, o halde yazilsin artik sunun kitabi, veya cekilsin bir Belgeseli, cokmu zor ?! Ama dogruya, biz Türküz, önce birileri cekmesi lazimki bizde hemen KORSANLISINI cikartalim, ZABITAYA DIKKAT O HALDE
Saygilar
- eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08
25/3/2010, 3:19 pm
erdem22 demiş ki:iyibir oyun kuşunda benim aradığım özellikler şunlardır.
selam erdem bey yukarda 7. sikda kanat dirseksiz olmali ne demek acarmisiniz? tesekkur ederim.
- MisafirMisafir
26/3/2010, 12:11 pm
Selamun aleyküm seviyeli bi şekilde ilerleyebiliyoruz gelişme var demektir...
Gelelim kuş almaya yukarıda da dediğim gibi izleme imkanın varsa izlemek şart yoksa da artık elektrik meselesi kuştan ne kadar anladıgına bağlı eline alır bakarsın hoşuna giden tarafları olursa alırsın.Hüseyin ustada belirtmiş standardı olmadıgı için senin zevkine bakar sana hoş gelir müşteri olursun alırsın yada alamazsın ama burda jüri sensin istediğini al.
Herkes kuşçudur sorsan ama izlediği kuşu okumayı bilmez izlemeyi bilmez hayatında kuşun puanlandıgı hakkında bi bilgisi olmamıştır 3- 5 yada 14- 15 farketmez takla atar kuşu aaa neler yapıyor der kendince 1. dir kuşu.
Sonra da böyle atarlar sağda solda bunları ben bebelere veririm yada başka türlü polemik yaratmakta istemiyorum herkesin görüşüne de saygım var arkadaslara da ayıp olmasın.birde bu türkiye birincisi olan kuştan bi arkadasımızda doluymuş diyordu ki bizim her kusumuz böyle cocuklarda bıle var gel izletiyim demişti numaramı verdim ama hala haber bekliyorum.aynı şey benim başıma da geldi hemde bu forumda bi kuş izledim makina gibi 14 -15 takla 40 - 50 metre fişek var izlediğim gün 14 sefer yaptı hoşuma gitti satın aldım.siteye de yazdım bende böyle bi kuş var izletir satarız diye arayan oldu neyse dedim ben satın aldım evimde hiç kaldırmadım kaldırıyım 3 -4 gün uçsun çağırıyım dedim kuşu kaldırdım ilk gün sabah 10da uçtu geceye kaldı konmadı kayboldu sonuçta bizde yalancı çıktık böyle şeyler olur ama hak edene hakkını vermekte lazım illa ki...
Gelelim kuş almaya yukarıda da dediğim gibi izleme imkanın varsa izlemek şart yoksa da artık elektrik meselesi kuştan ne kadar anladıgına bağlı eline alır bakarsın hoşuna giden tarafları olursa alırsın.Hüseyin ustada belirtmiş standardı olmadıgı için senin zevkine bakar sana hoş gelir müşteri olursun alırsın yada alamazsın ama burda jüri sensin istediğini al.
Herkes kuşçudur sorsan ama izlediği kuşu okumayı bilmez izlemeyi bilmez hayatında kuşun puanlandıgı hakkında bi bilgisi olmamıştır 3- 5 yada 14- 15 farketmez takla atar kuşu aaa neler yapıyor der kendince 1. dir kuşu.
Sonra da böyle atarlar sağda solda bunları ben bebelere veririm yada başka türlü polemik yaratmakta istemiyorum herkesin görüşüne de saygım var arkadaslara da ayıp olmasın.birde bu türkiye birincisi olan kuştan bi arkadasımızda doluymuş diyordu ki bizim her kusumuz böyle cocuklarda bıle var gel izletiyim demişti numaramı verdim ama hala haber bekliyorum.aynı şey benim başıma da geldi hemde bu forumda bi kuş izledim makina gibi 14 -15 takla 40 - 50 metre fişek var izlediğim gün 14 sefer yaptı hoşuma gitti satın aldım.siteye de yazdım bende böyle bi kuş var izletir satarız diye arayan oldu neyse dedim ben satın aldım evimde hiç kaldırmadım kaldırıyım 3 -4 gün uçsun çağırıyım dedim kuşu kaldırdım ilk gün sabah 10da uçtu geceye kaldı konmadı kayboldu sonuçta bizde yalancı çıktık böyle şeyler olur ama hak edene hakkını vermekte lazım illa ki...
- MisafirMisafir
26/3/2010, 12:27 pm
Ali kardeşim dirseksiz ne demek demişin dirsek aynı insanlardaki gibi kuşlarında kanatlarının üstünde tam omuz kısmında örnek benim avatardaki şahinin kanatlarının tam aşağıya kırıldığı yer yani eklem yeri. işte dirseksiz olması da bazı kuşların dirsekleri olmaz gerçekten yani dirsekte çıkıntı olmaz elimize gelmez biz öyle diyelim belki gerçekte dirsek vardır ama ele gelmiyordur tıbbı bi terimi anlatımı vardır onu bilemem.
Bu tip kuşların kanatlarında elini gezdirdiğin zaman o eklem yerlerinde eline hiç kemik kıkırdak yada damar gibi bi doku gelmez yani düzdür ama herkes farklı anlatır kimi taklayı kolay atar der kimi uzun oynar der kimi de hızlı uçar der uzun oynadığı dışında bende hızlı süratli uçtuğuna ve rahat takla attığına katılıyorum...
Bu tip kuşların kanatlarında elini gezdirdiğin zaman o eklem yerlerinde eline hiç kemik kıkırdak yada damar gibi bi doku gelmez yani düzdür ama herkes farklı anlatır kimi taklayı kolay atar der kimi uzun oynar der kimi de hızlı uçar der uzun oynadığı dışında bende hızlı süratli uçtuğuna ve rahat takla attığına katılıyorum...
- PigeonStar
Ad Soyad : Davut GÜÇLÜ
Forum Kayıt : 15/01/10
1/4/2010, 7:22 pm
iyi kuş soyunu bildigimiz kustur.bu kadar..yanıltmaz cunkı..
- PigeonStar
Ad Soyad : Davut GÜÇLÜ
Forum Kayıt : 15/01/10
1/4/2010, 7:27 pm
bu su demek:konuyu acan arkadasım kusun ıyı de cıkabılır kotude.bır kusun fızıgıne durusuna rengıne bakarak o kus hakkında ıyı yada kotu demek dogru olmaz.En dogrusu kusu ucarken seyretmek...gozlem yanı..:) kusun fızıkı gorunumu ıpucu versede bu yeterlı deıldır.ucacak..ucacakk..
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
25/8/2010, 10:52 am
iyi kuş hakkında 1-2 şeyde ben yazayım.yerde yürürken manken gibi yürüyecek.yem yerken fazla yem yimeyecek.kanat ve kuyruk eşit uzunlukta olacak.iyi kuş fazla kalabalığa sevmiyor(benim fikrim)diğerlerinden mutlaka ayrılıyor.tırnakları uzun olacak.kuyrukları 12 de olsa kalın(etli)olacak.kanat açtığında hepsi aynı hizada ve geniş olacak.gagası kalın ve uzun olacak kafa yuvarlak olacak.bu genel olarakiyi kuşta olması gereken şekil itibari ile bana göre olması gereken özellikler.birde genelde kuşta kanat veya kuyruk ta değişik renk olmamalı bana göre iyi kuş kanatta ve kuyrukta tel atmıyor.herkeze selamlar.
25/8/2010, 11:40 am
ben kuş alırken bana uçmasına hiç gerek yok, elime alıyım o kuşun havacımı,damcımı,altıboşmu dolumu,seferde kaç tokatla gider,oyunu sökmüşmü sökmemişmi,kuşta vurgu varmı yokmu kuşun bi tarafında eksik varmı bunların hepsini bilirim yeterki kuş ilk tüleğini geçirmiş olsun kimse bu söklediklerimi şaka zannetmesin. geçen pazardan 5 tl aldığım gök geldiğinde götlemeyi bilmezken şimdi sefere başladı
25/8/2010, 11:54 am
tolga40 demiş ki:ben kuş alırken bana uçmasına hiç gerek yok, elime alıyım o kuşun havacımı,damcımı,altıboşmu dolumu,seferde kaç tokatla gider,oyunu sökmüşmü sökmemişmi,kuşta vurgu varmı yokmu kuşun bi tarafında eksik varmı bunların hepsini bilirim yeterki kuş ilk tüleğini geçirmiş olsun kimse bu söklediklerimi şaka zannetmesin. geçen pazardan 5 tl aldığım gök geldiğinde götlemeyi bilmezken şimdi sefere başladı
:226: Vallaha söyleyecek söz bulamıyorum tebrik ederim.
- sefa54
Ad Soyad : sefa ak
Doğum Tarihi : 13/10/86
Forum Kayıt : 09/02/09
25/8/2010, 12:13 pm
balık tavada kuş havadaaa
25/8/2010, 2:07 pm
sağol sadık bey tabii ben kimseye demiyorum uçurmadan kuş alın diye herkezin kuştan bi anlayışı var soyu belli kuş en iyisidir bu sene ilk bahar aldığım 2 tane yumurta kardeşini anlatayım kuşların 1 tanesini hediye verdim arkadaşım uçurdu gaga tüğünü bile dizmeden sefere başladı 1ay kadar kuşu izledik daha sonra kuş kayboldu,diğer kardeşide yavru görenece her gün uçmasına rağmen 2 takladan başka bişey yapmadı yavruyu görünce çok güzel başladı 1haftadır oynuyor yakında çekeceğim videosunu izleriz inş.demek istediğim şu yavru görenece oynamıyacak kuşu istediğin kadar havada izle iyi olduğunu havada bilemezsin,oyun kuşun en iyisi geç başlayanlardır.
- MisafirMisafir
25/8/2010, 5:07 pm
Tolga sen fazla abartmışın rüyaya falanda yatıondur oynarmı oynamaz mı diye...
Altını üstünü bağladın, taklasını saydın sesini dinledin valla helal olsun
Altını üstünü bağladın, taklasını saydın sesini dinledin valla helal olsun
25/8/2010, 5:26 pm
uygar bunları herkez bilmez ömrünü kuşla geçiren bi kuşçu bile bilmez ben bunları usta bi kuşçudan öğrendim sen oyun kuşunu o kadar basit görme
daha ekleyim istersen kuşun taklasının sertliğini bilirim,kuşun orjinal pers olup olmadığınıda bilirim bunu açıklayım bazı kuş vardır bi süre uçurulmadığı için sıkıya perse girer bu kuş biraz zorlanırsa uçar.bide gerçek persler vardır kuşu öldürsende uçuraman ben bu kuşu elime aldnmı bilirim ben burda kendimi anlatmak istemiyom ama araştırın oyun kuşu okadar basit değil bunları belki öğrenirsiniz etrafında kuşun piri birisi varsa anlatır size yoksada şansına kalmış
daha ekleyim istersen kuşun taklasının sertliğini bilirim,kuşun orjinal pers olup olmadığınıda bilirim bunu açıklayım bazı kuş vardır bi süre uçurulmadığı için sıkıya perse girer bu kuş biraz zorlanırsa uçar.bide gerçek persler vardır kuşu öldürsende uçuraman ben bu kuşu elime aldnmı bilirim ben burda kendimi anlatmak istemiyom ama araştırın oyun kuşu okadar basit değil bunları belki öğrenirsiniz etrafında kuşun piri birisi varsa anlatır size yoksada şansına kalmış
25/8/2010, 5:45 pm
Eeee sende pir adayisin artik, anlatda bizde ögrenelim, hakkinda güzel güzel niyazlarda bulunalim, degilmi ? ! ?
25/8/2010, 5:54 pm
kardeş kuşun k sını bilmeyen şahıslar 2 gün sonra bize ders vermeye kalkar o yüzden bunları anlatamam. bana anlatan ustada kimseye söyleme demişti
2 sayfadaki 5 sayfası • 1, 2, 3, 4, 5