saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 411k

Join the forum, it's quick and easy

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

+26
tayfunsimsek
adrenain
security
tolga40
karamurat7777
huklas
08defineci
qüclü2008
Dr. Sedat
seleray 51
malibadur
mehmet02
samet_61
Forum Admin
kusbazzz
Cafer34
oğuz06
dadaş25
Kuscu-Murat
deli_fisek03
Deli Asker
eric
agokmen
cihantje
Sakallı Sadık
emreert
30 posters
Anonymous
Misafir
Misafir

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? Empty saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

29/1/2010, 6:19 pm
Dışardan kuş alan ve uçurup görmeye zamanı olmayan arkadaşlara yardımcı olmak açısından. Safdamar kuşun bakarak nasıl anlaşılacağı ile ilgili yaklaşımlarınızı anlatırsanız sevinirim.
emreert
emreert
Ad Soyad : Emre ERTABAK
Doğum Tarihi : 10/11/81
Forum Kayıt : 09/01/09
http://www.abantavcilik.com

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? Empty Geri: saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

29/1/2010, 8:27 pm
oyununun iyi veya kötü olduğunu anlamak zor ama kuşun soyunun takibi yapılmışmı onu anlıyabilirsiniz.
Anonymous
Misafir
Misafir

29/1/2010, 8:53 pm
mesela tırnak rengi ile gaga rengi aynı olmasına bakarım ben. Tırnaklarının birinde dahi leke varsa saf damar değildir. Bir de göz içerisinde toplu iğne kadar leke olmayacak. Bu da saf damar olup olmadığını belli eder. Ben öyle yapıyorum geneldede iyi sonuç veriyor.
emreert
emreert

29/1/2010, 9:06 pm
ayak takımları dolu olur,ayaklarda perde olur,kuyruk sayısı 13,14,15,16,17 olur,göz etrafındaki tüysüz kısım belirgin olur,örnekler çoğaltılabilir.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık
Ad Soyad : Sadık Özlü
Forum Kayıt : 16/12/08
http://mehmet-sadik.azbuz.com

29/1/2010, 9:22 pm
Oyun kuşundamı kuyruk 13,14,15,16,17 olur :(
emreert
emreert

29/1/2010, 9:26 pm
örnek olarak resim ekliyeceğim sadık bey,ayrıca kuşun soyunu belirgin eden nişanlar olur,örneğin boynunda tek tüyün beyaz olması,göz renginin beyaz ve yeşil olması gibi örnekler çoğaltılabilir.
emreert
emreert

29/1/2010, 9:32 pm
ben resim ekliyene kadar sen selçuk pehlivanın sayfasını aç ordaki kuşun kuyruğunu say,kendi kuşşarımdanda örnekler var 13 -14 kuyruk ama daha sonra çekebilirm ve siteye ekliyebilirim fotolarını.
emreert
emreert

29/1/2010, 9:36 pm
göz rengi bence çok önemli,(yoğurt gibi tabiriyle)beyaz göz,yeşil göz ve çakır göz mavi göz yani çok nadir,sivas kuşları kırmızı göz mesela.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

29/1/2010, 10:01 pm
Peki o kuyruk sayısı çok olan veya gözleri beyaz olan kuş hangi soyu takip etmenize yardımçı olur nerden geldiğini bilmiyorsanız pazarda rastladığınız bir kuş ise belkide kelebek türünden kırılmış çıkma bir kuştur gayet gözleri güzel kuşlar var ve diğer türlerinde kuyruk sayıları fazla çıkabiliyor şebapla kırılmış çok güzel oyun kuşları var piyasada paça yapıları güzel olan bunlarında saf damar olduğunu anlayamazsınız ki soyunun ne olduğunu bilmiyorsunuz çünkü pazarda karşınıza çıkmış bir kuş Ankarada belli başlı abilerimiz kardeşlerimiz var onun soyu bunun soyu diye piyasada gezen kapılarda beslenen aman kimse görmesin diye beslenen kimi dışardan toplamış aynı renkte kuşları makaslamış besliyor sorarsan o soydan deyip besliyor seni beni kandırıyor ama bilmiyorki sadece kendini kandırıyor.Oyüz den pazarlarda ihalelerde bilmediğiniz kuşun soyu takip edilmez benim düşüncem kapıda bakarsın haa o an uçan kuşu yoktur ama eşin dostun biliyordur o kuşların iyi olduğunu sahibinede güveniyorsundur ordan alırsın bir çift soy takip edersin gerisi boş bence.
emreert
emreert

29/1/2010, 10:16 pm
.ilk olarak sen bi oyun kuşunu kelebekle kırılmış olabilir diyorsun veya şebap la... eğer kırılmışsa baktığında işi çözersin kuştan anlıyorsan.... benım demek isdediğin soyun takip edilmiş kuşlarda ayakların dolu olduğu,göz rengi devamlılığı,perdeli ayak,boyunda titreme gibi genetık kalıtsallardan bahsedıyorum buna kuyruk sayısı,kanat telek sayısıda eklenebilir ve göz etrafındaki tüysüz kısımın belirginliği.yanlış bişey sölemiyorum emin ol.

En son emreert tarafından 11/11/2010, 4:41 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

29/1/2010, 10:37 pm
sivaslıkral demiş ki:Dışardan kuş alan ve uçurup görmeye zamanı olmayan arkadaşlara yardımcı olmak açısından. Safdamar kuşun bakarak nasıl anlaşılacağı ile ilgili yaklaşımlarınızı anlatırsanız sevinirim.

Ben sizi gayet iyi anlıyorum ama kuştan anlamayan biride olsa anlayan biride olsa pazarda rast geldiği kuş aaa gözleri beyaz bu Ahmetin kuşlarının soyu bunun kuyruğu çok bu mehmedin kuşlarının soyundan veya bu kuşun soyu temizdir diye birşey yoktur benim görüşüm.pazarlardan veya ihalelerden denemek için kuş alınır denersin kırarsın olmazsa çıkarırsın gider besleyenin kapısından hariş soyu temizdir soyu şudur budur diye kuş alınmaz bilmediğin kuş için konuşuyorum. Millet kapısında beslediği kuşların bile yan sanayisini yapıyor onlardan diye satıyor uçup oynayan hayvanı bile iner inmez kümeste değiştirip veriyorlar neler var neler o yüzden deneyerek çalışarak hep iyisini ve kendi kuşunuzu çıkarmaya çalışın kötü olsun ama sizin soyunuz olsun .Teşekkür ederim bunlar benim kendi düşüncelerin kimseyi yargılamıyorum ben böyle düşünüyorum.
emreert
emreert

29/1/2010, 10:40 pm
bende sizi gayet iyi anlıyorum ama farklı şeylerden bahsediyoruz heralde.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

29/1/2010, 10:44 pm
Ben pes ediyorum ozaman başka arkadaşladan alalım birazda değişik yorumlar saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 3419840488 Safdamar kuş nasıl anlaşılırmış bakalım birşeyler kapalım öğrenelim.
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

30/1/2010, 3:47 am
Arkadaslar!!!

Benim düsümcem:

Saf damar olup olmadigi gözden, tirnaktan kuyruktan anlasilmaz. Örnek olarak, ben yillardir saf kan Sivas çaparlarlari/alalari besliyorum. Hadi kirik olup olmadigini anla bakalim...? kimini çapar/ala veriyor, kimini beyaz veya gök. Kimini siyah göz veriyor, kimini akik veya sari göz. Simdi bazi çok bilen arkadaslar diyeceklerki "é, çapar renkli kus zaten kirik!!" É ona bakarsan bizim takla kuslarimizin asli kirilma ile meydana gelmis bir güvercin cinsi!!
Bazi yörelerimizin kuslarinin belli özellikleri olur. Yapisinda, paçasinda, renginde, göz renginde, kanat sesinde, fisek mesafesinde vs.. vs.. farklari olur.
Öyle bir zamandayizki, öyle yöresel saf damar kuslarimiz fazla kalmadi. Türkiyemizin her bir yerinde ayri yörelerin kuslari besleniyor.. Taaa buralara Avrupalara(Hollanda'ya) kadar dagilmislar. Eger ihtiyacin var ise, belli bilinen professional kuscu arkadaslarda ve abilerimizde saf kan yöresel kuslarimiz bulunur. Buda güven meselesi...!

Uzun zamandir kusculuk yapan arkadaslar için, kusun sebab veya kostüm kusu ile kirik olup olmadigini bilmek fazla zor bir sey degil. Ama yeni baslamis arkadas için bu büyük bir mesele. Bunuda zamanla ogrenmek lazim. öyle bir, iki anlatilmaz...

Sebab ve kostüm güvercinleri satin almak, veya satmak için mezatlar, ihaleler ve pazarlar yumurta ve tohum garantisinden sonra güzel yerlerdir. Ama taklaci oyun kusu için sans isidir. Kusu sana satan adam çok güzel sekilde sattigi kusun 7 neslini sana anlatir asli var gibi. Ama ne kadar dogru?????? Buda bir güvenç meselesi..

Iyi kus beslemek ve almak istiyorsaniz sizlere tavsiyem sunlar olur..

- Safligini, kirikligini birakin(bir yere kadar). Bazi saf kan kuslarimiz var, bütün günü 2 taklayla geçiriyorlar. king Gördügünüz kus veya kuslar iyi oynuyor ise, kirikta olsa beslenir.
- Tanidiginiz ve güvendiginiz kisilerle alis veris yapin. Millette iyi kus tükenmez.
- Her kesin zevki ve rengi farklidir. Siz kendi beyendiginiz kusu besleyin.
- Talip oldugunuz kuslari takip edin, uzaktan'da olsa seyredin.
- Iyi oyun kusu beslemek istiyorsaniz pazarlarda, ihalelerde ve mezatlarda fazla aramayin. Iyi bir oyun kusu sans eseri böyle yerlere düser.
- Elinizdeki kuslardan daha iyisini bulmadan, elinizdeki kuslari çikartmayin.
- Kusun kanadini kuyrugunu sayarak kusa güvenmeyin. Her zaman dedigim gibi "kanatta, kuyrukta degil, kusun içinde olacak".
- Taklaci kusunu az'da olsa uçurup seyretmeden almayin.
- Ve en önemlisi "IYI BIR KUSCU, HIÇ BIR ZAMAN IYI KUSUNU SATMAZ !!!"

Saygilarimla....
Anonymous
Misafir
Misafir

30/1/2010, 11:31 am
tekrarlayalım kuşun gagası ne renk ise tırnaklarıda o renk olacak. siyahsa siyah. bir tek tırnağının ucunda açık renk varsa bile ırsi olarak karışmıştır. alttan gelen yavrularda farklı renkler atar. Göz rengi ne olursa olsun ister beyaz çakır sarı göz elma göz. Bakın bakalım nokta nokta lekeler bulunursa yine safdamar değillerdir. Ben kuşu gözünden anlarım diyenlere duyurulur.
emreert
emreert

30/1/2010, 12:16 pm
evet Cihan kardeşimin sölediklerine aynen katılıyorum, kuş arayan,kuş almak isdeyenler bu yazıyı okusunlar ve dikkate alsınlar.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

30/1/2010, 3:11 pm
Arapta beyaz tırnak sevilmez ve tutulmaz o nasıl olacak beyaz göz beyaz gaga beyaz tırnakmı olacak.ya arkadaşlar yapmayın lütfen okuşun soyunun iyi olduğuylaalakalı birşey değildirki.
Anonymous
Misafir
Misafir

30/1/2010, 4:57 pm
tekrarlayayım gaga siyah tırnaklar siyah. Gaga kemik rengi tırnaklar kemik rengi. gaga beyaz tırnaklar beyaz olacak. Göz renklerine gelince kuşun gaga ve tırnak rengi aynı olacak ama göz renkleri farklı olabilir ama taaa gözünün içine baktığınızda göz renkleri saf değilse yani içerilerinde toplu iğne ucu kadar kırıkmış gibi gölge gölge ise o kuş saf damar değildir. Emin olun bilimsel olarak söylüyorum. Genetikçilerle epey tartışmış ve denemiştirim.. Ben deneyerek öğrendim.. sadece bunu paylaşıyorum sizlerle dostlar...
Anonymous
Misafir
Misafir

30/1/2010, 6:09 pm
Bana göre herkesin haklı oldugu noktalar var ama yazdıklarının hepsi doğru diye birşeyde yok. herkes kendince bir yöntem belirlemiş bunu uygulayıp kuşçuluk hayatını devam ettiriyor.çevremde çok 50 yıldır kuş besleyen ustalar ve gerçek anlamda üstad olan kuşa baktımı ciğerini okuyan insanlar onlardan da öğrendiğimiz bu tip yöntemler var.en basitinden bitanesi 40 yıldır aynı kan kuşu besliyor bu adam çıkan yavruların kanat ve tırnaklarından bilir ne yapacağını şu kadar takla söyle sesli şu kadar uzun oynar diyor ve aynısı da oluyor.ilk bakışta şaşırtıcı ama 40 yıl aynı kanı üretince illa ki alışmıştır aşina olmuş artık...
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

30/1/2010, 6:35 pm
sivaslıkral demiş ki:tekrarlayayım gaga siyah tırnaklar siyah. Gaga kemik rengi tırnaklar kemik rengi. gaga beyaz tırnaklar beyaz olacak. Göz renklerine gelince kuşun gaga ve tırnak rengi aynı olacak ama göz renkleri farklı olabilir ama taaa gözünün içine baktığınızda göz renkleri saf değilse yani içerilerinde toplu iğne ucu kadar kırıkmış gibi gölge gölge ise o kuş saf damar değildir. Emin olun bilimsel olarak söylüyorum. Genetikçilerle epey tartışmış ve denemiştirim.. Ben deneyerek öğrendim.. sadece bunu paylaşıyorum sizlerle dostlar...
fikrine saygı duyarım sen öyle devam et aramaya senin dediğin özelliklerde kendi kümesimde dahil sana bir dünya oynamayan kuş çıkartırım böyle bir konuya gene yazmıştım dayanamadım gene yazıyorum BALIK TAVADA KUŞ HAVADA BELLİ OLUR ben kuşu havada görüyüm anlarım onun hangi soydan geldiğini yada soyunun iyi olup olmadığını bu arada senin dediğin gibi kuş ararsak ne cebimizdeki para yeter nede koyacak kümes buluruz en iyisi kendi kümesindedir araştır bulursun saygılar.
Sakallı Sadık
Sakallı Sadık

30/1/2010, 11:15 pm
lol! saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 3167858558 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 1437731403 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 745452271 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 3434830833 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 1390399058
cihantje
cihantje

31/1/2010, 3:31 am
VALLAHI, AYDIN ABIMI TANIMAM ETMEM AMA, DOGRU SÖYLÜYOR!!! lol! lol! lol! saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 745452271 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 582302429
cihantje
cihantje

31/1/2010, 3:34 am
Bir sey daha söylemek istiyorum!!!

"BEN YERDEKI KUSU BILIRIM!!" DIYEN ADAM YALAN SÖYLÜYOR!!!
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? 3434830833
cihantje
cihantje

31/1/2010, 3:49 am
Gelelim göz meselesine!!

Ben bir insanin gözüne bakaraktan, nasil bir insan oldugunu ve nasil bir soydan geldigini anlata bilseydim... Pesime bir kamiyon dolusu mürid takilirdi. Yani ermis gibi bir sey olurdum!!
Kusun gözü chip degilki, olup biteni okuyasin!! Kusun ben gözünden anlarim, nasil bir kus oldugunu söyliye bilirim diyenler, geçecek o ayaklari!!!!

HAVADA!! HAVADA!! HAVADA... O, KADAR!!!
eric
eric
Ad Soyad : ali demir
Doğum Tarihi : 20/07/76
Forum Kayıt : 06/11/08

31/1/2010, 6:23 am
kus isi sans isi sans hic ummadigin kusdan neler cikiyo neler....
Deli Asker
Deli Asker
Ad Soyad : Tuhran Sezer
Doğum Tarihi : 29/09/86
Forum Kayıt : 05/12/09

31/1/2010, 6:53 am
Slm.a arkadaslar, ilk önce herkezin gülü kendine güzel kokar diye başlayim saf damar kuşu nasıl anlarsınız? Lol saf damar kuşu nasil anlarsiniz? Bu arada sagolun bazi detaylari sayenizde ögrendim, hiç bir zaman yeterince bilmiyoruz desem, kesin ben biliyorum diyen çikar! Herkezin elinde bir koz var, bazi arkadaslar genel olorak saf damar kus için eşkal vermişler... Gaga rengi, tirnak rengi ile ayni, göz çerçevesi ve gözün içi, ayaginda perdesi, paçasi, sesi, bazilarinda fiziksel yapi, kanat düsük tutmak gibi irkin kendine ait özellikleridir... Tabiki saf damar bir kuşu ayird etmek için bu tür detaylari göz ardi etmemek lazim, bunu çogu kuşcu bilir bu alemde yayilmistir... Yanlişim varsa düzeltin, arkadaşlar mevzuyu kuşun uçuşuna, oyununa saptirdilar bence. Bakin arkadaşlar, abiler, benden daha iyi bilen üstadlar, diyelimki bu eşkallerin hepsi bir kuşta var tam tekmil ama (kuşun uçuşu hariç) tamam kuşu uçurdun ve kuş güzel oynamiyo, sefere geç geliyo, fişeklerken çok arali takla atiyo, ee o zaman ne deriz damari kötüdür deriz, kuş saf damar diye uçuşu ve oyunu iyi oldugu anlamina gelmez bence bu konuda ayri düsüncesi olanlar olabilir.. Ayhan kardes uçurup görmeye zamanin yoksa, ya o kuş alacagin kuşcunun şani duyulmuş, görülmüş olmali ona güvenir alirsin, yada bu işin ucunda büyük para varsa, ben kendi gözlerinle görmeni ve burdaki arkadaşlarin tecrûbesini kendininkine katarak karar vermeni tavsiye ederim, saygilar.
Anonymous
Misafir
Misafir

31/1/2010, 1:22 pm
Ellaham ki konuyu tam kavram noktasında anlatamadık. Ayrıntılar ve kavramları birbirine karıştırdık zannediyorum. Kuşta bütün SAFDAMAR özellikler olabilir ama kuşu sen oynatamıyorsundur veya sökmeyi bilmiyorsundur O başka bi konu. Benim anlatmak istediğim. SAFDAMAR fiziki görünümü ile alakalı. Kuşun takla ve sefere girmesi oyunlu olması ise ırkı ve irsi bir konudur. Baba ve anne oyunludur kendisi de oynar veya oynamaz. Ama o içinde vardır kuşun. oynatamadığınız bir çok kuşun altından aldığınız yavrular şakır şakır oynarda. bu kan hattıdır. Safdamarlık ayrı bir konu. DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN lerden bahsediyoruz bilmem anlatabildim mi. Sen modifiyeyi yapmış insanlara beğendirmiş olabilirsin ayrı konu. Orijinallikten bahsediyorum ben ...
cihantje
cihantje

31/1/2010, 4:59 pm
ALIN ARKDASLAR.. SIZE EN SAF DAMAR GÜVERCIN!! GÜNÜMÜZDEKI BÜTÜN GÜVERCINLER BU GÜVERCINDEN MEYDANA GELMISTIR!!

[img]saf damar kuşu nasıl anlarsınız? Rockpigeon[/img]

SAYGILARIMLA...
deli_fisek03
deli_fisek03
Ad Soyad : salih anbanazli
Forum Kayıt : 06/07/08

2/2/2010, 2:41 pm
birakin kusun safligini kirik ligini kusun bir butun olarak orantili olanini bulunda safina kirigina bakin
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

2/2/2010, 6:00 pm
Selam herkese,

10 kuscudan 5`si kesin kiriyordur, ben kirmiyom diyen nadir, yalan bile söyleyen var gözün icine baka baka, hemde bile bile, ben dahilim sözlerime, malesef hic birsey göründügü gibi degil, ...

Samanlikta igne aramak gibi birsey bu saf damar olayi, biri etrafindakilere bende var diye seslenmesi yetiyor, yaylim atesi gibi yayilir bu olay, fakat asli varmi yokmu ancak Allah bilir, dilin kemigi yokmus derlerya, o hesap iste, ...

Bir damarin saf kalmasi, o sahsin elinde !

Bende cir cift ala var, bildigimiz ala, beyaz kafa, ayni ala olan ile eslestirdim bem beyaz kus verdi, beyazi beyaza vurdum, ala verdi, cünkü icinde var, vermiyede bilirdi, bunlara aklin ermesi icin bunu üzerine kagit ile kalem ile düsmek lazim, lafla peynir gemisi yürümezmis, delil gerek, resimde olur ise daha inandirici olur, yani demek istedigim, göze beyaz görünen bile kim bilir nerden gelebiliyor, tekrar diyorum, bu benim düsüncem, bunun altini ciziyorum, hic birsey demeyim, cogu seyler malesef göründügü gibi degil, bence en dogru tespit bu olsa gerek, tesekkür ederim

Saygilar
Similar topics