saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 411k

Join the forum, it's quick and easy

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

+26
tayfunsimsek
adrenain
security
tolga40
karamurat7777
huklas
08defineci
qüclü2008
Dr. Sedat
seleray 51
malibadur
mehmet02
samet_61
Forum Admin
kusbazzz
Cafer34
oğuz06
dadaş25
Kuscu-Murat
deli_fisek03
Deli Asker
eric
agokmen
cihantje
Sakallı Sadık
emreert
30 posters
Anonymous
Misafir
Misafir

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 Empty Geri: saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

26/12/2010, 6:40 pm
Çimkeli dişini beğendim başka kuşlarına herhangi bir yorumum yok...
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 Empty Geri: saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

26/12/2010, 7:12 pm
uygar demiş ki:Çimkeli dişini beğendim başka kuşlarına herhangi bir yorumum yok...
zahmet etmişinizsaf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 89498
tolga40

26/12/2010, 7:14 pm
keşke daha önce deseydin o kuş antalyaya satıldı
tayfunsimsek
tayfunsimsek
Ad Soyad : tayfun simsek
Doğum Tarihi : 16/11/86
Forum Kayıt : 15/01/11

16/1/2011, 1:08 am
seleray soruyu yanlıs anlamıssın :) izlemeden ele alımdıgı andan bahsedıyor arkadas
ASGYB
ASGYB
Ad Soyad : DUMAN
Doğum Tarihi : 10/03/69
Forum Kayıt : 14/12/09
http://www.duman-kazim.tr.gg

17/1/2011, 6:20 pm
Merhaba; Arkadaslar herkes kendince Saf damar kusu anlatmis herkese tesekkürler,Ancak gözden kacan ve burada yazilanlarin hepsi bize Safkan bir kusun Renkle alakali bisey olmadigini yavrusundan gelen renklerin icinde tasimis oldugu genlere bagli oldugunu saniyorum,Renk geni okadar zorbi olay da degildir,Ayni renkteki kuslarin defalarca birbirleriyle eslesmelerinden (Karistirilmadan)Tirnak ve gaga rengi yada yapisi ayni kuslarin eslestirilmeleri devamiyla renkler ayni renkte kalmalari süretiyle basariya gitmek kolaydir.
Safkan denincede ayni renkten kuslar anlasilsin istemiyorum cünkü yasadiklarim, seneler sonra dahi ayni kanda kalmis olmama ragmen baska bir renk kusun ortaya ciktigidir.
Ana Baba neyse verdigi yavruda öyle olmali diyen arkadaslarimiza zamani geldiginde karsilarina cikan yavrunun anayada babayada benzemeyen bi renk oldugunda ne söyleyeceklerini bilemediklerinide bildigimden daha dogrusu kendimce yasadigimdan dolayi Kuslarimizin Safdamar göstergesi olarakta Rengin ön plana cikmasini yanlis görüyorum,saflastirmayi ve saflastirmadan cikacak yavrularin neslin ilerlemesi icin gerekli malzemeler oldugunu düsünüyorum,Safkan kus icinde Renge, Gagaya,Tirnaga falana filana bakilarak anlasilacak sey olmadigini saniyorum.Kisaca Safkan kus tarif edilmez yasanir!!!!!!!!!!
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

18/1/2011, 9:52 am
ASGYB demiş ki:Merhaba; Arkadaslar herkes kendince Saf damar kusu anlatmis herkese tesekkürler,Ancak gözden kacan ve burada yazilanlarin hepsi bize Safkan bir kusun Renkle alakali bisey olmadigini yavrusundan gelen renklerin icinde tasimis oldugu genlere bagli oldugunu saniyorum,Renk geni okadar zorbi olay da degildir,Ayni renkteki kuslarin defalarca birbirleriyle eslesmelerinden (Karistirilmadan)Tirnak ve gaga rengi yada yapisi ayni kuslarin eslestirilmeleri devamiyla renkler ayni renkte kalmalari süretiyle basariya gitmek kolaydir.
Safkan denincede ayni renkten kuslar anlasilsin istemiyorum cünkü yasadiklarim, seneler sonra dahi ayni kanda kalmis olmama ragmen baska bir renk kusun ortaya ciktigidir.
Ana Baba neyse verdigi yavruda öyle olmali diyen arkadaslarimiza zamani geldiginde karsilarina cikan yavrunun anayada babayada benzemeyen bi renk oldugunda ne söyleyeceklerini bilemediklerinide bildigimden daha dogrusu kendimce yasadigimdan dolayi Kuslarimizin Safdamar göstergesi olarakta Rengin ön plana cikmasini yanlis görüyorum,saflastirmayi ve saflastirmadan cikacak yavrularin neslin ilerlemesi icin gerekli malzemeler oldugunu düsünüyorum,Safkan kus icinde Renge, Gagaya,Tirnaga falana filana bakilarak anlasilacak sey olmadigini saniyorum.Kisaca Safkan kus tarif edilmez yasanir!!!!!!!!!!
güzel saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 848716
Anonymous
Misafir
Misafir

18/1/2011, 5:12 pm
Hakikaten söylüyorum Kuşu bırakın konuyu dahi kıra kıra ne hale getirdik. Son yazılanı okuyup üfleyen alkışlayan arkadaşlara söyüyorum. Birşeyi paylaşırken iki kere düşünün. elmaya elma armutada armut derler. bu kadar basit. Saf damar kuşun elbetteki tırnağından gözüne kadar saflık aranır rengi önemlidir. nokta kadar renk ve tonaj farklılığı kırıldığı anlamına gelir sen hiç siyah beyaz ingiliz sakan atı gördün mü? Belkide safkanı geçer o at ama altından gelen kırıktır. Güvercinlerde de bu önemlidir. Ama daha da önemlisi kuşun soyunu nasıl idame ettireceğine bağlı. Hangi renk yavru istersem o renk yavru alırım. Ben şimdi desemki uçurduğum kuşun renginin yanı sıra huyuna suyuna görede eşleştirmeyi yapr altan gelen yavruyu istediğim gibi alırım. Onun içinden de hiç çıkılmaz. Bu forumda yazan arkadaşların bu konuyu hala anlamamaktaki ısrarı kuşçuğun geleceği konusunda beni endişelendirmeye başladı vesselam.
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

18/1/2011, 6:48 pm
selamlar ayhan kardesim

yav kusura bakma, ben dahil bu kadar kisi senin konuyu bir turlu anlayamadik cahilligimize ver. MAdem oyle anlayamadikda, burda milllet 2 aydir yaziyo birseyler anladiklari kadari ile, ama siz sessiz kalip iki aydir dinliyosunuz neden acaba? hosunuzami gidiyo bu tartismalar yoksa? eger kirildiysa konu girersiniz araya aciklarsiniz dogrusunu. Belkide siz anlatamadiniz? buda bi olasilik degilmi???? ne dersiniz?

he bu aaradada eger kuslar sizin elinizde millattan onceden beri sizde degilse o kustan her zaman ayni rengi alamazsiniz, bir sekilde bi tane istisna cikar. Ayrica beyaz kusta renk degildir, rast gele mutasyonlar sonucundada cikabiilir. bilmem siz hic nadirde olsa dunyaya gelen beyaz sacli ve killi cocuk gordunuzmu??? gormediyseniz bi arastirin. Ayrica kuslarin renkleri hakkindaki genetik bilgileri veren cok guzel bir sayfa var, http://www.mumtazticloft.com/PigeonGenetics4.asp , buraya bakarsaniz kusalarin asil renginin 3 ayri renkten geldigini goruceksiniz, o yuzden kusun renginden safligini anliyamassin. Kusura bakma biraz sert gibi olsada sadece konu hakkinda dusuncelerim bunlar.

saygilar
tolga40

18/1/2011, 7:03 pm
sivaslıkral demiş ki:Hakikaten söylüyorum Kuşu bırakın konuyu dahi kıra kıra ne hale getirdik. Son yazılanı okuyup üfleyen alkışlayan arkadaşlara söyüyorum. Birşeyi paylaşırken iki kere düşünün. elmaya elma armutada armut derler. bu kadar basit. Saf damar kuşun elbetteki tırnağından gözüne kadar saflık aranır rengi önemlidir. nokta kadar renk ve tonaj farklılığı kırıldığı anlamına gelir sen hiç siyah beyaz ingiliz sakan atı gördün mü? Belkide safkanı geçer o at ama altından gelen kırıktır. Güvercinlerde de bu önemlidir. Ama daha da önemlisi kuşun soyunu nasıl idame ettireceğine bağlı. Hangi renk yavru istersem o renk yavru alırım. Ben şimdi desemki uçurduğum kuşun renginin yanı sıra huyuna suyuna görede eşleştirmeyi yapr altan gelen yavruyu istediğim gibi alırım. Onun içinden de hiç çıkılmaz. Bu forumda yazan arkadaşların bu konuyu hala anlamamaktaki ısrarı kuşçuğun geleceği konusunda beni endişelendirmeye başladı vesselam.

kırık diyip geçmeyelim bazı kırık kuşların verdiği yavruyu,saf damar oyun kuşları vermiyo o nedenle kuşta saflıktan ziyade altından gelenlerin oynaması önemli,fakat saf kuşu beslemek ayrı bişeybazı saf kuşları sıradan bi kuşa kırmazsan yavrusu oynamaz bide o var sen istediğin kadar kendi içinde kır yavrusu oynamıyo yada çok zere giriyo çıkaramıyom,sıradan bi kuşa kırınca süper oynayan bi kuş çıkıyo altından sıradan derken kuşun tüğ yapısı iyi olmalı bendede var bazı damızlıklarım var \'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\' gibi olan taklalar var onlara vurayım yavrusu yine oynar,ama ne oynar onu bilemem saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 798139
Anonymous
Misafir
Misafir

19/1/2011, 7:35 pm
Dr. Laf ebeliğine gerek yok. Gene anlatamamış olarak kabul ediyoruz kendimizi. Anlamamış olsanda. Kuşlardaki ana rengin kaç adet olduğunu ve renk ile ilgili kombinasyonun etkilerin elbette bilirim. Kuş renginden saflığını anlayamazsın diyen birine artık bu sayfada cevabım yok benim.
Tolga kardeş kırıklıkla kan katmayı karıştırdın yine.Aynı ingiliz atına yine bir saf kan ingiliz atı ile çiftleştirirsin. tutupta eşekle değil. yaparsan alltan gelen yavru katır olur o da soy ve kan vermez. bi daha anlatmıyacam ona göre.
tolga40

19/1/2011, 8:12 pm
biz kuşu konuşuyoruz ayhan kardeş atı katırı değil ben sana demiyorumki taklayı kumruya vur,yada alakargaya vur demiyorum dikkat et,konuyu saptırma
Dr. Sedat
Dr. Sedat

19/1/2011, 9:15 pm
selam ayhan bey

yav laf falan saptidigimiz yok, biz kabul ettik anlayamadigimizi zaten!! ben diyorum neden 2 aydir bir kelime bil eyazmadin madem bu kadar insan anlayamadik diye soruyorum?

kusun renginden safligini anlayamassin diyenlere vericek cevabim yok demissin ??? neden cevabin yok? ne demek istedin? yane anliyabilirmisin kusun renginden safligini?? Ayni renkler bangodada, kelebektede bursadada butun guvercin cesitlerinde var!! eski kuscular ellerinde basladiklari renkleri tutmus araya kus sokmadigindan hep ayni renkleri almistir. ama bunu ancak o kisi bilir. sen disarda bi kus eline alinca anliyabilicekemisin onun renginden saf oldugunu yarin oburgun altindan degisik bir renk cikinca o kus kirmami olucak senin fikrince ben hala anlamadim kardesim kusura bakma. madem kuslarin renkleri hakkinda bilgin var neden hala kusun renginden kusun safligini anlayabilecegini idda ediyorsun anlamiyorum? yoksa bunu idda etmiyormusun onuda anliyamadim! yazilarin acik degil!

He attan katirdan fazla anlamam ama saf ingiliz atindan siyah beyaz cikmamasindaki sebep cok acik siyah ve kahverengi dominant renkler oldugundan , genelde butun ingiliz atlari bu dominant genlerini tasirlar ama eger onlarida dogaya serbest birakirsan eninde sonunda onlardanda siyah beyaz renk cikicaktir emin ol. ama kuslarda durum ayni degil yane oyun kuslari her zaman dominant renkleri tasimiyolar, ne oynlar yapan beyaz kuslar var.

hem sen bu konuyu sanirim bilmedigin icin actin ogrenmek icin haksizmiyim? neden fikir yurutenlere , yada bilidiklerini yazanalra karsi sert cikislar yapiyosun? maden biliyodun neden basligina saf kusu boyle anlarsiniz diye yazmadin? Bilmiyosan ogrenmek icin bilenlerin fikirlerine once saygili olucaksin, he onlarin bilgileri yanlissa guzel bir dille iza ederek ve elinde delil ile gelir karsilik verirsin oyle kafandan yaptigin genellemelerle olmaz bu is. yok ingiliz ati yok katir , tolganinda dedigi gibi burda kustan konusuoruz. bilimsel bilgi yoksa senin fikrin sadece sana gecerlidir. bende burda birsey bilgidimi savunmuorum sadece fikirlerimi anlatiyorum. ama sen yok konuyu kirdik saptirdik, hadi ilk cikisinda bi ozur diledik ama nafile bi ise yaramadi sanirim. madem konu spti konuna sahip cik iki ay yatipta birden sert cikisma istersen!!

saygilar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

20/1/2011, 4:45 am
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 3167858558

En cok sesi cikan isi bilmeyen veya anlamiyandir, delil ile degil, sesinin yüksekligi ile ilgi cekmeye calisir genelde ve etraftakilerde bundan rahatsiz olup uzaklasirlar, ... bilmiyorum anlatabildimmi, ortaya birsey sorulmus, akil akildan üstündür, amenna, yastada degilmis, bastaymis, ... madem adim adim buraya ugruyoruz, Log in den geciyoruz, cayimizi kahvemizi yanimiza alip esi dostu görmeye geliyoruz, bildiklerinden faydalanmak istiyoruz, o halde usulune göre essegide atida karistirmadan konu olan kusu konusalim, ögrenelim, böyle genc kardeslerin huzurunda böyle seyler hic hos degil, okuyan bir filim senaryosuna kapilmali, bakti konu sapti ancak sorunun tarihi 2009 olur, bugüne gelmis ama ilerlememis olur, ömürden giden vakite yazik o halde, yatalim yerimizde bundan iyi, ... bilmiyorum anlatabildimmi, ...

Büyük var kücük var, dikkat edelim gönül kirmadan, saf damar diye birseyi göz ile belirlemek imkansiz bana göre !

Sedat abinin dedigi gibi, icinde neler vardir neler, ... bunu kim ne bilsin, göz nuru gibi kuslariniz var ise kiymetini bilin, insallah onlardan umdugunuz sekilde yavru alip ucurtabilirsiniz, gelenin gecenin ne oldugunu bilemezsiniz genelde, göze görünende hemen olay sudur budur olmaz, agzi olan konusuyor misali, cogu dogrulari gizliyor, kusunu ve kendini yüceltmek icin birseyler ekleyip anlatiyor, ...

Saf damar olayina kendiniz basliyabilirsiniz, elinizdeki malzeme ile, fakat eskiden kus bulunmazdi, aile ici ciftlesmeler olurdu, mecbur kalindigi icin, ama bakiyorum simdide, kusun coklugundan kusun kiymeti ve degeride kalmamis yerine göre, bollugun icinde olunca insan ve nankör olunca böyle olunuyor demekki, ... ata yadigari olan bu hobby`ye yazik o halde, ... oyun kusundada, süs kusundada ilk önce bilincli eslestirme mühim, öyle ras gele ya tutarsayla binde bir olur birseyler, ... bendeki kuslarin cogu kirik kuslar, 150 Güvercinin icinde saglam 10 tane Güvercinim var, gerisi sadece yedek, ... taki saf damari bulana kadar, imkan cok, yeterki cenàbi Allah izin versin, bakalim umdugumuzu bulabilecekmiyiz, ... insallah herkese aradigini bulur, ...

Saygilar
Dr. Sedat
Dr. Sedat

20/1/2011, 5:53 am
selamlar murat kardesim

agzina saglik, senin kalbinin temizligi yeter, insallah aradigin damara en yakinda ulasirsin! Sen ona buna bakma biz gurbetcilerin oyle aradigi damari isedigi zaman bulup alma luksumuz olmadigindan elimizdekinin en iyisini cikarmaya ,bir damar oturtmaya calisiyoruz. bu basarmak icinde dedigin gibi hic bir kusu kotude olsa atamiyoruz oluyo elimizde 100- 200 kus.

yerde kusu anladigini sanan cok kuscu gorduk sirf fesatliktan bu kus oynamaz dedi bizde comeziz o usta ya inandik ustune dusmedik ama megerse aradigimizi 7 yil oncede bulmusuz haberimiz yokmus:) o yuzden kusu havada gormeden kimse inanmasin bu kus iyidir su kus iyiidir, su ozelligi var bu ozeligi var diyene. Karpuz degilki bu eline alinca bilesin kelekmi degilmi diye! Ha elinde vardir damarin cok eski, bazi ozelliklerinden tanirsin, anlarsin. ama damari bilmeyen birine ver baksin sadece bakar. Kisiligi ve icindeki niyeti neyse ona gore iyi yada kotu der!!

saygilar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

20/1/2011, 6:30 am
:223: saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 3167858558

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 582302429 eksik olma insallah

Saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

20/1/2011, 6:16 pm
TEKRAR TEKRAR YAZAYIM. NE YAPAYIM. DIŞARIDAN ALDIĞINIZ KUŞ GÖK DİYELİM. KEMERLERİNE BAKARIM RENGİNE BAKARIM KUYRUKLARINA BAKARIM DURUŞUNA BAKARIM. DİYELİMKİ BUNLAR TAMAM. AMA EĞER GAGA RENGİ İLE TIRNAK RENGİ TUTMAZ İSE O KUŞ KIRIKTIR. BEYAZLIK VE SİYAHLIK KIRIKLIĞA İŞARETTİR. BUNU İSE GÖZLERİ DESTEKLER. GÖZLERİ CAM GİBİ OLACAK TOPLU İĞNE UCU KADAR LEKE SİYAHLIK VE TONAJ FARKI VARSA O KUŞ BAYAĞI KIRILMIŞTIR. EĞERKİ BENİM DEDİĞİM GİBİ OLMASAYDI HERKESİN ELİNDEKİ KUŞLAR SAFDAMAR OLURDU VEYA KİMSENİN ELİNDE SAF DAMAR OLMAZDI. ŞİMDİ DESEMKİ VERİLEN YEMLERİN DE RENK BAŞKALAŞMASI (KOYU VE AÇIKRENGE DOĞRU)NA SEBEBİYET VERDİĞİ HATTA KARANLIKTA VE IŞIKTA KALMASININDA ETKEN OLDUĞUNU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZDIK HERHALDE.
DOKTOR KARDEŞ BİZ ÇOK ŞEY BİLMİYORUZ. BİZİM BİLDİĞİMİZ TEK ŞEY VARDIR. UYGULAYARAK ÖĞRENMEK..
refik34
refik34
Ad Soyad : REFİK AKAY
Doğum Tarihi : 19/11/59
Forum Kayıt : 12/11/08
http://www.rakayguvercin.com

20/1/2011, 8:12 pm
Sevgili Arkadaşlar...
Bence tartışmanız yanlış bir yerden başlamış. Her ne kadar performans güvercini uçuramayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla tartışma açılmışsa da, yinede yanlış olmuştur. Burada tartışmamız gereken asıl nokta; arabanın kaportasını değil motorunu tartışabilmektir. Yani güvercinin diş görünüşü değil asıl olan genetik yapısıdır. Bu konuyu bu bağlamda tartışacak olursak, söz konusu arkadaşların yanlış güvercin almalarını da engellemiş olursunuz. Buda paranızın kötü kuşa veya sizi sonuçta yanıltabilecek kuşa ödemektense cebinizde kalmasını sağlayacaktır. Selam ve Saygıyla
Dr. Sedat
Dr. Sedat

20/1/2011, 8:44 pm
selamlar ayhan abi

bak simdi anlastik, siz yukarda kendi dusuncelerini yazmissiniz, saygi duyarim ama katilmiorum . bana gore yazdiklarinizin hic biri kusu saf oldugunu aciklamaz. refik abininde dedigi gibi kusun safligi genlerinde saklidir buna genotype denir . bu genotypin disariya yansittigi ozelliklerede phenotype denir. ama Genotype herzaman phenotypela ayni olmaya bilir yane bazi ozellikler disa yansimadan gizli genlerde sakli kalabilir. yada degisik sekillerde disa yansiya bilir. Yane dis gorunus safligi ispatlmaz. ikincisi kusun goz rengi pigmentlerin yogunlugu ile ilgilidir bu da kusun bulundugu iklime ortama gore bile degisebilir. ayrica o sizin aradigniz beyaz goz , beyaz tirnak cekinir genlerde bulunur. bu tur genlere sahip olan ayni kuslari tuttukca devam eder. ama hic bir cekinik gen safligi ifade etmez aksine cekinik olarak olusan ozellikler genelde normal bir genotypin bir sekilde degisime ugramasi ile cikmistir. O size yolladigim linkte kuslarin goz rengi hakkinda guzel bilgiler var okumanizi tercih ederim. cunku tecrube yada uygulama ile ogrenilen hersey kesinlikle dogru oldugunu gostermez ancak bilimsel deneylerle aciklarsan dogru oldugunu kabul edebilirsin buda taaki aksini idda eden bir deney cikana kadar dogrudur.

oyuzden bu ise yeni basliyan yada bu konuda gercekten ogrenmeye istekli olan arkadaslarimiza yanlis ornek olmamaliyiz.

saygilar
Dr. Sedat
Dr. Sedat

20/1/2011, 8:53 pm
selamlar refik abi

size tamamiyle katliyorum benimde tartismamdaki maksat sizin acikladiginiz durumdu. Cok dogru bir laf "arabanin kaportasina degil motoruna bakicaksin" benim yukarda yarim sayfada yazdigimi bir cumle ile aciklamissiniz:)

anlasilir kelimelerle anlattiginiz icin tesekkur ederim. Sanirim benim turkcemin yetersizliginden ben biraz karistirdim:)

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

20/1/2011, 9:29 pm
Öncelikle selamlar Refik Bey daha önceki bilgilerinizi öğrenmeye fırsatım oldu. Sizde bilirsiniz ki. Performans kuşlarında havadaki oyunları gelişi sıkması tabanı aynı yere oyun alışkanlığı vs. bu tip özellikleri erkek ve dişinin aktarımları ile alakalı.Ama yine de fiziki yapısı ve özellikleri de kuşun performansını direk etkileyen faktörler. Kuşun performansı seyisliği de içine alan apayrı bir tartışma konusu. Bende diyorum ki kuşun alttan gelen soy ağacında bildiğiniz üzere eğerki renk kombinasyonu ve durumu önemli olmasaydı birçok kırık kuşun meziyetlerini öğrenemezdik. Yani alttan gelen yavrunun ne yapacağı falan bilemezdik. Rahmetli rüstem ustam vardı eline tüyünü dizmiş kuşu versen ana babasının rengini hatta kuşun ne kadar uçacağını ne kadar takla ile gireceğini ciğerini syardı. Her neyse asıl paralar nerelerde kaybediliyor onu söyleyeyim. Şampiyon kuşları alanları biliyoruz alttan gelen yavruların neler yapamadığını biliyoruz. Aynı yuva yavrularını vermeyen kuşçuları biliyoruz. Bu işi çözen üstatları biliyoruz her neyse kafanızı karıştırdıysam kusura bakmayın. Ha Bende BMW motoru takılmış Hacı Murat 124 kaportalı arabalarıda bilirim.
refik34
refik34

20/1/2011, 9:40 pm
Sevgili Dr Sedat Arkadaş...
Esftağfurullah asıl sakatlık bizde, bence çok iyisiniz.Kendinize haksızlık etmeyin.Bilimsel verilere dayalı bizleri aydınlattığınız için size ayriyeten müteşekkiriz.Selam ve Saygıyla
refik34
refik34

20/1/2011, 10:07 pm
Sevgili Sivaslıkral Arkadaş...
Rahmetli Rüstem Beyi tanırım. Onun evine yakın olan rahmetli Murad’ıda bilirim. Rüstem Beyin evine de gitmişim, sağ olsun beni misafirde etmiştir. Koça bir havluda birden fazla olan kümeslerini de, beslediği köpeğini de bilirim. Sakin onun güvercinlerini kötülüyorum şeklinde bir yorum yapmanı istemiyorum her kuşçuya olduğu gibi rahmetli Murad ve Rüstem ağabeylerimize sonsuz saygım vardır. Ama senin alaycı yaklaşımın doğru değil. Selam ve Saygıyla
Dr. Sedat
Dr. Sedat

20/1/2011, 11:10 pm
selamlar refik abi

estafurullah, kimi okur ogrenir, kimi tecrubelerinden yasadiklarindan , kimi bilenleri dinler edindiklerini kendi olcer bicer ogrenir. ogrenmenin yasi , zamani veya sonu yoktur. Ama onemli olan her bildiginin dogru oldugunu dusunup daha dogrulari soyleyenleri sert dille yada alayci tavirla yorumlayan insanlari susturmaktir. yoksa bu kisiler cok eskiden oldugu gibi simdide topluma ve o icinde bulundugu ortama zarar verir. bunu direk ayhan beye soylemiyorum eminim o boyle bir insan degildir, ben genel olarak konusuyorum. buna ornek bana cok ornek aldigim bir usta kuscu abim " kus pisligi sever, kumesin pis olucak" dedi. iste o anda onun butun bildiklerini ben kafamca olcmeye basladim, daha oncesi o biliyo diye koru korune inaniyodum ama bu mantiksizca olan lafi ve bunu defalarca tekrarlamasi beni ondan soguttu!!

ayhan beyin dedikleri bana gore hic anlam yapmadi, sadece kendi dusuncelerini arkasinda hic bir delil olmadan dogru dur diye konusmus. Hele bu cumlelerinden hic bir sey anliyamadim " renk kombinasyonu ve durumu onemli olmasaydi bircok kirik kusun meziyetlerini ogrenemezdik. yane alttan gelecek yavrunun ne yapacagini bilemezdik" bu ne demek? Anliyan varsa tercume edin lutfen!! yane konu ile alakasi ne, yada ayhan beyin soylediklerini nasil dogruluyor bu cumleler ben hic anlamadim ama ogrenmek istiyorum!

ikincisi demis , rustem usta allah rahmet eylesin, topragi bol olsun eminim usta kuscu idi ve kendi kuslarini tanirdi biilirdi!!! ama senin benim kusumu eline alinca nasil anlayabilir eline aldigi kusun anasi ne renk babasi ne renk, altindan ne gelir, nasil oynar, ne yapar? sadece tahmin yurutur tecrubeye dayanarak ama hic bir zaman dememistir yuzde yuz bu olur diye!!

neyse umarim ben anlatmak istedigimi anlattim konu disi olsada onemli bir konu bence. "bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip" anliyana sivri sinek saz anlamiyana davul zurna az" diyen atasozlerimin ne kadar nasihat verici olduklarini hatirlatarak kapatiyorum.

saygilar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

21/1/2011, 6:49 am
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 3167858558 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 1437731403
Anonymous
Misafir
Misafir

21/1/2011, 6:12 pm
haklısınız...
refik34
refik34

21/1/2011, 8:25 pm
Sevgili Sivaslıkral Arkadaş...
Haklısınız deyip kaçamassınız.Çünkü bizler senin dostun ve arkadaşın sayılırız.Sanal alemde olsa bile.Seni dostca kucaklarken yaşam boyu mutluluklar diliyorum.Kal sağlıcakla.Selam ve Saygıyla
tolga40

22/1/2011, 6:31 am
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 89498 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 234365
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

22/1/2011, 6:36 am
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 3167858558 Refik dayi saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 3167858558
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

22/1/2011, 7:15 am
refik34 demiş ki:Sevgili Sivaslıkral Arkadaş...
Haklısınız deyip kaçamassınız.Çünkü bizler senin dostun ve arkadaşın sayılırız.Sanal alemde olsa bile.Seni dostca kucaklarken yaşam boyu mutluluklar diliyorum.Kal sağlıcakla.Selam ve Saygıyla
evet refik bey
tamamen bu yazdıklarınıza hepimiz katılıyoruz. haklı olan olmayan önemli değil. esas olan uygarca sohbet edebilmek.
burası sanal da olsa kimsenin kimseyi kırma gibi bir lüksü yok.
herşey saygı çerçevesinde olmalı, karşılıklı tartışmalar sayğıyı yitermeden dozajında devam etmeli.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

22/1/2011, 7:18 am
Temennigimiz kesinlikle bundan yana Metin abi, ... saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 4 1437731403
Similar topics