saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 411k

Join the forum, it's quick and easy

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

+26
tayfunsimsek
adrenain
security
tolga40
karamurat7777
huklas
08defineci
qüclü2008
Dr. Sedat
seleray 51
malibadur
mehmet02
samet_61
Forum Admin
kusbazzz
Cafer34
oğuz06
dadaş25
Kuscu-Murat
deli_fisek03
Deli Asker
eric
agokmen
cihantje
Sakallı Sadık
emreert
30 posters
emreert
emreert
Ad Soyad : Emre ERTABAK
Doğum Tarihi : 10/11/81
Forum Kayıt : 09/01/09
http://www.abantavcilik.com

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 Empty Geri: saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

2/2/2010, 6:08 pm
s.a

saf damar oyun kuşunu aramayı bırakın,seferli oyun kuşunda çıtayı yukarıya almak için,elinizdekileri uçurun,kriterlerinize göre en iyi performans sergileyenleri birbiriyle kırın.
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 Empty Geri: saf damar kuşu nasıl anlarsınız?

2/2/2010, 6:19 pm
O, KADAR!! saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 582302429
Anonymous
Misafir
Misafir

2/2/2010, 6:23 pm
Arkadaşlar haklısınız saf damarı bırakın elinizdekileri uçurup iyiyi bulun diyosunuzda burda milletin anlatmaya çalıştığı da bu tamam uçurduk bulduk kırık kuşun altından nasıl aynı yavruyu alacaz bunun bi imkanı var mı.ama kuş saf olsa ırkını bilsek iyi yada kötü kendi kanına uygun yada kendi kanından farklı yalak bi kuşa vurur yavrusunu bekleriz...
dadaş25
dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09

3/2/2010, 7:35 am
sivaslıkral demiş ki:tekrarlayalım kuşun gagası ne renk ise tırnaklarıda o renk olacak. siyahsa siyah. bir tek tırnağının ucunda açık renk varsa bile ırsi olarak karışmıştır. alttan gelen yavrularda farklı renkler atar. Göz rengi ne olursa olsun ister beyaz çakır sarı göz elma göz. Bakın bakalım nokta nokta lekeler bulunursa yine safdamar değillerdir. Ben kuşu gözünden anlarım diyenlere duyurulur.
Çok saçma.nerden geldiğini bilmediğin bir kuşun tırnaklarınrından ayak,gaga yapısından bılmezsınız.Evet bazı yörelerımızın belirgin özellıklerı var.Örneğin sivas sarı göz,Kayseri kırmızı göz v.s.Belkı gözlerıne bakıp dıyebılırsınız sıvas yada kayseri kuşudur diye ama yok tırnakları bırbırının aynı olması lazım olmazsa saf damar değildir.Bende 20 yıllık bır damar var beyaz dışında ne renk verırse versınler tırnaklarının bı tarafı beyaz diğer tarafı sıyahtır bu onların saf damar olmadıklarını mı kanıtlar....
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

3/2/2010, 12:00 pm
Arkadaşlar yazılanları okudum,arkadaşlarımızın yazdıklarında elbette doğru olanlar var.Ama amatör olarak renk ve genetik konusuna olan ilgimden dolayı olaya bi kaç yorumda ben eklemek istiyorum.
Öncelikle renk özelliklerine göre gaga,tırnak ve göz renkleri değişebilir.Orjinal renklerin örnek gök(mavinin) gaga ve tırnak koyu aynı renk olur.Ama orjinal zümrüt arabın gaga beyaz(kemik)ucu zikirli
ama tırnağı siyah olur.Bu tamamen renkle alakalı bi durum.Gaga yapısı,göz rengi,kanat düşüklüğü,yağ bezesi bunlar tamamen farklı özellikler bazı ırkları belirgenleştiren özellikler diyebiliriz.Saf ırk bunu araştırmadan ırkın bütün genetik özelliklerini bilip karşılaştırmadan bunu dış görünüşten anlamak mümkün olmadığını açıkça söyleyebiliriz.İki beyaz insandan zenci çocuk olması gibi.renkler orjinal kaç kuşak önceden gene giren zenzi geninin kuşaklar sonra çocukta çıkması.
Konuyu fazla uzatmadan oyun kuşunda oyun özelliklerini belirleyen çekinik gen olduğu tahmin edilmekte.
Ama atış,takla fışkırma,tempo,ses v.s çoğaltabiliriz bunları belirleyen kaç gen var nerde bulunur.Kaç gen lokusu bunu belirler bunu anlamak basit olsaydı herkesin kapısında istediği özellikte kuş bulunurdu.
Oyunda saflık deniyosa bunu denemeden anlamak asla mümkün değildir.Çok iyi oynayan ana babadan oynamayan yada kötü oynayan yavru çıkabilir.Tersi durumda olabilir.
Bir soyun saf olması demek oyun bakımından o anne babadan çıkan tüm yavruların,onların yavrularının
torunlarının kısacası bütün o soyun aynı şekikde oynaması demektirki bunu bulmak yada tutturma ihtimali nedir size bırakıyorum.
Bu işe yıllarını vermiş kendisini ve kuşlarını kanıtlamış onlarca yıllık tek kan dedikleri soyları besledikleri halde bu kuşlardan bile değişik oyun özelliği gösteren yavrular çıkabilmektedir.
Aslı yabani olan oyun özelliği gen mutosyonu(yani kalıtsal değişiklik) ile günümüze gelmiş oyun kuşlarda saf damar olayını nasıl anlarız ne kadar emin olabiliriz gerisini yorumlarınıza bırakıyorum.
Saygılarımla..
emreert
emreert
Ad Soyad : Emre ERTABAK
Doğum Tarihi : 10/11/81
Forum Kayıt : 09/01/09
http://www.abantavcilik.com

3/2/2010, 12:06 pm
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 1437731403 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 582302429
Cafer34
Cafer34
Ad Soyad : CAFER
Forum Kayıt : 01/02/10

3/2/2010, 12:13 pm
TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM GÜZEL BİLGİLERİ BİZİMLE PAYLAŞTIKLARI İÇİN. saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 1437731403 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 582302429
Anonymous
Misafir
Misafir

3/2/2010, 6:58 pm
Çok saçma.nerden geldiğini bilmediğin bir kuşun tırnaklarınrından ayak,gaga yapısından bılmezsınız.Evet bazı yörelerımızın belirgin özellıklerı var.Örneğin sivas sarı göz,Kayseri kırmızı göz v.s.Belkı gözlerıne bakıp dıyebılırsınız sıvas yada kayseri kuşudur diye ama yok tırnakları bırbırının aynı olması lazım olmazsa saf damar değildir.Bende 20 yıllık bır damar var beyaz dışında ne renk verırse versınler tırnaklarının bı tarafı beyaz diğer tarafı sıyahtır bu onların saf damar olmadıklarını mı kanıtlar....[/quote]

Sağolasın dadaş gardaş bak ne güzel cevap vermişsin ustalara... 20 yıllık bir damar var beyaz dışında ne renk verirse versin versinler.... Gardaş damar kuş o yüzden kendisi ne renk ise yavruları da o renk atar.... tırnaklarında ki iki renklilik zaten alttan gelen yavrularda renk başkalaşmasına neden olur teşekkür ederim.. 20 yıl daha beslesen aynısını göreceksin bende tırnağından gagasına kadar orjinal damarlarımdan 30 yıldır beslerim hep ana baba renginden başka renk almam... olay bu kadar basit...
kusbazzz
kusbazzz
Ad Soyad : osman elmacı
Doğum Tarihi : 14/09/83
Forum Kayıt : 18/07/09

3/2/2010, 7:21 pm
ARKADAŞLAR OYUN KUŞUNDA PERFORNMANS ÖNMELİ DEĞİL Mİ RENGİNE GÖZÜNE NEDEN BAKILSIN KIRILMIŞ İYİ OYUN KUŞLARI VAR HATTA İYİ OYUN KUŞLARI BUNLARDAN ÇIKIYOR
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

3/2/2010, 7:42 pm
cihantje demiş ki:ALIN ARKDASLAR.. SIZE EN SAF DAMAR GÜVERCIN!! GÜNÜMÜZDEKI BÜTÜN GÜVERCINLER BU GÜVERCINDEN MEYDANA GELMISTIR!!

[img]saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 Rockpigeon[/img]

SAYGILARIMLA...

işte benim damızlıklardan tüyü kadar hayrını görsün sahibi çok iyi bir erkkek :)

karışık güvercinler bölümünde FORUM ADMİN (TÜRKİYE) benim damızlıkları merak eden bakabilir :)
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

3/2/2010, 8:43 pm
Allah razi olsun admincigim..

Daha iyisi senin olsun!! lol! lol!
Anonymous
Misafir
Misafir

26/10/2010, 12:07 am
arkadaslar kanadaya gelmeden once 15 yil tek damar kus ucurdum ve aradan 11 gecti su an havada ucarken goreyim ucusundan kusumu tanirim veya bana desinlerki su senin kuslardan yerde gozumun ucunla bakayim onlardanmi degilmi soylerim bir kuscu kusunu ucururken cok dikkatli izlemeli yavrulugunndan ekeligine ayni kuslari ucurunca zaten biliyorsun ne hald edecegini bakin size bir sey diyeyim hic kuslariniz kanat sesini dikkatlica dinladinizmi bazi kuslarda cift kanat sesi vardir gerci benim kulaklar meslekten dolayi bu yil iyice kotu oldu ama siz gencler dikkat edin bakalim sesi yakalayabilecekmisiniz iyi kus ucurmalar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

26/10/2010, 12:15 am
Hmmm saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 243385
Anonymous
Misafir
Misafir

28/10/2010, 11:31 am
cihantje demiş ki:Bir sey daha söylemek istiyorum!!!

"BEN YERDEKI KUSU BILIRIM!!" DIYEN ADAM YALAN SÖYLÜYOR!!!
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3434830833

Eyvallah saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 1390399058 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 634977988 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3149687655 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3167858558 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3167858558 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3167858558
samet_61
samet_61
Ad Soyad : samet seis
Doğum Tarihi : 28/07/89
Forum Kayıt : 18/10/10

28/10/2010, 12:38 pm
kuştan alın yavru ucurun anlayın bu kadar basıt
Forum Admin
Forum Admin
Ad Soyad : Güvercin Forum
Doğum Tarihi : 05/10/84
Forum Kayıt : 10/01/08
https://thepigeontv.yetkinforum.com

28/10/2010, 12:43 pm
safkanlık ve kalite

safkan kuş devamlı aynı ırkı veren kuşlardır.
kalite kuşun idman ve performans ile alakalıdır.
kaliteli kuş safkanlar arasında iyi olandır.

örnek tjk tv açarsanız bir arap atı yarışı izleyiniz koşan atların hepsi (pedigreli) safkan arap atıdır. ama koşuyu 1 at kazanıyor diyerleri 2-3-4-5-6-7-8-9-10 vs... 20 lige kadar derece alıyor yani 1. olanda safkan 20. olanda safkandır.

En son Forum Admin tarafından 30/10/2010, 2:54 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
mehmet02
mehmet02
Ad Soyad : mehmet t
Forum Kayıt : 24/08/10

30/10/2010, 2:03 pm
uçum kuşunun renk çeşitliliği diğer ırklardaki gibi pek çoktur renklerin karışmasıyla kuş kırılmaz huy,cesaret,sadakat,ayırt edicidir onunda yerde ve elde bakarak gözle görünen bir tarifi yoktur böyle sorular yazarak ya dalga geçiyorsunuz[27sazan gücünde atlayanlarla] yada bu işe gönül vermiş ustaları hafife alıyorsunuz
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

2/11/2010, 8:54 am
sivaslı kral arkadaşın dediklerine lol! katılıyorum.bundan sonra ben beyazdan başka kuş beslemicem .bu yaşa geldim bilmediğim çok şey varmış ustalar sayesinde öğreniyom.başka renk kuşlarda mutlaka ya gagasında yada tırnaklarında genelde faklı renkler oluyo .birde güvercin tarihinin nerdeyse insanlık tarihi kadar eski olduğunu hemen herkes biliyodur sanırım.öğrenmenin yaşı yok derler doğruymuş.herkese selamlar.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

2/11/2010, 11:53 am
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3167858558
seleray 51
seleray 51
Ad Soyad : Selim Kahraman
Forum Kayıt : 06/06/10

3/11/2010, 1:27 am
SELAMINALEYKÜM ARKADASLAR SORUYU YANLIS ANLAMADIYSAM KUSUN SAF DAMAR OLDUGUNU NASIL ANLIYABILIRIZ HERHALDE YAZILARI OKUDUM GÖZDEN;KANATTAN;AYAKTAN;GAGADAN;UCMADAN;OYNAMADAN;INMEDEN;KONMADAN;ILERISINDEN;CIGERINDEN;GERISINDEN ;DERISINDEN VAYBE HELAL OLSUN BIZ DEMEKKI BU DÜNYADA BOSUNA YASIYORMUSUZ BENIM DÜSÜNCEM SAF DAMARKUS ANA BABA NEYSE YAVRUDA ODUR SEBABTAN SEBAB;ARAPTAN ARAP;MIRODAN MIRO;BEYAZDAN BEYAZ;RISASIDEN RISASI;GÖKTEN GÖK;DUMANDAN DUMAN;MAVIDEN MAVI;ALADAN ALA ; SARRABIDEN SARABI;KUVEYTEN KUVEYT;CAKMAKLIDAN CAKMAKLI CIKMALI YANI BIR CIFT AYKKABI ;PABUC;TERLIK;CARIK GIBI OLMALI BABA;ANA NEYSE VERDIGI YAVRUDA ÖYLE OLMALI BUNU BEN DAMAR SAF OLARAK BILIYORDUM AMA BAYA GERIDE KALMISIM DAHA COK SEYLER ÖGRENMEMIZ GEREKIYORMUS saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 582302429
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

3/11/2010, 9:47 am
selamlar atalay bey

size hak veriyorum mirodan miro, yada risasiden risasi cikmasi olayina ama cakmakli, duman arap ve gok renklere verilen isimdir, gokun altindan cakmaklida cikar arapta cikar buda saf damar kus degildir anlamina gelmez yakin renklerdir cikar. sadece bunu soylemek istedim. ama bende katiliyorum saf damar kusu verdigi renklerden degilde altindan gelen yavrularin hepsinin ayni performansi sergiledigini gorunce anlarsin.

saygilar
Anonymous
Misafir
Misafir

3/11/2010, 11:22 am
yil 1989 yillarca gorusemedigim lise den arkadasimla kkarsilastik hos sohbet den sonra hemen kus muhambeti basladi evide yakinda bende isten cikmisim yaz gunu gittik bahcesine kucuk bahcede 5 tane kumes var birisinin abisinin kuslari n oldugunu soyledi kendi kumesini acti icerden bir cift karakir cikti altindada bir haftalik yavrulari biraz gezindi kusla kapatip ikinciyi acti oradan iki cift kus cikti altlarinda yavru yumurta var neyse uzatmayalim tetk tek 4 kumside acti hemsi ayni kan kuslar ama kumeste uc ciften fazla kus yok ve kumeslerin hepsini boyu alcak sebebini sordum bana dediki kus kumesde kanat acmayacak yoksa kendini sakatlama ihtimali var ,sonra bi disi ucurdu seyrettik bu araa sohbet hizli ben soru soruca bana bir kalin defter cikartti ve basladi okmaya bunlarin buyuk dedesi renk su su kadar taklali oynamis su kadar cikmis su hatayi yapmis ve ya yapmamis adam 1989 yilindan once sahip oldugu kuslarin tek tek ne yaptiklarini not etmis hangi ana babadan ne cikmis ne yapmis disi nasilmis erkek nasilmis simdi soyleyin bakalim bunca kuscunun arasinda kimin var boyle bir not defteri kim bu isi bu kadar ciddi sekilde yapiyor belkide su an tek tek vidiosunu cekiyordur allah bilir varmi aranizda varsa varsa grcekten bence bu ise gonul vermis en buyuk kusculardan biridir saglicakla kalin
Anonymous
Misafir
Misafir

3/11/2010, 12:55 pm
Atalay kardeş sen doğruyu söylüyorsun. Anlatmak istediğim bu zaten. saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 582302429
seleray 51
seleray 51

3/11/2010, 10:43 pm
hayirli aksamlar arkadaslar ana,baba araptan beyaz yaruda cikar bu nedemek ya anada ya babanin damarinda beyaz vardir bu demekki damarkus degildir diyen varsa bilemem tabiki cakmakli,gök,arap,mavi bir tür üretilmis olmasi lazim ama damar dedinmi yada damari tutdurdum dedinmi alttan gelen aynisi olmali mesela bir zenci bayanla bir zenci erkek evlendi cocuk oldu beyaz cocuk oldumu bu adam sormazmi bu ne diye sorar CEVAP ya annenin yada babanin kaninda beyazlik var demektir annasinin babasinin dedesi veyata tam tersi beyazdir gecenlerde burda televizyonda gösterdiler iki alman evleniyor cocuk oluyor siyah yani zenci kocasi deliriyor bu nasil olabilr diye arastirma dedktifler baya biselerden sonra ortaya cikiyor kadinin annasinin dedesi zenciymis simdi bu nedemek iki safkan alman zenci cocuksimdi bu cocuk safkan damar almanmi yoksa zencimi?????????????????????????????bence melez benim arkadasta arap akkuyruk var 8,9 cift yavru aldik cifttepe 4siyah,4beyaz,4siyah kuyruk renkleriyle 4de4 de deniliyo galiba ayni ana baba tipatip sade bu seneyazin ynisi mavilerdede atalay arkadasta saolsun bana bir cift verdi onlardan yaru aldi m ayni deyisen hic bise yok ben buna damar derim performans isine gelince damar kus dede ebe napiyosa oda yapacak diye bisi yok biri süper olur bi diyeri ortaseker olur 5 parmagin 5 si bir olmaz aldigin yavru belki anadan babadan daha iyi deden ebeden daha iyi cikar osansa kalmis bisey diye düsünüyorum buna gök,duman, ala, mavi,cift tepeli, tek tepelihesi dahil damar tuttuurmaya calisan arkadaslara da almanyadan bol sanslar ve basarilar diliyorum ha unutmadan innsallah 12.31 tarihinde kendi evimin anahtarini aliyoru insallah EROL arkadasimizn anlattigi arkadasi gibi olurum yaptigimizin baktigimizin karsiligini veririz
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

3/11/2010, 11:17 pm
saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 1437731403 saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3167858558
seleray 51
seleray 51

3/11/2010, 11:21 pm
ASLANIM BENIM bende dedim nerde bu KARA MURADIM cenge tek gidiyom sandim saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 3149687655
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

3/11/2010, 11:24 pm
Yok be abi, korkma, arkanda ben varim king
seleray 51
seleray 51

3/11/2010, 11:26 pm
ALLAH ALLAH TUTMAYIN BENI saf damar kuşu nasıl anlarsınız? - Sayfa 2 582302429
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

4/11/2010, 1:58 am
selam arkadaslar
bence bu konuya en guzel ve bilimsel aciklamayi oguzhan oguz arkadasimiz yapmis.
kuslari tanimiyosan dis ozelliklerinden kusun saf oldugunu anlayamassin ama denildigi gibi eger yillardir ayni damar kusu besliyosan, ve ciddi sekilde herseylerini takip ediyosan kendi kusunu tanirsin, bazi ozelliklerinden dolayi tecrubelerinden yaptigin genellemeden ne yapcaklarini tahmin edebilirsin. bilmedigin kusu gozu guzel , tirnagi uzn falan diyerek iyi kus oldugunu anlayamssin , anca havada goruceksin oda anca gorerek kendinin iyi kotu oldugunu anlarsin , yoksa altindan ne gelir belli olmaz. o yuzden bu is sabir isi ve yilar aliyo bir damar otturtmasi. ama bazi arkadaslar da sabir yada zaman olmadigi icin basiyo parayi aliyo oturmus damari!

saygilar
qüclü2008
qüclü2008
Ad Soyad : MURAT TAŞKIN
Forum Kayıt : 13/11/09

4/11/2010, 8:26 am
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle konuyu açan arkadaşımıza tşk ediyorum .Herkez bişeyler yazmış,herkez birbirinden farklı düşüncelere sahip ,herkeze sayqı duyuyoruz.Fakat saf damar kuşu anlamak konusunda bizi ikilemlere düşüren şey sanırım kuşların özellikleri ,önce kuşları ayırt etmek lazım yani saf kan oyun kuşundan mı söz ediyoruz yoksa saf kan süs kuşundan mı ...
Saf kan bi şebabsa aradıqınız özelliklerini yerde de qörebiliriz bu kuşu uçurmaya qerek yoq ...
Ama aradıqınız kuş bizim ve buraya yazan bi coq arkadasım qibi oyun kuşuysa bu kuşun özellikleri sadece yerde anlaşılmadıqı qibi sadece havada da anlaşılmayabilir.
Öncelikle iyi bir oyun kuşu iyi bir atlet qibi saqlıklı ve dik qörünmelidir.Baktıqınızda qördüqünüzde saqlıklı parlak tüylü keyifli ve saqlam qörünmelidir.Kanat ve kuyruk tüyü sayısı ne kadar alakasız qörünsede ırkın iç içe qirmesiyle kuyruk normal sayısı olan 12 den 13-14lere çıkmaktadır.Kanat telek sayısı ise 10dan 11e yine ırkların sürekliliqinden qelmektedir fakat 11 telek olana rastlamak sanırım her kuşçuya nasip olmamıştır.Paçanın coq kısa olması sorun qibi qörünsede bi oyun kuşunda asla aranan bi özellik deqildir.Fiziksel özelliklerini qördüqümüz bu kuş oynar demek tamamen yanlış olduqu qibi oynamaz demekse tamamen cahilliktir.Bu kuşun kanat sesi tok olmalıdır,yerden kalkarken düz yukarı ve taklalı kalkması aranan bi özelliktir,sefer sayısı saatde 3 den aşaqıda olmamalıdır,oyuna qirecek kuşun sıkmadan qelmesi istenmeyen bi davranıştır.Yerine sıkarak qelen bi kuş çoqu zaman uzamada sorun yaşamasa da uzama mesafesi hayvanın performansına idmana ve seyise baqlı olarak qeliştirilebilir.Tabi bu 5 metre uzayan kuş 50 metreye çıkacak demek deqildir.Saatini tamamlayarak uçan, sefer sayısı yeterli ,takla sesi tok ,taklası bol ve inişi en az 5 metreden harmanlayarak kendini bırakmadan şakşaklı ve taklalı kuş saf kuştur...
İŞTE BİR OYUN KUŞUNDAN ARADIGIM SAFLIK BUDUR.TABİ BU BENİM KRİTERLERİM...herkeze SeLaMLaR...[b]
Similar topics