Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında
+50
kuşçu26
taklaperformans
avcıı
mehmet safak
antepli2757
mesutpp
alimansur
erdekli
DELIYUREK41
sadık bayar
ali ermiş
uAhakan18
Zekeriya Bağcı
yelken8561
qüclü2008
malibadur
cappa50
huseyin23
alihanyakup70
Kuscu-Murat
körfezli
Batuhan
kral_damcı
esatdogan
kırıkkaleli metin
Dr. Sedat
kadirsulun
oğuz06
optik03
beyazcehennem
kusbazzz
cihantje
akıncı
dadaş25
altan keskin
kuzgun77
ilker arslan
brkkmr
eric
hewalist
kerimikiz1953
gecityok
volkanx
BlackJack
tolga40
musamamoste
moridant
agokmen
kuscusemih
Forum Admin
54 posters
- sadık bayar
Ad Soyad : sadık
Forum Kayıt : 08/08/10
Geri: Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında
27/10/2010, 8:33 am
Resimdeki kuş yavru yavru tüyünü atdıkdan sonra belli olur kaç falk olduğu ayrıca kafama takılan bişey daha var 11 yada 12 olması neyi ispat ediyor anlayamadım ...
- Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10
27/10/2010, 7:11 pm
selamlar sadik bey
benim icin 11 f li yada 12 f li olmasi birsey ispat etmiyo. Sadece ogrendigim iyi damar oyun kuslarinda arada boyle 11 f li cikanlarin daha guzel ve daha uzun oynadiklarini duydum eskisehirli abiden. gordugum falanda yok. sadece anatomik olarak bir ustunluk saglayabilecegini dusunuyorum, yane daha kuvvetli cikar misaline. yoksa elimdeki 11 f li olan kuslari ucurdum ve otekilerden farkini gormedim. ama yukarda yazilanlardan demekki farkini gorenler olmuski elinde varsa tut diyolar. ama herseyden once bu ozelligin iyi bir oyun kusu damarinda cikmasi sart. Damari iyi degilse isterse 20 f li olsun fark etmez.
saygilar
benim icin 11 f li yada 12 f li olmasi birsey ispat etmiyo. Sadece ogrendigim iyi damar oyun kuslarinda arada boyle 11 f li cikanlarin daha guzel ve daha uzun oynadiklarini duydum eskisehirli abiden. gordugum falanda yok. sadece anatomik olarak bir ustunluk saglayabilecegini dusunuyorum, yane daha kuvvetli cikar misaline. yoksa elimdeki 11 f li olan kuslari ucurdum ve otekilerden farkini gormedim. ama yukarda yazilanlardan demekki farkini gorenler olmuski elinde varsa tut diyolar. ama herseyden once bu ozelligin iyi bir oyun kusu damarinda cikmasi sart. Damari iyi degilse isterse 20 f li olsun fark etmez.
saygilar
- sadık bayar
28/10/2010, 8:00 am
Dr. Sedat demiş ki:selamlar sadik bey
saygilar
selam hocam
tabiki ben herkezin fikrine saygı duyuyorum ama bugüne kadarda hiç elime alıp saymadım kanat sayılarını ama kendi beslediğim kuşlarımın altından gelen yawruların bir bölümü 13 kuyruk oluyor onlarda iyi oynuyor en azından beni tatmin ediyor kanat yapısına gelince sayıdan daha çok bence önemli olan kanadın genişliği ve içinden gecen o kemiğim yapısıdır oyun kuşunun bazı püf noktaları vardır bencede kanatdaki en önemli olan unsur genişlik ve o kemiğim zar gibi olmasıdır bu benim fikrim tabi saygılar..
- oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09
28/10/2010, 11:35 am
Zekeriya abimizin araştırmacı ve güzel bilgileri için teşekkür ediyorum.
Benim de gözlemlerime göre kişisel düşüncem bu tür kuşalrın ırak kökenli olduğu.Oyun özelliklerine gelince eski tecrübeli abilerimiz ne yorum yapar bilmiyorum ama eskiden yapışan(konan) kuşlar bizim taklacı ırklarımızda bulunmamaktaydı.Uzun gidenler elbette vardı
ama asla altı zayıf değildi.
Zamanla ırak kökenli musul,kuveyt v.b ırklar memlekete geldi,hatta farklı ülkelerden gelen farklı ırklarıda sayabiliriz oyun kuşunun eski standartlığı yada özellikleri olumsuz yönde geriledi.Bilindiği gibi musul kuşları kısa(dilber)gaga yapısına sahip oyun özellikleri tempolu,takla arasını açan,sesli ve uzun giden fakat inişleri boş perdahsız yani yapışan kuşlardır.Kuveyt kuşlarıda yakın ırk olması sebebiyle benzer özellikler göstermektedir.
Bu kuşları kendi ırklarımıza sokmamız ne yazıkki fişeği uzun,tempolu kuşları sık sık görmemize sebep olsada her zaman süprize açık yapışan kuşlarda çıkmaktadır.
Yani standart özellikleri asla koruyamazsınız.
Bu tarz kuşları deneyimli yetiştiriciler oyun özelliğinden ayırt edebilir.
Hatta yavru ayununda altı çok sağlam perdahlı görünsede tamam dediğiniz bir anda eşe,dosta sizi mahçup edebilir.
Elbette zevk meselesi beğenen besler..
Eğer ki standart özelliklerde oyun kuşu diyorsanız,bu tür kuşları soyunuza yada kümesinize sokmanızı acizane tavsiye etmem.
Saygılar...
Benim de gözlemlerime göre kişisel düşüncem bu tür kuşalrın ırak kökenli olduğu.Oyun özelliklerine gelince eski tecrübeli abilerimiz ne yorum yapar bilmiyorum ama eskiden yapışan(konan) kuşlar bizim taklacı ırklarımızda bulunmamaktaydı.Uzun gidenler elbette vardı
ama asla altı zayıf değildi.
Zamanla ırak kökenli musul,kuveyt v.b ırklar memlekete geldi,hatta farklı ülkelerden gelen farklı ırklarıda sayabiliriz oyun kuşunun eski standartlığı yada özellikleri olumsuz yönde geriledi.Bilindiği gibi musul kuşları kısa(dilber)gaga yapısına sahip oyun özellikleri tempolu,takla arasını açan,sesli ve uzun giden fakat inişleri boş perdahsız yani yapışan kuşlardır.Kuveyt kuşlarıda yakın ırk olması sebebiyle benzer özellikler göstermektedir.
Bu kuşları kendi ırklarımıza sokmamız ne yazıkki fişeği uzun,tempolu kuşları sık sık görmemize sebep olsada her zaman süprize açık yapışan kuşlarda çıkmaktadır.
Yani standart özellikleri asla koruyamazsınız.
Bu tarz kuşları deneyimli yetiştiriciler oyun özelliğinden ayırt edebilir.
Hatta yavru ayununda altı çok sağlam perdahlı görünsede tamam dediğiniz bir anda eşe,dosta sizi mahçup edebilir.
Elbette zevk meselesi beğenen besler..
Eğer ki standart özelliklerde oyun kuşu diyorsanız,bu tür kuşları soyunuza yada kümesinize sokmanızı acizane tavsiye etmem.
Saygılar...
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
28/10/2010, 11:40 am
standart 10feyk ve 12kuyuk harıcındekı kuslar taklacı ırkı ıcın normal kabul edılmez.bu dedıgım kanat kuyruk sayısına sahıp kuslar gereklı ruzgar tutma ve denge sartlarını fazlasıyla tasıyabılırler.daha fazla olanların oynaması feyk sayısından yada kuyrukların fazla olmasından degıl baglı oldugu kan hatdındandır.extra durumların kuslara kazandırdıgı hep avantajlardan bahsedılıyor,oysakı anormal durumların cok fazlada dez anavtajlarıda vardır.benım kardesım ıstanbul unıversıtesı veterıner fakultesı mezunu.onun kıtaplarından ınceledıgım ve gordugum kadarıylada ırkın standatları dısındakı ozellıklerı tasıyan bıreylerı damızlık olarak kullanmak populasyonda buyuk genetık bozukluklara sebeb verıyormus.yanı bunda 11feyk var bu kus ıyı ucar dıye dusunenler yanılıyor.ıyısı 10feyk ve 12kuyrukdur.cunkı hıcbır anatomık rahatsızlık tasımıyor.saygılarla
- sadık bayar
28/10/2010, 11:45 am
şimdi napalım murat bende bazı yawrular 13 kuyruk cıkıyor beslemeyelimmi ondere verdiğim dişi çakmaklıda 13 kuyruk uçursunda izle kuş nasıl oynuyormuş gozlerınle gor bunlar batıl ınançlar bence oynayan kuş oynar abi gerisi hikaye saygılar..
- DELIYUREK41
Ad Soyad : murat koç
Doğum Tarihi : 10/03/84
Forum Kayıt : 21/06/10
28/10/2010, 3:32 pm
sen benım dedıgımı yalnıs anladın.ben kımseye beslemesın demıyorum.dıyorumkı 13 14 olması onemlı degıl.bunun oyuna katdıgı bır avantaj olarak bır artısı bılımsel olarak yok.yanı kusda 13kuyruk var bu oynar dememek lazım.oynuyorsa bu kusdakı kandandır kuyruk yada kanat sayısından degıl.bende denk oyunda ıkı kus varsa ben sahsım adına 12kuyruk 10feyklılerı kullanıyorum
- MisafirMisafir
28/10/2010, 9:39 pm
deli yurek kardes neden horoz dovuslerinde 100 gr fazla oldumu kimisi horozunudovuse atmaz ve sen hic horozuna kanat diktinmi veya dikilmis kanat gordunmu neden dikilir kanat kusculara gelince en buyuk mazeretlerinden biri tuyu eksik bakin kuyruk icin bir sey demiyorum ama kanatta birer tuyun fazlaligi 100 grlik kus icin cok buyuk fayda saglar heleki bu tuy fazlaligi kani oturmus kuslarda olursa daha cok faydasi olur nasil bir tuy eksikligi kusu zorladigini dusunuyorsak bir fazlalikda kesin fayda saglar
- erdekli
Ad Soyad : erdekli
Doğum Tarihi : 23/04/76
Forum Kayıt : 14/10/08
28/10/2010, 11:37 pm
İyi oyun kuşunun kanat kuyruk renk tip veya fiziksel özellikle anlaşılacagına inanmıyorum öyle olsa en iyi oynayan kuşlar şebaplardan çıkardı ama tabiki her kişinin kümesinde takipleri vardır örnegin kümesinde olan kuşların veya besledigi soyun belirleyici özellikleri vardır bu özellikler kuyruk veya kanatla ilgili olabilir çünkü her kişi kendi kümesinin kendi soyunun ustasıdır bunun güzel bir örnegide KUŞÇUNUN DÜNYASI GÖRDÜGÜYLE SINIRLIDIR sözüdür. Kişi kendi kuşları veya gezip gördügü kümeslerdeki istenilen oyun özelligini taşıyan kuşları incelediginde farklı özellikler keşfedebilir ama bu kişinin gördügü analiz ettigi kişisel detaylardır genele yayılmaması lazım örnegin benim kişisel analizim 13 kuyruk kuşlar yavruluklarında çok hırslı ve iyi oyun yapar ama ekelikleri hatalarla doludur 14 kuyruk kuşlar agır ve sert olur ama altından iyi yavrular çıkma ihtimali yüksek tabiki dişiye uydugu sürece 10_11 fek çok iyi kuşlar izledim uçurdumda ama 11 fek 10 mt fişek çekenide gördüm benimde kişisel analizlerim bunlar kısaca yıl 2010 iyi kuş parmakla gösterilecek kadar az iyisini bulup besleyene saygımız sonsuz.....Saglıcakla kalın
- malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10
12 kanat taklacı
3/11/2010, 1:36 pm
arkadaşlar 12 kanat taklacı güvercini olan veya gören varmı.bilgilendirirseniz sevinirim.
3/11/2010, 2:33 pm
normal kuşun 2 kanadı olur kanadındaki tüylere telek pelenk gibi isim verilir.
sitede bir arkadaşın (eskısehirli nickli ) avatarında 12 pelenk kuş var beyaz bir kuş
sitede bir arkadaşın (eskısehirli nickli ) avatarında 12 pelenk kuş var beyaz bir kuş
- alimansur
Ad Soyad : ali mansurgüler
Doğum Tarihi : 20/01/95
Forum Kayıt : 09/10/10
4/11/2010, 4:59 pm
admin :))) 2 kanadımı olur harbiden xDe
- malibadur
5/11/2010, 8:49 am
- antepli2757
Ad Soyad : murat sentürk
Doğum Tarihi : 02/10/67
Forum Kayıt : 15/12/08
21/11/2010, 7:36 pm
eskisehirli demiş ki:deli yurek kardes neden horoz dovuslerinde 100 gr fazla oldumu kimisi horozunudovuse atmaz ve sen hic horozuna kanat diktinmi veya dikilmis kanat gordunmu neden dikilir kanat kusculara gelince en buyuk mazeretlerinden biri tuyu eksik bakin kuyruk icin bir sey demiyorum ama kanatta birer tuyun fazlaligi 100 grlik kus icin cok buyuk fayda saglar heleki bu tuy fazlaligi kani oturmus kuslarda olursa daha cok faydasi olur nasil bir tuy eksikligi kusu zorladigini dusunuyorsak bir fazlalikda kesin fayda saglar
selamun aleyküm arkadaslar bende erol abinin yazdiklarina aynen katiliyorum.
- mehmet safak
Forum Kayıt : 09/12/10
17/12/2010, 9:05 pm
slm bende var fakat omru hayatimda ilk defa gordum 11 fekli gordum bir kac defa ama buda benim icin ilk sunu da belirteyim bence kan tutulmasindanonbirinci ile onikinci fekler yarim
baktigin zaman oniki gibi gorunuyor saygilar
baktigin zaman oniki gibi gorunuyor saygilar
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
10/1/2011, 7:45 am
her yazılanı dikkatlice okudum inanın bir yerlerimle güldüm çoğuna hemde baya bir çoğuna yazık kimin kuştan nekadar anladığıda burda çıkıyor meydana . demek kuşun kanadı 11 olunca çokmu uzun oynuyormuş baksen allahın işine bir kanat 20metre yazılacak nerdeyse utanmasalar yeminlen söylüyorum vurduğum bir çok tahtalı güvercininin kanadıda 11 tel idi ama bırak uzun gitmeyi götlemezler bile uzun uçarlar göçlerde belki bi faydası dokunuyordur bilimsel olarak açıklanmadığı sürece onada inanmam ama sadece bir tez . arkadaşlar kuş oynar kanında var ise kuş takla atar kanında var ise kanadında götünde başında olanı değil kanına bakacan nedemiş atalarımız..
ASIL AZMAZ NESİL AZAR BAL KOKMAZ YAĞ KOKAR ONUNDA ASLI AYRANDIR ..her konuya cacık olup atlamayalım sonra ayran gibi kokarsınız . 11 tel 14 kuyruk ayak perdesi ayak mantarı kuş rengi bu tip buna benzerşeylerin kuşun uzun oynamasında kızsa oynamasında bir rolu yoktur ..
ASIL AZMAZ NESİL AZAR BAL KOKMAZ YAĞ KOKAR ONUNDA ASLI AYRANDIR ..her konuya cacık olup atlamayalım sonra ayran gibi kokarsınız . 11 tel 14 kuyruk ayak perdesi ayak mantarı kuş rengi bu tip buna benzerşeylerin kuşun uzun oynamasında kızsa oynamasında bir rolu yoktur ..
- avcıı
Ad Soyad : ismail
Doğum Tarihi : 29/12/77
Forum Kayıt : 31/12/08
10/1/2011, 7:49 am
KUŞUN ASLI NE İSE ODUR ALTINDAN NE GELİRSE GELSİN.
ASIL ASIL ÖNEMLİ OLAN ASILDIR KAN TEMİZ SOY TEMİZ BİLİNEN OLDUĞU HALDE BİLE İÇİNDEN TEK TÜK OYNAMAYANI ÇIKAR SİZDE DAHA TUTMUŞUNUZ YOK 11 TEL BİLMEM 14 KUYRUK TOPLASAN O ÇOLUĞU ÇOCUĞU BEĞENMEYEN KENDİNİ BÜYÜK KUŞCU SANAN ARKADAŞLAR BİLE KENDİLERİNİ KANDIRIR OLMUŞ KUŞTAN ANLAMAZ KULAKTAN DOLMA ONDAN BUNDAN NESİL YAPMA TELAŞINDADIR YAZIK İÇLER ACISI VARSA BURDA İYİ KUŞCU BİR ELİN 10 PARMAĞINI GEÇMEZ HERHALDE .
ASIL ASIL ÖNEMLİ OLAN ASILDIR KAN TEMİZ SOY TEMİZ BİLİNEN OLDUĞU HALDE BİLE İÇİNDEN TEK TÜK OYNAMAYANI ÇIKAR SİZDE DAHA TUTMUŞUNUZ YOK 11 TEL BİLMEM 14 KUYRUK TOPLASAN O ÇOLUĞU ÇOCUĞU BEĞENMEYEN KENDİNİ BÜYÜK KUŞCU SANAN ARKADAŞLAR BİLE KENDİLERİNİ KANDIRIR OLMUŞ KUŞTAN ANLAMAZ KULAKTAN DOLMA ONDAN BUNDAN NESİL YAPMA TELAŞINDADIR YAZIK İÇLER ACISI VARSA BURDA İYİ KUŞCU BİR ELİN 10 PARMAĞINI GEÇMEZ HERHALDE .
- taklaperformans
Ad Soyad : çetin koçhan
Doğum Tarihi : 28/10/77
Forum Kayıt : 03/01/11
10/1/2011, 3:52 pm
merhaba ben yanlış bilgi verdiğini düşüüşünüyorum 11 telek değil 12 telek dahhi olsa kuşun kanı damarı iyi değilse iş yapmaz 12 telek 11 telek iyi oynıcak die bişi yokagokmen demiş ki:kanatları tam olan kuşun dik duran kanatlarını yay şeklinde eğilen kanada kadar say 9-10 olur 11 olanıda vardır 11 olanı bulursan gözün kapalı besle
- malibadur
13/1/2011, 12:27 am
rabbim bana taklacının 11 e11 kanat ve9 a9 kanat kuş verdi .uçunca görececem inş
- malibadur
13/1/2011, 12:38 am
bir zaman kütahyadan giden abimiz mithat eskişehirliler iyi bilmesi lazım 13 ve 14 kuyruk için dediği kanatmı uçacak kuyrukmu.bunu unutmam.
- malibadur
13/1/2011, 6:04 pm
aferin len kendime her zaman doğruya konuşmaya çalışıyom.selam tüm dürüst kuşçulara ve kuşlara rant(para) olarak görmeyenler
- MisafirMisafir
28/7/2013, 6:33 pm
selam burda 11 telekli kusun kanat tipini veya telek sayisini görmek isteyen arkadaslar icin bir link saygilar ELEKTRIKCI SÜLO
youtube.com/watch?v=PXNGXsBbJLs
youtube.com/watch?v=PXNGXsBbJLs
- kuşçu26
Ad Soyad : Samet Dönmez
Doğum Tarihi : 03/10/88
Forum Kayıt : 06/02/08
30/7/2013, 1:29 pm
11 fek kanatlı ve 14-15 kuyruklu kuşlar KIRMAdır.