Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 411k

Join the forum, it's quick and easy

Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 411k

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında

+50
kuşçu26
taklaperformans
avcıı
mehmet safak
antepli2757
mesutpp
alimansur
erdekli
DELIYUREK41
sadık bayar
ali ermiş
uAhakan18
Zekeriya Bağcı
yelken8561
qüclü2008
malibadur
cappa50
huseyin23
alihanyakup70
Kuscu-Murat
körfezli
Batuhan
kral_damcı
esatdogan
kırıkkaleli metin
Dr. Sedat
kadirsulun
oğuz06
optik03
beyazcehennem
kusbazzz
cihantje
akıncı
dadaş25
altan keskin
kuzgun77
ilker arslan
brkkmr
eric
hewalist
kerimikiz1953
gecityok
volkanx
BlackJack
tolga40
musamamoste
moridant
agokmen
kuscusemih
Forum Admin
54 posters
esatdogan
Ad Soyad : esatdogan
Forum Kayıt : 14/12/08

Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 Empty Geri: Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında

10/2/2010, 9:24 am
kırıkkaleli metin demiş ki:kuşta önce kan olacak bence kanat kuyrukta ona yardımcu kuvvet. iyibir kanat ve kuyruk kuşun performansını yükseltir. vay 11 feyk vay 13 fey kuşun kalitesiyle alakalı değildir. burda bazı yeni başlayan hevesli arkadaşları yanıltıyosunuz. bırakın kanadı önce iyi nesil kuşları elde edebilmenin yoluna baksınlar sonra kanat kuysuk meselesine geçerler. ayrıca kuşun 11 fey olmasınada gerekyok. kanatlar uzun yumuşak ve geniş ise yeterli. herkeze saygılar.
Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 1390399058

11 felek olupta oynamazsa kaldır at.kuş 11 felek diye damızlıkmı yapacaz.kuşun soyu temiz olacak....saygılar
kırıkkaleli metin
kırıkkaleli metin
Ad Soyad : metin şahin / metin.s@msn.com
Doğum Tarihi : 18/01/76
Forum Kayıt : 31/01/10

Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 Empty Geri: Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında

10/2/2010, 10:43 am
esatdogan demiş ki:
kırıkkaleli metin demiş ki:kuşta önce kan olacak bence kanat kuyrukta ona yardımcu kuvvet. iyibir kanat ve kuyruk kuşun performansını yükseltir. vay 11 feyk vay 13 fey kuşun kalitesiyle alakalı değildir. burda bazı yeni başlayan hevesli arkadaşları yanıltıyosunuz. bırakın kanadı önce iyi nesil kuşları elde edebilmenin yoluna baksınlar sonra kanat kuysuk meselesine geçerler. ayrıca kuşun 11 fey olmasınada gerekyok. kanatlar uzun yumuşak ve geniş ise yeterli. herkeze saygılar.
Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 1390399058

11 felek olupta oynamazsa kaldır at.kuş 11 felek diye damızlıkmı yapacaz.kuşun soyu temiz olacak....saygılar
aynen Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 3167858558
kral_damcı
kral_damcı
Ad Soyad : sedat ateş
Forum Kayıt : 09/03/10

3/5/2010, 8:44 am
kanadı i olan kuşun en baştaki kanat ucu ince esnek plmalı kanat kuyrukla denk olmalıdır
Batuhan
Batuhan
Ad Soyad : Batuhan Kınacı
Forum Kayıt : 03/05/10
http://kuscuramazanaba.tr.gg/

3/5/2010, 12:05 pm
11 feyk kuş cok ucar oyuna mesafesi yakın gelir bildigim kadarıyla Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 4245286173
körfezli
körfezli
Ad Soyad : kader eşol
Forum Kayıt : 17/11/09

17/5/2010, 10:22 am
herkese iyi günler öncelikle herkesin fikrine saygı duymak lazım diye düşünüyorum.
burda paylaşılanlar kesin diye birşey yok fakat 11 fenkli kuşlardan memnun kalmış arkadaşların düşüncelerini.okudum.bana görede dogru çünkü kanadı büyük kuş kendini daha rahat bir şekilde yukarı alıyor kuşun direksiyonu kuyrugudur.13 kuyruk 11 fenkli kuşların iyi oyun yaptıklarını gördüm. tabiki her 11 fenkli kuş iyi anlamına gelmez.şebablarda bol kuyruk bol kanat oluyor ama kısa oynuyor.şahsi düşüncem oyun kuşunun iyisi havada belli olur. ama denk gelir . havada görme şansın olmaz iyi oyun yapacak kuşun ilk önce fizik ince olmalı kanatları uzun kanat sayısı fazla kuyruk sayısı fazla gözleri yeşil yada beyaz olmalı tüyleri coook yumşak olmalı parmakları boş olmalı bu özeliklerdeki kuşlar genelikle boş olmaz saygılarımla ALLAH emeklerinizi boşa cıkarmasın.
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat
Ad Soyad : Murat Göcmen
Doğum Tarihi : 04/02/78
Forum Kayıt : 04/01/10
http://murat-tuna66.jimdo.com/

17/5/2010, 7:56 pm
eline saglik
alihanyakup70
alihanyakup70
Ad Soyad : alihanyakup70
Forum Kayıt : 16/03/10

25/6/2010, 6:07 pm
slm yurt disinda yasayan kuscu abilerim ve kardeslerim burda bizim kuslar azi kanatlari tuy zamani cikariyomu beki .bu hava kosullarinda ?? Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 3434830833
huseyin23
huseyin23
Ad Soyad : hüseyin ersöz
Doğum Tarihi : 01/01/68
Forum Kayıt : 12/11/08

26/6/2010, 9:52 pm
ama bu her 11 fek kuş iyi oynar anlamına gelmiyor değilmi
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

27/6/2010, 12:20 pm
Evet gelmiyor !

Bir Doktor düsün, cocuguda Doktor olacak diye birsey yok, yapacak potensiyali vardir ama bunu az zorlamak gerek, ne ekersen onu bicersin misali, ... egitim, egitim, egitim !!!

Ama öyle kusun var ise gözün kapali besle deniliyor, yani herkese`de nasib olmaz öyle bir kus, hakkini vermek gerek köreltecegine, ... Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 4245286173

Saygilar
cappa50
cappa50
Ad Soyad : ibrahim acar
Forum Kayıt : 10/06/10

5/7/2010, 11:57 am
resim için tşk tolga kardes 11 teleklı kus pekı oyunu nasıl kusun bılgı verırsen sevınırım
tolga40
Ad Soyad : yıldız
Forum Kayıt : 01/08/08
http://site.mynet.com/tolga40/

5/7/2010, 7:53 pm
bu benim damızlıklardan çok kıymetli bi hayvan geldiği yeri burda söylemek istemiyorum fakat 10 kapıda bu kuşun yavrusu uçuyor hemde akılları alır türden ben fey sayısına bakmam 11 feyli kuşu bulmak çok zor bulsanda oynayacağının garantisi yok fakat kuşta başka şeylere bakarım onlar varsa kuşu gözü kapalı alırım isterse &&&&&& bile atmasın altından yavru çıkar
malibadur
malibadur
Ad Soyad : mehmet ali badur
Forum Kayıt : 14/07/10

22/7/2010, 12:10 pm
değerli arkadaşlar bir belgeselde izlemiştim.kuşların esas havaya çıkan sizin bahsettiğiniz öne doğru olan telekleri değil kuşun gövdeye doğru dönük olan kanatları havalanmayı sağlıyor.ağır çekimde izlerseniz aşağıdan yukarıya doğru yelpaze gibi açılıyor.bunu internetten iyice araştırayım tekrar yazarım selamlar
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

22/7/2010, 1:10 pm
arastir bakalim
qüclü2008
qüclü2008
Ad Soyad : MURAT TAŞKIN
Forum Kayıt : 13/11/09

23/7/2010, 11:56 am
Kim ne derse desin elinde 11 telekli 13 kuyruklu kuşu olanlar bilirler bu kuşların digerlerinden farklı oldugunu arkadaslar...
Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

23/7/2010, 1:17 pm
sana katiliyorum, haklisin, hepsimi böyle aceba !?! Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 3419840488

Bende`de böyle bir arap var, gözüm gibi bakiyorum
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

24/7/2010, 7:38 am
arkadaşlar 10-fek 11 fek yok 13 kuyruk 14 kuyruk kanadı paçası gözü kısacası kuşta tip ararsanız ne cebinizdeki para yeter nede koyacak kümes bulursunuz size saydığınız örneklerde oynamayan binlerce kuş çıkartırım kendi kümesimde dahil ne demişler balık tavada kuş havada belli olur seyredersin kuşu seyrederkende bir iki kere değil uzun süre takip edersin kafana yatar alırsın damızlık edersin senede sana 15-20 kuş eder uçurursun onun bile altından geleninin oynama garantisi yoktur onun için derimki herzaman iyi kuşu seyredip çoğaltalım yoksa emin olun tipine kanadına kuyruğuna göre kuş beslersek hayal kıraklığına uğrarız.
agokmen
agokmen
Ad Soyad : aydın gökmen
Doğum Tarihi : 05/07/64
Forum Kayıt : 31/07/09

3/8/2010, 7:16 pm
11 fek feleksizlerden besledim güzel oynuyolar ama sonunda yapışıyolar
cihantje
cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09

3/8/2010, 11:17 pm
Haydiii.. Selamin alikim..

Saygilar..
tolga40

4/8/2010, 4:55 am
12 feyli kuşun bile resmini çekip koymuşlar sitenin 1 tanesi siz 11 fey arayın durun adamlar 12 lere çıktı
tolga40

4/8/2010, 5:01 am
link burda bakmak isteyen arkadalar 12 feyli kuşa baksın

http://www.taklayuvasi.com/forum/taklaci-guvercin-resimleri/434-ilk-defa-gordum.html
oğuz06
oğuz06
Ad Soyad : oğuzhan OĞUZ
Doğum Tarihi : 11/07/75
Forum Kayıt : 04/03/09

4/8/2010, 7:24 am
Arkadaşlar olmadık detaylara ne kadar çok takılıyoruz şaşıyorum.
Resme baktım 11 fek'li kuşlardan çıkan bir tarafı 12 bir tarafı 11 fek olan yavruymuş.
Kuyruk sayısı ve kanat feki çokluğu insanlarda görülen 6 parmaklılık gibi mutasyon ama zararsız diyelim.Bunların büyük bölümü soyun iç içe girmesi sebebiyle çıkıyor tahminim.Bir nevi çekinik olan genlerin sonradan ortaya çıkmasıyla oluşan rahatsızlık.
Dikkat ederseniz bü tür yavruları almak için anne ve babanın bu genleri bulundurması gerekir dış görünüşünden anlamasınızda mutlaka bulundurur çekinik olduğu için.
11,10 olanınıda gördüm.Her canlıda olduğu gibi fiziki bir standart vardır uzuv olarak. Bunların artması yada eksilmesi v.s Anatomik yapıyı değiştirdiği için normal durum değildir.Çoğu zaman belli özellikler açısından avantajlı görünsede genel bakıldığında anormal durumlardır.
Arkadaşlarımın yazdıklarından bu tür kuşların aslının beyazlar olduğunu okudum bende de bir zamanlar vardı 11 fek 16 kuyruk beyaz dişi.Albino beyaz dediğimiz zaten genetik bir rahatsızlık.
Bilmem bişeyler anlatabildim mi?
Yani 15 fek olsa süper mi olacak?
Oyun özelliği neyse genlerinde onu görürsünüz gökyüzünde.Gerisi teferruat...
Saygılar..

Kuscu-Murat
Kuscu-Murat

4/8/2010, 1:19 pm
Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 3167858558
yelken8561
yelken8561
Ad Soyad : miraç büyükkol
Forum Kayıt : 15/08/10

16/8/2010, 7:11 pm
kırmızıyla ayrılan yerden aşagıya dogrumu sayacagız yoksa en uzun kanadındann kırmızıyla ayrılmış yere kada olan kanatlarımı sayacagız ?
Zekeriya Bağcı
Zekeriya Bağcı
Ad Soyad : Zekeriya BAĞCI
Doğum Tarihi : 27/03/70
Forum Kayıt : 25/08/10

25/8/2010, 9:56 am
Kanatlar Hakkında Kişisel Yorumumdur.

9 Fek yada Telek bu tarz güvercinler genelde Malatya tarzı ayaktüyleri yada Konya tabiri ile paça denilen ayaktüyleri uzun olan kuşlarda ekseri görülür.Bulunduğu yerler arasında Konya'nın Sarayönü ve Kadınhanı ilçeleridir lakin burada ki kuş oyun tarzı havacı dediğimiz tarza yönelik olduğu için genelde kırılmış ırk olarak o bölgenin yöresel ırkı olarak devam etmektedir.Bu telek tarzında olan kuşlarda baş telegin yanında yanında uzun tüy olmaz.Bu tarz tüy yapısına sahip kuşlarda oyun tarzı kanat ucu oyundan ziyade omuz diye tabir ettiğimiz bölümden yüklenmeleridir bu yüzden Sarayönü ve Kadınhanı bölgesinde ki güvercinlerin oyun mesafesi kısadır ekseri rampa şeklinde sert ve pratik olarak oyun gösterirler.İşin ilginç tarafı kuş göz alabildiğine yükseklikte iken oyun yaparsa aşağıdan sesi duyulur.Bu yüzden bu bölgelerde kanat ucuyla oyun yapan kuşlar sessiz olarak adlandırılır.Aynı kanat yapısına sahip kuşlardan Malatya da var ve çok eskiden Kütahya görmek mümkün imiş, Malatya daki incelemelerimde gördüğüm kuşun yapısında ise kuşun tüyleri yumuşak 9 telek ve damcı olarak olarak oyun göstermesi ancak Sarayönü ve Kadınhanı yöresinde ki hem cinslerinden ses tonajı olarak çok çok düşüktür.Mukayese değil sadece bilinmesi amaçlıdır.

Zekeriya Bağcı
Zekeriya Bağcı
Ad Soyad : Zekeriya BAĞCI
Doğum Tarihi : 27/03/70
Forum Kayıt : 25/08/10

25/8/2010, 10:14 am
Telek yada Feg olarak adlandırılan kanat tüyü olan kuşlarda ise feglerin kalınlık incelik ve yukarıya doğru incelme gibi farklılıklar göstermektedir.

11 Telek kuşlar Kuveyt kökenli kuşlardır bunlar renk olarak krem rengi dediğimiz bazı tabirlerde BAL Rengi diye adlandırılır ve kuveyte dayanan beyazlarda rastlanmaktadır. Tüylerinde 15 kuyruk kanatlarda 11 feg gibi özellikleri genelde bu tür kuşlarda rastlamak mümkündür.Bıyık perçem olanlarda rastlanmaktadır.
Genetik olarak bir bilgiye sahip değilim ancak gözlemlediğim ve tecrübelerime dayanarak diyebilirim.
Genelde rastlanılan renk Dumanlı(külümsü),Bozkirli(sıçantüyü),Beyaz,Dumanlı kirli açık veya koyu olabiliyor ender olarak araplarda karışımdan kaynaklı olabilir...
Anonymous
Misafir
Misafir

24/10/2010, 4:41 pm
bence benim kustaki ideal kanat yapisi resimde beyazin ikinci resimdeki olan kus iki kanadida 11 f ama ikinci kanat dikkat ederseniz ilk resimden farkli optik 03 kusun cok guzel kanada sahip kardes iyi sehirler kkardes
uAhakan18
uAhakan18
Ad Soyad : hakan cebeci
Doğum Tarihi : 22/11/92
Forum Kayıt : 26/10/10

26/10/2010, 9:42 pm
Beyler benim sabunimin havada oynarken 1 kanatında baştan3.teleği düştü bu neden olmuştur bu kuş oyun bozarmı yada etkilenirmi kanat yapısı sık bir kuş tavana geliyor oynayan ii bir kuşum lütfen abilerim bana bi cevap verirseniz sevinirm Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında - Sayfa 4 3419840488
uAhakan18
uAhakan18
Ad Soyad : hakan cebeci
Doğum Tarihi : 22/11/92
Forum Kayıt : 26/10/10

26/10/2010, 10:10 pm
Beyler benim sabunimin baştan 3.teleği havada oynarken birten düştü arada fazla bir boşluk yok kanat yapısı sık kuşumun oyun bozarmı yada etkilermi bunu bana biran önce söyleyebilirmisinz
ali ermiş
ali ermiş
Ad Soyad : ali ermiş
Doğum Tarihi : 07/03/84
Forum Kayıt : 22/01/10

26/10/2010, 11:01 pm
SANIRIM KUŞUNUZ YAVRU KIZMASI ÇÜNKÜ YETİŞKİN KUŞLARIN BİR ÇOGU TÜYÜNÜ TAMAMLADI SIRAYLA 2. VE 1.TELEK DÖKÜLECEK YENİ TELEKLERİ TAMAMEN UZAYANA KADAR KUŞU DİNLENDİRMENİZ GEREKİR AKSİ TAKTİRDE TAZE TELEKLERINI PATLATIR VE BU KUŞA BÜYÜK ACI VERİR KUŞ TÜYÜNÜ TAMAMLADIKTAN SONRA GEREKLİ İDMANI VERİN EĞERKİ KUŞUNUZUN SOYU İYİ İSE ESKİ PERFORMANSINI YAKALAYACAKTIR
Dr. Sedat
Dr. Sedat
Ad Soyad : Sedat Yardimci
Forum Kayıt : 05/02/10

27/10/2010, 7:54 am
slm tolga

haklisin bak erol abinin, eskisehirlinin yane avatarindaki beyazin kanadi 12 fli

bende hic gormemistim, 11 f li cok cikiyo onun kuslarindan ama 12 f lisini hic gormemistim.

saygilar
Similar topics