Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında
+50
kuşçu26
taklaperformans
avcıı
mehmet safak
antepli2757
mesutpp
alimansur
erdekli
DELIYUREK41
sadık bayar
ali ermiş
uAhakan18
Zekeriya Bağcı
yelken8561
qüclü2008
malibadur
cappa50
huseyin23
alihanyakup70
Kuscu-Murat
körfezli
Batuhan
kral_damcı
esatdogan
kırıkkaleli metin
Dr. Sedat
kadirsulun
oğuz06
optik03
beyazcehennem
kusbazzz
cihantje
akıncı
dadaş25
altan keskin
kuzgun77
ilker arslan
brkkmr
eric
hewalist
kerimikiz1953
gecityok
volkanx
BlackJack
tolga40
musamamoste
moridant
agokmen
kuscusemih
Forum Admin
54 posters
- serdar kaya
Ad Soyad : serdar kaya demir
Doğum Tarihi : 20/09/94
Forum Kayıt : 11/07/10
Geri: Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında
28/12/2013, 7:04 pm
akıncı demiş ki:Selamun aleyküm Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun .
Öncelikle herkezin kendi görüşüne saygı duyuyorum ama sayın adminin son yazdıgı görüşü ve diger arkadaşlarında bunu tasdiklemesi beni biraz üzüdü burasi bir forum sitesi forum sitesinin amaçlarından biride herkezin saygı ve sevgi çerçecesinde birşeyler paylaşılmasıdır ama sayın adminin yaptıgı yorum site sahibine yakışan bir yorum degil bence...
Güvercinlerde kanat önemi hakkında arkadaşlarmız şahsi görüşlerini belirtmişler tabiki kuşun kanatlarının uzun olma yada kanat sayısının fazla olması kuşu iyi oynu yapabilir ama benim şahsi görüşüm de şudurki şimdiye kadar iyi kuş oynatan büyüklerimizin elindeki kuşların hepsinin kanatları kuyruklarından uzunmuydu acaba bence degildi yada 11 feleklimiydi ?
Sayın arkadaşlar tabiki uzun kanatlı kuş kısa kanatlı kuşa göre havada daha rahattır oyunda havaya daha hakimdir bunu kimse tersini ifade emdemez . Bu meselede kısa kanatlı kuş yaptıgı sefer sayısı uzun kanatlı kuşa göre düşüktür tabi bu kuşun kanına göre degişir bunuda ifade etmek gerekir . Bazı arkadaşlarımız kandı kuyrugundan kısa kuşu beslemem yada kanadı kuyrugu kısa kuş çocuk avutur demişsiniz bu sözcükler bence hiç yerinde degil bu işe gönül vermiş yeni başlayan arkadaşlarımız var şunu unutmayalımki Atalarımız BOYNUZ KULAGI GEÇER DEMİŞLER. bu günün gençleri yarının büyükleri olacaklar bunun farkında olarak daha titiz davranmaya sizleri davet ediyorum.
Bu meselede son sözlerim uzun kanatlı kuş 11 felekli kuş kısa kanatlı kuş bunlar birer özellik olabilir ama önemli olan bence kuşun kanıdır neçe kuyugundan uzun kanatlı kuş vardır ama kanadı kuyrundan uzun kuşun kanadına su dökemez bun unutmayalım arkaşdalar bu özllikler sadece kuşun oyun sayısı yada takla sayısında havadaki tutumuna göre degişir kuşun kanında uzun oynmak yada bok takla atmak yoksa bu kuş isterse kandı kuyrugundan uzun olsun yaramaz .
Her şey gönlünüzce olsun Allaha emanet olun Selametle...
altına imzamı atıyorum sonuna kadar haklısın usta
- ankara_expresi
Ad Soyad : atila keskinkılıç
Forum Kayıt : 13/01/13
17/1/2014, 2:31 am
iyi kuş anlayışına göre kanat yapısı tercihi değişir.makbul olan ortak tercih kanat kuyruğa denk kuştur.fakat benim beslediğim kuşlarım çok uzak mesafelerden atış yapar.bu nedenle benim kuşlarımın kanadı kuyruğundan uzun olanı mükemmele yakın oynar.bence beslediğiniz kuşlar bir soy ise yani yavruların yavrularını bile çaprazladığınızda neticeler %80 iyiyse fek kanat kuyruk hepsi hikaye.altından oynayan yavru veren ve sizi tatmin eden bir ırk besliyorsanız kafanızı bunlara takmayın.bırakın kuşu olmayanlar uğraşsın.
ı
ı
- bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14
15/7/2014, 6:26 am
Benim kuşlarımda 10 dan sonrası ters tarafa dönmeye başlıyor terse dönenlerden sonra ilk 2 tanesi ne sağa ne sola dönüyor düz şekilde yani ne tarafa baktığı belli belirsiz buna göre nasıl saymam gerekiyor bu kuşlar kaç feyk? Soyun erkekleri şebab gibi kalıplı dişileride kumru gibi ufacık oluyor kuyruklar 12 telek ama açıldığında 14 15 kuyruktan daha geniş duruyor kanat sesleri çok gürültülü fakat patlatma kanama gibi problemler yok sadece taklayı çevirmeyen erkekler çok sert kanat vurduğunda tüyleri birbirine dolanıyor yani nasıl anlatayım 1.feyk 3.feykin üstüne geçiyor 3.feyk 6 ya inşallah anlatabilmişimdir bu kusurmudur iki kanat sallayıp hemen geri düzeltiyorlar.gecityok demiş ki:dokuzdan sonrası adminin dediği gibi ters tarafa dönmeye başlar o terse doğru dönen tüylerden 2 si içe değilde hafif dışa doğru olr 11 fey terek tüv tey pelek budur şehmuz kardeş
- rıdvan43
Ad Soyad : Rıdvan İnci
Doğum Tarihi : 10/11/89
Forum Kayıt : 03/12/12
22/7/2014, 8:46 pm
Koray kardeşim benim kuşlarımında erkekleri uzun kalıplı dişileri ufak. Tarif ettiğin feyk %90 10 feyk. 11 feyk olması için 11 e kadar dışa dönük olması lazım. Ben de bir tek bir erkek var sağ kanadı 10, sol kanadı 11 feyk. Ayrıca 11 feyk e örnek google yazarsan çıkıyor. Ordan da inceleyebilirsin. Benim kanaatim senin bahsettiğin kuşlar güzel kuşlar.
- bozdumanlı_susami
Ad Soyad : koray
Doğum Tarihi : 22/04/87
Forum Kayıt : 13/07/14
23/7/2014, 12:08 pm
Bendekiler 10 feyk 12 kuyruk benim şüpheye düştüğüm 10. feykten sonra baktığım tüm kuşlarda diğer tarafa dönüyor bunların dönen ilk feyki dümdüz sağmı solmu anlaşılmıyor o yüzden şüpheye düştüm. Bahsettiğim kuşların anası bu fotodaki yürürken ayakları gözükmez ufacık koca kuyruklu bişey. Ben 2 yavrusunu denedim kısmet olmadı çok zor şekilde uçuma alıştırdım burda en en iyi kuşu uçur damcı oluyor heryer çatı apartman dairesindeyim,arkadaşda söktük oda ilk tüyünü atana kadar sapıttı 20 25 takla sapıta sapıta oynadı ilk tüyü attıktan sonra muntazam sefere gelip 6 7 taklasını gösterdi onuda atmaca götürmüş kimbilir yavruya kussa tam olarak güçlense nasıl olacaktı . Şimdide yavrularımı vermeye kıyamıyorum yerde müsait değil birkaç sene daha hayal edip durucaz nasıl olacak diye hani dedinya lafa bakarak kuş aldım diye bende bunları lafla sözle aldım 10 dakika muhabbet ettm tanımadığım bilmediğim insan zamanında türkiyenin bir ucuna gittim iyi paralar dökerek aldım demişti ben zaten kostümüne hasta olupda aldım oyunlarını düşünmedim ama gördümki satıcının dediği oyunu yapıyor bana altından gelenin en kötüsü 6 7 takla oynacak en iyisi 10 üzerine çıkacak demişti soy takibi yapılmış kuşlar tgf markası isim markası vardı tel numarası falan var beğenmezsen ara istediğini söyle demişti ben bilezik falan sevmiyorum 100 kusum olsun 100 ününde hangi gün yumurtadan çıktığını unutmam soy takibinde problem yasamam kimseylede ne yarışa girecek karakterdeyim nede yerim yarışmaya müsait o yüzden söküp attım bleziklerini paçaları dahada fışkırdı daha bi güzel oldular.Belki satıcı satmak için yalan konustu yada doğru konuştu allah bilir ama kuşlar kendini kanıtladı takımına ödediğim fiyatın 2 katınıda uçmamış tek bir yavrusunba teklif ettiler daha ne olsun çok şükür yaradana.Ben bu saatten sonra kuş aramıyorum sadece yıllar evvel cahillik dönemlerimde uçurduğum o nuhidin oyununu yapacak kuş varsa izletsinler 1000 tl vereyim lafla sözle olmaz kardeşim bu işler.
http://i.hizliresim.com/gjAERR.jpg
http://i.hizliresim.com/gjAERR.jpg