Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında
+50
kuşçu26
taklaperformans
avcıı
mehmet safak
antepli2757
mesutpp
alimansur
erdekli
DELIYUREK41
sadık bayar
ali ermiş
uAhakan18
Zekeriya Bağcı
yelken8561
qüclü2008
malibadur
cappa50
huseyin23
alihanyakup70
Kuscu-Murat
körfezli
Batuhan
kral_damcı
esatdogan
kırıkkaleli metin
Dr. Sedat
kadirsulun
oğuz06
optik03
beyazcehennem
kusbazzz
cihantje
akıncı
dadaş25
altan keskin
kuzgun77
ilker arslan
brkkmr
eric
hewalist
kerimikiz1953
gecityok
volkanx
BlackJack
tolga40
musamamoste
moridant
agokmen
kuscusemih
Forum Admin
54 posters
- MisafirMisafir
Geri: Oyun Kuşunun Kanat Yapısı Hakkında
29/12/2009, 6:37 am
kanat kuyruğun bır olmasının ne anlama geldığını bılıyorum ben kanat kuyruktan kısa olursa ne olur dıyorum ??bırakın bunları yok 11 telek yk kanat kuyruk 1 olucak
29/12/2009, 6:55 am
emrahcıgım celallenme kardeşim kanat yoksa oyunda olmaz buna emin ol tabi hersey deneme görmek bana denk gelmedi kısa kanatlı kusun uzun oynadıgı saygılar
- MisafirMisafir
29/12/2009, 7:01 am
celallenmedım de neye dayanarak söyluyorsunuz kısa kanatlının uzun oynamıyacağını onu merak ettım sızın sıtenızde urfa kuşlarınının özellıklerı yazılı en belırgın özelliği kanatlarını düşük tutması demışsınız ama sızın urfa kuşlarında bu özellık yok ozaman bunlar urfa değilmı hee bıde sizin kuşlarında kanatlar kuyruktan kısa
29/12/2009, 7:05 am
ucurdugum deli fişegin annesine iyi bakmamıssın tek aynalı disiye kanatları yerden topluyom valla he bide su var bende 3 damar kuslar 25 senedir oynuyom bırakta az özellikleri kaybolsun ama oyun vasıfları kaybolursa bende piyasadan kaybolurum
- dadaş25
Ad Soyad : MUSTAFA PINAR
Doğum Tarihi : 23/04/80
Forum Kayıt : 30/07/09
29/12/2009, 10:40 am
volkanx demiş ki:arkadaşlar oyun kuşunda makbul olan:
1-)11 feyk en iyi oyun kuşudur.
2-)kuş kanat kuyruk olmalıdır(yani kuşu elinizde tutarken kuşun kanadı ile kuyruğu aynı ölçüde olmalı ne kuyruk kanattan uzun nede kanat kuyruktan uzun.bu oran ölçülü olmadığında kuş denge problemi yaşar ve performansı düşük olur.
3-)baş feyk işaret ve baş parmak ile tutulurak feykin baştan sonuna kadar yoklanır.başlangıçtan itibaren sonuna kadar ince giderse kuş iyi oynar ve iyi bir kuştur.ama bu kalın başlayıp inceye devam ederse orta sınıftır.yok zaten kalınsa beslemeyin beklediğiniz kuş değildir.(kalınlık incelikten kasıt feykin ortasındaki ana damardır.)
4-)nadir olarakta görülsede dirsek açan kuşunuz varsa ilk dirsek açılımından sonra(kanat patlatma kan akması)dirsek kapatır bir daha açmaz ise bu kuşta iyi bir kuştur.
5-)önemli olan kuşun yere kuyruk sürtmesi veya 30 cm gelmesi değil yeterince alçağa gelip (yarım metre 1 metre yeterlidir)taban takla çevirdikten sonra direk yukarı belli bir hatta yukarı çıkmaya başlaması ve bu yukarı çıkış esnasında belli aralıklar ile ( 2,3,4,5,6, metre)takla çevirerek çıkması en sonunda da bağlama yani sefer bitiş taklası çevirerek dinlenme uçuşuna geçmelidir.
6-)unutmayın çok uçması iyi anlamına gelmez(5 6 7 8 9 saat vs...)önemli olan uçuş saati boyunca kaç sefere geldiği seferleri düzgün ve kaç taklalı olduğudur.1 saat olsun ama düzgün olsun.......
aslında daha çok özellik yazılabilir......
bildiklerim kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım....
herkesin kuşu kendine güzel önemli olan sağlıklı kuşlar ve nesiller kuş on numarada olsa sağlıksız ise gerisi yoktur.......
- dadaş25
29/12/2009, 1:49 pm
zaralıemrah demiş ki:kanat kuyruğun bır olmasının ne anlama geldığını bılıyorum ben kanat kuyruktan kısa olursa ne olur dıyorum ??bırakın bunları yok 11 telek yk kanat kuyruk 1 olucak
Kuşu taşıyan kanatları değilmidir.Emrah kardeş kanatları kısa kuşla kanatları kuyruğuyla bır olan kuşu bır karşılaştır dene aradakı farkı kendın göreceksın.Kanatları kısa kuş uzun oyun yapmaz oyuna gırdiğinde zorlar kendını nıhayetınde ya takladan kaçar az takla vurur yada kanatlarını yırtıp atar yanı kanat söker.Ben hayatta kanatları kuyruğundan kısa kuş beslemem çunku onların oyunları anca çocuk kandırır. denemek serbest ben ustadlarıma katılıyorum.Sende bence fıkırlerı kızarcasına eleştıreceğine anlamaya çalış...
- MisafirMisafir
29/12/2009, 5:05 pm
Arkadaşım kanatların düşük olması farklı kanatlarının kısa olması farklı.kısa kanatlı kusun cok calısması gerekir uzun kanatlı kusa göre daha cok efor sarfetmesi lazım.kısa kanatlı kusta oynar illa ki ama uzun kanadın yerini tutmaz.makbul olan uuzun kanatlı kuslardır...
- gecityok
Ad Soyad : erkan KUMAK
Doğum Tarihi : 12/11/77
Forum Kayıt : 02/10/08
29/12/2009, 9:30 pm
yaw emrah gelsene yaw bi pazar buraya gel kısa tanat örneğini :) burdakı arkadasların kuşlarından gösterim kanat ve kuyruk bir olanıda kümesimde gör kardeş kaç kere gel dedim daha gelecen bak bende bi tane kuyrunu diken erkek var kanat düşük yani ama :) onunda kanadı kurukla aynı
- MisafirMisafir
31/12/2009, 10:49 am
Ben anladım arkadaşımda sen anlatmak istediğini anlatamamış olabirsin.sen diyorsun ki kanatları düşük oynuyor benim kuş düşük kanatlı kuş oynamaz die bişey yok kısa kanatlı da oynar ama bizim anlattığımız kısa kanatlı kuş uzun kanatlı kuşla aynı olmaz.düşük kanatlı kuşu sevmeyende olabilir ben çok severim kuş ayrı bi duruş sergiler ben bakmaktan zevk alırım öle kuşa...
31/12/2009, 3:03 pm
uygar demiş ki:Ben anladım arkadaşımda sen anlatmak istediğini anlatamamış olabirsin.sen diyorsun ki kanatları düşük oynuyor benim kuş düşük kanatlı kuş oynamaz die bişey yok kısa kanatlı da oynar ama bizim anlattığımız kısa kanatlı kuş uzun kanatlı kuşla aynı olmaz.düşük kanatlı kuşu sevmeyende olabilir ben çok severim kuş ayrı bi duruş sergiler ben bakmaktan zevk alırım öle kuşa...
aslında böylede iyi olmuyo çolugu çocugu kuşcu yapacanız yarın bir gün ahkem kesecekler burda bunları ögrenince size klevye arkadasından ders vermeye kalkacaklar neyse zorla ögretmeye çalışmayın bari :)
- dadaş25
1/1/2010, 9:25 am
Forum Admin demiş ki:uygar demiş ki:Ben anladım arkadaşımda sen anlatmak istediğini anlatamamış olabirsin.sen diyorsun ki kanatları düşük oynuyor benim kuş düşük kanatlı kuş oynamaz die bişey yok kısa kanatlı da oynar ama bizim anlattığımız kısa kanatlı kuş uzun kanatlı kuşla aynı olmaz.düşük kanatlı kuşu sevmeyende olabilir ben çok severim kuş ayrı bi duruş sergiler ben bakmaktan zevk alırım öle kuşa...
aslında böylede iyi olmuyo çolugu çocugu kuşcu yapacanız yarın bir gün ahkem kesecekler burda bunları ögrenince size klevye arkadasından ders vermeye kalkacaklar neyse zorla ögretmeye çalışmayın bari :)
Bızler bır şeyler konuşabılmek için yıllarca ustadlarıızın yanında konuşmadan onların öğrettıklerıyle yetındık.Şimdi evınde kuş olan temelı olmayan sana bana ders vermeye kalıkışıyor.)))
- akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08
2/1/2010, 10:01 am
Selamun aleyküm Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun .
Öncelikle herkezin kendi görüşüne saygı duyuyorum ama sayın adminin son yazdıgı görüşü ve diger arkadaşlarında bunu tasdiklemesi beni biraz üzüdü burasi bir forum sitesi forum sitesinin amaçlarından biride herkezin saygı ve sevgi çerçecesinde birşeyler paylaşılmasıdır ama sayın adminin yaptıgı yorum site sahibine yakışan bir yorum degil bence...
Güvercinlerde kanat önemi hakkında arkadaşlarmız şahsi görüşlerini belirtmişler tabiki kuşun kanatlarının uzun olma yada kanat sayısının fazla olması kuşu iyi oynu yapabilir ama benim şahsi görüşüm de şudurki şimdiye kadar iyi kuş oynatan büyüklerimizin elindeki kuşların hepsinin kanatları kuyruklarından uzunmuydu acaba bence degildi yada 11 feleklimiydi ?
Sayın arkadaşlar tabiki uzun kanatlı kuş kısa kanatlı kuşa göre havada daha rahattır oyunda havaya daha hakimdir bunu kimse tersini ifade emdemez . Bu meselede kısa kanatlı kuş yaptıgı sefer sayısı uzun kanatlı kuşa göre düşüktür tabi bu kuşun kanına göre degişir bunuda ifade etmek gerekir . Bazı arkadaşlarımız kandı kuyrugundan kısa kuşu beslemem yada kanadı kuyrugu kısa kuş çocuk avutur demişsiniz bu sözcükler bence hiç yerinde degil bu işe gönül vermiş yeni başlayan arkadaşlarımız var şunu unutmayalımki Atalarımız BOYNUZ KULAGI GEÇER DEMİŞLER. bu günün gençleri yarının büyükleri olacaklar bunun farkında olarak daha titiz davranmaya sizleri davet ediyorum.
Bu meselede son sözlerim uzun kanatlı kuş 11 felekli kuş kısa kanatlı kuş bunlar birer özellik olabilir ama önemli olan bence kuşun kanıdır neçe kuyugundan uzun kanatlı kuş vardır ama kanadı kuyrundan uzun kuşun kanadına su dökemez bun unutmayalım arkaşdalar bu özllikler sadece kuşun oyun sayısı yada takla sayısında havadaki tutumuna göre degişir kuşun kanında uzun oynmak yada bok takla atmak yoksa bu kuş isterse kandı kuyrugundan uzun olsun yaramaz .
Her şey gönlünüzce olsun Allaha emanet olun Selametle...
Öncelikle herkezin kendi görüşüne saygı duyuyorum ama sayın adminin son yazdıgı görüşü ve diger arkadaşlarında bunu tasdiklemesi beni biraz üzüdü burasi bir forum sitesi forum sitesinin amaçlarından biride herkezin saygı ve sevgi çerçecesinde birşeyler paylaşılmasıdır ama sayın adminin yaptıgı yorum site sahibine yakışan bir yorum degil bence...
Güvercinlerde kanat önemi hakkında arkadaşlarmız şahsi görüşlerini belirtmişler tabiki kuşun kanatlarının uzun olma yada kanat sayısının fazla olması kuşu iyi oynu yapabilir ama benim şahsi görüşüm de şudurki şimdiye kadar iyi kuş oynatan büyüklerimizin elindeki kuşların hepsinin kanatları kuyruklarından uzunmuydu acaba bence degildi yada 11 feleklimiydi ?
Sayın arkadaşlar tabiki uzun kanatlı kuş kısa kanatlı kuşa göre havada daha rahattır oyunda havaya daha hakimdir bunu kimse tersini ifade emdemez . Bu meselede kısa kanatlı kuş yaptıgı sefer sayısı uzun kanatlı kuşa göre düşüktür tabi bu kuşun kanına göre degişir bunuda ifade etmek gerekir . Bazı arkadaşlarımız kandı kuyrugundan kısa kuşu beslemem yada kanadı kuyrugu kısa kuş çocuk avutur demişsiniz bu sözcükler bence hiç yerinde degil bu işe gönül vermiş yeni başlayan arkadaşlarımız var şunu unutmayalımki Atalarımız BOYNUZ KULAGI GEÇER DEMİŞLER. bu günün gençleri yarının büyükleri olacaklar bunun farkında olarak daha titiz davranmaya sizleri davet ediyorum.
Bu meselede son sözlerim uzun kanatlı kuş 11 felekli kuş kısa kanatlı kuş bunlar birer özellik olabilir ama önemli olan bence kuşun kanıdır neçe kuyugundan uzun kanatlı kuş vardır ama kanadı kuyrundan uzun kuşun kanadına su dökemez bun unutmayalım arkaşdalar bu özllikler sadece kuşun oyun sayısı yada takla sayısında havadaki tutumuna göre degişir kuşun kanında uzun oynmak yada bok takla atmak yoksa bu kuş isterse kandı kuyrugundan uzun olsun yaramaz .
- akıncı
Ad Soyad : Nigdeli ABDULLAH
Doğum Tarihi : 02/02/88
Forum Kayıt : 19/12/08
2/1/2010, 10:08 am
Arkadaşlar BOL TAKLA ATMAK yazmak istemiştim admin düzeltirse sevinirim bizim yetkimiz yok yapmaya
- dadaş25
2/1/2010, 11:00 am
akıncı demiş ki:Selamun aleyküm Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun .
Ben burda bır seygısız veya sevgıyı zedeleyecek bır duruma şahıt olmadım.Herkes kendı fıkırlerını ve düşüncelerını sevıyelı bır şekılde ıfade etmeye çalışıyor.Amaç burda yenı başlayanları bılınçlendırmekse buna duzeylı ve ıtınalı bır şekılde yaklaşıldığına gönul ferahlığıyla evet dıyebılırım.Herkes hayatında yaşadığı ve kazanılmış tecrubelerınden yola çıkarak duygu ve düşüncelerını ıfade edıyor katılırsınız katılmazsınız.Bana göre o tarz kuşlar yenı kuşa heveslenen 12-13 yaşlarında çocuk dıye tabır edeceğimiz kardeşlerımızın besleyeceği kuşlar.
- cihantje
Ad Soyad : CIHAN SAZAK
Doğum Tarihi : 08/12/82
Forum Kayıt : 02/08/09
2/1/2010, 2:24 pm
Arkadaslar konuyu dagitmayalim!!
BENIM GÖRÜSÜM:
Yukaridaki kanat resmi bir kere hatali resim.
Bir kusun (sadece güvercin degil!!!) yapisinda normalde kanat yapisi 10 telek disa dogru, 10 telek içe dogru olur. Kuyrugu'da 12 telek olur. papagan, muhabbet, kanarya, saka vs.. kusundan bakabilirsiniz.
Güvercinin kanat ile kuyrugunun bir olmasi, hayvani havada rahat tutar. Uçumda ve oyunda fazla yormaz (eger icinde/kaninda var ise).
Kusun kanadinin 11 veya kuyrugunun 15 telek olmasi veya çatal olmasi, kusun iyi oldugunu ifade etmez. Oyunu ile hiç alakasi yoktur. Çogu kuscu arkadasimizda kanant/kuyruk saymak bir aliskanlik olmus. Kanadin sayilmasindaki tek sebeb. Kusun tülek olup olmadigina bakmaktir. Kus 9 telek ise, kanat tüleginde oldugunu gösterir. Ben genelde bastan üçüncü telekte tüyde olan kusu ucurmam. Aralarinda bosluk yok ve kus 9 telek ise bu kusun bas kanadinin eksik olmasindan kaynaklanir. VE BU KUSU UÇURAMASSIN! (tad vermez, ve sessiz oynar!!)
Kusun 11 kanat, 13-15 kuyruk veya çatal kuyruk olmasi kusda bir özürdür. Bu ayni insanin 3 kolu, 3 bacagi, 4 gözünün olmasi gibi .
Deste kuyruk güvercinlerin kuyrugu 20'ye kadar çiktini bilirim :lol:.
EGER KUSUN DAMARI, KANI VE ASLI SAGLAM ISE. BIRI BIRINE VURDUGUN KUSLARIN DAMARI TUTMUS ISE. BU KUS UÇAR VE OYNAR!! ( isterse kanatsiz olsun )
BENIM GÖRÜSÜM:
Yukaridaki kanat resmi bir kere hatali resim.
Bir kusun (sadece güvercin degil!!!) yapisinda normalde kanat yapisi 10 telek disa dogru, 10 telek içe dogru olur. Kuyrugu'da 12 telek olur. papagan, muhabbet, kanarya, saka vs.. kusundan bakabilirsiniz.
Güvercinin kanat ile kuyrugunun bir olmasi, hayvani havada rahat tutar. Uçumda ve oyunda fazla yormaz (eger icinde/kaninda var ise).
Kusun kanadinin 11 veya kuyrugunun 15 telek olmasi veya çatal olmasi, kusun iyi oldugunu ifade etmez. Oyunu ile hiç alakasi yoktur. Çogu kuscu arkadasimizda kanant/kuyruk saymak bir aliskanlik olmus. Kanadin sayilmasindaki tek sebeb. Kusun tülek olup olmadigina bakmaktir. Kus 9 telek ise, kanat tüleginde oldugunu gösterir. Ben genelde bastan üçüncü telekte tüyde olan kusu ucurmam. Aralarinda bosluk yok ve kus 9 telek ise bu kusun bas kanadinin eksik olmasindan kaynaklanir. VE BU KUSU UÇURAMASSIN! (tad vermez, ve sessiz oynar!!)
Kusun 11 kanat, 13-15 kuyruk veya çatal kuyruk olmasi kusda bir özürdür. Bu ayni insanin 3 kolu, 3 bacagi, 4 gözünün olmasi gibi .
Deste kuyruk güvercinlerin kuyrugu 20'ye kadar çiktini bilirim :lol:.
EGER KUSUN DAMARI, KANI VE ASLI SAGLAM ISE. BIRI BIRINE VURDUGUN KUSLARIN DAMARI TUTMUS ISE. BU KUS UÇAR VE OYNAR!! ( isterse kanatsiz olsun )
- MisafirMisafir
2/1/2010, 4:21 pm
Bu son söylediğine katılmıyorum arkadaşım hayatımda hiç satın aldıgım yada beslediğim bir kuşu kuyrugunu kanadını sayıpta almış beslemiş değilim ama bazı gerçekleri de görmek lazım.dediğin gibi alışkanlık yapmış arkadaslar var kuşu izledikten sonra eline alır bakar kanat kuyruk sayar belki sen dikkat etmemişindir ama deste kuyruk farklı 15 kuyruk farklı elimizde bir ırk var şuanda 40 yıldır aynı kan çoğaltılmış içine başka kan girmemişler kuşlar hep 14 15 kuyruk çokta harika performansları var.haa bunu söyledim diye 12 kuyruklu kuşum yok mu dolu yani kuyruk kanat sayısına takılmam ayrı mesele ama aksini iddaa etsenizde bu gerçek yıllardır denenmiş bir yöntem...
- cihantje
2/1/2010, 5:19 pm
Uygar kardes,
Yani 14-15 kuyruklu olan kus 12 kuyruklu kustan daha'mi iyi oynuyor?? Veya 11 telekli kus 10 telekliden daha'mi iyi oynuyor??
Hem 1 cift 12 kuyruklu güvercinin altindan'da 14-15 kuyruklu güvercin çika biliyor?
Kanadin, kuyrugun kusun oyunu ile, uçusu ile ne alakasi var?????
KUSUN IÇINDE OLACAK!! KUYRUK'TA KANAT'TA DEGIL!!
Deste kuyruk güvercin derken, süs güvercininden bahs etmistim.
Yani 14-15 kuyruklu olan kus 12 kuyruklu kustan daha'mi iyi oynuyor?? Veya 11 telekli kus 10 telekliden daha'mi iyi oynuyor??
Hem 1 cift 12 kuyruklu güvercinin altindan'da 14-15 kuyruklu güvercin çika biliyor?
- MisafirMisafir
4/1/2010, 10:53 am
Daha iyi yada kötü demiyorum o farklı bi konu neyse uzatmayalım her yiğidin bir yogurt yiyişi vardır ben böyle biliyorum kabul ediyorum sen kendi bildiğini yap.farklı kan 2 kuşu girersen altından ana babadan başka bi kuş alabilirsin bu gayet doğal ama aynı kan 12 kuyruklu kuştan 50 sene yavru al 15 kuyruk çıkmaz...
4/1/2010, 4:49 pm
- cihantje
4/1/2010, 5:18 pm
uygar demiş ki:Daha iyi yada kötü demiyorum o farklı bi konu neyse uzatmayalım her yiğidin bir yogurt yiyişi vardır ben böyle biliyorum kabul ediyorum sen kendi bildiğini yap.farklı kan 2 kuşu girersen altından ana babadan başka bi kuş alabilirsin bu gayet doğal ama aynı kan 12 kuyruklu kuştan 50 sene yavru al 15 kuyruk çıkmaz...
Belki çikar?? Denemek lazim!
- kusbazzz
Ad Soyad : osman elmacı
Doğum Tarihi : 14/09/83
Forum Kayıt : 18/07/09
4/1/2010, 5:58 pm
tolga kardeş attığın resim 11 feyk kanata örnek demi.....
- dadaş25
5/1/2010, 10:17 am
cihantje demiş ki:Uygar kardes,
Kardeşim demişsin kı kuşun kanadıyla kuyruğuyla oynamasının ne alakası var.Tavuklarında kanatları var,kuyrukları da var ama hem uçamıyorlar hemde oyun yapmıyorlar.Tavuklar neden uçamıyor çünkü kanatları vucutlarını taşıyamıyor ucsalarda kısa mesafede.Tuyde olan kanatları kısa olan kanatlı butun hayvanların uçmakta zorluk çektiğini sende gözlemlemişindir.Bunların düşünursen kuşun kanatlarının ve yapısının nekadar öenmlı olduğunu görursunuz.Neden kuyruğu kanatları eksık kuşlarımızı uçurmuyoruz ıstedığimız verımı zevkı alamayızda ondan.Kanat yapısı zayıf kuşun kanı ne kadar ıyı olursa olsun kanatları onu taşımıyorsa ondan ıyı bır şeyler bekleyemezsınız.
5/1/2010, 2:40 pm
- cihantje
5/1/2010, 6:26 pm
Dadas Kardes.
Senin simdi verdigin tavuk örneginin benim yazmis oldugum yazi ile ne alakasi var...??
Kanat tüleginde olan kusun, veya kuyrugu eksik olan kusun uçusu ve oyunu tabiki farkli ve eksik olur.
Ama güvercinin kanadin'daki teleklerin, veya kuyrugun'daki teleklerin "daha fazla" olmasi, kusu daha'mi iyi oynatiyor???? "SAÇMA" !!!
Ben kanadin kuyrugun kusun oyunu ile ne alakasi var derken, telek sayisindan bahs ettim.
Kusun kanat veya kuyruk "yapisindan" degil...
Simdi Tolga kardesim.
Senin vermis oldugun bu güzel ornek'teki kanadin sahibi(güvercin), senin diger 10 telek olan kuslarin'dan daha'mi iyi oynuyor???
Senin simdi verdigin tavuk örneginin benim yazmis oldugum yazi ile ne alakasi var...??
Kanat tüleginde olan kusun, veya kuyrugu eksik olan kusun uçusu ve oyunu tabiki farkli ve eksik olur.
Ama güvercinin kanadin'daki teleklerin, veya kuyrugun'daki teleklerin "daha fazla" olmasi, kusu daha'mi iyi oynatiyor???? "SAÇMA" !!!
Ben kanadin kuyrugun kusun oyunu ile ne alakasi var derken, telek sayisindan bahs ettim.
Kusun kanat veya kuyruk "yapisindan" degil...
Simdi Tolga kardesim.
Senin vermis oldugun bu güzel ornek'teki kanadin sahibi(güvercin), senin diger 10 telek olan kuslarin'dan daha'mi iyi oynuyor???
5/1/2010, 6:54 pm
11 fey olması oyunu etkilemez bence içindeki atar çok önemli atar oynar olmalı kuşta yoksa hepsi fey olsa nolur
- cihantje
5/1/2010, 6:56 pm
ALLAH SENDEN RAZI OLSU TOLGA KARDESIM!!!
- MisafirMisafir
5/1/2010, 7:25 pm
selam dostlar. Bende de 11 telek var ve 14 kuyruğa sahip. Sivas kuşu. Dumanlı. Çok seviyorum.İlginç Taklasında kuyruğu yere doksan derece dümdüz duruyo. Bunu nasıl beceriyo ilginç
- cihantje
5/1/2010, 8:54 pm
Ayhan abicigim..
Kusun arka takimi kirik veya kiriklik geçirmis olmasin??
Kusun arka takimi kirik veya kiriklik geçirmis olmasin??